ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 23




                                               

SMP Negeri 2 Taman, Pemalang

SMP Negeri 2 Taman, Pemalang inggih punika satunggaling sekolah menengah pertama ingkang wonten ing Kalurahan Banjardawa, Kacamatan Taman, Kabupatèn Pemalang, Jawa Tengah.

                                               

Universitas Léiden

Univèrsitas Leiden iku universitas kang papané ana ing kutha Leiden, Walanda. Univèrsitas iki kang tuwa dhéwé ing Walanda lan diyasa ing taun 1575. Sajatiné universitas kang tuwa dhéwé iku Universitas Leuven, nanging saiki papané wis ora ing Wala ...

                                               

Hominide

Hominide iku sawijining roman Austria kang ditulis déning Klaus Ebner lan asliné mawa basa Jerman. Critané kedadéan sawatara yuta taun kapungkur. Kisah caritané prakara sawijining kelompok hominida kang saiki wis cures, ing sakiwa tengené Afrika ...

                                               

John Whitehurst

John Whitehurst FRS, saking Cheshire, Inggris punika satunggaling tiyang ingkang damel jam lan ilmuwan. Piyambakipun ugi maringi kontribusi ing ngèlmu géologi lan ugi dados anggota ingkang gadhah prabawa ing Lunar Society.

                                               

White Watson

White Watson inggih punika ahli géologi lan pemahat Inggris, tukang watu ugi pematung, agen lan tukang damel marmer sarta watu hias. Kanthi umum kados kathahing tiyang ingkang sinau saking pengalaman, White Watson prigel wonten ing babagan seni l ...

                                               

Stamford Raffles

Sir Thomas Stamford Bingley Raffles punika Gubernur-Jendral Hindia-Walanda ingkang paling ageng. Panjenenganipun punika satunggiling warganagari Inggris. Panjenenganipun dipuntélakaaken ugi minangka pangadeg kutha lan nagari kutha Singapura. Panj ...

                                               

Francis Leggatt Chantrey

Sir Francis Legatt Chantrey inggih punika satunggaling pematung Inggris saking era Georgia. Francis Leggatt Chantrey nilaraken Wasiat Chantrey utawi Pendanaan Chantrey kanggé mundhut karya-karya seni kanggé nagara ingkang taksih wonten saking 187 ...

                                               

Pratélan Gubernur Daerah Khusus Ibukota Jakarta

Jakarta punika namung satunggalipun kutha ing Indonésia ingkang jejeripun sami kaliyan provinsi kanthi aran Daerah Khusus Ibukota Jakarta. Jakarta dumunung wonten pasisir kilèn segara lèr Pulau Jawi. Rumiyin, Jakarta naté ngagem sapérang aran ing ...

                                               

Soemarno Sosroatmodjo

Dr. Soemarno Sosroatmodjo, dhèwèké tau mengku kalungguhan minangka Gubernur DKI Jakarta suwéné rong périodhe, ya iku périodhe taun 1960 - 1964 lan périodhe taun 1965 - 1966. Saliyané iku, dhèwèké uga dadi dhokter. Ana ing mangsa pimpinané wektu i ...

                                               

Firman Abdul Kholik

Firman Abdul Kholik iku atlet badminton Indonésia kédhé kang main ing nomer tunggal lanang. Dhèwèké lair ing Kutha Banjar, Jawa Kulon tanggal 11 Agustus 1997 lan asalé saka klub sing padha karo Gregoria Mariska Tunjung, yaiku Mutiara Cardinal Ban ...

                                               

Ikhsan Leonardo Imanuel Rumbay

Ikhsan Leonardo Imanuel Rumbay iku atlet badminton Indonésia tunggal lanang saka klub PB. Djarum, kang lair ing Tomohon, Sulawesi Lor tanggal 15 Januari 2000. Sadurungé dadi pamain PB. Djarum lan pelatnas, dhèwèké mlebu ing SKO Ragunan wiwit tang ...

                                               

Jonatan Christie

Jonatan Christie utawi bisa dijeluk Jojo, ya iku atlit badminton non-unggulan ana ing Asian Games 2018. Jojo wis tau éntuk medhali emas. PB PBSI ora tau nargetké mendali emas saka regu sektor tunggal putra. Ananging, ana ing Asia Games 2018 Jojo ...

                                               

Luluk Hadiyanto

Luluk Hadiyanto yakuwi juru main pebulutangkis ganda putra asal Indonésia sing dipasangaké karo Alvent Yulianto. Putra kelairan dhusun Njajar, Pengkol, Kacamatan Ngawen, Kabupatèn Blora saka pasangan Edy Sunarto lan Sulami iki miwiti main bulutan ...

                                               

Nitya Krishinda Maheswari

2012: Prapatfinal 2012 Yonex Australia Open GP Gold bebarengan karo Anneke Feinya Agustin, Prapatfinal Li Ning Singapore Open 2012 bebarengan karo Anneke Feinya Agustin, Prapatfinal Indonesia Open Grand Prix Gold Badminton 2012 bebarengan karo An ...

                                               

Ruselli Hartawan

Ruselli Hartawan yaiku atlet badminton Indonésia saka klub Jaya Raya Jakarta, kang lair ing Jakarta tanggal 27 Dhésèmber 1997. Dhèwèké naté mlebu dadi pamain pelatnas ing taun 2013, nanging ing tengahan taun 2014 Ruselli dibalèkaké nèng Jaya Raya ...

                                               

Tania Oktaviani Kusumah

Tania Oktaviani Kusumah yaiku salah sawijining pamain badminton saka Indonésia. Dhèwèké lair ing Bandung, Jawa Kulon tanggal 13 Oktober 1998. Tania main ing nomer gandha putri lan gandha campuran ing sedawané kariré tumeka saikilan asale saka klu ...

                                               

Winny Oktavina Kandow

Winny Oktavina Kandow yaiku salah siji pamain badminton saka Indonesia kang sakawit main ing nomer gandha putri lan saiki ing gandha campuran. Dhèwèké lair ing desa Tewasèn, Minahasa Kidul, Sulawesi Lor. Juru latih gandha campuran PBSI yaiku Rich ...

                                               

Chris John

Kanggé Chris John minangka pulitikus Amérikah Sarékat, pirsani: Christopher Charles John. Yohannes Christian John, utawi langkung dipuntepangi minangka Chris John punika satunggiling petinju Indonésia. Panjenenganipun kacathet minangka petinju In ...

                                               

Didi Riyadi

Didi Riyadi kang gadhah asma lair Didi Rahmad Riyadi inggih punika musisi lan aktor Indonesia. Lair ing Jakarta, 31 Juli 1981. Didi gadhah dhuwur 182 cm terkenal amargi dados aktor sinétron lan drummer saking grup band Element. Didi Riyadi gadhah ...

                                               

Ellyas Pical

Simson Tambunan, mantan pelatih Pical Muhammad Rachman, jawara donya tinju asal Indonésia Nico Thomas, jawara donya tinju asal Indonésia Boy Bolang, mantan promotor Pical Chris John, jawara donya tinju asal Indonésia

                                               

Nico Thomas

Nicholas Thomas punika satunggiling petinju asal Indonésia. Panjenenganipun ngrebat gelar jawara donya kelas terbang mini vèrsi IBF kantèhi ngalahaken Samuth Sithnaruepol mawi angka ing Jakarta, 17 Juni 1989. Nanging gelar puniku boten tahan lami ...

                                               

Udayana

Udayana utawa asma jangkep ya iku Dharmmodayana Warmadewa ya iku panjenengané raja panguasa pulo Bali saka wangsa Warmadewa. Permaisurié iku panjenengané putri saka Jawa kanthi asma Mahendradatta, utawa misuwur kanthi asma Gunapriya Dharmapatni.

                                               

Gally Magido Rangga

Gally Magido Rangga ya iku perajin sepatu Wayout kanggo bahan kulit ana ing Bandung. Wayout duwé karakter Rock and Roll boots, karo kekhasan desain taun 1940-an. Mèrek sepatu iki kegawé sawutuhé saka bahan lokal karo komposisi kulit sapi. Sanajan ...

                                               

Indra Bruggman

Indra Lesmana Bruggman utawa luwih ditepungi mawa jeneng Indra L. Bruggman utawa Indra Bruggman iku juru main pemeran sinétron ing donyaning hiburan Indonésia.

                                               

Mas Sutardjo Kertohadikusumo

Mas Sutardjo Kertohadikusumo ya iku gubernur sepisanan Jawa Barat. Miturut UU No. 1 Tahun 1945, laladan Jawa Barat saikine dadi laladan otonom provinsi. Sanajan dadi Gubernur Jawa Barat, nanging kantore ora ing Jakarta. Sutardjo minangka tokoh na ...

                                               

Bambang Sadono

H. Bambang Sadono, S.H., M.H. ya iku mantan politisi Parté Golongan Karya kang dadi Ketua Kelompok DPD ing MPR periode 2014 - 2019. Bareng karo Anggoro Suprapto, Handry TM, lan Timur Sinar Suprabana, dhèwèké ngadegaké Kulawarga Penulis Semarang s ...

                                               

Ratu Kalinyamat

Ratu Kalinyamat ya iku Ratu kang nguwasani karaton Kalinyamat. Asma Kalinyamat dijupuk saka asma garwané ya iku Radèn Kalinyamat utawa Sultan Hadirin. Déné asma Ratu Kalinyamat iku asliné Ratu Retna Kencana. Ratu Retna Kencana iku laréné Sultan T ...

                                               

Sularso

Soelarso, iku Gubernur Jawa Wétan périodhe 1988-1993. Dhèwèké diangkat dadi Gubernur Jawa Wétan nggantèkaké Wahono.

                                               

Gibran Rakabuming

Gibran Rakabuming Raka menika salah sawijining pangusaha ing Indonésia. Wiwit Desember 2010, dhèwèké mbukak bisnis katering sing diarani Chilli Pari. Katering Gibran nawakaké macem-macem jinis masakan saka Jawa, Jepang, Eropa, lan liya-liyané. La ...

                                               

Hari Sabarno

Jenderal TNI Hari Sabarno inggih punika Mantri Dalam Negri Républik Indonésia ing Kabinèt Gotong Royong. Nalika taun 1967, saampunipun lulus saking pendidikan militér kanthi pangkat Létnan Kalih panjenenganipun pikantuk promosi kapisan minangka K ...

                                               

Sosiawan Leak

Sosiawan Leak iku sawijiné penyair lan deklamator Jawa Tengah. Ngrampungké pandhidhikan ing Fakultas Ilmu Sosial dan Pulitik, Universitas Negeri Sebelas Maret taun 1994. Nulis gurit wiwit taun 1987 lan dipublikasiaké ing médhia massa. Luwih saka ...

                                               

Limbad

Limbad panjenengané kang duwé kaprigelan lan kagolong salha sijiné pasulap Indonésia kang ngawiti debaté minangka lungguh ing SMA.Kamisuwuran kang nanjak minangka panjenengané dinobatake dadi Master Magician sajeroning acara The Master kang digiy ...

                                               

AKB48

AKB48 ya iku grup idola asal Jepang kang diproduseri déning Yasushi Akimoto. Grup iki wis nggayuh popularitas kang dhuwur ing Jepang. Sepuluh singel terakhir dèwèké kahasil muncaki tangga lagu minggon Oricon. "Beginner" lan "Heavy Rotation" katur ...

                                               

Arashi

Arashi ya iku idol grup saka Jepang sing anggotane Satoshi Ohno, Sho Sakurai, Masaki Aiba, Kazunari Ninomiya, lan Jun Matsumoto. Kelompok iki kasil bentukan saka Johnny & Associates.

                                               

HKT48

HKT48 ya iku grup idola Jepang basisé ing Hakata, Fukuoka kang diwangun prodhuser Yasushi Akimoto. Grup iki wujud grup sadulur katelu saka AKB48. Téater HKT48 ana ing Hawks Town Mall, cepak karo Yahoo Dome ing Fukuoka. Mbièné téater iki ya iku be ...

                                               

SDN48

SDN48 inggih punika grup wanita idola Jepang ingkang dipunyasa lan dipunprodhuseri Yasushi Akimoto. SDN48 dipunyasa ing taun 2009 dhedhasar konsèp "idola diwasa". Mantan anggota AKB48 Kayo Noro dipunpilih minangka kaptèn SDN48. Singèl kawiwitan g ...

                                               

SKE48

SKE48 ya iku grup idola Jepang kang mapanné ing Teater SKE48, Sunshine Sakae, Nagoya. Jeneng SKE48 asalé saka jeneng panggonan gedhong pertunjukan kang digunakaké dèwèké kang mapan ing Sakae. Grup iki diwangun 30 Juli 2008 déning Produser Yasushi ...

                                               

Loving Vincent

Loving Vincent iku sawijining filem animasi babaran taun 2017. Filem iki koproduksi Britania-Polen. Saliyané iku filem iki diparagani déning bintang misuwur kaya ta Saoirse Ronan lan Chris ODowd. Filem iki unik awit saben frame filem iku dhedhasa ...

                                               

Patiné Vincent van Gogh

Artikel pokok Vincent van Gogh Patiné Vincent van Gogh, juru lukis Walanda gagrag pasca Impressionisme. kadadéan ing wayah ésuk tanggal 29 Juli 1890, ing kamaré ing losmèn Auberge Ravoux ing désa Auvers-sur-Oise, Prancis lor. Van Gogh katémbak in ...

                                               

Xenophanes

Xenophanes saka Kolophon ya iku filsuf kang kalebu sajeroning Madahab Elea. Uripé ing antarané taun 570-475 SM. Miturut tradisi Yunani, Xenophanes iku wong kang yasa Madahab Elea kang uga dadi guruné Permeides. Amarga pamikirané akèh ditulis ing ...

                                               

Opuntia

Opuntia, uga ditepungi minangka nopales utawa kaktus dayung, iku génus ing famili kaktus, Cactaceae. Saiki, mung pir eri sing kalebu sajeroning génus iki watara 200 spésies disebaraké ing mèh kabèh Amérika. Chollas saiki dipisahaké sajeroning gén ...

                                               

Anggrek larat

Anggrèk larat minangka salah sawijining kembang idéntitas Indonesia, utamané ing Maluku. Tanduran iki duwé jeneng ilmiah Dendrobium phalaenopsis. Anggrèk Larat duwé rong jeneng sing umum yaiku Vappodes phalaenopsis lan Dendrobium bigibbum. Tandur ...

                                               

Jarong

Jarong, jarong, अपामार्ग Apamarga) adalah spesies tumbuhan yang tergolong familia Amaranthaceae. Ia tersebar si seluruh wilayah tropis di dunia. Ia ditemukan di beberapa tempat dan ditumbuhkan sebgaia spesies yang terintroduksi dan perdu yang umu ...

                                               

Jenu

Jenu ya iku sawijining jinis tetuwuhan saka Asia Kidul-wétan lan pulo-pulo ing Pasifik kidul-kulon kang biyasa kanggo golèk iwak kanthi cara diracun. Ana mapira wit kang bisa kanggo ngracun iwak, nanging kang biyasa karan jenu ya iku jinis Derris ...

                                               

Kembang Semboja

Kembang Semboja ditemokaké déning ahli botani Prancis sing jenengé Charles Plumier, sing aranè kembang semboja duwè jeneng Latin Plumeria. Kembang Semboja namung ditemokaké ing panggonan-panggonan sing dianggep agama kaya ta pasaréan lan panggona ...

                                               

Prumpung

Perumpung utawa prumpung iku jinis saka suket gedhe lan nemen saka ing Poaceae Suku. Suket, sing asring ditemokake ing pinggir banyu, lemah sing lendhut utawa ing papan sing lembab, nyebar ing saindenging wilayah tropis. Jeneng-jeneng wilayah kas ...

                                               

Kebon Botani Belize

Kebun Botani Belize iku sawijing kebon botani sing jembare 45 hektar lan isiné witwitan eksotis lan alami sing dumunung ana ing distrik Cayo, kulon Belize. Kebun iki dumunung ing tengah-tengah lembah saka laladan aliran Kali Macal, ing sikile pag ...

                                               

Faboideae

Faboideae iku ank-kulawarga saka kulawarga tetuwuhan ngembang Fabaceae utawa Leguminosae. Siji jeneng alternatif liya anak-kulawarga iki sing katampa ya iku Papilionoideae. Anak-kulawarga iki nyebar ing ngendi-endi lan anggotané wis nyawiji karo ...

                                               

Chickpea

Coklat utawa kacang polong minangka legum taunan saka kulawarga Fabaceae, kulawarga subfamili Faboideae. Jinis sing beda-beda dikenal kanthi sebutan gram utawa gram Bengal, garbanzo utawa kacang garbanzo, kacang Mesir. Wiji chickpea akeh protein. ...

                                               

Plasa

Plasa ya iku jinis wit anggota suku saka Fabaceae. Tetuwuhan iki sumebar saka India, Asia Kidul-wétan, nganti Indonesia ing sisih kulon.