ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 263




                                               

Toner

Ing kosmetik, toner kulit utawa mung toner nuduhake lotion utawa wisuh sing dirancang kanggo ngresiki kulit lan nyuda tampilan pori - pori, biasane digunakake ing rai. Uga moisturize, nglindhungi lan nyegerake kulit. Sawetara toner bisa uga nyeba ...

                                               

Kulit jeruk

Zest iku bahan pangan sing wis disiapake dening scraping utawa nglereni saka rind unwaxed woh-wohan jeuk kaya ta linglang, oranye, citron, lan jeruk. Zest digunakake kanggo nambah rasa ing panganan. Zest asring digunakake kanggo nambah rasa ing m ...

                                               

Pachadi

Pachadi nuduhake acar segar tradisional India Selatan sing disedhiyakake sajian sajian. Diterjemahake kanthi wiyar, nuduhake panganan sing wis ditumbuk. Ing Andhra Pradesh, Telangana, Karnataka, Kerala lan Tamil Nadu, pachadi minangka kari lauk s ...

                                               

Spanakopita

Spanakopita yaiku sawijining panganan utama ana ing wilayah Yunani. panganan iki asale saka bayam karo keju feta. Spanakopita padatane pisanan bayam kudu digodhog dhisik banjur disiramake banyu adhem banjur ditambahi tambahan kaya déné daging, iw ...

                                               

Zwiebelkuchen

Zwiebelkuchen iku salah sawijining olahan gurih Jerman siji-kulit trikatuka cake digawe saka steamed bawang, diced daging babi, krim, lan caraway wiji ing salah siji Ragi keuangan utawa ragi keuangan.

                                               

Torta ahogada

Torta ahogada minangka panganan khas saka negara Meksiko Jalisco, mligine ing kutha Guadalajara. Sanajan misuwur ing sawetara tlatah ing Meksiko, nanging paling kawentar ing Guadalajara. Iki diarani "angslup" amarga roti lapis dikum kabèh utawa s ...

                                               

Binaki

Binaki utawa pintos minangka salah sawijining jinis olahan kuskus jagung manis tamales saka loro wilayah ing Bukidnon lan Bogo, Cebu. Dheweke dibungkus kanthi khas ing kulit jagung lan umume didol minangka pasalubong lan panganan jalanan ing Mind ...

                                               

Ilat getih

Lidah Darah, utawa Zungenwurst, minangka maneka wernw keju endhas Jerman kanthi getih. Iki minangka keju endhas gedhe sing digawe nganggo getih babi, suet, remah roti lan gandum ditambah potongan lidah sapi sing diasinake. Nduweni mirip sosis get ...

                                               

Ruisreikäleipä

Ruisreikäleipä yaiku salah sawijining jinis olahan roti Finnish, saka woworan Rye glepung loaf karo bolongan ing tengah. Kadhangkala ora diarani kanthi bener minangka reikäleipä, istilah sing luwih cendhek tanpa ruis sing uga ditrapake kanggo rot ...

                                               

Sultsina

Sultsina minangka sajian tradisional Karelian, salib antarane crêpe lan roti rata, digawe saka adonan rai tanpa ragi lan isi farina. Puding beras uga bisa digunakake kanggo ngisi. Adonan kaku dibentuk kanthi nyampur glepung rye lan banyu lan digu ...

                                               

Roti limpa

Roti Limpa minangka roti rai Skandinavia sing legi, digandhengake karo masakan Swedia. Iki minangka rempah-rempah rempah-rempah sing ragi, ragi karo gula coklat lan molase. Asring dipanggang nalika musim Natal, roti perayaan dirasakake nganggo re ...

                                               

Robot Mobile

Mobile Robot sing biyasa diarani Robot bergerak ya iku robot sing bisa mlaku lan bisa bergerak ning endhi-endhi waé. Robot Mobile iku dhuwe ciri-ciri ya iku ana Aktuator kanggo gubah lan mlaku, Aktuator sing di anggo robot iku bisa nganggo rodo l ...

                                               

Poker

Poker minangka game kertu kulawarga sing nuduhake aturan lan biasane rangking ing tangan. Game poker beda-beda ing cara menehi kertu, kepiye carane bisa nggawe tangan, tangan sing dhuwur utawa sithik bisa menang ing pertarungan, watesan taruhan l ...

                                               

Kerak pastry wedang panas

Pastri kerak banyu panas jinis jajanan digunakake kanggo ngolah panganan gurih pai, kayata daging babi pai, pai game lan, kadhangkala, steak lan pai ginjel. Kerak banyu panas biasane digunakake kanggo ngasilake pai buatan tangan. Kaya sing diandh ...

                                               

Kodikologi

Kodikologi inggih punika ngelmu utawi kawruh babagan kodeks, déné kodeks punika bahan tulisan tangan. Kodikologi punika ngrembag sadaya bab ingkang gayut kaliyan naskah kados ta bahan, umur, papan panyeratan, saha prakiraan panyeratan naskah.

                                               

Roti bundher

Bun minangka barang dhasar sing cilik, kadhang manis, adhedhasar roti utawa gulung. Sanajan ukurane beda-beda lan ukuran, umume ukuran tangan utawa luwih cilik, kanthi sisih ndhuwur lan bunder sing bunder. Roti biasane digawe saka glepung, gula, ...

                                               

Panggiles jeruk

A reamer jeuk, uga dikenal minangka reamer linglang utawa mung reamer a, iku cilik utensil pawon digunakake kanggo extract jus saka linglang utawa cilik liyane woh jeruk. Iki kalebu ing salah sawijining pucuk bilah kerucut sing kerucut, kanthi pa ...

                                               

Krówki

Krówki, secara harfiah maknané "lembu sethitik," Yaiku salah sawijining jinis olahan saka Polandia arupa fudge, semi-alus susu toffee permen. Nalika digawe ing tangan, iku angel lan garing ing njaba, nanging ing njerone luwih "cuwer" tinimbang pa ...

                                               

Banmian

Banmian utawa pan mee minangka sajian mi Cina populer, sing kalebu mie gawenan tangan sing disajik ing sup. Jinis mie gawenan tangan liyane kalebu youmian, utawa mee hoon kueh.Jeneng banmian asale saka metode Hakka ngethok mi dadi untaian lurus n ...

                                               

Mak-guksu

Mak-guksu utawa mi soba yaiku sajian mi soba Korea sing disajikake ing duduh kaldu sing adhem lan kadhang nganggo gula, mustar, minyak wijen utawa cuka. Minangka spesialisasi lokal ing provinsi Gangwon, Korea Selatan, lan ibukutha, Chuncheon.

                                               

Kèng No Mai

Keng No Mai Sai Yanang) uga dikenal kanthi jeneng Gaeng Nor Mai, Gaeng Naw Mai, Gaeng Nomai, Kaeng No Mai, Kaeng Nomai, Kaeng Lao utawa sup bao Lao minangka olahan kawentar lan sup tradisional saka Laos. Resep tradisional kanggo keng no mai sing ...

                                               

Kukis gula

Cookie gula minangka cookie kanthi bahan-bahan utama yaiku gula, glepung, mentega, endhog, vanila, lan bubuk manggang utawa soda manggang. Cookie gula bisa dibentuk nganggo tangan, dicopot, utawa digulung lan dipotong dadi bentuke. Biasane dihias ...

                                               

Bánh hỏi

Bánh hỏi minangka panganan Vietnam sing kasusun saka bihun pari sing dirajut dadi bundel sing rumit lan asring disuguhi daun bawang utawa bawang putih sing dicincang tumis ing langa, disuguhake sajian daging komplementer. String mie biasane mung ...

                                               

Kartoffelkäse

Kartoffelkäse nyebar saka wilayah Bayaria lan Austria. Bahan-bahane kalebu kentang, bawang lan krim sing ora nguntungke. Penyebaran kasebut asline minangka panganan sing disiapake kanggo para buruh musiman sing mbantu panen kentang lan disajikake ...

                                               

Pai brambang lan kèju

Pie keju lan bawang bombay minangka sajian gurih, dhasaré yaiku lapisan njaba jajanan gurih sing diiseni campuran keju, bawang, jamu lan kadang kentang. Akeh resep sing ngemot keju Lancashire, sing nuduhake kekarepane Inggris Lor Kulon. Sajrone s ...

                                               

Flatbrod

Flatbrod minangka roti tanpa ragi tradisional Norwegia sing saiki dipangan karo iwak, daging asin lan sup. Wiwitane minangka panganan pokok petani, pangon lan petani Norwegia. Roti rata garing lan ora ana banyu, mula bisa disimpen ing wektu sing ...

                                               

Panganan tradisional

Panganan tradisional yaiku panganan lan piring sing diwarisake kanthi turun temurun utawa sing wis dikonsumsi nganti pirang-pirang generasi. Panganan lan pasugatan tradhisional asipat tradisional, lan bisa uga ana prekara sejarah ing sajian nasio ...

                                               

Kuwé oat

Oatcake minangka salah sawijining olahan jinis roti lapis sing padha karo krupuk utawa biskuit, utawa ing sawetara versi wujud pancake. Lagi nyawisake karo oatmeal minangka bahan utami, lan kadhangkala kalebu kosong utawa Gandum glepung uga. Oatc ...

                                               

Kembang tahu

Kembang tahu utawa yuba yaiku endhapan sing ana ing dhuwur nalika ngolah sari kedhelé. Kembang tahu kerep dianggo ing masakan kaya ta: timlo, sosis sala, cap cay, lan osèng-osèng. Racaké kembang tahu iku didol ing kahanan garing.

                                               

Sop apel

Sup apel minangka sup sing disiapake nggunakake apel minangka bahan utama. Ing apples bisa pureed, ngiris, utawa nggodhok lan digunakake kabèh. Bawang, wortel, parsnip lan waluh digunakake ing sawetara preparat. Sawetara resep nggunakake duduh ka ...

                                               

Blanquette de veau

Blanquette de veau yaiku ras veal Prancis sing daging sapi utawa mentega ora kecoklatan nalika masak. Kanggo nyegah daging coklat lan lemak kanthi cara iki, yaiku masak kanthi en blanquette. Prosper Montagne nulis manawa "Blanquette duwe papan si ...

                                               

Buku cathetan

Buku catetan yaiku buku utawa tumpukan kaca kertas sing asring dikalahake lan digunakake kanggo keperluan kayata ngrekam cathetan utawa memori, nulis liyane, nggambar utawa scrapbooking. Jenis ikatan utama yaiku bantalan, sampurna, spiral, sisir, ...

                                               

Wolgwa-chae

Wolgwa-chae yaiku macem-macem jinis japchae digawe nganggo melon pickling oriental, diarani wolgwa ing basa Korea. Panganan musim panas iki minangka bagean saka masakan kraton Korea. Ing Korea Selatan modhèrn, aehobak wis ngganteni melon pickling ...

                                               

Kathok cendhak

Kathok cendhak utawa celonone panas njlèntrèhaké salah sawijining bisanya kathok cendhak. Tembung kasebut pisanan digunakake dening Women Wear Daily ing taun 1970 kanggo njlentrehake kathok cendhak sing digawe nganggo kain mewah kayata beludru la ...

                                               

Dillegrout

Dillegrout minangka salah sawijining olahan tradisional sing ditampilake ing penobatan raja lan ratu ing Inggris dening para pemegang manor Addington ing serjeanty pawon. Umume dianggep minangka sup utawa sup sing digawe saka susu almond, capon, ...

                                               

Rivarossi

Rivarossi iku sawijining produsèn sepur modèl saka Italia. Firma iki wis diadegaké wiwit ing taun 1945 ing Como déning Alessandro Rossi lan Antonio Riva. Ing taun 2004, firma iki dituku déning Hornby, produsèn sepur modèl Britania. Senadyan mengk ...

                                               

Kuwé spon Malay

Kue bolu malayu, uga diarani ma lai go utawa ma la go, minangka salah sawijining jinis olahan y panganan cuci mulut sing misuwur banget ing Guangdong ing China lan Hong Kong. Biasane bisa dideleng ing teahouse tradisional ing Guangdong lan Hong K ...

                                               

Kari abang

Kari abang punika populer Thai sajian dumadi saka abang kare tempel masak ing santen karo daging ditambahaké, kayata pitik, daging sapi, daging babi, bebek utawa urang, utawa sumber protein vegetarian kayata tahu. Pangkal kari Thai dhasar Thai: พ ...

                                               

Inihaw

Inihaw, uga dikenal minangka sinugba utawa inasal, iku manéka warna jinis olahan kanthi dipanggang utawa barbecue kang ngolahé kanthi dipanggang ing sawijining biting saka wesi. Olahan iki asalé saka Filipina, lan biyasané digawé saka daging babi ...

                                               

Olahan Silesia

Masakan Silesian kalebu ing wilayah Silesia ing Eropa Tengah. Iki minangka salah sawijining jinis subtipe masakan Polandia lan Jerman sing akeh mirip lan tandha pengaruh saka masakan tetanggan. Masakan kasebut misuwur kanthi wiji poppy lan masaka ...

                                               

Bagel dog

Bagel dog minangka panganan sing kalebu segawon panas ukuran utawa miniatur sing dibungkus nganggo gaya bagel sadurunge utawa sawise masak. Konsep kasebut padha karo asu jagung utawa babi ing kemul. Asu Bagel umum kasedhiya kanggo tuku ing disiap ...

                                               

Jus anggur

Jus anggur minangka ombenan kang dipikolehi saka ngremuk lan nyampur anggur dadi cairan. Ing anggur industri, jus anggur sing ngandhut 7-23 persen saka pulp, tampilan, Asal-Usul lan wiji asring diarani minangka kudu. Gula ing jus anggur ngidini d ...

                                               

Lenga kanola

Lenga Canola minangka minyak nabati sing asale saka wiji sing asem rendah asam, beda karo minyak colza. Ana macem-macem bentuk sing bisa dipangan lan industri sing diprodhuksi saka winih saka pirang-pirang kultivar kulawarga Brassicaceae.

                                               

Germknödel

Germknödel yaiku pangsit adonan ragi, diiseni senggol plum bumbu lan disajeni karo mentega cair lan campuran biji wiji lan gula ing sisih ndhuwur. Kadhang kala - sanajan ora tradisional - disedhiyakake karo saus krim vanilla. Iki minangka spesial ...

                                               

Salad terong

Akeh masakan sing nganggo salad terung lan panganan pembuka. Mirip karo baba ghanoush yaiku mutabbal sajian Levantine liyane, sing uga kalebu aubergine masak lan tahini, lan dicampur karo uyah, mrico, minyak zaitun, lan wiji anar. Mutabbal sok-so ...

                                               

Saos hoisin

Saus hoisin minangka salah sawijining jinis olahan saus wangi sing kenthel lan umume digunakake ing masakan Kanton minangka glas kanggo daging, tambahan kentang goreng, utawa saos celup. Werna kanthi warna peteng lan rasane legi lan asin. Sanajan ...

                                               

Freekeh

Freekeh utawa farik minangka panganan sereal sing digawe saka gandum durum ijo sing dipanggang lan digosok kanggo nggawe rasane. Iki minangka panganan kuno sing asale saka masakan Levantine lan Afrika Lor, tetep populer ing pirang-pirang negara i ...

                                               

Cochinita pibil

Cochinita pibil minangka salah sawijining olahan sajian daging babi panggang alon-alon tradisional Meksiko saka Semenanjung Yucatán. Preparation saka cochinita tradisional melu marinating meat ing banget ngandhut asam jeuk jus, nambah annatto wij ...

                                               

Arnavut ciğeri

Arnavut ciğeri minangka salah sawijining olahan panganan Turki sing digawe saka minyak goreng utawa kubus ati pedhet sing dibumbui karo mrico panas sing disajeni kanthi tradisional karo bawang lan peterseli.

                                               

Ngritik

Ngritik ya iku awèh panemu marang wong liya. Ngritik duwé tujuan mbeneraké ngenani bab-bab sing kurang trep. Ngritik kudu ditindakaké nganggo basa sing alus lan susila lan manèh ora kena gawé lara ati. Mula kudu ngertèni basa sing trep, basa endi ...