ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 304



                                               

Sepur Kertajaya

Sepur Kertajaya iku rangkéyan sepur kelas ékonomi unggulan kang ngubungaké Stasiun Tanjung Priok - Surabaya Pasar Turi. Sadawaning laku, sepur Kertajaya liwat jalur lor Pulo Jawa. Rangkéyan sepur iki dumadi saka 10 gerbong K3 lan 1 rèstorasi, Pem ...

                                               

Sepur penumpang

Sepur penumpang iku sepur sing dipigunakaké ngangkud wong, saka siji stasiun menyang stasiun liyané antar kutha. Saliyané iku racaké dipigunakaké gerbong mirunggan kanggo mangan, gerbong turu, gerbong layang, lan gerbong barang. Khusus rerangkèn ...

                                               

Profésor

Profésor ya iku siji guru senior, dhosèn lan/utawa panaliti kang padatan dikanggokake déning lembaga-lembaga/institusi pendhhidikan perguruan tinggi utawa universitas. Minangka nimpuna, profesor padatan duwé patang jejibahan tambahan: Menehi kuli ...

                                               

Bestru

Bestru atawa blustru yaiku sijining pala gumantung kang wis arang ditandur déning wong tani. Biasane tuwuhan iki mung ditandur kanggo selingan, ana ing tegalan utawa pomahan. Bestru isih sadulur sedhak tuwuhan oyong Luffa acutangula, bedane bestr ...

                                               

Yute

Yute inggih punika taneman tadah hujan ingkang boten betahaken kathah pupuk lan pestisida. Produksi utama terkonsentrasi ing India lan ing pérangan Bangladesh, mliginipun Bengal. Serat yute asalipun saking batang lan jaringan alus kulit luar ing ...

                                               

Libanon Kidul

Libanon Kidul iku wewengkon géografis Libanon sing dumadi saka Governorat Libanon Kidul lan Governorat Nabatiyeh. Kaloro governorat iku mung ana nganti wiwitan 1990-an. Sawetara pihak uga nglebokaké Distrik Rashaya lan Beqaa Kulon, distrik paling ...

                                               

Batalyon Infanteri 751/Berdiri Sendiri

Yonif Raider 751/Vira Jaya Sakti iku ékan pemukul Kodam XVII/Cenderawasih. Yonif 751/Vira Jaya Sakti diresmèkaké tanggal 14 Agustus 1964. Ékan iki duwé markas ing Sentani, Jayapura, Papua.

                                               

Komando Daerah Militer II/Sriwijaya

Kodam II/Sriwijaya iku Komando Kewewengkonan Pertahanan sing nyakup provinsi Bengkulu, Jambi, Sumatra Kidul, Kapuloan Bangka Belitung lan Lampung. Pangdam II/Sriwijaya sing saiki diwengku déning Mayor Jenderal TNI Syarifuddin Tippe wiwit 20 Juni ...

                                               

Komando Daerah Militer III/Siliwangi

Komando Daerah Militer III/Siliwangi iku Komando Kewewengkonan Pertahanan sing nyakup provinsi Jawa Kulon lan Provinsi Banten. Sesanti Kodam Siliwangi ya iku Esa Hilang, Dua Terbilang.

                                               

Komando Daerah Militer Iskandar Muda

Kodam Iskandar Muda iku Komando Kewewengkonan Pertahanan sing nyakup provinsi Nanggroe Acèh Darussalam. Wiwit madeg tanggal 22 Dhésèmber 1956 nganti dilikuidasi taun 1985, Kodam Iskandar Muda wis dipanggedhèni déning 10 panglima. Sing pungkasan m ...

                                               

Komando Daerah Militer IX/Udayana

Kodam XVI/Udayana ya iku Komando Kawilayahan Pertahanan kang ngeliputi provinsi Bali, Nusa Tenggara Kulon lan Nusa Tenggara Wétan. Pangdam IX/Udayana kang njabat saiki Brigadir Jéndral TNI Rahmat Budiyanto. Panjenengné dilantik ing sasi April 201 ...

                                               

Komando Daerah Militer Jayakarta

Kodam Jaya iku Komando Kewewengkonan Pertahanan sing nyakup DKI Jaya, Tangerang lan Bekasi. Pangdam Jaya sing saiki diwengku déning Mayor Jenderal Darpito Pudyastungkoro nggantèkaké Mayor Jenderal TNI Suryo Prabowo.

                                               

Komando Daerah Militer XVII/Cenderawasih

Kodam XVII/Cenderawasih iku sawijining Komando Kawilayahan Pertahanan sing nyakup provinsi Papua. Pangdam XVII/Cenderawasih sing saiki mengku kalungguhan ya iku Mayor Jenderal TNI Zamroni, sing dilantik tanggal 15 September 2006 nggantèkaké Mayor ...

                                               

Bis

Bus utawa bis iku kendaraan gedhé mawa rodha, dipigunakaké kanggo ngamot panumpang sing akèh. Istilah bus iki asalé saka basa Latin, omnibus, sing tegesé ing kabèh.

                                               

Jalan Tol Semarang-Solo

Cithakan:Future building Jalan Tol Semarang-Sala ya iku jalan tol ing Provinsi Jawa Tengah, Indonesia. Jalan Tol Semarang-Sala ngubungake kutha Semarang, Salatiga karo Surakarta sarta ngliwati 3 kabupatèn, ya iku Kabupatèn Semarang, Kabupatèn Boy ...

                                               

Annum

Giga-annum Ga: satuwan waktu kang padha karo samilyar 10 9 taun. Lumrahé digunakaké ning babagan ilmiah kaya ta kosmologi kanggo nekanaké masa kang masané dawa banget ning jaman biyèn. Tuladhané kaya ta, mbentuk Bumi kedadian kira-kira nalika 4.5 ...

                                               

Dzulhijjah

Dzulhijjah, iku sasi karolas lan pungkasan sajeroning pananggalan hijriyah. Ana sawatara prabédan cara nemtokaké wiwitan sasi Dzulhijjah. Ana kang migunakaké hisab, rukyah, utawa mèlu panetepan wiwitan Dzulhijjah ing Arab Saudi.

                                               

Gya

Gya ya iku istilah kang ana ing ngèlmu Astronomi, Géologi, lan paleontologi, istilah Gya iku sok uga minangka ékan saka wektu kanggo nunjukaké ukuran dawané wèktu ssadhurungé saiki. Sacara spesifik, 1 Gya padha karo 10 9 taun biyèn. Satuwan kang ...

                                               

Soré

Soré utawa ngasar ya iku sijinéng wektu ing dalem dinten sakmantuné wektu awan. Wektu soré dados penyambung antaraning awan lan wengi, amergi punika wau, wong kang padha agawi, murid sekolah lan keakèaning tiyang mantunaken pengagawiané ing dalem ...

                                               

Kréta Pusaka Karaton Ngayogyakarta

Kréta Pusaka Keraton Yogyakarta ya iku kréta pusaka keraton, ingkang dené di singgahaké ana ing Muséum Kréta Keraton. Sak lumrahé kréta pusaka sing ana ing Muséum Kréta Keraton menika pakaryan saka Mancanagara, salah sawijining yaiku Walandi. Sak ...

                                               

Pasisir Parangkusuma

Parangkusuma inggih satunggaling pantai ingkang mapan wonten ing Kacamatan Dhépok, Kabupatèn Bantul, D.I Yogyakarta. Wonten ing sakilènipun Pasisir Parangtritis, Parangkusuma ugi dados objek ingkang boten kalah élok, satunggal prakawis ingkang nd ...

                                               

Mrica

Mrica iku tuwuhan obat kang bisa uga dadi bumbu masakan, mrica iki duwé khasiat ngangetaké awak lan nyegah lelara kanker, tuwuhan iki kalebu bumbon crakèn kang akèh thukul ing laladan Indonésia.

                                               

Papan Anggegana Blimbingsari

Papan Anggegana Blimbingsari iku sawijining papan anggegana kang dumunung ing Désa Blimbingsari, Rogojampi, Kabupatèn Banyuwangi, Jawa Wétan. Papan Anggegana kanthi landas pacu 1.400 mèter punika dipunbikak balika tanggal 29 Dhésèmber 2010. Wekda ...

                                               

Papan Anggegana Haluoleo

Papan Anggegana Haluoleo ya iku papan anggegana di Kendari, Sulawesi Tenggara, Indonésia. Sebelumnya nama papan anggegana ini diambil dari nama Robert Wolter Monginsidi, pahlawan nasional Indonésia yang dieksekusi olèh Walanda selama Revolusi Nas ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Adisumarmo

Papan Anggegana Internasional Adisumarmo ya iku papan anggegana internasional kang ngladèni Kutha Surakarta, Jawa Tengah kang dioperasèkaké déning PT Angkasa Pura I. Papan Anggegana iki ngladèni pamaburan Garuda, Sriwijaya Air, Lion Air, lan Bata ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Adisutjipto

Papan Anggegana Internasional Adisutjipto yaiku papan anggegana kang dumunung ana ing Sléman, Daerah Istimewa Yogyakarta. Kode ICAOnya WARJ, Kode IATA: JOG. Papan anggegana Adisutjipto mbiyèn duwé nama Maguwo, yaiku nama kang dijupuk saka dumunun ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Baiyun Guangzhou

Papan Anggegana Internasional Baiyun Guangzhou ya iku papan anggegana internasional kang mapan ing Distrik Huadu, 28 kilometres lor saka pusat kutha Guangzhou, provinsi Guangdong, Republik Rakyat Cina. Papan Anggegana iki dibukak nalika taun 1933 ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Citare Surande

Papan Anggegana Internasional Citare Surande inggih punika satunggaling papan anggegana internasional ingkang dumunung sakitar 2 km saking pusat kutha Sukabumi, Indonesia. Papan Anggegana punika nglayani penerbangan dhateng kutha-kutha ageng ing ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Kutha Krajan Beijing

Papan Anggegana Internasional Kutha Krajan Beijing ya iku baaikundar udara internasional ing Beijing, Républik Rakyat Cina. Papan anggegana iki dibuka nalika tanggal 2 Maret 1958, lan wujud papan anggegana paling sibuk kapindho ing donya. Papan A ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Pittsburgh

Papan Anggegana Internasional Pittsburgh ya iku papan anggegana kang dumunung ana ing 20 miles ing kulon kutha Pittsburgh, Pennsylvania, ing dalan metu 6 saka PA-60 lan Terminal Lor ing PA Turnpike 576. PIT kang utama ngelayani pamaburan sipil mi ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Tan Son Nhat

Papan Anggegana Internasional Tan Son Nhat utawa Cảng hàng không quốc tế Tân Sơn Nhất utawa Sân bay quốc tế Tân Sơn Nhất iku sawijining papan anggegana sing nglayani tlatah Kutha Ho Chi Minh ing Dong Nam Bo, Viètnam. Papan anggegana iki duwé ukur ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Teuku Nyak Arif

Pahlawan and Gubernur Acèh Teuku Nyak Arif. Papan Anggegana Internasional Teuku Nyak Arif inggih punika salah satunggaling papan anggegana ingkang dumunung ing Kabupatèn Karawang, Jawa Kulon, Indonésia. Kajawi kanggé nglayani masarakat, papan ang ...

                                               

Papan Anggegana Kusbini

Papan Anggegana Kusbini inggih punika salah satunggaling papan anggegana ingkang dumunung ing Kabupatèn Pandeglang, Jawa Tebgah, Indonésia. Kajawi kanggé nglayani masarakat, papan anggegana punika ugi minangka salah satunggaling pangkalan angkata ...

                                               

Papan Anggegana Pondok Cabe

Papan Anggegana Pondok Cabe yaiku papan anggegana militèr kang dumunung ana ing Pondok Cabe Udik, Pamulang, Tangerang Kidul. Kanthi dawa landas pacu 1.984 m déning amba 45 m. Lanud Pondok Cabe uga direncanakake tumuju papan anggegana komersial am ...

                                               

Bapak

Bapak minangka wong tuwa lanang saka bocah. Kejabi ikatan bapak saka bapak marang anak, bapak uga duwe hubungan wong tuwa, hukum, lan sosial karo bocah sing duwe hak lan kewajiban tartamtu. Bapak angkat yaiku pria sing wis dadi wong tuwa bocah li ...

                                               

Basa Kerinci

Basa Kerinci ya iku basa sing kalebu kulawarga basa Melayik lan dituturaké ing wewengkon Kabupatén Kerinci lan Kutha Sungai Penuh, Provinsi Jambi déning wong suku Kerinci. Nalika taun 1984 lan 2000, cacah panyatur basa iki ana 220.000 antara 260. ...

                                               

Basa Lintang

Basa Lintang ya iku dhialék basa Melayu Tengah sing dituturaké déning wong Lintang ing wewengkon Kabupatén Empat Lawang, Provinsi Sumatra Kidul. Déning panyaturé basa iki karan Baso Lintang lan nyebut awak dhéwéné iku Jemo Lintang. Jeneng Lintang ...

                                               

Basa Malayu Ambon

Basa Malayu Ambon atawa kang sok disebuté basa Ambon ya iku jinis dhialék basa Malayu kréol atawa Malayu Pasar kang dituturaké ing wewengkon Ambon Provinsi Maluku. Basa iki kanggo basa komunikasi padinan ing kutha-kutha lan désa-désa ing Maluku, ...

                                               

Basa Malayu Ketapang

Basa Malayu Ketapang atawa sing kulinané dijuluki basa Malayu Kayong/Kayung ya iku dhialék basa Malayu sing dituturaké déning wong Malayu ing Kabupatén Ketapang, Provinsi Kalimantan Kulon. Ing Kabupatén Ketapang basa iki ana ing wewengkon Kacamat ...

                                               

Basa Malayu Manado

Basa Malayu Manado atawa kang sok karan basa Menado waé ya iku basa kang dituturaké ing Kutha Manado, Bitung, Tomohon, Kabupatén Minahasa, Minahasa Kidul, Minahasa Lor, Minahasa Kidul-Wétan, Bolaang Mongondow lan Provinsi Gorontalo. Rupa dhialèk ...

                                               

Basa Malayu Palémbang

Basa Malayu Palémbang ya iku jinis dhialèk basa Malayu kang ditututraké ing laladan Kutha Palémbang lan sekitaré, ing Provinsi Sumatra Kidul. Basa Malayu Palémbang atawa kang biyasa jejuluk déning wong Palémbang iku Basa Palémbang duwé rong tatar ...

                                               

Basa Semende

Basa Semende ya iku basa sing dituturaké déning wong Kacamatan Semende. Basa iki mlebu kelompok basa Melayu Tengah kang sumebar ing Sumatra Kidul lan Bengkulu. Ibukuthané iku ing Pulau Panggung, 300 km saka Kutha Palémbang. Kacamatan Semende ana ...

                                               

Basa Sindang

Basa Sindang atawa uga lewih kawentar jejuluk basa Col iki basa kang dienggo déning wong ing marga atawa désa Sindang. Marga atawa désa iku ana ing daérah Kali Kelingi lan Kali Beliti, Kabupatén Musi Rawas lan sekubengané. Ana uga ning daérah Kal ...

                                               

Bumblebee

Bumblebee punika salah satunggaling karakter robot fiksi wonten ing sèrial Transformer. Bumblebee punika salah satunggaling paraga/tokoh ingkang kondhang ing sèrial kasebat kejawi Optimus Prime lan Megatron. Bumblebee punika robot ingkang kalebet ...

                                               

Chikuwabu

Chikuwabu punika satunggaling dhaharan Jepang ingkang kadamel saking gandum ingkang padatanipun dipundhahar minangka salah satunggaling isian wonten ing oden. Sami kaliyan proses anggènipun damel udon, adonan punika dipundamel kanthi ngulèni glep ...

                                               

Chinsuko

Chinsuko punika kué garing tradhisional khas saking Okinawa ingkang asalipun saking resèp jaman Kerajaan Ryukyu. Kué punika mèmper kaliyan biskuit, bahan dhasaripun saking terigu, gula, lan ugi lemak babi. Wonten ing papan-papan wisata ing Prefek ...

                                               

Datemaki

Datemaki punika dhaharan Jepang ingkang dipundamel saking tigan, mèmper kaliyan atsuyaki tamago nanging datemaki punika ngagem campuran ulam lan urang ingkang dipunlembutaken sarta dipuntambah kaliyan mirin lan gula ingkang kathah satemah dados l ...

                                               

Daylight (laguné Maroon 5)

Daylight ya iku lagu kang ditindakaké déning grup band asal Amérika jenengé Maroon 5. Lagu iki dirilis minangka lagu ketelu saka album studio kepapat, Overexposed. Penyanyi mligi ya iku Adam Levine nyipta lan gawé prodhuksi karo Max Martin lan Ma ...

                                               

Gerald Situmorang

Gerald Situmorang ya iku juru main musik saka Indonésia. Dhèwèké miwiti pagawéyan ing musik lan dadi komposer lagu piyambak ing duo band pisanané, sing dijenengi "Sketsa". Sakmenika dhèwèké dadi luwih dikenal awit 2014 kang dadi personil lan juru ...

                                               

Havana (laguné Camila Cabello)

Havana ya iku lagu saka penyanyi Amérika Camila Cabello bareng karo rapper Amérika Young Thug. Lagu iki dirilis ing tanggal 3 Agustus 2017 minangka dadi salah sijining lagu promosi ing album "OMG". Ing 30 Agustus, liwat médhia sosial, Cabello ngo ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →