ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 270



                                               

Wilhelmus van Nassouwe

Wilhelmus iku Lagu kabangsan Walanda. Lagu iki kasusun saka 15 pada sing padha-padha nggawé sawijining akrostikhon: ing vèrsi lawas, aksara-aksara pisan saka 15 pada iki kabèh mbentuk jeneng Willem van Nassov. Lumrahé mung pada sing kapisan sing ...

                                               

Musiyum Gedhong Arca

Museum Gedong Arca ya iku musiyum Arkéologi kang ana ing Bali. Museum iki ana ing antarané Désa Pejeng lan Désa Bedulu, ing pinggir dalan gedhé anuju Tampak Siring. Jarake saka Pura Penataran Sasih ing arah Kidul kurang luwih 400 m.

                                               

Musiyum Dipanagara

Musiyum Dipanagara ya iku sawijining musiyum kang dumunung ing Kutha Magelang, persis ing Dalan Diponegoro no. 1. Gedhungé manggon ing sisih kiwa Pendhapa Karesidenan Kedu kang diyasa taun 1810. Wangunan musiyum iki duwé gaya Arsitektur Klasik Ér ...

                                               

Musiyum Kartini (Jepara)

Museum Kartini, Jepara dipunyasa tanggal 21 April 1977, kang sami kaliyan seabad pèngetan R.A. Kartini déning Bupati Jepara, Sudikto SH. Museum Kartini wiyaripun 5210 mater pesagi lan wiyar wangunan 890 mèter kang wonten gedhong-gedhungipun.

                                               

Musiyum Kartini (Rembang)

Musiyum Kartini mapan ing Lingkungan Rumah Dinas Bupati Rembang, ya iku ing Jl. Gatot Subroto nomer 8. Museum Kartini ing jaman semana minangka papan panggènan asli R.A. Kartini lan garwané Djojo Adiningrat. Museum Kartini ya iku papan panggènan ...

                                               

Musiyum Radya Pustaka

Musiyum Radya Pustaka iku sawijining musiyum kang manggon ing Taman Sriwedari, Kutha Surakarta, Jawa Tengah. Musiyum iki diadegaké déning Sasradiningrat IV nalika surya 28 Oktober 1890. Kawitané, musiyum iki diadegaké ing Panti Wibawa sajeroning ...

                                               

Musiyum Ranggawarsita

Musiyum Jawa Tengah Ranggawarsita ya iku musiyum kang ana ing tlatah Semarang. Musiyum iki dumunung ing kalurahan Manyaran, kecamatan Semarang Kulon persis ana ing pojok bunderan Kalibantheng, ora adoh saka Papan Anggegana Internasional Ahmad Yan ...

                                               

Musiyum Soesilo Soedarman

Museum Soesilo Soedarman ya iku salah sijiné museum kang nyimpen barang-barang warisan saka Jendral TNI Soesilo Soedarman nalika dhèwèké ngabekti minangka prajurit Tentara Nasional Indonesia Angkatan Darat lan nalika dhèwèké dines ing sakperang k ...

                                               

Musiyum Sepur Ambarawa

Musiyum Sepur Indonésia-Ambarawa, punika salah satunggaling stasiun sepur ingkang sapunika dipunalihfungsiaken dados salah satunggaling musiyum ing Ambarawa, Jawa Tengah. Museum punika gadhah piranti-piranti sepur ingkang naté jaya ing jamanipun. ...

                                               

Musiyum Lambung Mangkurat

Musiyum Lambung Mangkurat punika satunggaling papan wisata sajarah awujud musiyum ingkang mapan wonten ing kutha Banjarbaru, cedhak Banjarmasin, Kalimantan Kidul. Kirang langkung 35 kilomèter saking Banjarmasin. Ing Musiyum Lambung Mangkurat puni ...

                                               

Musiyum Wasaka

Musiyum Wasaka punika salah satunggaling musiyum ingkang mapan wonten ing Gang H. Andir, Kampung Kenanga Ulu, Kalurahan Sungai Jingah, Kacamatan Banjarmasin Lor, kutha Banjarmasin. Musiyum punika wonten ing pinggiring Lepen Martapura jinejer kali ...

                                               

Musiyum Géologi Bandung

Musiyum Géologi Bandung ya iku musiyum kang ngadeg tanggal 16 Mèi 1928. Musiyum iki didandani nganggo dana saka JICA. Musiyum Géologi ana ing Jalan Diponegoro, ora adoh saka Gedung Sate. Ing kéné bisa olèh akèh informasi kang gegayutan karo masal ...

                                               

Musiyum Mandala Wangsit Siliwangi

Musiyum Mandala Wangsit Siliwangi punika musiyum senjata ingkang wonten ing Jalan Lembong 38, Bandung, Jawa Kulon. Musiyum punika wiyaripun areal 4176 mèter pasagi lan wiyaripun bagunan punika 1674 mèter pasagi. Mapan wonten ing gedung ingkang na ...

                                               

Musiyum Pos

Musiyum Pos ya iku musiyum kang ana ing sisih tengen Gedong Kantor Pusat PT Pos Indonésia ing Dalan Cilaki 73. Bangunanan ing sisih wétan Gedung Sate.

                                               

Pratélané musiyum ing Yogyakarta

Kutha Yogyakarta lan wewengkon saubengé nduwèn sawatara musiyum sing yimpen paninggalan sajarah lan budaya sarta sumber èlmu kawruh. Sawetara musiyum wigati sing ana antarané: Musiyum/Monumen Pahlawan Pancasila, Kentungan, Condongcatur, Sléman. M ...

                                               

Musiyum Déwantara Kirti Griya

Musiyum Déwantara Kirti inggih punika musiyum peniggalan saking tokoh pendidikan Indonesia inggih punika Ki Hadjar Dewantara ingkang wujud griya utawi pendhapa. Kajawi punika musiyum ugi gadhah koleksi tilas barang-barang ingkang dipunagem déning ...

                                               

Musiyum Gunung Merapi

Musiyum Gunung Merapi punika musiyum ingkang ngandharaken babagan informasi, rèplika, lan paninggalan-paningalan saking gunung berapi ing Indonésia, mliginipun Gunung Merapi. Musiyum punika mapan wonten ing kutha Sléman, mliginipun ing Jln. Boyon ...

                                               

Musiyum Monumèn Pangéran Dipanegara

Salah satunggaling koléksi musiyum inggih punika kreta ingkang dipun-ginakaken déning Pangéran Dipanegara. Kreta saking Sri Sultan Hamengkubuwana II punika minangka damelan saking Walanda.

                                               

Musiyum Pusat TNI AD Dharma Wiratama

Yasan "Museum Pusat TNI AD Dharma Wiratama" dipundhirikaken déning Pamaréntah Indhiya Nèderlan nalika taun 1900 saha dipun-ginakaken minganka papan kanggé para punggawa utawi administratur pakebonan Walanda wonten ing laladan Jawa Tengah saha Yog ...

                                               

Musiyum Pusat TNI AU Dirgantara Mandala

Museum TNI AU Dirgantara Mandala ya iku musiyum kang diresmekake tanggal 4 April 1969 déning Panglima Angkatan Udara Laksamana Udara Rusmin Nuryadin ing Makowilu V Tanah Abang Bukit, Jakarta. Amrga ana pertimbangan yèn Yogyakarta minangka panggon ...

                                               

Musiyum Sanabudaya

Musiyum Sanabudaya inggih punika kalebet musiyum seni lan budaya ingkang paling pepak wonten ing Indonesia sasampunipun Musiyum Nasiyonal Indonésia ing Jakarta.

                                               

Musiyum Seni Lukis Kontemporer Nyoman Gunarsa

Musiyum Seni Lukis Kontemporer Nyoman Gunarsa punika musiyum ingkang mapan wonten ing Jln Wulung, No. 43, Papringan, Caturtunggal, Dépok, Kabupatèn Sléman, Yogyakarta. Musiyum punika dipunkepyakaken ing tanggal 31 Maret 1987 déning KGPAA Paku Ala ...

                                               

Musiyum Tembi

Musiyum Tembi utawa Griya Budaya Tembi utawi wonten ing Basa Inggris Tembi House of Culture ingkang wonten ing Jl.Parangtritis Km. 8.4 Tembi, Timbulharja, Sèwon, Bantul 55188, Yogyakarta punika musiyum ingkang mirunggan kanggé kabudayan Jawi, mli ...

                                               

Musiyum Wayang Kekayon

Musiyum Wayang Kekayon punika musiyum wayang ingkang wonten Ing Yogyakarta mliginipun wonten ing Jl. Raya Yogya-Wonosari Km. 7, kirang langkung 1 km saking Ring Road wétan. Musiyum Wayang Kekayon dipunyasa nalika taun 1990. Lajeng musiyum punika ...

                                               

Musiyum Rumah Kelahiran Buya Hamka

Musiyum Rumah Kelahiran Buya Hamka inggih punika musiyum ingkang dumunung ing kiwa-tengené tlaga Maninjau, papanipun ing nagari Sungai Batang, kacamatan Tanjung Raya, kabupatèn Agam, Sumatera Barat. Museum punika wiwit kabangun nalika taun 2000 s ...

                                               

Musiyum Tridaya Éka Dharma

Musiyum Tridaya Eka Dharma inggih punika salah satunggaling musiyum ingkang wonten ing Sumatera Barat, Indonesia ingkang dumunung ing kutha Bukittinggi, papanipun wonten ing jalan Panorama No. 24, kalurahan Kayo Kubu, kacamatan Guguk Panjang, Buk ...

                                               

Musiyum Sumatera Utara

Musiyum Sumatera Utara punika papan dunungipun wonten ing Jln. H.M. Jhoni No. 51 Medan. Minangka Museum ingkang paling ageng ing Sumatera Utara ingkang manéka tilas sajarah budaya bangsa, kasil seni saha kerajinan saking manéka suku wonten ing Su ...

                                               

Sega mawut

Sega mawut utawa kerep diarani nasi gorèng mawut ing basa Indonésia, iku sawijining masakan Indonésia, khas Jawa Wétan. Masakan iki sejatiné camboran antara sega gorèng lan mi gorèng.

                                               

Ratu tikus

Ratu tikus iku sawijining istilah kanggo sawenèh tikus kang buntute pepuletan lan kecenceng bareng amarga sawenèh alesan kang ayakè bisa njalari bebundhet kuwi, kaya déné anané rambut utawa jat kang pliket. cacahé tikus kang bisa kecenceng bareng ...

                                               

Panji (radèn)

Panji kuwi radèn kang nglegéndha ana ing Jawa Wétan, Indhonésia. Lakoné dadi dhasaré siklus carita-carita Jawa lan, bareng karo Ramayana lan Mahabharata, dadi dhasaré manéka kakawin lan aliran wayang kang kawentar ing Jawa Wétan aran wayang gedog ...

                                               

Gunung Kachi-kachi

Gunung Kachi-kachi inggih punika carita rakyat Jepang kanthi cariyos kelinci ingkang paring hukuman tanuki margi matèni simbah kanca kelinci. Tembung kachi-kachi kalebet onomatope saking swantun batu apiingkang miturut pamirengan tiyang Jepang ma ...

                                               

Issun Bōshi

Issun Bōshi inggih punika carita rakyat Jepang ingkang nyariosaken satunggaling pendékar kanthi ukuran awak tigang sentimeter. Gamanipun wujud katana saking satunggal batang jarum, déné prahunipun punika mangkok saking kayu ingkang dipundayung ng ...

                                               

Kintaro

Kintaro inggih punika tokoh carita rakyat Jepang awujud laré jaler mawi tenaga ingkang super kuwat. Piyambakipun kagambaraken minangka laré jaler ingkang séhat mawi ngginakaken rompi abrit kanthi seratan aksara kanji 金. Ing tanganipun, Kintaro m ...

                                               

Kuchisake-onna

Kuchisake-onna iku sawijining bleger in legéndha urban Jepang lan folklor. Dhèwèké dikenal minangka sawijining roh kang srèi, utawa onryō wadon. Rainé ditutupi nganggo sawijining topèng utawa samubarang liyané lan dhèwèké uga nggawa sawijining ga ...

                                               

Momotaro

Momotarō inggih punika carita rakyat Jepang ingkang nyariosaken satunggaling laré jaler ingkang kuwat sanget kanthi nama Momotarō ingkang kesah kanthi ancas mbasmi raksesa. Dipunparingi nama Momotarō amargi piyambakipun wiyos saking woh persik, d ...

                                               

Oni (cerita rakyat)

Oni inggih punika jinising makluk kuwat, ala, lan damel ajrih ingkang dipunpitadosi gadhah kekuwatan supranatural wonten ing kapitadosan Jepang. Oni punika dugi saking donya sanès mbeta bencana ugi nasib saé. Kekuwatan spiritual Oni punika damel ...

                                               

Onryō

Onryō inggih punika satunggaling makluk gaib wonten ing carita rakyat Jepang ingkang gadhah kemampuan kanggé medal ing alamipun manungsa kanthi ancas balas dendam. Wonten ing legenda lan carita rakyat, kathaipun onryō punika arwah wanita, nanging ...

                                               

Otogizōshi

Otogizōshi inggih punika sebatan kanggé buku-buku cariyos mawi gambar saking Jepang ingkang dipunsusun wiwit abad kaping 14 dumugi abad kaping 17. Isinipun punika carita cekak ingkang kajangkepi kaliyan ilustrasi kanggé laré-laré sarta tiyang ing ...

                                               

Putri Kaguya

Putri Kaguya utawi Taketori monogatari inggih punika carita rakyat Jepang ingkang tuwa dhéwé. Kisah satunggaling laré wadon ingkang kapanggih déning simbah kakung ingkang mendhet pring saking wit pring ingkang medalaken cahya. Cariyosipun kinten- ...

                                               

Tamamo-no-Mae

Tamamo-no-Mae inggih punika satunggaling tokoh legendaris wonten ing mitologi Jepang lan carita rakyat Jepang. Wonten ing Otogizoshi, kempalan gancaran Jepang dipunserat nalika periode Muromachi, Tamamo-no-Mae kacariyosaken dados selir Kaisar Kon ...

                                               

Tanuki

Tanuki inggih punika sebatan kanggé kéwan anjing rakun wonten ing Basa Jepang. Sebatan "Tanuki" kaginakaken kanggé 2 subspesies anjing rakun: N. p. viverrinus lan N. p. albus. Tanuki kagambaraken wonten carita rakyat Jepang minangka makluk ingkan ...

                                               

Tengu (mitologi)

Tengu inggih punika makluk ingkang wonten ing legenda Jepang. Salah satunggaling Kami ingkang nunggu gunung, utawi yōkai mau raket sanget hubunganipun jalihan peksi garudha utawi gagak. Busanan ingkang kaginakaken punika mirib kaliyan busana pand ...

                                               

Tèru bozu

tèru bozu ya iku bonéka tradhisional saka Jepang kang digawé saka kertas utawa kain putih kang digantung ing pinggir jendhéla nggunakaké bolah. Yèn dideleng saka wujudé, boné ka mau kaya bonéka sétan kang digawé nalika Halloween. Bonéka iki uga m ...

                                               

Urashima Tarō

Urashima Tarō punika legenda Jepang babagan satunggaling warigaluh anama Urashima Tarō. Piyambakipun dipunundhang dhateng Astana segara bibar nylametaken bulus. Urashima Tarō piyambak punika ateges "laré jaler saking pulo". Wonten ing cathetan sa ...

                                               

Yuki-onna

Yuki-onna inggih punika sosok spirit utawi yōkai wonten ing carita rakyat Jepang. Yuki-onna punika kalebet figur ingkang kondhang ing sastra Jepang, manga, lan anime. Kadang kala Yuki-onna ugi dipunwastani minangka Gadis Salju, Peri Salju, Sundal ...

                                               

Yūrei

Yūrei ya iku figur dalam carita rakyat Jepang ingkang sajajar kaliyan memedi. Istilah mau wonten kalih huruf kanji, 幽, ateges "redup" utawi "samar", lan 霊, ateges "jiwa" utawi "spirit". Nama sanèsipun punika Bōrei ingkang ateges arwah tiyang in ...

                                               

Arang

Carita Arang inggih punika satunggaling legènda rakyat ingkang asalipun saking Miryang, Gyeongsang Kidul, Koréa Kidul, babagan satunggaling priyantun èstri ingkang dipunpatèni lajeng arwahipun bangkit kanthi ancas parig piwales awit saking sédanipun.

                                               

Chunhyangjeon

Chunhyangjeon utawa Kisah Chunhyang ya iku sawijining novèl klasik ngenani romansa katresnan sepasang nom-noman ing Koréa ing mangsa Dinasti Joseon.

                                               

Andhé Lumut

Andhé Lumut ya iku carita rakyat saka Jawa. Carita iki ditepungi ing pirang-pirang vèrsi. Vèrsi kang akèh ditepungi ya iku vèrsi dadi sijiné Krajan Jenggala lan Krajan Kediri.

                                               

Rara Jonggrang

Rara Jonggrang iku legendha utawa carita rakyat saka Jawa Tengah. Rara Jonggrang ngemu teges prawan langsing. Cerita iki nyaritakake mula bukané Candhi Prambanan utawa kang sinebut Candhi Sèwu

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →