ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 293



                                               

Cecilia Cheung

Cecilia Cheung dhèwèké aktris saka Hongkong, Debut aktingé diwiwiti ning taun 1999 nalika mainaké peran ning filem kang judhulé, THE KING OF COMEDY, filem mau araha saka sutradara Stephen Chow. Ora namung ning donya filem, kariré déning Cecilia, ...

                                               

Isabella Leong

Isabella Leong Lok-Sze lair tanggal 23 Juni 1988 ing Macau). Dhèwèké iku aktris lan penyanyi saka Hong Kong, Leong nglairaké anak saka millionair Hong Kong, Richard Li, anak saka millionair Li Ka-shing. Amarga iku Leong diijinaké migunakaké omah ...

                                               

Abd al-Rahman al-Sufi

Abd al-Rahman al-Sufi ingkang miyos wonten ing Rey, Iran tanggal 7 Dhésèmber 903 lan séda ing Shiraz ing tanggal 25 Mèi 986 inggih punika satunggaling astronom Islam saking Pèrsi ingkang ugi dipunmangertosi minangka Abd ar-Rahman as-Sufi, utawi A ...

                                               

Abu-Mahmud Khojandi

Abu Mahmud Hamid ibn Khidr Khojandi inggih punika satunggaling astronom Islam saking Pèrsin lan ilmuwan matematika ingkang gesang ing pungkasaning abad kaping 10 lan ugi mbiyantu kanggé yasa satunggaling observatorium, caket kaliyan kitha Ray, Ir ...

                                               

Abū Sahl al-Qūhī

Abū Sahl Wayjan ibn Rustam al-Qūhī inggih punika satunggaling tiyang Pèrsi ingkang ugi kalebet ilmuwan Islam ing babagan matematika, ilmuan science Islam lan ugi minangka asronom Islam. Piyambakipun inggih asalipun saking Kuh, satunggaling lalada ...

                                               

Habash al-Hasib al-Marwazi

Ahmad ibn Abdallah Habash Hasib Marwazi inggih punika satunggaling astronom ingkang nliti bab astronomi ing tengahing abad Islam, satunggaling geografer lan ilmuwan matematika ing tengahing abad Islam saking Merv wonten ing Khorasan. Piyambakipun ...

                                               

Pasisir Dreamland

Pasisir Dreamland ya iku pasisir kang dumunung ing Désa Pecatu, Badung Pulo Bali sisih lor. Pasisir Dreamland kalebu pasisir pasir putih kang dumunung ing sangisore tebing-tebing dhuwur lan watu karang gedhé ing saindhenging pasisir. Jeneng dream ...

                                               

Pasisir Lovina

Pasisir Lovina minangka salah sijiné papan wisata kang dumunung ing désa Kalibukbuk, kabupatèn Buleleng Bali Lor. Pasisir Lovina iku seje karo Pasisir Kuta utawa Pasisir Sanur kang trep kanggo dede. Ing kéné ora bisa kanggo dede jalaran akèh prau ...

                                               

Pasisir Pelabuhan Ratu

Pantè Palabuhanratu utawa kondhang minangka Pantè Pelabuhan Ratu, ya iku sawijining papan pangonan plesiran ing pasisir Samudra Hindia ya iku ing kidule Jawa Kulon. Panggona iki ana ing 60 km ing sisih kidul saka Kutha Sukabumi. Pasisir iki diken ...

                                               

Pasisir Bandengan

Pasisir Bandengan Jepara ingkang luwih dipunkenal kanthi nama Pasisir Tirta Samudra inggih punika salah satunggalipun objek unggulan ing Jepara, sapanunggale Pasisir Kartini. Pasisir ingkang gadhah let 8 Km lèr saking pusat alun- alun kitha Jepar ...

                                               

Pasisir Dampo Awang

Pasisir Kartini Rembang kalebu salah sijining pariwisata kang ana ing Kabupatén Rembang. Pasisir Kartini ana ing pusat kutha Rembang, saka kabupatén Pati perjalananè kurang luwih 1 jam. Pasisir Kartini pancén pas banget kanggo rékréasi kulawarga. ...

                                               

Pasisir Marina

Pasisir Marina ya iku pasisir kang ana ing kutha Semarang. Pasisir iki dumunung ing sisih lor kutha Semarang, Provinsi Jawa Tengah. Pasisir Marina uga salah siji taman rekreasi kang ana ing kutha Semarang, sebelahan karo arena PRPP lan Maerokoco, ...

                                               

Pasisir Randusanga Indah

Pasisir Randusanga Indah salah satunggaling obyèk wisata wonten ing kabupatèn brebes ingkang dumunung ing dhusun randusanga kilèn, kirang langkung 7 km saking margi pantura kabupatèn brebes. Wonten dedalan tumuju pasisir randusanga kathah tambak- ...

                                               

Pasisir Batakan

Pasisir Batakan inggih punika salah satunggal papan wisata ing kuto Tanah Laut, Kalimantan Selatan. Setiap wulan Juli kaleh Agustus, poro warigaluh wonten ing pasisir punika ngadaaken ritual kanggé uacapan syukur maring Gusti kang maringi rizki l ...

                                               

Pasisir Senggigi

Pasisir Senggigi inggih punika papan pariwisata ingkang kawéntar wonten ing Lombok, Lombok Barat, Nusa Tenggara Barat. Pasisir punika gadhah garis pasisir ingkang dawa satemah katon éndah kanggé sesawangan saha dados salah satunggaling wisata seg ...

                                               

Pasisir Losari

Pasisir Losari yaiku pasisir kang panggonane ana ing pérangan kulon kutha Makassar. Pasisir iki kanggo panggonan déning masarakat Makassarkanggo ngisi waktu ing wayah ésuk, sore lan ing wayah wengi deleng endahe pasisir losari. Rikala semana, pas ...

                                               

Pasisir Drini

Pasisir Drini ya iku salah sawijiné obyek wisata kang mapan ing Désa Ngestirejo, Kacamatan Tanjungsari,Gunungkidul, Yogyakarta ya iku sisihe wétané pasisir Baron lan jarake udakara 1 km mangetan Pasisir Sepanjang. Nanging jarak sejatine kang kudu ...

                                               

Pasisir Nglambor

Pasisir Nglambor ya iku pasisir kang ana ing Désa Purwadadi, Tepus, Gunungkidul. Pasisir Nglambor kalebu istiméwa amarga ing pesisir iki bisa kanggo nyawang sesawangan éndah ing njero banyu kanthi snorkeling. Saliyané sonrkeling, ing kono uga bis ...

                                               

Pasisir Ngobaran

Pasisir Ngobaran punika salah satunggaling pariwisata alam ingkang wonten ing désa Kanigoro, Saptosari, Gunungkidul, Daerah Istimewa Yogyakarta, Indonésia.Pasisir punika kalebet pasisir ingkang khas, amargi wonten ing Pasisir Ngobaran mau wonten ...

                                               

Pasisir Parang Endhog

Pasisir Parang Endog Gunungkidul"tansah ingkang 1 ngertos papanipun pasisir punika. Pasisir iki bisa daktemokake wonten laladan Girijati, Purwosari, Gunungkidul. taksih dados salah sawijining pasisir apik ingkang daksuguhaken Gunungkidul. béda ka ...

                                               

Pasisir Pok Tunggal

Pasisir Pok Tunggal punika salah satunggaling papan pariwisata alam ingkang wonten ing Daerah Istimewa Yogyakarta, mliginipun wonten ing Tepus, Gunungkidul, Yogyakarta, Indonésia. Pasisir Pok Tunggal punika kirang langkung 1 kilomèter sadèrèngipu ...

                                               

Pasisir Samas

Pasisir Samas inggih punika pasisir ingkang mapan wonten ing désa Srigading, Sanden, Bantul, Yogyakarta, kirang langkung 24 kilomèter kidul Yogyakarta. Pasisir Samas winatesan langsung kaliyan Pasisir Patehan ing sisih kulon lan Pasisir Parangtri ...

                                               

Pasisir Siyung

Pasisir Siung inggih punika salah sawijining pasisir ingkang mapan wonten ing sisih kidul Tepus, Gunungkidul. Saking kutha Yogyakarta sawatawis 70 km. Saged dipunjujug kanthi sepedha montor utawa mobil amargi taksih awrat umpami nitih angkudan dé ...

                                               

Pasisir Timang

Pasisir Timang ya iku pasisir kang ana ing Padhukuhan Dhanggolo, Désa Purwadadi, Tepus, Gunungkidul ing antarané Pasisir Siung lan Sundhak. Adohé saka Wanasari watara 35 km. Kanggo nuju tekan Pasisir Timang, saka parkiran kendharaan kudu mlaku ng ...

                                               

Pasisir Wedhiamba

Pasisir Wedhiamba ya iku pasisir kang ana ing Désa Jepitu, Girisuba, Gunungkidul ing sawétané Pasisir Siung, watara 80 km saka kutha Ngayogyakarta. Wujud teluk kang kinupengan pagunungan watu karang lan pasiré putih. Ing tengah banyu, watu karang ...

                                               

Karaméan Qixi

Karaméan Qixi, uga ingaran Karaméan Qiqiao, ya iku karaméan Cina sing mèngeti lakon kumpulé jaka tukang angon sapi lan kanya tukang nenun saben taun sing kapratélakaké ing mitologi Cina. Acara iku digelar ing dina kapitu nalika wulan kapitu mitur ...

                                               

Tabrakan sepur antara Andria lan Corato

Tabrakan sepur antara Andria lan Corato kadadéan ing cedhaking Andria ing Apulia, Italia kidul. Kaanan iki kedadéan ing surya 12 Juli 2016, tabuh setengah loro awan, wektu lokal. Tabrakan iki ngakibataké sakurang-kurangé 25 wong tiwas lan 50 tatu ...

                                               

Géorgia

Georgia iku nagara trans bawana ing sisih wétan Segara Ireng ing sisih kidul Kaukasus antara bawana Éropah lan bawana Asia. Tilas republik ing Uni Soviet iki wewatesan karo Ruslan ing sisih lor, Turki ing sisih kidul-kulon, Armenia ing sisih kidu ...

                                               

Cilincing Jakarta Lor

Kalurahan Cilincing iku kawasan pemukiman kang padhet ing Jakarta Lor. Kalurahan iki dumunung ing kacamatan Cilincing, Jakarta Lor. Kalurahan iki kang ndunungi 33.346 jiwa lan jembar wewengkon 831.25 hèktar, kanthi pasisir kang dawané 5 Km. PT Ka ...

                                               

Cipulir, Kebayoran Lama, Jakarta Kidul

Cipulir iku kalurahan ing kacamatan Kebayoran Lama, Jakarta Kidul, Jakarta, Indonésia. Kalurahan iki duwé kodhe pos 12230 lan kodhe wewengkon 31.71.050.004. Kalurahan iki kang ndunungi cacahé 29.041 jiwa lan jembar wewengkon 1.95 km 2. Sawetara a ...

                                               

Kramat Pela, Kebayoran Baru, Jakarta Kidul

Kramat Pela iku kalurahan ing kacamatan Kebayoran Baru, Jakarta Kidul, Jakarta, Indonésia. Kalurahan iki duwé kodhe pos 12130 lan kodhe wewengkon 31.71.060.006. Kalurahan iki kang ndunungi cacahé 19.287 jiwa lan jembar wewengkon. km 2. Kalurahan ...

                                               

Marunda, Cilincing, Jakarta Lor

Marunda iku kalurahan ing kacamatan Cilincing, Jakarta Lor, Jakarta, Indonésia. Kalurahan iki duwé kodhe pos-. Kalurahan iki kang ndunungi cacahé 2.646 KK lan jembar wewengkon 7.92 km 2. Kalurahan iki wewatesan karo Segara Jawa ing sisih lor. ing ...

                                               

Rawa Badhak Lor, Koja, Jakarta Lor

Rawa Warak Lor iku kalurahan ing kacamatan Koja, Jakarta Lor, Jakarta, Indonésia. Kalurahan iki duwé kodhe pos -. Kalurahan iki kang ndunungi cacahé. jiwa lan jembar wewengkon. km 2. Kalurahan iki wewatesan karo Dl. Cipeucang Raya ing Kalurahan K ...

                                               

Tumbang Kunyi, Sumber Barito, Murung Raya

Daftar kode désa Kalimantan Tengah Master Wewengkon ing situs BPS Data Desember 2007 | petha = | poto = | pratélan poto = | jeneng = iku désa ing Kacamatan Sumber Barito, Kabupatèn Murung Raya, Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia.

                                               

Purbalingga

Wong Purbalingga nganggo basa Jawa Banyumasan ing caturan saben dinané, béda karo lumrahé warga Jawa Tengah ana ing kutha Semarang, Jogja lan Sala. Purbalingga kasohor amarga Jenderal Soedirman lair ing kéné.

                                               

Kabupatèn Tegal

Kabupatèn Tegal iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing sisih wétan, kutha Slawi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 901.52 km² utawa hèktar.

                                               

Andong, Boyolali

Andong ya iku sawijining kecamatan sing mapan ana ing Kabupatèn Boyolali, Jawa Tengah, Indonesia. Andong dumunung ana ing antarané dalan Klégo lan Salam / Gemolong. Kaitung jarak menyang ibukota Kabupaten Boyolali ± 40 Km. Dumunung ing dhuwur ± 3 ...

                                               

Kacamatan ing Jawa Tengah

Kacamatan ing Provinsi Jawa Tengah, ya iku: Ayah, Kebumen Ajibarang, Banyumas Alian, Kebumen Bangsri, Jepara Batuwarno, Wanagiri Batangan, Pati Bagelen, Purworejo Ampel, Boyolali Baki, Sukoharjo Bantarkawung, Brebes Ambarawa, Semarang Banjarharjo ...

                                               

Mandiraja, Banjarnegara

Mandiraja iku kacamatan ing Kabupatèn Banjarnegara. Propinsi Jawa Tengah, Indonesia.Pusat pamarintahan Kecamatan ana Ing Desa Mandirajakulon.

                                               

Ngombol, Purwareja

Désa Cakrayasan Tanjung Jeruken Wingkatinumpuk Sumberreja Jombang Wanasri Briyan Wingkasigramulya Dhépokreja Wingkaharja Pagak Candhi Wanabaya Pulutan Susuk Kesidan Girireja Ringgit Sruwoh Tumenggungan Singkilkulon Mendira Ngentak Wéra Piyana Kal ...

                                               

Pituruh, Purwareja

Désa Luwengkidul Ngandagan Waru Kalikotès Pangkalan Karanganyar Kalimati Sumber Kedhungbatur Semampir Prapaglor Blekatuk Kaligintung Kendhalreja Ngampèl Gumawangreja Kaligondhang Tersidilor Samagedhé Pituruh Tunjungtéja Tersidikidul Pamriyan Giri ...

                                               

Randhudhongkal, Pemalang

Kaping pisanan ing Randudongkal, wit kapok sing gedhé banget. Wit kapuk randhu iku cukup ditindakake kanggo kegiatan lokal, sing mbiyèn dipimpin pangeran Benawa yaiku pendiri kabupatèn Pemalang, pangeran Benawa minangka raja ing pajang, dheweké d ...

                                               

Jatingalèh, Candhisari, Semarang

Nalika Sunan Kalijaga kudu ngrampungaké anggoné yasa Masjid Agung Demak, kayu kang kanggo yasa entek. Amarga entek mula Kanjeng Sunan golèk kayu tekan saparan-paran. Alas gung liwang-liwung disasak, diliwati, gendruwo, jim, lan ula gedhé uga dila ...

                                               

Sampangan, Gajahmungkur, Semarang

Sampangan iku siji kalurahan kang dumunung ing kecamatan Gajahmungkur, Semarang, Jawa Tengah, Indonésia. Kalurahan iki wewatesan:

                                               

Setatsiyun Cepu

Setatsiyun Cepu iku stasiun sepur kang dumunung ing Balun, Cepu, Blora. Setatsiyun kang dumunung ing èlevasi +28 m dpl iki kalebu sajeroning Laladan Operasi 4 Semarang, lan minangka setatsiyun sepur aktif kang dumunung ing paling wétan ing tlatah ...

                                               

Setatsiyun Cèpèr

Setatsiyun Ceper menika setatsiyun sepur kelas III/alit ingkang dumunung ing Klepu, Cèpèr, Klathèn. Setatsiyun ingkang dumunung ing dhuwur +133 meter punika kalebu ing Laladan Operasi VI Yogyakarta. Saking setatsiyun menika, mbiyèn wonten percaba ...

                                               

Setatsiyun Delanggu

Setatsiyun Delanggu punika setatsiyun sepur kelas III/alit ingkang dumunung ing Gathak, Delanggu, Klathèn. Setatsiyun ingkang dumunung ing dhuwur +133 m menika kalebu ing Laladan Operasi VI Yogyakarta lan dados setatsiyun paling wétan ing Kabupat ...

                                               

Setatsiyun Karangjati

Setatsiyun Karangjati ya iku stasiun sepur kang dumunung ing Mojoagung, Karangrayung, Grobogan. Setatsiyun Karangjati kang dumunung ing kadhuwuran +23 m dpl iki dumunung ing Laladan Operasi 4 Semarang. Jeneng setatsiyun iki asalé saka jeneng dhus ...

                                               

Setatsiyun Kuthaarja

Setatsiyun Kutoarjo punika salah satunggaling setatsiyun sepur ingkang wonten ing wewengkon Kabupaten Purworejo, Jawa Tengah. Setatsiyun punika dumunung wonten ing Jl. Merpati no. 1, Semawung Daleman, Kutoarjo. Setatsiyun Kutoarjo inggih setatsiy ...

                                               

Setatsiyun Petarukan

Setatsiyun Petarukan ya iku stasiun kereta api kang ana ing Serang, Petarukan, Pemalang. Setatsiyun kang mapan ing kadhuwuran +10 m iki ana ing Daerah Operasi IV Semarang. Wiwit tanggal 30 Oktober 2008, ril jalur gandha sadawaning 6.8 kilomèter k ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →