ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 249



                                               

Legèn

Legèn iku jinising ombénan kang asalé saka wit siwalan, krambil utawa aren, ya iku kanthi ndèrès kembange. Warnané putih nanging ora buket kaya susu, rasané legi. Ing tlatah Rembang sing pérangan padhusunan sisih kidul, pendhudhuké akèh banget ka ...

                                               

Pondhoh

Pondhoh ya iku pérangan njero saka pucuk wit krambil kang isih empuk lan bisa dipangan. Ing sawatara papan uga diarani umbut, empol, empal, mondhoh lan pondho. Déné ing basa Inggris diarani palm heart, palmito, burglars thigh, aristocrats plantar ...

                                               

Pelem golèk

Pelem golèk iku salah siji jinising pelem sing wanguné dawa. Nalika isih nom, rasané kecut banget, nanging yèn wis mateng, rasané legi banget. Jinis pelem lokal asal Probolinggo lan Pasuruan iki jenengé misuwur. Mantri Pertanian wis nemtokaké pel ...

                                               

Zébroid

Zébroid iku anakan saka blasteraning zébra lan ékuwid liyané; prasajané, kéwan iki minangka hibrid zébra. Ing manéka kadadéan, sing dadi bapakan ya iku zébra. Anakan saka bapakan kuldi lan babon zébra, ingaran nagil zébra, isih ana tekan sapréné ...

                                               

Anthurium

Anthurium utawi Gelombang cinta kalebet tetaneman saking kulawarga Araceae ingkang misuwur kanthi nama tales-talesan. Taneman ingkang gadhah ron ingkang saé punika taksih satunggal kulawarga kaliyan taneman hias ingkang misuwur, kados ta aglaonem ...

                                               

Konnyaku

Konnyaku punika jinising tuwuhan uwi-uwinan kanthi anggota génus Amorphophallus ingkang tuwuh ing laladan subtropis ingkang anget dumugi laladan tropis kados ing Asia Wétan, Jepang, Cina kidul dumugi ing Indonesia. Sebatan sanèsipun wonten ing ba ...

                                               

Suweg

Suweg ya iku tuwuhan pala pendhem anggota marga Amorphophallus lan isih seduluran cedhak karo bunga bangkai raksasa lan iles-iles. Suweg sok ora dibedakaké karo iles-iles amarga leloroné ngasilaké uwi kang bisa dipangan lan ana mempèré ing morfol ...

                                               

Bawang bombay

Bawang bombay yaiku salah siji jinis tuwuhan bawang kang bisa minangka bumbu masakan. Bawang jisnis iki uga kena kanggo campuran saos ing pizza. Bawang jinis iki ukurane luwih gedhé tinimbang bawang putih. Diarani bawang bombay awit bawang iki di ...

                                               

Kucai

Kucai, utawa bawang kucai lan godhong kucai, dikenal dadi sayuran godhong. Kucai lumrahé dimasak kanthi ngiris cilik-cilik. Ing Indonésia, kucai jarang dianggo kanggo nggawé masakan. Kucai lumrahé dianggo kanggo nggawé masakan amarga ana budaya T ...

                                               

Suji

Suji ya iku salah siji jinis tuwuhan sing godhongé bisa digawé pewarna ijo alami kanggo masakan, jajanan tradhisional lan ombèn-ombèn. Tuwuhan godhong suji kalebu tuwuhan perdu sing dhuwuré bisa nganti 8 mèter. Wujud godhongé dawa lan kasusun mub ...

                                               

Adas

Adas utawa adas pedhes wis suwé ditepungi minangka salah siji komponèn pangobatan tradhisional. Minyak adas kang diakandhut wijiné dadi salah siji komponèn lenga telon. Adas asalé saka laladan Segara Tengah wétan Italia mangétan nganti Suriah. Tu ...

                                               

Ketumbar

Ketumbar utawa kerep dicekak Tumbar iku tetuwuhan sing kerep dienggo dadi bumbu. Sajeroning perdagangan obat tumbar dijenengi fructus coriandri. Sajeroning basa Inggris ditepungi minangka coriander lan ing Amérika|Amérika ditepungi minangka cilan ...

                                               

Asem gelugur

Asem glugur iku wit ijo abadi kang dimupangataké minangka bumbu masak lan bahan pangobatan. Tuwuhan iki isih sakrabat karo manggis lan asem kandis, asalé saka Asia Kidul lan Asia Kidul-wétan. Minangka bumbu, wohé kang diiris-iris lan digaringaké ...

                                               

Suberin

Suberin ya iku lapisan panjaga tuwuhan ing ngisor lemah. Suberin uga jagasel gabus kang kadhapur ing kulit wit déning kegiyatan pangremukan saka pertumbuhan sekunder, lan iki kadhapur saka akèh sel minangka jaringan tatu sawisé sikepan. Suberin u ...

                                               

Hèrmetisisme

Hèrmetisisme, uga karan Hèrmetisme, ya iku tradhisi rélijius, filosofis, lan ésotèris kang mligi dhedhasar tulisané Hèrmes Trismègistus. Tulisan iki duwé prabawa gedhé ing tradhisi ésotèris kulonan lan dianggep wigati nalika jaman Rénaisans lan R ...

                                               

Arie Untung

Arie Kuncoro Untung biyasa diundang kanthi jeneng Arie Untung. Arie Untung iku mantan VJ MTV. Sawisé mandheg saka profèsi VJ MTV, Arie Untung banjur dadi présènter ing acara-acara kang disiyaraké ing tivi. Saliyané iku, Ari Untung uga akting.

                                               

Kadhaton Katarina

Kadhaton Katarina iku papan padunungan mangsa panas tsar Rusia, dunungé ana ing kutha Tsarskoye Selo, 25 km sisih kidul-wétan kutha St. Petersburg, Rusia. Tanggal 30 Juli 1756, arsitek Bartolomeo Rastrelli masrahaké Kedhaton Katarina marang Kaisa ...

                                               

Kadhaton Mangsa Asrep

Kadhaton Mangsa Asrep ing Saint Petersburg, Rusia, iku wiwit saka 1732 nganti 1917, dadi papan padunungan resmi saka Kaisar Rusia. Dunungé antarané Palace Embankment lan lapangan kedhaton, ing sisihé lokasi Kedhaton mangsa asrep saka Peter Agung ...

                                               

Tokyo Sky Tree

Tokyo Sky Tree, sadèrèngipun dipunsebut New Tokyo Tower inggih punika menara giyaran, observasi lan griya dhahar ing Sumida, Tokyo, Jepang. Tokyo Sky Tree punika dados pratélan struktur paling inggil wonten ing Jepang saking taun 2010 kanthi ingg ...

                                               

Menara CN

Menara CN punika kalebet saking salah satunggaling menara ingkang paling inggil wonten ing donya kanthi inggil 553.33 mèter. Menara punika mapan wonten ing kutha Toronto, Ontario, Kanada lan dipunanggep dados ikon kutha mau. Menara punika dipunya ...

                                               

Menara Kuala Lumpur

Menara Kuala Lumpur utawi wonten ing Basa Inggris punika Kuala Lumpur Tower punikas salah satunggaling menara ingkang wonten ing Papan Anggeganaya, Kuala Lumpur, Malaysia. Menara Kuala Lumpur dipunsebut ugi kanthi nama Menara Petronas awit gedung ...

                                               

Menara Canton

Menara canton ingkang kawéntar kanthi nama Menara Guangzhou TV & Sightseeing inggih punika salah satunggaling menara ingkang celak kaliyan laladan Chigang Pagoda, Distrik Haizhu, Guangzhou, Républik Rakyat Cina. Menara punika sampun dumugi troppe ...

                                               

Menara Oriental Pearl

Menara Oriental Pearl utawi Menara Mutiara Timur inggih punika salah satunggaling menara TV ingkang mapan wonten ing Shanghai, Tiongkok. Menara Oriental Pearl mapan ing pucuking Lujiazui ing distrik Pudong, pinggirin Lepen Huangpu, walikan saking ...

                                               

Mall of The Emirates

Mall of The Emirates ya iku gedhong pusat blanja kang ana ing Dubai, Uni Emirat Arab. Mall iki dikelola déning Majid Al Futtaim lan dadi pusat blanja kang gedhé dhéwé ing Wétan Tengah.

                                               

Kreteg Linggamas

Kreteg Linggamas iku kreteg sing nggayutaké Kabupatèn Banyumas lan Kabupatèn Purbalingga. Kreteg iki diwangun nyabrangi Kali Klawing kanthi nggayutaké Désa Petir ing, Sokaraja, Banyumas karo Désa Kedungbenda ing Kemangkon, Purbalingga. Bupati Pur ...

                                               

Boy (album)

Boy ya iku album studio pisanan karya grup musik Irlandia U2, dirilis déning Island Records tanggal 20 Oktober 1980. Diproduksi déning Steve Lillywhite, album iki nampa ulasan positif. Tema umum ing antarané lagu-lagu album ya iku pikiran lan fru ...

                                               

Dhuha

Salat Duha yaiku salat kang ditindakaké nalika wektu srengéngé munggah antarané jam 07.00 ngancik wektu duhur. Salat duha bisa ditindakake 2.4.8, utawi 12 rokaat lan 2 rokaat kanthi siji salam.

                                               

Jemuwahan

Salat Jumat utawa Jemuwahan utawa Jumatan yaiku ngibadah salat kang dilakoni déning pangugem agama Islam kang dilakoni saben dina Jumat kanthi jamaah. Wektu kang pas kanggo Salat Jumat yaiku wektu Salat Dzuhur.

                                               

Rukun salat

Rukun Salat iku péranganing salat mau lan yèn ditinggalaké mula batal shalaté. Rukun Salat ana telulas, ya iku: Niat Ruku sarta thumaninah mandheg sedhéla Ngadeg tumrap kang mampu, lan olèh lungguh utawa teturon tumrap kang pinuju lara Sujud kapi ...

                                               

Safar (lelungan)

Sajeroning ajaran agama Islam, tumrap sing pinuju lelungan diwènèhi keringanan sajeroning ngayahi ngibadah salat. Keringanan iku wujud: Bisa ngringkes salat Qashar, yakuwi ngurangi gunggung rakangat salat saka 4 rakangat dadi 2 rakangat. Bisa nga ...

                                               

Salat

Salat iku salah siji ritual ibadat agama Islam. Miturut basa, salat asal saka basa Arab kang tegesé: "donga". Déné miturut istilah, salat tegesé rerangkèn kagiyatan ngibadah mirunggan utawa tartamtu kang diwiwiti kanthi takbiratul ikram lan dipun ...

                                               

Salat awwabin

Salat Awwabin iku siji jinis salat Sunat. Awwabin asal saka tembung basa Arab kang tegesé. Ana prabédan panemut ngenani salat iki ing kalangan para ulama. Ana kang mratélakaké yèn salat awwabin diayahi antara wektu maghrib lan isya, sauntara kang ...

                                               

Salat grahana

Salat grahana utawa Salat kusufain miturut jenengé diayahi nalika ana kadadéan grahana rembulan utawa srengéngé. Salat kang dilakoni nalika ana grahana rembulan ingaran Salat Khusuf déné nalika grahana srengéngé ingaran Salat Kusuf. Ukum Salat Gr ...

                                               

Salat hajat

Salat Hajat yaiku salat sunat kang dilakoni umat muslim kang ana ing donya kang tumuju ing wektu duwé hajat utawa duwé angen-angen lan pengen dikabulake marang Allah.Salat Hajat dilakoni antarané 2 kanthi 12 rakangat déning salam saben 2 rakangat ...

                                               

Salat id

Salat id iku salat kang diayahi nalika mahargya dina riyaya Islam Idul Fitri lan Idul Adha. Salat id iku hukumé sunat, tegesé olèh pahala yèn ditindakaké nanging ora dosa yèn ditinggalaké. Salat iki sanadyan sunat nanging kaprayogakaké banget saé ...

                                               

Salat istikarah

Salat Istikharah yaiku salat sunat kang cacahé rong rakangat kang duwé mupangat utawa tumuju kanggo nyeyuwun ing Ngersané Allah kang Maha Agung lan Welas Asih kanggo nemtokaké pilihan kang luwih becik ing antarané loro pilihan kang durung cetha k ...

                                               

Salat istisqa

Salat Istisqa yaiku salat Sunah kang bisa dilakoni kanthi tumuju kanggo nenuwun diwènèhi utawa nuwun tekané udan.Salat iki bisa dilakoni wong-wong muqim utawa musafir kan ing mangsa katiga utawa putusé sumber kang ana. Salat ini dilakukan bila te ...

                                               

Salat jama

Salat jama yaiku gabungake antarané salat loro didadèkaké siji, kaya ta salat luhur karo asar utawa magrib karo isya.ing tlatah jawa sok diarani nyamak kang artiné ngabungake salat wajib loro lan ditindakake ing nalika.

                                               

Salat jamaah

Salat jamaah tegesé aktivitas salat kang dilakoni kanthi bebarengan. Salat iki dilakoni bebarengan déning paling sethithik wong loro lan salah siji dadi imam lan kang liyané dadi makmum.

                                               

Salat jenazah

Salat Jenazah iku jinis salat kang diayahi tmrap jenazah muslim. Saben muslim kang tilar donya lananang utawa wadon dishalati déning muslim kang isih urip kanthi status ukum fardhu kifayah.

                                               

Salat limang wektu

Salat Limang Wektu iku Salat Perlu / Fardhu kang diayahi sadina kaping lima. Ukum salat iki Fardhu Ain, yaiku wajib diayahi déning saben Muslim kang wis ngancik diwasa, kajaba ana alangan tinamtu. Salat Limang Wektu wujud salah siji saka lima Ruk ...

                                               

Salat munfarid

Salat Munfarid iku salat sunat kang dilakoni dhéwé, ing masjid, musala, omah, lan sapanunggalané. Sabeneré salat sunat iki bisa diayahi kanthi jamaah nanging luwih kaprayogakaké dilakoni dhéwé.

                                               

Salat mutlaq

Salat Sunat Mutlaq yaiku salat sunat kang bisa dilakoni lan ora merlukake katentuan-katentuan tartamtu lan cara nglakoni utawa ngerjakake bisa nalika-wektu kacuali wektu-wektu kang diharamkan kanggo ngerjakake salat.Lan cacahé rakaaté ora kanthi ...

                                               

Salat qashar

Salat Qashar iku salat kanthi ngringkes/ngurangi gunggung rakangat. Salat Qashar minangka bab kang ngènthèngaké kang diparingaké marang kang pinuju lelungan. Déné salat kang bisa diqashar yaiku salat dzhuhur, ashar lan isya, yaiku rakangat kang a ...

                                               

Salat rawatib

Salat rawatib yaiku salat sunat kang bisa dilakoni sadurungé utawa sawisé salat limang wektu. Salat kang dilakuni sadurungé salat gabliyah uga salat kang di lakoni ing pungkasan mau salat badiyah.

                                               

Salat subuh

Salat Subuh iku salah siji saka salat fadhu kang diwajibaké marang umat Islam saben wayah ésuk, yaiku antara tekané fajar nganti mlethèking srengéngé. Gunggung rakangat sajeroning salat subuh ana rong rakangat. Tumrap madzab Syafii, nalika ngayah ...

                                               

Salat sunat

Salat Sunat utawa salat nawafil iku salat kang kaprayogakaké supaya diayahi nanging ora wajib saéngga ora dosa yèn ditinggalaké. Salat sunat miturut ukum dumadi saka rong golongan yakuwi: Ghairu Muakkad, ya iku salat sunat kang kaprayogakaké tanp ...

                                               

Salat tahajud

Salat Tahajud yaiku salat kang dilakoni ing wayah tengah wengi ing antarané salat isya lan Salat shubuh sawisé tangi turu. Gunggung rokaat salat tahajud paling sethithik 2 rokaat tekan ora ana watesé. Nalika arep turu apiké maca ayat kursi, surat ...

                                               

Salat tahiyatul masjid

Niat salat Tahiyatul masjid semanauga kaya niyat salat-salat kang liyané, yaiku diucapake déning ati utawa dibatin bisa uga diucapake kanthi lirih utawa alon.Pangucapan niyat salat kang banter utawa seru ora wangun manawa diucapake kanthi swara b ...

                                               

Salat tahiyatul wudhu

Salat Takiyatul Wulu yaiku salat sunat kang dilakoni umat muslim katurut kaanan pungkasan wulu. Wanguné salat wulu yaiku rong rakangat kanthi carané: Sapungkasané nglakoni wulu samana uga disunataké maca donga Tegesé:

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →