ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 291



                                               

Sepur Maharani

Maharani ya iku salah sawijining armada sepur utawa basa kramane kréta latu kagungane PT Kereta Api Indonesia ingkang lelados rute lampah 282 kilomèter, ya iku saking kutha Surabaya nganthos kutha Semarang. Nalika miwiti surya 1 Juni 2014, sepur ...

                                               

SSC Ultimate Aero

SSC Ultimate Aero ya iku montor saka Shelby supercar. Vèrsi prodhuksi kang luwih dhuwur-kinerja winates sadurungé nyekel rekor Guinness Book of World Records kanggo montor paling banter ning donya kang banteré kecathet 412.29 km/jam. Bantere iki ...

                                               

Taksi

Taksi ya iku angkudan umum kang nggunakaké montor kanggo ngangkud penumpang. Taksi lumrahé nggunakaké mobil jinis sédan, nanging ing nagara-nagara liyané ana uga taksi jinis van kang bisa ngangkud luwih akèh penumpang lan barang. Tarif taksi diit ...

                                               

Toyota Yaris

Toyota Yaris utawa Toyota Vitz ya iku montor hathback cilik sing diprodhuksi déning Toyota Motor Corporation. Yaris dirakit ning Thailand lan mobile iku didol ning pasar Asia. Yaris lair taun 1999 ning Éropah sing duwé perforrma mesin apik, lan j ...

                                               

Trèm

Trèm utawa trèmwé iku jinis transportasi ril sajeroning tlatah pakuthan lan ngliwati dalan-dalan kutha. Sok-sokan trèm uga ndarbèni dalan dhéwé sajeroning kutha. Prabédan utama antara sepur karo trèm iku leté lan dawané trèm. Rute trèm padatané n ...

                                               

Pseudo-Geber

Pseudo-Geber iku aran jeneng déning sarjana kanggo alkimia Éropah anonim sing lair abad angka 13, panganggit buku alkimia and kawruh metal, ing Latin, kawentar jeneng "Geber". "Geber" iku cekakan lan dilatinaké saka jeneng Jābir ibn Hayyān, alkim ...

                                               

The Alchemist (novèl)

The Alchemist iku novèl seratané Paulo Coelho saka Brazil sing dibabar pisanan ing 1988. Asliné dianggit kanthi basa Portugis, lan wis dipertal ning saora-orané 69 basa nalika Dhésèmber 2016. Novèl alegori iki nyaritakaké pasiyaré gopa enom saka ...

                                               

Pranala interwiki

Pranala interwiki iku fasilitas kanggo gawé pranala menyang manéka wiki ing World Wide Web. Naraguna wiki ora perlu ndèkèk URL wutuh, nanging nganggo sténo sing mèmper pranala ing sajeroning wiki sing padha. Ora kaya jeneng dhomain ana ing Intern ...

                                               

Kabah

Kakbah iku sawijining yasan awangun kubus kang dumunung ing satengahing Masjidil Karam ing Mekah. Yasan iki minangka monumèn suci kanggoné kaum muslim. Minangka yasan kang didadèkaké pathokan arah kéblat utawa arah pathokan kanggo ngibadah umat I ...

                                               

Masjid Agung Al-Karomah

Masjid Agung Al Karomah yaiku masjid agung kang dumunung ing Kota Martapura, Kabupatèn Banjar, Kalimantan Kidul lan minangka masjid gedhé dhéwé ing Kalimantan Kidul. Masjid iki uga minangka markah lemah saka Kutha Martapura amarga gampang diakses ...

                                               

Masjid Baangkat

Masjid Su’ada utawa misuwur kanthi sesebutan Masjid Baangkat ya iku masjid kang tuwa dhéwé madeg ana ing Kalimantan Kidul.Dumunung ana ing désa Wasah Hilir, Kacamatan Simpur, Kabupatèn Hulu Sungai Kidul. Masjid iki madeg kanthi dipandhegani dénin ...

                                               

Masjid Faisal Islamabad

Masjid Faisal ingkang dumunung ing Islamabad inggih punika salah satunggalipun masjid ingkang paling ageng lan megah ing donya. Kaagengan masjid punika wonten ing buku Khaled inggih punika Masjid Shah Faisal katingal ageng amargi pilar-pilar beto ...

                                               

Ritus Latin

Ritus Latin iku istilah kang digunakaké déning dhokumèn-dhokumèn Gréja Katulik kanggo Gréja Katulik Kulon, kang béda karo Gréja-gréja ritus Wétan, kang mawiyar ing Éropah kulon lan Afrika lor, ing ngendi basa Latin wujud basa pendhidhikan lan kab ...

                                               

Glandhang

Sajeroning bal-balan, siji juru main tengah utawa glandhang iku juru main kang posisiné dumunung ing antara para panyerang lan para bèg. Fungsi utama juru main glandhang yaiku ngéntukaké lan njaga panguwasaan bal, sarta mènèhaké bal marang para p ...

                                               

Stéphane Sessègnon

Stéphane Sessègnon ya iku juru main bal-balan kang kewarganagaraané Benin kang main kanggo klub Sunderland ing posisi glandhang.

                                               

Hikayat Phileas Fogg

Hikayat Phileas Fogg utawa Hikajat Phileas Fogg iku pertalan ing basa Jawa saka karya sastra Prancis Le Tour du monde en 80 jours utawa Le Tour du monde en quatre-vingts jours karangan Jules Verne. Ukara basa Prancis iki tegesé Ngubengi Donya saj ...

                                               

A. Damhoeri

A. Damhoeri. Setelah lulus Sekolah Normal ia menjadi guru. Dhèwèké wiwit ngarang awit taun 1931 lan pernah dikunjara suwéné 4 wulan amarga delik pers babagan artikelé "Timor, Ranah Airku" kang dimuat ing harian Persamaan ing Padang, 1937

                                               

A.A. Navis

Haji Ali Akbar Navis, punika satunggiling sastrawan lan budayawan pinumjul ing Indonesia ingkang langkung dipunkenal kanthi asma A.A. Navis. Piyambakipun ndadosaken nulis punika minangka piranti wonten ing lebeting gesang. Salah satunggiling novè ...

                                               

Abdul Hadi WM

Prof. Dr. Abdul Hadi WM inggih punika salah satunggaling sastrawan, pujangga, budayawan lan ahli filsafat Indonésia. Piyambakipun inggih misuwur kanthi asiling karya-karyanipun ingkang gadhah nuansa sufistik, panalitèn-panalitènipun ing babagan s ...

                                               

Abdullah Harahap

Abdullah Harahap ya iku pawongan penulis novèl horor misteri ing Indonesia. Déwéké lair ing Sipirok, Tapanuli Selatan nalika 17 Juli 1943. Sadurungé nulis novèl horor misteri, dhèwèké uga nulis novèl roman percintaan, naging jenengé kaloka amarga ...

                                               

Agus Noor

Agus Noor inggih punika salah satunggalipun sastrawan saking Indonesia. Awit taksih nèm, Agus Noor sampun ngraketi jagat kasusastran kanthi nganggit pakaryan awujud geguritan, carita cekak, lakon sandiwara, lan prosa. Piyambakipun didhapuk ngangg ...

                                               

Ajip Rosidi

Ajip Rosidi, utawi asring dipunsapa nganggé éjaan énggal Ayip Rosidi, punika pengarang, juru besut, Ketua Dewan Pendiri Yayasan Kebudayaan Rancagé, Ketua Pendiri Yayasan Pusat Studi Sunda. Piyambakipun naté nyambut damel minangka guru basa lan ka ...

                                               

Aman Datuk Madjoindo

Aman Datuk Madjoindo ya iku salah sijiné sastrawan Angkatan Balai Pustaka. Salah siji anggitané kang misuwur ya iku Si Doel Anak Betawi, kang didadèkaké filem Si Doel Anak Betawi déning sutradara Syumanjaya, lan dadi inspirasi sinétron Si Doel An ...

                                               

Armijn Pane

Armijn Pane, punika satunggiling penulis ingkang kondhang mliginipun wonten ing kalawarti majalah Pujangga Baru. Sesarengan kaliyan Sutan Takdir Alisjahbana lan Amir Hamzah, Armijn Pane saged mgempalaken para penulis lan pendukung sanèsipun sakin ...

                                               

Asep S. Sambodja

Asep S. Sambodja ingkang miyos wonten ing Sala, 15 September 1967, inggih punika kalebet salah satunggaling sastrawan Indonésia. Piyambakipun séda ing Bandung tanggal 9 Dhésèmber 2010 amargi kènging lelara kanker usus.

                                               

Asrul Sani

Asrul Sani, punika satunggiling sastrawan lan sutradara filem asal Indonésia. Ngrampungaken studi wonten ing Fakultas Kedhokteran Hewan Universitas Indonésia. Naté ndèrèk seminar internasional bab kabudayan ing Universitas Harvard, memetri kawruh ...

                                               

Avianti Armand

Avianti Armand inggih punika seniman saking Indonésia. Namanipun sampun misuwur lumantar sawenèh karyanipun awujud geguritan ingkang dipunmot wonten ariwarta lan kalawarta. Kajawi nyerat, piyambakipun ugi nelateni pedamelan minangka juru gambar y ...

                                               

Bondan Winarno

Bondan Winarno ya iku penulis lan wartawan Indonésia kanthi warna-warna pakulinan. Dhèwèké dadi pelopor lan dadi ketua Jalansutra, ya iku komunitas wisata boga kang misuwur ing Indonésia. Dhèwèké uga dadi panatacara ing acara kuliner ing Trans TV ...

                                               

Candra Malik

Candra Malik ya iku pamong Pondok Pesantren Asy-Syahadah ing Kabupatèn Karanganyar, Jawa Tengah. Asmane uga kawentar minangka sufi, sastrawan, wartawan, penyanyi lagu-lagu reliji, paraga filem, penulis kolom kang saperang médhia massa, lan pangri ...

                                               

Darman Moenir

Darman Moenir inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia. Darman nggayuh pendhidhikanipun wonten ing Sekolah Seni Rupa Indonesia saha kuliah ing Sekolah Tinggi Basa Asing Prayoga, Jurusan Basa Inggris, Padang. <

                                               

Darmanto Jatman

Darmanto Jatman inggih sapunika dados Guru Besar Emeritus wonten ing Fakultas Psikologi UNDIP. Sadèrèngipun, piyambakipun sampun naté ngrampungaken sekolah dhasar ngantos rampung sekolah S-2 pascasarjana ing Yogyakarta. Sasampunipun lulus saking ...

                                               

Dharmadi

Dharmadi ya iku salah sijiné sastrawan saka Indonesia. Jenengé kawèntar minangka panggurit awit dasawarsa 1970-an kanti puisi-puisi cekak. Dharmadi kalebu salah sijiné penyair kang ngadegaké kelompok kajian seni Kancah Budaya Merdeka ing Purwoker ...

                                               

Eka Budianta

Christophorus Apolinaris Eka Budianta utawi ingkang asring dipunsebat Eka Budianta Ingkang miyos wonten ing Ngimbang, Lamongan, Jawa Wétan ing tanggal 1 Fèbruari 1956 inggih salah satunggaling sastrawan Indonésia angkatan 1980–1990 an.

                                               

F.X. Rudi Gunawan

F.X. Rudy Gunawan inggih salah satunggaling sastrawan Indonésia ingkang sapunika dumunung ing Jakarta. Piyambakipun inggih lulusan saking Universitas Gadjah Mada ingkang mlebet taun angkatan 1986. FX Rudy Gunawan inggih kalebet salah satunggaling ...

                                               

Gde Aryantha Soethama

Gde Aryantha Soethama inggih punika salah satunggalipun seniman saking Indonesia. Namanipun sampun misuwur kanthi pakaryanipun awujud carita cekak, novèl, lan éséi ingkang kamot wonten sawenèh ariwarta lan kalawarta. Gde Aryantha Soethama naté na ...

                                               

Gerson Poyk

Gerson Poyk inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia ingkang miyos wonten ing Namodele, Pulo Rote, Nusa Tenggara Timur, ing tanggal 16 juni 1931. Gerson Poyk inggih putranipun Yohannes Laurens Poyk saha Yuliana Manu. Gerson Poyk naté ...

                                               

Goenawan Mohamad

Goenawan Soesatyo Mohamad punika pujangga Indonésia ingkang pinunjul. Piyambakipun ugi satunggiling pendiri Majalah Tempo. Goenawan Mohamad punika intelektual ingkang gadhah wawasan wiyar, wiwit saking juru main bal-balan, pulitik, ékonomi, seni ...

                                               

Habiburrahman El Shirazy

Habiburrahman El Shirazy inggih punika Novèlis No. 1 Indonesia Semarang). Sanèsipun novelis, sarjana Universitas Al-Azhar, Kairo, Mesir punika ugi dados sutradara, dai, lan penyair. Karya-karyanipun kathah dipunremeni boten namung tiyang Indonési ...

                                               

Hamsad Rangkuti

Hamsad Rangkuti ingkang miyos wonten ing Titikuning, Medan, Sumatera Utara ing tanggal 7 Mèi 1943 inggih punika salah satunggaling sastrawan saha pujangga Indonésia ingkang nyerat cerkak utawi carita pendek ingkang misuwur kanthi irah-irahan "Mau ...

                                               

Hans Bague Jassin

Hans Bague Jassin, utawi langkung kawentar kanthi asma H.B. Jassin, punika satunggaling panganggit, pambesut, saha panyaruwé sastra Indonésia ingkang pinunjul. panyaruwé sastra ingkang dipunkembangaken déning H.B. Jassin limrahipun asipat edukati ...

                                               

Hersri Setiawan

Hersri Setiawan ingkang miyos tanggal 3 Mèi 1936 ing Yogyakarta) inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia ingkang sampun naté dipuntahan ing Pulo Buru amargi piyambakipun katut ing Lekra ing taun 1950-an.

                                               

Ibnu Wahyudi

Ibnu Wahyudi inggih punika alah satunggaling sastrawan Indonésia ingkang miyos wonten ing Ampel, Boyolali, Jawa Tengah, tanggal 24 Juni 1958; kanthi yuswa sapunika 55 taun.

                                               

Irna Novia Damayanti

Irna Novia Damayanti ya iku sastrawati saka Indonesia. Asmane kawentar miyos karya-karya sastrane wujud cerita cekak dan puisi ing sakperangan ariwarta Indonesia antarané Pikiran Rakyat, Koran Merapi, Indopos, Sala Pos, Minggu Pagi, Radar Surabay ...

                                               

Iswadi Pratama

Iswadi Pratama ingkang miyos ing tanggal 8 April 1971 ing Tanjungkarang, Lampung) inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia. Iswadi ngrampungaken kuliah ing Jurusan Ilmu Pamaréntahan Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Pulitik Universitas La ...

                                               

J.F.X. Hoery

J.F.X. Hoery lair ing Pacitan, 17 Agustus 1945. Dhèwèké sawijining juru nulis sastra Jawa Modern. JFX Hoery wiwit nulis nalika isih SMP ing Majalah Taman Putra, kalawarta basa jawa kang kababar déning kalawarti Panjebar Semangat. Tulisane kasebar ...

                                               

Jakob Soemardjo

Jakobus Soemardjo utawi ingkang misuwr kanthi nama Jakob Sumardjo inggih salah satungaling sastrawan Indonésia. Jakob Sumardjo miyos ing Klathèn, Jawa Tengah, ing tanggal 12 Agustus 1939.

                                               

Jose Rizal Manua

Jose Rizal Manua lair ing Padang, Sumatera Barat, 14 September 1954, saiki umuré 61 taun) ya iku sawininé pujangga, lan uga kang gawé teater anak-anak, Teater Tanah Air, kang éntuk juara siji ing Festival Teater Anak-anak Dunia kang kaping 9 ing ...

                                               

Juperta Panji Utama

Juperta Panji Utama utawi Panji Utama, inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia ingkang miyos wonten ing Tanjungkarang, Lampung, 25 Agustus 1970. Panji Utama inggih lulusan saking Sarjana Fakultas Pertanian Universitas Lampung lan piy ...

                                               

M.R. Dayoh

M.R. Dayoh utawa Marius Maramis Dayoh ya iku pujangga sastra Indonésia kang karya-karyané ngandhut irah-irahan nasionalisme. Dhèwèké anak réwang pandhita ing gréja lan nduwé patang dulur. Dhèwèké rabi nalika umur 44 taun karo wong wadon saka Mina ...

                                               

Maman S. Mahayana

Maman S. Mahayana lulus saking Fakultas Sastra universitas Indonesia FSUI ing taun 1986, lan wiwit wekdal punika ngantos sapunika, piyambakipun mucal dados dhosèn ing almamateripun ingkang sapunika dados Fakultas Ilmu Budaya Universitas Indonesia ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →