ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 298



                                               

Kabupatèn Labuhanbatu

Kabupatèn Labuhan Batu iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Rantau Prapat iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 9.223.18 km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Pakpak Bharat

Kabupatèn Pakpak Bharat iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Salak iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 1.218 km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Samosir

Kabupatèn Samosir iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Pangururan iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa 254.715 hèktar.

                                               

Kabupatèn Serdang Bedagai

Kabupatèn Serdang Bedagai iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Sei Rampah iku kutha krajan Kabupatèné, kutha-kutha liyanè, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.900 km² utawa 190.000 hèktar.

                                               

Kabupatèn Tapanuli Kidul

Kabupatèn Tapanuli Kidul iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Padang Sidempuan iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 18.897 km² utawa 1.889.700 hèktar.

                                               

Kabupatèn Tapanuli Tengah

Kabupatèn Tapanuli Tengah iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Sibolga iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 2.188 km² utawa 218.800 hèktar.

                                               

Kabupatèn Toba

Kabupatèn Toba Samosir iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Balige iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 3.124.40 km² utawa --- hèktar.

                                               

Guci Indah

Guci Indah punika papan pariwisata ingkang mapan wonten ing Désa Guci, Kacamatan Bumijawa, Kabupatèn Tegal. Kanthi wiyar 210 Ha ing ngandhaping Gunung Slamet sisih lor kanthi dhuwur kirang langkung 1.050 mèter. Saking kutha Slawi tebihipun kirang ...

                                               

Olos

Olos iku panganan saka Jatirawa, Kabupaten Tegal, Jawa Tengah, Indonésia. Panganan iki digawé saka kol lan kulit njabané digawé saka glepung kanji. Jajanan kang dhapuré bunder iki rasané pedhes banget, iku kang nggawé béda karo jajanan liyané. Ol ...

                                               

Sendratari Sindoro-Sumbing

Sendratari Sindara-Sumbing ya iku inti saka acara kabudayan FSS kang dilaksanakaké ing Lapangan Kledung, Temanggung. Festival taunan iki dianakaké sepisanan tanggal 19 lan 20 Juli 2019 kanthi gabungan Pamarentah Kabupaten Wonosobo lan Kabupaten T ...

                                               

Épisode-épisode Doctor Who sing ilang

Épisode Doctor Who kang ilang iku péranganing sérial sains fiksi Britania Doctor Who kang wis ora kasimpen déning BBC manèh. Doctor Who iku sérial télévisi Britania prakara sawijining ngèlmuwan kang bisa ngumbara nrajang wektu lan jagad mawa mesi ...

                                               

Aksara Fenisia

Aksara Fenisia asalé saka kira-kira taun 1000 SM lan wujud turunan langsung aksara Proto-Sinai. Aksara iki digunakaké déning wong Fenisia kanggo nulis basa Fenisia, sawijining basa Semitik Lor. Aksara-aksara modhèren sing wujud turunan aksara Fen ...

                                               

Basa Bali

Basa Bali iku basa Austronesia saka cabang Sundik, utawa luwih spesifik saka anak cabang Bali-Sasak. Basa iki mligi dicaturaké ing pulo Bali, pulo Lombok sisih kulon lan uga ing pulo Jawa. Ing Lombok basa Bali dicaturaké akèhé cedhaké Mataram, in ...

                                               

Dina Abasa Bali

Dina Abasa Bali ya iku dina mligi kanggo nguri-uri basa Bali tumrap manéka kaanan utawa kaanan tinamtu. Kridha Dina Abasa Bali iki lumrah kalaksana saminggu pisan ing papan-papan pamulangan uga pamaréntahan Provinsi Bali. Wayah lakuné lan paugera ...

                                               

Basa Kroasia

Basa Kroasia minangka siji basa Slavik Kidul sing dipigunakaké déning wong-wong Kroasia kalebu wong Kroasia ing nagara Bosnia-Herzegovina. Basa iki minangka salah siji vèrsi standar diasistem Slavik Tengah-kidul. Basa Kroasia didhasaraké saka car ...

                                               

Basa Sèrbi

Basa Sèrbi iku Basa Slawik Kidul, sing dinggo ing Sèrbi, Bosniya-Hercegowina, Krowasiya, Giri Cemeng, lan déning pasebaran wong Sèrbi. Standar Basa Sèrbi didhadsaraké Dhialèk Stokawiyan, kaya déné Basa Krowasiyan lan Basa Bosniyan, kang padha-pad ...

                                               

Basa Céko

Basa Česká utawa Basa Céko iku basa sing kalebu rumpun basa Slavik Kulon lan isih kerabat karo basa Slowakia, basa Polen, basa Kasubia, lan basa Sorbia. Basa iki dituturaké déning kurang luwih 12 yuta jiwa panutur asli ing sapérangan gedhé Républ ...

                                               

Basa Slowak

Basa Slowakia iku basa Slavik Kulon sing dituturaké watara 6 yuta wong ing Slowakia lan uga ing Ceko, Kanada, Hongaria, Polen, Rumania, Ukraina lan Amérikah Sarékat. Basa Slowakia gegandhèan raket karo basa Ceska, basa Polen, lan basa Sorbia.

                                               

A Series of Unfortunate Events

A Series of Unfortunate Events iku novèl kang diserat déning Lemony Snicket. Carita iki ngandut sapèrangan pérangan kang nyambung dadi sacarita wutuh. Pérangan siji novèl iki asesirah The Bad Beginning wis naté diindonésiaké déning Novia Stephani ...

                                               

Moby-Dick

Moby-Dick iku judhul novèl karya panulis Amérikah Sarékat Herman Melville kang dijupuk saka jejuluk siji iwak lodan kang dicaritakaké ing njeroné. Novèl ini misuwur banget lan bisa dianggep salah siji novèl klasik donya. Karya iki nyritakaké ngen ...

                                               

The Prestige (novel)

The Prestige ya iku novèl kang ditokaké taun 1995, pakaryané sastrawan Inggris, Christopher Priest. Novèl iki naté diangkat dadi film déning Christopher Nolan ing taun 2006 kanti sesirah kang padha, nyritakaké saingané wong loro, kanca raket kang ...

                                               

The Great Pumpkin

The Great Pumpkin ya iku tokoh fiksi ing strip komik Peanuts karyané Charles M. Schulz. Tokoh iki, ya iku tokoh ing imajinasi Linus van Pelt sing kur teyeng di deleng ana ing kae thok. The Great Pumpkin ya iku tokoh sing nongol searepé Halloween. ...

                                               

Mesozoa

Mesozoa sing mbingungna anu cilik pisan, kaya cacing parasit sekang invertebrata segara. Ing taun 2012 esih urung jelas apa kaé turunané platyhelminthes utawa bener-bener-primitif, basal metazoans. Lumrahé, makluk cilik sing angèl di pahami, kuwé ...

                                               

Orthonectida

Gedene iku kéwan kaya cacing mikroskopis, sing lewih sekang siji lapisan sel njaba ana siliané sekitaré massa sel kelaminé. Kae rénang karo bébas ing tubuh inangé, sing kelebu platyhelminthes, cacing polychaeta, moluska bivalvia, lan echinodermat ...

                                               

Placozoa

Placozoa iku filum kéwan invertebrata sing duwé struktur setengi pisan saka kabèh kéwan. Kaé racaké diklasifikasikna dadi spésies tunggal, Trichoplax adhaerens, ana keragaman genetik sing cukup lan mungkin ana lewih sekang siji spésies karo morfo ...

                                               

Radiata

Radiata iku pringkat taksonomi kang dipigunakaké kanggo klasifikasikna radial simetris kéwan. Istilaeh Radiata iku kesatuan saka sapérangan golongan kéwan kang béda, sapérangan ora mbentuk monofiletik nangisor tampilané filogèni kéwan. Sebab iki ...

                                               

Abdoulaye Faye

Abdoulaye Diagne-Faye, utawi langkung misuwur kanthi asma Abdoulaye Faye inggih menika salah satunggaling pemain bal-balan profésional ingkang asalipun saking Sénégal. Panjenenganipun miyos ing Kutha Dakar, Sénégal. Faye dipundhapuk minangka pama ...

                                               

Adityawarman

Adityawarman punika tokoh ingkang kalebet pawaris Dinasti Mauli ingkang dados panguwaosipun Karajan Malayu ingkang nalika samanten punjeripun ing Kutha Dharmasraya, lan saking manuskrip pangukuhanipun panjenenganipun dados panguwaosipun Malayapur ...

                                               

Aetiosetus

Aetiosetus inggih punika salah satunggaling jinis paus balin ingkang sampun cures ingkang gesang antawis 25 yuta taun kepengker, ing période Oligosen. Fosilipun sampun naté pinanggih wonten ing Pasifik sisih lèr, wonten tlatah Oregon. Dipunparing ...

                                               

Alexander Isak

Alexander Isak inggih menika salah satunggaling pemain bal-balan profésional ingkang asalipun saking Swédia. Panjenenganipun miyos ing Kutha Solna, Swédia. Isak dipundhapuk minangka pamain striker ing tim Borussia Dortmund lan Timnas Swédia.

                                               

Alfonsus Biru Kira

Alfonsus Biru Kira ingkang lair ing Jakarta, 14 Mei 1980 inggih punika sawijining pastor wonten ing Modio, Distrik Mapia Tengah, Kabupaten Dogiyai, Papua. Piyambakipun salah satunggaling tokoh ingkang merjuangaken pagesangan masarakat tani Papua ...

                                               

Ampyang

Ampyang inggih punika kalebet salah satunggaling nyamikan khas Jawa ingkang dipundamel saking kacang dipuncampur gula jawa. Raosipun ampyang punika legi, tur gurih. Ingkang damel ampyang kraos éco punika jae ingkang minangka salah satunggaling ba ...

                                               

Arare

Arare utawi arare mochi inggih punika salah satunggaling dhaharan ingkang asalipun saking nagara Jepang. Arare punika dhaharan ingkang dipundamel saking beras ketan. Wujud saking Arare punika alit-alit kanthi dawanipun kirang langkung 2 cm dumugi ...

                                               

Arsik

Arsik inggih punika salah satunggaling olah-olahan khas wewengkon Tapanuli ingkang kondhang. Masakan punika dipunmangertosi ugi minangka ulam mas bumbu kuning. Ulam mas punika ingkang dados bahan utama. Ulam punika nalika dipun-ginakaken boten di ...

                                               

Asma lan sesebatan Yésus

Asma lan sesebatan Yésus punika asma, sesebatan, istilah utawi lambang ingkang dipun-ginakaken ing salebetipun Alkitab kanggé nggambaraken Yésus Kristus. Sapérangan sesebatan umum ingkang dipun-ginakaken kanggé nggambaraken Yésus inggih punika Kr ...

                                               

Asmani

Asmani inggih punika tiyang sepuh ingkang ngadhahi yuswa kirang langkung 72 taun, ananging taksih giyat nindhakaken kagiyatan inggih punika nambali mergi ingkang sami bolong-bolong wonten ing Désa Singamerta, Kecamatan Ciruas, Kabupatèn Sérang Ba ...

                                               

Astragara

Astragara utawa arsenal utawi gudhang gaman inggih punika panggénan kanggé ndamel, ngrumat, ndandosi, tuwin nyimpen gegaman kanthi kawontenan punapa kémawon. Gaman ingkang kapernahaken ing astragara saged minangka gadhahipun pribadi utawi bebraya ...

                                               

Auckland

Auckland inggih punika kitha Métropolitan ingkang ageng ing Sélandia Ènggal. Gunggung pendhudhukipun 1.354.900 jiwa. Auckland ingkang wonten basa Māori dipunsebat Tamaki Makau Rau, panggènanipun ing Pulo Lor, Sélandia Ènggal.

                                               

Avalokiteśvara

Avalokiteśvara inggih punika bodhisatwa, wewujudan sipat welas asih saking sadaya Buda. Panjenenganipun inggih punika bodhistawa ingkang paling dipunmulyakaken wonten ing aliran Buda Mahayana. Ing nagari Cina lan wewengkon ingkang dipunpangaruhi ...

                                               

Bakpia

Bakpia punika dhaharan khas saking Yogyakarta. Bakpia sajatosipun sanès asli saking Yogyakarta, nanging saking nagari Cina. Ing nagari asalipun bakpia gadhah nama asli Tou Luk Pia ingkang tegesipun roti ingkang isinipun dhaging. Sanajan asli saki ...

                                               

Banthèng

Banthèng inggih punika spésies sapi alas ingkang wonten ing Asia Kidul Wétan. Banthèng kalebet kéwan sampun dipundhomestikasi ingkang panyebaranipun ing wewengkon Asia Kidul Wétan, ingkang cacahipun kinten-kinten wonten 1.5 juta banthèng, saged d ...

                                               

Biskop

Biskop punika pimpinan Gréja ingkang wonten ing Keuskupan lan wujud péranganing hierarki Gréja Katulik Roma sasampunipun Sri Paus lan Kardinal. Salebetipun kalenggahanipun punika, Biskop asring dipunsebat minangka panggantos saking para rasul Kri ...

                                               

Boy Noya

Boy Noya. Boy Noya punika salah setunggaling présènter pawarta tivi Indonésia. Sapunika Boy Noya nggabung kaliyan salah setunggaling stasiun tivi swasta ingkang namanipun Metro TV. Boy Noya punika alumni saking Universitas Kristen Indonesia. Nali ...

                                               

Broken (filem 2014)

Broken punika filem thriller saking Koréa Kidul ingkang kadamel taun 2014. Filem punika dipunsutradarani Lee Jeong-ho, dhedhasar skénario anggitanipun piyambak, dipunangkat saking novèl anggitanipun Keigo Higashino ingkang dipunbabar taun 2004 ka ...

                                               

Burj Khalifa

Burj Khalifa, wiwitanipun dipunmangertosi minangka Burj Dubai, inggih punika salah satunggalipun penyakar langit ingkang inggil sanget ingkang jumeneng ing Dubai, Uni Emirat Arab, lan ugi dados struktur wangunan manungsa paling inggil ing sajarah ...

                                               

Cokelat (grup musik)

Cokelat inggih punika salah satunggalipun grup musik saking Kutha Bandung ingkang jumeneng tanggal 25 juni 1996. Grup musik ingkang gadhah aliran pop punika milih nama Cokelat, wiwitanipun saking raos kepéngin supados warni musik ingkang dipunsug ...

                                               

Criping

Criping punika salah satunggaling tetedhan wujud jajanan ingkang kadamel saking ketéla pohung. Caranipun ndamel criping, inggih punika ketéla pohung dipunoncèki rumiyin lajeng dipuniris tipis-tipis. Salajengipun irisan ketéla dipunkum ing campura ...

                                               

Dear Archimedes

Dear Archimedes inggih punika filem sandhiwara roman misteri saking nagari Koréa Kidul lanTiongkok ingkang kadamel ing taun 2017. Filem punika dipunsutradarani Zhang Silin, dipunangkat saking novèl kanthi sesirah ingkang sami. Ingkang maragani fi ...

                                               

Death Note (filem 2017)

Death Note inggih punika filem saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel ing taun 2017. Filem punika dipunsutradarani Adam Wingard, ingkang dipunangkat saking sèri manga kanthi sesirah ingkang sami anggitanipun Tsugumi Ohba lan Takeshi Obata. Ingka ...

                                               

Death Race 2050

Death Race 2050 inggih punika filem sandhiwara satir kumedhi saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel ing taun 2017. Filem punika dipunsutradarani G.J. Echternkamp ngrangkep minangka panganggit skénario. Ingkang maragani filem punika antawisipun M ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →