ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 266




                                               

En papillote

En papillote, utawa al cartoccio ing basa Italia, minangka cara masak sing panganan kasebut dilebokake ing kanthong utawa bungkus lempitan banjur dipanggang. Bingkisan biasane digawe saka kertas parchment sing dilipat, nanging bahan liyane, kayat ...

                                               

Maros Lor, Maros

Kacamatan Maros Lor Basa Indonésia:Maros Utara, iku kacamatan ing Kabupatèn Maros Provinsi Sulawesi Kidul. Kabupatèn Maros

                                               

Supiori Timur, Supiori

Supiori Timur iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Supiori Propinsi Papua. Kabupatèn Supiori

                                               

Praya, Lombok Tengah

Praya iku kecamatan ing Kabupaten Lombok Tengah propinsi Nusa Tenggara Barat. Kabupaten Lombok Tengah

                                               

Filosofi corak ing tenun melayu

Saben corak rupa renggan Melayu Riau ngemu teges lan filosofi tartamtu. Wong tuwa-tuwa ngandani menawa kearupan wong melayu nyemak alam sekitarè ngekèki wong-wong kalodhangan kang gedhè kanggo milih utawa nyiptakakè corak. Ananè makna lah falsafa ...

                                               

Sing sugih saya sugih lan sing mlarat saya mlarat

"Wong sugih dadi saya sugih lan wong mlarat dadi saya mlarat" minangka tembung aporisme saka Percy Bysshe Shelley. Ing A Defense of Poetry Shelley ujar manawa para promotor sarana nggunakake conto: "Kanggo wong sing duwe, luwih akeh sing bakal di ...

                                               

Oksibil, Pegunungan Bintang

Oksibil iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Pegunungan Bintang Provinsi Papua. Kabupatèn Pegunungan Bintang

                                               

Wamesa, Teluk Wondama

Wamesa iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Teluk Wondama Propinsi Papua Kulon. Kabupatèn Teluk Wondama

                                               

Wasior Lor, Teluk Wondama

Wasior Lor Basa Indonésia: Wasior Utara, iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Teluk Wondama Provinsi Papua Kulon. Kabupatèn Teluk Wondama

                                               

Karubaga, Tolikara

Karubaga iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Tolikara Propinsi Papua. Kabupatèn Tolikara

                                               

Batu Lubang, Makbon, Sorong

Batu Lubang iku kampung sing kapernah ing Dhistrik Sorong, Kabupaten Sorong, Provinsi Papua Kulon, Indonesia. Kampung iki kodhene wewngkon 92.01.01.2005.

                                               

Malnutrisi

Maltrunisi, saking basa Latin punika tegesipun kirang tetedhan. Punika satunggiling panyakit utami ing nagari-nagari mlarat. Tiyang ingkang kirang pangan ugi kirang gizipun, kanggé lare-lare alit punika boten saé apan sadaya taksih kedah tumuwuh.

                                               

Wewengkon dependensi

Wewengkon dependensi iku wewengkon kang amarga sawiji alesan ora bisa ngraih kamardhikan utawa kadhaulatan kaya lumrahé siji nagara. Dependensi bisa dipérang saka segi jinis lan tataran. Wewengkon dependensi béda karo entitas subnasional siji nag ...

                                               

Roti lapis sarapan

Ing Amerika Utara, roti lapis sarapan yaiku sandwich sing diisi panganan sing ana gandhengane karo sarapan. Breakfast sandwiches sing dadi ing cepet pangan restoran lan delicatessens utawa tuku minangka cepet, siap kanggo panas lan mangan sandwic ...

                                               

Kuwé lapisan

Kue lapis utawa jajan sandwich yaiku kue sing ngemot pirang-pirang lembar kue sing ditumpuk, ditahan nganggo frosting utawa jinis pengisi liyane, kayata senggol utawa bahan liyane. Umume resep kue bisa digawe kue lapis; kue butter lan kue spons m ...

                                               

Tas senar

A tas senar, tas net, utawa bolong tas iku salah sawijining jinis piranti damel mbukak tas. Kantong bolong digawe saka untaian, benang, utawa bahan sintetis sing ora ditenun dadi struktur kaya jaring. Kantong senar digunakake minangka tas belanja ...

                                               

Heißwecke

A Heißwecke, HICE-veck-ə, uga diarani Heißewecke utawa Hedewig, minangka salah sawijining olahan jinis bun currant tradisional sing bali, ing wilayah sing nganggo basa Jerman ing Eropa, paling ora ing Abad Pertengahan Akhir. Ing Jerman Lor lan Lo ...

                                               

Strudel krim susu

Strudel krim susu minangka salah sawijining olahan jinis strudel tradisional Wina. Iki minangka jajanan sing populer ing Austria lan ing pirang-pirang negara ing Eropa sing sadurunge dadi kagungane Kekaisaran Austro-Hongaria. Strudel krim susu mi ...

                                               

Sega instan

Sega instan yaiku sega sing wis dibukak. Sawetara jinis wis siyap diliwet ing gelombang mikro. Sawetara jinis dehidrasi dadi luwih cepet mateng. Sega biasa butuh 18-30 menit kanggo masak, sega instan butuh 1-7 menit. Amarga wis dimasak, kabeh sin ...

                                               

Kripik apel

Kripik apel yaiku keripik sing disiapake nganggo apel. Nalika garing, apel dadi luwih garing. Kripik apel bisa uga digoreng, digoreng jero, goreng vakum, dehidrasi utawa panggang. Kripik apel bisa duwe tekstur sing kandhel lan renyah, utawa bisa ...

                                               

Snickerdoodle

Snickerdoodle minangka jinis cookie sing digawe karo mentega utawa minyak, gula, lan glepung, lan digulung ing gula kayu manis. Endhog bisa uga asring digunakake kanggo bahan, nganggo krim tartar lan soda roti kanggo nambah adonan. Snickerdoodles ...

                                               

Racuchy

Racuchy minangka sajian tradisional Polandia saka kulawarga panganan sing padha karo crépe lan padha karo pancake Amerika. Racuchy digawe saka glepung, susu, endhog, gula lan uyah jiwit. Racuchy digawe nganggo ragi utawa, ing versi liyane, bubuk ...

                                               

Schaumrolle

Schaumrollen, utawa Schillerlocken iku kembang gula ing Austria. Iki kalebu kerucut utawa tabung jajanan, asring diisi krim kocok utawa meringue. Uga diarani rol busa, iku minangka jajanan puff utawa bentuk roti, sing dihiasi nganggo krim kocok u ...

                                               

Lèmon tètès

Tepak linglang punika salah sawijining jinis gula ditutupi, linglang -flavored Candy sing biasane colored kuning lan asring dibentuk kaya lemon miniatur. Dheweke bisa dadi legi utawa duwe rasa sing luwih asem. Tetes jeruk lemon digawe saka gula s ...

                                               

Pitsî-pitsî

Pitsi-pitsî minangka panganan cuci mulut saka Filipina sing digawe saka singkong, banyu, gula lan jeruk. Uwi sing kaping pisanan dikupas, parut, lan dicuci. Ubi kayu parut banjur dicampur karo banyu, gula, lan jeruk banjur dicampur ditransfer men ...

                                               

Awug-awug

Awug-awug inggih punika salah satunggaling tetedhan tradhisional ingkang wujudipun kados déné apem. Bedanipun manawi awug-awug wonten ampas ingkang dipunkolèh kaliyan gula jawa.

                                               

Bun kelèt

Roti lengket minangka jinis panganan cuci mulut utawa sarapan manis sing umume kalebu adonan ragi sing digulung - kadhang ngemot gula coklat utawa kayu manis - dikompres bebarengan kanggo nggawe jinis roti rata sing cocog karo ukuran wajan sing b ...

                                               

Pangsit apel

dumpling apple punika salah sawijining olahan jinis panganan panggang utawa nggodhok jajanan -wrapped apple. Kanggo nyiyapake pangsit apel, apel dikupas, dikonsori lan kadang diparestokake lan dilebokake ing bagean adonan. Bolongan saka inti bisa ...

                                               

Kuwé saos apel

Kue apel minangka kue panganan cuci mulut sing disiyapake nggunakake saus apel, glepung lan gula minangka bahan utama. Macem-macem rempah-rempah biasane digunakake, lan cenderung dadi kue sing lembab. Sawetara bahan tambahan uga bisa digunakake n ...

                                               

Mèses

Sprinkle minangka potongan-potongan soklat utawa gula song digunakake kanggo dekorasi utawa kanggo nambah tekstur panganan cuci mulut kaya ta brownies, cupcakes, donat utawa es krim. Permen cilik iki diproduksi kanthi macem-macem warna lan umume ...

                                               

Grands-pères

Grand-pères, grand-pères au sirop dérable utawa grand-pères dans le sirop dérable minangka pastry tradisional ing masakan Québécois lan Acadian. Istilah pépère uga digunakake kanggo njlentrehake sajian iki ing sawetara wilayah ing Quebec kayata B ...

                                               

Hee pan

Hee pan minangka jinis kue beras kukus sing asale saka China saka masarakat Hakka. Wajan Hakka tradisional digawe saka susu pari lan gula abang. Iki menehi pewarna warna khas abang, tekstur kenyal, lan rasa manis. Hee pan tradisional wis disiapak ...

                                               

Kuwé Lampet

Kuwé lampet, inggih punika satunggaling jajanan tradhisional khas Batak ingkang asalipun saking Tapanuli. Kuwé punika padatanipun dipundamel mirip kaliyan limas lajeng dipunwungkus kanthi ngginakaken godhong gedhang. Prosès anggènipun damel kuwé ...

                                               

Kutsinta

Puto cuchinta utawa kutsinta minangka jinis kue beras kukus sing ditemokake ing saindenging Filipina. Iki digawe saka campuran tapioca utawa tepung beras, gula coklat lan jeruk, ditambah karo pewarna panganan kuning utawa ekstrak annatto, lan dik ...

                                               

Bibim-guksu

Bibim-guksu Utawa pedhes mie, sajian kadhemen digawe karo banget lancip glepung gandum mie disebut somyeon karo perasa ditambahaké, iku salah siji sing paling populer pasugatan mie tradisional ing masakan Koréa lan utamané misuwur sak panas. Ana ...

                                               

Pampanga longganisa

Pampanga longganisa minangka salah sawijining jinis olahan arupa sosis daging babi Filipina sing asale saka provinsi Pampanga. Yaiku jinis hamonado longganisa. Biasane luwih dawa lan luwih tipis tinimbang sosis Filipina liyane. Digawe nganggo dag ...

                                               

Gigandes plaki

Gigandes plaki, uga dieja gigantes utawa yigandes des plaˈci") minangka sajian Yunani sing dikenal ing basa Inggris minangka kacang panggang raksasa. Jeneng Gigantes asale saka tembung Yunani kanggo raksasa, mula kacang buncis. Gigandes plaki min ...

                                               

Es klapa

Es klapa iku olahan saka British nyawisake nggunakake daging klapa mung diparut klapa, susu kakondensasi lan gula, kang kanggo gawé ngalangi, gula alus. Biasane duwe tekstur kenyal, alus lan lembut; sawetara versi semi-atos. Es klapa uga kasedhiy ...

                                               

Kuwé tèh

Cangkir teh ing Inggris umume roti manis adhedhasar ragi sing ngemot woh-wohan garing, biasane disawur lan dipanggang. Ing AS, kopi teh bisa uga ana cookie utawa kue cilik. Ing Swedia, roti gandum rata sing bunder alus digawe saka susu lan sithik ...

                                               

Mysore pak

Mysore pak minangka manis India sing disiapake ing ghee. Asale saka kutha Mysuru, salah sawijining kutha utama ing negara Karnataka ing India. Iki digawe saka ghee, gula, glepung gram, lan asring kapulaga. Tekstur manis iki padha karo cookie ment ...

                                               

Nuget

Nuget utawa nugget yaiku panganan saka iwak pithik digiling lan diwenehi glepung panir. Panganan iki digawé mawa digoreng lan nalika dicokot nyuwara kriuk-kriuk. Gegenep kanggo mangan bisa saos tomat utawa mayonais.

                                               

Neula

Neula minangka jinis biskuit Catalan, dipangan kanthi tradisional ing Natal kanthi cava lan torró. Dheweke asring dicelupake menyang cava. Iki kalebu lembaran tipis sing dicampur saka endhog putih, mentega, gula lan glepung, dirasakake nganggo je ...

                                               

Kari kuning

Kari kuning yaiku kari sing digawe saka jintan, ketumbar, kunir, fenugreek, bawang putih, uyah, godhong teluk, jeruk bali, cabai rawit, jahe, gada lan kayu manis. Umume ngemot lombok kurang saka kari liyane. Iki minangka salah siji saka telung ji ...

                                               

Krispi

Rempah-rempah yaiku jinis panganan cuci mulut Amerika, biasane kalebu jinis buah, dipanggang nganggo topping sing renyah, mula jenenge. Topping biasane kalebu butter, glepung, gandum, gula merah lan rempah-rempah kaya ta kayu legi lan / utawa pal ...

                                               

Bundevara

Bundevara minangka Salah sawijining jinis olahan arupa pastry Serbia utawa pie manis sing digawe saka phyllo nggulung utawa padha karo strudel, diisi pulp waluh parut sing legi lan dipanggang ing oven. Kadhangkala, sawetara pala, kayu manis utawa ...

                                               

Pai custard

Pie kastard minangka salah sawijining olahan jinis campuran kastor sing durung dimasak sing ditambahake ing kerak sing durung dimasak utawa wis mateng lan dipanggang bareng-bareng. Ing Amerika Utara, pie kastard umume nuduhake campuran susu, endh ...

                                               

Macaroon

A macaroon yaiku roti cilik utawa cookie, biasane digawe saka lemah almonds, klapa liyane perkakas, kanthi gula lan sok-sok rasa, pewarna panganan, ceri glacé, selai utawa lapisan coklat Cithakan:Spndutawa kombinasi bahan-bahan kasebut utawa liya ...

                                               

Cascaron

Cascaron minangka donat Filipina sing digawe saka beras ketan goreng, klapa parut, lan gula umume bentuke bola lan didol ing tusuk sate, nanging uga bisa bentuk manjang, bentuk pancake, utawa bentuk sik. Ora bakal bingung karo cascarón, yaiku end ...

                                               

Uraro

Uraró, uga dikenal minangka cookie araró utawa arrowroot, yaiku kukis Filipino sing digawe saka glepung arrowroot. Dheweke duwe tekstur sing garing lan bubuk lan biasane bentuke kembang. Dheweke asale saka wong - wong Tagalog ing Luzon kidul, uta ...

                                               

Samyang

Ssamjang minangka saos pedhes sing kenthel lan digunakake kanggo panganan dibungkus godhong ing masakan Korea. Saos digawe saka doenjang, gochujang, minyak wijen, bawang, bawang putih, bawang ijo, lan gula coklat opsional.