ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 258



                                               

Cotroceni

Cotroceni iku distrik sing ana ing arah Kulon saka kutha Bukares, Rumania, dumunung ing bukit Cotroceni, Sektor 5, Bukares. Perbukitan iku ditutupi déning alas Vlăsia, sing sajatiné dadi laladan saka Bukares saiki. Ning kéné, ing taun 1679 naté d ...

                                               

Krasnodar

Krasnodar iku sawijining kutha ing Rusia kidul ing iliné Kali Kuban. Kutha iki ya iku punjering administrasi Krasnodar Krai.

                                               

Brisbane

Brisbane iku kutha krajan praja Queensland ing Australia. Kutha iki sing ndunungi watara 957.010 jiwa ing pusat kutha lan 1.77 yuta jiwa ing wewengkon metropolitan. Brisbane duwé cuaca subtropis kanthi mangsa panas kang panas lan lembab, lan mang ...

                                               

Melbourne

Melbourne iku kutha krajan praja Victoria ing Australia. Melbourne minangka kutha paling wigati kaloro saka babagan bisnis lan kaloro gedhé dhéwé ing Australia sarta kutha gedhé dhéwé ing Victoria. Melbourne minangka kutha krajan Australia taun 1 ...

                                               

Aiwo

Aiwo iku siji dhistrik lan konstituensi ing Nauru bagéan kulon. Aiwo manggoni wewengkon kang jembaré 1.1 km² dipanggoni déning 1.300 jiwa. Distrik iki kadhangkala ingaran kutha krajan ora resmi Nauru, nanging kang luwih kerep dijuluki ngono iku y ...

                                               

Ewa (distrik)

Ewa iku siji distrik ing Nauru bagéan lor. Jembar wilayahé 1.2 km² lan populasi 300 jiwa. Titik paling lor Nauru dumunung ana ing distrik iki. Ewa minangka bagéan saka konstituensi Anetan. Kayser College, sawijiné sekolah teknik lan siji-sijiné i ...

                                               

Lombok

Lombok iku pulo ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan, Indonésia. Pulo iki minangka péranganing rerangkèn Kapuloan Nusa Tenggara kang kaapit Selat Lombok ing kuloné lan Selat Alas ing wétané. Pulo iki awangun rada bunder lan duwé "buntut" ing lor-kulo ...

                                               

Cidomo

Cidomo utawi wonten ugi ingkang mastani kaliyan Cimodok inggih punika salah satunggaling piranti transportasi darat ingkang taksih tradhisional wonten ing Pulo Lombok. Anggenipun mlampah cidomo punika ngginakaken tenaga kéwan wujud jaran khas sak ...

                                               

Pulo Bidadari, Jakarta

Pulo Bidadari inggih kalebet salah satunggaling pulo wisata ing Kabupatèn KapuloanSeribu, Jakarta Utara. Rumiyin, pulo punika gadhah kalih nama inggih punika Pulo Sakit lan Pulo Purmerend.

                                               

Onrust

Pulo Onrust inggih punika salah satunggaling pulo ing Kabupatèn KapuloanSeribu, Jakarta ingkang dunungipun caket kaliyan Pulo Bidadari. Ing awal masa kolonial Walanda, rakyat sakiwa-tengené nyebat pulo punika kanthi nama Pulo Kapal amargi ing pul ...

                                               

Pulo Bokor

Pulo Bokor inggih punika pulo ingkang kalebet ing gugusan KapuloanSeribu ingkang mawi administratif kalebet ing wewengkon Kabupatèn Administratif KapuloanSeribu provinsi DKI Jakarta wewengkon punika sampun katetepaken dados laladan Konservasi wiw ...

                                               

Pulo Komodo

Pulo Komodo minangka pulo ingkang dados habitat aslinipun komodo mapan ing Nusa Tenggara. Pulo punika gadhah Taman Nasional Komodo ingkang dipunkelola déning pamaréntah kanggé ngrembakakaken kéwan komodo kala wau. Miturut letak administratif, pul ...

                                               

Pulo Rinca

Rinca ya iku wangun pulo kang dumunung ana ing kapuloan Nusa Tenggara. Pulo Rinca, Pulo Komodo lan Pulo Padar ya iku kagolong dadi salah sijiné kawasan Taman Nasional Komodo kang dikelola déning Pamaréntah Pusat. Pulo Rinca bdumunung ana ing sisi ...

                                               

Cagar Alam Tangkoko Batuangus

Cagar Alam Tangkoko Batuangus uga kondhang mawa aran Tangkoko-Batuangus Dua Saudara iku cagar alam ing Pulo Sulawesi iring lor, Indonésia, dohé rong jam mobilan saka Manado. Ambané 8.700 hèktar lan ing njeroné ana gunung telu: Gunung Tangkoko, Gu ...

                                               

Majorca

Majorca iku pulo kang gedhé dhéwé ing Spanyol. Pulo iki dumunung ing Segara Tengah lan minangka péranganing Kapuloan Balearik. Kayadéné pulo-pulo ing Kapuloan Balearik liyané, Ibiza, Formentera, lan Minorca, pulo iki misuwur dadi tujuan turis. In ...

                                               

Praja Sriwijaya

Karajan Sriwijaya iku kraton maritim gedhé ing Nusantara, iku sakiwa-tengené abad 7 nganti 15 Masehi. Karajan iki dibangun déning raja Dapunta Hyang Sri Jayanaga ing kiwa-tengené kutha Palembang saiki.

                                               

Astana Gyeonghui

Gyeonghuigung atawa Astana Gyeonghui ya iku astana kang dumunung ing kutha Seoul, Koréa Kidul. Astana Gyeonghui kalebu Lima Astana Gedhé Koréa kang diwangun Dinasti Joseon. Nalika pungkasaning Dinasti Joseon, Astana Gyeonghui iku astana sampingan ...

                                               

Kadhaton Changgyeong

Kadhaton Changgyeonggung utawi Kadhaton Changgyeong punika satunggaling astana ingkang mapan wonten ing Seoul, Koréa Kidul. Astana Changgyeonggung punika naté dados kebun binatang lan taman botani lan dados situs sajarah ing Koréa.

                                               

Kadhaton Deoksu

Kadhaton Deoksu punika salah satunggaling kadhaton saking Lima Pura Utama Dinasti Joseon. Astana Deoksu punika naté dados dalemipun pemimpin Dinasti Joseon dumugi periode penjajahan Jepang. Jinis yasan ing kompleks Astana Deoksu punika wonten yas ...

                                               

Kadhaton Gyeongbok

Kadhaton Gyeongbok utawi ingkang kawéntar ugi kanthi nama Kadhaton Gyeongbokgung punika satunggaling astana ingkang wonten ing sisih lor kutha Seoul, Koréa Kidul. Astana punika kalebet satunggal saking 5 astana ageng ingkang dipunyasa déning Dina ...

                                               

Koréa

Koréa iku sawijining nagara kang biyèné manunggal kang ana ing Ujung Koréa ing Asia Wétan. Nagara iki kapisah dadi rong nagara - Républik Koréa lan Républik Rakyat Demokratik Koréa sawisé Perang Donya II nalika taun 1945. Koréa Kidul banjur ngrem ...

                                               

Kuil Bulguk

Bulguksa utawi Kuil Bulguk inggih punika kuil Buda utami saking Sekte Jogye. Bulguksa mapan wonten ing Gyeongju, Provinsi Gyeongsang Kidul, Koréa Kidul. Kuil punika wigati sanget amargi kalebet situs tilaran sajarah wiwit saking jaman kraton Sill ...

                                               

Pansori

Pansori punika genré musik tradhisional Koréa ingkang nedahaken satunggaling penyanyi lan penabuh gendhang. Sorikkun punika nyariosaken lan nyekaraken babagan kisah katresanan, kebajikan, kasetyan, lan manéka piwulang moral ingkang karingkes ing ...

                                               

Pura Changdeok

Pura Changdeok utawi Pura Changdeokgung punika satunggaling pura Dinasti Joseon ing Seoul, Koréa Kidul. Pura punika mapan wonten ing sisih wétan pura utama. Pura punika pikantuk jejuluk Donggung. Changdeokgung piyambak punika ateges Pura Kabecika ...

                                               

Soju

Soju inggih punika unjukan distilasi ingkang asalipun saking Koréa. Sapérangan ageng mèrek soju punika dipunproduksi wonten ing Koréa Kidul. Sanajan bahan baku soju punika beras nanging sapérangan ageng produsèn unjukan soju punika ngginakaken ba ...

                                               

Sujeo

Sujeo inggih punika satunggal sèt piranti kanggé dhahar ingkang wonten ing tradisi kulinèr Koréa. Sujeo punika wonten séndhok lan sumpit. Tembung sujeo punika asalipun saking tembung sutgarak lan jeotgarak. Nanging sujeo asring ateges séndhok kem ...

                                               

Pulo Wèh

Pulau Wèh inggih punika pulo vulkanik alit ingkang wonten ing kilenipun Pulo Sumatra sisih nginggil. Pulo punika naté manunggal kaliyan Pulo Sumatra, nanging lajeng misah amargi mbledhugipun gunung geni ing jaman Pleistosen. Pulo punika dunungipu ...

                                               

K2

K2 Inggih punika gunung ingkang paling inggil nomer kalih wonten ing donya. Papanipun manggèn wonten ing sapérangan karakoram saking Himalaya. Antawisipun Pakistan kaliyan Républik Rakyat Cina. Gunung punika minangka gunung nasional wonten ing Pa ...

                                               

Gunung Salak

Gunung Salak yaiku gunung geni sing ana ing pulo Jawa, Indonésia. Gunung iki duwé manéka pucuk, antarané Pucuk Salak I lan Pucuk Salak II. Panggoné miturut astronomi pucuk gunung iki yaiku ing 6°43 LS lan 106°44 BT. Dhuwuré pucuk gunung Salak I 2 ...

                                               

Gunung Patuha

Gunung Patuha iku gunung kang dumunung ing Pulo Jawa, Indonésia, persisé ing wewengkon Bandhung Kidul Provinsi Jawa Kulon, Dhuwuré ana 2.386 mèter. Gunung patuha duwé kawah kang èksotik, yaiku kawah putih. Kawah kang dumadi saka jeblugan gunung p ...

                                               

Gunung Tangkuban Prau

Gunung Tangkuban Prau utawa Gunung Tangkuban Perahu utawa Gunung Tangkuban Parahu iku gunung sing dumunung ing provinsi Jawa Kulon, Indonésia. Dunungé watara 20 km arah lor Kutha Bandhung, dhuwuré 2.084 mèter. Wangun gunung iki wujud Stratovulcan ...

                                               

Pagunungan Kapur Lor

Pagunungan Kapur Lor ya iku slah sijiné pagunungan kapur kang malang ana ing pasisir lor Pulo Jawa kawiwitan saka Kabupatèn Pati Jawa Tengah hingga Lamongan. Pagunungan kang asring misuwur mau ana ing masarakat kanti sesebatan Pegunungan Kendeng ...

                                               

Gunung Lasem

| Name = Gunung Lasem | Photo = Gunung Lasem.jpg | Caption = | Elevation = 806 mèter | Location = Rembang, Jawa Tengah Indonésia | Range = | Prominence = | Coordinates = | Topographic map = | Type = | Age = | Last eruption = | First ascent = | Ea ...

                                               

Pagunungan Menorèh

Pagunungan Menorèh iku kawasan pagunungan/pabukitan sing mbentang ing wewengkon lor-kulon Kabupatèn Kulon Praga, sisih wétané Kabupatèn Purwareja, lan sapérangan Kabupatèn Magelang; sisan dadi wates alamiah kanggo katelu kabupatèn mau. Pabukitan ...

                                               

Gunung Sindara

Gunung Sindara asring kasebat Sundara utawa Sundara kalebu gunung geni aktif kang dumunung ing antarané Kabupatèn Temanggung lan Kabupatèn Wanasaba. Yèn digambar, Gunung Sindara iku sesandingan karo Gunung Sumbing. Pernahé ana ing sisih lor-kulon ...

                                               

Gunung Brama

Gunung Brama yaiku gunung geni sing kapernah ing Pulo Jawa, Indonésia. Gunung iki dhuwuré 2.392 mèter saka lumahing segara lan nyrambahi patang kabupatèn: Prabalingga, Pasuruan, Lumajang, lan Malang. Wanguning Gunung Brama padha gegayutan antaran ...

                                               

Gunung Penanggungan

Gunung Penanggungan yaiku gunung kang ana ing Pulo Jawa, Indonésia. Panggonané gunung geni kang turu ini ana ing Kabupatèn Mojokerto, Jawa Wétan, leté kurang luwih 25 km saka Surabaya. Gunung Penanggungan panggonané sakluster karo Gunung Arjuno l ...

                                               

Watu putih

Watu putih utawa tuf ya iku jinis watu sing kawujud saka awu gunung geni kasil panjeblug ing gunung geni. Mentas njeblug lan meneb, awu banjur madhet dadi watu kukuh sarana lelakon sing ingaran konsolidhasi utawa pangukuhan. Watu iki kala-kala ka ...

                                               

Serangan Thalys 2015

Serangan Thalys 2015 iku sawijining upaya panémbakan masal sing dumadi ing tanggal 21 Agustus 2015 sajeroning sepur kacepatan dhuwur Thalys sing lagi ngliwati Oignies, Pas-de-Calais, Prancis. Sepur iki nalika iku lagi lumaju saka Amsterdam menyan ...

                                               

CIA World Factbook

CIA World Factbook, iku sawijining publikasi taunan saka Central Intelligence Agency, badan intèlijen Amérikah Sarékat. CIA World Factbook isi data-data almanak ngenani nagara-nagara ing donya. Ing njeroné ana ringkesan 2-3 kaca bab masalah demog ...

                                               

Grojogan Sèwu

Grojogan Sèwu kalebu salah siji curug ing Jawa Tengah. Grojogan Sèwu manggon ing Tawangmangu, Kabupatèn Karanganyar, Jawa Tengah. Curug Grojogan Sèwu manggon ing lèrèng Gunung Lawu. Grojogan Sèwu manggon kurang luwih 27 km ing sisih timur Kutha K ...

                                               

Tlaga Toba

Tlaga Toba yaiku tlaga vulkanik kang ukuran dawané 100 kilomèter lan ambané 30 kilomèter kang ana ing Provinsi Sumatra Lor, Indonésia. Tlaga iki kalebu tlaga kang gedhé dhéwé ing Indonésia lan Asia Kidul-wétan. Ana ing tengahé tlaga iki ana pulo ...

                                               

Asetilena

Asetilena iku siji hidrokarbon kang kagolong ing alkuna, mawa rumus C 2 H 2. Asetilena wujud alkuna kang paling prasaja, amarga mung kapérang saka rong atom karbon lan rong atom hidrogen. Ing asetilena, kaloro karbon kaiket liwat ikatan rangkap t ...

                                               

Gembira Loka

Gembira Loka iku arané kebon raja ing kutha Yogyakarta, dunungé ana ing gisiking Kali Gajahwong. Jembar wewengkon kebon iki watara 20 hèktar lan separoné dumadi saka alas lindhung. Ing kebon iki dikolèksi punjul 100 spésies Sato kéwan lan 61 spés ...

                                               

Bandhungan Semarang

Bandhungan, iku salah sawijining kalurahan ing kacamatan Bandhungan,Kabupatèn Semarang, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Sadurungé pambentukan kacamatan Bandhungan, désa iki kalebu wewengkon Kacamatan Ambarawa. Bandungan ing tlatah Kabupatén Sema ...

                                               

Bejen Temanggung

Bejen iku salah sawijining désa ing Kacamatan Bejen, Kabupatèn Temanggung, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Désa iki jembaré: 574 ha kanthi sing ndunungi watara 2.297 jiwa.

                                               

Berbak, Ngawen, Blora

Berbak iku désa ing Kacamatan Ngawen, Kabupatèn Blora, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Désa kanthi kodhe désa:33.16.12.2022 iki dumunung ing saloré kalurahan Ngawen.

                                               

Binangun, Karanggayam, Kebumèn

Binangun yaiku setunggal Désa ing Kecamatan Karanggayam, Kebumén, Jawa Tengah, Indonésia. ugi ngrupikaken dhusun paling kilén Kecamatan Karanggayam sacara géografis, mawi nduwé watesan lajeng kaliyan Désa Somagedé ingkang ngrupikakén kunjukan sak ...

                                               

Blingoh, Danaraja, Jepara

Blingoh iku salah sawijining désa / kalurahan ing Kacamatan Danaraja, pamekaran saka kacamatan Keling, Kabupatèn Jepara, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Désa iki dumunung ing pèrèng bukit Pucang Pendawa. Masyarakate akèhé nyambut gawé dadi tani ...

                                               

Brantaksekarjati, Welahan, Jepara

Désa Brantaksekarjati kadadéan saka tembung Brantak Jenengé Kembang Jati, Sekar Jati Kembang Wit Jati awit rikala jaman kapungkur ing désa iki akèh wit Jati sing ngembang. Banjur wong-wong ngarani désa iki Désa Brantaksekarjati.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →