ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 274




                                               

Carpaccio

Carpaccio yaiku sajian daging utawa iwak, diiris tipis utawa ditumbuk lancip, lan disajekake mentah, biasane minangka panganan pembuka. Iki digawe ing taun 1950 dening Giuseppe Cipriani saka Harrys Bar ing Venesia lan dipopulerake sajrone paruh k ...

                                               

Olahan Australia

Masakan Australia minangka panganan lan praktik masak ing Australia lan pedunung. Minangka negara modern imigrasi skala gedhe, Australia wis nyedhot kontribusi kuliner lan adaptasi saka macem-macem budaya ing saindenging jagad, kalebu Inggris, Er ...

                                               

Tihlo

Tihlo minangka sajian saka propinsi sejarah Agame ing Tigray sing kasusun saka bal adonan gandum sing ditutupi daging lan saus adhedhasar berbere sing asring dadi cemilan. Tihlo umume dikonsumsi minangka sajian utawa cemilan, apamaneh ing komunit ...

                                               

Pangresik untu palsu

Pembersih gigi palsu digunakake kanggo ngresiki untu nalika metu saka cangkem. Panggunaan utama yaiku kanggo ngontrol tuwuhing mikroorganisme ing gigi palsu, utamane Candida albicans, saéngga bisa nyegah gastratitis sing gegandhengan karo untu. N ...

                                               

Tincture

Tincture biasane minangka ekstrak bahan tanduran utawa kewan sing larut ing etanol. Konsentrasi pelarut 25-60% umume, nanging bisa nganti 90%. Ing kimia, tincture minangka solusi sing nduweni etanol minangka pelarut. Ing obat herbal, tincture alk ...

                                               

Salad waldorf

Sunset salad iku woh lan jangan ing salad umume digawe saka seger apples, celery, walnuts, lan grapes, disandangi ing mayonnaise, lan tradisional dadi ing amben saka Lettuce minangka appetizer utawa meal cahya. Apel, celery, lan anggur kabeh bisa ...

                                               

Sega brongkos

Bahan-bahan kanggo nggawe beras Brongkos yaiku kentang, kacang ijo, kacang abang, santen, serai, jahe, lengkuas, godhong teluk, minyak goreng, uyah. Nalika marinade digawe saka nangka enom, papak, bawang, asam jawa, gula. dhisik goreng tahu seten ...

                                               

Pimiento

A pimiento, pimento nuduhake mrica apa wae. Ing sawetara negara sing nganggo basa Inggris, umume digandhengake karo macem-macem mrica cabe gedhe, abang, jantung sing ukurane 3 nganti 4 ing dawane lan 2 nganti 3 ing jembar. Daging pimiento iku leg ...

                                               

Kuwé tèh Rusia

Kue teh Rusia minangka jinis jajanan, asring dipangan udakara Natal ing Amerika Serikat. Minangka salah sawijining jinis ramuan, jajanan sing umum dienggo ing Inggris sajrone Abad Pertengahan. Varietas sing padha dikenal minangka kue perkawinan M ...

                                               

Streusel

Ing baking lan jajanan, streusel yaiku gandum, mentega, lan gula sing paling ringkes sing dipanggang ing ndhuwur muffin, roti, pai, lan kue. Sawetara resep modern nambah rempah-rempah lan nutmeat sing disigar. Campuran kasebut uga bisa dilapisi u ...

                                               

Attiéké

Attiéké yaiku salah sawijining jinis olahan arupa lawuh sing digawe saka singkong sing dadi bagean saka masakan Côte dIvoire ing Afrika. Piring kasebut disiapake saka bubur singkong fermentasi sing wis parut utawa granulasi. Pepe attiéké uga disi ...

                                               

Tava

Tava, tawa, tapa, saj, utawa saj tava yaiku salah sawijining jinis wajan utawa lempengan wajan disk sing rata utawa cekung, biasane digawe saka wesi besi, aluminium, utawa baja karbon. Bisa uga enamel utawa diwenehi permukaan sing ora nemplek. Ik ...

                                               

Porcupine bakso

Meatballs Porcupine iku salah sawijining jinis olahan saka Amérika sajian saka lemah daging sapi lan beras meatballs masak ing sauce tomat. Iki minangka bahan baku sajrone Depresi Gedhe sing mbutuhake mung sawetara bahan dhasar: daging sapi, bera ...

                                               

Chop suey Amèrika

Suey chop american yaiku salah sawijining olahan arupa pasta casserole amerika sing digawe karo daging sapi, macaroni lan saos tomat sing wis dienggo, ditemokake ing masakan ing New England lan wilayah liyane ing Amerika Serikat. Ing njaba New En ...

                                               

Cukuran

cukur minangka alat agul- agul sing biasane digunakake kanggo nyopot rambut ing awak kanthi cara cukur. Jinis cukur rambut kalebu cukur lurus, cukur pengaman, cukur nganggo, lan cukur listrik. Nalika pisau cukur wis ana wiwit sadurunge Zaman Peru ...

                                               

Kocok ora udhak

Shaken, not stirred minangka tembung rangking agen fiksi Inggris Rahasia Inggris Ian Fleming, James Bond, lan nerangake pilihan kanggo nyiapake koktail martini., Frasa kasebut pisanan ditampilake ing novel Diamonds Are Forever 1956, sanajan Bond ...

                                               

Camoté cué

Camote cue utawa camotecue minangka panganan cemilan sing populer ing Filipina sing digawe saka camote. Irisan camote dilapisi gula merah banjur digoreng kanggo masak kentang lan gula kanggo karamel. Iki minangka salah sawijining panganan jalanan ...

                                               

Tèh lèmon garing

Teh jeruk garing, uga dikenal minangka chai noomi basra, teh noomi basra utawa teh loomi, minangka jinis teh herbal digawe saka jeruk nipis garing sing tradisional ing negara-negara Arab Teluk Persia lan Irak.

                                               

Lenga hash

Minyak Hash, uga dikenal minangka minyak madu utawa minyak ganja, minangka oleoresin sing dipikolehi kanthi ekstraksi ganja utawa hashish. Iki minangka konsentrat ganja sing ngemot resin lan terpene - utamane, tetrahydrocannabinol, cannabidiol, l ...

                                               

Kuwé reged

Kotoran lan cacing yaiku salah sawijining olahan arupa kue Amerika sing digawe saka cookie sandwich lan puding vanilla sing dikombinasikake karo bahan liyane kanggo nggawe panganan cuci mulut sing mirip karo lemah utawa bumi. Iki digawe kanthi ng ...

                                               

Pasta con le sarde

Pasta con le sarde minangka salah sawijining jinis olahan arupa sajian pasta Sisilia kanthi sardin lan teri. Iki diakoni minangka produk panganan tradisional Italia ing skema tradizionale Prodotto agroalimentare pamrentah Italia. Paling akeh diga ...

                                               

Nanaimo kothak

Nanaimo bar / n ə ˈ n aɪ m oʊ / iku panganan cuci mulut bar sing ora mbutuhake baking lan dijenengi kutha Nanaimo, British Columbia. Dumadi saka telung lapisan: wafer, kacang, lan dhasar remah klapa; custard icing ing tengah; lan lapisan ganache ...

                                               

Chả lua

Biasane, chả lua digawe saka daging babi tanpa lemak, pati kentang, bawang putih, mrica ireng lemah, lan saos iwak. Daging babi kudu ditumbuk nganti pasty; ora bisa disigar utawa digiling, amarga daginge isih serat, garing, lan remuk. Sajrone pun ...

                                               

Ginataang kuhol

Ginataang kuhol yaiku salah sawijining olahan saka siput saka Filipina sing digawe saka siput apel ing santen nganggo sayuran godhong, bawang, bawang putih, jahe, siling haba cabis, bagoong alamang, lan uyah lan mrico. Labuyo cili uga umume ditam ...

                                               

Bubur cha cha

Bubur cha cha, uga dieja minangka bubur cha-cha, minangka salah sawijining olahan arupa panganan cuci mulut Betawi lan panganan sarapan ing masakan Indonesia, masakan Malaysia, masakan Phuket lan masakan Singapura sing disiapake nggunakake sagu m ...

                                               

Krèker kèju

Krupuk keju minangka jinis krupuk sing disiapake nggunakake keju minangka bahan utama. Bahan-bahan krupuk umum tambahan biasane digunakake, kayata gandum, glepung, cendhak, ragi, uyah lan macem-macem bumbu. Bahan-bahan kasebut dibentuk dadi adona ...

                                               

Geera babi

Daging babi geera minangka gaya daging babi sing dimasak mung nganggo wiji cumin lan mrico. Daging babi dipotong cilik-cilik banjur dibumbui nganggo uyah, mrico panas, bawang, bawang, bawang putih, mrica ireng, pimentos, lan bandanya. Bandanya an ...

                                               

Pudhing kopi kelèt

Puding tisu lengket, uga dikenal minangka STP utawa puding tanggal lengket ing Australia lan Selandia Baru, minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan cuci mulut Inggris / Inggris sing kalebu kue spons sing lembab banget, digawe ngangg ...

                                               

Roti sosis

Roti sosis minangka panganan Amerika sing digawe saka sosis lan bahan liyane sing digulung utawa ditutup adonan lan dimasak ing oven. Roti sosis biasane digawe saka adonan pizza lan kalebu sosis Italia, keju mozzarella utawa keju panggantos sing ...

                                               

Solé meunière

Meunière tunggal minangka salah sawijining olahan arupa sajian iwak klasik Prancis sing kasusun saka tunggal, luwih becik kabèh utawa filet, sing dikeruk ing glepung, wajan digodhog ing butter lan disedhiyakake karo saus butter coklat, peterseli ...

                                               

Olahan Portugis

Buku paling tuwa sing paling misuwur babagan masakan Portugis, sing judhule Livro de Cozinha da Infanta D. Maria de Portugal, wiwit abad kaping 16, nggambarake akeh panganan daging, iwak, unggas lan abad pertengahan sing populer. Unggas, gampang ...

                                               

Cho muang

Cho Muang minangka cemilan khas Thailand. Mahal banget amarga mbutuhake katrampilan lan upaya sing kudu ditindakake. Cho muang umume dibentuk kaya kembang mawar, nanging bisa ditemokake kanthi macem-macem bentuk. Rona mirip karo mawar ungu, lan a ...

                                               

Surf lan turf

Surf lan gambut utawa surfing n turf minangka kursus utama kanggo nggabungake panganan laut lan daging abang. Komponen panganan laut sing khas yaiku lobster, udang, udang, cumi-cumi utawa kerang, sing bisa dikukus, dipanggang utawa dipanggang lan ...

                                               

Nyamikan halal

Paket cemilan halal minangka panganan cepet, sing populer ing Australia, sing kalebu daging kebab sing disertifikasi kanthi halal lan kripik. Uga kalebu macem-macem jinis saos, biasane lombok, papak, lan barbecue. Yoghurt, keju, mrico jalapeño la ...

                                               

Olahan New Mexico

Olahan New Mexican inggih punika masakan saka Kabupatèn US negara saka New Mexico, wilayah iki utamané misuwur campuran saka Pueblo Native American karo Hispano Spanyol lan masakan Mexican asale Nuevo México.

                                               

Cuajada

Cuajada minangka produk keju. Biasane digawe saka susu wedhus wedhus, nanging saiki luwih asring digawe industri saka susu sapi. Kutha iki misuwur ing wilayah lor Spanyol. Ing Amerika Latin misuwur ing Kolombia lan ing negara-negara Amerika Tenga ...

                                               

Lakerda

Lakerda minangka panganan bonito sing diasinake minangka mezze ing Balkan lan Timur Tengah. Lakerda digawe saka pindah Bonito siji-taun-lawas liwat Bosporus utamané prized.

                                               

Kuwé oat Staffordshire

Staffordshire oatcake minangka salah sawijining jinis olahan kang digawe saka oatmeal, glepung lan ragi kanggo nggawe pancake kandhel. Wis masak ing wajan, "batu watu mburi" utawa "baxton". Oatcake minangka spesialisasi lokal ing wilayah Stafford ...

                                               

Shrub

Ing babagan omben-omben campuran, shrub minangka salah sawijining jinis minuman beralkohol sing beda, nanging ana gandhengane. Salah sawijining jinis semak yaiku liqueur buah sing populer ing Inggris kaping 17 lan 18, umume digawe nganggo rum uta ...

                                               

Sega saffron

Nasi safron yaiku salah sawijining jinis olahan arupa sajian sing digawe saka kunyit, sega putih lan uga umume bouillon sayuran. Nasi kunyit ditemokake ing masakan ing pirang-pirang negara. Resepane padha karo nasi mateng biasa sing ditambah baha ...

                                               

Salad jeruk Sicilia

Salad jeruk Sisilia minangka sajian khas salad saka masakan Spanyol lan Sisilia, sing nggunakake jeruk minangka bahan utamane. Biasane disajikake ing wiwitan utawa pungkasan panganan. Ing bentuk sing paling dhasar, salad kalebu irisan jeruk tipis ...

                                               

Santorini

Cithakan:Infobox wine regionCithakan:Infobox wine region Santorini minangka wilayah anggur Yunani sing dununge ing nusantara Santorini ing pulau- pulau Cyclades kidul Yunani. Anggur wis diprodhuksi ing kana wiwit jaman kuna, nanging nalika Abad P ...

                                               

Rolo

Rolo, minangka salah sawijining jinis olahan kanggo coklat muter gaya, punika saka kerucut utawa conical frustum coklat karo caramel tengah. Pisanan diproduksi ing Inggris dening Mackintosh ing taun 1937, digawe dening Nestlé.

                                               

Waluh isi

Waluh isi, courgette, sumsum, mahshi, utawa zucchini diiseni minangka panganan sing umum ditemokake ing wilayah bekas Kekaisaran Ottoman saka Balkan nganti Levant lan Mesir, sejenis dolma. Iki kalebu macem-macem jinis waluh utawa zucchini sing di ...

                                               

Aamras

Aamras minangka sajian manis sing ditampilake ing masakan bawana India lan digawe saka bubur woh mangga. Pulp mangga sing wis mateng diekstrak, biasane nganggo tangan, lan dikonsumsi bebarengan karo pooris utawa chapati. Kadhangkala ghee lan susu ...

                                               

Chapman

Chapman minangka salah sawijining jinis omben-omben non-alkohol, biasane warnane abang. Kadhangkala diarani pukulan non-alkohol, umume digawe karo campuran bitter Fanta, Sprite, Timun, Lemon, Grenadine lan Angostura lan biasane disajikake ing can ...

                                               

Wajan panggorèng

Wajan panggoreng utawa frying telusur, frypan, utawa skillet punika salah sawijining jinis piranti warata pan digunakake kanggo frying, searing, lan Browning panganan. Biasane 20 to 30 cm diameteripun kanthi sisih sing cukup endhek, suar ing njab ...

                                               

Urang lan bubur jagung

Urang lan grits minangka salah sawijining jinis olahan arupa sajian tradisional ing Lowcountry ing pesisir Carolinas lan Georgia. Iki minangka panganan sarapan tradisional, sanajan akeh sing nganggep panganan kasebut minangka panganan sing mangan ...

                                               

Ginséng

Ginseng iku oyod saka tetanduran ing genus Panax, kayata ginseng Cina, China South ginseng, lan ginseng Amérika, biasane ditondoi dening anané ginsenosida lan gintonin. Sanajan ginseng wis digunakake ing obat tradisional sajrone pirang-pirang aba ...

                                               

Tutup botol

tutup botol utawa tutup botol nutup bukaan botol. Topi biasane dihias kanthi warna kanthi logo merek wedang. Tutup plastik digunakake kanggo botol plastik, dene logam nganggo gandheng plastik digunakake kanggo gelas; tutup plastik umume digawe sa ...