ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 262




                                               

Bonda

Bonda minangka cemilan kentang India Selatan sing digoreng jero sing duwe macem-macem versi manis lan gurih ing macem-macem wilayah. Umume "Aloo Bonda", lan variasi spesifik ing wilayah liyane kalebu kentang diganti karo ubi, ubi, nanas parut, ka ...

                                               

Jus apel

Jus apel minangka jus woh sing digawe saka maceration saka woh apel. Jus sing diusir sing diasilake bisa uga bisa kanthi klarifikasi enzimatik lan sentrifugal kanggo mbusak pati lan pektin, sing nahan partikel sing apik ing suspensi, lan banjur d ...

                                               

Daging sapi tuwa

Penuaan daging sapi utawa tuwa yaiku salah sawijining jinis proses nyiyapake daging sapi kanggo dikonsumsi kanthi tuwa, supaya bisa ngilangi jaringan ikat ing njero daging.

                                               

Carnitas

Karnitas, sing tegesé "daging cilik", minangka panganan masakan Meksiko sing asale ing tlatah Michoacán. Karnitas digawé kanthi nggarang utawa nyampur daging babi ing lenga utawa luwih disigar nganti garing. Proses kasebut entuk saka telung ngant ...

                                               

Kacang panggang

Kacang panggang minangka olahan tradisional sing ngemot kacang putih sing di parboiled banjur dipanggang kanthi suhu sithik kanggo wektu sing suwene ing sawetara saus. Iki minangka panganan sing biasa disiapake ing Amerika Serikat yen ora nggunak ...

                                               

Kèju pondhok

Pondhok keju iku keju seger curd produk karo roso entheng. Iki uga dikenal minangka kari lan whey. Wis ora umur. Iki digawe kanthi ngeculake keju, beda karo meksa supaya Paneer - nutupi sawetara whey, supaya gajih tetep longgar. Langkah penting i ...

                                               

Pangan olahan

Pangolahan panganan minangka transformasi produk pertanian dadi panganan, utawa salah sawijining wujud panganan dadi wujud liyane. Pangolahan panganan kalebu macem-macem panganan sing diolah, wiwit nggiling gandum nganti digawe tepung mentah ngan ...

                                               

Pizza quattro formaggi

Pizza quattro formaggi palafalan jroning basa Italia: yaiku macem-macem pizza ing masakan Italia sing ditambah karo kombinasi papat jinis keju, biasane dilebur bareng, nganggo utawa tanpa saus tomat. Iki misuwur ing saindenging jagad, kalebu ing ...

                                               

Porra antequerana

Porra antequerana minangka bagean saka kulawarga sup gazpacho sing asale ing Andalusia, ing Spanyol kidul. Porra antequerana kalebu tomat lan roti sing dikeringake. Amarga luwih kenthel tinimbang sedulur kuliner, gazpacho lan salmorejo, umume dis ...

                                               

Bumbu sisih

Bumbu sok ditambahake sadurunge disajikake, kaya ta sandwich sing digawe karo saos tomat, mustar utawa mayones. Sawetara bumbu digunakake sajrone masak kanggo nambah rasa utawa tekstur: saus barbecue, butter compound, saus teriyaki, kecap, lan ma ...

                                               

Argumen impen

Argumen impen yaiku postulat yen ngimpi iku nyedhiyakake bukti awal menawa sistem indriya sing dipercaya bisa mbedakake kasunyatan saka ilusi ora bisa dipercaya kanthi lengkap, mula kahanan sing gumantung karo indra paling ora kudu dipriksa lan k ...

                                               

Bubuk

Wêdakakêna minangka salah sawijining jinis zat garing, bahan padhet sing akeh kasusun saka partikel sing apik banget sing bisa mili kanthi bebas nalika digoyang utawa miring. Powder minangka sub-kelas khusus bahan granular, sanajan istilah bubuk ...

                                               

Queso blanco

Sapi Queso blanco pangucap cara Spanyol, secara harfiah keju putih ing basa Spanyol, bisa nyebut macem-macem jinis keju sing mung duwe sipat warna putih. Keju khusus sing diarani gumantung saka wilayah kasebut.Queso blanco dianggep minangka keju ...

                                               

Dispènser banyu

Dispenser banyu, sing dikenal minangka cooler banyu, yaiku sawijining piranti mesin sing adhem utawa panas lan mbuwang banyu nganggo unit kulkas. Umume dununge cedhak kamar regane amarga akses plumbing luwih cedhak. saluran uga disedhiyakake saka ...

                                               

Sirup emas

Sirup emas utawa treacle light minangka sirup gula kuwalik warna amber sing digawe sajrone nyaring tebu utawa jus bit gula dadi gula, utawa kanthi perawatan larutan gula kanthi asam. Iki digunakake ing macem-macem resep baking lan panganan cuci m ...

                                               

Pastry kerak cekak

Kue cekak yaiku jinis jajanan sing asring digunakake kanggo dhasar tart, quiche utawa pie. Kue cendhak bisa digunakake kanggo nggawe pai sing enak lan gurih kayata pie apel, quiche, lemon meringue utawa pie ayam. Resep jajanan shortcrust biasane ...

                                               

Pottage

Pottage iku istilah kanggo nglukis sup utawa godhok digawe dening nggodhok sayuran, pari-parian, lan, yen kasedhiya, daging utawa iwak. Iki minangka panganan pokok wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur. Tembung pottage asale saka basa Prancis K ...

                                               

Kuwé kèju

Kuwé kèju minangka panganan cuci mulut sing legi sing kalebu siji utawa luwih lapisan. Lapisan utama lan paling kenthel, kalebu campuran keju sing seger lan seger, endhog, lan gula. Yen ana lapisan ngisor, asring kalebu kerak utawa pangkalan sing ...

                                               

Kuwé ès krim

Kue es krim yaiku kue sing digawe es krim. Iki bisa uga ora roti panggang, utawa bisa uga kue lapisan sing luwih rumit kanthi es krim ing antarane lapisan kue spons. Wangun sing populer yaiku kue telung lapis, kanthi lapisan es krim ing antarane ...

                                               

Gèng

Gēng kalebu jinis sup utawa tempel kenthel sing ditemokake ing masakan Tionghoa. Agen penebalan biasane tepung sing nggawe sup tembus lan alus. Akeh sup sing bisa dimasak kanthi cara iki, kayata sup sirip hiu sing larang, sup iwak Madame Song, la ...

                                               

TV mangan wengi

A nedha bengi TV minangka panganan beku rangkep sing diwenehake kanggo saben wong. Makan malam TV ing Amerika Serikat biasane kalebu jinis daging kanggo panganan utama, lan kadang sayuran, kentang, lan / utawa panganan cuci mulut. Sajian utama ug ...

                                               

Nunor Bora

Nunor Bora, uga dikenal kanthi jeneng Nungora, Nunor Fita, Lobonor Fita lan Lobonor Bora ya iku olahan minangka cemilan tepung gurih sing digawe saka bawang, jahe lan kunir sing menehi cemilan katon emas. Uga dikenal kanthi jeneng Nuniya Pitha in ...

                                               

Brioche

Brioche minangka roti sing asale saka Prancis sing padha karo jajanan sing akeh banget, lan endhog lan mentega sing dhuwur menehi crumb sing sugih lan lembut. Chef Joel Robuchon nggambarake minangka "entheng lan rada bengkak, kurang luwih, mituru ...

                                               

Maddur vada

Maddur vada, uga dikenal kanthi jeneng Maddur vade, minangka salah sawijining olahan cemilan jinis goreng sing gurih saka India Selatan. Vada sing misuwur ing saindenging jagad cemilan kasebut asale saka kutha Maddur yaiku distrik Mandya ing Karn ...

                                               

Ayam masak merah

Ayam masak merah minangka salah sawijining jinis olahan arupa olahan panganan tradisional Malaysia. Iki tegese daging pitik "masak-abang" ing basa Inggris. Yaiku casserole potongan ayam ing sambal lombok garing. Biasane dadi panganan sing dimasak ...

                                               

Farofa

Farofa yaiku campuran singkong utawa tepung jagung panggang. Umume dipangan ing Brasil. Bisa ditemokake kanthi komersial lan dikemas nanging asring disiapake ing omah adhedhasar resep kulawarga. Umume resep uga ngemot macem-macem jumlah uyah, dag ...

                                               

Jago lan walang

"Ing Taill saka Cok lan Jasp" punika Pampanga Tengah versi Aesop s Irunge The Cock lan Jewel ing abad kaping-15 Scottish puisi Robert Henryson. Iki minangka koleksi pertama ing koleksi Henryson sing diarani Morall Fabillis saka Esope wong Frigia. ...

                                               

Iru

Irú utawa Eware minangka jinis biji walang sing difermentasi lan diproses sing digunakake kanggo bumbu masak. Mirip karo ogiri lan douchi. Iki misuwur banget ing antarane masarakat Yoruba lan wong Edo ing Nigeria. Iki digunakake kanggo masak sup ...

                                               

Aguapanela

Aguapanela, agua de panela utawa agüepanela minangka omben-omben sing umume ditemokake ing saindenging Amerika Selatan lan sawetara bagean ing Amerika Tengah lan Karibia. Tarjamahan harfiah tegese "banyu panela" amarga infus sing digawe saka pane ...

                                               

Modak

Modak yaiku olah-olahan saka India kang kawentar ing pirang-pirang tlatah India. Isèn kang legi ing njero modak kasusun saka klapa lan gula tebu soklat, déné kulit sing alus ing njaba digawé saka glepung beras utawa glepung gandum kang dicampur g ...

                                               

Olahan Nigeria

Masakan Nigeria kalebu salah sawijining jinis masakan utawa bahan panganan saka atusan klompok etnis sing kalebu Nigeria. Kaya masakan Afrika Kulon liyane, nggunakake rempah-rempah lan rempah - rempah nganggo minyak sawit utawa kacang gandum kang ...

                                               

Calibri

Calibri minangka kulawarga jinis huruf sans-serif sing dirancang dening Luc de Groot ing taun 2002-2004 lan dirilis kanggo masarakat umum ing taun 2007, kanthi Microsoft Office 2007 lan Windows Vista. Ing Office 2007, diganti Times New Roman mina ...

                                               

Albaloo polo

Albaloo polo Iku sawijining Iranian sisih sajian saka beras lan ora nguntungke cherries kamiripan karo pitik, koobideh, utawa jinis kebab uga sawetara wangun stews. Ing basa Persia, albaloo minangka ceri morello ; polo iku pilaf, gaya sega masak. ...

                                               

Lagu Dhaérah

Lagu laladan utawa musik laladan utawa lagu kelaladanan, ya iku lagu utawa musik kang muasal saka sawijining laladan tartemtu lan dadai misuwur dinyayikake déning rakyat laladan kasebat uga wong liya.Misuwur lagu laladan déning kancah nasional ut ...

                                               

Halo-halo

Haluhalo utawa Halo-halo punika populer Filipino panganan cuci mulut karo campuran dipun cukur es lan evaporated susu kanggo kang ditambahake macem-macem, úa, kalebu nggodhok manis kacang buncis, klapa, sago, gulaman, tubers lan woh-wohan. Iku da ...

                                               

Scone

scone iku pangan apik, biasane digawe saka gandum, utawa oatmeal karo baking powder minangka agen Leavening lan panggang ing panci sheet. A scone asring rada legi lan sok-sok gilap karo adhonan endhog. Scone minangka komponen dhasar saka teh kr ...

                                               

Ragout

Ragout / r æ ˈ ɡ uː / iku utama-sajian godhok.Cara persiyapan dhasar kalebu masak alon kanthi panas sing kurang. Bahan utama yaiku; rasout bisa disiyapake nganggo utawa tanpa daging, macem-macem sayuran bisa digabung, lan bisa uga dibumbui lan di ...

                                               

Temblèque

Tembleque minangka panganan cuci mulut panganan penutup saka klapa saka Puerto Rico. Iki minangka salah sawijining panganan cuci mulut sing paling populer ing masakan Puerto Rico.

                                               

Baesuk

Baesuk minangka macem-macem hwachae, pukulan buah tradisional Korea sing digawe karo bae, mrica ireng, jahe, madu utawa gula, lan banyu. Bijine dicelup karo dicampur jahe lan gula utawa madu sing wis diiris kanthi geni cilik nganti empuk. Sawise ...

                                               

Pajéon

Pajéon minangka macem-macem jeon kanthi daun bawang minangka bahan utama, kayata pa tegese scallion. Iki minangka panganan Korea sing digawe saka adonan endhog, glepung gandum, glepung beras, daun bawang, lan asring bahan-bahan liyane gumantung s ...

                                               

Hottéok

Hotteok, kadhangkala diarani Hoeddeok, minangka jinis pancake Korea sing diisi; iku panganan sing kawentar ing Korea Selatan.

                                               

Kanji (sop)

Kanji minangka olahan adhedhasar banyu beras kanthi tradhisional sing disiyapake ing Odisha. Gumantung saka cara nyiyapake, dipangan karo bubur, sup utawa kari. Iki minangka salah sawijining Chappan Bhogaw sing ditawakake Lord Jagannathaw saka Pu ...

                                               

Čésnica

A česnica, uga disebut Božićna pogača iku upacara, loaf babak roti sing minangka bagéyan singora bisa diuwalaké saka nedha bengi Natal ing tradisi Serbia. 1 Nyiyapake roti iki bisa uga disertai macem-macem aturan lan ritual. Duwit receh asring di ...

                                               

Swiwi malaékat

Sayap malaikat minangka jajanan renyah tradisional sing digawe saka adonan sing wis dibentuk dadi pita corak sing tipis, digoreng lan disiram karo gula bubuk. Umume kanggo masakan Eropa, sayap malaikat lan wis dilebokake ing masakan regional liya ...

                                               

Kemoterapi

ya iku terapi kanggo penyakit kanker. Terapi iku nggunakaké obat-obatan, kaya ta: golongan siklofosfamid, Methotreksat, lan 5-Flurorasil. Ing kasunyatané cara kerjané obat-obatan iku padha, ya iku kanggo ngrendheti utawa ngambataken proliferasi s ...

                                               

Bonek

Bonek minangka salah sawijining supporter bal kang ana ing Indonesia. Bonek, utawa Bondho Nekat yaiku jeneng saka supporter klub bal saka Surabaya, utawa kang aran Persebaya. Bonek dadi salah siji supporter kang duweni anggota paling akeh lan uga ...

                                               

Obat nyamuk

Obat anti serangga minangka zat sing ditrapake ing kulit, sandhangan, utawa permukaan liyane sing nyuda serangga saka landing utawa menek ing permukaan kasebut. Pengusir serangga mbantu nyegah lan ngontrol wabah penyakit sing ditanggung serangga ...

                                               

Thoran

Thoran utawa ubi sikil gajah, godhong kaya ta cheera ijo utawa abang ചീര, Moringa oleifera utawa Ipomoea aquatica, uga kembang kaya ta Moringa oleifera utawa Sesbania grandiflora. Sayuran sing dicincang dicampur karo klapa parut, wiji sawi, godho ...

                                               

Misal

Misal, minangka panganan pedhes sing kawentar ing negara India kulon ya kuwi Maharashtra. Sesuguh iki didhahar kanggo sarapan utawa minangka jajanan awan utawa kadhang kalau minangka pasugatan sewengi, asring dadi bagean saka pav misal. Tetep jaj ...

                                               

Pasta anchovy

Pasta Anchovy minangka salah sawijining olahan produk panganan tempel iwak sing disiyapake nggunakake iwak teri minangka bahan utama. Iki digunakake minangka bumbu lan bahan ing macem-macem panganan, kayata Scotch woodcock, lan minangka produk si ...