ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 267



                                               

Laptop

Laptop uga ditepungi minangka notebook utawa netbook, ya iku komputer jinjing kang bisa digawa menyang ngendi-endi kanthi gampang. Laptop iku kalebu komputer génerasi IV. Laptop iku komputer pribadi kang ukurané rada cilik, bisa digawa menyang ng ...

                                               

Motorola W218

Motorola W218 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 109 x 45 x 15 mm déné boboté 78 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.6 inchi kanthi ...

                                               

Ping

Ping ya iku program utilitas kang bisa minangka mriksa konèktivitas jaringan kang basisé tèknologi Transmission Control Protocol/Internet Protocol. Kanthi nganggo utilitas iki, Bisa diuji apa komputer siji terhubung karo komputer liyané. Ping iki ...

                                               

Sajarah perkomputeran

Komputer kang ana saiki iku ora luput saka tinemu mesin-mesin kanggo ngetung ing dina-dina kapungkur. Ditemokakene mesin-mesin kaya abacus, Pascaline, Arithometer, lan mesin analitik iku kang njalari anané komputer kaya saiki.

                                               

Siklotron

Siklotron ya iku sawijining mesin kang nyepetaké partikel kanthi ngleker. mula bisa éntuk ènergi kinétik kang dhuwur. Partikel mau bisa wujud partikel proton utawa deuteron. Siklotron bisa nyepetaké partikel amarga anané médan magnet lan médan li ...

                                               

Tèknologi

Téknologi punika saking basa Yunani, technologia. Salah siji makna tèknologi ya iku: cara utawa metode kang dihasilke kanggo mbantu manungsa nglakoni urip. Lumrahé tèknologi dihasilke saka prosès uji coba kang akhire ngasilke cara-cara utawa tèhn ...

                                               

Windows XP

Windows XP ya iku jajaran sistem operasi kang duwé basis grafis kang digawé déning Microsoft kanggo digunakaké ana ing komputer pribadi, kang nyakup komputer omah lan desktop bisnis, laptop, lan uga punjer médhia. Jeneng "XP" ya iku singkatan sak ...

                                               

Universitas Padjadjaran

Universitas Padjadjaran, dicekak Unpad, iku pawiyatan luhur nagari ing Bandung, Jawa Kulon, Indonésia. Universitas Padjadajaran duwé loro kampus utama, ya iku Kampus Iwa Koesoemasoemantri ing Dipati Ukur, Bandung lan Kampus Jatinangor, Kabupatèn ...

                                               

Universitas Jember

Universitas Jember, iku pawiyatan luhur nagari kang mapan ing kutha Jember, siji kutha ing sisih kidul-wétan Provinsi Jawa Wétan. Kampus UNEJ dumunung ing kawasan ijo kang ramah lingkungan saéngga mènèhi swasana tentrem sajeroning ngayahi kagiyat ...

                                               

Politèknik Èlèktronika Negri Surabaya

Politèknik Èlèktronika Negri Surabaya utawa Electronics Engineering Polytechnic Institute of Surabaya, iku Politeknik nagari sing mapan ing kutha Surabaya, Provinsi Jawa Wétan, Indonesia. Politèknik Èlèktronika Negri Surabaya kanthi resmi madeg w ...

                                               

Universitas Pelita Harapan

Universitas Pelita Harapan minangka salah siji universitas swasta ing Indonésia kang diadegaké ing taun 1994 déning Ir. Johannes Oentoro lan Dr. HC James Riady. Kanthi matrapaké kanthi langsung teknologi sajeroning sistem belajar-mengajar. Manéka ...

                                               

Institut Kesenian Jakarta

Institut Kesenian Jakarta iku siji institusi pendhidhikan dhuwur kang difasilitasi Pamaréntah Laladan Jakarta. Institut iki mligi ing babagan seni, mligi seni rupa, seni peran, lan perfileman.

                                               

Politèknik Negri Andalas

Politèknik Negri Andalas iku siji paguron dhuwur nagari sing dumunung ing Kutha Padang, Sumatra Kulon, Indonésia. Politèknik Negri Andalas iki duwé kampus sing papané ana sisihé Universitas Andalas.

                                               

Cabé

Cabé utawa, cabai jawa, cabé, lada panjang iku kerabat saka mrica lan kalebu sajeroning suku suruh-suruhan utawa Piperaceae. Dikenal uga minangka cabai solak lan cabia. Tuwuhan asli Indonésia iki populèr minangka tuwuhan obat pekarangan lan tuwuh ...

                                               

Suruh

Suruh iaiku kalebu jinis tuwuhan kang uripé mrambat. Suruh kalebu tuwuhan asli Indonésia kang uripé mrambat ing watang utawa bonggol wit liyané. Minangka budaya godhong lan wohé, biyasa dipangan kanthi cara mamah bareng gambir, jambé lan enjet ka ...

                                               

Suruh abang

Suruh abang ya iku salah sawijiné tuwuhan mrambat sing kalebu ing kulawarga Piperaceae kanthi wujud godhong kaya ati awerna abang rada pérak lan mengkilap, sarta duwé gagang sing thukulé selang-seling. Godhong suruh abang ngandhut senyawa fitokim ...

                                               

Rosaceae

Suku mawar-mawaran utawa Rosaceae iku siji kulawarga tetuwuhan kang gedhé, dumadi saka 3.000 - 4.000 spésies sajeroning 100 - 120 marga. Mawar kalebu sajeroning suku iki, semono uga apel, pir, arbei, prem, persik, cèri, lokat, lan sapanunggalané. ...

                                               

Synapsida

Synapsida, utawa theropsida, kelas sato kéwan sing kalebu mamalia lan saliyané amniota urip liyané. Anggota non-mamalia karan reptil mèmper mamalia sajeroning sistematika klasik, nanging karan mamalia batang utawa proto-mammalia sajeroning termin ...

                                               

Alkimia lan kimia ing jaman Islam tengahan

Alkimia lan Kimia ing Islam ateges pasinaon alkimia tradhisional lan kimia praktis ing mangsa kawitan saka sujana ing donya Islam tengahan. Tembung alkimia asal saka tembung Arab كيمياء or kīmiyāʾ. sing wode saka tembung Mesir kuna kemi, tegesé i ...

                                               

Alkimiya lan kimiya ing jaman Islam tengahan

Alkimiya lan kimia ing jagad Islam mangku teges kajian alkimiya tradhisional lan kajian kimiya praktis wiwitan déning para sujana ing jagad Islam tengahan. Tembung alkimiya turun saka tembung Arab كيمياء utawa kīmiyāʾ kang purwané saka tembung Me ...

                                               

Hermes Trismegistus

Hermes Trismegistus ya iku panganggit sing katulis ing Hermetic Corpus, sèri tulisan suci sing dadi dhasar Hermeticism.

                                               

Karas Jumara

Karas Jumara ya iku karya Hermetica sing ringkes tur sinandi kawentar ngemu wadi prima materia lan transmutasiné. Karya iku diakoni banget déning juru alkimiya Éropah minangka dhasaring kawruh alkimiya lan tradhisi Hèrmetis. Sumber asliné Karas J ...

                                               

Burj al-Arab

Burj al-Arab ya iku salah sawijining hotèl mewah kang ana ing kutha Dubai Uni Emirat Arab. Hotèl iki diyasa déning Said Khalil lan dirancang déning Tom Wright saka WS Atkins PLC. Dhuwuré hotèl iki 321 m, dadi yasan hotèl kang palng dhuwur ing don ...

                                               

Griya Banjar

Griya Banjar utawa griya baanjung inggih punika jinisipun griya yasanipun tiyang Banjar wonten ing Kalimantan Kidul. Griya-griya punika ingaran griya baanjung amargi gadhah anjung, utawi sisih kiwa lan tengenipun griya ingkang miyar saking pérang ...

                                               

Omah Joglo

Joglo iku salah siji wangun omah tradhisional ing Jawa Tengah. Saliyané joglo ing Jawa Tengah uga ana wangun omah limas. Omah Joglo duwèni ciri kang khas ya iku payone kang dhuwur. Ing jaman saiki wis arang banget tinemu omah wangun joglo. Omah j ...

                                               

Omah Kampung

Omah Kampung iku omah adat Jawa sing wanguné prasaja, kanthi payon rong empyak, lan siji wuwungan ing tengahé. Amarga prasaja banget mula jinis omah iki akèh sumebar ing karang padésan.

                                               

Omah Limasan

Omah Limasan iku wangun umah adat Jawa sing payoné awangun limas. Omah Limasan iki kaciri saka payoné sing duwé 4 babagan sisih, nganggo dudur. Akèh-akèhé kanggo papan padunungan. Perkembangan saka wangun iki yèn ditambah èmpèr utawa serambi, sar ...

                                               

Masjid Nabawi

Masjid Nabawi, iku sawijining masjid kang dumunung ing kutha Madinah, Saudi Arabia. Masjid iki, diwangun déning Muhammad lan dadi panggonan pasaréané lan para sahabaté. Masjid iki minangka salah siji masjid kang utama kanggoné umat Islam sawisé M ...

                                               

Masjid Quba

Masjid Quba iku masjid pisanan sing diyasa déning Rasulullah saw. ing taun 1 Hijriyah utawa 622 Masehi ing Quba, watara 5 km ing sisih kidul-wétan kutha Madinah. Sajeroning Al Quran disebutaké yèn masjid Quba iku masjid sing diyasa kanthi dhasar ...

                                               

Masjid Agung Al-Azhar

Cithakan:Otheruses3 Masjid Agung Al-Azhar iku masjid sing dumunung ing komplèks sekolah Al-Azhar, Kebayoran Baru, Jakarta Kidul. Masjid iki dikukuhaké déning Pemda DKI Jakarta minangka salah siji saka 18 situs tapak sajarah perkembangan kutha Jak ...

                                               

Masjid Azizi

Masjid Azizi yaiku masjid paninggalan Kesultanan Langkat kang ana ing kutha Tanjung Pura, Kabupatèn Langkat, Sumatra Lor, Indonésia yaiku kutha krajan kasultanan Langkat ing jaman mbiyen. Masjid iki ana ing pinggir dalan lintas Sumatra kang nghub ...

                                               

Masjid Baitul Qadim Lolohan Wétan

Masjid Agung Al-Baitul Qadim ya iku salah sijiné masjid kang paling tuwa ing kabupatèn Jembrana, Bali, Indonésia. Al-Baitul Qadim kang artiné omah tuwa kang tumuju kanggo ngèlingake marang umat Islam mligi kang dumunung ana ing Bali.Masjid Agung ...

                                               

Masjid Raya Baiturrahman Jawa Tengah

Masjid Raya Baiturahman madeg wiwit tanggal 10 Agustus 1968 kanthi pertandha dipunpasang saka pancang kanggo pondasi masjid kanthi cacah 137 iji. Masjid diresmikake déning Présidhèn Soeharto ing tanggal 15 Dhésèmber 1974. Dumadegé masjid Baiturra ...

                                               

Masjid Agung Banten

Masjid Agung Banten inggih punika salah satunggaling masjid ing Indonésia ingkang minangka asiling tilaran sujarah saking Kesultanan Banten. Masjid punika dipunyasa déning Sultan Maulana Hasanuddin ingkang minangka putranipun Sunan Gunung Jati na ...

                                               

Masjid Bayan Beleq

Masjid Bayan Beleq iku siji masjid sing dumunung ing kacamatan Bayan, Kabupatèn Lombok Lor, Nusa Tenggara Kulon utawa watara 80 km saka kutha krajan provinsi NTB, yaiku Mataram.

                                               

Masjid Agung Demak

Masjid Agung Demak punika salah satunggaling masjid ingkang paling sepuh ing Indonésia. Masjid punika mapan wonten ing tengah kutha Demak, leresipun dhusun Kauman, Demak, Jawi Tengah. Masjid punika dipunpitadosaken naté dados panggénan kempal par ...

                                               

Dhaptar masjid ing Indonésia

Masjid Raya Bandar Lampung, Lampung Masjid Raya Pangkal Pinang, Bangka Belitung Masjid Raya Tanjung Pinang, Tanjung Pinang Masjid Nurul Iman, Padang Masjid Raya Bengkulu, Bengkulu Masjid Agung An-Nur, Pekanbaru Masjid al-Falah, Jambi Masjid Raya ...

                                               

Masjid Dian Al-Mahri

Masjid Dian Al-Mahri utawi biyasa dipunsebut Masjid Kubah Emas inggih punika salah sawijining masjid ingkang wonten ing Kutha Dhépok, Indonésia. Masjid dipun-ginakaken ngibadah salat kanggé tiyang muslim saben dinten. Kompleks masjid punika ugi d ...

                                               

Masjid Djami Keraton Landak

Masjid Djami Karaton Landak ya iku sawijining masjid bersejarah ing Provinsi Kalimantan Barat, Indonesia, kang ana ing kompleks Karaton Landak kang posisiné ana ing Ngabang, Kabupatèn Landak. Kompleks karaton gadahané Karajan Landak iki kapèrang ...

                                               

Masjid Gedhé Kauman

Masjid Raya Daerah Istimewa Yogyakarta utawa sok diarani Masjid Gedhé Kauman dumunung ing kulon alun-alun lor kang kanthi langsung nandhakaké sultan ya iku pamimpin perang utawa panguasa pamaréntahan senapati ing ngalanga uga ndadèkaké sayidin pa ...

                                               

Masjid Gedhé Mataram

Masjid Gedhé Mataram yaiku salah sawijining masjid negara kang dibangun taun 1587 M déning Panembahan Senapati. Masjid kang manggon ana ing Kotagede Yogyakarta iki kalebu masjid negara nomer loro sawise Masjid Agung Demak.

                                               

Masjid Islamic Center Samarinda

Masjid Islamic Center Samarinda yaiku masjid kang ana ing kalurahan Lempongan Lerong Ulu, Kutha Samarinda, Kalimantan Timur, Indonésia, kanng ngupaaké masjid paling megah lan gedhé dhéwé kapindho ing Asia Tenggara sak sampune Masjid Istiqlal. Den ...

                                               

Masjid Jami Aji Amir Hasanuddin

Masjid Jami Adji Amir Hasanoeddin yaiku slah sawijining masjid bersejarah kang dugi saprene taksih ngadhek kanthi kokoh ing Tenggarong, Kutai Kartanagara, Kalimantan Timur.

                                               

Masjid Jami An-Nawawi

Masjid Jami An-Nawawi ya iku masjid kang mapan ing kacamatan Tanara, Serang, Indonésia. Masjid iki mapan ing cedhak komplek makam Tanara, kurang luwih 1 km ing sisih lor. Masjid iki mapan ing kampung kang arané Pesisir, désa Pedaleman. Ora ana ka ...

                                               

Masjid Jami Keraton Sambas

Masjid Jami Karaton Sambas yaiku masjid kang ana ing komplek karaton Kesultanan Sambas, Kabupatèn Sambas, Kalimantan Barat. Masjid kang resminé duwé jeneng Masjid Sultan Muhammad Syafioeddin II iki kacathet kados masjid tuwa dhéwé ing Kalimantan ...

                                               

Masjid Jamik Sumenep

Masjid Jamik Sumenep utawi ingkang ugi dipunsebat ’’Masjid Jamik Panembahan Somala’’’ inggih punika kalebet salah satunggaling yasan ingkang kalebet ing 10 masjid ingkang paling sepuh saha gadhah arsitèktur ingkang khas ing nusantara punika. Masj ...

                                               

Masjid Agung Jawa Tengah

Masjid Agung Jawa Tengah yaiku masjid paling megah ing Indonésia. Masjid kanthi arsitèktur kang éndah iki wiwit diyasa nalika taun 2001 lan dadi ing taun 2006. Komplèks masjid yaiku gedhong utama ambané 7.669 m2 déné lataré ambané 7.500 m2. Masji ...

                                               

Masjid Kauman Semarang

Masjid Kauman Semarang inggih punika salah satunggaling masjid ingkang gadhah sujarah piyambak ingkang madeg wonten ing Semarang, Jawa Tengah, Indonésia. Ing wekdal rumiyin, masjid kauman punika dipunsebat MAsjid Agung Semarang kados ingkang kase ...

                                               

Masjid Keramat

Masjid Keramat Kerinci iku dumunung ana ing tlatah désa Koto Tuo, Pulo Tengah,Percam sakiteré Tlaga ing Kabupatèn Kerinci, Jambi, Indonésia. Masjid Keramat Kerinci madeg ing abad 18 lan dadi salah sijiné masjid kang tuwa dhéwé ing Kabupatèn Kerin ...

                                               

Masjid Keramat Banua Halat

Masjid Al-Mukarromah ih dikenal kanthi jeneng Masjid Keramat Banua Halat yaiku masjid tuwa dhéwé ana ing Kalimantan Kidul kang ana ing dhésa Banua Halat Kiri, Kacamatan Tapin Utara, Kabupatèn Tapin. Masjid iki pernahé kurang luwih 120 km saking k ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →