ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 243



                                               

Wong Malta

Wong Malta iku sawijining sukubangsa utawa kelompok ètnik sing asalé saka Malta, sawijining nagara kapuloan ing Segara Tengah. Kapuloan iki cacahé ana pitung pulo.

                                               

Demografi Namibia

Dhémografi Namibia ya iku kaanan masarakat nagara Namibia ing bawana Afrika pérangan kidul. Watara 75% rakyat Namibia manggon ana ing padésan lan 25% manggon ing laladan urban utawa ing kutha. Etnis kulit ireng ana 90% populasi lan wong kulit put ...

                                               

Pakistan

Pakistan iku nagara ing bawana Asia. Kutha krajan nagara iki yaiku Islamabad. Nagara iki sing ndunungi kurang luwih160 yuta jiwa lan jembaré ana 803.940 km 2. Pakistan iku nagara sempalan saka India lan mardika luwih dhisik tinimbang India saka B ...

                                               

Rwanda

Rwanda iku nagara ing Afrika pérangan tengah kang mawatesan karo Républik Dhemokratik Kongo, Uganda, Burundi lan Tanzania. Genosidha Rwanda ing taun 1994 ngasilaké kurban nganti 1 yuta jiwa. Padunung pribumi iku ana telung suku: Tutsi, wong-wong ...

                                               

Katong

The Singapore House 1819-1942 by Lee Kip Lin pg 119 Victor R Savage, Brenda S A Yeoh 2003, Toponymics - A Study of Singapore Street Names, Eastern Universities Press, ISBN 981-210-205-1

                                               

Singapore Flyer

Singapore Flyer inggih punika kapsul pengamatan paling inggil ing donya, kanthi inggil antawis 165 mèter, langkung inggil 5 mèter saking Star of Nanchang ing China lan 30 mèter langkung inggil saking London Eye ing Inggris. Singapore Flyer nawaka ...

                                               

Singapura

Singapura ; Tamil சிங்கப்பூரசு) iku nagara kutha ing Asia Kidul-Wétan. Nagara ini jembaré 704 km² lan kang ndunungi ana 4.7 yuta jiwa. Nagara iki kapisah saka Malaysia déning Selat Johor ing sisih lor, lan saka Kapuloan Riau, Indonésia déning Sel ...

                                               

Sri Temasek

Sri Temasek ya iku wangunan balé rong lampit kang diwangun ing taun 1869 lan mapan ing komplèks istana utawa balé puran ing SIngapura. Sasuwéné jaman kolonial ing Pulo Singapura, balé iki dadi papan panggonan utawa dalemé Carik Kolonial utawa Sek ...

                                               

Tlaga Tanganyika

Tlaga Tanganyika iku tlaga sing wiyar ing Afrika tengah. Tlaga iki diprakirakaké wujud tlaga angka loro paling jero ing donya sawisé Tlaga Baikal ing Siberia.

                                               

Uganda

Républik Uganda iku nagara ing Afrika Wétan. Nagara kang olèh jejuluk "Mutiara Afrika" saka Winston Churchill iki wewatesan karoKenya ing sisih wétan, Sudan ing sisih lor, Républik Dhémokratik Kongo ing sisih kulon, Rwanda ing kidul-kulon, lan Ta ...

                                               

Bujumbura

Bujumbura, biyené Usumbura, yaiku kutha paling gedhé ing Burundi lan mujudaké kutha krajané Burundi. Pernahé ana ing lor-wétan ing sapinggiring Tlaga Tanganyika, tlaga paling jero nomer loro ing donya sawisé Tlaga Baikal.

                                               

April Mop

April Mop utawi ing Basa Inggris punika April Fools Day punika pengetan saben tanggl 1 April. Ing kulon, saben tanggal 1 April dipun-pengeti dinten April Mop. Ing dinten punika pikantuk lan sah kemawon manawi tiyang ngapusi, ngganggu kanca sanèsi ...

                                               

Arche de la Défense

Grande Arche de la Fraternité ya iku sawijining monumèn kang manggon ana ing distrik bisnis La Défense ing sisih kulon Paris. Monumèn iki uga dikenal kanthi jeneng Arche de la Défense utawa La Grande Arche. Kompetisi kang dianakake déning présidh ...

                                               

Automobiles Gonfaronnaises Sportives

Automobiles Gonfaronnaises Sportives inggih punika konstruktor balap alit saking Prancis, ingkang ndhérék manéka macem balap mobil sadangu 30 taun, kalebet Formula 1 saking taun 1986 dumugi taun 1991.

                                               

Bangsa Prancis

Bangsa Prancis ya iku golongan ètnis utawa bebrayan kang nyebut idhèntitas nasionalé minangka bebrayan Prancis lan duwé manéka variasi adhédhasar saben laladan. Kejaba iku, bangsa Prancis uga bisa ditegesi: Padunung asli Prancis lan emigran Pranc ...

                                               

Citadis

Citadis iku trèm lanté andhap ingkang dipundamel déning Alstom ing La Rochelle, Perancis, lan Barcelona, Spanyol. Trem punika dipun-ginakaken ing sadaya wewengkon donya, ing Paris, Lyon, Montpelier, Bordeaux, Orléans, Rotterdam, Barcelona, Dublin ...

                                               

Cleres

Cleres ya iku komune ing Seine-Maritime departemen ing Haute-Normandie ing tlatah lor Prancis. Anane tetanèn lan kehutanan désa ana ing pinggir-pinggir kali Clerette, ing Pays de Caux, kira-kira 17 mil 27 km timur laut saka Rouen, ing persimpanga ...

                                               

Dinard

Dinard ya iku komune ing Ille-et-Vilaine departemen ing Brittany ing barat laut Prancis. Dinard ya iku di Cote dEmeraude saka Brittany. Pasisir lan iklim ringan kang bisa ndadèkaké jujugan plesiran kang populèr, lan bisa ngakibatgake kutha dadi t ...

                                               

Equipe Ligier

Cithakan:Former F1 team Equipe Ligier inggih punika satunggaling tim balap mobil, langkung dipunkenal amargi partisipasinipun wonten ing formula siji wiwit taun 1976 dumugi taun 1996. Tim dipundirikaken wonten ing taun 1969 minangka manufaktur mo ...

                                               

France Info

Franceinfo minangka salah satunggaling stasiun radhio pawarta umum Prancis, péranganing grup Radio France. Ugi minangka stasiun radhio pawarta ingkang paling ageng ing Prancis, lan kasamekta ing sadaya wewengkkon ing Prancis, martakaken pawarta d ...

                                               

Géografi Prancis

Géografi Prancis inggih punika papan dunungipun géografis nagari Prancis wonten ing Éropah Barat, ingkang winatesan kaliyan Lempongan Biscay lan Selat Channel, wonten ing antawising wewengkon nagara Bèlgi lan Spanyol, sarta wonten ing sisih kidul ...

                                               

Kastil Mont Saint Michael

Mount Saint Michael punika satunggaling kastil ingkang wonten ing pulau pasang berbatu ing Normandi, kirang langkung 1 kilomèter saking pasisir lor Prancis mliginipun wonten ing Kali Couesnon caket kaliyan Avranches. Warga Mount Saint Michael dip ...

                                               

Komune ing Prancis

Commune minangka tingkat paling andhap saking pérangan administratif wonten ing Républik Prancis. Tembung commune wonten ing basa Prancis medal wonten ing abad kaping 12, saking Basa Latin Pertengahan, communia, ateges sekempalan alit tiyang ingk ...

                                               

La Défense

La Défense ya iku siji distrik bisnis gedhé ing kutha Paris lan kang gedhé dhéwé ana ing Éropah, mbatesi Neuilly-sur-Seine, pérangan kulon kutha. Distrik iki yaiki siji distrik bisnis utama ana ing Éropah. Papane ana ing dalan tol kang ngubengi c ...

                                               

Métro de Lyon

Métro de Lyon ing Lyon, Perancis dipunbikak kapisanan nalika taun 1978 lan sapunika sampun gadhah sekawan jalur. Jaringan punika minagka péranganing sistem angkudan publik Transports en Commun Lyonnais. Kados déné SNCF, nanging boten kados sadaya ...

                                               

Métro de Paris

Cithakan:Infobox Paris Network generic Angkudan rikat Paris Basa Perancis: Métro de Paris minangka siji sistem angkudan rikat ing Paris, Perancis. Sistem punika nglipti 16 jalur, langkung kathah ing ngandhap lemah, kanthi total dawa rutenipun 213 ...

                                               

Métro de Rennes

Métro de Rennes dipunbikak wiwit tanggal 15 Maret 2002, minangka jaringan métro ing Rennes, Perancis ingkang migunakaken tèknologi ingkang basisiipun ing Siemens Transportation Systems VAL. Namung wonten satunggaling jalur, Jalur A dawanipun9.4 k ...

                                               

Métro de Toulouse

Métro de Toulouse nglayani kutha Toulouse, Perancis. Sistem angkudan publik punika nalika wiwitan dipunkelola déning Société déconomie mixte des voyageurs de lagglomération toulousaine, ing pundi minagka sawijining parusahan ingkang 80% sahamipun ...

                                               

NRJ Group

NRJ, minangka sawijining grup multimedia Perancis ingkang basisipun wonten ing Paris. Wiwit madegipun taun 1981 minangka stasiun radio musik pop Perancis, NRJ ngrembaka lan éwah dados NRJ Group. Wiwit taun 2002, NRJ sampun dados stasiun radio mus ...

                                               

Papan Anggegana Paris-Charles de Gaulle

Papan Anggegana Paris-Charles de Gaulle, ugi dipukenal minangka Papan Anggegana Roissy, ing Paris, minangka salah satungaling pusat penerbangan utama donya, ugi badhar udara internasional utama Perancis. Dipunsukani nama sasampuning Charles de Ga ...

                                               

Sirkuit Paul Ricard

Cithakan:Motorsport venue Sirkuit Paul Ricard inggih punika lintasan balap otomotif ingkang dipunyasa ing Le Castellet, caket Marseille, Perancis, taun 1969 kanthi pendanaan saking raja minuman keras èksèntrik Paul Ricard, ingkang nyiptakaken unj ...

                                               

Pemberontakan Menalamba

Pemberontakan Menalamba inggih punika obahan perlawanan rakyat ingkang kadadosan wonten ing Madagaskar pérangan tengah minangka tanggepan saking kasuksésan Perancis ngrebut pura karajan Madagaskar ing kutha krajan Antananarivo wonten ing wulan Se ...

                                               

Radio France Internationale

Radio France Internationale dipundhirikaken taun 1975 minangka péranganing Radio France déning Pamarèntah Perancis kanggé nglayani minangka wahana giyaran kanggé Afrika Khatulistiwa Perancis. Taun 1986 sawijining hukum énggal dipunsahaken déning ...

                                               

Région ing Prancis

Prancis kapérang dadi 26 regions utawa basa Rancis: régions, 21 dumunung ing dharatan metropolitan Prancis, siji ing pulo Korsika, lan papat ing jaban rangkah. Region-region ing dharatan Prancis banjur dipérang manèh sajeroning siji nganti wolu d ...

                                               

Sajarah Prancis

Tapak tilasipun kawontenan manungsa ing Prancis sampun wonten 1.800.000 warsa kapengker. Kinten-kinten wekdal punika nedahaken manawi évolusi ngengingi sajarah Prancis punika panjang sanget. Warsa 600.000 SM manungsa ngginakaken geni. Ing antawis ...

                                               

Setu Ireng

Setu Ireng iku ngrujuk ing sawijining dina sajeroning taun, kang ramé dhéwé ing dalanan Prancis. Lumrahé dina iki, kang mesthi dina Setu, tiba ing Setu pungkasan sasi Juli. Nanging ing taun 2007, dina Setu pungkasan ing Juli lan dina Setu kapisan ...

                                               

Tata Cara Nulis Surat Basa Prancis

Tata cara nyerat mawi basa Prancis kedah dipunwigatosaken. Sapérangan babagan ingkang kedah dipunwigatosaken inggih punika: Seratan kedah cetha lan saged dipunwaos kanthi gampil. Padatan lami wonten Prancis, serat ingkang kaserat ngagem asta baka ...

                                               

Thomas-Alexandre Dumas

Thomas-Alexandre Davy de la Pailleterie utawa dikenal minangka Alexandre Dumas ya iku Jendral Prancis nalika Revolusi Prancis lan perang Napoleon. Dhèwèkeé lair ana Saint-Domingue, tanggal 25 Maret 1762. Séda ana Villers-Cotterêts, Prancis, tangg ...

                                               

Tramway de Grenoble

Jaringan trèm ing Grenoble ing Prancis, iku dawané 32 km, lan kasusun saking sekawan jalur: jalur A, B, C lan D. Jalur A dipunbikak taun 1987, jalur B taun 1990, jalur C operasi 20 Mèi 2006 lan jalur D dipunbikak Oktober 2007. Ing kutha punika na ...

                                               

Colombier, Neuchâtel

Colombier iku manten munisipalitas ing Dhestrik Boudry ing Kanton Neuchâtel ing Swiss. Kutha-kutha praja Auvernier, Bôle lan Colombier padha nggabung ing tanggal 1 Januari 2013 dadi munisipalitas anyar Milvignes. Colombier iku pisanan kasebut ing ...

                                               

Dhaptar kanton ing Swiss

Cithakan:Politics of Switzerland Ka-26 kanton Swiss iku praja sakanagara fédheral Swiss. Sacara historis lan nganti tengahan abad angka 19, saben kanton sajeroning konfederasi mau wektu semana minangka nagara sing mawa kadhaulatan, ssaben kanton ...

                                               

Gugelhupf

Gugelhupf utawa kang aran Kugelhupf iku panganan khas Jerman kang asalé saka Bayern, Austria, Swiss lan Alsatia. Ing Amérikah Sarékat, jajanan iki diarani Bundt Cake. Gugelhupf diisi karo lapisan adonan kismis lan badam. Ing sajian istimewa ing A ...

                                               

Gunung Rigi

Gunung Rigi iku gunung sing ana ing Swiss. Gunung iki duwé "celukan" The Queen of The Swiss Mountains sing ateges "Ratune Gunung-gunung Swiss". Gunung Rigi sing kaapit telung tlaga iki dhuwuré ya iku 1800 mèter. Saka ndhuwur Gunung Rigi, Pagunung ...

                                               

Kèju swiss

Kèju Swiss ya iku jinis kèju lokal kang diprodhuksi ing nagara Swiss.Swiss nganti sakiki produksi punjul 450 jinis keju. Gawe keju wis dadi tradisi atusdan taun ing Swiss. Swiss duwé lemah kang kebak suketan. Watara 80% lemahe cocog kanggo tani, ...

                                               

Rösti

Rösti utawa Röschti minangka sajian saka Swiss kang bahan utama digawé saka kentang, kanthi goreng lan cukup gedhe. Panganan iki asale saka sajian sarapan, umume dipangan tani ing Kanton Bern, nanging saiki bisa dipangan ing saindenging Swiss lan ...

                                               

Argèntina

Argèntina iku nagara ana ing Amérika Kidul. Kutha krajané Buénos Airès. Sing ndunungi watara ana 40 yuta. Nagara iki dumunung ing sisih kidul bawana Amérika Kidul, panggoné antaraning Pagunungan Andès ing sisih kulon lan Samudra Atlantik ing sisi ...

                                               

Wong Mapuche

Wong Mapuche iku sawijining padunung pribumi ing Chile kidul-tengah lan Argèntina kidul-kulon, kalebu sawatara pérangané Patagonia. Tembung kolèktif iki ngrujuk marang sawijining klumpuk ètnis kang kawujud saka pirang-pirang klumpuk séjé kang nda ...

                                               

Cilé

Chili iku sawijining nagara ing bawana Amérika Kidul. Kutha krajan nagara iki yaiku Santiago. Nagara iki sing ndunungi kurang luwih 15 yuta jiwa lan jembaré ana 756.945 km 2. Chili iku nagara "kuru" ing sadawané pasisir kulon Amérika Latin, nyiga ...

                                               

Concepción, Chili

Concepción iku sawijining kutha ing nagara Chili, ibukutha provinsi Concepción, Chili lan region Biobío utawa Region VIII. Tlatah Greater Concepción utawa Gran Concepción, kalebu Talcahuano, San Pedro de la Paz, Hualpén, Chiguayante, Penco, Tomé, ...

                                               

José Celestino Mutis

José Celestino Mutis punika salah sawijining botanis kebangsaan Spanyol sing ugo salah sawijing matematikawan.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →