ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 242




                                               

Chex

Chex minangka merek sereal sarapan Amerika sing saiki diproduksi dening General Mills. Nanging Kellogg duwe hak merek kanggo Chex ing Korea Selatan. Iki dikenalake ing taun 1937 lan asline diproduksi lan diduweni dening Ralston Purina saka St. Lo ...

                                               

Pangalèngan

Pangalengan yaiku salah sawijining cara ngreksa panganan sing isine panganan diolah lan disegel ing wadhah sing kedhap udara. Pangalengan nyedhiyakake umur rak sing umume antara siji nganti limang taun, sanajan ing kahanan tartamtu, bisa dadi luw ...

                                               

Kolach

K olach minangka sawijining jinis pastri sing nduwèni bagéan isen woh sing dikelilingi adonan puffy.

                                               

Pai rhubarb

Pai Rhubarb minangka pie kanthi isi rhubarb. Populer ing Inggris, ing endi rhubarb wis dibudidayakake wiwit taun 1600an, lan godhong gagang dipangan wiwit taun 1700an. Kejabi rhubarb sing diced, meh mesthi ngemot gula sing akeh kanggo ngimbangi t ...

                                               

Mugwort

Mugwort minangka jeneng umum kanggo sawetara spesies tanduran kembang aromatik ing genus Artemisia. Ing Eropa, mugwort asring nuduhake spesies Artemisia vulgaris, utawa mugwort umume. Nalika spesies liya kadhang diarani jeneng umum sing luwih spe ...

                                               

Fajita

Fajita ing masakan Tex- Mexico lan Meksiko yaiku daging panggang sing biasane disajikake minangka taco ing glepung utawa jagung. Tembung kasebut asliné diarani steak rok, rajangan daging sapi sing pisanan digunakake ing sajian. Daging populer sin ...

                                               

Saos molé

Saus mole sing wis disiyapake bakal disimpen udakara telung dina ing kulkas lan beku kanthi apik. Tempel kasebut bakal disimpen nem wulan ing kulkas lan udakara setaun ing beku. Saus turah asring digunakake kanggo nggawe tamale lan enchilada utaw ...

                                               

Salad Caesar

Caesar salad punika salah sawijining jinis olahan arupa ijo salad saka romaine Lettuce lan croutons disandangi karo jus lemon, lenga zaitun, endhog, Kecap Inggris, anchovies, papak, Dijon sawi, keju Parmesan, lan ireng mrico.

                                               

Tostilocos

Tostilocos minangka antojito Meksiko populer sing kalebu keripik tortilla Tostitos sing ditambah karo cueritos, timun, jícama, jus jeruk nipis, saus panas Valentina, chamoy, bubuk cabai Tajín, uyah, lan kacang Jepang ". Piring kasebut wiwitane di ...

                                               

Pizza leléwa New York

Pizza gaya New York yaiku pizza sing digawe nganggo kerak tipis sing wis khas tangan, asring didol kanthi irisan lebar. Kerak iki kandel lan asri mung ing pinggir, nanging isih alus, lancip, lan pliable ing ngisor endhas kanggo dilipat nganti dip ...

                                               

Roti isi daging sapi

Daging sapi ing weck yaiku sandwich sing ditemokake utamane ing Negara Bagian New York Kulon, utamane ing kutha Buffalo. Iki digawe nganggo daging sapi panggang ing gulung kummelweck, gulung sing paling ndhuwur diwenehi uyah lan wiji caraway. Dag ...

                                               

Kenthang asin

Kentang uyah minangka salah sawijining jinis olahan sajian regional ing Syracuse, New York, biasane disajekake ing mangsa panas nalika kentang enom dipanen kaping pisanan. Iki minangka panganan pokok ing pameran lan barbekyu ing wilayah New York ...

                                               

Pangirengan

Blackening minangka salah sawijining teknik masak sing digunakake kanggo nyiapake iwak lan panganan liyane. Asring digandhengake karo masakan Cajun, teknik iki dipopulerake dening koki Paul Prudhomme. Panganan iki dipped ing butter ilang lan banj ...

                                               

Gigi Hadid

Jelena Noura Hadid utawi jeneng dowone Jelena Noura Hadid yoiku model saking Amerika Serikat. Gigi Hadid nate mbintangi acoro Real Housewives ing Beverly Hills. Ing tahun 2014, Gigi Hadid kalebu neng daftar Top 50 Model ing models.com. Putri saki ...

                                               

Livermush

Livermush minangka salah sawijining olahan produk panganan daging babi Amerika Serikat sing disiapake kanthi nggunakake ati babi, bagean endhas babi, tepung jagung lan rempah-rempah. Iki minangka masakan daerah sing umume ing North Carolina Utara ...

                                               

Tèh legi

Teh manis yaiku salah sawijining jinis es tèh sing umum dikonsumsi ing negara-negara kayata Amerika Serikat utamane umume ing Amerika Serikat Kidul, lan Indonesia. Teh manis umume digawe karo nambah gula utawa sirup sederhana menyang teh ireng, s ...

                                               

Psikokinesis

Psikokinesis, ya iku kamampuan manipulasi objek fisik namung modal pikiran. Objek iku bisa kaya ta bandha utawa awak dimanipulasi saka jarak kang adoh. Salah sijiné dhapuré ya iku psikokinetik metal-bending, yakuuwi efek psikokinetik marang bandh ...

                                               

Pengawètan iwak

Iwak nambani iwak kang wis nambani dening subjecting iku kanggo fermentasi, pickling, udud, utawa sawetara kombinasi iki sadurunge iku wis dipangan. Proses pengawetan panganan iki kalebu nambah uyah, nitrat, nitrit utawa gula, bisa uga ngrokok la ...

                                               

Barberton pitik

Barberton Chicken, uga dikenal minangka Serbia Fried Chicken, minangka salah sawijining jinis olahan saka gaya pitik goreng sing asale saka kutha Barberton ing Summit County, Ohio. Iki minangka gaya khas Serbia-Amerika sing disajikake ing pirang- ...

                                               

Shiro

Shiro yaiku salah sawijining olahan sup sing asale saka Étiopia-Eritrea sing bahan utamane yaiku kacang- kacangan bubuk utawa panganan kacang polong. Asring disiyapake kanthi tambahan bawang cincang, bawang putih lan, gumantung saka variasi regio ...

                                               

WKYC-TV

Cithakan:Infobox Broadcast WKYC-TV, channel 3 inggih punika saluran pawarta ingkang bèrpusat ing Cleveland, Ohio. Saluran lokal punika dipundiriakèn ing tanggal 31 Oktober 1948 kaliyan asma WNBK, channel 4. ing taun 1953, gantos panggènan saluran ...

                                               

Mi mendem

Mie mendem (utawa pad kee Mao, kurang seneng pad ki Mao utawa pad kimao / ˌ p æ d k iː ˈ m aʊ / ; Thai: ผัดขี้เมา, RTGS: phat khi mao, ; yaiku sajian mi goreng sing digoreng mirip banget karo phat si-io, nanging kanthi rasane rada beda. Ing basa ...

                                               

Tortilla jagung

Ing Amerika Utara, a tortilla jagung utawa mung tortilla kalebu jinis roti lapis sing ora ragi, digawe saka hominy). Ing Meksiko, ana telung warna adonan jagung kanggo nggawe tortilla: jagung putih, jagung kuning lan jagung biru. Roti sing padha ...

                                               

Dadnapped

Dadnapped nggih punika filem saking Amérikah Sarékat taun 2010. Filem punika kaarahaken déning Paol Hoen. Skénario kagem filem punika dipunanggit déning Alan Silberbeg. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel filem nggih punika Don Scain se ...

                                               

Den Brother

Den Brother nggih punika sesirah film saking Amérikah Sarékat taun 2010. Ingkang ndamel filem punika Mosquito Productions lan Disney Channel Original Movie, ngginakaken panggenan wonten Salt Lake City, Utah nalika pamundhutan gambar. Filem punika ...

                                               

Keluk

Keluk minangka koleksi partikel lan gas udhara dipancarkan nalika bahan ngalami pembakaran utawa pirolisis, bebarengan karo jumlah udhara sing entrained utawa dicampur karo massa. Umume produk sampingan saka geni, nanging uga bisa digunakake kang ...

                                               

Pai catur

Pai catur minangka karakteristik panganan cuci mulut saka masakan Amerika Serikat Kidul, utamane ing Virginia. Resep pie catur dhasar nyiyapake kerak tunggal lan isi sing kalebu glepung, mentega, gula, lan endhog. Sawetara variasi mbutuhake tamba ...

                                               

Chow fun daging sapi

Kesenengan daging sapi minangka sajian utama Kanton, digawe saka daging sapi sing digoreng, nyenengake hor lan kecambah Umume ditemokake ing restoran yum cha ing Guangdong, Hong Kong, lan jaban rangkah, uga ing cha chaan tengs. Chow fun, utawa mi ...

                                               

Pai stik lan kerang

Steak lan kerang pie, uga dikenal minangka salah sawijining jinis olahan daging sapi lan kerang pie iki tradisional Victorian Inggris sajian. Uga dikenal ing Australia lan Selandia Baru. Ing Irlandia, wis disiapake dening Ballymaloe House, lan mi ...

                                               

Panackelty

Panackelty minangka salah sawijining jinis olahan arupa daging sapi utawa casserole domba sing tradhisional ing sisih lor-wétan Inggris, utamane ana hubungane karo County Durham lan Sunderland khusus. Iki kalebu daging, umume daging sapi jagung, ...

                                               

Tripas

Tripas, ing masakan Meksiko, minangka usus cilik kewan tani sing wis diresiki, digodhog lan dipanggang. Tripa digunakake kanggo ngisi taco, banjur disandangi bumbu kayata cilantro, bawang bombay disigar, lan saus cabai. Dheweke uga disajikake nga ...

                                               

Nedha wengi dina Natal

Nedha bengi Natal minangka panganan sing tradisional dipangan ing Natal. Panganan iki bisa ditindakake sawayah-wayah saka sore Natal nganti sore Dina Natal dhewe. Panganan asring banget lan akeh, ing tradhisi pahargyan dina riyaya Kristen, lan da ...

                                               

Kuwé plum

Kue plum nuduhake macem-macem jajan sing digawe nganggo woh-wohan sing wis garing utawa kanthi woh-wohan sing seger. Ana macem-macem kue plum lan puding sing populer. Amarga pangertene tembung "plum" wis ganti suwe, akeh barang sing diarani kue p ...

                                               

Guebwiller

Guebwiller inggih punika komune Prancis ingkang wonten ing departemen saking Haut-Rhin tlatah ing Alsace. Gadhah status sub-prefektur. Guebwiller punika péranganing sosio-ékonomi divisi South Alsace

                                               

Bariis iskukaris

Bariis Iskukaris, uga diarani karis Isku-dheh, utawa mung diarani Bariis minangka sajian nasi tradisional saka masakan Somalia. Jeneng Isku-dheh karis secara harfiah tegese "dimasak campuran", mula asring digunakake kanggo luwih akeh ngrujuk mara ...

                                               

Manuk unta liar

Manuk unta minangka salah sawijining jinis manuk ing urutan Struthioniformes, sing anggone dadi manuk unta. Iki minangka bagean saka Palaeognathae kelas infra, pepanthan manuk sing ora bisa mabur uga dikenal minangka ratite sing kalebu emus, rhea ...

                                               

Patatnik

Patatnik utawa patetnik minangka sajian kentang Bulgaria sing khas saka Pegunungan Rhodope ing kidul negara kasebut. Patatnik digawe saka kentang parut, bawang, uyah lan jinis mint sing lembut banget sing diarani Gyosum ing basa Bulgaria, kabeh d ...

                                               

Torta

Torta yaiku basa Spanyol, Italia, Yunani, Albania, Bulgaria, Malta, Hungaria, Portugis, Bosnia, Kroasia, Swedia, Serbia, Macedonian, Slovene lan uga tembung Slovak kanthi maneka makna kuliner, kaya ta kue, utawa flatbread.

                                               

Kashkaval

Kashkaval minangka jinis keju sing digawe saka susu sapi, susu wedhus, utawa kalorone. Jeneng iki dijupuk saka caciocavallo Italia. Ing Albania, Bulgaria, Makedonia Lor, Serbia lan Rumania, istilah kasebut asring digunakake kanggo nyebut kabeh ke ...

                                               

Mish-mash

Mish-mash yaiku sajian musim semi Bulgaria sing digawe sayuran seger, endhog lan keju feta, asring dihiasi karo peterseli sing anyar dipotong. Ana variasi ing endi bawang putih, bawang putih, eggplants, okra utawa wortel ditambahake ing sajian. A ...

                                               

Tulumba

Tulumba utawa Bamiyeh minangka panganan cuci mulut sing digoreng jero sing ditemokake ing Iran lan masakan daerah tilas Kekaisaran Ottoman, lan pungkasane diwiwiti ing Levant. Yaiku adonan goreng sing direndhem ing sirup, padha karo jalebis lan c ...

                                               

Salad Olivier

Salad Olivier minangka sajian salad tradisional ing masakan Rusia, sing uga misuwur ing -negara pasca-Soviet liyane, akeh negara Eropa, Iran, Israel, Mongolia lan uga ing saindenging Amerika Latin. Ing resep-resep modern beda, iku biasane digawe ...

                                               

Crime and Punishment

Crime and Punishment ya iku novel kang ditulis Fyodor Dostoevsky is a novel by the Russian author. It was first published in the literary journal The Russian Messenger in twelve monthly installments during 1866

                                               

Shchi

Shchi yaiku sup kubis gaya Rusia. Yen sauerkraut digunakake, sup diarani shchi sing asem, lan sup adhedhasar sorrel, bayem, nettle, lan tanduran sing padha diarani shchi ijo. Biyen, tembung asam shchi uga digunakake kanggo nyebut omben, variasi k ...

                                               

Pelméni

Pelméni saka pangsit olahan Rusia sing kalebu ing Isi kebungkus ing lancip, tanpa ragi adhonan. Perdebatan babagan papan asal usul isih ana, babagan Ural lan Siberia loro-lorone njaga tuntutan sing kuwat. Pelmeni wis diterangake minangka "jantung ...

                                               

Stroganoff sapi

Daging sapi Stroganoff utawa daging sapi Stroganov minangka sajian saka daging sapi sing diiris saka Rusia sing disajik ing saus nganggo smetana. Saka asale ing pertengahan abad kaping-19 Rusia, iki wis misuwur ing saindenging jagad, kanthi jinis ...

                                               

Mors

Mors minangka minuman buah Rusia sing ora karbonasi disiapake saka woh wohan beri, umume saka lingonberry lan cranberry. Digawe kanthi woh wohan beri sing nggodhok karo gula utawa mung nyampur jus murni karo banyu legi. Sawetara merek komersial m ...

                                               

Okroshka

Okróshka yaiku sup sing asale saka Rusia lan bisa uga asale saka wilayah Volga. Sup klasik yaiku campuran sayuran sing biasane kayata timun, radishes lan bawang bombay, kentang rebus, endhog, lan daging sing dimasak kayata daging sapi, daging sap ...

                                               

Königsberger Klopse

Königsberger Klopse, uga dikenal kanthi jeneng Soßklopse, minangka spesialisasi bakso saka Jerman ing saos putih kanthi bumbu capers.

                                               

Makarony po-flotski

Makarony po-flotski minangka panganan Rusia sing digawe saka pasta sing dimasak dicampur karo isian sing digawe saka daging rebus, digoreng bawang lan dibumbui uyah lan mrica ireng. Wiwitane disedhiyakake ing angkatan laut, sajian kasebut dadi po ...