ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 285



                                               

Anas Maruf

Anas Mayulis Maruf utawa Anas Maruf ya iku sastrawan lan panjarwa Indonésia. Jeneng samarané Lela Astra A.M. Karya-karyané akèh kang ditulis ana ing kalawarta, kaya ta Amir Khusro lan Moh. Iqbal ing Madjalah Nasional taun 1951 lan Mundur teratur ...

                                               

Any Widayati

Any Widayati, aliyasé Drs. Soetarno, ya iku salah siji penulis sastra panglipur wuyung ing kasusastran Jawa. Dhèwèké kalebu pengarang golongan angkatan penerus sing aktif nulis watara taun 1960-1966, bebarengan karo jeneng-jeneng kaya déné J.F.X ...

                                               

Aoh Kartahadimadja

Aoh Kartahadimadja ya iku pujangga sastra Indonesia kang uripé ing manca. Dhèwèké anak patih ing Sumedang, Jawa Kulon. Amarga iku, dhèwèké bisa sekolah nganti MULO. Zahra iku salah siji karyané Aoh kang isiné kumpulan sajak dibabar Balai Pustaka ...

                                               

Arcee

Arcee iku sawenèh jeneng karakter fiksi sing ana ing waralaba Transformers. dhèwèké iku karakter Autobot wédok, racaké diwènèhi warna biru utawa jambon. Arcee dadi Autobot wédok sing paling misuwur, Dhèwèké digawé duwèni luwih akèh adiraga lan du ...

                                               

Arjono

Arjono ya iku juru kodhak. Miyos ing Surakarta, 4 Sèptèmber 1932. Agama: Islam. Pawiyatan: SMA B, kursus Foto Helios, kursus juru kodhak ing TVRI, Reyerson Polythechnical Institute di Toronto-Kanada. Naté dadi karyawan ing Chandra Pictures, Jacob ...

                                               

Art Jog

Art Jog ya iku bursa seni rupa kontèmporèr kang dianakaké saben taun ana Ngayogyakarta. Art Jog sepisanan dianakaké ing taun 2008 kanthi jeneng Jogja Art Fair minangka salah sijining pérangan acara Festival Kesenian Yogyakarta. Ing taun 2009, Jog ...

                                               

Asmara Hadi

Asmara Hadi, sesinglon saka Abdul Hadi, ya iku sastrawan Indonésia. Minangka pujangga sastra Indonésia, dhèwèké misuwur wiwit taun 1930an lan kalebu panulis ing Poedjangga Baroe. Asrama Hadi iku minangka jeneng samarané awit akèh panulis Poedjang ...

                                               

Assyabaab Surabaya

Klub iki diyasa ing taun 1948 ing Ampel, Surabaya. Klub iki dijenengi Assyabaab; iku jejuluk kanggo keturunan Arab sing ana ing tlatah iku, wiwit ing diyasa Klub iki minangka keturunan Arab. Assyabaab minangka salah sijiné klub sing paling misuwu ...

                                               

Asus

ASUSTeK Computer Inc., ya iku kumpeni èlèktronik lan piranti atos komputer multinasional saka Taiwan sing kantoré ana ing Beitou District, Taipei, Taiwan. Produk saka kumpeni iki kalebu dhéstop, lèptop, netbook, télepon, piranti jaringan, monitor ...

                                               

Atas Angin

Negeri Atas Angin punika salah satunggalipun panggonan wisata dhateng Kabupatèn Bojanegara. Wisata kang nembé dibuka pungkasan 2015 niki sampun kathah pengunjung. Botèn saking Bojonegoro kémawon, namung kathah ingkang saking Kabupatèn Nganjuk, Ka ...

                                               

Bacary Sagna

Bacary Sagna ya iku salahsijiné juru main bal-balan profèsionalteka Perancis sing main dadi bèg kanggo Manchester City F.C. ndhik Liga Utama Inggris lan Prancis. Sagna Miwiti kariré ndhik juru main junior ndhik Auxerre. Piyambaké uga main ndhik t ...

                                               

Bag of Bones

Bag of Bones iku novèl taun 1998 anggitané Stephen King. Novèl iki nyaritaké panulis sing kena kabuntuan panulis lan delusi suwéné 4 taun ing omah mergil cerak tlaga sawisé setriné mati. Novèl iki menang ing Bram Stoker Award kanthi kategori Novè ...

                                               

Bakwan Malang

Bakwan Malang ya iku panganan khas saka Kutha Malang, Jawa Wétan. Bakwan iki wujud penthol utawa bakso ingkang diparingi kuah lan pangsit goreng. Bakwan iki uga kathah ing tlatah Jawa Wétan, kaya ta Kutha Surabaya, Kutha Malang, Kabupatén Gresik, ...

                                               

Bandung Raya (1987-1997)

Bandung Raya ya iku asosiasi klub bal-balan profèsional Indonésia saka Bandung. Klub iki diyasa ing tanggal 17 Juni taun 1987. Klub iki main ana ing Galatama tekan jenengé diganti dadi Liga Indonesia Premier Division ing taun 1994, main ana ing d ...

                                               

Barléyan nggetih

Barléyan nggetih ya iku sawiji istilah kanggo barléyan sing ditambang ing zona adilaga lan didhol kanggo mbandhani pamberontakan, paiguhing ndlusupé bala perang, utawa kegiyatané laksmana ing adilaga. Istilah iku mau dinggo nekenakéthe temahing d ...

                                               

Basa Melayu Panai

Basa Melayu Panai atawa Basa Melayu dhialèk Panai ya iku basa sing dicaturaké ning wewengkon Kacamatan Panai Tengah lan Kacamatan Panai Hilir, Kabupatèn Labuhanbatu, Sumatra Lor. Basa iki sing dadi basa ibu wong-wong Melayu ning Panai lan dienggo ...

                                               

Basa Padoé

Basa Padoè salah sawiji basa Austronèsia sing dicaturakè ing Kacamatan Nuha, Malili, lan Mangkutana, Kabupatén Luwu Timur Sulawesi Kidul. Basa kien maning ning rumpun kulawarga basa-basa Bungku-Tolaki. Ning salah siji sumber basa Padoé iki serump ...

                                               

Basa Sunda Cirebon

Basa Sunda Cirebon atawa Sunda dialék Cirebon kuen rupa dialék basa Sunda kang ana ning wewengkon eks karesidenan Cirebon. Sekien karesidenan Cirebon iku ana ning kutha Cirebon. kabupatén Cirebon, Majaléngka, Kuningan, lan Indramayu, provinsi Jaw ...

                                               

Basilika Santo Pétrus

Basilikah Santo Pétrus iku gréja gedhé ing Kutha Vatikan, in Roma, Italia. Gréja kuwi asring ingaran "gréja gedhé dhéwé ing Christendom". Ing tradhisi Katulik, Basilika Santo Pétrus dipracaya minangka pakuburané Simon Petrus, kang salah sijiné ro ...

                                               

Bella Esperance Lie

Bella Esperance Lie ya iku paraga. Miyos ing Singapura, 6 Juni 1965. Agama: Kristen. Pawiyatan: Secondaray School Singapura. Kapisanan dhèwèké bola-bali Singapura-Jakarta, pungkasané dhèwèké manggon ana ing Indonésia awit warsa 1990. Bella nyoba ...

                                               

Bleak House

Bleak House dibabar pisanan ing wujud serial antarané Maret 1852 lan September 1853, lan novèl iki dadi salah sawijining novèl mligi Charles Dickens. Novèl iki duwé akèh karakter lan sawenèh subjejer. Sapérangan caritané dituturaké déning Esther ...

                                               

Bonggolan

Bonggolan punika panganan khas saking Kabupatèn Gresik, Jawa Wétan. Bonggolan punika wujudé lonjong rasané gurih lan kenyal. wernane bonggolan saged putih lan saged warna jingga. racaké yèn warna putih rasané namung gurih, yèn wernane jingga rasa ...

                                               

Bongko kopyor

Bongko kopyor ya iku panganan tradhisional khas saka dhaerah Kacamatan Manyar Kabupatèn Gresik, Jawa Wétan. Ora ngerti wiwit kapan Bongko Kopyor iku wiwit ana lan didol ing Gresik. Nanging kang jelas saben wulan Ramelan, ana ing manéka dhaerah Ka ...

                                               

Budaya (kalawarti)

Budaya ya iku kalawarti kang dibabar Jawatan Kabudayaan Pusat Departemen Kebudayaan pusat Departemen PDK, Urusan Kesenian, Yogyakarta. Babar sepisanan ing sasi Fèbruari 1953. Motivasiné ya iku pepinginan wong-wong kang ngrembakakaké rasa kamanung ...

                                               

Bumi Mania

Bumi Mania utawa Kebumen Militan Suporter iku jeneng paguyuban sing nyengkuyung pakumpulan bal-balan Persak Kebumèn. Bumi Mania kawujud taun 2012 sing ancasé nguripaké manèh bal-balan lokal Kabupatèn Kebumèn sing kala iku dianggep mati.

                                               

Bunny Man

Bunny Man iku legèndha urban sing bokmenawa asal mulané saka rong kadadéan ing Fairfax County, Virginia, nalika taun 1970, nanging banjur sumebar ing wewengkon Washington, D.C. Carita iki akèh wernané. Akèh-akèhé, carita Bunny Man iku ngenani won ...

                                               

Burkini

Burkini iku tipe klambi langèn kanggo wedhok muslim. Desainé ngayogyani pangajaran Islam saka Quran sing ngongkon wong wedhok klambèn sing jatmika. Klambi kudu ngukubi kabèh awak kejaba rai, tangan, lan sikil, lan uga kudu ènthèng manawa dienggo ...

                                               

Calzone

Calzone ya iku sawiji pizza saka Italia kang dipanggang lan dilempit kang baka mulané ing Naples. Calzone lumrahé kagawé saka adonan roti kang diuyahi, dipanggang ing sawiji oven lan diisi nganggo salami utawa ham, mozzarella, ricotta lan Parmesa ...

                                               

Campbells Soup Cans

Campbells Soup Cans, sing kadang kala ngerujuk minangka 32 Campbells Soup Cans, ya iku sawiji karya senior sing digawé ing taun 1962 déning Andy Warhol. Karya iku dumadi kanvas cacah 32, saben kanvas sing dhuwé ukuran dhéwé; dhawané 20 inches × a ...

                                               

Candhi Tawang Alon

Candhi Tawang Alon manggon ana ing Désa Talon, Kacamatan Sedati, Kabupatèn Sidaharja. Candhi iki kawangun saka watu bata, lan ing sadhuwure lemah kang undhuk-undhukan kira-kira 300 m arah kidul saka dalan Désa Buncitan. Lemah ing sacedhake candhi ...

                                               

Chanel

Chanel S.A. ya iku perusahaan swasta saka Prancis sing didarbéni déning Alain lan Gérard Wertheimer, para buyuté Pierre Wertheimer. Alain lan Gérard Wertheimer kuwi kanca dagangé couturière, sing jenengé Gabrielle Bonheur Chanel. Chanel S.A. iku ...

                                               

Channel S.A.

Channel S.A. ya iku perusahaan Chanel S.A swasta saka Prancis sing didarbéni déning Alain lan Gérard Wertheimer, para buyuté Pierre Wertheimer. Alain lan Gérard Wertheimer kuwi kanca dagangé couturière, sing jenengé Gabrielle Bonheur Chanel. Chan ...

                                               

Cinta di Saku Celana

Cinta di Saku Celana ya iku filem drama-komedi Indonésia ingkang diudhari ing surya 28 Juni 2012. Filem iki disutradarai déning Dawn Nugros. Cinta di Saku Celana iki dilakoni karo Donny Alamsyah lan Joanna Alexandra.

                                               

Cumbana

Cumbana, utawa koitus utawa kopulas, prinsipe ya iku mlebu lan ndhorongé penis, lumrahé nalika lagi ereksi, menyang jero vagina kanggo pakematanl sèksual, reproduksi, utawa loro-loroné. Iku mau uga dimudhengi minangka cumbana vagina utawa seks va ...

                                               

Cupakabra

Cupakabra utawa chupacabras ya iku makluk legéndharis ing folklor saka Amérikah, kanthi weweruhané kang kawitan kang diakoni dilapuraké ana ing Puérto Riko. Jeneng iku asalé saka tebiyaté kéwan mau, ya iku nyerang rajakaya lan ngombé getihé, mlig ...

                                               

Cybertron

Cybertron iku planit fiksi, planit asalé karakter Transformers ing manéka wujud fiksi ing méta seri lan toyline déning Hasbro. ing sèri Jepang, planit iki minangka diarani "Cybertron" pocapan minangka セイバートロン Seibātoron. Cybertron iku dien ...

                                               

Daging sapi enom

Daging sapi enom,utawa basa inggrisé veal, iku aging saka anak-anakané sapi utawa pedèt, béda karo daging sapi sak akewan ternak sing luwih tuwa. Daging sapi enom bisa diprodhuksi saka sapi lanang utawa wedhok saka peranakan apa waé; nanging, akè ...

                                               

David Copperfield

David Copperfield, iku novèl angka 8 sing ditulis déning Charles Dickens. Sesirah lengkapé ya iku The Personal History, Adventures, Experience and Observation of David Copperfield the Younger of Blunderstone Rookery. Carita iki diterbitaké pisana ...

                                               

Deddy Rizaldi

Deddy Rizaldi ya iku paraga. Miyos ing Jakarta, 2 Nopèmber 1970. Pawiyatan: Fakultas Ékonomi Universitas Pancasila. Jaka berzodiak Scorpio iki naté mèlu kontès Abang lan Noné Jakarta. Salah sawijining Abnon nyemplung ing Jagad filem lan sinétron, ...

                                               

Deddy Sutomo

Deddy Sutomo ya iku paraga Indonésia. Lahir ing Jakarta, 26 Juni 1941. Agama: Islam. Pawiyatan: SMA, Kusus Jurnalistik, Lembaga Seni Surakarta, Studi Group Drama Yogyakarta. Naté dadi batara guru ing Klatèn, mucal babagan prakarya. Kamangka mangk ...

                                               

Denias, Senandung di Atas Awan

Denias, Senandung di Atas Awan ya iku filem sing disutradari karo John de Rantau lan diprodhuksi ing taun 2006, dibintangi déning Albert Thom Joshua Fakdawer, Ryan Stevano William Manoby, Ari Sihasale, Nia Zulkarnaen lan Marcella Zalianty. Film D ...

                                               

DF-41

Dongfeng-41, ya iku senjata peluru kendhali antar benua sing bahan bakaré nuklir gaweané Cina sing lagi dikembangaké tès maburé. Dongfeng-41 duwèni jarak témbak antarané 12.000 km tekan 15.000 km. mulané saka iku DF-41 peluru kendhali sing duwé j ...

                                               

DF-5

Dongfeng 5 or DF-5 iku telung tahapan ICBM. DF-5 dawané 32.6 mèter lan diamèter 3.35 mèter. Duwèni bobot 183.000 kilo gram lan jarak tempuh kira-kira 12.000 tekan 15.000 kilomèter. DF-5 mabur kapisan taun 1971 lan digunakaké tekan 10 taun sawisé. ...

                                               

Dhaptar pambabar ing taun 1840 - 1917

Menika jeneng-jeneng pembabar ing taun 1840-1917 sarta babaranipun ya iku: 18. Budi Utama wonten ing Surakarta babaripun inggih punika, Serat Rangsang Tubang Ki Padmasoesastra, 1912. 15. G.C.T. Van Derp & Co. wonten ing Semarang babaranipun inggi ...

                                               

Dick Hartoko

Dick Hartoko ya iku pangalihbasa, budayawan, rohaniwan, lan dhosèn. Dhèwèké lair an Jatirata, Jawa Wétan, tanggal 9 Mèi 1922, séda tanggal 1 September 2001. Dhèwèké akèh nulis buku-buku sastra, filsafat, seni, lan budaya. Dhèwèké uga dikenal mina ...

                                               

Dimitri Payet

Florent Dimitri Payet ya iku salahsijiné juru main profèsional saka Perancis sing main kanggo klub Olimpique Marseille. Piyambaké biasa main ndhik posisi glandhang. Payet miwiti karir junioré ndhik klub Saint-Philippe, Saint-Pierroise, Le Havre l ...

                                               

Dongfèng (rudhal)

Dongfeng iku peluru kendhali sèri pertengahan lan antar benua kang dilakokno Républik Rakyat Cina. Biasane, tembung Dongfeng iku disingkat dadi DF, dadi Dongfeng 9 iku katulis DF-9.

                                               

Dunaliella salina

Dunaliella salina iku jeneng alga ijo. Kéwan unisèlulèr iki gampang tinemu ing papan mawa konsèntrat uyah sing dhuwur. Dunaliella salina nggawé pigmèn abang lan jambon sing mratandhani konsèntrat uyahé dhuwur. Alga iki toléran marang konsèntrat u ...

                                               

Dunkirk (filem 2017)

Dunkirk ya iku filem sing arep metu sing gènréné aksi-thriller sing sutradhara, ko-prodhuser,lan panganggit naskah filem ya iku Christopher Nolan. Carita ing filem iki jupuk latar ing adilaga donya angka 2 nalika évakuasi Dunkirk. Prosès gawé fil ...

                                               

Faithful (buku)

Faithful iku buku sing ditulis bareng Stephen King lan Stewart ONan. Buku iki isiné obrolan antara King lan ONan ngenani Red Sox usum 2004. Obrolané diwiwiti mawa e-mail kala mangsa panas 2003, lan saindenging usum 2004, saka Spring Training ngan ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →