ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 300



                                               

Renegades (filem 2017)

Renegades inggih punika filem thriller laga saking Perancis-Jerman ingkang kadamel taun 2017. Filem punika dipunsutradarani Steven Quale, dhedhasar skénario anggitanipun Luc Besson lan Richard Wenk, nyariyosaken babagan Navy SEALs ingkang manggih ...

                                               

Lapangan Abrit

Lapangan Abrit ingkang gadhah asma Red Square inggih punika lapangan bata ingkang misuwur ing Moskow. Panggènan punika dumunung ing Kremlin, sapanjangipun tèmbok wétan. Sajarah Lapangan Abrit inggih punika sadèrèngipun sajarah Komunis Uni Sovyèt, ...

                                               

Lemper

Lemper inggih punika dhedhaharan ingkang dipundamel saking ketan ingkang salebetipun dipunisi abon ingkang limrahipun dipunbungkus ngagem ujungan pisang. Lemper punika wujudipun silinder. Sajinis lemper ingkang dipunblebet nganggé tigan ayam kase ...

                                               

Lemèt

Lemèt Inggih punika araning dhedhaharan ingkang kadamel saking ketéla pohung ingkang sampun dipunparut ngantos alus. Bahan dhasaripun kanggé ndamel dhedharan punika, inggih punika: krambil ingkang sampun dipunparut, gendhis jawi, sarem, ketéla po ...

                                               

Louis IV saking Prancis

Louis IV, asring sinebat dOutremer utawi Transmarinus, inggih punika raja saking Prancis Kilèn, utawi raja Prancis ingkang miyos tanggal 5 September 920 ing London. Louis IV kalebet trah kulawargi dhinasti Carolingian, putranipun Charles ingkang ...

                                               

Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven inggih punika satunggiling komposer Jerman ingkang mawiyaraken wiraga saha wawasan musik klasik. Piyambakipun dados kreteg’ ingkang saged manyabrangi gaya klasik kaliyan gaya romantik. Beethoven lair ing kutha Bonn, Jerman na ...

                                               

Makutha Rama

Makutha Rama inggih punika satunggaling lampahan wonten ing salebeting cariyos pewayangan. Makutha Rama kadadosan saking kalih tembung inggih punika Makutha tuwin Rama. Makutha tegesipun ageman ratu ingkang mapan wonten mustaka, déné Rama punika ...

                                               

Marchèlla Fèbritrisia Putri

Marchèlla Fèbritrisia Putri inggih menika salah satunggaling panyerat buku ingkang bèst sèllèr. Piyambakipun langkung dipuntepangi minangka Marchèlla F.P, sakmenika alumni Jurusan Desain Komunikasi Visual ing Univèrsitas Bina Nusantara, Jakarta. ...

                                               

Masjid Babri

Masjid Babri, utawi Masjid Babur inggih punika satunggal masjid ingkang dipundamel déning Kaisar Mughal ingkang kapisan India, Babur, ing Ayodhya nalika abad kaping 16 Masehi. Sadèrèngipun warsa 1940-an, masjid punika gadhah nama Masjid-i Janmast ...

                                               

Masjid Cheng Ho Palembang

Masjid Cheng Hoo Palembang inggih punika saged dipunsebat kaliyan asma Masjid Al Islam Muhammad Cheng Hoo Sriwijaya Palembang inggih punika Masjid ingkang mauwarna Muslim Tionghoa kathi wonten ing tlatah Jakabaring Palembang. Masjid punika dipuna ...

                                               

Masjid Cheng Ho Surabaya

Masjid Cheng Hoo Surabaya inggihpunika Masjid ingkang ngadahi aritektur campuran Muslim kaliyan Tionghoa ingkang wonten ing papan Radosan Gading, Ketabang, Genteng, Surabaya utawi 1.000 m Ler Gedung Balaikuta Surabaya. Masjid punika dipundirikake ...

                                               

Masjid Mantingan

Masjid Mantingan inggih punika masjid ingkang taksih kagolong kino wonten ing tlatah Dhusun Mantingan, Kacamatan Tahunan, Kabupatèn Jepara, Jawa Tengah. Masjid punika ing salebeting cariyos, jaréné dipunadegake déning Kasultanan Demak. Ngadegipun ...

                                               

Masjid Menara Kudus

Masjid Menara Kudus inggih punika masjid ingkang dipunyasa denéng Sunan Kudus ing taun 1549 Masehi utawi taun 956 Hijriah kaliyan nginakake watu Baitul Maqdis saking tlatah Palestina lan migunani kanggé salah satunggalipun watu ingkang awal lan p ...

                                               

Menara Petronas

Menara Petronas inggih punika pencakar langit cacah ingkang wonten ing Kuala Lumpur, Malaysia ingkang naté dados gedhong paling inggil sadonya. Menara punika dipunrancang déning Adamson Associates Architects, Kanada kaliyan Cesar Pelli saking Ces ...

                                               

Mesin obong lebet

Mesin obong lebet inggih punika mesin ingkang dayanipun saking prosès pangobongan gas wonten salebeting ruangan ingkang katutup. Ruangan ingkang katutup dipuntepangi wonten tetembungan pligi mesinundhagiwidya ingih punika minangka bangsal obong u ...

                                               

Mi gorèng

Mi gorèng ateges mi sing digorèng. Mi gorèng kalebu panganan sing akèh dipengini masarakat wiyar ing Indonésia, Malaysia, lan Singapura. Mi gorèng dipundamel saking mi kuning ingkang dipungorèng kanthi ngginakaken sekedhik lenga goreng, lajeng di ...

                                               

Moa

Moa punika sajinis peksi saking nagari Niu Selan. Moa kapérang dados sewelas spésies saking pèksi endemik ing nagari Selandia Énggal ingkang boten saged miber lan sapunika kéwan punika sampun cures. Kalih spésies ingkang paling ageng inggih punik ...

                                               

Moerdiono

Moerdiono inggih punika tilas Mantri Sekretaris Nagara Républik Indonésia, panjenenganipun njabat ngantos kalih periodhé: Kabinet Pembangunan V lan Kabinet Pembangunan VI. Moerdiono asring dipuntimbali-- Pak Moer --sadangunipun Ordhé Ènggal, nyam ...

                                               

Mohammad Maruf

Letjen Mohammad Maruf inggih punika tilas Mantri Dalam Negeri Républik Indonésia ingkang njabat nalika periodhe 2004-2007.

                                               

Mohd Safee Mohd Sali

Mohd Safee Mohd Sali punikas satunggalipun juru main bal-balan saking Malaysia ingkang gadhah posisi minangka pangajeng utawi striker. Safee ageng ing wewengkon Tapah, Perak, Malaysia. Safee sekolah wonten ing Sekolah Menengah Kebangsaan Gunung R ...

                                               

Murtidjono

K.R.T. Martinus Joseph Murtidjono utawi langkung misuwur kanthi asma Murtidjono inggih punika salah satunggalipun sastrawan lan budayawan saking Indonésia. Murtidjono kalebet salah satunggalipun tokoh ingkang mandhégani ngadegipun Taman Budaya Ja ...

                                               

Musaceae

Musaceae punika kulawargi tetaneman pisang. Tetaneman punika gesangipun namun ing laladan tropis kémawon. Nanging ing laladan asrep kabukti uga saged gesang ing lebet griya malahan wonten pot barang. Kulawargi musaceae katingalipun asalipun sakin ...

                                               

Mutyara

Mutyara inggih punika satunggaling barang atos ingkang dipun produksi wonten ing jaringan lunak saking moluska gesang. Sami kaliyan thothokipun, mutyara wonten kalsium karbonat kanthi wujud kristal ingkang sampun dipunsimpen wonten ing lapisan-la ...

                                               

Métz

Métz inggih punika kutha krajan Lorraine, dhépartemèn Moselle, Prancis lan wewatesan kaliyan Luksemburg lan Jerman. Métz kalebet kitha administrasi ing Prancis ingkang wigati awit taun 1972. Kitha Métz kalebet salah satunggalipun punjering bisnis ...

                                               

Najwa Shihab

Najwa Shihab langkung akrab dipuntimbali kanthi asma Nana punika salah setunggaling présènter pawarta wonten ing Metro TV. Najwa dados anchor program pawarta prime time Metro Hari Ini saha program talk show Todays Dialogue. Najwa Shihab punika pu ...

                                               

Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei

Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei inggih punika satunggalipun parté pulitik ingkang naté wonten ing nagari Jerman. Parté punika jumeneng ing taun 1920 ingkang punjeripun ing München. Sadèrèngipun dados parté NSDAP, parté punika gadha ...

                                               

News of the World

News of the World inggih punika tabloid nasional ingkang dipunbabar ing Inggris saking taun 1843 ngantos 2011, nerbitake edisi ingkang pungkasan ing tanggal 10 Juli ing taun 2011. Wiwitanipun dipundamel minangka satunggalipun pawartos déning John ...

                                               

Nihon Shoki

Nihon Shoki inggih punika satunggaling buku sajarah Jepang ingkang asalipun saking jaman Nara. Buku punika kalebet buku sajarah resmi ingkang tuwa dhéwé sarta taksih wonten dumugi sapunika. Nihon Shoki ugi dipunwastani Nihongi Buku punika kalebet ...

                                               

Obesitas

Obesitas punika, kawontenan tiyang ingkang kalemon. Inggih punika ingkang gajihipun ing badan kakathahan ngantos ngancam kaséhatanipun. Obesitas saged dipunanggep lelara, amargi saged njalari lelara sanèsipun. Radi paradhoksal, lelara punika wont ...

                                               

Pakistan International Airlines Corporation

Pakistan International Airlines Corporation, langkung misuwur kanthi cekakan PIA, inggih punika maskapé pamiberan nasional Pakistan. Papan Anggegana ingkang utami inggih punika Papan Anggegana Internasional Jinnah ing Karachi, Papan Anggegana Int ...

                                               

Pangepungan Leningrad

Pangepungan Leningrad, nalika Perang Donya II, dipunwiwiti saking 8 September 1941,ngantos dumugi 8 Januari 1944, inggih punika pangepungan Jerman dhateng Kutha Leningrad ing Soviet Rusia. Pangepungan punika dados pangepungan ingkang paling nreny ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Kuala Lumpur

Papan Anggegana Internasional Kuala Lumpur kalebet salah satunggalipun lapangan montor miber paling awrat ing wewengkon Asia Kidul Wétan sasanèsipun Papan Anggegana Udara Suvarnabhumi ing Bangkok, Papan Anggegana Udara Internasional Hong Kong, la ...

                                               

Paraméswara

Paraméswara inggih punika salah satunggalipun Raja Tumasik saking trah Sriwijaya ingkang damel madhegipung Kasultanan Malaka ing taun 1402. Miturut Sajarah Melayu, sasampunipun Karajan Sriwijaya ing Palémbang runtuh ing abad kaping 14, kulawarga ...

                                               

Parmigiano-Reggiano

Cithakan:Infobox Cheese Parmigiano-Reggiano inggih punika kèju mawi tekstur atos saking susu sapi ingkang dipundamel ing laladan-laladan ing Italia déning ingkang damel kèju kagabung ing Consorzio Formaggio Parmigiano-Reggiano. Consorzio Formaggi ...

                                               

Pegagan

Pegagan inggih punika gadhah nama latin Centella asiatica inggih punika terna alasan, wonten ing sadaya tlatah ing Indonésia. Asalipun saking Asia tropik. Ing Indonésia, tanem tuwuh punika sampun dipunkenal. Tiyang Jawi nyebataken antanan utawi g ...

                                               

The Perfect Guy (filem 2015)

The Perfect Guy inggih punika filem thriller saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel ing taun 2015. Filem punika dipunsutradarani David M. Rosenthal, dhedhasar skénario anggitanipun Alan B. McElroy lan Tyger Williams. Ingkang maragani filem punik ...

                                               

Piranti Pamrosésan Sentral

Piranti Pamrosésan Séntral inggih punika piranti padhet komputer ingkang gadhah mangfaat minangka piranti kanggé mahami lan nglaksanakaken parentah lan dhata saking piranti lunak. Tembung utawi istilah sanèsipun ingkang asring dipunangge inggih p ...

                                               

Prabu Garjendramuka

Prabu Garjendramuka, inggih punika salah satunggaling naléndra wontěn ing něgari Ragastina. Prabu Garjéndramuka punika, satunggaling naléndra ingkang gadhah wujud ingkang mbotěn limrah kados déne janmi manungsa limrah. Sariranipun awujud manungsa ...

                                               

Prahara Irene

Prahara Irene inggih punika satunggalipun siklon tropis ageng ing Atlantik Lèr ingkang damel karisakan ingkang kathah ing Karibia. Prahara Irene ing wewengkon Amérika sisih lèr sampun merjaya pati 44 tiyang. Wekdal samanten ing kutha-kutha New En ...

                                               

Prahoto

Prahoto utawi trek utawi truk punika tetumpakan montor rodha sakawan utawi langkung ingkang kaanggé ngawrat manéka barang, saged ugi kasebat minangka mobil barang. Daya angkud prahoto punika gumantung dhumateng sawatawis variabel, antawisipun gun ...

                                               

Pulpèn

Pulpén punika salah satunggalipun piranti kanggé nyerat, wujudipun kados potlot utawi pénsil. Pulpén populér amargi mirah lan gampil anggènipun ngginakaken. Wiwitanipun pulpen ingkang kawitanipun dipundamel saking wulu banyak. Wiwitanipun piranti ...

                                               

Pustaha

Pustaha punika satunggaling buku utawi layang ulem utawi kitab kuna ing budaya Batak ingkang isinipun cathetan pangobatan tradhisional, usada tradhisional, ngèlmu-ngèlmu gaib, katrangan babagan cara nulak prakara-prakara kang awon, mantra, ramala ...

                                               

Pyeongchang

Pyeongchang inggih punika nama satunggalipun kabupatèn ing provinsi Gangwon, Koréa Kidul. Kabupatèn Pyeongchang inggih punika dados panggènan ingkang kawentar minangka papan pariwisata ing wekdal mangsa dingin, kados ulah raga ski lan rekreasi sa ...

                                               

Pythagoras

Pythagoras, punika salah satunggiling filsuf Yunani kina. Piyambakipun punika gadhah panggalih manawi dhasar sadaya barang punika "angka". Karepipun matematika punika saged dipunanggé dados pathokan kanggé ngukur sadaya barang. Pythagoras punika ...

                                               

Randai

Randai inggih punika satunggalipun seni téater ètnik Minangkabau ingkang nggabungaken manèka warni kasenian, kados musik, jogèdan, drama, lagu, lan pencak silat. Limrahipun kasenian Randai dipungelar nalika wonten adicara upacara adat utawi sukur ...

                                               

Rencana Malaysia Kaping Kalih

Rencana Malaysia Kaping Kalih inggih punika rencana pangembangan ékonomi ingkang dipunwontenaken déning pamaréntah Malaysia kanthi mangfaat nglaksanakaken Kabijakan Ékonomi Ènggal Malaysia. Rencana punika dipunlaksanakaken wiwit taun 1971 ngantos ...

                                               

Rings (filem 2017)

Rings inggih punika filem horor supernatural saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2017. Filem punika dipunsutradarani F. Javier Gutiérrez, dhedhasar skénario anggitanipun David Loucka, Jacob Aaron Estes, lan Akiva Goldsman. Ingkang maraga ...

                                               

Roti tisu

Roti Tisu uga dipuntimbali Prata Tisu inggih menika salah satunggaling jinis Roti Canai ingkang tipis kados déné tisu. Jajanan menika awujud kerucut kados caping ingkang dipunparingi topping susu kenthel legi, kéju, meses, kacang uga sanesipun. U ...

                                               

Ruqyah

Ruqyah inggih punika salah satunggaling cara pangobatan wonten ing agami Islam kanthi maos dunga saking Quran saha hadits. Wonten kalanipung pangobatan kanthi ruqyah punika kanggé ingkang sakit jasmani, ugi ingkang sakit ruhani utawi gangguan sak ...

                                               

Résistor

Résistor inggih punika komponèn èlèktronik kalih saluran ingkang dipundesain kanggé nahan arus listrik, kanthi mrodhuksi mandhapipun tegangan listrik ing antawisipun kalih saluran, miturut kaliyan arus ingkang mili ing résistor, manut kaliyan huk ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →