ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 27




                                               

Dolphin Tale

Dolphin Tale nggih punika sesirah filem sandhiwara kaluwarga saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Charles Martin Smith. Wondéné skénario kaanggit déning Karen Janszen lan Noam Dromi. Juru damel kapasrahaken dhumateng ...

                                               

Dream House (filem)

Dream House nggih punika sesirah filem psikologi thriller saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Jim Sheridan. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka juru damel, sesarengan James G. Robinson, David C. RObinson, Daniel Bobk ...

                                               

Friday the 13th (filem 2009)

Friday the 13th nggih punika sesirah filem horor saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Marcus Nispel. Skénario kagem filem punika dipunanggit déning Damian Shannon lan Mark Swift, adhedhasar saking cariyas pakaryanipun ...

                                               

From Prada to Nada

From Prada to Nada adalah nggih punika sesirah filem sandhiwara roman saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Angel Garcia kanthi juru damel Gary Gilbert, Linda McDonough, Gigi Pritzker lan Chris Ranta. Skénario kagem fi ...

                                               

Front of the Class (film)

Front of the Class ya iku filem ing taun 2008. Film punika nyritake carita nyata saking Brad Cohen. Diperagake déning Jimmy Wolk. Ing filem punika, caritaake Brad Cohen kang dhuweni sindrom Tourette wiwit umur 5 taun. Nanging Brad Cohen dhuweni c ...

                                               

Gnomeo & Juliet

Gnomeo & Juliet nggih punika sesirah filem animasi fantasi saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Kelly Asbury. Skénario kagem filem punika kaanggit déning John R. Smith sesarengan ROb Sprackling, Kelly Asbury, Mark Bur ...

                                               

Hannah Montana: The Movie

Hannah Montana: The Movie nggih punika filem komedi musikal ingkang kadamel déning Walt Disney Pictures adhedhasar saking komedi musikal sinambungan ingkang naté kagiyaraken wonten Disney Channel, Hannah Montana. Filem punika dipunbabar ing surya ...

                                               

Harry Potter and the Deathly Hallows 2

Harry Potter and the Deathly Hallows – Bagian 2 nggih punika filem fantasi epik saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning David Yates. Skénariyo kaanggit déning Steve Kloves adhedhasar saking buku Harry Potter and the Deat ...

                                               

Hick (filem)

Hick nggih punika sesirah filem sandhiwara saking Amérikah Sarékat taun 2012. Filem punika kaarahaken déning Derick Martini. Skénario kaanggit déning Andrea Portes, adhedhasar saking novel kanthi sesirah ingkang sami, pakaryanipun Andrea Portes. ...

                                               

In Time (filem)

In Time nggih punika filem laga fiksi ilmiyah saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Andrew Niccol. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panganggit skénario. Ingkang ngayahi minangka juru damel nggih punika Marc Abraham, ...

                                               

The Italian Job (filem 2003)

The Italian Job iku filem taun 2003 arahan F. Gary Gray kanthi bintang filem Mark Wahlberg, Charlize Theron, Edward Norton, Seth Green, Jason Statham, Mos Def, lan Donald Sutherland. Iki wujud vèrsi Amérika, kerep klèru karo filem kanthi jeneng k ...

                                               

Just Go with It

Just Go with It nggih punika sesirah filem sandhiwara komedi romantis saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaaarahaken déning Dennis Dugan. Skénario kagem filem punika kaserat déning Allan Loeb sesarengan kaliyan TImothy Dowling. Ingka ...

                                               

Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2, utawa sadurungé jenengé Kung Fu Panda 2: Kaboom of Doom, ya iku filem animasi saka seri Kunf Fu Panda, filem iki digawé 3D, kang disutradarani Jennifer Yuh Nelson lan èksekutif produksi ya iku Guillermo del Toro. Kanthi paraga ka ...

                                               

Limitless

Limitless nggih punika sesirah filem saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Neil Burger. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel filem nggih punika Leslie Dixon sesarengan Ryan Kavanaugh lan Scot Kro. Skénario ing ...

                                               

LOL (filem 2012)

LOL nggih punika filem sandiwara saking Amérikah Sarékat taun 2012. Filem punika kaarahaken déning Lisa Azuelos lan Karim Aïnouz, pandamelan ambal saking filem Prancis kanthi sesirah ingkang sami, babaran taun 2008. Juru damel filem punika kapasr ...

                                               

One for the Money

One for the Money nggih punika filem komedi laga saking Amérikah Sarékat taun 2012 ingkang dipundamel adhedhasar saking novel taun 1994 anggitanipun Janet Evanovich. Film punika kaarahaken déning Julie Anne Robinson. Skénario kagem filem punika k ...

                                               

Real Steel

Real Steel nggih punika sesirah filem fiksi sains saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Shawn Levi. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka juru damel, sesarengan Susan Monford lan Don Murphy. Skénario kaanggit déning Dan ...

                                               

Spy Kids: All the Time in the World

Spy Kids: All the Time in the World nggih punika sesirah filem kaluwargi, misteri, laga, pangembaran saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Robert Rodiguez. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka juru damel lan panganggit ...

                                               

The Da Vinci Code (film)

The Da Vinci Code inggih punika filem saking novèl The Da Vinci Code déning Dan Brown ingkang dipunrilis tanggal 19 Mèi 2006, lan naté dipunputer tanggal 17 Mèi ing Festival Film Cannes. Hak pendamelanipun filem inggih punika.000.000 USD. Sutrada ...

                                               

The Hangover Part II

The Hangover Part II yaiku film komedi Amerika Serikat taun 2011 sing diprodhuksi dening Legendary Pictures lan ditayangke dening Warner Bros Pictures, film iki minangka sekuel saka film The Hangover 2009. Todd Phillips mengarahake film kasebut m ...

                                               

The Smurfs (filem)

The Smurfs nggih punika sesirah filem komedi saking Amérikah Sarékat taun. Filem punika kaarahaken déning Raja Gosnell. Skénario kagem filem punika dipunanggit déning J. David Stem sesarengan David N. Weisss, Jay Scherick, lan David Ronn, adhedha ...

                                               

Dhaptar Presidhèn Polandia

Présidhèn Républik Polen dipilih rakyat kanggo mangsa kalungguhan limang taunan lan bisa dipilih manèh kanggo mangsa kalungguhan sabanjuré. Présidhèn duwé kekuwasaan èksekutif lan duwé tanggung jawab marang keamanan nagara. Présidhèn milih Mahama ...

                                               

Dhaptar pulo paling jaba ing Indonésia

Kaca iki ngamot pratélan 92 Pulo paling jaba Indonésia miturut Peraturan Présidhèn Nomer 78 Taun 2005. Peraturan Présidhèn mau ditpakasmani déning Présidhèn Républik Indonésia Susilo Bambang Yudhoyono tanggal 29 Dhésèmber 2005. Gunggung 92 pulo i ...

                                               

Pulo Alor

Alor iku sawijining pulo sing dungé ing ujung wétan Kapuloan Nusa Tenggara. Jembaré 2.119 km², lan titik paling dhuwur 1.839 m. Pulo iki diwatesi dening Segara Flores lan Segara Banda ing sisih lor, Selat Ombai ing sisih kidul, sarta Selat Pantar ...

                                               

Pulo Raya

4°52′33″N 95°21′46″E Pulo Raya inggih taksih kalebet salah satunggaling pulo ing Indonésia. Pulo Raya mapan ing sisih paling njawi saking nagara Indonésia ing Samudra Hindia, ing laladan watesaning Indonésia lan nagara India. Pulo Raya ini taksih ...

                                               

Alkimiya

Alkimiya iku tradhisi purwakawruh lan filosofis kang diayahi ing saindenging Éropah, Mesir, lan Asiah. Tradhisi iki ancasé ngeningaké, matengaké, lan nyampurnakaké sawenèh barang. Ancasé kang lumrah ya iku krisopéa, ya iku transmutasi "métal dhas ...

                                               

Gugun Gondrong

Muhammad Gunawan Hendromartono kondhang kanthi jeneng Gugun Gondrong. Gugun Gondrong iku salah sijiné pembawa acara televisi lan aktor kang asalé saka Indonésia. Penggemar Persija iki misuwur dadi presenter nalika taun 1990-an. Gugun Gondrong uga ...

                                               

Bhramarawilasita

Bhramarawilasita iku sawijining pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Tristubh. Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira: "tawon sing mabur".

                                               

Citralekhā

Citralekhā iku sawijining pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Dhrti. Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira: "Gambar", "Lukisan", utawa "Panulis".

                                               

Indrabajra (kakawin)

Indrabajra iku sawijining pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Tristubh. Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira: "Bledhèk Bathara Indra".

                                               

Kuwalayakusuma

Kuwalayakusuma utawa Madyaksāmā utawa Kutilā iku pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Śakwarī. Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira.

                                               

Mrgāngśa

Mrgāngśa iku sawijining pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Atidhrti. Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira: "kéwan banyak".

                                               

Punarmada

Punarmada utawa Sudhīradhāraka, Mañjubhāsinī, Kanakaprabhā, Sunandinī iku sawijining pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Atijagatī. Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira.

                                               

Puspacalita

Sadatĕngirômulat ri sira sang kakungnira n alinggih i śila maradin lĕngĕng anulis karas ri rĕcĕp ing tanah singi n amarna rarasika langö sawulatirê sang adyah angĕlih lumampah inamĕrni pariwaranira bhramara hinangswan ing paramapuspa yâcalita den ...

                                               

Wangśapattrapatita

Wangśapattrapatita iku pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Atyasti. Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira: "Gegodhongan sing tiba".

                                               

Śārdūlawikrīdita

Śārdūlawikrīdita utawa Çârdûlawikrîdita utawa Sardulawikridhita iku sawijining pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Atidhrti. Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira: "macan sing dolanan".

                                               

Kuburan Père-Lachaise

Kuburan Père-Lachaise iku jeneng kuburan ana ing sisih lor-kuloné kutha Paris. Kuburan iku nduwèni jeneng liya ya iku la cite des morts sing ateges kutha mati. Jeneng Père-Lachaise iku kapethik saka jeneng panrima pengakon dosané Louis IV.

                                               

Gedhung Capitol

Capitol Amérika Sarékat yaiku gedhong kapitol sing digunakake dadi kantor Konggrès Amérika Sarékat. Bangunan kasebut dununge ana ing Washington, DC, ing pucuk Capitol Hill. Sanajan ora ana ing tengah-tengah Distrik Columbia, Capitol dadi fokus ng ...

                                               

Kreteg Ampera

Kreteg Ampera inggih punika sawijining kreteg ingkang dumunung ing Kota Palembang, Provinsi Sumatera Kidul, Indonésia. Kreteg Ampera, ingkang sampun dados sajinising lambang kutha, papan dunungipun ing tengah-tengah kutha Palembang, nggayutaken a ...

                                               

Kreteg Barelang

Kreteg Barelang iku jeneng kreteg sing ngubungaké pulo-Pulo Batam, Pulo Tonton, Pulo Nipah, Pulo Rempang, Pulo Galang lan Pulo Galang Baru. Masarakat ing panggonan mau ngarani "Kreteg Barelang", nanging ana uga sing nyebut "Kreteg Habibie", amarg ...

                                               

Kreteg Suramadu

Kreteg Suramadu iku jeneng kreteg sing nggandhèngaké Surabaya, Jawa karo Bangkalan, Madura. Kreteg iki wis suwé direncanakaké lan dibangun. Kreteg iki rampung dibangun ing taun 2009, lan diresmèkaké déning Présidhèn RI Susilo Bambang Yudhoyono in ...

                                               

Kreteg Alexandre-III

Kreteg Alexandre III iku jeneng kreteg lengkungan tunggal déning telu artikulasi kanggo nggandhèngaké Champs-Élysées, Invalides lan Menara Eiffel. Uga dadi salah sijiné kreteg ing Prancis kanthi rerenggan patung kang dumunung ana ing sisih kiwa t ...

                                               

Kreteg Al Maktoum

Kreteg Al Maktoum iku sawijining kreteg sing dumunung ing Dubai Creek ing Dubai, Uni Emirat Arab. Kreteg iki minangka siji saka 5 panyebrangan sing nglintasi ing Dubai Creek. Struktur liyané ya iku Trowongan Al Shindagha, Kreteg Ngambang Al Makto ...

                                               

Atalarik Syah

ềềề Atalarik Syah lair 2 Juni 1973; umur 47 taun ya iku model lan pemeran Indonésia, kakang saka Teddy Syah lan Attar Syah iki miwiti karir ning donya hiburan dadi model. Dhèwèké iku kangmas kandung saka Teddy Syah, lan saiki esih dhềwềké. Kanggo ...

                                               

Sultan Djorghi

Sultan Pasya Djorghi. Sultan Pasya Djorghi luwih ditepungi kanthi jeneng Sultan Djorghi. Sultan Djorghi ya iku salah sijiné modhèl lan pemain sinétron kang asalé saka Indonésia. Sultan Djorghi tau main sinétron kang judhulé Namaku Mentari lan Bid ...

                                               

The Aviator (filem 2004)

The Aviator nggih punika filem biografi sandiwara sujarah saking Amérika Sarékat ingkang dipundamel taun 2004, kaarahaken déning Martin Scorsese lan dipundamel déning Michael Mann, Sandy Climan, Graham King lan Charles Evans Jr. Skenariyo filem p ...

                                               

The Day After Tomorrow

The Day After Tomorrow iku filem fiksi ilmiah taun 2004 sing nggambaraké akibat-akibat saka pamanasan global. Film iki ana ing urutan angka 45 donya sajeroning total pengasilané, ya iku US 2.771.772.

                                               

Der Untergang

Der Untergang iku sawijining filem historis utawa sajarah besutané Oliver Hirschbiegel saka taun 2004. Filem iki nuduhaké kadadéan-kadadéan ing bungker Adolf Hitler. Filem iki ing taun 200d olèh nominasi Oscar minangka filem ngamanca kang apik dhéwé.

                                               

Mulan II

Mulan II iku film sekuèl Amérikah Sarékat saka film animasi Mulan gawéan Walt Disney Picture. Sutradara film iki Darrell Rooney lan Lynne Southerland. Diprodhuksi déning Jennifer Blohm, panganggit musik déning Joel McNeely, lan, ditulis déning Mi ...

                                               

Oceans Twelve

Oceans Twelve iku filem kemidhi bégalan Amérikah taun 2004, sèkuèl utawa séri kapindo saka filem Oceans Eleven taun 2001. Padha karo leluriné, sing gawéan ulang saka filem bégalan Oceans Eleven taun 1960, filem iki uga disutradarani karo Steven S ...