ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 262



                                               

Scherpenzeel

Provinsi Gelderland sing papané ana ing wétané Walanda iku saka 12 provinsi Walanda lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring pro ...

                                               

Schiedam

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku provinsi ing Walanda kanthi cacahé sing ndunungi gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi ...

                                               

Schoonhoven

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku provinsi ing Walanda kanthi cacahé sing dedunung gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi ...

                                               

Sliedrecht

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku provinsi ing Walanda kanthi cacahé sing ndunungi gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi ...

                                               

Spijkenisse

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku provinsi ing Walanda kanthi cacahé sing ndunungi gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi ...

                                               

Strijen

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku saka 12 provinsi Walanda lan sing cacahé sing ndunungi gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring pr ...

                                               

Teylingen

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku provinsi ing Walanda kanthi cacahé sing ndunungi gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi ...

                                               

Tiel

Provinsi Gelderland sing papané ana ing wétané Walanda iku saka 12 provinsi Walanda lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring pro ...

                                               

Ubbergen

Provinsi Gelderland sing papané ana ing wétané Walanda iku saka 12 provinsi Walanda lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring pro ...

                                               

Vlaardingen

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku provinsi ing Walanda kanthi cacahé sing ndunungi gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi ...

                                               

Vlist

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku provinsi ing Walanda kanthi cacahé sing ndunungi gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi ...

                                               

Voorschoten

Voorschoten iku gemeente ing provinsi Zuid-Holland utawa Holland Kidul, Walanda. Kutha iki wewatesan karo Wassenaar lan Leiden. Dunungé kira-kira antara Den Haag lan Leiden.

                                               

Voorst

Provinsi Gelderland sing papané ana ing wétané Walanda iku saka 12 provinsi Walanda lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring pro ...

                                               

Waddinxveen

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku provinsi ing Walanda kanthi cacahé sing ndunungi gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi ...

                                               

Wageningen (Walanda)

Provinsi Gelderland sing papané ana ing wétané Walanda iku saka 12 provinsi Walanda lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring pro ...

                                               

Wassenaar

Wassenaar iku gemeente ing provinsi Zuid-Holland utawa Holland Kidul, Walanda. Wassenaar iku gemeente sing sugih dhéwé ing Walanda. Wisma Duta Indonésia, dalem dinesé Duta Besar Indonésia papané ana ing Wassenaar.

                                               

West Maas en Waal

Provinsi Gelderland sing papané ana ing wétané Walanda iku saka 12 provinsi Walanda lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring pro ...

                                               

Westervoort

Provinsi Gelderland sing papané ana ing wétané Walanda iku saka 12 provinsi Walanda lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring pro ...

                                               

Westland (Zuid-Holland)

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku provinsi ing Walanda kanthi cacahé sing ndunungi gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi ...

                                               

Westvoorne

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku provinsi ing Walanda kanthi cacahé sing ndunungi gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi ...

                                               

Wijchen

Provinsi Gelderland sing papané ana ing wétané Walanda iku saka 12 provinsi Walanda lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring pro ...

                                               

Winterswijk

Provinsi Gelderland sing papané ana ing wétané Walanda iku saka 12 provinsi Walanda lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring pro ...

                                               

Zaltbommel

Provinsi Gelderland sing papané ana ing wétané Walanda iku saka 12 provinsi Walanda lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring pro ...

                                               

Zederik

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku provinsi ing Walanda kanthi cacahé sing ndunungi gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi ...

                                               

Zevenaar

Provinsi Gelderland sing papané ana ing wétané Walanda iku saka 12 provinsi Walanda lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring pro ...

                                               

Zevenhuizen-Moerkapelle

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku provinsi ing Walanda kanthi cacahé sing ndunungi gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi ...

                                               

Zoetermeer

Zoetermeer iku gemeente ing provinsi Zuid-Holland, Walanda. Zoetermeer iku jatiné kutha satelit Den Haag lan persis wewatesan karo kutha iki ing sisih kulon. Zoetermeer ambané 37.06 km² lan kang ndunungi ana 119.191 ing 1 November 2007.

                                               

Zoeterwoude

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku provinsi ing Walanda kanthi cacahé sing ndunungi gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi ...

                                               

Zutphen

Provinsi Gelderland sing papané ana ing wétané Walanda iku saka 12 provinsi Walanda lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring pro ...

                                               

Zwijndrecht (Walanda)

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku provinsi ing Walanda kanthi cacahé sing ndunungi gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi ...

                                               

Holland Kidul

Holland Kidul utawa Zuid-Holland ing basa Walanda iku propinsi ing Walanda. Kutha krajané yaiku Den Haag. Tlatah iki kalebu salah sawijining tlatah sing padhet dhéwé sadonya. Provinsi iki jembaré 3403 km 2 lan sing ndunungi cacahé 3.502.595 jiwa, ...

                                               

Holland Lor

Holland Lor utawa Noord-Holland ing basa Walanda, iku provinsi Walanda. Provinsi iki papané ana ing sisih lor-kulon Walanda. Kutha krajan Holland Lor iku Haarlem. Kutha-kutha liyané kalebu kutha krajan Walanda, Amsterdam, Hilversum, Den Helder, A ...

                                               

Overijssel

Cithakan:Infobox Dutch Province Overijssel yaiku provinsi ing pérangan wétan Walanda. Wewengkon iki duwé klasifikasi NUTS yaiku NL21. Jeneng provinsi iki duwé arti "Daratan seberang sungai IJssel". Kutha krajan Overijssel yaiku Zwolle lan kutha g ...

                                               

Provinsi Groningen

Groningen iku sawijining provinsi ing Walanda. Groningen dumunung ing sisih lor Walanda. Kutha krajané Groningen yaiku kutha Groningen. Padunung Groningen cacahé sakiwa-tengené 577.081 jiwa, yaiku saprateluné manggon ana ing kutha krajan Groninge ...

                                               

Zeeland

Zeeland iku provinsi ing Walanda. Provinsi iki kang ndunungi 355.000 jiwa lan ambané 1.785 km 2. Kutha krajané ya iku Middelburg. Zeeland dunungé ana ing sisih kidul-kulon Walanda lan wewatesan karo Holland Kidul ing sisih lor, Brabant Lor ing si ...

                                               

Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan

Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan ya iku salah sijiné parté pulitik ing Indonésia. Lairé PDI-P ana gandhèng-cenengé karo kadadéan 27 Juli 1996. Anané peristiwa kuwi ndadèkaké Megawati Soekarnoputri kasuwur ing jagat pulitik nasional. Sadurung ...

                                               

Dewan Perwakilan Daerah

Dewan Perwakilan Laladan iku lembaga tinggi nagara sajeroning sistem ketatanagaraan Indonésia kang anggotané minangka perwakilan saka saben provinsi kang dipilih liwat Pilihan umum. DPD duwé fungsi: Pengawasan tumrap pelaksanaan Undhang-Undhang t ...

                                               

Airlangga

Airlangga utawi asring dipunserat Erlangga, inggih punika pendiri Karajan Kahuripan, ingkang jumeneng nata antawis taun 1009-1042 kanthi gelar abhiséka Sri Maharaja Rakai Halu Sri Dharmawangsa Airlangga Anantawikramottunggadewa. Miangkasawijining ...

                                               

Prasasti Pucangan

Prasasti Pucangan, uga ingaran Watu Kalkuta, iku siji prasasti kang tinulis mawa aksara Kawi lan migunakaké basa Sangsekerta lan Jawa Kuna. Prasasti iki tinulis mawa sengkala taun 963 Saka utawa 1042 Masèhi. Prasasti iki tetinggalan saka mangsa p ...

                                               

Karajan Medhang

Krajan Medhang iki terusané saka karajan Mataram Kuna sing pindah ing Jawa Wétan. Lumrahé para ahli sajarah isih nyebut kanthi Mataram Kuna jaman Jawa Wétan utawa Mataram Kuna jaman Tawlang-Kahuripan Karajan iki dipréntah déning wangsa Isyana sin ...

                                               

Yitro

Yitro inggih punika tokoh ingkang dipunsebat ing Alkitab Ibrani utawi Perjanjian Lama ing Alkitab Kristen, mliginipun Kitab Pangentasan, dados mèrtua Musa, tiyang pènggèmbala domba suku Keni lan imam ing Midian. Ia juga dihormati sebagai seorang ...

                                               

Alengka

Alengka utawa Krajan Alengka utawa Lanka iku jeneng siji krajan kang madeg ing siji pulo ing sisih kidul India kang diprintah déning Raja Rawana ing jaman Ramayana. Ing jaman saiki, krajan mau dikenal kanthi jeneng Sri Lanka. Krajan mau dibenteng ...

                                               

Pratélaning prasasti Yogyakarta

Ing laladan Yogyakarta akèh ditemu prasasti saka mangsa Jawa Kuna. Saka limang wewengkon ing Yogyakarta, prasasti padha tinemu ing wewengkon Sléman, Bantul, Kulon Praga, lan Gunungkidul. Prasasti-prasasti temon iku digawé saka manéka abahan: watu ...

                                               

Prasasti Bulusan

Prasasti Bulusan ya iku prasasti tembaga sing ditemu ing Dhukuh Tegal Tapèn, Tirtasari kala 1980. Basa lan aksara sing dianggo ya iku Jawa Kuna. Prasasti iki disimpen ing Balai Pelestarian Cagar Budaya Yogyakarta mawa régistrasi BG 839.

                                               

Prasasti Dhawangsari

Prasasti Dhawangsari ya iku prasasti andhésit sing ditemu ing Dhukuh Dhawangsari, Sambireja ing Kabupatèn Sléman. Prasasti iki tinemu taun 1995. Basa lan aksara sing ana ing prasasti iki ya iku basa lan aksara Jawa Kuna. Prasasti iki kasimpen ing ...

                                               

Emas Candhi Sambisari

Emas Candhi Sambisari ya iku lèmpèngan emas, uga minangka prasasti, sing ditemu ing Candhi Sambisari. Emas iki isi tulisan aksara Jawa Kuna om siwa sthana sing negesaké pangadeging panti tumrap Siwah. Emas iki disimpen ing Balai Pelestarian Cagar ...

                                               

Emas Patarana

Emas Patarana ya iku lèmpèngan emas sing ditemu ing Dhukuh Botokan, Patarana ing Kabupatèn Bantul. Lèmpèngan iki mung isi tulisan Jawa Kuna satembung, swah. Emas iki disimpen ing Balai Pelestarian Cagar Budaya Yogyakarta mawa régistrasi BG 1451 a.

                                               

Emas Ratu Baka

Emas Ratu Baka ya iku lèmpèngan emas sing ditemu ing Situs Ratu Baka. Lèmpèngan iki isi salarik tulisan Jawa Kuna, om rudra ya nama swaha, minangka pepujian tumrap Déwa Rudra. Emas iki disimpen ing Balai Pelestarian Cagar Budaya Yogyakarta mawa r ...

                                               

Emas Sumberwatu

Emas Sumberwatu ya iku lèmpèngan emas atulisan sing ditemu ing Dhukuh Sumberwatu, Sambireja ing Kabupatèn Sléman wulan Sèptèmber 1987. Lèmpèngan iki isi urutaning aksara Jawa Kuna cacah 33 hurup sing ditulis ping pindho. Emas iki disimpen ing Bal ...

                                               

Prasasti Gedhongan

Prasasti Gedhongan ya iku prasasti andhésit sing ditemu ing Dhukuh Gedhongan, Sinduadi kala 1977. Basa lan aksara sing dianggo ya iku Jawa Kuna. Prasasti iki disimpen ing Balai Pelestarian Cagar Budaya Yogyakarta mawa régistrasi BG 150.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →