ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 270




                                               

Wikipedia:Angkringan/Arsip 2012

Wikimedia Foundation is getting ready to push out 1.19 to all the WMF-hosted wikis. As we finish wrapping up our code review, you can test the new version right now on beta.wmflabs.org. For more information, please read the release notes or the s ...

                                               

Wikipedia:Angkringan/Arsip 2014

Nuwun sedaya, Kados punapa seratan mawa aksara Carakan mboten saged winaos saking kaca pawaosan wonten peramban kula? Seratanipun saged winaos wonten kothak wedhi menawi nyunting, ananging sasampunipun dipunbekta menyang kaca pawaosan, mboten sag ...

                                               

Wikipedia:Angkringan/Arsip 2013

jv Carane: Astamiwa:Preferensi#mw-prefsection-gadgets, banjur centhang "Nulisa" ꦕꦫꦤꦺ: Astamiwa:Preferensi#mw-prefsection-gadgets꧈ꦧꦤ꧀ꦗꦸꦂ​ꦕꦺꦤ꧀ꦛꦁ​"ꦤꦸꦭꦶꦱ" id Cara mengaktifkan penulisan aksara Jawa: kunjungi halaman Astamiwa:Preferensi#mw-prefsection ...

                                               

Wikipedia:Angkringan/Arsip 2015

Ada permasalahan nih: Untuk artikel tentang M. Natsir, ada 2 artikel yang merujuk ke hal tersebut, yakni Muhammad Natsir pakai "u" Mohammad Natsir pakai "o", seperti halnya poin yang pertama, manakah yang penamaannya besar & harus dialihkan? Untu ...

                                               

Wikipedia:Angkringan/Arsip 2017-2018

aku ndeleng kok ana prabédan ing sawetara kaca, ana sing nulis satriya, sing liyané satria. sing bener sing ngendi? ang rembugan Mas Anggoro, ingkang baku panulisipun miturut sawetara bausastra satriya, kepara boten wonten satria. Bokmenawi satri ...

                                               

Wikipedia:Angkringan/Arsip 2004-2005

Aku kelahiran Pasuruan, Jawa Timur. Jenengku yo Djimin ae. Aku pengin riset mengenai sejarah Pasuruan. Mbukak web site Leiden Universiteit kok njero-njerone coro Londo kabeh, jelas gak iso mbukak. Ngene lo dulur. Aku anggota Paguyuban Pasuruan nd ...

                                               

Wikipedia:Angkringan Tèhnis

Tanggepan: Iki isih akèh tembung-tembung "panganggo" lan "pangurus" sing durung diganti. Contoné ing kaca-kaca mandala aran Wikipédia, cithakan, lan kategori. - Labdajiwa rembugan 9 Maret 2021 03.33 UTC

                                               

Wikipedia:Angkringan Warta/Arsip 2019

Halo. Piranti Pertalan Kontèn wis kasil njurung pambudidaya pertalan tumrap akèh paguyuban Wikipédia, lan awak dhéwé péngin kekanthèn karo para kang mbesut ing Wikipédia Jawa lumantar prakarsa anyar saperlu ngapiki piranti iku kanthi dhedhasar ka ...

                                               

Wikipedia:All system messages

Iki pratélan layang sistem kang ana ing mandhala aran MédiaWiki. Mangga mlebu Panglokalan MédiaWiki lan translatewiki.net manawa kowé arep nyumbang ing panglokalan MédiaWiki kang asli.

                                               

Wikipedia:Angkringan Warta/Arsip 2020

Kanthi ngormati, Kula sapunika pinuju nggarap fitur énggal kanggé para ingkang mbesut ing Wikipédia Jawa saperlu ndandani prosès ing pamertal lan kasilipun. Panjenengan kula ajak nyobi rumiyin fitur punika sadèrèngipun dipunbabar supados kula sum ...

                                               

Wikipedia:Angkringan Niti

Sarujuk Nfmia rembugan 27 Agustus 2019 09.56 UTC Sarujuk Rifai muhammad22 rembugan 31 Agustus 2019 04.15 UTC Sarujuk Sam Hidayat rembugan 27 Agustus 2019 10.36 UTC Sarujuk Fandy Aprianto Rohman rembugan 27 Agustus 2019 19.48 UTC Sarujuk Danangtri ...

                                               

Olahan Nepal

Masakan Nepal / Nepal kalebu macem-macem masakan adhedhasar kesukuan, lemah lan iklim sing ana gandhengane karo keragaman budaya lan geografi Nepal. Dal-bhat-tarkari dipangan ing saindenging Nepal. Dal minangka sup sing digawe saka lentil lan rem ...

                                               

Olahan Suriah

Masakan Siria kalebu tradhisi masak lan praktik Siria modern, nggabungake kebiasaan wong sing mapan ing Suriah sajrone sejarah. Masakan Siria utamané migunakake eggplant, zucchini, papak, daging biasane saka Lamb lan wedhus, wiji wijen, beras, ch ...

                                               

Grappa

Grappa minangka omben-omben alkohol: brendi, nganggo pomace adhedhasar anggur sing asale saka Italia sing ngemot 35 nganti 60 persen alkohol kanthi volume. Grappa sacara tradisional diproduksi ing Italia Lor lan Yunani lan uga akeh dikonsumsi ing ...

                                               

Hainuwélé

Hainuwele, "Gadis Kelapa", kalebu tokoh saka crita rakyat Wemale lan Alune ing Pulo Seram ing Kepulauan Maluku, Indonesia. Crita kasebut minangka mitos asal. Mitos Hainuwele kacathet dening etnis Jerman Adolf E. Jensen sawise ekspedisi Institut F ...

                                               

Liqueur kopi

Kopi liquor yaiku wedang sing kalebu kopi lan minuman keras. Biasane disajekake ing gelas minuman keras, diiringi krim lan gula kaping pirang-pirang. minuman keras kopi disajikake ing macem-macem mode lan bisa ditemokake ing pirang-pirang negara. ...

                                               

Sosis lan paprika

Sosis lan mrico minangka salah sawijining jinis sajian masakan Italia-Amerika sing disiyapake nggunakake sosis lan mrica Italia minangka bahan utama. Dadi minangka sajian dhewe, kadang nganggo bahan tambahan kayata saos tomat, bawang lan pasta, l ...

                                               

Eggah

Eggah utawa ajjah minangka panganan adhedhasar endhog ing masakan Arab sing padha karo frittata. Iki uga dikenal minangka omelet Arab. Eggah umume dibumboni rempah-rempah kayata kayu manis, cumin, wiji ketumbar utawa godhong, kunir, kismis, kacan ...

                                               

Kedgeree

Kedgeree, gajih, parsley, endhog, kari wêdakakêna, butter utawa krim, lan sok-sok sultanas. Ing India, khichari minangka macem-macem jinis panganan legum - lan- nasi. Piring kasebut digawe nganggo campuran rempah-rempah sing dirancang kanggo sabe ...

                                               

Kopi Arab

Kopi Arab minangka versi kopi sing diseduh saka kacang arab Coffea. Umume negara- negara Arab ing saindenging Timur Tengah wis ngembangake cara beda kanggo nyeduh lan nyiyapake kopi. Kapulaga minangka rempah-rempah sing asring ditambahake, nangin ...

                                               

Wikipedia:Artikel pilihan/2015 01

Bal-balan iku permainan bal sing dimainaké déning rong tim, lan saben tim dumadi saka 11 pemain. Mlebu ing abad 21, olahraga iki wis dimainaké luwih saka 250 yuta uwong ing 200 negara, lan ndadèkaké olahraga paling kondhang ing donya.Bal-balan ik ...

                                               

Wikipedia:Paugeran artikel pethingan

Sawijining artikel pilihan nggambaraké karya paling apik Wikipedia lan nampilaké standar profesional panulisan lan presentasi. Saliyané kuwi kudu wis miturut kabutuhan standar kanggo sawijining artikel Wikipedia, artikel-artikel pilihan kuwi kudu ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/Artikel usulan/Arsip

Wikipedia:Artikel pilihan/Jadwal Wikipedia:Artikel pilihan/Usul artikel pilihan Wikipedia:Artikel pilihan Wikipedia:Artikel pilihan/Kriteria artikel pilihan

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/Usul artikel pethingan/Cleopatra

Cleopatra Usul saka: Mimihitam 10:46, 28 Januari 2008 Sarujuk Pras kothak pesen 11:40, 28 Januari 2008 UTC. Alesan: artikel wis cukup komplit, basané apik, ana rujukan-rujukan kang magepokan. Ora sarujuk

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/Artikel usulan/Arsip/2012

Wah iki mèh telat manèh. Kepriyé iki? Meursault2004 ngobrol 30 November 2012 19.36 UTC Usul basa Jawa, roti, utawa soto. Tracy pirembagan 1 Desember 2012 15.34 UTC Basa Jawa dhisik wae piye ya? Roti karo Soto isih rada kurang isine? Matur nuwun.P ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2007 02

Rontal iku godhong wit siwalan sing digaringaké lan dienggo bahan naskah lan kerajinan. Artikel iki utamané medhar rontal sing dienggo bahan naskah manuskrip, utawa buku tulisan tangan.

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/Artikel usulan/Arsip/2009

Usul Serat Centhini kudu dipepaki lan didandani, utawa liyané?.Pras 00:43, 4 Juni 2009 UTC Liyané dhisik ya, durung sempet diisi. Sebab Serat Centhini iku kalebu wigati dadi kudu pepak isiné. Meursault2004 ngobrol 08:10, 5 Oktober 2009 UTC Nèk PB ...

                                               

Wikipedia:ProyèkWiki Vorstenlanden

Sugeng rawuh ing ProyèkWiki Vorstenlanden, proyèk ing Wikipédia Jawa kang ancas ngapiki artikel-artikel gegayutan Vorstenlanden utawa wewengkon tilasing Karaton Mataram Anyar kang kapérang dadi papat: Kasultanan Ngayogyakarta, Kadipatèn Pakualam, ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/Artikel usulan/Arsip/2013

Usul banyu Mimihitam pirembagan 10 Juni 2013 09.57 Sarujuk.Pras pirembagan 10 Juni 2013 21.27 UTC Sarujuk. Puryono| Pirembagan! 24 November 2013 17.34 UTC

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/Artikel usulan/Arsip/2008

Wah wis tanggal 1 Desember! Apa ya? Meursault2004 ngobrol 16:07, 1 Desember 2008 Wah iya, apa ya? Apa Eva Peron?, apa Adolf Hitler? Pras 19:04, 1 Desember 2008 UTC Eva Peron waé miturutku. Adolf Hitler durung rampung. Mengko yèn sasi April bisa H ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/Artikel usulan/Arsip/2011

Usul sinterklas utawi Yerusalem. Menawi sarujuk salah satunggil saking artikel puniki, mangga dipunpepaki sesarengan hehe. Tracy rembugan 18:50, 10 April 2011 Sinterklas kémawon mbak. Awit kula naté ningali gambar saé perkawis Sinterklas ing Tana ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/Artikel usulan/Arsip/2010

Wah durung ana ya? Meursault2004 ngobrol 08:10, 31 Oktober 2010 UTC Yèn Kaji piyé? Pras rembugan 22:45, 31 Oktober 2010 UTC OK pak. Supaya ora kasèp. Aku sasi kepungkur lali. Meursault2004 ngobrol 05:30, 1 November 2010 UTC

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2020 02

Franz Kafka iku salah siji panulis basa Jerman kang wigati. Kafka lair ing siji kulawarga Yahudi kelas manengah ing Praha, Austria-Hongaria. Karya-karya wigatiné kalebu Die Verwandlung, Der Process lan Das Schloss. Nalika dhèwèké urip, kang ndunu ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2013 10

Influenza, sing luwih ditepungi kanthi sebutan flu, arupa penyakit nular sing disebabaké déning virus RNA saka famili Orthomyxoviridae, sing nyerang unggas lan mamalia. Gejala sing paling umum saka penyakit iki yaiku ndredheg, mriyang, perih teng ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2014 03

Matématika ingkang artosipun "sains, èlmu pangertosan, utawi sinau" ugi μαθηματικός ingkang artosipun "remen sinau") inggih punika studi besaran, struktur, ruwang, lan éwah-éwahan. Para matématikawan pados manéka pola. lan dipunikhtisaraken serta ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2017 11

Perang Paregreg iku perang sadulur ing Majapait sing kadadeané ing taun 1404-1406. Perang iki minangka perang rebutan panerus kaprabon antarané praja kulon sing dipandhégani Wikramawardhana, karo praja wétan sing dipandhégani Bhré Wirabhumi. Pera ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/Jadwal

Agustus: JKT48 Juli: Lara gorokan streptokokus September: Revo Arka Giri Soekatno Januari: Thích Quảng Dức Desember: Kabupatèn Blora Mei: Ati Maret: Matématika Oktober: Influenza November: Kembang Kemboja April: Srengéngé Februari: Anafilaksis Ju ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2016 05

Abu Hanifah, aliyasé El Hakim, ya iku dhokter, pulitisi, juru roman, lan juru nulis sandiwara asal Indonésia. Ing taun 1928, Abu Hanifah dadi salah siji taruna sing mèlu Konggrès Mudha Indonésia. Dhèwèké lulusan Indische Art taun 1932 banjur mleb ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2016 01

Aksara Tamil iku aksara abugida sing diuri-uri wong Tamil lan panyatur basa Tamil ing India, Sri Lanka, Malaysia, lan ing manéka papan. Aksara iki kanggo nulisaké basa Tamil lan uga basa Sangsekerta, minangka basa ing sambahyangan. Kanggo nulisak ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2016 02

Siddham, sabubaré owah dadi rupa anyar banjur kondhang mawa aran Siddhamātrkā, ya iku aksara sing dianggo nulisaké basa Sangsekerta kawit taun 600-an tekan taun 1200-an. Aksara iki tumurun saka aksara Brahmi sarana aksara Gupta, lan nurunaké aksa ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2007 01

Prof. Dr. Johannes Jacobus Ras punika salah setunggaling profésor emeritus basa lan sastra Jawi wonten ing Universitas Leiden. Panjenenganipun dados profésor wiwit taun 1985 ngantos taun 1992. Sanèsipun inggih punika, Ras dados kepala kantor perw ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2012 01

Euro iku sawijining valuta lan unit monetèr resmi Uni Éropah lan utamané dienggo ing Zona Euro. Zona euro iku tlatah negara-negara anggota Uni Éropah sing nganggo valuta iki. Ing taun 2011 ana 17 negara anggota Zona Euro. Sacara giral, Euro wiwit ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2019 01

Franz Kafka iku salah siji panulis basa Jerman kang wigati. Kafka lair ing siji kulawarga Yahudi kelas manengah ing Praha, Austria-Hongaria. Karya-karya wigatiné kalebu Die Verwandlung, Der Process lan Das Schloss. Nalika dhèwèké urip, kang ndunu ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2012 07

Atom yaiku satuan dhasar matèri, kang kasusun saka inti atom lan uga èlèktron minangka momotan negatif kang ngubengi. Inti atom kasusun saka proton kang muatané positif, lan neutron kang muatané nétral. Èlèktron-èlèktron kang ana ing sawijining a ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2013 04

Jenéwa yakuwi kutha paling padhet kaloro ing Swiss, dumunung ing pinggir tlaga Jenéwa kang mili menyang kali Rhône. Kutha iki minangka ibukutha saka République et Canton de Genève. Kutha iki uga misuwur minangka kutha Air Mancur ing negara Swiss. ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2007 03

Wayang punika pagelaran ingkang umumipun nganggé bonèkah ingkang kaobahaken déning dhalang. Wonten ugi wayang ingkang kalampahaken kados déné kethoprak, inggih punika kalampahaken déning sawetawis tiyang. Sapunika, wayang ingkang kondhang inggih ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2007 04

Kidung Sundha menika satunggaling seratan kasusastran mawi basa Jawi Tengahan awujud tembang. Mbok bilih, tembang menika saking Bali. Wonten ing kidung menika dipun cariyosaken Hayam Wuruk, raja Majapahit, ingkang pados garwa. Sinuwun Prabu banju ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2007 05

Ènsiklopédhi utawi bauwarna punika sawetawis buku ingkang ngemot pawedharing manéka warni ngèlmu ingkang dipun tata miturut abjad utawi kategori. Isinipun cekak aos. Ing kabudayan Jawi, ènsiklopèdhi kasebat bauwarna. Tembung "bauwarna" punika sak ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2009 11

Perserikatan Bangsa-Bangsa utawi kasingkat PBB punika setunggaling organisasi internasional ingkang anggotanipun méh sedaya nagari ing donya. Lembaga punika kabentuk kanggé maringi fasilitas ing hukum internasional, pangamanan internasional, lemb ...

                                               

Wikipedia:Artikel pethingan/2016 08

Jost Gippert inggih punika linguis Jerman lan profésor ing linguistik komparatif wonten ing Institut Linguistik Èmpiris, Universitas Goethe Frankfurt. Piyambakipun mendeng dhateng basa-basa laladan Kaukasus, lan sampun mbabar kathah serat bab lin ...