ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 266



                                               

Musiyum Prangko Indonésia

Musiyum Prangko Indonésia ya iku salah sawijining panggonan wisata kang ana ing Taman Mini Indonesia Indah Jakarta. Musiyum iki diresmèkaké tanggal 29 September 1983 kang minangka gagasan Ibu Tien Soeharto. Ambané musiyum iki 9.500 mèter pesagi. ...

                                               

Musiyum Purna Bhakti Pertiwi

Musiyum Purna Bhakti Pertiwi dipunyasa déning Yayasan Purna Bhakti Pertiwi saha dipunprakarsani Tien Soeharto. Musiyum punika manggèn wonten ing salebetipun Taman Mini Indonésia Indah. Musiyum punika isinipun koleksi barang-barang cindera mata in ...

                                               

Musiyum Sumpah Pemuda

Musiyum Sumpah Pemuda punika satunggaling musiyum ingkang dipunyasa kanthi idé saking para rawuh wonten ing Konggrès Pemuda ingkang kaping kalih. Para rawuh ing Konggrès Pemuda ingkang kaping kalih punika gadhah panemu bilih aji-aji persatuan ing ...

                                               

Musiyum Taman Prasasti

Musiyum Taman Prasasti punika salah satunggaling musiyum cagar budaya tilas jaman kolonial Walandi. Musiyum Taman Prasasti punika wonten ing Jalan Tanah Abang No. 1, Jakarta Pusat. Musiyum punika gadhah koleksi wujud koleksi prasasti nisan kuna s ...

                                               

Musiyum Tèkstil

Musiyum Tèkstil punika salah setunggaling musiyum ingkang wonten ing kitha Jakarta. Musiyum tèkstil punika limrahipun dipunwastani kanthi nama Musiyum Tèkstil Jakarta. Musiyum Tèkstil punika salah setunggaling lembaga edukatif kultural ingkang ga ...

                                               

Candhi Prambanan

Candhi Prambanan yaiku komplèk candhi Hindhu gedhé dhéwé ing Asia Kidul-Wétan. Komplèk candhi iki manggon ing wewengkon Kabupatèn Sléman karo wewengkon Kabupatèn Klathèn. Komplèk iki adohé udakara 17 km lor-wétané Kutha Ngayogyakarta.

                                               

Candhi Gedhong Sanga

Candhi Gedhong Sanga iku candhi kang ana ing Jawa Tengah, tepate ana ing Kacamatan Ambarawa, Kabupatèn Semarang, Jawa Tengah, pernahé ing lèrèng Gunung Ungaran,koordinat 110 derajat2027 BT lan 07 derajat143 LS. Candhi Gedhong Sanga iku saka tembu ...

                                               

Monumèn Simpang Lima Gumul

Monumèn Simpang Lima Gumul utawa SLG ya iku salah siji papan wisata lan yasan ana ing Kabupatèn Kadhiri, Jawa Wétan. Monumen iki awujud tugu ing tengah simpangan dalan. Papan iki uga padha karo Arc de Triomphe ana ing kutha Paris, Perancis. ya ik ...

                                               

Situs Tunglur

Dunungé Situs Tunglur ana ing Dhusun Sumbereja, Désa Tunglur, Kacamatan Badhas, Kabupatèn Kadhiri. Situs Tunglur kapisan kauninga déning warga désa saka tetemon bata abang gedhé nalika lemah sawijining pakebonan dikedhuk kanggo yasa blumbang. Awi ...

                                               

Museum House Of Sampoerna

Musiyum House Of Sampoerna ya iku salah sawijiné panggonan wisata kang ana ing Kutha Surabaya. Musiyum iki kalebu salah sawijinié museum sajarah amarga gadhah situs-situs lan wadhi kang rupané sajarah dibangune Musiyum House Of Sampoerna. Sanajan ...

                                               

100 bangunan lan struktur paling dhuwur ing Paris

Pratélan 100 yasan struktur paling dhuwur ing tlatah Paris,kalebu uga wewengkon urban sajeroning Paris. Tlatah urban Paris kang duwé pencakar langit kang luwih akèh saka wewengkon metropolitan liyané Uni Èropah: Taun 2007, kaetung ana 14 pencakar ...

                                               

Turu

Turu iku kaanan lèrèn kanthi alamiah tumrap kéwan nyusoni, manuk, iwak, lan kéwan tanpa balung mburi kaya laler woh Drosophila. Tumrap manungsa lan sawatara spésies liya, turu wigati banget tumrap kaséhatan. tandha kauripan kaya kasadaran, puls, ...

                                               

Sujarah wong Kurdhi

Wong Kurdhi iku golongan bangsa etno-linguistik kang ana ing Iran lan ing sujarahé dumunung ana ing pagunungan sadawané bang Lor Ranu Van lan Ranu Urmia, wewengkon géografis kang kanthi kolektif dirujuk minangka Kurdhistan. Akèh-akèhé wong Kurdhi ...

                                               

Wong Alas

Wong Alas minangka salah siji suku ingkang papan dunungipun ing Kabupatèn Acèh Tenggara, Provinsi Acèh. Tembung "alas" ing basa Alas ateges "tiker". Bab punika wonten gegayutanipun kaliyan kaanan wewengkon ing wekdal punika ingkang papanipun mben ...

                                               

Andaliman

Andaliman inggih punika jinising bumbu masa khas ing Asia ingkang asalipun saking kulit njawi woh sapérangan jinis tuwuhan saking anggota marga Zanthoxylum. Bumbu punika ing Indonesia namung dipunmangertosi kanggé masakan Batak saéngga dipunmange ...

                                               

Suku Batak Angkola

Angkola ya iku salah sawijiné etnik ing Tapanuli Kidul, Sumatera Lor kang ana ing Wilayah Batak Jeneng Angkola asalé saka jeneng kali, ya iku batang Angkola kang dijenengi sawijining pangwasa ya iku Rajendra Kola, lumantar Padang Lawas, lan candh ...

                                               

Sambal Tuktuk

Sambal tuktuk inggih punika dhaharan khas tradhisional Batak ingkang asalipun saking Tapanuli. Bahan-bahan ingkang dipunginakaken kanggé damel sambel tuktuk punika boten béda kaliyan bahan-bahan sambel. Ingkang ndadosaken béda kaliyan sambel ingk ...

                                               

Suku Batak Samosir

Batak Samosir iku péranganing bebrayan Batak. Suku Batak Samosir iku manggon ing Kabupatèn Samosir lan ing Kabupatèn Toba Samosir kang saiki laladané kalebu Pulau Samosir lan saubengé. Ing jaman Karajan Batak kang pusaté ing Bakara, Karajan Batak ...

                                               

Suku Batak Toba

Suku Batak Toba iku kalebu péranganing bebrayan Batak. Suku Batak Toba manggon ing Kabupatèn Toba Samosir. Kabupatèn iki duwé tlatah ya iku Balige, Laguboti, Parsoburan, lan saubengé. Suku Batak Toba kalebu suku kang seneng bisnis lan nduwéni usa ...

                                               

Wong Simalungun

Wong Simalungun iku salah sijiné wong asli saka Sumatera Lor. Simalungun tegesé sepi utawa ing basa Indonesia diarani sunyi. Lagu-lagu Simalungun kang misuwur ya iku Sitalasari lan Tading ma ham. Wong Simalungun manggon ing Kabupatèn Simalungun l ...

                                               

Konro

Sop Konro iku sop iga daging sapi ing Indonésia kang asalé saka Bugis lan Makassar. Sop iki biasané digawé saka iga sapi utawa daging sapi. Olahan kang wernané ireng iki, lumrahé dipangan karo burasa utawa ketupat kang diiris dhisik. Werna irengé ...

                                               

Pinisi

Pinisi ya iku kapal layar tradhisional khas saka Indonésia, kang asalé saka Suku Bugis lan Suku Makassar ing Sulawesi Kidul. Kapal iki lumrahé duwé cagak utama loro lan duwé layar pitu, ya iku telu ing pucuk ngarep, loro ing ngarep, loro ing buri ...

                                               

Puun

Puun punika jejuluk kanggo ketua adat ingkan wonten ing Baduy, kususé ing Baduy Jero. Ing Baduy Jero, sakampung padha duwèni Puun dhéwé-dhéwé uga dikancani déning Jaro. Telung kampung ing Baduy Jero ya iku Kampung Cikeusik, Cikartawana lan Cibeo. ...

                                               

Arakan Rohingya Salvation Army

Arakan Rohingya Salvation Army, jeneng lawasé: Harakah al-Yaqin utawa Faith Movement, iku pakumpulan ontran-ontran Rohingya kang kagiyatané ing alas gung ing iring lor Praja Rakhine, Myanmar. Pakumpulan iki dipandhégani Ata Ullah, ya iku wong Roh ...

                                               

Holofèrnes

Ing kitab deuterokanonika, sajroning Kitab Yudit, Holofèrnes iku sawijining sénapati bawahing Prabu Nebukadnésar. Nebukadnésar ngirim Holofèrnes menyang kulon kanggo males para bangsa sing ora gelem nulungi awaké. Holofèrnes banjur ndhudhuki kabè ...

                                               

I Babad

Kitab I Babad iku péranganing kitab Prajanjian Lawas utawa Tanakh. Ing basa Ibrani; kitab iki diarani: divre hayyamim," sajarah padinan-dinan”. Ing septuaginta basa Yunani, kitab iki diarani paraleipomena, kang tegesé" apa-apa kang ditambahaké”. ...

                                               

I Samuel

Kitab I Samuel iku péranganing kitab Prajanjian Lawas utawa Tanakh. Kitab iki péranganing kitab sing diarani Para Raja ing Tanakh, versi asliné ing basa Ibrani. Nanging amarga ana putusan redhaksional, banjur kitab iki dipara dadi papat: II Para ...

                                               

II Para Raja

Kitab II Para Raja iku péranganing kitab Prajanjian Lawas utawa Tanakh. Kitab iki péranganing kitab sing diarani Para Raja ing Tanakh, versi asliné ing basa Ibrani. Nanging amarga ana katenton redhaksional, banjur kitab iki dipara dadi papat: I P ...

                                               

Juru Kotbah

Kitab Juru Kotbah iku péranganing Alkitab Prajanjian Lawas. Judhul iki asalé saka basa Ibrani: Qoheleth. Dhasar tembung iki: Qahal, sing tegesé "pasamuan" utawa "pasemon". Sang Qoheleth iku harafiahé siji wong sing seneng kutbah ing siji pasamuan ...

                                               

Kidung Pasambat

Kidung Pasambat, Eikha) iku katata cacahé saka limang tembang kang manyambati kutha Yerusalem kang dibedhah para satru, wadya bala Babel ing taun 586 SM, lan sirna rusaking kretaning bumi sarta masa pambuwangan sawisé iku. Ing basa Ibrani kitab i ...

                                               

Kitab Andharaning Torèt

Kitab Andharaning Torèt iku kitab kaping lima tanakh lan uga kitab Torèt. Ing basa Ibrani, diarani Devarim, saka ukara pamulan "Eleh ha-devarim." Ing sawatara basa ing Éropah, kitab iki diarani Deuteronomium, saka basa Latin kang njupuk saka sept ...

                                               

Kitab Ester

Kitab Ester iku carita legèndha sekular, nanging tanpa réferènsi rohani lan settingé ing Susa, kutha krajan Pèrsi. Kamungkinan gedhé kitab iki uga ditulis ing Pèrsi, sawisé abad angka 5 SM. Kandhaning kitab iki bab siji pahlawan wadhon kang ngara ...

                                               

Kitab Kaimaman

Kitab Kaimaman iku kitab kaping telune tanakh lan uga kitab Torèt. Ing pirang basa Éropah, kitab iki diarani Leviticus, kang dijupuk saka basa Latin: Liber Leviticus sakai basa Yunani: Λενιτικόν. Ing basa Ibrani, kitab iki diarani wayyikra kang t ...

                                               

Kitab Maleakhi

Kitab pungkasan Prajanjian Lawas iki ditulis déning nabi Maleakhi saka abad kaping-5 sadhurunge Masehi, sawisé Baitallah ing Yerusalem diyasa manèh. Buku iki mligi dikarepaké kanggo asung daya para imam lan rakyat supaya nganyaraké kasatyane kabè ...

                                               

Kitab Nehemia

Kitab Nehemia bisa kaanggep lanjutané kitab Ezra. Katoné kitab iki ditulis antara taun 431 SM – 430 SM nalika Nehemia bali kanggo kaping pindho menyang Yerusalem sawisé lunga menyang Pèrsi. Kitab iki kasusun saka patang pérangan: Carita bab diban ...

                                               

Kitab Pangentasan

Kitab Pangentasan iki kitab kapindho kitab Torèt Musa lan dadi uga kitab kapindho Prajanjian Lawas utawa Tanakh. Ing basa Ibrani kitab iki diarani שמות Shemoth saka tetembungan wiwitan Be-eleh shemoth. Nanging ing sawatara basa Éropah, diarani ng ...

                                               

Kitab Para Hakim

Kitab Para Hakim, sing asalé saka Alkitab, Prajanjian Lawas, ing basa Yunani sajeroning septuaginta diarani:" ì tôn kritôn bíblos" utawa "tôn kritôn". Banjur ing basa Latin diarani "liber Judicum" utawa "Judicum". Kitab iki isiné kandha-kandha sa ...

                                               

Kitab Yosua

Yosua dijupuk saka basa Ibrani: יהושׁע Yehoshua utawa Yəhôšuª, kang tegesé" karo pitulungan sang Yahwe. Saliyané asma nabi kang jaré nulis kitab iki kang jenengé padha, ya uga asmané Gusti Yesus ing basa Aram. Kitab Yosua ngwedharaké kandha carit ...

                                               

Kitab Yunus

Kitab Yunus iku buku sing séjé dhéwé karo buku-buku nabi liyané ing jero Alkitab. Amarga buku iki isiné dudu weling sang nabi, nanging nyritaaké pangalaman Nabi Yunus, nalika dhèwé nyoba sumingkir saka dhawuhing Gusti. Ing basa Ibrani, Yunus diar ...

                                               

Kitab Yéhèzkièl

Kitab Yéhèzkièl iku asmaning siji kitab ing Alkitab Prajanjian Lawas. Sing nulis iki dianggep sang nabi Yéhèzkièl. Ing Al-Quran, nabi iki uga ana lan diarani Zulkifli. Miturut Alkitab, nabi Yehezkiel manggon ing papan pambuwangan ing Babel, sadur ...

                                               

Kitab Yérémia

Kitab Yérémia iku siji buku sajeroning Alkitab. Miturut cathetan ing bab 1:1-3, kitab iki ditulis déning Yérémia putrané Hilkiah lan uripé antara taun 627SM nganti 582SM. Isiné kabar kurang apik lan ditujokaké marang bangsa Israèl sing lagi diasi ...

                                               

Kitab Yésaya

Kitab Yésaya iki diarani miturut jenengé siji nabi sing gesang ing Yerusalem ing paro kapindho abad kaping 8 SM. Jeneng Yésaya ing basa Ibrani iku: ישׁעיהו Yeshayahu utawi Yəšaăyāhû. Jeneng iki ateges:" Yehuwah mitulungi”.

                                               

Kitab Zakharia

Kitab Zakharia kaserat saka rong pérangan kang séjé: Pasal 1-8 isiné ramalan-ramalan Nabi Zakharia kang inucapake antara taun 520 lan taun 518 SM. Ramalan-ramalan iku akèhé dinyatakake mawujud wahyu-wahyu lan ngomongake renovasi Yerusalem, Dalem ...

                                               

Salvator Mundi (Leonardo)

Salvator Mundi iku sawijining lukisan Gusti Yèsus minangka Salvator Mundi, sing digandhèngaké karo pujangga utama Leonardo da Vinci ing sakiwa-tengené taun 1500, sadurungé ditemokaké bali ing taun 2005. Nanging ana sawatara ngèlmuwan liya sing ma ...

                                               

Tèknik

Tèknik utawa rekayasa iku panrapan èlmu lan tèknologi kanggo ngrampungaké permasalahan mannguia. Bab iki dirampungaké liwat kawruh, matématika lan pengalaman praktis kang dicakaké kanggo ndesain obyèk utawa prosès kang migunani. Para praktisi tèh ...

                                               

Tèknik sipil

Tèknik sipil iku salah siji cabang ngèlmu tèhnik sing nyinaoni cara ngrancang, yasa, rénovasi ora mung gedhong lan infrastruktur, nanging uga nyakup lingkungan kanggo kamaslahatan urip manungsa. Tèknik sipil duwé ruwang lingkup sing jembar, ing j ...

                                               

Dhiodha

Dhiodha minangka jinis komponèn pasif. Dhiodha minangka sawijining semikonduktor kang nduwé rong terminal piranti kang nuduhake karakteristik arus tegangan non linier Dhiodha nduwé rong sikil utawa kutub, ya iku sikil anoda lan katoda. Dhiodha ka ...

                                               

Holografi

Holografi inggih punika teknik ingkang saged njalari sinar saking satunggaling piranti saged nyebar, dipunrekam, lajeng dipunkonstruksi saéngga objekipun ketingalipun wonten ing panggénan ingkang relatif sami kaliyan médhia rekaman ingkang dipunr ...

                                               

Kipas angin

Kipas angin kanggo ngasilaké angin. Kagunaane kang umum ya iku kanggo yamanke wong yèn kepanasan ing njero ruangan lan ngademake awak, nyegerake hawa, ventilasi, nggaringake. Kipas angin uga tinemu ing mesin panyerot lebu lan warna-warna ubarampe ...

                                               

Komputer analog

Komputer Analog inggih punika wastanan ingkang dipun-ginakaken kanggé nggambaraken piranti penghitung ingkang makaryan ing level analog. Level analog punika lawan level digital, level digital punika teganganipun ageng saha alit, ingkang dipun-gin ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →