ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 256



                                               

Narwal

Narwal iku lodan unton-unton kanthi ukuran sedhengan kang sunguné gedhé, minangka siyungé kang nyepaplang. Lodan iki urip ing Segara Arktik ing cedhak Grunlan, Kanadha, lan Ruslan. Narwal iku salah siji saka spésies lodan cacah loro kang kalebu i ...

                                               

Taipei 101

Taipei 101, utawi Taipei World Financial Center, inggih punika salah satunggalipun gedhong penyakar langit ingkang dunungipun wonten ing Distrik Xinyi, Taipei, Taiwan. Taipei 101 naté dados gedhong paling inggil sadonya saking taun 2004 ngantos d ...

                                               

1069

Anseau de Garlande, priyayi Prancis tilar d. 1118 Tanggal sakiwa-tengené Mieszko Bolesławowic, pangéran Polen tilar d.1089 Diego Gelmírez, biskop agung Galisia Kamakura Gongorō Kagemasa, samurai Jepang Leo Diogenes, ko-kaisar Byzantium tilar d. 1087

                                               

Jakat pitrah

Jakat pitrah iku jakat dhiri kang diwajibaké marang dhiri pribadi saben individu lanang lan wadon muslim kang duwé kamampuan kanthi sarat-sarat kang wis dikukuhaké. Tembung pitrah tegesé kaanan manungsa wektu lagi diciptakaké saéngga kanthi ngeto ...

                                               

Lailatulkadar

Lailatulkadar yaiku mengi kang paling wigati lan astimiwa ing wulan Ramelan, ing sajeroning Kuran digambarake déning wengi kang luwih becik tinimbang sewu wengi kang ana ing sewu wulan.Uga dipangetake kanggo mbengi kang dimudhunake Kuran.Babagan ...

                                               

1948

22 Dhésèmber-Syafruddin Prawiranagara mimpin Pamaréntahan Darurat Républik Indonésia PDRI ing Sumatra Kulon. 19 Dhésèmber-Agresi Militer Walanda II 10 November-Manifes Ratulangi ngenani upaya nglawan misahe Nagara Indonésia Wétan saka Républik In ...

                                               

Marco Polo

Marco Polo, punika satunggiling bakul lan panjlajah donya. Piyambakipun sangkanipun saking Venesia, sapunika wonten ing Italia. Marco Polo lajeng saking Éropah késah dhateng ing Cinten manglampahi Jalur Sutra, utawi jalur dharat. Sadhatengipun in ...

                                               

Zeami

Zeami Motokiyo ugi dipunsebat Kanze Motokiyo punika aktor lan dramawan Jepang. Panjenenganipun nyerat punapa ingkang kedah dipunlampahi aktor Noh, lan ndamel pacakan teater Noh minangka wangun seni. Noh wujud jinis drama musik Jepang. Buku-buku Z ...

                                               

Miguel de Cervantes

Miguel de Cervantes, – 22 April 1616), ya iku wong sing misuwur ajejuluk juru nulis gedhé ing laladan basa Spanyol lan juru roman pinunjul ing donya. Karya gedhéné, Don Quixote, ingaran roman Éropah modhèren wiwitan. Roman iki minangka karya klas ...

                                               

Cornelis de Houtman

Cornelis de Houtman, sadhèrèkipun Frederik de Houtman, punika satunggiling panjlajah Walanda ingkang manggihaken jalur pelayaran saking Éropah dhumateng Indonesia lan kasil miwiti perdagangan bumbon crakèn kanggé Walanda. Kala samanten Krajan Por ...

                                               

Caravaggio

Michelangelo Merisi da Caravaggio iku sawijining seniman Italia. Dhèwèké makarya ana Roma, Napoli, Malta lan Sisilia ing antarané taun 1593 lan 1610. Dhèwèké sawijining pelukis sing nganggo gagrag Barok. Dhèwèké iku minangka pelukis pratama sing ...

                                               

Martin van Heemskerck

Marten Jacobszoon Heemskerck van Veen utawa Maarten van Heemskerck, iku sawijining pelukis potrèk lan bab agama saka Walanda ing abad angka 16. Dhèwèké dadi kondhang amarga séri cithakan warnané sing jenengé Pitu Kaajaiban Donya Kuna. Marten van ...

                                               

Heinrich Bullinger

Heinrich Bullinger iku sawijining tokoh reformis Protestan Swiss, panerus saka Huldrych Zwingli minangka pamimpin greja Zurich lan Rama Pastur ing Grossmünster.

                                               

Anne de Montafie

Anne de Montafié, Pangeran Wanita Clermont-en-Beauvaisis minangka pewaris Perancis lan uga bojoné Charles de Bourbon, Pangeran Soissons. Sawisé dhaup ing taun 1601, dhéwèké duwé gelar Pangeran Wanita Soissons. Dhéwèké ya iku Pangeran Wanita Clerm ...

                                               

Kaisar Taichang

Kaisar Taichang ya iku kaisar ka-14 saka Wangsa Ming kang nguwasani tahta taun 1620. Dhèwèké séda kurang saka sepuluh sasi sawisé dhèwèké nyekel tahta. Perkara mau ndadèkaké dhèwèké dadi kaisar kang paling rikat anggoné nguwasani tahta saka wangs ...

                                               

Hamengkurat I

Sri Susuhunan Amangkurat Agung utawa dicekak Amangkurat I iku ratu Kasultanan Mataram kang mréntah taun 1646-1677. Panjenengané iku putra saka Sultan Agung Hanyokrokusumo. Panjenengané akèh ngalami pambrontakan ing sajeroning mangsa pamaréntahané ...

                                               

Isaac Newton

Sir Isaac Newton) iku siji ahli fisika lan matematika Inggris. Dhèwèké misuwur déning karyané ing hukum-hukum optika, gravitasi lan kalkulus diferensial.

                                               

Barnaby Rudge

Barnaby Rudge: A Tale of the Riots of Eighty iku novèl sujarah sing dianggit novèlis Inggris, Charles Dickens. Barnaby Rudge dadi salah sawijining novèl saka rong novèl sing dibabar ing serial cekak minggon, Master Humphreys Clock. Barnaby Rudge ...

                                               

Marie-Azélie Guérin Martin

Marie-Azélie "Zélie" Martin née Guérin ingkang Binerkahan punika satunggiling wanita awam Prancis lan ibunipun Santa Thérèse saking Lisieux. Garwanipun inggih punika Louis Martin ingkang Binerkahan.

                                               

Paprangan Gallipoli

Kampanye Gallipoli iku paprangan sing kadadéan ing Gallipoli wiwit April 1915 nganti Dhésèmber 1915 sajeroning Perang Donya I. Operasi gabungan Britania Raya lan Prancis ditindakaké kanggo ngrebut kutha krajan Kasultanan Utsmaniyah, Istanbul lan ...

                                               

Apollo 16

Apollo 16 ya iku misi astronot munggah menyang rembulan kang kaping sepuluh ing program Apollo lan kang kaping lima kang ndharat ing rembulan. Misi iki diluncurké nalika tanggal 16 April 1972 saka Pusat Antariksa Kennedy nganggo rokèt Saturn V SA ...

                                               

Charlies Angels

Charlies Angels iku sawijining Seri TV ngenani telung wanita sing nyambut gawé marang sawijining agèn invèstigator pribadi, lan dadi sing pisanan peran mangkono iku diayahi déning wanita. Seri TV iki digiyaraké ing Amérikah Sarékat déning stasiun ...

                                               

Bom Bursa Efek Jakarta

Bom Bursa Efek Jakarta iku serangan teroris marang gedhong Bursa Èfèk Jakarta ing sasi September 2000. Bom montor njeblug ing ruang ngisor lemah Bursa Èfèk Jakarta, njalari rtèngan jeblugan. Akèh-akèhé kurban ya iku para supir sing njaga montor k ...

                                               

Bom malem Natal 2000

Cithakan:Terorisme ing Indonésia Ing wengi malem Natal 24 Dhésèmber 2000, kedadeyan sarentetan serangan bom ing sawatara gréja ing Indonésia. Serangan mau dinuga diayahi déning golongan Jamaah Islamiyah.

                                               

Bom Bali 2005

Cithakan:Terorisme ing Indonésia Pangeboman Bali 2005 iku prastawa pangeboman sing dumadi ing Bali tanggal 1 Oktober 2005. Ana telung kadadéan, ya iku siji ing Kuta lan loro ing Jimbaran kanthi saora-orané 23 jiwa tiwas lan 196 liyané tatu. Ing t ...

                                               

Perang Lebanon 2006

Konflik Israèl-Lebanon 2006 iku rangkéan tindakan militèr lan bentrokan terus-terusan ing Israèl lor lan Libanon sing nglibataké Hizbullah lan Angkatan Pertahanan Israèl. Konflik iki miwiti tanggal 12 Juli 2006, nalika Hizbullah nyerang kutha Shl ...

                                               

Paul si Gurita

Paul si Gurita inggih punika kéwan gurita ingkang manggén ing akuarium ing Sea Life Centres, Oberhausen, Jerman. Paul kawentar amargi kawasisanipun anggénipun ngramal asil adu tandhing Piala Donya 2010 ing Afrika Kidul lan sadaya ramalanipun nali ...

                                               

Olimpiade 2008

Olimpiade Mangsa Panas 2008, kanthi resmi dikenal minangka Games of the XXIX Olympiad, dianakaké ing Beijing, Républik Rakyat Tiongkok wiwit tanggal 8 Agustus nganti 24 Agustus 2008, kanthi adicara pambuka kang dianakaké jam 08.08.08. Sawetara te ...

                                               

Selendang rocker

Selendang Rocker inggih punika filem drama Indonesia ingkang dipunrilis wonten ing 22 Oktober 2009. Film punika dipunsutradarani Awi Suryadi sarta dipunparagani Candil, Saykoji, Ramzi, Edric Tjandra, Joe P-Project, saha Sarah Jane.

                                               

Lindhu lan tsunami Sendai 2011

Lindhu lan tsunami Sendai 2011 Samudra Pasifik wewengkon Tōhoku") iku lindhu dhorongan kuwat kakuwatan 9.0 kang ngakibataké gelombang tsunami kang dhuwuré 10 m. Lindhu iki mawa kakuwatan 7 dhedhasar skala intensitas seismik Badan Meteorologi Jepa ...

                                               

UEFA Euro 2012

Kajuwaran Bal-Balan Éropah 2012 utawa luwih ditepungi mawa jeneng Euro 2012 iku didadèkaké kajawaran antara tim nasional bal-balan Éropah kang dianakaké déning UEFA kaping 14. Acara iki dianakaké ing nagara Polen lan Ukraina kawiwitan 8 Juni ngan ...

                                               

Caesarion

Ptolemy XV Philopator Philometor Caesar, basa Yunani: Πτολεμαίος ΙΕ Φιλοπάτωρ Φιλομήτωρ Καίσαρ, Καισαρίων, 23 Juni 47 SM – Agustus 30 SM) punika firaun pungkasan ing dinasti Ptolemeus ing Mesir. Panjenenganipun mréntah wiwit yuswa 3 taun sesareng ...

                                               

Osasco

Osasco ya iku kutha gedhé dhéwé ing Kidul Brasil. Kutha iki dumunung ing praja São Paulo. Ing taun 2009, kutha iki sing ndunungi 718.646 jiwa denglan jembar wewengkon 64.935 km².

                                               

Kabupatèn Barru

Kabupatèn Barru iku kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul, kutha Barru iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Boné

Kabupatèn Bone iku kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul, kutha Watampone iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Wajo

Kabupatèn Wajo iku kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul, kutha Sengkang iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Paotere

Paotere ya iku plabuhan prau kang dumunung ing Kacamatan Ujung Tanah, Makassar, Sulawesi Kidul. Plabuhan kang leté ± 5 km saka Kutha Makassar iki salah sawijiné plabuhan rakyat warisan tempo doeloe kang isih ramé lan pérangan kang dadi bukti wari ...

                                               

Gulé tambusu

Gulé tambusu ya iku salah sawijining olah-olahan khas saka Sumatra Kulon kang arupa gulé usus sapi sing diisi isén-isén. Gulé iki disajékaké karo santen kenthel lan rasané pedhes. Isén saka usus iki arupa tahu kang wis remet-remet banjur dicampur ...

                                               

Olahan Amerika Kidul

Masakan Amerika Selatan akeh pengaruhe, amarga gabungan etnik Amerika Selatan. Karakteristik sing paling khas yaiku Native American, Afrika, Spanyol, Italia, Portugis, lan India - Asia Kidul. Nanging, ana campuran masakan Eropa, Amerika Utara, la ...

                                               

Olahan Zambia

Masakan Zambia pancen pusaté ing nshima, yaiku panganan sing disiapake saka jagung putih sing ditumbuk. Nshima minangka bagean saka meh kabeh panganan ing Zambia. Saliyane nshima, masakan Zambia kalebu macem-macem jinis rebusan, sayuran mateng la ...

                                               

Lao sosis

Sosis lao, uga dikenal minangka sosis Laos / Sai Oua / Sai Ua utawa Sai Gork / Sai Gok / Sai Kok utawa Sai Krok, Biasané ngarujuk marang salah sawijining panganan jinis populer saka Lao sosis digawe saka coarsely disigar daging babi lemak akeh pe ...

                                               

Segara Sulawesi

Segara Sulawesi iku segara sing dunungé ing sisih kulon Samudra Pasifik diwatesi déning Kapuloan Sulu, Segara Sulu, lan Pulo Mindanao, Filipina, ing sisih lor, ing sisih wétan déning ranté Kapuloan Sangihe, ing sisih kidul déning pulo Sulawesi, l ...

                                               

Selat Bosporus

Bosporus iku siji selat kang misahaké Turki pérangan Éropah lan pérangan Asia, ngubungaké Segara Marmara karo Segara Ireng. Selat iki dawané 30 km, lan ambané maksimum 3.700 mèter ing sisih lor, lan minimum 750 mèter antara Anadoluhisarı lan Rume ...

                                               

Selat Melaka

Selat Malaka inggih punika salah sawijining selat ingkang dumunung ing antawisipun Ujung Malaysia saha Pulo Sumatra. Saking segi ékonomi kaliyan strategis, Selat Malaka minangka salah satunggaling jalur pelayaran ingkng wigati sanget ing donya, s ...

                                               

Selat Alas

Selat Alas iku selat kang ngubungaké Pulo Lombok karo Pulo Sumbawa. Selat iki minangka salah siji papan penangkapan nus kang wigati ing Indonésia. Sajeroning taun 1974-1983, produksi nus ing Selat Alas ngancik rata-rata 15 persèn saka produksi na ...

                                               

Selat Lombok

Selat Lombok inggih punika selat ingkang ngubungaken Laut Jawa kaliyan Samudra Hindia. Mliginipun Selat Lombok wonten ing antawisipun Pulo Jawa kaliyan Pulau Lombok wonten ing Indonésia. Titik paling sempit wonten ing pambuka sisih kidul, kanthi ...

                                               

Afrika

Afrika iku bawana sing gedhé dhéwé kaping loro sa donya sawisé Asia. Jembaré karo kapuloan ing saubengé ana 30.2 yuta km², iku minangka 6% lumahing bumi lan 20.4% lumah lemah donya. Ing tanah Afrika iku sing ndunungi ana kira-kira sak milyar jiwa ...

                                               

Pratélaning pulo ing Aprikah

Île Gombrani Île Destinée Île aux Bénitiers Île Deux Frères Gunner´s Quoin Gabriel Island Île aux Cerfs Aigrettes Île d´Ambre Île Frégate Île aux Sables Île aux Cocos Île aux Fous Pintades Crab Island Île aux Crabes Serpent Island Hermitage Islan ...

                                               

Républik Kongo

Pènget: Aja klèru karo Républik Dhémokratis Kongo Républik Kongo, utawa diarani Kongo-Brazzaville, Kongo lan Kongo Tengah, iki nagara tilas jajahan Prancis ing Afrika Tengah.

                                               

Sandwich

Sandwich iku jinis panganan kang digawé saka roti setangkup kang isiné daging lan keju. Roti kang digawé kanggo gawé sandwich iku diarani sandwich bread kang wujudé segi papat. Nanging, roti liyané uga bisa digawé sandwich, kaya ta French bread, ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →