ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 248



                                               

Ariadne Oliver

Ariadne Oliver ora tau afungsi minangka détèktifm uga ora ing sawiji-wijning roman ing endi awaké muncul tanpa Poirot The Pale Horse. Dhèwèké ora tau olèh solusiné mistèri. Nanging ing carita Cards on the Table, dhèwèké uga nglakoni wawancara lan ...

                                               

Hercule Poirot

Hercule Poirot iku sawijining détèktif fiktif Bèlgia, anggitané Agatha Christie. Poirot iku paragané Christie sing misuwur dhéwé lan suwé dhéwé kanggo, awaké muncul ing 33 roman, sandiwara siji, lan luwih saka 50 carita cekak sing dibabar antara ...

                                               

Hitomi Honda

Hitomi Honda yaiku penyanyi lan aktris Jepang. Dheweke dadi anggota girl group Korea Selatan-Jepang Iz*One sawise acara televisi kompetisi Produksi 48 lan bagean saka idola Jepang AKB48 Tim 8.

                                               

JKT48

JKT48 yaiku Grup Idol saka Indonésia sing diproduseri déning Yasushi Akimoto saka Jepang. Grup Idol iki salah sawijining sadulur saka AKB48 kaping pisan ing njabané Jepang, lan ngadeg ing Jakarta. JKT48 yaiku Sedulur saka AKB48 duwé konsép sing p ...

                                               

Mion Mukaichi

Mion Mukaichi yaiku anggota idola Jepang AKB48. Dheweke dadi anggota tim A AKB48 lan Manajer Umum Grup AKB48.

                                               

Miru Shiroma

Shiroma lolos audisi generasi pertama NMB48 wulan September 2010, debut tanggal 9 Oktober 2010 ing Tokyo Aki Matsuri. Debut panggungé yaiku tanggal 1 Januari 2011. Ing wulan Maret 2011, Shiroma dipilih dadi Tim N. Ing wulan Februari 2014, sajrone ...

                                               

Nagisa Shibuya

Nagisa Shibuya yaiku anggota idola jepang NMB48. Dheweke uga anggota sub-unit AKB48 Tentoumu Chu!, sub-unit NMB48 Queentet, lan sadurunge nyekel posisi bebarengan ing AKB48 Tim 4.

                                               

Nako Yabuki

Nako Yabuki yaiku penyanyi lan aktris Jepang. Dheweke dadi anggota grup idola Jepang HKT48 lan bagean saka girl grup Korea Kidul-Jepang Iz*One sawise acara televisi kompetisi Produce 48. Dheweke gabung karo HKT48 ing wulan November 2013. Saka 201 ...

                                               

Rino Sashihara

Rino Sashihara yaiku penyanyi, produser lan aktris Jepang. Dheweke paling misuwur minangka mantan anggota grup idola HKT48, bebarengan dadi manajer teater HKT48, AKB48 lan STU48. Dheweke uga dadi anggota unit AKB48 Not Yet lan produser grup idola ...

                                               

Sakura Miyawaki

Sakura Miyawaki lair 19 Maret 1998 yaiku penyanyi lan aktris Jepang. Dheweke dadi anggota generasi pertama idola Jepang HKT48 lan dadi anggota idol group Korea Selatan-Jepang Iz*One sawise dadi nomer loro ing acara televisi Produce 48 ing taun 20 ...

                                               

Carnegiea gigantea

Saguaro iku spésies wit kaktus kanthi ukuran gedhé sajeroning gènus monotypic Carnegiea. Kaktus iki asli saka ara-ara Sonora ing praja Arizona, Amérika Sarekat. Jeneng umum saguaro mlebu sajeroning basa Inggris liwat basa Spanyol, sing asalé saka ...

                                               

Kebon Botani Batumi

Kebun Botani Batumi iku sawijining kebon botani sing duwé jembar 111 hèktar, dumunung ora kurang 9 Km arah Lor saka kutha Batumi, Kutha krajan Republik Otonomi Adjara, Georgia. Kebon iki dumunung ing daerah sing kondhang kanthi jeneng Rusia: Mtsv ...

                                               

Arecaceae

Suku pinang-pinangan utawa Arecaceae minangka saklompok tetuwuhan ngembang kang akèh anggotané lan duwé aji sajeroning kauripan manungsa. Klapa dikenal déning kabèh wong ing tlatah tropika minangka tuwuhan sarwa guna. Semono uga arèn lan pinang. ...

                                               

Gebang

Gebang ya iku jeneng tuwuhan saka jinis palma kang gedhé dhuwur, kang urip ing laladan cendhèk. Ing basa liya, tuwuhan iki diarani gabang, goal, pucuk, lontar utan, pocok, ibus, silar, kuala, lan liya-liyané. Jeneng ilmiyahé ya iku Corypha utan s ...

                                               

Godhong payung

Godhong payung iku jinis tanduran bangsa palem kang nduwèni godhong gedhé, sudhut, lan bakuh. Ing asalé ya iku ing Semenanjung Melayu lan Sarawak, godhong iki digunakaké minangka gendhèng. Mulané, LIPI -buku ing Lontar ing Indonesia, kang wis dit ...

                                               

Klapa sawit

Klapa Sawit asalipun saking Afrika Kilèn, inggih wit-witan pangasil lisah nabati ingkang utami tinimbang wit-witan pengasil lisah nabati sanèsipun. Klapa Sawit dibekta déning Walanda dhateng Indonésia ing taun 1848. Nalika samanten wonten sekawan ...

                                               

Penjalin

Penjalin utawa Rotan iku sakelompok palma saka rumpun Calameae sing duwé habitus mrambat, mligi Calamus, Daemonorops, lan Oncocalamus. Rumpun Calameae dumadi saka watara nem atus anggota, kanthi laladan panyebaran ing pérangan tropis Afrika, Asia ...

                                               

Brassicaceae

Suku kubis-kubisan utawa Brassicaceae ya iku salah siji suku anggota tetuwuhan ngembang. Sajeroning kulawarga iki ana sawatara jinis janganan kang migunani kanggo kauripan manungsa. Cruciferae iku jeneng kang luwih dhisik dipigunakaké kang tegesé ...

                                               

Bayem kebon

Bayam minangka tanduran kembang ijo godhong - godhongan asli Asia tengah lan kulon. Iki kalebu urutan Caryophyllales, kulawarga Amaranthaceae, subfamili Chenopodioideae. Godhonge minangka sayuran sing bisa dimangerteni umum sing dikonsumsi seger, ...

                                               

Sangsri

Sangsri karan uga boroco utawa cuca, ya iku tuwuhan saka laladan tropis, lan kaloka amarga warna kembangé kang banget padhangé. Jeneng ngèlmiahé Celosia argentea.

                                               

Epiphyllum oxypetalum

Epiphyllum oxypetalum iku spesies kaktus lan siji spesies sing paling akèh ditandur ing antara génus iki. Kembang iki uga dikenal minangka kembang Cereus sing mekar wayah wengi Cereus lan kerep diselingsurupaké karo spesies Selenicereus.

                                               

Schlumbergera

Schlumbergera minangka gènus kaktus cilik kang duweni enem nganthi sangang spèsiès kang ditemokaké ing gunung pesisir sisih kidul-wétan Brasil. Tandurané thukul ana ing wit utawa watu. Ing alam bébas, spèsiès Schlumbergera tuwuh ing wit-witan uta ...

                                               

Taksonomi kaktus

Acanthocereus Engelm. ex A.Berger Britton & Rose - triangle cactus synonyms: Dendrocereus Britton & Rose, Monvillea Britton & Rose Bergerocactus Britton & Rose - snakecactus synonyms: Bergerocereus Fric & Kreuz. orth. var. Carnegiea Britton & Ros ...

                                               

Krokot

Krokot iku génus tuwuhan saka suku Portulacaceae. Ana watara 40-100 spésies sing tinemu ing tlatah tropis lan tlatah mawa patang mangsa. Salah siji spésies ya iku Portulaca oleracea dikenal minangka tuwuhan sing bisa dipangan lan dikenal ing sawa ...

                                               

Melon

Melon wujud jeneng woh uga jeneng tetuwuhan sing ngasilaké woh mau, sing kalebu sajeroning suku labu-labuan utawa Cucurbitaceae. Wohé racaké dipangan seger minangka woh méja utawa diiris-iris minangka campuran ès woh. Pérangan sing dipangan ya ik ...

                                               

Timun suri

Timun suri ya iku tuwuhan samangsa|semusim" ngasilaké woh kulawarga suku labu-labuan. Woh kang setengah mateng uga biyasa didol kanthi mangsa ya iku ing wulan pasa amarga daging wohé kang dadi campuran ombenan panyengah ing buka pasa. Kiranti sem ...

                                               

Kembang kemboja

Kemboja utawa samboja wujud saklompok tuwuhan sajeroning marga Plumeria. Wangun wit cilik kanthi godhong arang nanging kandel. Kembangé sing arum khas banget, kanthi makutha warna putih nganti abang rada ungu, lumrahé limang lèr. Kembang kanthi p ...

                                               

Gambir

Gambir ya iku sajenis wit-witan tropis kang digunakaké minangka salah sijiné ramuan kanggo mangan suruh utawa kondhang kanti sebutan nginang. Gambir duwé kagunaan minangka antisepti, bahan campuran kosmetik utawa bahan penyamak kulit. Aji ekonomi ...

                                               

Omah semut

Omah semut ya iku tetuwuhan saka Papua sing uripé nèmpèl ing wit liya nanging dudu parasit. Sipaté mung nunut nèmpèl. Sarang semut duwé jeneng latin Memordica Jack. Sarang semut wujud wite nggelembung, ing jerone bolong growongan-growongan kanggo ...

                                               

Jaétun

Jaétun ya iku wit cilik taunan lan wernané ijo, ora ana owah-owahane, utawa sinebut ijo abadi. Wohé yèn isih enom bisa dipangan mentah utawa sawisé diawètaké bisa dadi panyeger. Tuwuhan iki isih sakulawarga karo tuwuhan kembang mlathi. Jaétun wiw ...

                                               

Jati (tanduran)

Jati iku sajinis wit pengasil kayu sing mutuné dhuwur. Wité gedhé lan kenceng, bisa tuwuh nganti 30-40 m. Godhongé amba lan luruh ing mangsa katiga. Jati dikenal ing donya kanthi jeneng teak basa Inggris. Jeneng iki asal saka tembung thekku തേക്ക ...

                                               

Jambu ménté

Jambu ménté utawa jambu mété ya iku jinis tuwuhan saka suku Anacardiaceae kang asalé saka Brasil lan duwé "woh" kang bisa dipangan. Kang kondhang saka jambu mété ya iku kacang mété utawa kacang ménté ; wijiné kang racaké digaringké lan digoreng k ...

                                               

Jeruk purut

Jeruk purut, jeruk sambel, utawa jeruk pecel iku tetuwuhan perdhu kang dimanfaataké mligi woh lan godhong é minangka bumbu panyedhep rasa masakan. Jeruk purut padatane di anggo masak kaya déné sambel tumpang, pecel, soto lan sapanunggalane. Woh i ...

                                               

Sitrus

Sitrus iku jeneng umum tumrap tetuwuhan ngembang saka kulawarga rutaceae. Citrus dipercaya asal saka Asia Kidul-wétan yakuwi ing tlatah sing diwatesi India, Myanmar lan provinsi Yunnan ing China. Wit woh-wohan citrus wis dibudidaya ing ngendi-end ...

                                               

Apel

Apel iku wohe bunder-bunder, kélir kulité ana sing ijo enom, abang, ana uga sing campuran. Rasané legi ning ana uga sing radha kecut. Yèn wis dioceki dagingé arubah wujud keliré dadi radha soklat, nanging tetep bisa dipangan. Apel bisa di temoni ...

                                               

Rome Beauty

Apel Rome Beauty iki uga karan apel ijo utawa apel Australia. Ciri khas apel iki kulite sing tetep ijo kekuningan sanajan wis mateng. Wohé bunder lan ana lekuan ing pérangan jero. Bobot woh iki kurang luwih 175 g. Daging buahé atos, tèkstur alus, ...

                                               

Anggur ireng

Blackcurrant, uga dikenal minangka currant ireng utawa cassis, minangka semak-semak kayu ing kulawarga Grossulariaceae sing ditandur kanthi woh - wohan. Iki asale saka bagean sedheng Eropa tengah lan sisih lor lan Asia sisih lor, ing endi luwih m ...

                                               

Blubéri

Blueberry ya iku tetanduran ngembang kang awarna biru – utawa wungu – woh wohan blueberry iki idiklasifikasèkaké ing babagan Cyanococcus ing Vaccinium genus. Vaccinium uga kalebu cranberries, bilberries, lan huckleberries. Komersial "blueberry" – ...

                                               

Blèkbéri

Blackberry minangka salah sawijining woh sing bisa dipangan sing diprodhuksi dening pirang-pirang spesies ing genus Rubus ing kulawarga Rosaceae, hibrida ing antarane spesies kasebut ing Rubus subgenus, lan hibrida ing antarane subgenera Rubus la ...

                                               

Bèri biru

Bèri Biru ya iku salah sawijiné tetuwuhan kang kalebu anggota génus Vaccinium. Tuwuhan iki asalé saka Amérika pérangan lor. Woh blueberry awerna ijo pucet nalika durung mateng, banjur malih dadi ungu nalika wis mateng. Woh mau padatan duwé amba 5 ...

                                               

Bèri ireng

Beri Ireng utawa Blackberry utawa Black rasberry inggih punika salah satunggaling woh-wohan ingkang kalebet ing génus Rubus saking kulawarga Rosaceae. Woh punika padatan pinanggih ing Éropah, Inggris, Amérika Lor, saha pasisir Pasifik. Blackberry ...

                                               

Fragaria

Fragaria iku sawijining génus tetuwuhan ngembang sajeroning kulawarga mawar, Rosaceae, kang ditepungi kanthi umum kanthi jeneng stroberi amarga wohé kang bisa dikonsumsi. Ana punjul 20 spésies stroberi lan akèh hibrida sarta kultivaré. Spesies ka ...

                                               

Kranbéri

Cranberry minangka klompok shrub dwarf evergreen utawa mburine anggur ing subgenus Oxycoccus saka genus Vaccinium. Ing Inggris, cranberry bisa nyebut spesies asli Vaccinium oxycoccos, nalika ing Amerika Utara, cranberry bisa uga nuduhake Vacciniu ...

                                               

Lingonbéri

Vaccinium vitis-idaea minangka shrub evergreen cendhak ing kulawarga heath sing woh-wohan sing bisa dipangan, asale saka alas boreal lan tundra Arktik ing saindenging Hemisfer Lor saka Eropa lan Asia nganti Amerika Utara. Lingonberry dijupuk ing ...

                                               

Raspbéri

Raspberry punika becik ditonton woh saka akeh saka tanduran spesies ing genus Rubus saka kulawarga mawar. Umume sing ana ing subgenus Idaeobatus ; jeneng iki uga ditrapake kanggo tanduran iki. Raspberry abadi karo batang kayu.Produksi raspberry j ...

                                               

Strobèri kebon

Stroberi utawa stroberi kebun ya iku varietas stroberi sing paling kondhang. Kaya spésies liyané ing génus Fragaria, woh iki kalebu ing kulawarga Rosaceae. Lumrahé woh iki dudu buah, nanging buah palsu, tegesé daginge ora saka ovari tuwuhan nangi ...

                                               

Gedhang

Gedhang kalebu tuwuhan woh-wohan kang asalé saka tlatah Asia Kidul-Wétan kalebu Indonésia. Gedhang banjur ditandur uga ing Afrika utawa Madagaskar, Amérika Kidul lan Amérika Tengah. Ing Jawa Barat, gedhang diarani Cau, lan ing Jawa Tengah lan Jaw ...

                                               

Gedhang karamèl

Gedhang karamèl utawa pisang coklat sing racaké sinebut piscok yaiku panganan kang adhedasar gedhang kang diwungkus karo kulit kriuk banjur digorèng lan diwenehi karamèl. Karamèl yaiku gula kang dipanasné nganti ndledek. Gedhang karamèl racaké di ...

                                               

Gedhang kepok

Gedhang kepok iku salah sawijiné jinis gedhang sing duwé jeneng ilmiah Musa paradisiaca. Gedhang iki asalé saka Asia Tenggara lan wis nyebar ing Indonesia. Gedhang kepok dhapuré rada gèpèng lan rada kothak, kulite uga rada kandel tinimbang gedhan ...

                                               

Jeruk bali

Jeruk Bali ya iku salah sijiné jinis jeruk kang ana. Nanging wujudé rada gedhé tinimbang jeruk liyané. Kulité wernané ijo lan yèn wis mateng wernané rada semu kuning. Isi ing jeroné wernané abang rada semu jambon.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →