ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 244




                                               

Sekongkang, Sumbawa Kulon

Sekongkang iku kacamatan ing Kabupatèn Sumbawa Barat propinsi Nusa Tenggara Barat. Kabupatèn Sumbawa Barat

                                               

Sanonggoang, Manggarai Barat

Sanonggoang iku kecamatan ing Kabupaten Manggarai Barat Propinsi Nusa Tenggara Wétan. Cithakan:Kecamatan Sanonggoang Cithakan:Kabupaten Manggarai Kulon Kabupaten Manggarai Barat

                                               

Gunung Bawakaraèng

Gunung Bawakaraeng iku gunung sing dunungé ana ing wewengkon Kabupatèn Gowa, Sulawesi Kidul. Ing pèrèng gunung iki ana wewengkon dhataran dhuwur Malino, papan wisata misuwur ing Sulawesi Kidul. Sacara ékologis gunung iki duwé posisi wigati amarga ...

                                               

Ènrèkang Kidul, Ènrèkang

Enrekang Kidul Basa Indonésia: Enrekang Selatan, iku kacamatan ing Kabupatèn Enrekang Provinsi Sulawesi Kidul. Cithakan:Kabupatèn Enrekang Kabupatèn Enrekang

                                               

Langowan Kidul, Minahasa

Kacamatan Langowan Kidul Basa Indonésia: Langowan Selatan, iku kacamatan ing Kabupatèn Minahasa provinsi Sulawesi Lor. Kabupatèn Minahasa

                                               

Polobangkeng Kidul, Takalar

Polobangkeng Kidul Basa Indonésia: Polobangkeng Selatan, iku kacamatan ing Kabupatèn Takalar Provinsi Sulawesi Kidul. Kabupatèn Takalar

                                               

Galesong Kidul, Takalar

Galesong Kidul Basa Indonésia: Galesong Selatan, iku kacamatan ing Kabupatèn Takalar Provinsi Sulawesi Kidul. Kabupatèn Takalar

                                               

Siau Kulon Kidul, Kapuloan Sangihe

Siau Kulon Kidul, Basa Indonésia: Siau Barat Selatan, iku kacamatan ing Kabupatèn KapuloanSangihe provinsi Sulawesi Lor. Kabupatèn KapuloanSangihe

                                               

Bulagi Kidul, Banggai Kapuloan

Bulagi Kidul iku kacamatan ing Kabupatèn Banggai Kapuloan propinsi Sulawesi Tengah. Kabupatèn Banggai Kapuloan

                                               

Tabukan Kidul, Kapuloan Sangihe

Kacamatan Tabukan Kidul Basa Indonésia: Tabukan Selatan, iku kacamatan ing kabupatèn KapuloanSangihe, provinsi Sulawesi Lor, Indonésia. Simueng Birahi Palareng Bentung Mandoi Malamenggu Lesabe Batuwingkung Binebas Kabupatèn KapuloanSangihe

                                               

Sinjai Kidul, Sinjai

Sinjai Kidul Basa Indonésia: sinjai Selatan, iku kacamatan ing Kabupatèn Sinjai Provinsi Sulawesi Kidul. Cithakan:Kabupatèn Sinjai Kabupatèn Sinjai

                                               

Liukang Tupabbiring, Pangkajene Kapuloan

Liukang Tupabbiring iku kacamatan ing Kabupatèn Pangkajene Propinsi Sulawesi Kidul. Kabupatèn Pangkajene

                                               

Batukliang Lor, Lombok Tengah

Batukliang Utara iku kacamatan ing Kabupatèn Lombok Tengah propinsi Nusa Tenggara Barat. Kabupatèn Lombok Tengah

                                               

Sambi Rambas, Manggarai

Sambi Rambas iku kacamatan ing Kabupatèn Manggarai Propinsi Nusa Tenggara Wétan. Kabupatèn Manggarai

                                               

Kuwus, Manggarai Barat

Kuwus iku kacamatan ing Kabupatèn Manggarai Barat Propinsi Nusa Tenggara Wétan. Kabupatèn Manggarai Barat

                                               

Lembor, Manggarai Barat

Lembor iku kacamatan ing Kabupatèn Manggarai Barat Propinsi Nusa Tenggara Wétan. Kabupatèn Manggarai Barat

                                               

Tour de Singkarak 2013

Tour de Singkarak 2013 inggih punika salah satunggaling palomban pit ingkang dipunwontenaken ing Singkarak. Palumban punika dipuntindakaken pitung dinten dangunipun, wiwit tanggal 2 ngantos 9 Juni 2013. Edhisi kaping gangsal tour de Singkarak pun ...

                                               

Pepatih Dalem Kasunanan Surakarta

Ing Ngisor iki pratelan pepatih ing Kasunanan Surakarta: 1916-1939 KPAA Jayanagara 1889-1916 KRA Sasradiningrat IV 1743-1751 RA Sindureja I 1866-1887 KRA Sasranagara 1810-1812 RA Cakranagara 1939-1945 KPMH Sasradiningrat V 1945-1946 KRMT Yudanaga ...

                                               

Musyawarah

Musyawarah iku saka tembung Syawara saka Basa Arab kang tegesé rembugan. Ana istilah liya kanggo ngarani musyawarah, ya iku syuro, rembug désa, kerapatan nagari lan dhémokrasi.

                                               

Alih tulis teks basa Jawa

Alih Tulis Teks Basa Jawa inggih mênika anggitan ingkang ngêwrat bab samukawising agêsang, inggih ingkang magêpokan kalihan sadaya ingkang sampun kalampahan. Teks menika minangka isining naskah utawi manuskrip utawi handschrift. Teks mênika kasêr ...

                                               

Gottebord

Gottebord minangka salah sawijining jinis meja makan Natal Swedia tradisional. Gottebord minangka meja khusus kanthi macem-macem permen sing ditata. Bisa dihias nganggo ornamen Natal lan dekorasi Natal liyane. Cemilan sing umum digunakake yaiku p ...

                                               

Cannoli

Cannoli yaiku salah sawijining jinis olahan arupa kue-kue saka Italia sing kalebu cangkang adonan kue goreng sing diwadhahi tabung, diisi isi isian sing legi lan krem biasane ngemot ricotta - sapukan masakan Sisilia. ukurane saka 9 centimetres ng ...

                                               

Ptitim

Ptitim, tegesé serpih) minangka salah sawijining olahan tradisional jinis pasta panggang sing dibentuk kaya gabah pari, sing dikembangake ing Israel ing taun 1950-an nalika pari langka. Ing njaba Israel, asliné dikenal kanthi jeneng "nasi Ben-G ...

                                               

Préinan Yahudi

Preian Yahudi, uga dikenal minangka pameran Yahudi utawa Yamim Tovim, iku preian diamati ing yahudi lan wong-wong Yahudi saindhenging tanggalan Ibrani. Iki kalebu unsur religius, budaya lan nasional, asale saka telung sumber: mitzvot Alkitab ; am ...

                                               

Bourekas

Bourekas minangka jajanan panggang kang kawentar ana ing masakan Yahudi Sephardik lan masakan Israel. Bourekas digawe kanthi macem-macem bentuk lan pilihan tambalan, lan umume digawe nganggo adonan boureka, jajanan puff, adonan phyllo, utawa jaja ...

                                               

Daging panggang campur Yerusalem

Daging panggang Yerusalem minangka sajian daging panggang sing dianggep istimewa ing Yerusalem. Iki kalebu ati pitik, limpa lan ati sing dicampur karo daging domba sing dimasak ing panggangan rata, dibumbui bawang, bawang putih, mrica ireng, kuni ...

                                               

Kugel Yerushalmi

Kugel Yerushalmi, uga dikenal minangka kugel Yerusalem, utawa kugel Galilea, minangka panganan kugel Israel sing asale saka komunitas Yahudi lokal Yerusalem, Israel ing taun 1700an. Yerikho kugel biasane ora ngemot susu, lan isih subur. Yerusalem ...

                                               

Bagel panggang

Bagel roti panggang yaiku sandwich sing umume dipangan ing Israel. Iki kasusun saka bagel panggang, roti panggang sing diisi karo sayuran lan keju lan dienggo ing roti panggang roti lapis utawa press panini. Nalika bagel bunder kanthi bolongan in ...

                                               

Kuwé bugis

kuwé bugis yaiku kuwé Indonesia utawa cemilan tradisional kuwé tepung ketan alus, diiseni klapa parut manis. Jeneng kasebut disaranake bisa digandhengake karo klompok etnis Bugis Sulawesi Selatan minangka panganan tradisional, lan asale saka Maka ...

                                               

Gula panili

Vanilla gula punika bahan sing umum dipigunakaké ing Italia, Belanda, Jerman, Polandia, Swedia, Finlandia, Denmark, Austria, Norwegia, Hungaria, Ceko, Slowakia, Slovenia, Kroasia, Bosnia, Serbia, Turki lan panganan pencuci mulut Eropa liyane. Gul ...

                                               

Nihari

Nihari minangka panganan saka sub bawana India sing kalebu daging sing wis mateng, umume daging sapi utawa wedhus lan daging domba, daging wedhus lan pitik, uga sumsum balung.

                                               

Bhatoora

Bhatoora yaiku sawijining olahan roti ragi sing digoreng jero sing asale saka anak bawana India. Jinis iki kalebu aloo bhatura lan paneer bhatura. Asring dipangan karo chickpea kare, Amar utawa channe, nggawe tradisional sajian bhature Amar.

                                               

Palak paneer

Palak paneer minangka panganan vegetarian, paneer ing tempel kandel sing digawe saka bayem murni, diarani palak ing basa Hindi, Marathi, Gujarati, lan basa India liyane. Istilah palak paneer lan saag paneer asring digunakake ing restoran ing Amer ...

                                               

Aloo chaat

Aloo chaat utawa alu chaat minangka panganan jalanan sing asale saka anak bawana India, sing populer ing India Lor, Benggala Kulon ing India Wétan, Pakistan lan uga ing bagean Divisi Sylhet Bangladesh. Disiapake kanthi nggoreng kentang ing minyak ...

                                               

Shami kebab

Shami kabab utawa shaami kabab tegesé "Kebab Siria" minangka maneka kebab lokal, asale saka anak bawana India. Iki minangka bagean saka masakan ing bawana India lan sajian sing populer ing masakan India, Pakistan lan Bangladeshi modern. Iki kasus ...

                                               

Dal baati

Baati Dal iku sawijining panganan Indian saka dal lan baati. Iki misuwur ing Rajasthan, Maharashtra Khandesh lan wilayah Vidarbha, Gujarat, Uttar Pradesh lan Madhya Pradesh. Dal bafla basa Hindi: दाल बाफला minangka variasi dal baati, ing endi Baf ...

                                               

Gujia

Gujiya utawa karanji yaiku pangsit sing digoreng jero, asale saka bawana India, digawe nganggo suji utawa maida diiseni campuran khoa sing legi lan woh-wohan sing dikeringake, lan digoreng ghee Penyebutan paling gujiya paling awal wiwit abad kapi ...

                                               

Mattha

Mattha minangka wedang, asale saka bawana India, digawe nganggo dahi utawa buttermilk sing dicampur karo rempah-rempah lan gula. Buttermilk polos uga diarani Mattha ing negara - negara India Bihar, Tripura, Uttar Pradesh lan Benggala Kulon. Added ...

                                               

Balti

balti utawa gosht Balti yaiku salah sawijining jinis olahan daging wedhus utawa kari daging wedhus sing disajekake ing wok waja lancip sing ditekan diarani "mangkok balti". Jeneng kasebut bisa uga asale saka sajian logam sing wis dimasak kari, ...

                                               

Sega penyèt

Beras penyet yaiku beras sing dirata dadi serpihan sing garing lan entheng asale saka subbawana India. Pari ditanduri sadurunge dirata supaya bisa dikonsumsi kanthi ora gampang masak. Serpihan beras iki dadi gedhe nalika ditambah karo cairan, pan ...

                                               

Kaak

Kaak minangka panganan asli saka provinsi Balochistan ing Pakistan lan Kermanshah lan Baluchestan ing Iran.Paling populer ing antarane para nomaden Balochis, kaak angel banget sawise dipanggang. Mula, iki uga sok diarani pathar ki roti.

                                               

Paya (panganan)

Paya minangka panganan tradisional saka subbenua India. Bahan-bahan utama sajian yaiku trotter ; dimasak nganggo macem-macem bumbu. Disedhiyakake ing macem-macem festival lan klumpukan, utawa digawe kanggo tamu istimewa. Paaya tegese sikil ing ba ...

                                               

Wild Romance (serial TV)

Wild Romance ya iku serial televisi Koréa Kidul taun 2012 kang dibintangi Lee Si-young, Lee Dong-wook, Oh Man-seok, Hwang Sun-hee, lan Jessica Jung. Iki digiyaraké ing KBS2 wiwit 14 Januari nganti 23 Fèbruari 2012 ing 16 episode. Ing Indonesia, s ...

                                               

Gapura:Geografi/Intro

Géografi iku asal saka tembung Basa Yunani ya iku gê utawa Bumi lan graphein utawa nulis/njelasaké. Géografi iku èlmu bab panggonan utawa lokasi ing planit bumi sing dikaitaké karo wangun-wangun fisik ing lumahing bumi lan manungsa. Lokasi lan wa ...

                                               

Piranti lebon

Piranti lebon iku kabèh periferal kang dipigunakaké kanggo mènèhi data lan sinyal kendali kanggo sistem pamrosèsan informasi, kaya déné komputer. Piranti lebon bisa diklompokaké dhedhasar sawatara bab: cara lebon, kaya liwat obah mekanis utawa au ...

                                               

Kayu obong

Bahan bakar kayu minangka bahan bakar kayata kayu bakar, areng, kripik, sprei, pelet, lan serbuk gergaji. Wangun tartamtu sing digunakake gumantung karo faktor kayata sumber, jumlah, kualitas lan aplikasi. Ing pirang-pirang wilayah, kayu minangka ...

                                               

Nyanyi Sunyi Seorang Bisu

Nyanyi Sunyi Seorang Bisu iku buku kang dianggit déning Pramoedya Ananta Toer. Buku iki naté ora olèh babar déning Jaksa Agung. Buku iki diserat déning Pram, nalika panjenengané nglampahi paukuman ana ing Pulo Buru.

                                               

Sajadah Panjang

Sajadah panjang iku judhul lagu kanthi nuansa religius sing ditembangaké déning Sam saka grup musik kondhang Bimbo. Lagu iki lriké ditulis déning Taufiq Ismail. Lagu iki direkam sajeroning album 21 Lagu Religi Ramadhan 2011.

                                               

Idrissa Gueye

Idrissa Gana Gueye ya iku pemain bal-balan profesional saka Senegal sing main minangka gelandhang pertahanan kanggo klub Liga Utama Inggris Everton F.C. lan tim nasional Senegal.

                                               

Labuhan

Labuhan saking tembung labuh ingkang gadah makna guwang utawi mbuwang barang wonten ing segara utawi lèpèn. Labuhan inggih punika upacara mbuwang barang-barang saking Kraton tumuju ing Segara Kidul, Gunung Lawu, Gunung Merapi lan papan sanèsipun ...