ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 286



                                               

Fèsyen Prancis

Prancis iku sawiji nagara kang maju ing indhustri desain fesyen, karo nagara-nagara liyané kaya Itali, Jérman, Karajan Manunggal, Jepang lan, Amérikah Sarékat. Fèsyen iku salah sawijining pérangan kang wigati ing kabudayan nagara-nagara iku mau l ...

                                               

Galaksi katé

Galaksi katé ya iku galaksi cilik kang dumadi saka sawenèh milyar lintang, galaksi iki diarani cilik amarga dibandhingaké karo galaksi Bimasekti kang ngamot 200-400 milyar lintang. Galaksi awan gedhé Magellan, kang orbit muteré iku cedhak karo ga ...

                                               

Gapura Wringin Lawang

Gapura Wringin Lawang ya iku salah sawijiné candhi kang manggon ana ing Désa Jatipasar, Trowulan. Sing karo masarakat kerep diarani candhi Jatipasar.Gapura iki kabangun saka watu bata kang duwé dawa 13 m, amba 11.5 m, lan dhuwuré13.7 m. Wangunan ...

                                               

Gema Suasana

Gema Suasana ya iku kalawarti sasèn sastra. Kalawarti iki dibabar déning Badan Umum Pembangunan-Opbow, Gunung Sahari. Sepisanan dibabar ing 1 Januari 1948 lan pungkasan ing 1970. Sasaran pamacané ya iku kaum tengah lan para winasis, ing Indonesia ...

                                               

Gendra Watergate

Watergate iku gendra pulitik gedhé lan kadadèn ing Amérika Sarekat ing taun 1970-an, sawisé ana prampokan ing kantor gedhéné Democratic National Committee ing pakantoran Watergate ing Washington, D.C. lan administrasiné Présidhèn Richard Nixon si ...

                                               

GIF

Graphics Interchange Format ya iku gambar sing formaté bitmap sing kawanuhaké déning CompuServe ing taun 1987 lan uwis akèh digunakaké ing World Wide Web amarga sengkuyungan lan portabilitasé sing amba. Formaté GIF nyengkuyung gambar tekan 8 bita ...

                                               

Giotto di Bondone

Giotto di Bondone, kang lumrahé diapali minangka Giotto iku sawijining pelukis saka Italia lan arsitek saka Firenze. Dhèwèké dianggep kang paling pratama ing barisan para seniman gedhé ing Renaisans Italia. Giovanni Villani, kang urip ana ing wek ...

                                               

Gladhiator

Gladiator ya iku pejuang nggawa gaman sing dadi tontonan marang para pawiyarsa ing Roman Republic lan Kakaisaran Roma ing adon-adon karo gladhiator-gladhiator liyané, kéwan buas, lan para dursila. sawenèh uwong dadi gladhiator kanthi sukarela sin ...

                                               

Gorèngan

Gorengan ya iku jajanan sing digoreng. Tuladhané gorengan ya iku tahu isi, ote-ote, molen, tempe menjes, lan dadar jagung. Wong Indonésia padha séneng gorengan. Gorengan biasan didhahar déning wayahipun énjang utawa sonten. Regan gorengan lumayan ...

                                               

Gundam

Gundam, uga diarani Gundam Series, ya iku mèdia fiksi sains kang digawé déning waralaba Sunrise kang critakaké robot gedhé karan "mobile suits", lan ing mobile suits iku nggawa jeneng "Gundam." Waralaba gumdam iku diwiwiti tanggal 7 April 1979, m ...

                                               

Hafalan Shalat Delisa (filem)

Hafalan Salat Delisa iku filem drama Indonesia rilis 22 Dhésèmber 2011kang disutradarai déning Sony Gaokasak lan dibintangi Nirina Zubir lan Reza Rahadian. Film iki diangkat saka novèl laris ciptaan Tere Liye Filem iki dibesut padha karo judhul n ...

                                               

Hijab

Hijab iku kerudung kang ngukubi sirah lan dhadha. Hijab mligi dienggo karo wong wedhok muslim nalika ana wong lanang diwasa kang orang saka kulawargané dhéwé. Hijab uga bisa dijarwani pakéan kang ngukubi sirah, rai, lan awak kang dienggo saperlu ...

                                               

Hodag

Hodag iku sawijining folklor ngenani sawijining sato kéwan sing ana ing praja Amérikah, yaiku Wisconsin. Sujarahé iku mligi nyungku wewengkon ing saubengé kutha Rhinelander ing Wisconsin lor, sing dipitaya minangka papan weweruhané Hodag mau. Mak ...

                                               

Homo habilis

Homo habilis ya iku salah sijiné jinis Hominid utawa manungsa modern. Manungsa iki diidentifikasiake kalebu manungsa Hominid pertama kang gaweni piranti-piranti prasaja utawa perkakas omah tangga. Manungsa Hominid akèh tinemu ing daratan Afrika l ...

                                               

Infèksi nular sèksual

Infèksi nular sèksual, lelara nular sèksual, lan lelara kawirangan ya iku infèksi-infèksi kang lumrahé kasebar kanthi cumbana, mligi cumbana lewat vagina, cumbana lewat dubur lan cumbana oral. Akèh-akèhé STI awalé ora ngétokaké tandha-tandha-tand ...

                                               

Ironhide

Ironhide iku sawenèh jeneng karakter fiksi ing waralaba Transformers. Miturut saka panyipta jeneng-jeneng Transformers, Bob Budiansky, Ironhide iku dijenenngi sawisé sèri Tipi Ironside.

                                               

Jack Daniels

Jack Daniels iku salah sawijining mèrèk ombèn whiskey saka Tennessee whiskey lan sawiji whiskey saka Amérikah Sarékat kang paling laris sadonya iki. Ombèn iki diprodhuksi ing kutha Lynchburg, Tennessee, Dening Jack Daniel Distillery, diduwèni Bro ...

                                               

Jawaré

Jawaré atawa Jawaréh ya iku sebutan kanggo masarakat kang bisa nganggo dwibahasa Sunda lan Jawa kang ana ning wewengkon Cirebon. Jawaré tegesé J awa sawaréh atawa Jawa separo. Tembung sebutan jawaré iki muncul amarga ning wewengkon Cerbon iki ana ...

                                               

Jemblung

Jemblung ya iku kasenian tradhisional saka Kebumén wujud seni nyritani utawa ndongéng. Dongéng sing digawakné lumrahé wujud carita sajarah utawa babad lemah Jawa ana ing masa kerajan. Basa sing digunakné ya iku basa Jawa khas Kebumén.Tembung Jemb ...

                                               

Jiang Wan

Jiang Wan inggih punika pengageng lan patarèn saking kraton Shu Han nalika Jaman Tiga Nagari ing Cina. Sasampunipun sédaning Zhuge Liang, Jiang Wan nglajengaken pilenggahipun minangka patarèn lan juru siyasat baku ing kraton Shu. Zhuge Liang ugi ...

                                               

Jipang kacang

Jipang Kacang ya iku panganan khas saka Kabupaten Kebumén, Jawa tengah, Indonesia. Jipang Kacang digawé saka bahan prasaja ya iku gula Jawa utawa gula arén lan Kacang. Nggawene ya iku kacang sing wis digiling kasar uga disangrai banjur disiram gu ...

                                               

Joao Mario

Joao Mario iku juru main bal-balan sing nduwé jeneng dawa ya iku Joao Mario Eduardo Naval Costa. Pemain sing dhuwuré 178 cm iku lair ndhik Portugal tanggal 19 Januari 1993. Piyambaké main ndhik posisi juru main tengah. Ndèk Piala Éropah taun 2016 ...

                                               

Jukung Pajangan

Jujung Pajangan ya iku jinis aran prau kang ana ning Madura, Jawa Wétan. Jukung iki dadi jinis jukung kang paling gedé. Lokasi jukung kien ana ning rong gena ya iku ning Salopéng lan Legung. Ciri khas jukung Pajangan ya iku ana ukiran lenggi ning ...

                                               

Just After Sunset

Just After Sunset iku koleksi carita cekak angka 5 anggitané Stephen King. Buku iki diterbitaké pisanan mawa samak kandel saka Scribner nalika 11 November 2008 lan nggunaké dust jacket holografik. Tanggal 6 Fèbruari 2008, website resmi Stephen Ki ...

                                               

Kama Sutra

Kama Sutra ya iku teks kunaning agama Hindhu katulis déning Vātsyāyana. Teks iku kaanggep dadi karya bakuning bab kelakuan seksualé manungsa ing Kasusastran Sansekerta. Saperangané teks iku mau dumadi naséhat sing praktis bab sexual intercourse. ...

                                               

Karim Muda

Karim Muda iku asistèn unit, lelurah unit, lan lelurah prodhuksi ing sawenèh filem Indonésia. Dhèwèké lulusan Akademi Film Nasional, kalebu Universitas Jayabaya, taun 1966 banjur nerusaké sekolah ing Fakultas Publisistik, Universitas Ibnu Chaldun ...

                                               

Kaviar

Kaviar yaiku panganan méwah saka endhog iwak kulawarga Acipenseridae sing uwis diawètaké nganggo uyah. Endhogé bisa sing isih "seger" utawa sing uwis dipastéurisasi. Prosès pastéurisasi iki nyuda aji kulinèr lan aji ékonomi kaviar. Adaté, istilah ...

                                               

KDE

KDE iku salah sawijining paguyuban piranti alus bébas internasional kang ngasilaké saprangkat aplikasi lintas platform kaintegrasi. Aplikasi iki rinancang supaya bisa mlaku ing sistem modéren kaya ta Unix lan Microsoft Windows. Paguyuban iki kond ...

                                               

Kelpie

Kelpie, utawa kelpie banyu, ya iku jeneng abasa Sekotlan sing ngrujuk marang sawijining makluk banyu sing bisa molah-malih praèn. Makluk iki dumunung ana ing ranu lan tlaga ing Sekotlan. Lumrahe makluk iki digambarake nduwé pawakan kaya jaran, na ...

                                               

Klorpirifos

Chlorpyrifos ya iku insèktisida organophosphat, acarasida lan mitisida sing wujudé kristaline. Chlorpyrifos kawanuhaké ing taun 1965 déning Kumpeni Dow Chemical lan uga kawentar kanthi akèh jeneng dagang, kalebu jeneng Dursban lan Lorsban. Chlorp ...

                                               

Koin

Koin iku barang kang cilik, tipis, lan bunder kagawé saka bahan atos kaya ta metal utawa plastik kanggu mligi minangka medium ijol-ijolan utawa tawar-tawaran kang sah. Koin-koin iku digawé baku ing aboté, lan diprodhuksi kanthi gunggung kang akèh ...

                                               

Komite pangrèh pulitik

Ing Amérikah Sarékat, komite pangrèh pulitik ya iku jinising organisasi sing ngumpulaké sumbangan kampanye saka para anggotané saperlu didharmakaké kanggo urusan kampanye nyengkuyung utawa nentang para calon, prakarsa balot, utawa undhang-undhang ...

                                               

Kreteg Lawas Kutha Kadhiri

Kreteg Lama Kutha Kediri iki salah siji kreteg kang nyambungke Kutha Kediri sisih etan karo kulon. Dibangun sauntara taun 1800-an jaman Landa isih njajah Indonesia biyèn. Ing jaman iku amung kreteg iki kang nyembungne tlatah Madiun lan Surabaya. ...

                                               

Kripik kenthang

Keripik kenthang iku irisan kenthang sing tipis sing uwis digoreng ing lenga sing akèh, dipanggang, digodhog, utawa di nganti renyah. Keripik kenthang iku lumrahé disedhiaké minangka panganan ringan, panganan sampingan, utawa panganan pambuka. Ke ...

                                               

Kréta Singa Barong

Kréta Singa Barong kuen aran kréta kang ana ning Kraton Kasepuhan, Kota Cirebon. Miturut sumber sejarah, kréta kien digawé ning abad 17 déning Pangéran Losari. Sampé sekien kréta kien masi ana lan disimpen ning Kraton Kasepuhan. Kréta Singa Baron ...

                                               

Kurdhistan

Kurdhistan utawa Kurdhistan Magung iku wewengkon géo-budaya kang didunungi wong Kurdhi, minangka mayoritas ing kono. Wewengkon iki dadi asalé budaya, basa, saha jatidhiriné bangsa Kurdhi. Kurdhistan nyrambahi Pagunungan Zagros iring lor-kulon lan ...

                                               

Las Meninas

Las Meninas ya iku lukisan taun 1656 sing ditontonaké ing Museo del Prado ing Madrid. Lukisan iki karyané Diego Velázquez, seniman sing misuwur nalika Jaman Emas Spanyol. Ciptaning lukisané sing njlimet tur mbingungi njalari tuwuhing pamikir bab ...

                                               

Lenovo

Lenovo Group Ltd. / l ɛ n ˈ oʊ v oʊ / ya iku kumpeni tèknologi multinasional saka Cina, sing kantoré ana ing Beijing, China, lan Morrisville, North Carolina, Amérikah Sarékat. Kumpeni iki minangka Juru desain, pangembangan, manufaktur lan dodolan ...

                                               

Liga Championship Inggris

Liga Championship Inggris, utawa The Championship ya iku liga bal-balan tingkat ke-2 ndhik sistem liga bal-balan Inggris, ndhik ngisoré Liga Primer lan dadi divisi paling dukur nggon The Football League. Mangkané éntuk panjurung sponsor teko powe ...

                                               

Likud

Likud ya iku parté pulitik sayap tengen ana Israèl. Parté iku dianakaké ing taun 1973 déning Menachem Begin ana aliansi karo pirang-pirang parté sayap tengen uga liberal. Menangé Likud ana pemilu 1977 ya iku titik walik gedhé ing sajarah pulitik ...

                                               

Lintas platform

Sajeroning tèknologi komputasi, lintas platform, sarwa platform, utawa platform mardika, ya iku laksana kanggo piranti alus komputer utawa cara-cara lan gantha komputasi kang dipasang lan lumaku ing akèh platform komputer. Piranti alus lintas pla ...

                                               

Liseys Story

Liseys Story iku novèl anggitané Stephen King sing ngamor èlemèn carita psikologi horror lan romantis. Buku iki dibabar 24 Oktober 2006, lan dinominasiaké ing World Fantasy Award taun 2007. Saka salah sawijining kutipan novèl, "Lisey and the Madm ...

                                               

Luca Zidane

Luca Zidane iku juru main bal-balan profèsional sing lair ndhik Marseille, Perancis tanggal 13 Mèi 1998. Pemain sing jenengé asli Luca Zidane Fernández iku main ndhik posisi njaga gawang. Luca iku anak nomer loroné legenda urip tim bal-balan Pera ...

                                               

Makam Syeikh Anom Sida Karsa

Makam Syekh Anom Sida Karsa manggon ing désa Grogol Beningsari ing kecamatan panglemahan, Kebumen, sing ngantara sakiwa-tengené 15 km saka kutha Kebumen utawa sakiwa-tengené 6 km saka Pantai panglemahan makam iki sanuli ramai dikunjungi peziarah ...

                                               

Make Money

Pak Tri Ray Sahetapy sukses yasa perusahaan iklan Bamboom, nanging gagal dadi bapak. Aris Pandji Pragiwaksono lan Rachmat David Saragih, putrane, gedhene dadi uwong kang duwé sipat angkuh lan manja karo-karone. Siji dina, sak marine kericuhan Ari ...

                                               

Manicotti

Manicotti ya iku sawiji jinis pasta Italia-Amérikah. Jinis iku kalebu jinis pasta sing dhuwèni bolongané gedhé, racaké ana brenjulan ing salumahé, sing bakalé diwènèhi isèn-isèn lan dipanggang. Isèn-isèn iki lumrahé kèju ricotta dicampur karo bay ...

                                               

Maria Frederika Cornelia Hamminck Schepel

Maria Frederika Cornelia Hamminck Schepel ya iku guru, penerjemah, uga kang tanggung jawab ngenani penerbitan Brieven Multatuli. Dhèwèké lair ana Venlo, 14 Dhésèmber 1839. Séda ana s-Gravenhage, 25 September 1930. Bapake asma Johannes Christiaan ...

                                               

Martin Chuzzlewit

The Life and Adventures of Martin Chuzzlewit iku novèl anggitané Charles Dickens, uga dadi novèl brandalan pungkasan. Asliné, novèl iki wis digawé awujud serial taun 1843 lan 1844. Dickens nganggep novèl iki karyané kang paling apik, masiya ora p ...

                                               

Marvel Studios

Marvel Studios, LLC uga kawentar kanthi jeneng Marvel Films saka taun 1993 tekan taun 1996, ya iku studhio gambar mlaku saka Amèrikah dhedhasar The Walt Disney Studios ing Burbank, California. Wiwit taun 2015, Studhio marvèl dadi cabangé The Walt ...

                                               

Masjid Agung Kutha Kadhiri

Masjid Agung Kutha Kediri uga bisa karan Masjid Jami’ Kutha Kediri. Umure kira-kira wus 245 taun, kaitung ing taun 2016 iki. Panggonan masjid iki ana ing sandhing prapatan gedhé Kutha Kediri. Tepak ana ing sabrange alun-alun lan pusat blanja, Dho ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →