ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 233



                                               

27 Novèmber

2009 Banjir ageng kawontenan ing Jeddah, Arab Saudi, niwasaken 77 jiwa lan ngicalaken 350 jiwa. Republika 399-Santo Anastius I dados Paus. Satunggalipun sepur anjlog ing Ruslan ing rute Moskwa-St. Petersburg awit dipunbom déning téroris. Prastawa ...

                                               

9 Novèmber

2009-Sakbotenipun 45 jalmi cidra sasampunipun lindhu mawi kekiyatan 6.7 skala Richter ngguncang Pulo Sumbawa wayah 03.41 WITA. 1989-Tembok Berlin ingkang misah Berlin Kulon saha Berlin Wétan dipunbikak déning pamaréntah Jerman Wétan. 1938- Krista ...

                                               

Ésuk

Ésuk iku pérangan wektu wiwitan ing sawijining dina. Sajeroning kabudayan Indonésia, ésuk wujud wektu wiwit saka tengah wengi nganti watara tabuh 10.00. Wektu ésuk miwiti wektu sajeroning sadina, sadurungé wektu awan, soré lan wengi. Ing kabudaya ...

                                               

Rebo Awu

Salebeting agama Kristen tradhisi kilèn, Rebo Awu punika dinten pisanan mangsa Pra-Paskah. Puniki dumados ing dinten Rebo, 40 dinten sadèrèngipun Paskah tanpa ngètang dinten-dinten Minggu utawi 44 dinten sadèrèngipun dinten Jemuah Adi. Tanggal-ta ...

                                               

Shabbat

Cithakan:Infobox HalachaCithakan:Infobox Halacha Shabbat, Shabbos, utawa dina Sabat, yaiku dina leren agama Yahudi lan dina kapitu minggu. Ing dina iki, wong-wong agama Yahudi, wong Samaria, lan wong-wong Kristen tartamtu lan Baptis Dina Pitu) ng ...

                                               

Dina wigati ing Indonésia

Kang ora ana tanggalé tegesé saben taun dipèngeti owah-owah tanggalé. Jumat Agung Kristen Nyepi Hindhu Kenaikan Yesus Kristus Kristen Idul Adha Islam Waisak Buda Taun Anyar Imlek kalèndher Tionghoa 17 Agustus: Dina Kemerdekaan RI 1 Januari: Taun ...

                                               

1830

10.000 pethi opium didol ing Tiongkok. Austins of Derry diadegaké ing Irlandia Lor. Ing taun 2010, toko iki bakal dadi toserba sing tuwa dhéwé sadonya. Perang Dipanegara rampung

                                               

Ekspedisi Papua Kidul (1907)

Ekspedisi Papua Kidul ya iku pacoban kapisanan saka 3 runtutan èkspèdhisi Walanda tumuju pasisir kidul kawiwitan saka pucuk gunung mangsa iku isih dikemuli salju abadi ing Papua Tengah. Ekspedisi kang diorganisasi ing sangisoré bebantu Indisch Co ...

                                               

Raja pati Desember

Raja pati Dhésèmber utawa Prastawa Patènan Dhésèmber iku sawijining prastawa sing kadadéan ing tanggal 8 Dhésèmber 1982. Nalika iku ana 15 wong tahanan pulitik sing padha dipatèni rezim militèr sing kuwasa ing Suriname. Prastawa iki ninggal tilas ...

                                               

Jeblugan pipa lenga ing Ijegun, Nigeria 2008

Ing dina Jemuwah, 16 Mèi 2008 ana pipa lenga sing njeblug ing Ijegun, Nigeria. Digagas yèn sawijining rénovasi dalan njalari sawijining pipa lenga bumi bocor lan njeblug ing Ijegun, sawijining kutha cilik sajabaning Lagos, ibukutha Nigéria. Sanaj ...

                                               

2009

Prastawa ing sasi April 2009 Prastawa ing sasi Maret 2009 Prastawa ing sasi Agustus 2009 Prastawa ing sasi Mèi 2009 Prastawa ing sasi Fèbruari 2009 Prastawa ing sasi Dhésèmber 2009 Prastawa ing sasi November 2009 Prastawa ing sasi Januari 2009 Pr ...

                                               

Dampak érupsi Eyjafjallajökull taun 2010 ing lalu lintas udhara

Sawisé érupsi gunung geni Eyjafjallajökull ing tanggal 14 April 2010, lalu lintas udara sadhuwuring Éropah Lor dadi amburadul. Perkara iki njalari yutanan para penumpang montor mabur dadi kedampar. Érupsi iki dumadi sangisoring ès gletser, lan ba ...

                                               

Prastawa kacilakan tambang Copiapó ing taun 2010

Kacilakan Tambang Copiapó 2010 iku kadadéan ing tanggal 5 Agustus 2010. nalika tambang emas-tembaga San José cedhak Copiapó, Cile, ambruk lan ngurung 33 wong ing ngisor lemah. Para kuli tambang iki bisa urip ing jero lemah kanggo 69 dina, iki saw ...

                                               

Tour de Singkarak 2012

Tour de Singkarak 2012 iku sayembara balapan pit Tour de Singkarak édisi kaping 4 sing dianakaké ing tanggal 4 Juni nganti 10 Juni 2012. Tour de Singkarak taun 2012 diwiwiti saka kutha Sawahlunto lan tujuan pungkasan dudu Tlaga Singkarak manèh na ...

                                               

Undhang-Undhang Amnèsti (Suriname)

Undhang-Undhang Amnèsti Suriname iku undhang-undhang saka taun 1992 sing mula-mulané maringi amnèsti kanggo 20 aksi sing nglanggar katentoan saka Kitab Undhang-Undhang Kukum Pradata Suriname lan dilakoni antara tanggal 1 januari 1985 nganti 19 Ag ...

                                               

Karang Malang Gedhé

Karang Malang Gedhé ya iku nglumpuk terumbu karang kang gedhé dhéwé ning donya, kurang luwih cacahé 300 karang lan 900 pulo, kang dawane 2.600 km. Papan panggome ning Segara Koral, Pasisirne Queensland ning sisih kulon segara Australia. Panggonan ...

                                               

Kangchenjunga

Kangchenjunga SewaLungma iku gunung paling dhuwur angka 3 ing donya sawisé Gunung Everest lan Chogori) kanthi èlevasi 8.586 mèter. Gunung iki uga minangka gunung paling dhuwur angka 2 ing Nepal. Kangchenjunga tegesé "Lima Harta Karun Salju, amarg ...

                                               

Géografi Indonésia

Indonésia ndarbèni 17.504 pulo, watara 6.000 ing antarané ora ana sing ndunungi, nyebar ing saubengé katulistiwa, kanthi hawa tropis. Pulo paling padhet sing ndunungi yaiku Pulo Jawa, punjul setengah populasi Indonésia. Indonésia dumadi saka 5 Pu ...

                                               

Ambalat

Ambalat iku blok segara sing jembaré 15.235 kilomèter pesagi sing dumunung ing Segara Sulawesi utawa Selat Makassar. Blok segara iki ora kabèh sugih lenga patra.

                                               

Bengkulu

Provinsi Bengkulu pérangan kidul-kulon pulo Sumatra yaiku provinsi kang dumunung ana ing Pulo Sumatra, Indonésia. Ing sisih lor wewatesan karo Sumatra Kulon, ing sisih Wétan karo Jambi lan Sumatra kidul, sisih kidul wewatesan karo kutha Lampung.U ...

                                               

Daérah Istiméwa Yogyakarta

Daérah Istiméwa Yogyakarta utawa asring dicekak DIY iku provinsi ing Indonésia lan dadi salah sijining provinsi ing Indonésia sing nyandhang prédhikat istimewa utawa mirunggan. DIY ana ing sisih kidul pulo Jawa pérangan tengah.

                                               

Dhaptar ibukutha provinsi Indonésia

Pekanbaru, Riau Banda Acèh, Nangroe Acèh Darussalam Jambi, Jambi Bengkulu, Bengkulu Medan, Sumatera Utara Padang, Sumatera Barat Palembang, Sumatera Selatan Tanjung Pinang, Kapuloan Riau Bandar Lampung, Lampung Pangkal Pinang, Kapuloan Bangka Bel ...

                                               

Guwa Kiskéndo

Guwa Kiskendo kadunung ing désa Trayu, Kacamatan Singorojo, Kabupatèn Kendhal provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Guwa iki adohe 15 KilomèterKidul Kabupatèn Kendhal, yèn ngliwati Kutha Kaliwungu. Hawane adhem amarga ana ning laladan pagunungan. Nali ...

                                               

Jakarta

Jakarta utawa Daerah Khusus Ibukota Jakarta, dipuncekak DKI Jakarta, punika kitha krajan nagari Républik Indonésia lan kitha ing pulo Jawi ingkang paling ageng. Jakarta gadhah kang ndunungi cacahipun 10 yuta jiwa. Nanging wonten ing tlatah Jakart ...

                                               

Kalimantan Kidul

Provinsi Kalimantan Kidul, iku katata sajeroning 11 kabupatèn lan 2 kutha. Kutha krajané yaiku Banjarmasin.Provinsi Kalimantan Kidul duwé jembar wewegkon 37.530.52 km² lan kapadetan warga kurang luwih 3.7 juta jiwa.

                                               

Kalimantan Wétan

Provinsi Kalimantan Wétan, iku katata sajeroning 7 kabupatèn lan 3 kutha. Kutha krajané yaiku Kutha Samarinda.

                                               

Kutha Kendhari

Kutha Kendhari iku kutha ing Provinsi Sulawesi Kidul-Wétan uga dadi kutha krajan provinsi, kutha-kutha liyané: Bau-Bau lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kutha iki ± 295.89 km² utawa --- hèktar, kanthi sing ndunungi 226.056.

                                               

Lampung

Provinsi Lampung iku katata sajeroning 15kabupatèn lan 2 kutha. Provinsi iki dunungé ana ing pucuk kiduling pulo Sumatra. Kutha krajan pamaréntahané ana ing Bandar Lampung lan dadi jalur sing strategis kanggo trans-Sumatra wiwit saka Acèh nganti ...

                                               

Maluku

Kabupatèn Maluku Kidul-wétan Kulon Kabupatèn Maluku Kidul-Wétan Kabupatèn Kapuloan Aru Kabupatèn Seram Wétan Kabupatèn Seram Kulon Kabupatèn Maluku Tengah Kutha Ambon Kabupatèn Buru

                                               

Maluku Lor

Provinsi Maluku Lor utwa basa Indonésia: Provinsi Maluku Utara iku katata sajeroning 6 kabupatèn lan 2 kutha. Kutha krajané yaiku Ternate, kutha-kutha liyané: Tidore lan liyané.

                                               

Nusa Tenggara Kulon

Provinsi Nusa Tenggara Kulon utawa Nusa Tenggara Barat ing basa Indonésia, iku provinsi ing Indonésia. Provinsi iki katata sajeroning 7 kabupatèn lan 2 kutha, Kutha krajané yaiku Mataram.

                                               

Pamekaran wilayah ing Indonesia

Pamekaran wewengkon iku owah-owahan pranata pamérangan administratif pamarétahan laladan. Artikel iki ngenani sajarah pamekaran wewengkon ing Indonésia. Pamekaran provinsi utawa Kabupatèn/kutha dikukuhaké dhedhasar Undhang-undhang.

                                               

Perkembangan cacah provinsi Indonesia

Sumatera Utara taun 1956 dimekarake dadi 2 Sumatera Utara D.I. Acèh saiki NAD Kepuloan Riau Riau Sumatera Barat Sumatera Tengah taun 1958 dimekarake dadi 3 Jambi Bengkulu Bangka Belitung Sumatera Selatan taun 1964 dimekarake dadi 2 Sumatera Selat ...

                                               

Pratélan provinsi ing Indonésia

Indonésia saiki ketata saking 34 provinsi sing racaké kasil pemekaran-pemekaran saking provinsi induk. Awale ing Indonésia ana 8 provinsi ya iku: provinsi Sumatra, Jawa Kulon, Jawa Tengah, Jawa Wétan, Kalimantan, Sulawesi, Nusa Tenggara utawa Sun ...

                                               

Sulawesi Kidul-wétan

Provinsi Sulawesi Kidul-wétan, iku katata sajeroning 10 kabupatèn lan 2 kutha. Kutha krajané yaiku Kutha Kendhari. Provinsi Sulawesi Kidul-wétan dumunung ing di Jazirah Kidul-wétan Pulo Sulawesi, kanthi géografis dumunung ing pérangan kidul garis ...

                                               

Sumatra Kidul

Provinsi Sumatra Kidul, iku katata sajeroning 10 kabupatèn lan 4 kutha. Provinsi iku dumunung ing sisih kidul Pulo Sumatra. Provinsi iku kutha krajané ing Palembang. Géografi provinsi Sumatra Kidul wewatesan karo Provinsi Jambi ing sisih lor, Pro ...

                                               

Sumatra Kulon

Provinsi Sumatra Kulon iku katata sajeroning 12 kabupatèn lan 7 kutha. Kutha krajané yaiku Padang, kutha-kutha liyané: Bukittinggi, Solok, Sawahlunto lan liyané.

                                               

Sumatra Lor

Provinsi Sumatra Lor, iku katata sajeroning 22 kabupatèn lan 7 kutha. Kutha krajané yaiku Medan, kutha-kutha liyané: Binjai, Padang Sidempuan, Pematangsiantar, Sibolga, Tanjung Balai lan Tebing Tinggi

                                               

Wewengkon administratif pemerentahan

Cithakan:Wewengkon administratif pamaréntahan Indonésia Wewengkon administratif pamaréntahan iku pembagian wewengkon miturut sistim pamaréntahan nagara. Wewengkon-wewengkon iki masing-masing duwé tataran-tataran kekuasaan tinentu lan sipaté lokal ...

                                               

Rawa Upo

Rawa Upo ya iku sawijining dataran teles kang dumunung ing kabupatèn Changnyeong, Gyeongsang Kidul, Koréa Kidul. Rawa iki minangka péranganing dataran teles lan rawa alami kang paling amba ing Koréa kang dadi panggonan pelestarian ékologi. Rawali ...

                                               

Daftar pulo ing Segara Adriatik

Pratélan pulo iki wujud pratélan pulo-pulo ing Segara Adriatik. Ana watara 1200 pulo lan 69 kang ana sing ndunungi. Miturut studi déning Institut Oseanografi saka Split ana 1246 pulo: 79 gedhé, 525 cilik lan 642 awujud watu karang.

                                               

Buwana

Buwana yaiku dharatan amba kang pérangan tengahé asipat garing amarga ora kena prabawa saka angin laut kang lembab. Buwana iku dharatan ing lumah bumi kang jembar banget, umum diarani kontinèn. Jaman saiki ana 5 buwana ing lumah bumi yaiku: Asia, ...

                                               

Pratélaning nagara wisésa

Cithakan:Deleng uga Pratélan iki awujud pratélan nagara lan tlatah jinis liyané. Pratélan ing ngisor iki kaimpun adedhasar alfabét lan ngemot sakabèhaning nagara wisésa, nagara kanthi pangakuan winates, lan wewengkon jinis liyané. Jeneng nagara i ...

                                               

Kali Pieman

Kali Pieman inggih punika salah satunggaling nama kali ingkang manggèn wonten ing siish kilèn Pasisir Barat Tasmania, Australia. Sungai punika dipunbendung déning bendungan Reece ingkang inggilipun 122m, taun 1986. Pangrembakanipun Energi kali Pi ...

                                               

Kali Danube

Kali Danube iku kali paling dawa nomer loro ing Uni Éropah lan Éropah sawisé Kali Volga. Kali iki asalé saka Alas Ireng Black Forest ing Jerman saka kali-kali cilik Brigach lan Breg sing nggabung ing kutha Donaueschingen, sawisé iku banjur diaran ...

                                               

Kali Rhein

Kali Rhein kang dawané 1.230 km iku salah siji kali paling dawa Éropah. Jenengé dijupuk saka Keltik "renos". Bebarengan karo Kali Donau dadi wewatesan lor Kamaharajan Romawi lan wiwit wektu iku wis dadi jalur banyu wigati kang bisa dilayari, kang ...

                                               

Kali Drina

Kali Drina iku sawijining kali kang mili saka tlatah antara Serbia lan Bosnia-Herzegovina, lan minangka kali karst gedhé dhéwé ing pagunungan Alpen Dinara kang kalebu laladan ilèn Kali Danube. Kali iki dawané 346 kilomèter minangka anak kali saka ...

                                               

Kali Sava

Kali Sava iku siji kali ing Éropah Kidul, minangka nak kali saka Kali Danube ing Beograd. Dawané watara 945 km lan ngilèké banyu saka 95.719 km² tlatah dharatan. Kali iki mili ngliwati patang nagara: Slovenia, Kroasia, Bosnia-Herzegovina lan Serbia.

                                               

Kali Mekong

Kali Mekong iku sawijining kali utama ing donya. Kali iki minangka kali kang dawané nomer 11 sadonya, lan nomer 12 ing babagan cacahing banyu kang diilèkaké. Dawané kali iki watara 4.880 km, lan nggaringaké tlatah kang jembaré810.000 km 2. Saka T ...

                                               

Kali Neisse

Kali Neisse utawa uga diarani Kali Neisse Lusatia iku siji kali cilik sing dadi anak kali Oder. Kali iki ndarbèni sumber ing Céko. Wiwit taun 1945 kali iki dadi pawatesan antara Polen lan Jerman. Ing Guben/Gubin, kali manunggal karo Kali Oder.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →