ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 237



                                               

Pulo Salaut Besar

2°57′51″N 95°23′34″E Pulo Salaut Besar inggih kalebet salah satunggaling pulo ing Indonesia. pulo Salaut Besar kalebet pulo jaba ing Indonesia ingkang mapan wonten ing sisih pucuk kilèn kapuloan Simeulue. Ing administratif, pulo salaut besar mleb ...

                                               

Pulo Sambu

Pulo Sambu inggih salah satunggaling pulo ing Indonésia ingkang letakipun caket kaliyan pulo Batam wonten ing Kapuloan Riau. Pulo Sambu kalebet ing kacamatan Belakangpadang Batam, kalabet wewengkon pamarentahanipun provinsi Kapuloan Riau. Pulo Sa ...

                                               

Pulo Satu

Pulo Satu inggih kalebet ing salah satunggaling pratélan pulo paling jaba ing Indonésia ingkang mapan wonten ing samudra Hindia. Pulo Satu punika kalebet laladan watesaning Indonésia kaliyan nagara Australia. Pulo Satu punika mlebet péranganing w ...

                                               

Pulo Selayar

Pulau Selayar inggih punika salah sawijining Pulo ingkang dumunung ing Kabupatèn KapuloanSelayar, Sulawesi Selatan, Indonesia. Wonten ing pulo punika wonten kutha krajan Kabupatèn KapuloanSelayar inggih punika Kota Benteng saha manéka Kacamatan a ...

                                               

Pulo Sibèrut

Pulo Siberut inggih punika salah satunggaling pulo ing Indonésia ingkang langkung jembar ambaning laladanipun. Pulo Sibérut inggih pulo paling ageng wonten ing Kapuloan Mentawai. Pulo punika ugi kalabet pulo ingkang paling lèr posisinipun wonten ...

                                               

Pulo Ternaté

Pulo Ternaté inggih kalebet salah satunggaling pulo ing Indonesia ingkang mapan ing sisih kilèn Pulo Halmahera. Pulo Térnaté taksih kalebet wewengkon Provinsi Maluku Utara.

                                               

Pulo Tuangku

Pulo Tuangku inggih salah satunggaling pulo ing Indonésia ingkang mapan wonten ing Samodra Hindia. Pulo Tuangku inggih pulo ingkang paling ageng ingkang wonten ing Kapuloan Banyak, ing pucuk kilèn Pulo Sumatra. Ambanipun Pulo Tuangku kirang langk ...

                                               

Pulo Yamdena

Yamdena inggih salah satunggaling pulo ing Indonésia ingkang taksih kalebet gugusan pulo ing Kapuloan Tanimbar, Indonèsia. Basa Yamdena inggih basa ingkang dipun-ginakaken déning masarakat pulo punika. Ing sisih wétan pulo Yamdena kasebar alas in ...

                                               

Pulo Saparua

Pulo Saparua inggih punika salah satunggaling pulo ing Indonesia ingkang mapan wonten ing Maluku Tengah, provinsi Maluku. Pulo Saparua inggih punika salah satunggaling saking kalih pulo ageng ingkang mapan wonten ing Kapuloan Lease ing sisih wéta ...

                                               

Pulo Sawu

Pulo Sawu inggih punika salah satunggaling pulo ing Indonésia ingkang mapan ing sisih kidul Laut Sawu, ing sisih wétan Pulo Sumba lan ing sisih kulon Pulo Rote. Pulo Sawu kalebet wewengkon Kabupatèn Sabu Raijua, Provinsi Nusa Tenggara Timur, Indo ...

                                               

Taman Narmada

Taman Narmada punika satunggaling taman ing Pulo Lombok. Taman punika wiyaripun kirang langkung 30 hèktar. Objek wonten salebeting Taman Narmada, dipunparingi nomer dumugi 15. Objek ingkang wonten ing tengah inggih punika objek ingkang nomer wolu ...

                                               

Hokkaido

Hokkaido, biyèn jenengé Ezo, yaiku pulo lan jeneng prefektur Jepang kang manggon ing Pulau Hokkaido, Jepang. Hokkaido yaiku préfèktur gedhé dhéwé ing Jepang, siji-sijiné préfèktur ing Jepang kang diwangun déning kesatuan 14 subprefektur. Sajeroni ...

                                               

Honshu

Honshū yaiku pulo gedhé dhéwé ing Jepang. Papan iki dumunung ing kidulé Hokkaido, loré Shikoku ing sebrangé Segara Dalam Negeri, lan lor wétan Kyushu ing sebrang Selat Shimonoseki. Yèn diukur karo sakubenging dunya, Honshu minangka pulo paling gé ...

                                               

Iwo Jima

Iwo Jima iku pulo vulkanik ing Jepang, péranganing Kapuloan Ogasawara. Pulo sing ana ing ±650 mil laut kidul Tokyo iki misuwur minangka papan dumadiné paprangan nalika sasi Fèbruari lan Maret 1945 antarané Jepang lan Amérikah Sarékat nalika Peran ...

                                               

Pulo Miyako

Pulo Miyako ; Okinawan: Naaku) inggih punika pulo ingkang ageng lan berpenduduk ingkang kathah ing KePuloan Miyako, Prefektur Okinawa, Jepang. Pulo Miyako wonten ing ngandap administrasi Kota Miyakojima ingkang wilayahipun mbotén namung ngayuh Pu ...

                                               

Schokland

Schokland iku siji désa lan manten pulo ing gemeente Noordoostpolder ing provinsi Flevoland ing Walanda. Pulo iki ing taun 1859 dikothongaké lan para sing ndunungi diungsèkaké kabèh déné alesan kamanan. Awit pulo iki saya enthèk lemahé déning éro ...

                                               

Daftar pulo ing Segara Baltik

Hiiumaa 989 km², duwèké Estonia Bornholm 588 km², duwèké Denmark Öland 1.342 km², duwèké Swèdhen Gotland 2.994 km², duwèké Swèdhen Värmdö 181 km², duwèké Swèdhen Rügen 935 km², duwèké Jerman Muhu 198 km², duwèké Estonia Usedom 445 km², kapérang P ...

                                               

Lenggang

Lenggang inggih punika salah satunggaling dhaharan ingkang khas saking Palembang. Lenggang punika kalebet salah satunggaling jinis pempek ingkang laris dipunsade wonten ing pasaran. Menapa malih rikala wulan Ramelan. Masyarakat punika asring nyaw ...

                                               

Gréja Ala

Gereja Ala iku gréja abad tengahan ing Ala ing Pulo Gotland ing Swèdhen. Bagéané sing tuwa dhéwé saka abad kaping 12. Senadyan rusak kobongan ing taun 1930-an, gréja iki isih ngemot lukisan témbok abad tengahan lan bak baptis asli. Gréja iki kale ...

                                               

Gréja Almunge

Gréja Almunge Church iku gréja Lutheran ing Almunge ing Kabupatèn Uppsala County, Swèdhen. Gréja iki nduwé asosiasi karo Kabiskopan Agung Uppsala saka Gréja Swèdhen

                                               

Gréja Alva

Gréja Alva iku gréja ing Pulo Gotland, Swèdhen. Gréja saka abad tengahan iki ngandhut lukisan témbok sing misuwur. Bagéan tuwa dhéwé ing gréja iki sakapungkasan abad kaping 12; kanthi pambangunan menara sing mandheg kira-kira saabad, kagiyatan mb ...

                                               

Gréja Anga, Gotland

Gréja Anga iku gréja saka abad kaping 13 ing Anga, Pulo Gotland, Swèdhen. Gréja iki salah sawijining gréja Romanesque sing isih lestari ing Gotland. Gréja iki darbèné Gréja Swèdhen lan ana ing laladané Kabiskopan Agung Visby.

                                               

Gréja Boge

Gréja Boge iku gréja saka abad tengahan ing Boge, Pulo Gotland, Swèdhen. Gedhongé sing baken dibangun ing abad kaping 13, nanging menarané dibangun ulang ing abad kaping 19, sawisé ambruk kena prahara. Gréja iki ngandhut lukisan témbok saka abad ...

                                               

Gréja Bollerup

Gréja Bollerup iku sawijining gréja Lutheran saka abad tengahan sawetara 7 km sakidul-kuloning Tomelilla, laladan Skåne, Swèdhen.

                                               

Gréja Bro, Gotland

Gréja Bro iku gréja Lutheran saka abad tengahan ing Bro, Gotland, Swèdhen. Dunungé ana sing sawijining situs suci pra-Kristen ing pulo iki. Gréja sing saiki isih katon iku dibangun abad kaping 13. Gagrag arsitèkturé camboran antara Romanesque lan ...

                                               

Gréja Brunnby

56°15′33″N 12°34′24″E Gréja Brunnby Swèdhen: Brunnby kyrka iku gréja Lutheran saka abad tengahan ing Swèdhen. Dunungé ana saloré Höganäs ing sisih kidul Swèdhen. Gréja iki kalebu Kabiskopan Lund. Gréja iki misuwur déning akèhé lukisan témboké sin ...

                                               

Gréja Bäl

Gréja Bäl iku gréja saka abad tengahan ing Gute, Bäl, Pulo Gotland, Swèdhen. Gréja iki dibangun ing paro pisan abad kaping 13 lan ngemot rerengga reca mawa gagrag Romanesque lan Gotik. Interior gréja direrenggani nganggo lukisan témbok abad tenga ...

                                               

Gréja Farstorp

56°16′37″N 13°47′48″E Gréja Farstorp basa Swèdhen: Farstorps kyrka iku gréja saka abad tengahan ing Farstorp, ing provinsi Skåne, Swèdhen. Gréja iki kalebu ing kebiskopan Lund.

                                               

Gréja Fjälkinge

56°02′15″N 14°16′40″E Fjälkinge Church basa Swèdhen: Fjälkinge kyrka iku gréja saka abad tengahan ing Fjälkinge, ing provinsi Skåne, Swèdhen. Akèh bagéan gréja iki wis ana wiwit abad kaping 12, lan ing tembé diwèhi tambahan sing digawé ing abad t ...

                                               

Gréja Fulltofta

Gereja Fulltofta iku gréja abad tengahan ing Fulltofta, ing Hörby Municipality ing propinsi Skåne, Swèdhen. Iki kalebu ing keuskupan saka Lund. Sajrone Zaman Pertengahan, gereja minangka situs ziarah lokal kanggo muja Magnhild of Fulltofta. Isine ...

                                               

Gréja Färlöv

56°04′26″N 14°04′59″E Gréja Färlöv basa Swèdhen: Färlövs kyrka iku gréja Lutheran saka abad tengahan ing Färlöv ing provinsi Skåne, Swèdhen. Gréja kalebu ing Kabiskopan Lund. Gréja sing saiki katon sadurungé didhisiki mawa gréja cagak kayu, sing ...

                                               

Gréja Ganthem

Gréja Ganthem iku sawijining gréja saka abad tengahan ing Pulo Gotland, Swèdhen. Gréja iki sawijining gréja agagrag Romanesque sing apik kalestarèkaké. Ing kéné ana lukisan témbok saka abad kaping 15 saha sawetara prabotan saka abad tengahan. Gré ...

                                               

Gréja Garde

Gréja Garde utawa kadhangkala Gréja Garda iku gréja saka abad tengahan ing Garde ing Pulo Gotland, Swèdhen. Gréja iki olèhé mbangun mawa fase nalika Abad Tengahan. Bagéan sing lawas dhéwé iku panti umat lan dhasar menara, kamangka bagéan sing any ...

                                               

Gréja Gothem

Gréja Gothem iku sawijining gréja abad Tengahan ing Gothem, Pulo Gotland, Swèdhen. Gagragé Gotik, lan gréja iki sabagéan gedhé ora diowahi wiwit abad kaping 14. Papané ana ing Kabiskopan Visby.

                                               

Gréja Grötlingbo

Gréja Grötlingbo iku gréja saka abad tengahan ing Pulo Gotland, Swèdhen. Gréja agagrag Gotik sing megah iki ngamot unsur-unsur friz Romanesque, sing diintegrasi saka gedhong gréja sing luwih lawas lan tau ana ing panggonan sing padha. Gréja Görtl ...

                                               

Gréja Gökhem

Gréja Gökhem iku sawijining gréja Lutheran sing dibangun mawa gagrag Romanesque. Dunungé 12 km sakuloné Falköping ing Kabupatèn Västra Götaland, Swèdhen. Gréja iki kalebu kabiskopan Skara. Gréja iki salah sijiné gréja watu sing lawas dhéwé ing Sw ...

                                               

Lukisan témbok gréja ing Swèdhen

Lukisan témbok gréja ing Swèdhen iku lukisan dékoratif ing sawetara témbok-témbok gréja sing kawangun ing Abad Tengahan ing Swèdhen, sing maèsi plafon lan témbok gedhong. Ing Swèdhen kabèh kerep diarani minangka kalkmålningar, sing pertalan sacar ...

                                               

Praja Blambangan

Praja Blambangan iku karajan ing Nuswantara. Persisé papané ana ing Jawa Wétan ing sakiwa-tengené Kabupaten Banyuwangi saiki. Karajan iki misuwur minangka karajan pungkasan Hindhu ing Tanah Jawa. Ing abad kaping 16, kerajaan Islam sing ana artine ...

                                               

Hasmonean

Hasmonean, iku dinasti sing nguwasani tlatah Judea lan saubengé sajeroning classical antiquity. Antara c. 140 lan c. 116 BCE, dinasti iki mimpin kanthi setengah otonomi saka Seleucids ing region Judea. Wiwit 110 BCE, kanthi pecahé Seleucid empire ...

                                               

Prancis Indocina

Indochina Prancis iku fédherasi protektorat kakaisaran Prancis ing tlatah Indochina ing Asia Kidul-wétan, kapérang saka Vietnam, Kamboja, lan Laos. Ibukutha Indochina Prancis ya iku Hanoi. Indochina Prancis diyasa sasi Oktober 1887 saka wilyah An ...

                                               

Wangsa Joseon

Wangsa Joseon, Chosŏn, Chosun, Choseon, yaiku nagara berdaulat kang diyasa déning Yi Seong-gye kang saiki ditepungi minangka Koréa. Wangsa Joseon tahan sasuwéné 5 abad luwih. Joseon diyasa sawisé lèngsèré Wangsa Goryeo kang kutha krajané ana ing ...

                                               

Kasultanan Acèh

Kesultanan Acèh Darussalam punika sébuah kraton Islam ingkang naté madég ing provinsi Acèh, Indonésia. Kesultanan Acèh manggén ing lor pulau Sumatera kaliyan ibu kutha Kutaraja kaliyan sultan kawiwitan inggih punika Sultan Ali Mughayat Syah ingka ...

                                               

Kasultanan Ngayogyakarta

Kasultanan Ngayogyakarta Hadiningrat iku diyasa déning Radèn Mas Sujana utawa Pangéran Mangkubumi lan duwèni gelar Ngarsa Dalem Sampéyan Dalem Ingkang Sinuwun Kangjeng Sultan Hamengku Buwana Sénapati ing Ngalaga Ngabdurrahman Sayidin Panatagama K ...

                                               

Kasunanan Surakarta

Kasunanan Surakarta Hadiningrat Hanacaraka: ꦑꦯꦸꦟꦤ꧀ꦤꦤ꧀ꦯꦸꦫꦑꦂꦡꦲꦢꦶꦟꦶꦁꦫꦠ꧀ iku karajan ing Jawa Tengah kang madeg taun 1745 minangka terusan saka Kasunanan Kartasura.

                                               

Kerajaan Kutai Kartanegara

Kesultanan Kutai utawi ingkang jangkepipun dipunwastani Kesultanan Kutai Kartanagara ing Martadipura inggih punika kesultanan ingkang adhedasar Islam ingkang jumeneng ing warsa 1300 déning Aji Batara Agung Déwa Sakti ing Kutai Lama lan wasana ing ...

                                               

Kadipatèn Mangkunagaran

Kadipatèn Mangkunagaran utawa Praja Mangkunagaran Jawa: ꦑꦢꦶꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦁꦑꦸꦟꦓꦫꦤ꧀ iku praja ing Jawa Tengah kang isih madeg nganti sapréné. Bebarengan karo Kasunanan Surakarta, Kasultanan Ngayogyakarta, lan Pakualaman, Praja Mangkunagaran iku ahli warisé ...

                                               

Kraton Pangjalu

Karajan Pangjalu utawa kadhang ingaran karajan Kadiri utawa karajan Daha, iku pecahan saka karajan Kahuripan saliyané karajan Jenggala. Karajan iki anané ing sisih kidul Jenggala lan ora nduwé garis pasisir. Karajan iki brasil tumbuh dadi karajan ...

                                               

Republik Arab Bersatu

Republik Arab Bersatu minangka negara sing kabentuk antawis taun 1958 lan 1961. Republik iki minangka gabungan Mesir lan Siria. Suriah ninggalake kesatuan iki ing taun 1961, nalika Mesir isih diarani Republik Arab Serikat nganti 1971. Républik Ar ...

                                               

Républik Sosialis Sovyèt Uzbèk

Uzbèkistan iku jeneng kang lumrahé kanggo ngarani Républik Sosialis Sovyèt Uzbèk ing jaman kapungkur lan Républik Uzbèkistan ing jaman saiki. Républik Sosialis Sovyèt Uzbèk iku Uzbèkistan saka taun 1924 tekan 1991 kang kala samana minangka salah ...

                                               

Pratélaning gunung geni ing Indonésia

Pratélan gunung geni ing Indonésia: Gunung Tandikat Kerinci Gunung Rinjani Gunung Batur Gunung Argopuro Gunung Merbabu Gunung Kelud Agung Gunung Sibayak Gunung Brama Gunung Gedhé Gunung Soputan Salak Gunung Papandayan Gunung Welirang Tambora Gunu ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →