ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 232



                                               

8 Oktober

1929 - Paresmian panggunaan Stasiun Jakarta Kutha. 2009 - Aburizal Bakrie, pengusaha ingkang ugi njabat Menko Kesra, kapilih dados Ketua Umum DPP Parté Golkar ing musyawarah nasional ingkang dipunawontenaken ing Pekanbaru, Riau. 1967 - Pamimpin g ...

                                               

1 Agustus

1927 -Wadya Pambebasan Rakyat RRT dipunadegaken. 1981 -Stasiun télévisi MTV milai giyaran perdhana. 1774 -Joseph Priestley manggih oksigèn, mbuktosaken panemon unsur kimia punika ingkang sadèrèngipun sampun dipunayahi déning Carl Wilhelm Scheele.

                                               

22 Agustus

1945 -Ing Jakarta, Jepang kanthi tarbuka nyatakaken pasrah. Pasukan Jepang salajengipun dipunlucuti senjatanipun déning Pasukan Peta lan Heiho. 1909 -Deng Xiaoping, pamimpin révolusi Cina, miyos ing Sichuan. 1770 -Ekspedisi James Cook dugi ing pa ...

                                               

22 April

2005 -Mahamantri Jepang Junichiro Koizumi nyuwun ngapunten kanthi umum amargi tumindakipun Jepang dhumateng nagari-nagari Asia, kalebet Tiongkok, ing wekdal Perang Donya II. 1529 -Prajanjian Saragosa dipuntapakasmani, mérang wilahan bumi wétan an ...

                                               

1 Dhésèmber

1835 -Hans Christian Andersen nerbitaken buku dongèng sepisananipun. 2012 -Kuwait nyelenggarakaken pilihan umum parlemèn. 1973 -Papua Nugini mardika saking Australia. 1956 -Hatta mundur minangka wakil présidhèn. Kursi wakil présidhèn kosong dumug ...

                                               

18 Dhésèmber

1838 - Josef Stalin, politisi, diktator Uni Soviet w. 1953 1913 - Willy Brandt, politisi, Kanselir Jerman w. 1992 1918 - Silas Papare, pejuang Papua w. 1973 1946 - Steven Spielberg, direktur Amerika Serikat 1953 - Hatta Rajasa, politisi Indonesia ...

                                               

9 Dhésèmber

9 Dhésèmber punika dinten ingkang kaping 343 utawi 344 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius. Tanggal 9 Dhésèmber 2010 dhawah dinten Kemis Legi, 2 Sura 1944 Bé Kurup Asapon 1936-2052 M Windu Kuntara Lambang Windu Kulawu Tahun Bé Lambang Taun ...

                                               

Dina Pangalihbasan Internasional

Dina Pangalihbasan Internasional iku dibiwada saben taun surya 30 Sèptèmber nalika riyayaning Santo Hièronimus, pangalihbasaning Alkitab ingkang diajèni minangka Santo Pangayomaning para pangalihbasa. Pasamuwan iki digagas déning FIT kawit paguyu ...

                                               

Dina Valentine

Dina Valentine utawa karan uga Dina Katresnan, nalika tanggal 14 Fèbruari iku siji dina ing endi para pasangan lan wong-wong sing nandhang wuyung nélakaké katresnané ing Donya Kulon. Asalé sing peteng minangka siji dina riyaya Katulik Roma didhis ...

                                               

Warsa Enggal

Warsa énggal punika salah siji hajatan sajeroning salah siji budaya. Kanggo ngerayakake mangsa ing satunggal taun uga dipundadosake perthandha dipunwiwitipun taun énggal salajengipun.

                                               

10 Fèbruari

1996 -Deep Blue ngalahaken Garry Kasparov kanggé sepisananipun. 1990 -Présidhèn Afrika Kidul F.W. de Klerk wara-wara bilih Nelson Mandela badhé dipunbébasaken dinten salajengipun. 2013 -Nigeria ngawonaken Burkina Faso lan njawarani Piala Afrika 2 ...

                                               

11 Fèbruari

1938 -BBC mprodhuksi acara fiksi èlmiah TV pisanan sisan ugi ngripta istilah robot. 660 SM -Dinten pangadegan Jepang tradhisional déning Kaisar Jimmu Tenno. 1999 -Pluto malih dados planit paling tebih angka sanga saking Srengéngé. 2010 -Mantan Ke ...

                                               

12 Fèbruari

2010 - Olimpiade Mangsa Adhem Vancouver 2010 dipunbikak ing Vancouver, British Columbia, Kanada. BBC 1999 -Bill Clinton dipunbébasaken déning Senat AS salebetipun sidhang patanggelwaleranipun. 1832 -Ekuador ngrebut Kapuloan Galapagos. 1804 -Imman ...

                                               

13 Fèbruari

1955 -Israèl pikantuk 4 saking 7 naskah Laut Mati. 1978 -Pangeboman Hotèl Hilton Sydney: tiga anggota sekte Ananda Marga njeblugaken bom ing sanjawinipun Hotèl Hilton ing Sydney, Australia. 1945 -Perang Donya II: Wadyabala Royal Air Force ngebom ...

                                               

15 Fèbruari

Cithakan:Fèbruari 15 Fèbruari punika dinten ingkang kaping 46 miturut Kalèndher Grégorius. Tanggal 15 Fèbruari 2010 punika miturut pétangan kalèndher Jawi, dawah dinten Senèn Wagé, tanggal 1 Mulud 1943 taun Dal. Kurup: Asapon 1936-2052, windu: Ku ...

                                               

16 Fèbruari

16 Fèbruari punika dinten ingkang kaping 47 miturut Kalèndher Grégorius. Tanggal 16 Fèbruari 2011 dhawah dinten: Rebo Kliwon, 12 Mulud 1944 Bé, Kurup: Asapon 1936-2052 M, Windu: Kuntara, Lambang Windu: Kulawu, Taun: Bé, Lambang Taun: Buda Mahésa ...

                                               

17 Fèbruari

Februari 17 Fèbruari punika dinten ingkang kaping 48 miturut Kalèndher Grégorius. Tanggal 17 Fèbruari 2011 dhawah dinten Kemis Legi, 13 Mulud 1944 Bé, Kurup: Asapon 1936-2052 M, Windu: Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Tahun Bé, Lambang Tahun Buda M ...

                                               

18 Fèbruari

Februari 18 Fèbruari punika dinten ingkang kaping 49 miturut Kalèndher Grégorius. Tanggal 18 Fèbruari 2010 miturut Kalèndher Jawi dhawah dinten Kemis Pahing, 4 Mulud 1943 Dal, Kurup Asapon 1936-2052 M Windu Kuntara Lambang Windu Kulawu Tahun Dal ...

                                               

26 Fèbruari

1815 -Napoleon Bonaparte oncat saka Elba. 1991 -Tim Berners-Lee ngenalaké WorldWideWeb, browser web pisanan. 1993 -Ing New York City, sawijining bom ing njero van sing diparkir ing World Trade Center njeblug, ngilangaké 6 nyawa lan milara éwon li ...

                                               

27 Fèbruari

Februari 27 Fèbruari punika dinten ingkang kaping 58 miturut Kalèndher Grégorius. Tanggal 27 Fèbruari 2010 dhawah dinten Setu Legi, 13 Mulud 1943 Dal, Kurup Asapon 1936-2052 M, Windu Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Taun Dal, Lambang Taun Sukra Man ...

                                               

28 Fèbruari

Februari 28 Fèbruari punika dinten ingkang kaping 59 miturut Kalèndher Grégorius. Tanggal 28 Fèbruari 2010 dhawah dinten Ngaat Pahing, 14 Mulud 1943 Dal, Kurup Asapon 1936-2052 M, Windu Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Taun Dal, Lambang Taun Sukra ...

                                               

29 Fèbruari

29 Fèbruari punika dinten ingkang kaping 60 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius. Tanggal punika namung wonten ing taun-taun ingkang angkanipun saged dipara dados 4, kados ta 1992, 1996, utawi 2004, kajawi taun-taun abad. Taun abad punika t ...

                                               

30 Fèbruari

Ing kalèndher Grégorius, Fèbruari isinipun 28 utawi 29 dinten. Nanging ping tiga salebeting sajarah dumados kadadosan ing pundi ing sapérangan nagari, wulan kasebat ndarbèni 30 dinten. Donya Swèdhen ingkang kalebet Finlan nalika samanten gadhah r ...

                                               

6 Fèbruari

1819 -Singapura diadegaké déning Stamford Raffles. 46 SM-Julius Caesar ngawonaken prajurit gabungan Pompei lan Numidian wonten ing Perang Thapsus. 1840 -Panapakasmanan Persetujuan Waitangi, dhokumèn pangadeg Selandia Baru. 1820 -86 imigran Afrika ...

                                               

1 Januari

1 Januari punika dinten ingkang kaping 1 miturut Kalèndher Grégorius. 1 januari 2010: Miturut pétangan kalèndher Jawi, tanggal 1 Januari 2010 dhawah dinten Jemuwah Wagé, 15 Sura 1943 Dal. Kurup Asapon 1936-2052 M, Windu Kuntara, Lambang Windu Kul ...

                                               

22 Januari

1980-Andrei Sakharov, arsitèk utami Uni Soviet rikala ndamel bom hidhrogèn kaliyan pamenang bebungah pangargan damé Nobel 1975, dipuntahan ing Moskwa kaliyan dipunbucal dhateng Gorki. 1901-Sasampunipun nyepeng gelar Prince of Wales Pangéran Wales ...

                                               

27 Januari

1832-Lewis Carroll, pengarang Alices Adventures in Wonderland Alice di Wonderland s. 1898 1756-Wolfgang Amadeus Mozart, komposer s. 1791 1915-Basoeki Abdullah, pelukis (s. 1993

                                               

6 Januari

1858-Samuel Finley Breese Morse kasil mengetes telegraf listrik. 1996-StarVision Plus ndamel dhagelan Spontan. 1931-Thomas Alva Edison ngajengaken panyuwun hak paténné ingkang pungkasan. 1950-Negari Inggris ngakéni kedaulatanipun Républik Rakyat ...

                                               

7 Januari

1904-Sinyal darurat "CQD" sepisanan dipun-ginakaken kanggé nggantos sinyal "SOS" kalih warsa salajengipun. 1999-Perkara impeachment Présidhèn Bill Clinton dipunwiwiti. 1927-Micara liwat telepon internasional ingkang sepindhah-New York City dugi L ...

                                               

10 Juli

1985-Kapal Greenpeace Rainbow Warrior dipunbom lan klelep ing palabuhan Auckland, Selandia Énggal déning agèn rahasya Prancis DGSE. 1778-Révolusi Amérika: Ratu Louis XVI saking Prancis nyatakaken perang nglawan Karajan Manunggal. 1973-Bahama mard ...

                                               

26 Juli

1887 -L. L. Zamenhof mbabar buku ingkang nepangaken basa Esperanto, Unua Libro. 1914 -Pak Kasur, tokoh pandhidhik anak-anak Indonésia, miyos. 1847 -Liberia mratélakaken kamardikanipun. 1965 -Maladewa mratélakaken kamardikanipun. 1953 -Fidel Castr ...

                                               

27 Juli

1921 -Para panaliti ing Universitas Toronto pimpinanipun biokimiawan Frederick Banting mbiwarakaken bilih sampun nemokaken hormon insulin. 1549 -Kapal misionaris Yesuit Fransiskus Xaverius dugi ing Kagoshima, Jepang. 1949 -Sepindahipun de Havilla ...

                                               

30 Juli

1930 -Final Piala Donya FIFA pisanan dipunwontenaken ing Montevideo, Uruguay, ingkang wusananipun Uruguay,i,pang 4-2 saking Argentina. 1980 -Vanuatu mratélakaken kamardikan. 2006 -Perang Lebanon: Angkatan Udara Israèl nyerang yasan ing caket désa ...

                                               

5 Juli

1687-Volume kaping sepindhah buku Philosophiae Naturalis Principia Mathematica tulisan Isaac Newton dipunterbitaken. 1950-Parlemvn Israèl ngesahaken Undang-Undang Kepulangan ingkang maringi hak kanggé kaum Yahudi ing donya pindhah dhateng Israèl. ...

                                               

1 Maret

1949-Indonésia ngrebat Yogyakarta saking Walandi ing prastawa Serangan Umum 1 Maret 1949 1919-Gerakan 1 Maret nglawan Jepang ing Koréa. 1815-Napoleon wangsul dhumateng Prancis saking pengasinganipun ing Elba. 1966-Parté Baath ngrebat kakuwaosan i ...

                                               

13 Maret

1781 -William Herschel manggihaken planit Uranus. 1639 - New College ing Cambridge, Massachusetts dipunwangsulaken namanipun dados Harvard College malih. 1984 -Jaksa Agung RI boten marengaken kapitadosan "Children of God". 2013 -Kardinal Jorge Ma ...

                                               

2 Maret

1990-Nelson Mandela dipunlantik dados wakil Présidhèn Konggrès Nasional Afrika. 2004-Perang Irak: miturut lapuran PBB boten wonten sanjata pamusnah massal wonten Irak sasampunipun taun 1994. 1917-Undhang-undhang Jones-Shafroth nyukani rakyat Puer ...

                                               

24 Maret

2010 -Wonten tokèk jinis énggal dipunpanggihi ing Kamboja. Yahoo! 1882-Robert Koch manggihaken baktèri ingkang dados sebab lelara TBC. 1989-Kapal lisah Exxon Valdez wutah ing sagantun langkung saking 11 yuta galon lisah ing Prince William Sound, ...

                                               

27 Maret

2020-KH Muhammad Ahmad Sahal Mahfudh kapilih malih dados Rais Aam Syuriah Pengurus Besar Nahdlatul Ulama, lan KH Said Aqil Siradj minangka Ketua Umum PB NU kalamangsa 2010-2015, wonten ing salebeting Muktamar Nahdatul Ulama kaping 32 ing Makassar ...

                                               

3 Maret

1969-Pambentukan Komando Pemulihan Keamanan lan Katertiban Kopkamtib Indonésia. 1931-Amérikah Sarékat kanthi resmi ngadhopsi "The Star-Spangled Banner" minangka lagu kabangsan. 1923-Majalah TIME milai kababar. 1995-Ingi Somalia, misi perdamaian P ...

                                               

30 Maret

1940-Perang Tiongkok-Jepang: Jepang menyatakan Nanking sebagai kutha krajan pamaréntahan bonékah Tiongkok yang baru, yang dipanggedhèni olèh Wang Jingwei. 1981-Présidhèn AS Ronald Reagan dipuntémbak jajanipun jawi hotèl ing Washington, D.C. dénin ...

                                               

4 Maret

1877-Balet Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Swan Lake milai debutipun. 1621-Pamaréntah kitha Batavia dipunbentuk ing Jayakarta. 1963-Ing Paris enem dipunukum pejah amargi nyobi mrejaya Présidhèn Charles de Gaulle. 1789-Ing New York City, rapat Konggrès ...

                                               

6 Maret

6 Maret punika dinten ingkang kaping 65 utawi 66 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius. Tanggal 6 Maret 2010 dhawah dinten Setu Pon, 20 Mulud 1943 Dal, Kurup Asapon 1936-2052 M, Windu Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Taun Dal, Lambang Taun Suk ...

                                               

1 Novèmber

2000-Serbia mlebu ing parkumpulan Perserikatan Bangsa-Bangsa. 1918 -Amargi kawon wonten ing Perang Donya I, imperium Austria-Hongaria misahaken dhiri lan dados kalih nagari kanthi pamaréntahan républik. Ing abad kaping 19 lan wiwitan abad kaping ...

                                               

10 Novèmber

1928-Hirohito dilantik kanthi resmi dadi Kaisar Jepang angka 124. 1963-Games of New Emerging Forces GANEFO dipunwontenaken ing Jakarta, ingkang tumut 48 nagari Asia, Afrika, Éropah Wétan kaliyan Amérika Latin. 1293-Madegé Karajan Majapahit: Radèn ...

                                               

13 Novèmber

1970 -Badai Bhola: Siklon tropis kanthi kacepatan 190 km/jam ngantem kawasan Delta Kali Gangga kang padhet wong dedunung ing Pakistan Wétan, 500.000 wong tiwas. 1990 -Kaca web kang pisanan diripta. 1994 -Sawijining referendum ing Swèdhen rampung ...

                                               

20 Novèmber

1998 -Zarya, modul pisanan Stasiun Luar Angkasa Internasional, diluncuraké saka Kosmodrom Baikonur. 1994 -Pamaréntah Angola lan golongan pambrontak UNITA nandhatangani Protokol Lusaka, ngakiri perang sadulur suwéné 19 taun. 1945 -Pangadilan Nurnb ...

                                               

21 Novèmber

1980 -MGM Grand Hotèl ing Las Vegas kobong, 87 wong tiwas lan punjul 650 wong tatu-tatu. 1971 -Wadyabala India dibantu prajurit gerilyawan Mukti Bahini ngalahaké wadyabala Pakistan ing peperangan Garibpur. 235-Anterus dipunpilih dados Paus. 2002 ...

                                               

23 Novèmber

1890 -Raja William III saka Walanda tilar donya tanpa pawaris singgasana kakung, undang-undang mirunggan tumuli digawé supaya Putri Wilhelmina dadi Ratu. 1996 – Montor mabur Ethiopian Airlines dibajak lan tiba ing Samodra Hindia amarga kentèkan b ...

                                               

24 Novèmber

642-Theodorus dados Paus nerusakén Paus Yohanes IV. 1992 – Montor mabur duwèkané Cina Southern Airlines tiba ing RRT, niwasaké 141 wong. 1963 – Wong kang katuduh merjaya John F. Kennedy, Lee Harvey Oswald, ditembak mati déning Jack Ruby ing Dalla ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →