ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 239



                                               

Glepung beras

Glepung beras iku glepung kang digawé saka beras kang ditumbuk utawa digiling. Glepung beras gak padha mbarèk pathi beras kang prosès nggawéné direndhem nganggo banyu alkali. Glepung beras isok dipigunakaké gaé genti glepung gandum gaé pasièn kan ...

                                               

Brem

Brem yaiku panganan tradhisional kang digawé saka asil fermèntasi ketan. Ana loro jinisé brem, yaiku brem kang padhat akèh ditemoni ing Madiun lan Wanagiri, lan brem kang dhapuré cuèr ana ing Bali. Brem kang dhapuré padhat dikenal ana ing laladan ...

                                               

Jangajji

Jangajji utawa janggwa ya iku jinis panganan fermentasi kas Koréa kang digawé saka pirang-pirang jinis janganan kanthi nggunakaké pasta kacang kedelai, kecap, lan pasta lombok. Kanthi gawé jangajji, janganan kang difermentasekake bakal duwé rasa ...

                                               

Tahu kecing

Tahu kecing ꦠꦲꦸ​ꦏꦺꦕꦶꦁ​​​ ​​​​​u​​​ta​​​wa stinky tofu ing basa Cina dijenengaké" chou dou fu", 臭豆腐. Stinky tofu yaiku tahu fermentasi, sing duwe ambu kecing utawa ora énak, tajem, kayadené ambu kaos kaki sing ora tau diumbah utawa kèju biru. T ...

                                               

Flanèl

Flanèl inggih punika salah satunggaling jinis kain tenun ingkang lembut. Kain punika ingkang alus kaliyan gampil anggènipun kraket ingkang kadamel saking wol lan wonten ugi ingkang dipun-campur kaliyan katun utawi serat sintetis. Wonten ugi ingka ...

                                               

Kain mori

Kain mori iku kain tenun awerna putih sing kagawé saka kapas lan racaké kanggo bahan kanggo gawé kain bathik. Ana rong jinis kain mori ya iku kain mori sing wis ngalami prosès pamutihan utawa bleaching lan kain mori sing durung diputihaké. Kain s ...

                                               

Tèkstil

Tèkstil ya iku bahan kang asalé saka serat kang diolah dadi benang utawa kain minangka bahan kanggo nggawé klambi lan produk-produk kerajinan liyané. Saka segi pangertènan tèkstil mau mangka bisa disimpulaké yèn bahan utawa produk tèkstil ya iku ...

                                               

Curug Cimahi

Curug Cimahi punika papan pariwisata ingkang awujud grojogan mapan wonten ing Jalan Kolonel Masturi, Désa Kertawangi, Kacamatan Cisarua, Kabupatèn Bandung Kulon, Provinsi Jawa Kulon, Indonesia. Curug punika mapan wonten ing ketinggian 87 mèter la ...

                                               

Grojogan Monthèl

Monthel iku grojogan kang dumunung ana ing Gunung Muria. Monthel iku ana ing désa Cala kacamatan Dawé Kabupatèn Kudus. Monthel dumunung ana ing tlatah watara 18 km sisih lor saka pusat kutha Kudus. Grojogan iki dhuwuré kurang luwih 25 mèter. Yèn ...

                                               

Pratélaning grojogan

Grojogan Mutarazi Grojogan Victoria - Paling amba ing Afrika lan salah siji sing amba dhéwé sadonya

                                               

Lempongan Aden

Lempongan Aden iku lempongan sing dumunung ing Samudra Hindia, antara Yaman ing Jazirah Arab pérangan kidul lan Somalia ing Afrika. Ing sisih kulon-lor lempongan iki kagandhèng karo Segara Abang liwat selat Babul Mandib. Minangka lalu lintas bany ...

                                               

Lempongan Penyu

Lempongan Penyu ya iku pasisir kang ana ing Kabupatèn Cilacap. Manggon ana ing Kacamatan Cilacap Kidul dohé antarané 2 km arah wétan saka Kota Cilacap. Tumuju lempongan penyu bisa nganggo kendharaan dhéwé utawa nganggo angkudan umum bis. Lemponga ...

                                               

Lempongan Siam

Lempongan Siam utawa Lempongan Thailand ya iku salh siji lempongan kang manggon ana ing Laut China Selatan, diubengi déning nagara Malaysia, Thailand, Kamboja lan Vietnam. Pérangan sisih lor lempongan iki ya iku Bight of Bangkok ana ing hulu Kali ...

                                               

Terusan kapal

Terusan kapal utawa lumrahé karan terusan iku kanal sing dipigunakaké kanggo nyepetaké palayaran kapal. Tanpa ngliwati terusan, kapal kudu layar ngubengi dharatan sing adoh leté. Terusan bisa wujud kali sing dimodifikasi utawa kanal mligi sing di ...

                                               

Terusan Panama

Terusan Panama iku terusan sing motong tlatah genting Panama sadawaning 82 km, motong Amérika Lor lan Amérika Kidul sarta ngubungaké Samudra Pasifik lan Atlantik. Terusan iki motong wektu tempuh kapal segara amarga ora perlu mubeng liwat pucuk Ki ...

                                               

Ranu Kumbolo

Ranu Kumbala inggih punika salah satunggalé tlaga utawi ranu wonten pagunungan Semèru, kang gadhah dhuwur 2500 mèter luwih ing dhuwur toya segara. Ranu Kumbala dados misuwur amargi éndahipun lan kamistisanipun papan punika. Selajenganipun, boten ...

                                               

Tlaga Dal

Tlaga Dal ya iku sawijining tlaga kang kapernah ing Srinagar, Jammu lan Kashmir, Indhi. Tlaga Dal ya iku tlaga kang ancas bakuné kanggo wisata. Saliyané wisata, kagiyatan kang bisa ditemoni ya iku budidhaya iwak. Tlaga iki dumadi saka lima ledhok ...

                                               

Tlaga Jongé

Tlaga Jongé punika salah satunggaling papan wisata awujud telaga ingkang mapan wonten ing Dhusun Jongé, Désa Pacareja, Kacamatan Semanu, Kabupatèn Gunungkidul. Kirang langkung 50 kilomèter saking kutha Yogyakarta. Miturut kapitayan masarakat wont ...

                                               

Tlaga Kakaban

Tlaga Kakaban iku tlaga kang asebab saka munggahé daratan sajeroning transgresi Holocene kurang luwih 12 èwu taun lan jembar tlaga kurang luwih 5 km², duwé tamping utawa tanggul karang ndhuwur 50 mèter, kang njalari banyu segara bisa kalebu banju ...

                                               

Tlaga Maninjau

Tlaga Maninjau ya iku tlaga kang ana ing kacamatan Tanjung Raya, Kabupatèn Agam, provinsi Sumatra Kulon, Indonésia. Tlaga iki adohé sakiwatengené 140 kilomèter sisih lor Kutha Padang, kutha krajan Sumatra kulon, 36 kilomèter saka Bukittinggi, 27 ...

                                               

Tlaga Matano

Tlaga Matano punika satunggaling tlaga ingkang wonten ing Sulawesi Selatan, mliginipun wonten ing sisih kidul Pulo Sulawesi ing kutha Sorowako, Kabupatèn Luwu Timur. Tlaga punika dipunubengi déning pagunungan Verbec ingkang winatesan kaliyan Prov ...

                                               

Tlaga Victoria

Kaca iki ngenani tlaga ing Afrika. Kanggo tlaga ing Australia, pirsani Tlaga Victoria New South Wales. Tlaga Victoria utawa Victoria Nyanza iku salah siji Tlaga Gedhé ing Afrika. Tlaga Victoria wiyaré 68.870 kilomèter persegi, njalari sinebut tla ...

                                               

Hidrokarbon

Sajeroning babagan kimia, hidrokarbon iku siji senyawa sing kapérang saka unsur karbon lan hidrogen. Kabèh hidrokarbon duwé ranté karbon lan atom-atom hidrogen sing silih iket karo ranté mau. Istilah iku dipigunakaké uga minangka pangertèn saka h ...

                                               

Kebon Raja Bandung

Kebon Raja Bandung manggèn wonten Jalan Tamansari Kutha Bandung. Kebon ratu punika dados panggénan ingkang dipunremeni para warga kutha Bandung nalika nembé liburan ing akir minggu utawi liburan sekolah saha cuti sesarengan. Para warga ingkang li ...

                                               

Kebon Raja Surabaya

Kebon Raja Surabaya utawi ingkang biyasa dipunwastani Kebon Binatang Surabaya punika satunggiling kebon raja ingkang manggèn wonten ing Surabaya sisih Kidul. Kebon Raja punika kalebet salah satunggaling kebon raja ingkang misuwur ing Indonésia. K ...

                                               

Apenheul

Apenheul iku sawijining kebon raja mirunggan sing namung ndarbèni kolèksi kethèk lan dunungé ana ing kutha Apeldoorn, Walanda. Apenheul iku tembung basa Walanda lan tegesé "Wukir Kethèk". Ing kéné ana luwih saka 300 kethèk saka 35 jining sing asa ...

                                               

Koninklijke Burgers Zoo

Koninklijke Burgers Zoo utawa kerep dicekak Burgers Zoo iku sawijining kebon raja ing Arnhem, Walanda. Kebon raja iki wis dibuka wiwit taun 2013 lan misuwue déné pamèrané sing ramang lungkungan urip. Satauné kebon raja iki ditekani nganti atusan ...

                                               

Ouwehands Dierenpark

Cor Ouwehand, pangadeg kebon raja iki, teka saka Rotterdam menyang Rhenen kanggo mbangun pabrik rokok. Nanging dhèwèké ora nerusaké lan banjur miwiti ternak pitik ras ing taun 1919. Nalika iku akèh tani sing nekani paternakané kanggo ndelengi kéw ...

                                               

Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen utawa Taman Safari Beekse Bergen iku sawijining taman safari ing provinsi Brabant Lor, Walanda. Dunungé ana ing antarané kutha Tilburg lan Hilvarenbeek. Para tamu bisa nekani taman iki nganggo mobil lan nyeksèni sato kéwa ...

                                               

Sea Life Scheveningen

Sea Life Scheveningen kuwi siji akuarium sagara gedhé ing Scheveningen, Den Haag, Walanda. Sea Life Scheveningen iku pérangan saka waralaba internasional Sea Life, badan usaha gedhé dhéwé sadonya sing bisnis urusan akuarium lan duwé cabang ing Be ...

                                               

Vlinderparadijs Papiliorama

Vlinderparadijs Papiliorama iku siji omah kupu-kupu ing Walanda sing spésialisasi mamèraké kolèksi kupu-kupuné. Dunungé ana ing tlatah alami de Havelterberg, cedhak Havelte, Drenthe. Omah kupu-kupu iki dibuka tanggal 21 Désèmber 1998. Mawa ambané ...

                                               

Vogelpark Avifauna

Vogelpark Avifauna iku siji kebon raja ing Alphen aan den Rijn, Walanda. Spésialisasi kebon raja ya iku awarna-warna spésies manuk. Tembung avifauna iku ngrujuk marang sato kéwan fauna kalebu manuk Aves ing basa Latin. Vogelpark Avifauna iku sala ...

                                               

Siklon Yasi

Siklon Yasi iku sawijining siklon tropis sing ndharat ing pérangan lor Queensland, Australia. Wiwitané siklon iki wujud siklon kategori 3 tanggal 31 Januari 2011. Nalika tanggal 1 Fèbruari siklon iki saya kuwat dadi siklon kategori 4, lan akiré t ...

                                               

Omah wingit

Omah wingit, omah angker, omah dhemit, utawa pangalapan ya iku omah utawa yasa liyané sing dianggep ditunggoni dhemit minangka sing mbaureksa. Dhemit iki rupané bisa rohé baku omah sing sadurungé utawa rohé wong sing asring menyang papan kono. Pa ...

                                               

UIN Sunan Kalijaga

Universitas Islam Negeri Sunan Kalijaga Yogyakarta ing perjalananne wis dadi center of excellence ing babagan ngèlmu-ngèlmu keislaman sarta duwé jejuluk kados feeder déning UIN liyané. Ing perkembangane, UIN Sunan Kalijaga duwé walu Fakultas, ya ...

                                               

Institut Seni Indonesia Yogyakarta

Institut Seni Indonésia Yogyakarta utawa ISI Yogyakarta, iku pawiyatan luhur seni nagari kang kampusé ana nèng kutha Yogyakarta. Institut iki kusus nyelenggaraake pendidikan ing babagan kesenian. ISI Yogyakarta iki diwangun saka gabungan Akademi ...

                                               

Politèknik ATMI Surakarta

Politèknik ATMI Surakarta iku sawijining pawiyatan luhur politèknik babagan tèknik mesin kang madeg wiwit taun 1968 ing sangisoré naungan Yayasan Karya Bakti Surakarta. Politèknik ATMI Surakarta wujud institusi pendhidhikan dhuwur kang konsèntras ...

                                               

Sekolah Tinggi Ilmu Elektronika dan Komputer (STEKOM) Semarang

Sekolah Tinggi Elektronika dan Komputer utawa luwih di kenal kanthi jeneng STEKOM ya iku salah sawijining perguruan tinggi swasta kang ana ing Kota Semarang Provinsi Jawa Tengah. Mbiyen dikenal kanthi jeneng AKADEMI PAT.

                                               

Universitas Setia Budi Surakarta

Universitas Setia Budi ya iku sawijining universitas utawa pawiyatan luhur swasta ing Surakarta, Indonesia kang ana ing dalan Let. Jend. Sutoyo, Mojosongo, Sala.

                                               

Universitas Tidar Magelang

Universitas Tidar, kasingkat UNTIDAR yaiku sawijining pawiyatan luhur nagari kang ana ing Magelang, Jawa Tengah, Indonesia. Universitas iki ana ing ngisore Yayasan Perguruan Tinggi Borobudur Tidar, kanthi Ketua Umum H. Sukardi, SH. Universitas Ti ...

                                               

Emirsyah Satar

Emirsyah Satar inggih punika Dhiréktur Utami PT Bank Danamon Indonésia Tbk. Panjenenganipun pinitados njabat Dhiréktur Utami PT Garuda Indonésia. Emirsyah punika lulusan Fakultas Èkonomi Jurusan Akuntansi, Universitas Indonésia 1985. Panjenengani ...

                                               

Meutia Hatta

Prof. Dr. Meutia Farida Hatta Swasono inggih punika pulitikus Indonésia ingkang njabat dados anggota Dewan Pertimbangan Présidhèn wiwit 25 Januari 2010. Sadèrèngipun punika, panjenenganipun njabat dados Mantri Nagara Pemberdayaan Perempuan Républ ...

                                               

Universitas Sumatera Utara

Universitas Sumatera Utara yaiku swijining universitas nagari kang ana ing Kota Medan, Indonésia. Universitas Sumatera Utara iku universitas kang paling apik ing pulau Sumatera lan ngrupaake universitas nagari paing tuwa ing luar Jawa. USU uga un ...

                                               

Kejaksaan Republik Indonesia

Kejaksaan Républik Indonésia iku lembaga pamaréntahan sing nindakaké kakuwasan nagara kanthi mardika ing babagan penuntutan sarta kawenangan liya miturut Undhang-Undhang. Pelaksanaan kakuwasan nagara mau diayahi déning: Kejaksaan Negeri, dumunung ...

                                               

Kejaksaan Agung Republik Indonésia

Kejaksaan Agung iku lembaga penyelenggara kakuwasan nagara ing babagan penuntutan sarta kewenangan liya miturut Undhang-Undhang, kang dunungé ana ing kutha krajan nagara Indonésia lan laladan hukumé nyakup wewengkon kakuwasan nagara Républik Indo ...

                                               

Pamérangan administratif Azerbaijan

Azerbaijan dipérang dadi: 59 kecamatan rayonlar ; sing. - rayon, 7 kecamatan 1 republik otonom muxtar respublika, kang ana 1 kutha 11 kutha * saharlar ; sing. - sahar, Dhaftar rayon, kecamatan lan kutha ing Azerbaijan: Qusar Davachi Dəvəçi Agjaba ...

                                               

Arifin Siregar

Arifin M. Siregar inggih punika salah satunggalipun politisi Indonésia. Panjenenganipun njabat dados Mantri Perdagangan ing Kabinèt Pembangunan V lan naté njabat dados Gubernur Bank Indonésia nalika tanggal 23 Maret 1983. Salajengipun Arifin njab ...

                                               

Kabinet Persatuan Nasional

Kabinèt Persatuan Nasional iku Kabinèt pamaréntahan Présidhèn RI kapapat Abdurrahman Wahid. Kabinèt iki dumadi saka sawatara mantri koordinator, Mantri pamimpinDdepartemen, mantri nagara, Sekretaris Nagara, lan Jaksa Agung.

                                               

Kamentrian Indonésia

Kamentrian iku lembaga sajeroning Pamaréntah Indonésia kang dadi pembantu présidhèn. Kamentrian ditata sajeroning Undhang-Undhang Nomer 39 Taun 2008 ngenani Kamentrian Nagara. Kamentrian dumadi saka: Kamentrian koordinasi, dikepalai déning mantri ...

                                               

Kamentrian Sekretariat Negara Republik Indonésia

Kamentrian Sekretariat Nagara Républik Indonésia iku lembaga pamaréntah kang dumunung ana ing sangisoré lan tanggung jawab langsung marang Présidhèn lan duwé tugas mènèhi panyengkuyung staf lan pelayanan administrasi marang Présidhèn minangka Kep ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →