ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 295



                                               

Gare de Lyon

Gare de Lyon punika salah satunggal saking 6 stasiun kereta api ageng wonten ing Paris, Perancis. Stasiun punika dipunsukani nama sasampuning kutha Lyon, sawijining papan mandheg kanggé sapérangan kréta kanthi jarak ingkang tebih, kathah-kathahip ...

                                               

Gare Montparnasse

Gare Montparnasse punika salah satunggal saking 6 stasiun kreta api ageng wonten ing Paris, dumunung wonten ing aréa Montparnasse, ing arrondissement XVe. Stasiun punika dipun-ginakaken kanggé kréta nuju Kilén lan Baratdaya Perancis, lan TGV nuju ...

                                               

Gare Saint-Lazare

Gare Saint-Lazare punika salah satunggal saking 6 stasiun kréta api ageng wonten ing Paris lan minangka stasiun kréta paling sibuk sasampuning Gare du Nord. Stasiun ingkang kapisanan wonten ing St. Lazare dumunung 200 m baratlaut saking posisinip ...

                                               

Setatsiyun Nganjuk

Setatsiyun Nganjuk yaiku setatsiyun sepur kelas I sing dununge ing Mangundikaran, Nganjuk, Nganjuk ; ing dhuwur +56 meter; kalebet ing Kawasan Operasi VII Madiun. Setatsiyun iki dununge ana ing dalan gedhe Nganjuk - Kertosono, udakara 700 m saka ...

                                               

Peru

Républik Peru iku nagara ing Amérika Kidul pérangan kulon, wewatesan karo Ekuador lan Kolombia ing sisih lor, Brasil ing sisih wétan, Bolivia ing wétan, kidul-wétan lan kidul, Chili ing kidul lan Samudra Pasifik ing kulon. Peru minangka nagara ka ...

                                               

Banggaladésa

Banggaladésa utawa Bangladèsh iku nagara ing bawana Asia. Sing ndunungi cacahé kira-kira ana 147.365.352 jiwa lan jembaré nagara ana 144.000 km 2. Nagara iki dunungé ana ing tlatah Asia Kidul sing wewatesan karo India ing sisih kulon, lor lan wét ...

                                               

Chittagong

Chittagong iku sawijining kutha ing nagara Bangladesh ing pinggiré Kali Karnaphuli. Chittagong iku kutha gedhé dhéwé nomer loro ing Bangladesh lan sawijining kutha ing donya sing paling rikat patuwuhané.

                                               

Arca Bhairawa

Arca Bhairawa inggih punika patung watu raksasa lan sapunika dados salah satunggaling kolèksi paméran utama ing Museum Nasional Indonésia. Arca punika nggambaraken "Bhairawa", sawijining déwa-raksasa wonten ing aliran sinkretisme Tantrayana, ingg ...

                                               

Lanthing

Lanthing inggih punika panganan kados krupuk ingkang kadamelan saking tela. Lanthing punika ugi asring sinebat klanthing. Wujudipun lanthing inggih punika kados ta angka wolu utawa bunderan cilik kados ali-ali. Asal mulanipun Lanthing punika namu ...

                                               

Nusantara

Nusântara, utawa sok-sokan tinulis Nuswantara ing basa Jawa, iku konsèp pulitik kang nyebutaké Asia Kidul-wétan maritim. Tembung iki kabangun saka rong tembung nusa lan antara. Ing konsèp kanagaran Jawa, praja Karaton dibagi dadi telu: Nagara Agu ...

                                               

Otonomi dhaérah

Otonomi laladan bisa dijarwakaké dadi kawajiban kang diwènèhaké marang laladan otonom supaya ngatur lan ngurus dhéwé urusan pamaréntahan lan kepentingan masarakat sakiwa-tengené menurut aspirasi masarakat kanggo ngundhakaké daua guna lan hasil gu ...

                                               

Seputar Indonesia

Janjane, Seputar Indonésia njupuk konsèp saka acara Seputar Jakarta kang uga tau kababarake déning RCTI. Mung, Seputar Indonésia bisa nganti tekan sakabehing wewengkon Indonésia kanthi anané Koresponden RCTI kang ana ing pelosok Negeri. Sadurungé ...

                                               

Sujarah Maritim Nuswantara

Sujarah Maritim Nuswantara iku sawijining riwayat kang ngrembug bab mula bukané leluhur Indonésia kang kondhang minangka palaut tuméka kahanan maritim Indonésia saiki. Sujarah Maritim Nuswantara ora bisa uwal saka kupiya lelayaran bangsa Indonési ...

                                               

Persia

Pèrsi punika nama kina saking nagari Iran. Nami punika dipun-ginakaken ing Kilèn saking basa Yunani Iran, Persis. Pèrsi dipun-ginakaken kanggé nggambaraken nagara Iran, tiyangipun utawi karajan kinanipun.

                                               

Anpan

Anpan iku roti kang rasané legi kanthi isi selai kacang abang. Roti dudu panganan kang sadurungé ora biyasa didhahar wong Jepang, nanging saikii akèh jinis roti kang dadi panganan khas Jepang, kaya déné: meron-pan, kurimu-pan, jamu-pan, koshian-p ...

                                               

Bentō (masakan)

Bento utawa o-bentō minangka panganan wujud sega kang diwadhahi kothak kanggo sangu mangan awan khas Jepang kang isiné sega, daging, iwak, lan janganan.

                                               

Dagashi

Dagashi punika dhaharan lan jajanan ingkang raosipun legi ingkang reginipun mirah ing Jepang. Toko tradhisional ingkang nyadé dagashi punika dipunsebat dagashi-ya. Wonten ing Basa Jepang, kashi 菓子, kashi? ateges samubarang jinis dhaharan, kue, ...

                                               

Donburi

Donburi iku jinis panganan saka Jepang wujud sega putih kang diwènèhi pirang-pirang lawuh ing dhuwure kaya ta iwak, daging lan jenanganan ana duduhe kang disajekake sajeroning mangkok gedhé. Duduh donburi kaukuran ing jinis panganan, nanging pada ...

                                               

Ema (Shinto)

Ema inggih punika plakat ingkang asalipun saking kayu kanthi gambar jaran ingkang dipunsembahaken wonten ing kuil Shinto lan ugi kuil Buda ing Jepang minangka wujud panyuwun, janji, sarta raos panuwun. Para rawuh ing kuil nyerat panyuwunipun utai ...

                                               

Gamba Osaka

Gamba Osaka minangka klub bal-balan Jepang ingkang main ing divisi 1 J-League. Tim punika gadhah markas ing wewengkon Suita, Prefektur Osaka, Jepang. Jumeneng rikala taun 1980 déning Panasonic Corporation. Gamba ateges "samparan" wonten ing basa ...

                                               

Gran Turismo

|EU|May 8, 1998|NA|May 12, 1998 Gran Turismo ya iku game utawa dolanan konsol balapan ing konsol dolanan Play Station. Gran Turismo diwiwiti saka konsol dolanan Play Station 1 utawa PS 1. Labuhé diwiwiti nalika taun 1997, ya iku seri kapisan saka ...

                                               

Istana Hirosaki

Pura Hirosaki iku salah sijiné pura Jepang ing Kota Hirosaki, Prefektur Aomori, Jepang. Pura iki dibangun pisannan ing taun 1611, lan dadi pura panggone klan Tsugaru uga dadi kantor pamaréntahan Domain Hirosaki. jeneng liya pura iki Pura Takaoka. ...

                                               

Istana Heian

Pura Heian utawa Daidairi iku salah siji pura kamaharajan ing kutha krajan Jepang Heian-kyō sakan taun 794 nganti taun 1227. Pura iki ana ing pucuke kutha, lan diyasa kaya déné kutha Changan nalika jaman Dinasti Tang lan Dinasti Sui. Pura iki dig ...

                                               

Istana Matsumoto

Pura Matsumoto iku salah siji pura kang ana ing kutha Matsumoto, Jepang. Pura iki uga diarani Pura Gagak, amarga wernane ireng. Ing taun 1504 nalika Restorasi Meiji taun 1868, pura iki dilelang. Nalika ngerti pura arep di jurke, Ichikawa Ryozo, t ...

                                               

Istana Nagoya

Pura Nagoya iku salah siji pura kang manggon ana ing kutha Nagoya, Prefektur Aichi, Jepang. Pura iki diubengi Taman Meijō. Pura iki dadi omahé Kuluawrga Tokugawa-Owari suwéné kurang luwih 17 turunan. Pura Nagoya kalebu telu pura kang paling apik ...

                                               

Istana Shuri

Pura Shuri iku salah siji pura ing Jepang, nalika biyèn diduwèni Karajan Ryukyu ing Shuri, Okinawa, Jepang. Pura iki kagolong salah sijiné gusuku kang ana ing KapuloanRyukyu. Nalika Perang Okinawa 1945, Pura Shuri ajur amarga digempur Sakuthu. Mu ...

                                               

Sègel Kakèiseran Jepang

Sègel Kakèiseran Jepang iku sègel kang digunakaké kulawarga kakèiseran Jepang. Mirid pageran Méiji, ora ana kang diidinaké nganggo sègel kakèiseran kajaba kèiser Jepang. Mula, saben anggota kulawarga kakèiseran migunakaké versi sègel kang rada bé ...

                                               

Kadhaton Osaka

Kadhaton Osaka iku salah siji pura kang ana ing Taman Pura Osaka, distrik Chuo-ku, kutha Osaka, Jepang. Pura Osaka ana ing pucuk sisih lor laladan Uemachi, mapan ana ing panggon kang paling dhuwur tinimbang liyané. Pura Osaka iku yasan peninggala ...

                                               

Kashiwamochi

Kashiwamochi inggih punika satunggaling kué Jepang ingkang dipundamel saking glepung beras kanthi isi selai kacang abrit. Kué punika kalebet ing salah satunggal jinis mochi lan dipunsebat kashiwamochi amargi dipunbungkus ing godhong jinising wit ...

                                               

Kastil Hiroshima

Kastil Hiroshima utawi asring dipunsebut astana ikan Koi inggih punika nama sawijining astana ingkang mapan wonten ing kutha Hiroshima, Prefektur Hiroshima, Jepang. Astana Hiroshima punika kapisan dipunyasa nalika taun 1589 lan dados pusat kuasan ...

                                               

Klan Taira

Taira ya iku salah siji jeneng kulawarga saka Jepang. Ana ing konteks sajarah Jepang, klan Taira utawa Heike ya iku sebutan kanggo anggota kulawarga kaisar ing jaman Heian kang ora duwé hak saka tahtane. Dhèwèké dadi warga biyasa lan olèh jeneng ...

                                               

Kompeito

Kompeito inggih punika kembang gula tradhisional Jepang ingkang awujud kados lintang kanthi manéka warni lan raosipun namung legi kemawon. Setunggal kembang gula padatanipun kanthi diamèter antawisipun 5-10 milimèter. Nama "kompeito" punika asali ...

                                               

Konstitusi Meiji

Konstitusi Meiji {大日本帝國憲法} utawa Konstitusi Kamaharajan Jepang ya iku undhang-undhang Kakaisaran Jepang wiwit saka taun 1889 nganti tekan taun 1947. Undhang-undhang iki dicakaké dadi péranganing Restorasi Meiji. Undhang-undhang dhasar iki ...

                                               

Minato Mirai 21

Yokohama Minato Mirai 21 utawi kondhang minangka Minato Mirai 21 lan Minato Mirai inggih punika proyèk pambangunan kawasan kutha modhèren ing Naka-ku, Yokohama, Prefektur Kanagawa, Jepang. Saking wiyaripun sadaya ya iku 1.86 km², wewengkon kanthi ...

                                               

Mochi

Mochi) punika nama jinis kuwé ingkang kadamel saking beras ketan lajeng dipuntumbuk dumugi lembut lan lèngkèt ingkang dipunbentuk bunder-bunder. Panganan mochi piyambak asalipun saking Jepang, nanging kawéntar ugi ing Cina, Taiwan, Kamboja, Hawai ...

                                               

Pura Himéji

Pura Himeji iku pura kang ana ing kutha Himeji, Prefektur Hyogo, Jepang. Miturut provinsi jaman biyèn, pura iki kalebu ing Harima-no-kuni, Shikito-gun, Himeji. Pura iki rupané putih kabèh tekan tegele, dadi pura iki uga diarani pura manuk kuntul ...

                                               

Shabu-shabu

Shabu-shabu utawa shabu iku panganan saka Jepang jinis Nabemono wujud irisan daging sapi kang tipis banget kang dicelupake menyang panci mirunggan isiné banyu panas ing sadhuwuring meja makan, lan diclupake menyang kuah kaping pirang-pirang sadur ...

                                               

Shintai

Miturut agami Shinto, shintai, utawi go-shintai, punika objek fisik ingkang dipunpuja kuil Shinto ugi ing celakipun kanthi fungsi minangka papanipun roh/spirit utawi kami. Shintai ingkang dipun-ginakaken Jinja Shinto ugi dipunsebut mitamashiro. S ...

                                               

Yokohama

Cithakan:Kutha ing Jepang Yokohama 横浜市, Yokohama-shi? punika kutha krajan Prefektur Kanagawa, Jepang. Kutha punika mapan wonten ing wewengkon Kanto, Pulo Honshu. Yokohama dinggèni 3.6 juta penduduk lan kalebet kutha paling ageng angka kalih in ...

                                               

Prahok

Prahok minangka panganan khas Kamboja sing arupa iwak cincang sing diuyahi, difermentasi, lan dibungkus godhong gedhang. Prahok bisa digunakaké minangka lawuh, utawa minangka bumbu masak kaya trasi. Prahok minangka cara kanggo ngawètaké panganan ...

                                               

Wolf (Lagu Exo)

Wolf minangka lagu sing direkam EXO, band lanang saka Koréa Kidul, kanggo album pertama XOXO. Album iki dirilis ing Koréa lan Cina déning SM Entertainment tanggal 30 Mèi 2013. Lagu kasebut minangka lagu EXO sing pisanan sing direkam saka rolas an ...

                                               

Cyberjaya

Cyberjaya iku sawijining kutha sing ana ing Selangor, Malaysia. Amba kuthane 28.94 km² minangka bagéan saka Multimedia Super Corridor. Kutha iki dijadwalaké dadi pusat pembangunan Malaysia kanggo masa depan kanthi perkembangan teknologi lan perus ...

                                               

MaGIC

Malaysian Global Innovation and Creativity Centre utawa asring disingkat MaGIC minangka pusat inovasi lan kreativitas sing ana ing APEC Broadcasting, Cyberjaya, Selangor, Malaysia. Agensi ing ngisore Kementerian Kewangan Malaysia iki dibuka ing t ...

                                               

Malaya

Féderasi Malaya utawa luwih ditepungi minangka Pasekuton Tlatah Melayu, diwangun nalika taun 1948 lan kapérang saka loro pamukiman Britania: Penang lan Melaka ditambah karo sanga nagari Melayu.

                                               

Malaysia

Malaysia punika satunggalipun nagari ingkang dumunung ing Asia Kidul Wétan, dipunjumenengaken ing taun 1963. Malaysia gadhah padunung saking manéka warni suku lan budaya. Malaysia dados salah satunggalipun nagari persemakmuran karajan Inggris. Ma ...

                                               

Artis Rakyat Rusia

Artis Rakyat Rusia iku gelar kinurmatan Federasi Rusia, dianugerahaké kanggo prestasi pinunjul ing lapangan téater, music, Circus, vaudeville dan biyoskup. Klebu ing sistem premium nagara Rusia. Gelar "Artist Rakyat Rusia" iku kanggo seniman Rusi ...

                                               

Ingushetia

Républik Ingushetia inggih punika nama Subyek Federal Rusia. Subyek fédheral punika gadhah jembar wewengkon 4.000 km². Padunung wonten Républik punika 467.294 jiwa kanthi kapadhetan kang ndunungi 116.8 jiwa/km². Ibu kithanipun inggih punika Magas ...

                                               

Krim

Kriméa utawa Krim iku tanjung ing sakiduling Ukraina ing pinggiring Segara Ireng. Tlatah iki dadi laladan pasulayan antara Ukraina lan Fédérasi Rusia. Wiwit taun 2014, Kriméa dadi pérangan Rusia, sawisé siji referendum kontrovèrsial. Nanging prak ...

                                               

Républik Cina

Taiwan mangalih ing kaca iki. Jeneng resmi nagara iki iku Républik Cina. Taiwan sajatiné sawijing kawasan ing nagara iki, nanging tembung iki kerep kanggo ngrujuk nagara iki kanthi kabèh. Taiwan uga jeneng sawijining pulo, mangga mirsani artikel ...

                                               

Kali Tumen

Kali Tumen utawa Kali Tuman ya iku kali kang dawané 521 km, kang dadi wates antarané nagara Républik Rakyat Cina, Koréa Lor, lan Rusia; hulu saka kali iki ana ing Gunung Baekdu lan ngalir nganti tekan Segara Jepang. Kali iki ngalir ana ing Asia p ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →