ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 26



                                               

Mrutu

Mrutu utawa Agas kalebu Famili Ceratopogonidae, kanti 4 génus ing antarané nyerang kéwan kang duwé getih panas liyané kalebu manungsa. Patang génus mau ya iku Culicoides, Forcipomyia, Austroconops lan Leptoconops. Ing indonesia kacatet 100 spésie ...

                                               

Ocelot

Ocelot ya iku salah sawijining jinis karnivora kang kaya kucing. Dawane 70–90 cm. Dhuwure kira-kira 6 kaki. Duwe jeneng ilmiyah Leopardus Pardalis. Habitate ana ing Amérika Lor, Amérika Tengah, Amérika Kidul, lan Mexico. Ocelot uga diarani macan ...

                                               

Peksi alap-alap

Peksi alap-alap inggih punika salah sawijining jinis manuk pamangsa saking famili Falconidae. Benten kaliyan Garudha, alap-alap suwiwinipun langkung alit lan kados eri, cucukipun langkung cendhak ugi mlengkung.

                                               

Penyu

Penyu ya iku kura segara. Penyu tinemu ing kabèh samudra kang ana ing donya. Miturut data para èlmuwan, penyu wis ana awit akir jaman Jura utawa saumurané dinosaurus. Ing mangsa iku Archelon, kang dawané nem mèter lan Cimochelys wis nglangi ing s ...

                                               

Pitik

Pitik ingon iku unggas kang biyasa diingu wong kang dimanfaataké kanggo kaperluan urip wong kang ngingu. Pitik ingon wujud keturunan langsung saka salah siji subspesies pitik alas kang ditepungi minangka pitik alas abang utawa pitik bangkiwa. Kaw ...

                                               

Pitik Gumuyu

Pitik Gumuyu ya iku salah siji jinis pitik kang kluruké kaya guyuné manungsa. Pitik Gumuyu asalé saka tlatah Sidrap, Sulawesi Kidul. Pitik Gumuyu iki duwé pawakan, warna wulu lan karakteré kaya pitik-pitik liyané kang ana ing Indonésia. Pitik Gum ...

                                               

Plaminggu

Plaminggu iku jinis manuk rawa ing famili Phoenicopteridae, ya iku famili siji-sijiné ing sajeroné ordho Phoenicopteriformes. Ana patang spésies plaminggu ing Amérikah lan rong spésies ing Jagat Lawas.

                                               

Polychaeta

Polychaeta yaikuadalah kelas cacing annelida kang lumrahé urip ning laut. Sakabehané awaké polychaeta ngandhut rambut-rambut kaku utawa setae yabg kang dilapisi kutikula saéngga lunyu lan kaku. Awaké warnané apik, kaya ta ungu jambon. Nggal segme ...

                                               

Rayap

Rayap ya iku gegremet sosial kulawarga bangsa Isoptera sing misuwur minangka hama wigati ing kauripan manungsa. Rayap urip lan mangan ing kayu perabotan lan kerangka omah saéngga nimbulake kerugian ékonomi. Rayap isih duwé kerabat karo bangsa sem ...

                                               

Sican

Sican punika campuran saking singa jaler kalih macan èstri. Dados punika taksih anggota jinis Panthera. Rupinipun kados singa ageng mawi garis-garis macan ingkang kasebar. Kados macan anging boten kados singa, sican remen nglangi. Silangan antawi ...

                                               

Sotong

Sotong utawa iwak nus ya iku kéwan kang urip ing banyu, khususé ing kali, segara, utawa tlaga. Sotong bisa tinemu ingmaneka warna jinis banyu kang ukurane gedhé ing banyu anta, banyu payau, utawa banyu asin kang jerone variasi saka cedhak dhuwur ...

                                               

Susuh

Susuh ya iku papan kanggo nyelehake, njaga endhog kéwan, angkrem lan nggedhekake anak kéwan nalika wis netes. Susuh racaké digawé saka barang organik kaya ta rencek, suket, lendhut/lemah lan gegodhongan, utawa uga mung wujud legokan/bolongan ing ...

                                               

Sésilia

Sésilia, Gymnophiona, utawa Apoda ya iku ordho amfibia kang awaké kaya cacing gedhé utawa ula. Kéwan iki kalebu kéwan kang langka banget. kajaba amarga mung tinemu ing tlatah alas-alas kang isih apik, sesilia urip ing njero lemah kang mawur, ing ...

                                               

Terumbu karang

Terumbu karang yaiku sakumpulan kéwan karang kang duwé simbiosis karo jinising tuwuhan alga kang sinebut zooxanhellae. Dhapuré kéwan karang aneh, kaya watu lan duwé warna lan wujud manéka rupa. Kéwan iki sinebut polip, yaiku kéwan pambentuk utama ...

                                               

Tibetan Mastiff

Tibetan Mastiff iku salah siji jinis asu kang urip ing Asia Tengah. Jaman biyèn leluhure Tibetan Mastiff iku misuwur minangka asu tukang jaga ing biyara-biyara ing Tibet. Saliyané iku uga asring digunakaké minangka tukang jaga ing omah, panggon t ...

                                               

Truwèlu

Truwèlu, utawa Trewelu, utawa terwèlu utawa ing Basa Inggris diarani Hare kalebu kulawarganing leporidae lan genusé lepus. Kéwan iki sadulur karo Kelinci. Kéwan iki pinter ing colong playu, lan playuné bisa nganti 70 km/ jam. Uripé ya dhèwèkan ut ...

                                               

Tukang

Suborder Folivora Maned sloth Bradypus torquatus Pygmy three-toed sloth Bradypus pygmaeus Brown-throated sloth Bradypus variegatus Pale-throated sloth Bradypus tridactylus) Family Bradypodidae three-toed sloths Bradypus Choloepus Two-toed sloths ...

                                               

Tuma kathok

Tuma kathok isih nunggal spésies karo seduluré, tuma sirah. Nanging, kéwan iki amung manggon ana ing sandhangan, ora ana ing rambut lan pindhah ana ing kulit nalika nyesep getih. Bédané uga, tuma kathok ngendhog ana ing sandhangan. Kéwan iki kale ...

                                               

Tuma sirah

Tuma inggih kéwan ingkang nyesep getih ingkang wonten mustaka manungsa. Tuma punika gadhah ukuran alit, lan boten katawis manawi ditingal namung saklébatan, tuma ugi wonten ingkang mondhok wonten ing kéwan. Endog tuma ingkang wonten ing sirah man ...

                                               

Uler

Uler iku tahap larva saka spesiés sajeroning ordho Lepidoptera, sing nyakup kupu-kupu lan ngengat. Akèh-akéarupa kéwan pamangsa sanadyan sawatara spesiés wujud pamangsa gegremet. Uler dianggep ama sajeroning tetanèn. Akèh spesiés ngengat kang tah ...

                                               

Undur-undur

Undur-undur ya iku sebutan kanggo golongan gegremet saka familia Myrmeleontidae. Ing donya iki dikira-kira ana kurang luwih 2.000 spésies undur-undur. Undur-undur nyebar ana ing sakabehing donya, mligi ing tlatah kang hawane anget dan akèh pasiré ...

                                               

Urangutan

Urangutan inggih punika sajinis munyuk ageng kanthi lengen dawa saha wulunipun semu abrit utawi coklat, ingkang taksih gesang ing alas tropika Indonesia saha Malaysia, mliginipun ing Pulo Kalimantan saha Sumatra.

                                               

Uwur-uwur

Uwur-uwur iku sajinis kéwan segara saka suku Scyphozoa. Awaké awangun kaya payung mawa rumbai, bisa agawé rasa gatel yèn kasénggol. Uwur-uwur tinemu sepisanan kurang luwih 650 yuta taun kapungkur. Nalika iku, uwur-uwur tinemu ing saben segara. Sa ...

                                               

Wedhus

Wedhus iku subspésies saka wedhus alasan ingkang jalaran alami kasebar ing Asia Kidul-kulon lan Éropah. Wedhus minangka kéwan memamah biak kang ukurané sedheng. Wedhus alasan lanang utawa wadon duwé sungu sêpasang, nanging sungu ing wèdhus lanang ...

                                               

Wedhus gèmbèl

Wedhus gèmbèl utawa wedhus gimbal utawa wedhus gibas ya iku sato kéwan rajakaya saèmper wedhus nanging duwé wulu kang brintik lan ketel saéngga diarani wedhus gèmbèl. Kéwan iki diingu kanggo diajab daging lan susuné. Ing nagara manca, wuluné kang ...

                                               

Spermatozoid

Sepermatozoid utawa Spermatozoa utawa Sel sperma utawa mani ya iku sèl saka sistem reprodusi wong lanang. Istilah sepermatozoid asalé saka basa Yunani kang tegesé bibit mahluk hidup. sèl seprma bakal membuahi ovum kanggo mbentuk zigot. Zigot ya i ...

                                               

Filamen intermediat

Filamen intermediat ya iku péranganing karangka sel kang duwé diameter antarané 8 nganti 12 nm, luwih gedhé tinimbang diameter mikrofilamen nanging luwih cilik tinimbang diameter mikrotubula, kang duwé fungsi kanggo nahan tarikan. Filamen interme ...

                                               

Mikrofilamèn

Mikrofilamen utawa filamen aktin ya iku péranganing rangka sel kang wujud watang padhat kanthi diameter sakiwa-tengené 7 nm lan kasusun déning protéin aktin, ya iku sawijining protéin globular. Mikrofilamen pada sel eukariot. Béda karo penahan-te ...

                                               

Pinositosis

Pinositosis ya iku jinis endositosis. Ing kono sel "ngesok" tetesan fluida ekstraseluler ing vesikula cilik. Amarga salah siji utawa kabèh zat terlarut kang larut ing tetesan mau dilebokake ing sel, pinositosis ora asipat spesifik ing substansi k ...

                                               

Potensial membran

Potensial membran ya iku béda potensial elektrik antarané dinding njaba lan njero saka sawijining membran sel kira-kira sakiwa-tengené-50 nganti-200 milivolt. Kebeh sel duwé tegangan kang ngiteri membran plasmae. Tegangan ya iku ènergi potensial ...

                                               

Totipotensi

Ingkang wonténè sipat totipotensi ing jaringan taneman kanggé pikoleh anaan seragam ing jumlah kathah saha rikat. Sèl-sèl tanéman saged ajég asifat totipoten utawi gadhah potensi kebak, inggih punika sel-sel mau saged nahanaken potensi zigot kang ...

                                               

Alat kelamin

Piranti kelamin utawa organ sèksual iku kabèh pérangan anatomi awak makluk urip kang magepokan karo reprodhuksi sèksual lan dadi péranganing sistem reprodhuksi ing sawijining organisme komplèks. Jinis piranti kelamin kerep dadi panentu kelamin sa ...

                                               

Skrotum

Skrotum iku kantung kang mbungkus testis utawa buah zakar. Skrotum dumunung antarané penis lan anus sarta ing angarepé perineum. Ing organ wanita, pérangan iki sarupa karo labia mayora. Ing skrotum manungsa lan sawatara mamalia bisa dumunung ramb ...

                                               

Testis

Testis iku klanjer kelamin lanang ing kéwan lan manungsa. Manungsa duwé testis loro kang dibungkus skrotum. Ing mamalia, testis papané ing njaban awak, digandhéngaké karo tubulus spermatikus lan papané ing njeron skrotum. Iki cocog karo kasunyata ...

                                               

Acer rubrum

Rubrum Acer, maple abang, uga dikenal minangka rawa, banyu utawa maple alus, minangka sawijining wit deciduous wétan lan tengah Amérika Lor. A.S. Layanan alas AS nganggep minangka wit asli kang paling akèh ing Amèrika Lor. Mapel abang ing sisih k ...

                                               

Agen Oranye

Agen Oranye lan Super Oranye iku jejuluk kang diwènèhaké kanggo herbisida lan defolian kang digunakaké déning Militer Amérikah Sarékat ing peperangan herbisida suwéné Perang Vietnam. Ing peperangan herbisida mau, sapérangan herbisida kalebu Agen ...

                                               

17 Dhésèmber

1903 -Montor mabur pisanan nganggo mesin, déning Wright Kakang Adhi. 1923 -Siam, Kamboja wiwit nganggo sistem metrik kanggo pangukuran. 1989 -Demonstrasi ing kutha Timisoara, miwiti Revolusi Rumania. 1862 -Perang Sadulur Amérikah Sarékat. Jendera ...

                                               

Istiklâl Marsi

Istiklâl Marsi iku lagu kabangsané Turki kang resminé kalaksanan ing tanggal 12 Maret 1921-rong setengah taun sadurungé pangadegané Republik Turki ing tanggal 29 Oktober 1923. Lagu iki cinipta déning Mehmet Âkif Ersoy lan dikomposisi déning Osman ...

                                               

Agustus 2008

29 Agustus 2008 David Duchovny, artis kondhang, bintang serial The X-files lan Californication mlebu klinik amarga "ketagihan". 26 Rusia ngakoni kamardikan Abkhazia lan Ossetia Kidul. 20 - Musibah montor mabur ing Madrid, Spanyol, Uni Éropah. 143 ...

                                               

Agustus 2009

30 Agustus - Parté Demokratik Jepang nguwaosi parlemèn Jepang, mungkasi pamaréntahan 54 taun mèh tanpi jeda Parté Demokratik Liberal. 25 - Senator AS Ted Kennedy tilar donya sasampunipun langkung saking sataun nyandhang kanker. sumber 24 - Stefan ...

                                               

Agustus 2011

7 Agustus 2011 Muhammad Nazaruddin, tersangka kasus suap Proyek Wisma Atlet SEA Games Indonésia 2011, dipuncepeng ing Cartagena de Indias, Kolombia. 4 - 7 Agustus 2011 Wikimania 2011 utawi patemon para wikimédiawan sajagad, dipunwiwiti ing Haifa, ...

                                               

April

Cithakan:April2021 April iku wulan kaping papat taun ing Pananggalan Grégorius. Tembung iki dijupuk saka basa Walanda kang njupuk saka basa Latin aperire, kang tegesé mbukak. Wulan iki duwé 30 dina

                                               

April 2009

30 April 2009 - Setunggaling pengendara montor nabrakaken montoripun dhumateng kerumunan tiyang ingkang nembé mirsani parade Hari Ratu ing Walanda. 29 - Watawis 100 prajurit TNI Angkatan Dharat Batalyon Infanteri 751/Berdiri Sendiri, Sentani, Jay ...

                                               

April 2010

16 April 2010 Awu redi latu Eyjafjallajökull ingkang njeblug ing Islandia, njalari lalu lintas udara dados kaco ing Éropah Kilèn. 10 Montor miber ingkang dipuntitihi déning Présidhèn Polen, Lech Kaczyński, dhawah ing sacelakipun Kitha Smolensk, R ...

                                               

April 2011

20 April 2011 Penyanyi balada Indonésia, Franky Sahilatua, tilar donya ing Jakarta ing yuswa 57 taun. 20 April 2011 Montor miber régional Sukhoi Superjet 100 nglaksanakaken pamiberan komersialipun ingkang kapindhah saking Yerevan, Arménia, dhaten ...

                                               

April 2012

4 April 2012 Parlemèn Suriname ngesahaken Undhang-Undhang Amnèsti ingkang kontroversial punika. 21 April 2012 Tabrakan kalih kréta latu ing Amsterdam, Walandi, satemah 117 jalmi tatu-tatu 17 tatu awrat sanget lan satunggal tiyang èstri yuswa 68 t ...

                                               

April 2013

8 April 2013 Mahamantri wanita sepindhah Inggris Margaret Thatcher tilar donya ing yuswa 87 taun sasampunipun nandhang stroke. 14 April 2013 Nicolás Maduro kapilih minangka Présidhèn Venezuela. 2 April 2013 Majelis Umum Perserikatan Bangsa-Bangsa ...

                                               

Desember 2008

22 Dhésèmber 2008 -Kanggo kapisan edisi manga Das Kapital karya Karl Marx dadi buku laris ing Jepang. 15 -Dewan Perwakilan Thailand milih Abhisit Vejjajiva saka Parté Dhémokrat minangka Mahamantri. sumber 15 -Piagam ASEAN wiwit lumaku sawisé dise ...

                                               

Desember 2009

30 Dhésèmber 2009 - Gus Dur tilar donya. 15 - Boeing 787 nglampahi pamiberan perdananipun. Pamiberan dipunlampahi tanpa masalah lan saged dipunwastani suksès. sumber 14 - Amphioctopus marginatus dipunobservasi saged nyimpen saha ngéwahi bathok kl ...

                                               

Desember 2010

31 Dhésèmber 2010 Satunggaling bom bunuh diri njeblug sajawining satunggiling gréja Koptik ing Iskandariah, Mesir. Wonten 21 kurban téwas lan 97 kurban tatu-tatu. 19 Tommaso Padoa-Schioppa, panemu Euro ingkang asalipun saking Italia, tilar donya. ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →