ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 289



                                               

Gadis Tangsi

Gadis Tangsi, punika novèl nomer satunggal saking trilogi Gadis Tangsi, ingkang dipunanggit déning Suparto Brata, sastrawan klairan Surabaya. Ingkang wiwitan dipunterbitaken ing basa Indonésia déning Penerbit Buku Kompas, Fèbruari 2004 P.T. Kompa ...

                                               

Durga Umayi

Durga Umayi ya iku novèl kang ditulis déning Y.B. Mangunwijaya. Novèl iki terbit tahun 1991 ana ing basa Indonésia. Durga Umayi ana ing basa Inggris terbit tahun 2004. Novèl iki ya iku novèl pungkasaning Romo Mangun.

                                               

Microsoft Windows

Microsoft Windows utawa kondhang kanthi sebutan Windows iku kulawarga sistem operasi. sing dikembangaké déning Microsoft, migunakaké antarmuka naraguna grafis. Sistem operasi Windows wis tuwuh wiwit saka MS-DOS, siji sistem operasi sing mawa basi ...

                                               

Windows Vista

Windows Vista ya iku sistem operasi mawa basis grafis saka Microsoft kang digunakaké ana ing komputer pribadi, kang minangka omah utawané kanggo bisnis, uga kanggo komputer laptop, utawané médhia center. Sadurungé diumumaké kanthi jeneng Windows ...

                                               

Kurdhistan Turki

Kurdhistan Turki utawa Kurdhistan Lor ngrujuk marang pérangan saka Turki ing wewengkon Anatolia lan wewengkon Anatolia Kidul-Wétan, papan dedunungé wong-wong Kurdhi minangka golongan ètnis sing dhominan. Kurdish Institute of Paris prakiraan metar ...

                                               

Pedhèt emas

Pedhèt emas inggih punika berhala ingkang dipundamel déning bangsa Israèl nalika Musa minggah dhateng Gunung Sinai. Miturut kitab Keluaran, anak lembu emas punika dipundamel déning Harun kanggé nuruti kekarepaning bangsa Israèl, déné Quran nyebut ...

                                               

Mekanika lemah

Mékanika lemah iku péranganing geotèknik kang dadi salah siji cabang saka èlmu tèknik sipil, sajeroning basa Inggris mékanika lemah iku soil mechanics utawa soil engineering lan Bodenmechanik sajeroning basa Jerman. Istilah mékanika lemah kawanuh ...

                                               

Pondhasi (arsitèktur)

Pondhasi utawi Pondhamèn saged ugi dipunwastani tèknik pondhasi punika pamarkaryan ing babagan tèknik ingkang tumuju utawi ngasilaken jinis ugi dhimènsi pondhasi yasan ingkang praktis utawi efisien, saéngga saged lan kiyat nyangga bobot yasan kan ...

                                               

Lelana akasa

Lelana akasa utawa pangulandaran akasa iku eksplorasi fisik saka barang ing njaba Bumi lan racaké nganggo tèknologi, ngèlmu kawruh, lan pulitik kang duwé ana gandhèng cènèngé karo jaba akasa. Salah sijiné kang paling kondhang lan pérangan wigati ...

                                               

Sistem Pemosisi Global

Sistem Pemosisi Global) inggih punika sistem kanggé némtoakén panggénan ing lumah bumi kaliyan bantuan penyelarasan sinyal satelit. Sistém punika ngginaakén 24 satelit ingkang ngirimakén sinyal gelombang mikro ing Donya. Sinyal punika dipuntampi ...

                                               

Sistem Posisi Global

Sistem Posisi Global utawa Global Positioning System iku salah sawijining sistem navigasi satelit sing duwé fungsi nemtokaké dunungé panggonan kanthi migunakaké 24 satelit sing ngirimaké sinyal gelombang mikro menyang Bumi. Sinyal iki ditampa dén ...

                                               

Trek panganan

Truk panganan minangka salah sawijining jinis kendaraan bermotor gedhe utawa trailer, sing dilengkapi masak, nyiyapake, nglayani, lan / utawa adol panganan. Sawetara, kalebu trek es krim, adol panganan sing wis beku utawa sing dikemas; wong liya ...

                                               

Accelerated Graphics Port

AGP punika saking Basa inggris singkatan saking Accelerated Graphics Port inggih punika bus ingkang mirunggan kanggé bus ingkang njurung kartu grafis ingkang gadhah kinerja ingkang inggil, nggntosaken bus ISA, bus VESA utawi bus PCI ingkang kagin ...

                                               

Advance Micro Device

Advanced Micro Devices, Inc. biyasa diceluk AMD iku ya iku perusahaan multinasional Semikonduktor sing ngadhek ing Sunnyvale, California, perusahaan iki nggarap Piranti Pamrosésan Sèntral kanggo Personal Komputer. Perusahaan iki basisé ya iku per ...

                                               

Blabag indung

Blabag indung inggih punika papan utama ingkang wonten komponèn-komponèn komputer saha chip ingkang ginanipun kanggé ngatur lalu lintas data wonten ing sistem papan induk. Papan punika ugi asring dipunsebut mainboard utawi mobo. Ing papan induk p ...

                                               

Blabag tik

Blabag tik komputer utawi papan ketik. punika péranganing piranti kasar komputer ingkang gadhah wangun papan ugi kawengkar minangka pratélan tombol-tombol huruf alfabet kados ingkang tumuju dipunmupangatakake kanggé ngetik tembung utawi kalimat.W ...

                                               

Commodore 64

Commodore 64 iku jeneng sawijining komputer omah 8-bit sing tau diprodhuksi ing dasawarsa 1980-lan 1990-an awal. Jeneng komputer iki uga kerep dicekak minangka C64, C-64, CBM 64 utawa VIC-64 ing Swédia. Komputer iki dilansir ing sasi Januari 1982 ...

                                               

Hacker

Hacker ya iku sebutan kanggo wong utawa kelompok kang mènèhi sumbangan kang manfaat kanggo donya jaringan lan sisitem oprasi, gawé program bantuan kanggo donya jaringan lan komputer. Hacker uga bisa dikategorikaké gawéan kang dilakokké kanggo gol ...

                                               

Intel Core

Intel Core mangkono minangka jinise prosesor kanggo pelanggan umum lan kantoran tingkat madya mandhuwur sing kapasarake dening Intel. Jinis prosesor iki ngganteni prosesor Pentium tingkat madya mandhuwur sing wis ana rikala semana saengga mudhuna ...

                                               

ITunes

iTunes ya iku siji piranti alus saka Apple Computer kang bisa muter, ngorganisasi lan tuku lagu. Piranti lunak iki ana ing versi kang bisa dijalanake migunakaké sistem operasi Mac OS X, Windows 2000, XP lan Vista. Versi iTunes kang sadurungé uga ...

                                               

Kode Batang

Kode Batang utawi langkung kawéntar kanthi Basa Inggris barcode punika kempalaning data optik ingkang kawaos déning mesin. Kodé batang ugi saged dipunwastani kempalaning kodhe ingkang awujud garis ingkang kandel lan tipising garis béda gumantung ...

                                               

Komputer Pravetz

Pravetz iku komputer Bulgaria sing tau digawé mbiyèn ing dasawarsa 1980-an. Komputer-komputer iki diprodhuksi ing kutha Pravetz lan piranti alusé ing Stara Zagora, Plovdiv lan kutha liyané. Ing taun 2013 mèrek Pravetz diuripaké manèh.

                                               

Layar tutul

Layar tutul basa Inggris touchscreen punika wangun saprangkat komputer utawi input komputer ingkang angadahi perdamelan ugi saged dipunoprasiake kanthi dipuntutul layarnipun migunakake asto utawi pen digital. Layar tutul ingkang migunakake ugi sa ...

                                               

Linux

Linux utawa GNU/ Linux iku sistem operasi kang gratis lan dipandhegani déning Linus Torvalds. Linux kaanggit saka Minix kang isih sabangsa karo Unix. Linux dadi kembang lambé ing jagad komputer amarga nganggo Sistem Tinarbuka lan ora mbayar. Sist ...

                                               

Mac OS

macOS utawa Macintosh Operating System ya iku sistem operasi kang digawé Apple tumuju lan dikhususake déning komputer Macitosh. macOS ora bisa kompatibel déning PC kang duwé basis IBM. Kaunggulan kang diduwèni macOS ya iku antarané: Ndhuweni pana ...

                                               

Monitor

Monitor komputer ya iku salah sijiné jinis soft-copy device, amarga awujud sinyal èlèktronik, awujud gambar ing layaré. Gambar kang ditampilake saka asil pamrosèsan data utawa informasi lelebon. Monitor duwé wujud, ukuran lan wanguné kaya télévis ...

                                               

Photoscape

Photoscape punika salah satunggaling aplikasi wonten ing komputer ingkang ginanipun kanggé ngedit foto utawi gambar. Photoscape punika kalebet piranti lunak gratis èditor citra ingkang dipunkembangaken déning MOOII Tech, Korea.Saking Photoscape p ...

                                               

PHP

PHP utawi Hypertext Preprocessor inggih punika basa skrip ingkang dipunseselaken dhateng HTML. PHP punika kathah kanggé mrogram situs web ingkang dinamis. PHP punika ugi saged kanggé yasa CMS.

                                               

Piranti alus

Piranti alus utawi wonten basa Indonésia punika perangkat lunak utawi peranti lunak lan wonten basa Inggris software inggih punika kempalan data elektronik ingkang kasimpen lan dipunatur déning komputer. Data ingkang kasimpen wonten ing komputer ...

                                               

Piranti pangrusak

Piranti pangrusak utawa piranti alus mbebayani ya iku program komputer kang digawé mawa ancasé sing pokok ya iku kanggo golèk kalemahan software. Lumrahé malware digawé kanggo mbobol utawa kanggo ngrusak salah sijiné piranti alus utawa sistem ope ...

                                               

Piranti weton

Piranti weton iku piranti kasar komputer kang dianggo komunikasi asil pamrosèsan data déning siji piranti pamrosèsan data kaya déné komputer, menyang donya njaba. Sajeroning babagan komputer, piranti leon/weton input/output, utawa piranti I/O, te ...

                                               

Power supply

Power supply inggih punika salah satunggaling piranti ingkang wonten ing PC Personal Computer. Power supply punika papanipun wonten ing CPU Central Processing Unit ingkang ginanipun kanggé nyaluraken arus listrik dhumateng sadaya komponèn kompute ...

                                               

Processor

Processor kerep uga sinebut utek lan pusat kendali komputer kang dijurung déning komponèn liyané. Processor ya iku salah sijiné IC kang ngontrol sekabehane sistem komputer lan digunakaké minangka pusat utawa utek saka komputer kang fungsine kangg ...

                                               

Sabak digital

Sabak digital ya iku piranti komputer digital sing wujudé kaya sabak. Kanggo ngoperasekake nganggo stylus sing mirib potlot utawa pensil. Ing jaman modhèren, fungsi sabak wis digantèkaké déning sabak digital wujud komputer tablèt sing bisa dituli ...

                                               

Spyware

Spyware ya iku program kang kainstal ing sajeroning sistem komputer, lan bisa ngumpilaké pira-pira informasi kang diduwèni user banjur ngirimaké informasi mau marang lokasi katentu. Kabèh mau dilakokaké tanpa dingertèni panganggo utawa user. Ing ...

                                               

Trojan

Trojan utawa progran trojan horse ya iku program mbebayani kang éthok-éthoké dadi salah sijiné aplikasi jinak. Salah sijiné program trojan horse sengaja ngapusi pangguna kanthi éthok-éthok dadi program kang ora mbebayani pangguna internèt tanpa c ...

                                               

Virus komputer

Virus Komputer ya iku wujud program komputer kang bisa gandakake utawa nyalin dèwèké dhéwé. Lan kanti cara nyelipké salinané ing sajeroning program utawa dhokumèn liya. Virus komputer uga bisa diartékakè aplikasi utawa program kang bisa ngrusak d ...

                                               

Karburator

Karburator yiaku salah sijiné piranti kang kanggo nyampur angin lan bahan bakat kanggo salah sijiné mesin pembakaran jero. Karburator mesin digunakaké sajeroning mesin cilik lan mobil tuwa utawa kusus kaya ta kang dirancang kanggo balap mobil sto ...

                                               

Mesin diesel

Mesin diesel iku sajinis mesin pambakaran jero; luwih spesifik manèh, siji mesin pemicu komprèsi, sing bahan bakaré diurupaké déning suhu dhuwur/panas gas sing dikomprèsi, lan dudu nganggo piranti liya kaya déné busi). Mesin iki tinemu ing taun 1 ...

                                               

Mesin uwab

Mesin uwab utawa mesin setum iku mesin kang migunakaké tenaga panas saka uwab banyu panas kang diowahi dadi ènergi mékanis. Mesin uwab dipigunakaké sajeroning pompa, lokomotif lan kapal. Mesin uwab iki, mligi modèlé James Watt, dadi salah siji pi ...

                                               

Motor

Motor iku sawijning piranti kang digawé kanggo konvèrsi tenaga dadi obahan mesin kang miguna. Motor iku bédané saka mesin liyané déné motor iku piranti kang dilakokaké kanthi panjeblosané campuran gas, uwab lan hawa.

                                               

Ban

Ban ya iku piranti kang nutupi velg rodha. Ban kalebu pérangan wigati saka wahana dahrat. Ban gunané kanggo ngurangi getaran kang disebabaké dalan kang ora alus utawa akèh jeglongané. Saliyané iku ban uga kena kanggo njaga rodha lan ndadékaké rod ...

                                               

Dodge

Dodge inggih punika sawijining mèrk saking mobil ingkang dipunproduksi lan dipunpasaraka"èn déning Chrysler Group, LLC ing 60 nagara ing donya. Dpunitemuaken dados Dodge Brothers Company taun "19 kanggé mensuplai parts saking indhustri otomotif, ...

                                               

Ducati Desmosedici

Ducati Desmosedici ya iku motor sing digunaake Valentino Rossi lan Nickey Hayden ing Moto Gp 2011. Motor iki duwé mesin 800cc lan duwé Maximum power luwih saka 200 hp lan Maximum speed luwih saka 310 km/jam.

                                               

Montor

Montor utawa mobil lan basa Latin movére iku wahana rodha papat utawa luwih sing nggawa mesin dhéwé. Jinis montor kalebu bus, van, truk. Manawa montor iku diglindhingaké, mangka diarani nyopir utawa nyetir.

                                               

Montor bèbèk

Montor bèbèk yaiki jinis pit montor cilik kang duwé ragangan akèh-akèhé kagawé saka pipa wesi kang gedhé, mesin dipasang ing antarané pidakan sikil, pindhahan presnèleng ana ing sikil lan tèngki bènsin didèlèh ana ing ngisor sèdhel, lan duwé tedh ...

                                               

Pit montor

Pit Montor ya iku kendharaan rodha loro kang bisane mlaku ngganggo dayane mesin. Diarani pit montor amarga pancen mulabukane duwé wujud kaya déné pit kang dipasangi mesin. Pabrik pit montor Honda minangka panguwasane pasar pit montor ing Indonési ...

                                               

Seri GP3

Seri GP3 inggih punika sawijining seri balap motor pengemudi tunggal ingkang punika sèri pengisi kanggé Seri GP2, ingkang dipunluncurakèn ing taun 2010 déning organisator GP2, Bruno Michel. ing wiwitanipun, Seri GP3 dipunrencanakèn dipungayut kal ...

                                               

A-4 Skyhawk

A-4 Skyhawk iku pesawat serang sing wiwitané dirancang kanggo operasi ing dhuwur kapal indhuk Angkatan Laut Amérikah Sarékat. Pesawat iki dirancang lan diprodhuksi déning Douglas Aircraft Corporation lan wiwitané dijenengi A4D miturut sistem pawè ...

                                               

Apollo 13

Apollo 13 iku misi pandharatan ing Bulan, péranganing proyèk Apollo NASA Amérikah Sarékat. Anggota kruné yaiku James A. Lovell, John L. "Jack" Swigert, lan Fred W. Haise. Misi iki diluncuraké tanggal 11 April 1970. Apollo 13 ngalami masalah pisan ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →