ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 292



                                               

Marianne Katoppo

Katoppo ngrampungaké studi teologiné taun 1963 ing Sekolah Tinggi Téyologi Jakarta kanthi gelar Sarjana Muda Theologia, lan taun 1977 saka sekolah iku uga nampa gelar Sarjana Theologia. Tahun 1978 Marianne mèlu pendhidhikan ing Institut Ekumenis, ...

                                               

Mbah Brintik

Mbah Brintik iku sawijining sastrawati Jawa. Sastrawati kang duwé jeneng Nyi Karmiasih Soemardi Sastro Utomo iki wis ngasilaké 400an karya antarané ya iku:cerkak, cerbung, carita sosial, carita budaya, kang wis diemot ing" Panjebar Semangat”," Ja ...

                                               

Mohammad Diponegoro

Mohammad Diponegoro inggih punika salah satunggaling sastrawan ing Indonésia ingkang miyos wonten ing Yogyakarta tanggal 28 Juni 1928 lan séda ing Yogyakarta tanggal 9 Mèi 1982.

                                               

Nadjib Kertapati Z

Nadjib Kertapati Z ya iku salah sijiné sastrawan saka Indonésia. Jenengé misuwur ing jagat kasusastran lumantar pakaryané awujud novèl, carita cekak kang kamot ing sapérang koran lan kalawarta. Dhèwèké uga nganggit skénario filem. Sapérang bebung ...

                                               

Noorca M. Massardi

Noorca M. Massardi ingkang miyos wonten ing Subang, Jawa Kulon tanggal 28 Pebruari "1954}}) inggih punika putra nomer 5 saking kalih welas sedhèrèkipun lan ugi misuwur ugi dados juru gurit, pengarang, penyunting, juru nulis lakon sandiwara, lakon ...

                                               

Oyos Saroso HN

Oyos Saroso HN inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia ingkang miyos wonten ing Désa Sawit, Kacamatan Banyuurip, Kabupatèn Purworejo, Jawa Tengah.

                                               

Pramoedya Ananta Toer

Pramoedya Ananta Toer dianggep salah sijiné pengarang kang produktif ana sajeroning sajarah sastra Indonésia. Pramoedya wis ngasilaké punjul 50 karya lan wis diterjemahaké menyang punjul 41 basa.

                                               

Putu Wijaya

Putu Wijaya, punika satunggiling sastrawan sarwa saged. Putu Wijaya lair ing Puri Anom, Tabanan, Bali tanggal 11 April 1944. Piyambakipun minangka putra ragil saking gansal sadhèrèk tunggal bapa, lan saking tigang sadhèrèk tunggal ibu. Putu mangg ...

                                               

Rachmat Djoko Pradopo

Rachmat Djoko Pradopo ya iku salah siji sastrawan Indonesia. Racmat namateke sekolah SD lan SMP taun 1995 ana ing Klaten, SMA II taun 1958 ana ing Yogyakarta. Sawisé lulus SMA, Rachmat banjur nerusaké ing jurusan Sastra Wétan kang saiki dadi juru ...

                                               

Radhar Panca Dahana

Radhar Panca Dahana ingkang miyos wonten ing Jakarta tanggal 26 Maret 1965 inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia. Piyambakipun lulusan saking Program S1 Jurusan Sosiologi FISIP Universitas Indonesia lan studi Sosiologi ing École de ...

                                               

Ragdi F. Daye

Ragdi F. Daye inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia ingkang miyos wonten ing Solok, Sumatra Kulon ing tanggal 11 Novèmber 1981. Ragdi F. Daye inggih punika sandhi asma saking nama aslinipun Ade Efdira. Ragdi inggih lulusan saking J ...

                                               

Ramadhan K.H.

Ramadhan K.H. utawi ingkang gadhah nama lengkap Ramadan Karta Hadimadja inggih punika salah satunggaling panulis biografi ing Indonésia ingkang miyos wonten ing Bandung tanggal 16 Maret 1927 lan séda ing Cape Town, Afrika Selatan ing tanggal 16 M ...

                                               

Rusman Sutiasumarga

Rusaman ngrampungaken sekolah ing tingkat sekolah dhasar ngantos tamat SMTP ing dhaérahipun piyambak. Salajengipun piyambakipun nerasaken sekolah ing sekolah guru nasional Taman Siswa Budi Arti lan lulus ing taun 1941. Déné riwayat padamelanipun, ...

                                               

Sakdani

Sakdani utawa jeneng dawane N. Sakdani Darmopamudjo yaiku sastrawan kang ngripta buku-buku ing Basa Jawa lan Basa Indonésia. Dhéwéké lair saking pasangan R. Sakirun Darmopamudjo lan Turiah. Sakdani tumbuh ing lingkungan budaya Jawa lan agamane Islam.

                                               

Salman Yoga S

Salman Yoga S utawi ingkang langkung misuwur kanthi nama S. Yoga inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia ingkang miyos wonten ing Takengon, Acèh Tengah ing tanggal 5 Juli 1973, utawi ingkang sapunika yuswanipun 40 taun. Yoga inggih l ...

                                               

Sapardi Djoko Damono

Sapardi Djoko Damono, punika satunggiling pujangga Indonésia ingkang pinunjul. Wonten ing taun 1986 piyambakipun pikantuk penghargaan SEA Write Award. Piyambakipun naté ngasta wonten ing babagan sastra ing Universitas Indonésia.

                                               

Satyagraha Hoerip

Satyagraha Hoerip utawa Oyik ya iku salah sawijiné sastrawan saka Indonesia. Asmané misuwur minangka pangripta carita cekak, novèl, lan skénario filem kang mumpuni ing kasusastran Indonesia. Satyagraha Hoerip uga salah sijiné panggagas lairé Angk ...

                                               

Slamet Sukirnanto

Slamet Sukirnanto inggih punika salah satunggalipun sastrawan angkatan 1966 saking Indonesia. Piyambakipun sampun nglairaken pakaryanipun awujud geguritan, artikel babagan seni rupa, lan téater. Slamet Sukirnanto naté dipilih minangka anggota Dew ...

                                               

Suhadi Tukang Cukur

Suhadi Tukang Cukur, ya iku salah sijiné pengarang Sastra Jawa Periodè Kemerdekaan. Jeneng asliné ya iku Suhadi, tukang cukur iku namung jeneng tambahan. Miturut dhèwèké, jeneng tambahan iku ngemot teges pilosofi yèn tukang cukur iku minangka pag ...

                                               

Suminto A. Sayuti

Prof. Dr. Suminto A. Sayuti ya iku salah sawijiné seniman saka Indonésia. Jenengé misuwur lumantar sawenèh karyané awujud buku ajar lan sing dimot ing ariwarta lan kalawarta. Suminto ya salah sawijiné guru besar ing Fakultas Basa lan Seni, Progra ...

                                               

Sutan Takdir Alisyahbana

Sutan Takdir Alisjahbana, punika satunggiling sastrawan Indonésia. Tamat saking HKS ing Bandung, angraih titel Mr. saking Sekolah Tinggi ing Jakarta, lan nampi gelar Dr. Honoris Causa saking UI lan Universiti Sains, Penang, Malaysia. Naté dados r ...

                                               

Sutardji Calzoum Bachri

Sutardji Calzoum Bachri, punika pujangga Indonésia pinunjul. Saksampunipun lulus saking SMA Sutardji Calzoum Bachri nglajengaken studi dhateng Fakultas Sosial Pulitik Jurusan Administrasi Nagara, Universitas Padjadjaran, Bandung. Wiwitanipun Suta ...

                                               

Taufik Wijaya

Taufik Wijaya inggih punika salah satunggaling pujangga saha sastrawan Indonésia ingkang taksih aktip ngasilaken karya- karyanipun. Taufik Wijaya miyos wonten ing Palembang, Sumatra Selatan, ing tangga 25 Dhésèmber 1970. Piyambakipun sapunika mak ...

                                               

Timur Sinar Suprabana

Timur Sinar Suprabana ingkang miyos wonten ing Semarang, Jawa Tengah tanggal 4 Mèi 1963 inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia ingkang asalipun saking Jawa Tengah.

                                               

Toha Mochtar

Sautawis karyanipun inggih punika: Novèl Pulang 1958, yang mendapat Bebungah Sastra Badan Musyawarah Kebudayaan Nasional 1960, lan naté dipundamel filem déning Turino Djunaedi Bukan Karena Kau 1968 Daerah Tak Bertuan 1963, angraih Bebungah Sastra ...

                                               

Trisno Soemardjo

Trisno Sumardjo inggih punika salah satunggaling penerjemah Indonésia ingkang antawisipun karya asiling tarjamahan inggih punika A Midsummer Nights Dream karya Shakespeare.

                                               

Udo Z. Karzi

Udo Z. Karzi ingkang miyos wonten ing Liwa, Kabupatèn Lampung Kulon ing tanggal 12 Juni 1970 inggih punika salah satunggaling sastrawan saha pujangga Indonésia. Piyambakipun inggih lulusan saking Jurusan Ilmu Pamaréntahan Fakultas Ilmu Sosial dan ...

                                               

Ugoran Prasad

Ugoran Prasad ingkang miyos wonten ing Tanjungkarang, Lampung, tanggal 6 Oktober 1978 inggih punika salah satunggaling sastrawan ing Indonésia. Ugoran Prasad inggih lulusan saking Jurusan Sosiologi Universitas Gadjah Mada ingkang sapunika makarya ...

                                               

Umbu Landu Paranggi

Umbu Landu Paranggi inggih punika salah satunggaling sastrawan ing Indonésia ingkang miyos wonten ing Kananggar, Paberiwai, Sumba Timur, Nusa Tenggara Timur, tanggal 10 Agustus 1943.

                                               

Utuy Tatang Sontani

Utuy Tatang Sontani punika sastrawan Angkatan 45 ingkang pinunjul. Karyanipun ingkang kapisan inggih punika Tambera versi basa Sunda 1937 satunggiling novèl sajarah ingkang kadadosanipun wonten ing Kepulauan Maluku ing abad ka-17. Novèl punika di ...

                                               

Wisran Hadi

Wisran Hadi inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia ingkang miyos wonten ing Kutha Padang, Sumatera Barat ing tanggal 27 Juli 1945 lan séda ing tanggal 28 Juni 2011.

                                               

Yudhistira A.N.M. Massardi

Yudhistira Andi Noegraha Moelyana Massardi ingkang miyos wonten ing Subang, Jawa Kulon, 28 Fèbruari 1954) inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia.

                                               

Alberthiene Endah

Rr. Alberthiene Endah Kusumawardhani Sutoyo, utawi langkung kawentar kanthi asma Alberthiene Endah, inggih punika salah satunggalipun sastrawan lan juru warta saking Indonesia. Piyambakipun sampun kathah nyerat biografi para tokoh antawisipun Kri ...

                                               

Djenar Maesa Ayu

Djenar Maesa Ayu minangka salah sijiné penulis Indonésia. Cerkak-cerkaké wis sumebar ing médhia massa Indonésia kaya ta Kompas, The Jakarta Post, Republika, Koran Tempo, Majalah Cosmopolitan, lan Lampung Post. Djenar Maesa Ayu iku putrané sutrada ...

                                               

Emha Ainun Nadjib

Emha Ainun Nadjib utawa akrab karo Cak Nun, dikenal budayawan lan intelektual muslim asal Jombang, Jawa Timur. Pria kelahiran 27 Mèi 1953 itu juga dikenal dadi musisi kang akèh ngelantunké lagu-lagu dakwah. Cak Nun, kang saktemené anak kapapat sa ...

                                               

Faisal Oddang

Faisal Oddang lair ing Wajo ing 18 Sèptèmber 1994, ya iku penulis saka Sulawesi Kidul. Dhèwèké nulis puisi, crita cekak, lan novèl-novèl. Karya-karyané akèh kang ditulis nganggo tema babagan tradhisi lan adat istiadat ing Sulawesi. Karya-karya sa ...

                                               

Gola Gong

penulis skenario, ing antarané nulis skenario komedi situasi Kulawarga Van Danoe ing RCTI 1993 lan Pondok Indah II di Anteve Taun 1996 dhèwèké metu saka RCTI lan nggarap opera sabun Dua Sisi Mata Uang, Agustus 2000, komedi situasi Ikhlas Ramelan ...

                                               

Handrawan Nadesul

Handrawan Nadesul inggih punika salah satunggalipun sastrawan saking Indonésia ingkang ugi misuwur minangka dokter lan panyerat buku-buku kesehatan, sastra nyerat artikel ing kalawarta wanita. Awit saking kaprigelanipun, Handrawan ugi asring dipu ...

                                               

Leila S. Chudori

Leila S. Chudori ingkang miyos ing Jakarta tanggal 12 Dhésèmber 1962 inggih kalebet salah satunggaling satrawan Indonesia ingkang sampun kathah ngasilaken karya wujud carita pendek, novèl, saha skenario drama televisi.

                                               

Retmono

Prof. Dr. Retmono inggih punika salah satunggalipun budayawan saking Indonésia. Asmanipun misuwur lumantar pakaryanipun awujud jurnal ilmiah lan artikel ingkang dipunmot wonten sawenèh ariwarta, kalawarta, lan jurnal. Retmono punika ugi salah sat ...

                                               

Salim A. Fillah

Salim A. Fillah ya iku juru nulis buku Islam saka Kutha Ngayogyakarta. Jenengé dadi kondhang lantaran buku Nikmatnya Pacaran Setelah Pernikahan. Saliyané nulis buku, Salim A. Fillah uga salah siji sing nguripi Masjid Jogokariyan, Kutha Ngayogyakarta.

                                               

Singgih Hadi Mintardja

Singgih Hadi Mintardja, punika satunggiling pionir pengarang cariyos silat saking Yogyakarta. Salami gesangipun, S.H. Mintardja langkung kathah nyerat cariyos bersambung serial silat kanthi setting Kraton Mataram jaman Sultan Agung wonten ing saw ...

                                               

Sitok Srengenge

Sitok Srengenge ya iku budayawan Indonésia kang nekuni seni teater lan wis ngasilaké akèh karya tulis. Dhèwèké uga dikenal mingka sawijining penyair sarta panulis novèl lan esai. Karya-karyané ora mung dikenal ing Indonésia nanging uga nagara man ...

                                               

Suwardi Endraswara

Suwardi Endraswara iku tokoh sastra kelairan Kulon Praga 3 April 1964. Suwardi Endraswara iki salah sijiné sastrawan Jawa modhèren. Ana kalané dhèwèké nganggo jeneng sesinglon Laras Purbaningtyas, Ki ening Budi, lan Larasati Abimanyu. Karya sastr ...

                                               

Suyanto

Prof. Suyanto, Ph.D. punika profésor saha tèknokrat Indonésia. Piyambakipun naté jumeneng rèktor wonten ing Universitas Negeri Yogyakarta ugi Direktur Jenderal Manajemen Pendidikan Dasar dan Menengah Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan Indonési ...

                                               

Taufiq Ismail

Taufiq Ismail punika sastrawan Indonésia. Tuwuh diwasa ing kitha Pekalongan, wonten ing kulawarga guru lan wartawan ingkang remen maos. Piyambakipun gadhah gegadhangan dados sastrawan wiwit taksih sinau wonten ing bangku SMA. Kanthi pilihanipun p ...

                                               

Asma Nadia

Asma Nadia ya iku juru nulis cerkak, gurit, lan resensi ing médhia sekolah. Asma Nadia uga siji-sijiné tokoh wanita kang nrima anugerah Tokoh Owah-owahan Républika 2010. Dhèwèké kasil nginspirasi wong akèh, khususé kang maca karyané kanggo nglako ...

                                               

Medy Loekito

Medijanti Loekito miyos ing Surabaya, Jawa Wétan, ing tanggal 7|1962 utawi ingkang asring dipunsebat Medy Loekito inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia ingkang sampun remen nyerat wiwit taun 1978. Piyambakipun sampun asring makili ...

                                               

Primadonna Angela

Primadonna Angela Mertoyono ingkang miyos wonten ing Rumbai, Pekanbaru, Riau tanggal 7 Oktober 1976 inggih punika salah satunggaling sastrawan èstri saking Indonésia ingkang aktip lan produktip ngasilaken buku. Piyambakipun sapunika dumunung kali ...

                                               

Edison Chen

Edison Koon-Hei Chen lair tanggal 7 Oktober 1980, dhèwèké iku aktor lan penyanyi saka Hong Kong, rapper, modhèl, prodhuser rekaman, perancang busana, lan ikon musik pop. Edison Chen miwiti karir ing indhustri panglipur Hong Kong ing taun 1999. As ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →