ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 290



                                               

Vympel R-73

Vympel R-73 inggih punika pèluru kendali udara ke udara jarak cerak berpemandu infra-merah rancangan Vympel Machine Building Design Bureau. Rudal punika mlébét dinas operasional angkatan udara Rusia ing taun 1984. R-73 dipunrancang kanggé ngajura ...

                                               

Ainol

Shenzhen Ainol Electronics Co ya iku manufaktur konsumèn pritanthi èlèktronik saka China sing ngadhek ing kutha Shenzhen, provinsi Guangdong. Shenzhen Ainol Electronics Co sing biyasa diarani Ainol iku pabrik sing spèsial nggarap Tablèt Komputer ...

                                               

Aktuator

Aktuator ya iku perangkat Elektromekanik sing ngasilké daya obahan. bisa digawé saka sistem Motor Listrik, Motor DC Servo, Motor DC Stepper, Ultrasonic Motor, Linear Motor, Motor Torsi, Solenoida), Sistem Pneumatik, sprochet-chain. Aktuator bisa ...

                                               

Aktuator Tenaga Pneumatik

Aktuator Tenaga Pneumatik utawa aktuator Pnèumatik dasaré mèmper kaliyan Aktuator Tenaga Hidrolik, ya iku nganggé konsèp panggerak Fluida kanggo sistem gubahaé. Aktuator pnèumatik nganggo komprèssi udara lan gas, bèdha kaliyan hidrolik sing ngang ...

                                               

Analog to Digital Converter

Panggubah Analog ke Digital ya iku komponén fungsi utawa fitur sing bisa ngubah signal Analog dadi signal Digital, panggubahan signal analog dadi signal digital iku simultan lan nganakaké Amplitudo sing bisa diatur karo sing nduwé. racaké komponè ...

                                               

Atmel AVR

Atmél AVR ya iku chip Mikrokontroler tunggal saka modifikasi arsitèktur Harvard 8-bit RISC sing digarap kaliyan déveloper Atmel ning taun 1996. AVR iku chip Mikrokontroler kapisan sing ana lan bisa dianggo kabèh wong kanggo Flash-Mémory ing progr ...

                                               

Bioloid

Bioloid ya iku salah sawijining piranti kanggo hobi lan pangembangan ing babagan robot. Bioloid iku digawé lan dikembangaké déning Robotis Manufaktur saking Koréa Kidul. Bioloid iku sakperangkat robot kang komponèn mligi cilik lan kompak. Sèrvo m ...

                                               

DARwIn-OP

DARwIn-OP iku robot sing jenengé saka singkatan Dynamic Anthropomorphic Robot with Intelligence–Open Platform, DARwIn-OP iki salah sawijining robot jinising Humanoid sing nganggo tenaga kumputasi canggih, Sènsor canggih, payload sing kapasitasè l ...

                                               

Dynamixel

Dynamixel ya iku aktuator utawa servo jaringan sing atosane dhuwur kanggo robot sing dikembangke kaliyan produsen robot Robotis saka Koréa. Robotis uga pengembang saka robot ollo, bioloid lan DARwIn-OP DXL, robot-robot iku dianggo déning perusaha ...

                                               

GNOME

Proyek GNOME iku siji lingkungan desktop sing kalebu paling akèh digunakaké para panganggo sistem operasi Linux. Wiwitané, proyèk iki nduwé panganggkah gawé siji lingkungan desktop komputer sing mayar digunakaké lan kalebu piranti alus sing mardi ...

                                               

Komparator

Ing piranthi elektronik, Komparator iku piranthi sing ngomparasi Voltage utawa currents lan switch keluaran kanggo ngetokaké kasil sing luwih gedhi. Alat iki racaké dianggo ing piranthi liya, kaya ta Analog-to-Digital Converter.

                                               

Mandriva Linux

Mandriva Linux ya iku Sistem Operasi kang digarap déning Mandriva. Mandriva Linux nganggo RPM Package Manager.

                                               

Mikroprosèsor

Mikroprosèsor iku Unit sing ngeksekusi program lan ngatur lajur data, lajur alamat, lan lajur kendali prakawis-prakawis sing nduwé hubungan kaliyan Mikroprosèsor. Mikroprosèsor racaké ditulis µP. Ing Komputer ya iku Central Processing Unit Elektr ...

                                               

Motor DC Brushless

Motor DC Brushless ya iku Motor DC sing Mirip kaya Motor DC Magnet Permanen padha-padha nganggo medan magnet kanggo ngasilaké gaya obah. Béda antarané Motor DC Brushless kaliyan Motor DC Magnet Permanen ya iku cara ngetokaké gaya obah saka medan ...

                                               

Motor DC Stepper

Asrining Prinsip Kerjane motor DC Stepper iki rada padha kaliyan Motor DC Magnet Permanen, ya iku nangiakake medan magnet kanggo ngentuki gaya tarik utawa gaya adu kanggo ngunakake catu tegangan DC ing lilitan/kumparane. Bedane ya iku nalika DC m ...

                                               

Nao (robot)

Nao ya iku Humanoid Robot sing autonomous, bisa dilebokaké program lan ukurané skala 1:2.5 kaliyan manungsa baku, robot nao digarap déning Aldebaran Robotics. Aldebaran robotics iku salah sawijining perusahaan startup Prancis sing berpusat ning P ...

                                               

NOVO7

Ainol NOVO7 Kuwi tablet sing digarap déning perusahaan China Ainol Elektronik. Ing jeneng NOVO7, ongka "7" iku njlentrehake yèn tablet iku dhuweni layar 7 inch. Ana produk liya saka ainol, ya iku Novo 5, Novo 8 lan Novo 10.

                                               

PCLinuxOS

PCLinuxOS, Sing biyasa dijangkepi jenengé PCLOS, ya iku salah sawijining sistem operasi désktop. sistem operasi bébas iki kanggo gampangaké pagawèan kanggo manungsa lan basis saka PC Linux OS iku ya iku Linux.

                                               

QRIO

Cithakan:Infobox robot QRIO Q uest kanggo cu RIO sity", iku jeneng saka Robot impenan Sony utawa SDR Ya iku sawijining Bipédal Robot kanggo hiburan sing dikembangké lan didol ing pasar nanging ora tau didol karo Sony kanggo pangembang saka dolana ...

                                               

Robot

Robot ya iku piranti mékanik lan dhuweni kecerdasan gawéan kang bisa nglakokaké tugas kanthi nggunakaké pangawasan kontrol manungsa utawa nggunakaké program kang wis digawé kanthi dirancang dhisik. Robot bisa gerak dhéwé uga bisa semi otonom lan ...

                                               

Sensor

Sensor ya iku piranti utawa komponèn sing nduwé tugas mendeteksi obahan utawa fenomena lingkungan sing diperlukake kanggo Sistem Kontroler. Sensor bisa digawae saka sistem sing paling prasaja kaya ta sensor ON/OFF nganggo Limit Switch, Sistem Ana ...

                                               

Sensor Binèr

Sensor Binèr iku komponèn saka Wilangan Binèr. Sènsor binèr kasilaké output 1 utawa 0. Kabèh perangkat sènsor adidasaré bisa ngoprasikaké kanthi binèr nganggo sistem thrèshold utawa komparasi ing outputé. Contho sing paling mendasar ya iku limit ...

                                               

Tegangan

Tegangan Listrik sing racaké diarani Voltage ya iku perbèdaan potènsial listrik antara rong titik ing rerangkèn listrik, lan didawuhaké ing ékan Volt. Besaran iki ngukur Ènergi Potènsial saka sawiji Mèdan Listrik sing ngakibataké anané aliran lis ...

                                               

Aldebaran Robotics

Aldebaran Robotics ya iku sawijining perusahaan robotika saka Prancis. Perusahaan iki ngembangaké akèh modèl robot, kalebu uga Nao lan Romeo robot humanoid sing otonom lan bisa diprogram, kanggo risèt, panalitèn, èdukasi ing pawiyatan luhur utawa ...

                                               

Asimo

ASIMO inggih punika robot ingkang wujudipun kados manungsa ingkang dipundamel déning Honda. Asimo punika cekakan saking A dvanced S tep in I nnovative MO bility. Robot punika inggilipun 130 cm, lan bobotipun 54 kg, wujudipun kados astronot ingkan ...

                                               

Sanjata

Sanjata iku siji piranti utawa gaman sing dipigunakaké kanggo nyidrani, mrejaya, utawa ngajuraké siji barang. Sanjata bisa dipigunakaké kanggo nyerang utawa kanggo pertahanan, lan uga kanggo ngancam lan nglindhungi. Apa waé sing bisa dianggo ngru ...

                                               

Kujang

Kujang inggih punika satunggaling gegaman ingkang unik saking laladan Jawa Kulon. Kujang punika dipundamel wiwit abad ka-8 utawi abad ka-9. Kujang dipundamel saking bahan wesi, baja, lan bahan pamor sanèsipun. Kujang didamel padatanipun kanthi uk ...

                                               

Pistul

Pistul ya iku gaman geni kang bisa ditembakaké nganggo tangan siji. Tembung pistul kanggo nggambaraké sanjata geni kang digegem nalika abad kaping 18. Ing abad 15 pistul tegesé péso cilik kang bisa didelikaké ing sandhangan. Pistul dipérang dadi ...

                                               

Angkudan

Angkudan utawa transportasi iku pamindhahan manungsa utawa barang saka siji papan nuju papan liyané kanthi migunakaké siji wahana sing diobahaké déning manungsa utawa mesin. Transportasi dipigunaaké kanggo nggampangaké manungsa nglakoni aktivitas ...

                                               

Angkudan dalan

Angutan Dalan iku tetumpakan sing diidinaké migunakaké dalan, miturut Peraturan Pamaréntah Nomer 44 Taun 1993 bab Kendaraan dan Pengemudi disebutaké: Sepédah Montor yakuwi tetumpakan mawa motor nganggo rodha 2 loro, utawa 3 telu tanpa omah-omahan ...

                                               

Bugatti Veyron

Bugatti Veyron EB 16.4 ya iku montor kanggo touring. Vèrsi super Sport ya iku montor paling banter ing donya, amarga banter paling dhuwur bisa nganti 431.07 km / jam. Vèrsi asliné duwé banter paling dhuwur nganti 408.00 km/jam. Iki duwé jeneng 20 ...

                                               

Cepu Ekspres

Cepu Ekspres ya iku salah sawijining produk transportasi massal ingkang didhamel kaliyan PT. Kereta Api Indonesia laladan operasi 8 Surabaya. Sepur iki kaping pisan miwiti mlampah maringi layanan kanci surya 25 Agustus 2011. Kapisan diagem kaliya ...

                                               

Dalan tol

Dalan tol ing Indonésia uga diarani jalan bébas hambatan yaiku salah sawijiné dalan kanggo alternatip ngurangi macet lan kanggo nglancaraké lalu lintas utawa kanggo nyidhat saka panggonan siji tumuju panggonan liyané. Nalika liwat ing dalan tol, ...

                                               

Dhokar

Dhokar ya iku tumpakan transportasi tradhisional kang duwé rodha loro, telu, lan papat kang ora migunakaké mesin kanggo ngkakokake nanging migunakaké jaran minangka gantine. Saliyané dhokar, isih ana tumpakaan liyané kang migunakaké jaran minangk ...

                                               

Ferrari 458 Italia

Ferrari 458 Italia ya iku mobil sport sing duwé mesin produksi saka produsen Ferrari Italia. Italia 458 nggantiake Ferrari F430. 458 Italia resmi dikenalke ning Frankfurt Motor Show 15 September 2009.

                                               

Ferrari Enzo

Ferrari Enzo ya iku montor kang duwé 12 silinder mid-engine Berlinetta, jeneng pendiri perusahaane Enzo Ferrari. Dibangun ing taun 2002 nganggo tèknologi Formula Siji, kaya awake serat karbon, F1-style tranmisi nggeser elektrohidrolik, lan serat ...

                                               

Ferrari F430

F430 Ferrari ya iku montor sport sing diprodhuksi saka perusahaan otomotif Ferrari Italia ing taun 2004-2009, sing nggantikake tipe 360. Mobil sport iki ditokake ing taun 2004 ning Paris, lan diresmikake tanggal 28 Juli 2009.

                                               

Gèthèk

Gèthèk ya iku sijining rakitan barang kang sabanjuré bisa ngambang lan bisa ditumpangi ing banyu. Gèthèk dadi cikal bakalé prau, ya iku dadi wujud prau kang paling sedherhana ya iku barang kumambang kang bisa ditumpangi saéngga ora jelas aran lan ...

                                               

Honda CR-Z

Honda CR-Z ya iku jinis mobil listrik sing diprodhuksi karo Honda lan dipasarke dadi ulah raga coupe hybrid. CR-Z nggabungake powertrain bènsin-listrik hybrid karo mobil ulah raga tradhisional. CR-Z wis dianggep dadi génerasi keloro Honda CR-X si ...

                                               

Hélicak

Hélicak punika salah satunggaling piranti transportasi masarakat ingkang kathah tinemu wonten ing kutha Jakarta nalika taun 1970-an. Namanipun Hèlicak piyambak punika saking gabungan tembung hélikopter kaliyan bécak. Dipunwastani kados makaten am ...

                                               

Lamborghini Gallardo

Lamborghini Gallardo ya iku montor super saka Lamborghini. Gallardo ya iku model Lamborghini sing laris sepanjang masa. Luwih saka 10.000 Gallardo digawé ing warsa 7 taun pisanan. Gallardo ya iku Lamborghini sing murah ing taun 2000an. Gallardo u ...

                                               

Lamborghini Reventón

Reventón Lamborghini ya iku mesin montor sport sing jaya ning Frankfurt Motor Show 2007. Iki ya iku Lamborghini sing paling larang kanggo mobil dalan saiki, biyaya sak yuta euro. Top speed naté kecathet ning Dubai, UEA ya iku 356 kilomèter per ja ...

                                               

Lexus RX

Lexus RX ya iku montor jinis SUV sing ukurané gedhé, diprodhuksi déning Lexus, sawijining divisi saka Toyota. RX pisanan metu ing taun 1997 sing dadi konsèp mobil Lexus, lan sesasi sawisé RX 300 wiwit diprodhuksi. Ing taun 2003, génerasi keloro R ...

                                               

McLaren MP4-12C

McLaren MP4-12C ya iku montor sport sing dirancang lan diprodhuksi déning McLaren Automotive. McLaren MP4-12C ya iku mobil sing diprodhuksi sapisan, dirancang lan dibangun saka McLaren kat McLaren F1, sing kanggo wektu suwé nyekel rekor kanggo mo ...

                                               

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz ya iku perusahaan otomotif saka Jerman kang gawé mobil kang warna-warna, mobil trek, lan bis. Mercedes-Benz ya iku salah sawijining perusahaan mobil kang paling misuwur ning donya. Mercedes-Benz uga dadi perusahaan otomotif kang tuw ...

                                               

Pagani Zonda C12

Pagani Zonda ya iku montor sport kang duwé mesin prodhuksi saka Pagani ing Italia. Debut mroduksi ing taun 1999 lan dipungkasi ing taun 2011. Nganti Juni 2009, 206 Zonda wis dibangun, kalebu uga panggon ujiné. Kaloro coupe 2-linggihan lan vèrsi k ...

                                               

Pantura

Pantura utawa Jalur Jalan Pasisir Utara ya iku ruas dalan sing jèjèr karo garis pasisir ing pérangan lor Pulau Jawa, Pantura ngehubungaké kutha-kutha ana ing 4 provinsi kaya ta: Cilegon, Tangerang, Bekasi, Cirebon, Tegal, Pekalongan, Semarang, De ...

                                               

Peugeot RCZ

RCZ Peugeot ya iku montor sport sing diprodhuksi saka Peugeot. Sing wis kadol saka Mèi 2010 lan saiki eneng ning kurang luwih 80 nagara. RCZ Peugeot resmi dikenalke ning Frankfurt Auto Showing taun 2009 lan pisanan diweruhke dadi mobil konsèp 308 ...

                                               

Porsche 997

Porsche 997 iku jinising montor, uga namung mau 997 ya iku versi anyar saka mobil sport 911 kulawarga sing dibangun nganggo produsen Jerman Porsche ning Stuttgart-Zuffenhausen. Produksi Carrera lan Carrera S coupe diwiwiti ing wiwitaning taun 200 ...

                                               

Samarang NIS

Samarang NIS ya iku stasiun sepur pertama ning Indonésia. Miturut penelusuran sajarah saka komunitas Indonésia Railway Preservation Society Semarang, Samarang Nederlanche Indische Spoorweg saiki wis owah dadi permukiman warga sing dijuluki Kampun ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →