ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 238



                                               

Gunung Suribachi

Gunung Suribachi iku gunung geni jinis krucut piroklastik saka watu andesit sing dhuwuré 169 mèter. Dunungé ing pérangan kidul-kulon Iwo Jima, sawijining pulo sing dumunung ing 1.200 km kidulé Tokyo. Wiwit taun 1889, pamaréntah Jepang nyathet gun ...

                                               

Dhaptar pagunungan ing Indonésia

Pagunungan Sewu Pagunungan Kapur Lor Pagunungan Kendeng

                                               

Gunung Aseupan

Gunung Aseupan inggih punika salah satunggaling gunung ing Indonésia ingkang dumunung ing laladan Cikeusi, Kabupatèn Pandeglang, Provinsi Banten, udakawis 18 km ing sosoh kilèn kutha Pandeglang. Gunung Aseupan mapan ing koordinat S 6° 54 37.01" E ...

                                               

Gunung Awu

Gunung Awu inggih punika salah satunggaling gunung ing Indonésia ingkang dumunung ing Kapuloan Sangihe, Sulawesi Utara. Gunung Awu mapan wonten ing koordinat 3°415"N 125°275"E. Gunung Awu kalebet jinis gunung stratovolcano ingkang dumunung ing Pu ...

                                               

Gunung Baluran

Gunung Baluran inggih punika salah satunggaling gunung ing Indonésia, ingkang dumunung ing Jawa Timur, Indonésia. Dhuwuripun gunung Baluran kirang langkung 1.247 mèter ing sanginggiling laut. Gunung Baluran mapan wonten ing sak tengahing Taman Na ...

                                               

Gunung Ceremai

Gunung Ceremai utawi wonten ingkang nyebat "Ciremai" inggih salah satunggaling gunung ingkang dumunung ing Indonésia. Miterat cathetan administratifipun, gunung Ceremai kalebet ing wewengkon tigang kabupatèn, inggih punika Kabupatèn Cirebon, Kabu ...

                                               

Gunung Dempo

Gunung Dempo inggih salah satunggaling gunung ingkang dumunung ing Indonésia èstunipun ing watesaning provinsi Sumatra Selatan kaliyan provinsi "Bengkulu. Dhuwuripun gunung Dempo inggih kirang langkung 3.159 mèter dpl. Gunung Dempo sesarengan kal ...

                                               

Gunung Geureudong

Gunung Geureudong utawi Bur ni Geureudong utawi Bur ni Telong inggih punika salah satunggaling jinis gunung stratovolcano ingkang dumunung ing sisih lor Sumatra, Indonésia, mliginipun ing kabupatèn Acèh Utara, provinsi Acèh. Nama resmi kanggé wew ...

                                               

Gunung Guntur

Gunung Guntur inggih punika salah satunggaling gunung ing Indonésia ingkang dumunung ing wewengkon Garut sisih kilèn, Jawa Kilen. Gunung Guntur mapan wonten ing koordinat 07 derajat 0830" LS dan 107 derajat 20 BT.Dhuwuripun gunung Guntur inggih k ...

                                               

Gunung Ijen

Gunung Ijen inggih punka salah satunggaling gunung geni ingkang taksih aktip. Gunung Ijen dumunung ing laladan Kabupatèn Banyuwangi, Jawa Timur, Indonésia. Dhuwuripun Gunung Ijen inggih kirang langkung 2.443 m dpal. Miterat sajarahipun, Gunung Ij ...

                                               

Gunung Karang

Gunung Karang inggih punika salah satunggaling gunung ing Indonésia, ingkang dumunung ing sisih kilèn provinsi Banten. Gunung Karang inggih kalebet salah satunggaling gunung geni ingkang taksih aktip ing Jawa Barat, ingkang mapan wonten ing Kabup ...

                                               

Gunung Kelimutu

Gunung Kelimutu inggih punika salah satunggaling gunung ing Indonésia ingkang kalebet jinis gunung geni ingkang taksih aktip, dumunung ing Flores, Nusa Tenggara Wétan. Miterat cathetan administratipipun, gunung Kelimutu dumunung ing Désa Pemo, Ka ...

                                               

Gunung Liman

Gunung Liman inggih salah satunggaling gunung ingkang dumunung ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia. Gunung Liman mapan ing sisih wétan radi kidul saking Kota Madiun lan dumunung ing antawisipun Kabupatèn Ponorogo lan Kabupatèn Nganjuk.

                                               

Gunung Lokon

Gunung Lokon inggih punika salah satunggaling gunung ing Indonésia, ingkang dumunung caket kaliyan kitha Tomohon, provinsi Sulawesi Utara. Dhuwuripun Gunung Lokon inggih punika kirang langkung 1.580 m.

                                               

Gunung Lompobattang

Gunung Lompobattang inggih punika salah satunggaling gunung ing Kabupatèn Goa, provinsi Sulawesi Selatan, Indonésia. Gunung Lompobattang celak kaliyan Gunung Bawakaraeng. Manawi badhé minggah dhateng Gunung Lompobattang saged liwat kacamatan Tomp ...

                                               

Gunung Marapi

Gunung Marapi inggih punika salah satunggaling jinis gunung geni ingkang dumunung ing provinsi Sumatera Barat, Indonésia. Gunung Marapi kalebet gunung ingkang paling aktip ing"Sumatra. Miterat cathetan administratifipun, Gunung Marapi kalebet ing ...

                                               

Gunung Mekongga

Gunung Mekongga inggih punika salah satunggaling gunung ing kawasan pagunungan Mekongga ingkang mbujur dawa ing sisih lor laladan Kabupatèn Kolaka Provinsi Sulawesi Tenggara, Indonésia. Wonten ing pagunungan Mekongga punika, Gunung Mekongga inggi ...

                                               

Gunung Panderman

8°06′43″S 112°55′20″E Gunung Panderman inggih punika salah satunggaling gunung ingkang dumunung ing Kota Batu, Jawa Wétan, Indonésia, kanthi pucukipun mapan ing Basundara, ingkang dhuwuripun 2.000 mèter dpl.

                                               

Gunung Perkison

Gunung Perkison inggih punika salah satunggaling gunung ingkang dumunung ing wewengkon Kabupatèn Acèh Tenggara provinsi Nanggroe Acèh Darussalam, Indonésia. Tebihipun saking kutha Kutacane, kutha krajan Kabupatèn Acèh Tenggara inggih kirang langk ...

                                               

Gunung Pesagi

Gunung Pesagi inggih punika salah satunggaling gunung ingkang dumunung ing kacamatan Balik Bukit, Liwa, Lampung Barat, Indonésia. Gunung Pesagi inggih kalebet gunung ingkang paling inggil ingkang wonten ing Lampung.Dhuwuripun gunung Pesagi inggih ...

                                               

Gunung Rajabasa

Gunung Rajabasa inggih punika salah satunggaling gunung geni awujud kerucut vulkanik ingkang mapan ing Selat Sunda, ing sisih wétan radi kidul saking Pulo Sumatra, estunipun dumunung ing Kabupatèn Lampung Selatan, Provinsi Lampung. Gunung Rajabas ...

                                               

Gunung Raung

Gunung Raung inggih punika salah satunggaling gunung ing Indonésia ingkang dumunung estunipun ing watesaning laladan Kabupatèn Banyuwangi, kabupatèn Bondowoso, kaliyan kabupatèn Jember, provinsi Jawa Wétan. Dhuwuripun gunung punika inggih kirang ...

                                               

Gunung Rokatenda

Gunung Rokatenda ugi kasebat Gunung Paluweh inggih punika salah satunggaling gunung api ingkang dumunung ing Pulo Palue, ing sisih lor Pulo Flores, Nusa Tenggara Wétan, Indonésia. Gunung Rokatenda ugi kagolong jinis strato. Gunung punika ingkang ...

                                               

Gunung Sago

Gunung Sago inggih salah satunggaling gunung ingkang dumunung ing Kacamatan Lareh Sago Halaban,Luhak lan Situjuh Lima Nagari, kabupatèn Lima Puluh Kota, provinsi Sumatra Barat, Indonésia. Dhuwuripun gunung Sago inggih kirang langkung 2.262 mèter ...

                                               

Gunung Seulawah Agam

Gunung Seulawah Agam inggih punika salah satunggaling gunung ing Indonésia ingkang dumunung ing Kacamatan Seulimeum, Kabupatèn Acèh Besar, Provinsi Nanggroe Acèh Darussalam. Dhuwuripun gunung Seulawah Agam, inggih kirang langkung 1726 mèter ing n ...

                                               

Gunung Sibayak

Gunung Sibayak inggih punika salah satunggaling gunung ingkang madhep kitha Brastagi ing Sumatra Utara. Estunipun, Gunung Sibayak dumunung ing kalih kabupatèn, inggih punika kabupatèn Karo lan kabupatèn Kaban Jahe ing Sumatra Utara. Miterat cathe ...

                                               

Gunung Singgalang

Gunung Singgalang inggih punika salah satunggaling gunung ing Indonésia ingkang estunipun dumunung Kacamatan IV Kitha Kabupatèn Agam lan Kacamatan X Kitha Kabupatèn Tanah Datar ing provinsi Sumatra Barat, Indonésia. Dhuwuripun gunung Singgalang k ...

                                               

Gunung Sorik Marapi

Sorik Marapi inggih salah satunggaling gunung ingkang kalebet laladan Taman Nasional Batang Gadis. Miterat cathetan administratipipun, Gunung Sorik Marapi dumunung ing Désa Sibanggor Julu, Kacamatan Puncak Sorik Marapi, Kabupatèn Mandailing Natal ...

                                               

Gunung Talamau

Gunung Talamau inggih salah satunggaling gunung ingkang dumunung ing Désa Pinagar, Kacamatan Kinali, Kabupatèn Pasaman Barat, Provinsi Sumatra Barat, Indonésia sisihan kaliyan Gunung Pasaman. Gunung Talamau inggih gunung ingkang paling inggil ing ...

                                               

Gunung Tandikat

Gunung Tandikat inggih punika salah satunggaling gunung geni ingkang dumunung ing Dataran Tinggi Minangkabau, udakawis 7.5 km saking kitha Padang Panjang, Sumatra Barat, Indonésia. Gunung Tandikat mbujur dawa tumuju sisih kidul, lan ing sisih kul ...

                                               

Gunung Tanggamus

Gunung Tanggamus inggih punika salah satunggaling gunung ing Indonésia ingkang dumunung ing Kacamatan Kota Agung, Kabupatèn Tanggamus, Provinsi Lampung. Gunung Tanggamus mapan ing sisih wétan radi lor saking Kota Agung, jarakipun 10 km. Gunung Ta ...

                                               

Gunung Welirang

Gunung Welirang utawi saged kasebat Walirang inggih punika salah satunggaling gunung ingkang dumunung wonen ing Pasuruan, Jawa Wétan, Indonésia, estunipun dumunung ing watesaning laladan Malang kaliyan Mojokerto. Dhuwuripun gunung Welirang kirang ...

                                               

Gunung Papandayan

Gunung Papandayan iku gunung kang dumunung ing Kabupatèn Garut, Jawa Kulon yaiku ing Kacamatan Cisurupan. Gunung kanthi elevasi 2622 mèter sadhuwuring segara iki misuwur banget antarané para pendhaki, mligi pendhaki anyaran. Saliyané misuwur kant ...

                                               

Gunung Sumbing

Gunung Sumbing iku gunung kang ana ing Pulo Jawa, Indonésia. Gunung Sumbing duwé elevasi 3.336 mèter lan duwé kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Atas, alas Montane, lan alas Ericaceous utawa alas gunung. Sapérangan wewengkon ing gun ...

                                               

Gunung Ungaran

Gunung Ungaran iku gunung sing dumunung ing Pulo Jawa, Indonésia. Gunung iki dhuwuré 2.050 mèter. Gunung Ungaran duwé kawasan alas Dipterokarp Bukit, alas Dipterokarp Atas, alas Montane, lan alas Ericaceous utawa alas gunung. Ing èrèng-èrènging g ...

                                               

Lenga nilam

Lisah Nilam punika asalipun saking taneman Nilam utawi dilem wonten basa jawinipun. Punika salah satunggaling komoditas ekspor unggulan ingkang dèrèng dipunkenal wonten Indonesia nanging sampun dipunkenal wonten pasar Internasional. Taneman nilam ...

                                               

Lisènsi piranti alus komputer bébas

Lisènsi piranti alus komputer bébas utawa free software licence iku siji lisènsi piranti alus komputer sing maringi marang para panganggoné hak kanggo modifikasi lan nyebaraké piranti alus. Sawijining lisènsi piranti alus komputer bébas mènèhi, k ...

                                               

Lisènsi piranti alus

Lisènsi piranti alus nyakup idin, hak, lan watesan kang dicakaké marang piranti alus, wujud siji komponèn utawa program swatantra. Panggunaan siji piranti alus tanpa Lisènsi bisa dianggep pelanggaran marang hak èksklusif kang duwé hak miturut uku ...

                                               

Panémbakan Charlie Hebdo

Ing tanggal 7 Januari 2015 kira-kira jam 11.00 CET, ana wong lanang telu kang nganggo masker, mlebu kantor rédaksi kalawarti satire Prancis Charlie Hebdo ing Paris lan némbaki wong-wong kang ana ing kono. Miturut lapuran awal, ana wong 12 kang té ...

                                               

Genosida Armenia

Genosida Armenia, dikenal uga minangka Pembantaian Armenia lan déning bangsa Armenia sinebut Kejahatan Besar ya iku pemusnahan sistematik déning Utsmaniyah marang pendhudhuk minoritas Armenia ing tanah air historise ing kawasan kang saikine dadi ...

                                               

Serangan téroris Jaipur 13 Mei 2008

Serangan téroris Jaipur 13 Mèi 2008 iku sawijining séri bom sing wis dikoordinir dijeblugaké ing Jaipur, kutha krajan praja Rajasthan, India ing dina Slasa, 13 Mèi. Sakurang-kurangé 80 jiwa téwas lan punjul 200 jiwa tatu-tatu. Bom-bom iki padha n ...

                                               

ASIO

ASIO cekakan saka basa Inggris: The Australian Security Intelligence Organisation, iku sawijining organisasi intelijen minangka badan kaamanan nasional ing Australia. ASIO diadegaké ing taun 1949 lan operasional ana ing sangisoré Direktur Jemdral ...

                                               

MI5

commonly known as MI5 utawa Basa Inggris: Security Service, iku badan kaamanan lan kontra intèlijen Inggris minangka péranganing mesin intèlijen bebarengan karo Secret Intelligence Service, Government Communications Headquarters lan Defence Intel ...

                                               

Benedict endhog

Endhog Benediktus iku sawijining Amérika sarapan utawa brunch sajian, dumadi saka loro bahan saka muffin Inggris, saben paling ndhuwur karo daging babi Canadian, sing endhog poached, lan sauce hollandaise. Iki dipopulerake ing New York City.

                                               

Endhog asin

Endhog asin utawa endhog kamal iku salah siji panganan khas Indonésia lan akèh tinemu didol ing tlatah Kabupatèn Brebes. Endhog asin iku kagawé saka prosès pengasinan kanthi ngekum endhog bèbèk utawa pitik ing campuran uyah lan bata kang wis didh ...

                                               

Endhog godhog

Endhog godhog yaiku endhog sing dimasak ing banyu sing umob nalika isih dibungkus ing endhog. Endhog rebus minangka panganan sarapan sing kawentar ing pirang-pirang negara. Endhog iki dimasak ing banyu tanpa cangkang dikenal minangka endhog sing ...

                                               

Endhog Paskah

Endhog Paskah ingkang dipundum nalika dinten riyaya Paskah sajatosipun boten kalebet tradhisi gréja utawi Kristen. Wonten nagari Éropah wonten tradhisi kanggé ngrayakaken mangsa-mangsa. Déwa mangsa Semi, ingkang namanipun "Eostre" punika déwa ing ...

                                               

Endhog pindhang

Endhog pindhang utawa endhog pindang minangka jinis masakan Cina, sing diolah saka endhog sing digodhog nggunakaké ramuan tartamtu pramila duwé rasa, mambu, lan rupa sing khas. Ing asalé, endhog godhog didol minangka jajanan. Endhog sing isih set ...

                                               

Kuning endhog

Ing antarane kewan sing ngasilake endhog, kuning endhog yaiku bagean endhog nutrisi endhog sing fungsine utamane kanggo nyuplai panganan kanggo perkembangan embrio. Sawetara jinis endhog ora ngemot kuning telur, tuladhane amarga dilebokake ing ka ...

                                               

Putih endhog

Endhog putih iku sawijining Cairan sing ana ing endhog. Ing pitik digawe saka lapisan sekresi ing bagian ngarep oviduk pitik sajrone endhog. Wangun ing sekitar kuning telur sing dibuahi utawa ora dibuahi. Ancas alami utama endhog putih yaiku kang ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →