ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 274



                                               

Kabupatèn Timor Tengah Kidul

Kabupatèn Timor Tengah Kidul iku kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan, kutha Soe iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Timor Tengah Lor

Kabupatèn Timor Tengah Lor iku kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan, kutha Kefamenanu iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Astana Siak Sri Inderapura

Astana Siak utawi Astana Siak Sri Inderapura punika mapan wonten Riau lan kalebet dalem Sultan Siak kanthi resmi ingkang wiwit kabangun nalika taun 1889 inggih punika nalika masa pamaréntahan Sultan Syarif Hasyim. Astana punika kalebet tilaran sa ...

                                               

Candhi Muara Takus

Candhi Muara Takus ya iku candhi kang kagolong penginggalan saka Karajan Sriwijaya, kraton kang disegani ing masané. Candhi Muara Takus iki ana ing Désa Muara Takus, Kacamatan XIII Koto Kampar utawa dohé kurang saka 135 kilomèter saka kutha Pekan ...

                                               

Kabupatèn Polewali Mandar

Kabupatèn Polewali Mandar iku kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kulon, kutha --- iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-yané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Kapuloan Sangihe

Kabupatèn Kapuloan Sangihe iku kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Lor, kutha Tahuna iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 1.022 km² utawa --- hèktar.

                                               

Lubuk Basung, Agam

Kacamatan Lubuk Basung dumadi saka 5 nagari, ya iku: Jorong Parit Panjang Jorong Sangkir Jorong Siguhung Jorong Balai Ahad Jorong Surabayo Nagari Lubuk Basung Jorong Sungai Jaring Jorong Pasar Lubuk Basung Kampuang Caniago Nagari Geragahan Parit ...

                                               

Lubuk Sikaping, Pasaman

Kacamatan Lubuk Sikaping minangka kutha kabupatèn dadi kawasan pusat pamaréntahan kabupatèn Pasaman, papan dunungé kantor Bupati Pasaman lan kantor DPRD kabupatèn Pasaman. Kacamatan iki kapérang dadii 6 nagari lan 32 jorong.

                                               

Arancini

Arancini yaiku olah-olahan sega sing digulung banjur ditutupi glepung panir banjur digoreng ing lenga megung. Isèn sing umum ing njeroné yaiku al ragù utawa al utus, i.e. ragù, mozzarella, utawa kèju caciocavallo. Isi liyané yaiku kacang, al burr ...

                                               

Blini

Blini utawa, kadhang, blin, yaiku pancaké Rusia lan Ukrainia kanthi tradisional digawé saka gandum utawa glepung lan disaji nganggo smetana, tvorog, butter, caviar lan isèn. Blini minangka panganan sing paling kawentar lan paling misuwur ing Rusi ...

                                               

Crème brûlée

Crème brûlée, uga ditepungi minangka krim obaran, krim Trinity, utawa Crema catalana, ya iku panganan cuci mulut kang dumadi saka krim custard ing dhasaran karo lapisan saka gula karamèl atos ing dhuwuré. Racaké disuguhaké rada anget; panas saka ...

                                               

Empanada

Empanada ya iku saawijining pastri panggang utawa gorèng sing dumadi saka kulit lan isèn, racaké ing Eropah Kidul, Amérika Latin, lan Filipina. Jeneng kasebut asalé saka empanar Spanyol, lan tegese "diwaca". Suguhan iki dibungkus utawa dilapisi r ...

                                               

Gnocchi

Gnocchi OK -ee, NOH -kee, NAW -, palafalan jroning basa Italia: ; tunggal gnocco) minangka sawijining pasta sing digawé manèka maujud empuk, cilik, lan alus. Adhonan biasané digawé saka semolina, ya iku glepung gandum, endhog, keju, kentang, pani ...

                                               

Kopitka

Kopitka, kapytki minangka sawijining pangsit kentang ing olah-olahan Polandia, Belarusia, lan Lithuania. Dhèwèké padha karo gnocchi saka Italia lan Schupfnudel saka Jerman.

                                               

Mascarpone

Mascarpone yaiku kèju seger asalé saka Italia digawé nggunakaké krim saka susu sapi. Amarga digawé kanthi nggunakaké krim, kèju iki kalebu ing jinis kèju. Keju Mascarpone putih utawa kuning lan duwé tekstur sing alus lan lembut. Mascarpone asring ...

                                               

Parmigiana

Parmigiana (ˌ p ɑːr m ɪ ˈ dʒ ɑː n ə, - ˈ ʒ ɑː -, palafalan jroning basa Italia: utawa melanzane alla parmigiana, yaiku panganan Itali sing digawé saka terong, irisan bawang sing tipis utawa isèn-isèn sing digorèng, dilapis karo keju lan saos toma ...

                                               

Pirog

Pirog yaiku kuwé panggang kanthi adhonan sing legi utawa gurih. Pirog umum ing masakan Eropa Wétan. Pirogi minangka "sesuguh paling kawéntar lan penting" lan "barang-barang nasional sing misuwur" masakan Rusia, "pangangan wigati ing kauripan wong ...

                                               

Ricotta

Ricotta yaiku kèju seger asalé negara Italia digawé saka dadih sisa saka nggawé kèju masak liyané. Ricotta asale saka tembung Latin "recocta" sing tegese "masak manéh". Keju iki diprodhuksi ing kabèh tlatah ing Italia. Ricotta bisa dipangan langs ...

                                               

Sachertorté

Sachertorté minangka salah sawijining jinis kuwé coklat, utawa torté, digawé dening Franz Sacher saka Austria ing taun 1832 kanggo Pangeran Wenzel von Metternich ing Vienna, Austria. Kuwé iki minangka salah sawijining sajian paling misuwur ing Wi ...

                                               

Katédral Milano

Katedral Milano ya iku sawijining yasan kang paling misuwur ing wewengkon Éropah. Katedral iki gedhé banget lan diyasa kanthi arsitèktur Gothik kang manggone ana ing lapangan utama ing pusat kutha Milano, Italia. Duomo ing Milano iki ya iku kated ...

                                               

Air Berlin

Air Berlin iku maskapé pamaburan gedhé dhéwé nomer loro ing Jerman sawisé Lufthansa. Basisé mapan ana ing Berlin, Jerman, lan ngoperasikaké penerbangan kanti tarif endèk tumuju kutha-kutha liburan ing Mediterania, KapuloanCanary lan Afrika Utara, ...

                                               

Arkia Israel Airlines

Arkia Israèl Airlines, racaké cukup ingaran Arkia ya iku maskapé penerbangan kang duwé kantor punjer ing Papan Anggegana Dov ing Tel Aviv, Israèl. Maskapé iki wujud kang gedhé dhéwé kapindho ing Israèl kanti ngoperasikaké penerbangan kanti jadwal ...

                                               

Norwegian Air Shuttle

Norwegian Air Shuttle iku sawijining maskapé pamaburan tarif asor Norwégia, kanti kantor ing Fornebu sak jabané Oslo lan basis mligi ana ing Papan Anggegana Oslo, Gardermoen. Norwegian Air Shuttle uga dijenengi Norwegian, kang ngendi wujud mèrek ...

                                               

Ethiopian Airlines

Ethiopian Airlines wujud salah siji maskapé pamaburan kang basisé ing Addis Ababa, Ethiopia. Ethiopian wujud maskapé nasional Ethiopia lan ngoperasikaké penerbangan kargo lan penumpang internasional tumuju 80 kutha ing sekabehané dunya, uga pener ...

                                               

IPTN N-250

N-250 Gatotkaca iku montor mabur Indonésia gawéan IPTN. Montor mabur iki diprodhuksi mawa lisènsi saka Spanyol.Montor mabur regional komuter turboprop kanthi rancangan asli IPTN,Indonésia. Migunakake kodhé N kang ngandut arti Nusantara duwé patun ...

                                               

Sukhoi Su-27

Sukhoi Su-27 iku Montor mabur sing wiwitané diprodhuksi déning Uni Soviet, lan dirancang déning Biro Disain Sukhoi. Montor mabur iki dirancang kanggo dadi saingan utama génerasi anyar montor mabur perang Amérikah Sarékat. Su-27 duweni jarak jangk ...

                                               

Anggur Jerman

Anggur Jerman punika jinising anggur ingkang asalipun saking Jerman. Unjukan anggur punika unjukan ingkang dipunremeni déning tiyang Jerman kejawi bir. Produk anggur Jerman ingkang paling kondhang punika Riesling ingkang gadhah ciri kas kecut lan ...

                                               

Alheira

Alheira kuwi sajinising sosis Portugal, sing digawé ora nganggo daging babi, nanging lumrahé pedhèt, bèbèk, pitik, manuk puyuh utawa terwèlu lan roti. Senadyan tembung alheira iku dijupuk saka tembung alho bawang lan jaman biyèn tau ditrapaké kan ...

                                               

Farinheira

Farinheira iku sawijining sosis Portugal sing diasep lan digawé saka glepung trigu, gajih babi lan bumbu-bumbu liyané. Warnané kuning/soklat lan lumrahé disajèkaké ing panganan tradhisional kaya ta feijoada lan cozido à portuguesa. Sosis iki uga ...

                                               

Chorizo

Chorizo utawa Chouriço iku sawijining sosis sing lumrahé digawé saka daging babi. Padatané slongsongé alami nganggo usus kéwan, cara iki wis dilakoni wiwit jaman Romawi biyèn. Ing Éropah, chorizo iku sawijining sosis sing digawé déné métode fèrmè ...

                                               

Trowongan Channel

Trowongan Channel iku salah sijiné 10 towongan paling dawa ana ing donya.Trowongan rel kanthi dawa 50-km ing dhasar Selat Inggris kang ngubungake Cheriton, Kent, ing tlatah Britania Raya, uga Coquelles cerak Calaising lor Prancis.Trowongan kang p ...

                                               

Bécak

Bécak yaiku siji tumpakan transportasi kang rodhane telu. Padatan, bécak bisa ngemot penumpang cacah loro. Becak kagolong tumpakan kang ramah lingkungan amarga ora njalari polusi. Saliyané iku, bécak uga ora nganggu bebrayan awit swaranè bécak or ...

                                               

Transoksani

Transoksani utawa Mā warā al-Nahr utawa Farārūd iku aran kuna kanggo sawijining laladan ing Asiah Tengah sing saiki dadi nagara Uzbèkistan, Tajikistan, Kyrgyzstan iring kidul, lan Kazakhstan iring kidul-kulon. Laladan iki ana ing antarané Kali Am ...

                                               

Afrika-Amérika

Ètnis Afrika-Amérika, utawa Afro-Amérika, iku siji golongan ètnis ing Amérikah Sarékat kang nenek moyang é akèh asalé saka Afrika ing pérangan Sub-Sahara lan Kulon. Mayoritas saka rakyat ètnis Afrika-Amérika getihé Afrika, Éropah lan Amérika Asli.

                                               

Monumèn Basa Afrikaans

Monumèn Basa Afrikaans iku mbokmanawa siji-sijining monumen ing donya sing digawé kanggo ngangenangaké sawijining basa. Monumen iki papané ana sadhuwuring wukir ndhuwuré Sekolah Guru ing Paarl, Western Cape Province, Republik Afrika Kidul. Monumè ...

                                               

Amérikah Kidul

Amérikah Kidul punika buwana wonten ing antaraning Samodra Pasifik lan Samodra Atlantik ingkang kasambung kaliyan Amérikah Lor ngliwati Tanah Genting Panama. Buwana punika kaliwatan déning garis khatulistiwa, lan sapérangan ageng dhataran buwana ...

                                               

Corong Kidul

Corong Kidul utawa Southern Cone ing Basa Inggris tegesé siji region géografis kang dumadi saka tlatah ing pucuk kidul Amérika Kidul, sangisoré garis Tropis Capricorn. Tlatah iki kalebu Argentina, Chili lan Uruguay, lan kadhangkala Paraguay lan p ...

                                               

Amérikah Lor

Amérikah Lèr inggih punika buwana ing wilahan bumi pérangan lèr. Sisih lèr buwana punika kawatesi déning Segantun Arktik, ing sisih wétan déning Samodra Atlantik Lèr, ing sisih kidul déning Saganten Karibia, lan ing sisih kilèn déning Samodra Pas ...

                                               

Cicuta

Cicuta ya iku bisa diarani hemlock banyu, kalebu salah siji jinis saka papat spèsies tanduran ana racuné saka kulawarga Apiaceae. Kalebu tanduran alas saka taunan kang tuwuh nganti dhuwur 2.5 meter, duwé kembang ijo cilik utawa putih kang unik di ...

                                               

AH2

AH2 iku sawijining Jaringan dalan bébas hambatan Asia zona 2 péranganing dalan Jaringan Dalan Gedhé Asia sing dawané 13.177 km utawa 8.230 mil wiwit saka Denpasar, Indonésia nganti Khosravi, Iran. kanthi rute kaya mau ing ngisor iki:

                                               

Asia Wétan

Asia Wétan iku sub-wewengkon Asia.Jembaré watara 6.640.000 km², utawa 15 persèn saka bawana mau. Nagara-nagara sing dumunung ing Asia Wétan: Jepang Koréa Kidul Koréa Lor Mongolia Républik Rakyat Cina, kajaba provinsi Qinghai lan laladan otonomi X ...

                                               

Wong Kroasia

Wong Kroasia ya iku sawijining bangsa lan golongan ètnis Slavik Kidul ing simpanganing Éropah Tengah, Éropah Kidul-Wétan, lan Segara Tengah. Wong Kroasia akèh-akèhé ndunungi Kroasia lan Bosnia lan Hércegovina, nanging minangka golongan minoritas ...

                                               

Wong Rusyn

Wong Rusyn, uga karan wong Karpatho-Rusyn utawa wong Ruténé, ya iku sawijininggolongan étnis diasporis kang nuturaké sawijining Basa Slavika Wétan, kang diarani basa Rusyn. Karpatho-Rusyns iku turunan saka wong Ruténia kang ora nganggo étnonim "w ...

                                               

Jhon van Beukering

Jhon "Jhonny" van Beukering inggih punika tiyang pèmain sèpak bola Walandi saking kèturunan Indo, ing wèkdhal punika piyambakipun main kanggé Pelita Jaya FC ing Liga Super Indonésia. ing limrahipun gadhah posisi dados striker.

                                               

Alaska

Alaska iku praja ing Amérikah Sarékat. Miturut jembar wewengkon, Alaska dadi praja AS kang gedhé dhéwé, lan paling sugih sumber alam. Alaska ora kasambung karo wewengkon AS dharatan saéngga dadi wujud èksklaf. Alaska dituku déning Amérikah Saréka ...

                                               

Ostenrik

Kutha-kutha utama ing Austria yaiku Wina lan kutha krajan nagari-nagari ing Austria yaiku St. Polten, Linz, Salzburg, Innsbruck, Bregenz, Klagenfurt, Graz dan Eisenstadt.

                                               

Sudetenland

Sudetenland utawa Tlatah Sudetia iku laladan sing saiki ana ing Cékia. Laladan iki wujud papan dunungé wong Jerman Sudeten Sudetendeutsch sing wis dibubaraké Kakaisaran Austria-Hongaria nalika taun 1918 ana ing nagara Cekoslovakia. Saka antara ta ...

                                               

Bohémia

Bohémia iku tlatah ing Céko pérangan kulon. Lucuné tlatah iki ing basa Céko dhéwé ora nduwé jeneng kusus. Ing basa Céko, tembung adjektif český tegesé bisa Céko utawa Bohémia. Ambané tlatah Bohémia 52.065 km 2. Sing ndunungi kurang luwih 6 yuta j ...

                                               

Kirgizstan

Kirgizstan kang biyèn, sadurungé pisah saka Uni Sovyèt ditepungi minangka Kirgisia utawa Kirgizia iku nagara kang dumunung ing Asia Tengah. Wewatesan karo Républik Rakyat Tiongkok, Kazakhstan, Tajikistan, lan Uzbekistan. Kutha krajané ana ing Bis ...

                                               

Laos (nagara)

Républik Dhémokratik Rakyat Laos punika salah satunggalipun nagara kang misuwur ana ing daratan ing Asia Kidul-Wétan, duwé tapel wates Myanmar kaliyan Républik Warga Cina ing sisih kulon-segara, Vietnam ing Wétan, Kamboja ing kidul lan Thailand w ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →