ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 306



                                               

Dhempling

Dhempling, kadang-kadang disebuté kadhempling ya iku jinis waditra gambang gangsa kang wilahé digawé sing logam wesi. Jenis ricikan iki ning jaman sekien wis beli lazim dienggo maning minangka kelengkepan gamelan. Dhempling wis keganti karo saron ...

                                               

Dhog-dhog

Dhog-dhog ya iku piranti music sejenis kendhang kang duwé tabokan ning siji sisih baé. Dadi persis kaya tambur. Baka dideleng sing pérangan pengasil muni, dhog-dhog kegolong tebokan tanggung. Bentuk waditra dhog-dhog iki pancén kaya tambur atawa ...

                                               

Dynand Fariz

Dynand Fariz ya iku salah sijiné pengrancang busana saka Indonésia. Dhèwèké kondhang minangka pandhégané Jember Fashion Carnaval kang diwiwiti ing taun 2003. Dynan dadi dhalangé salah sijiné panyarta kang olèh bebungah Busana Nasional Apik Dhéwé ...

                                               

Engkuk

Engkuk ya iku perangkat muni-munian sejenis kethuk kang ukurané lewih gedé. Perangkat gamelan iki ning jaman sekien wis beli umum maning dienggo. Engkuk kegolong waditra bunderan alit. Swara kang diasilnang kenceng. Waditra iki manjing kelompok w ...

                                               

Exposed (filem 2016)

Exposed inggih punika filem thriller saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2015. Film punika dipunsutradarani Gee Malik Linton, ingkang ugi ngripta skénarionipun. Wondéné ingkang maragani filem punika antawisipun Keanu Reeves, Ana de Ar ...

                                               

Ferry Curtis

Ferry Curtis ya iku salah sijiné seniman musik saka, Jawa Kulon, Indonesia. Pakaryané awujud musik puisi balada wis diaturaké marang masarakat minangka kanggo ngunggahké minat maca. Dhèwèké wis gelar pakaryané ing sakpérang kutha Indonésia. Saliy ...

                                               

Galunggang petung

Galunggang petung ya iku waditra sejenis gambang atawa saron gedé sing nganggo ruas-ruas watang pring kang ukuran garis tengahé rada gedé minangka bahan munié. Galunggang petung iki dadi cikal bakal bentuk waditra gamelan krumpyung, calung atawa ...

                                               

Gambang gangsa

Gambang gangsa ya iku sejenis waditra gambang nanging wilahé digawé sing logam. Jenis waditra iki sekien wis beli lazim kanggo kelengkepan gamelan. Gambang gangsa wis kegenti atawa kegeser karo waditra saron panacah. Waditra iki kegolong waditra ...

                                               

Gamelan Melayu

Seni gamelan Melayu ya iku salah siji jinis seni musik tradhisional ning budaya Melayu. Gamelan Melayu iki kas seni pura kraton Melayu. Sejarahé gamelan Melayu iku sing kesultanan Riau-Lingga abad 17. Sekumpulan penari lan nayaga sarta waditra ga ...

                                               

Gegemplang

Gegemplang iku dolanan bocah kang ana ning Banten. Sing dolanan mligi bocah-bocah kang nuturaken basa Jawa Banten. Cara dolanan gegemplang iku bocah-bocah kira-kira wolu sampé sepuluh padha ndodok mubeng gawé kaya gelanggang karo nyekel watu cili ...

                                               

Genjring

Genjring ya iku sejenis waditra terbang kang dilengkepi karo piring-piring logam cilik ning pinggir-pinggir tébokané. Dadi yèn digeraknang bakal ngasilnang muni gemrincing. Genjring kanggo kelengkepan pagelaran santri-swaran atawa Santri-Swara. G ...

                                               

Girl Trip

Girl Trip inggih punika filem drama komedi romantik saking Inggris ingkang dipundamel taun 2017. Film punika dipunsutradarani Malcolm D. Lee, dhedhasar skénario anggitanipun Kenya Barris lan Tracy Oliver, nyariyosaken bab sekawan réncang ingkang ...

                                               

Hamidah Abdurrachman

Dr. Hamidah Abdurrachman, S.H., M.H inggih punika salah satunggalipun anggota Komisi Kepolisian Nasional ingkang ngayahi jejibahan wonten kala mangsa 2012 dumugi 2016. Hamidah kapilih sesarengan kaliyan gangsal anggota sanèsnipun, inggih punika A ...

                                               

Henosepilachna vigintioctopunctata

Henosepilachna vigintioctopunctata iku spésiès kumbang koksi saka kulawarga Coccinellidae. Tengeran kang gampang saka kumbang iki bisa katitik saka tutul ireng cacah 28 ing suwiwiné. Spésiès iki sadurungé dijenengi Epilachna vigintioctopunctata l ...

                                               

Hotel Bahari Inn

Hotel Bahari Inn utawi langkung misuwur kanthi sebatan Bahari Inn inggih punika salah satunggalipun hotèl bisnis bintang tiga ingkang dumunung wonten Kutha Tegal Jawa Tengah, Indonesia. Hotèl punika dipundegaken ing taun 1995 déning Yohanes Sukoc ...

                                               

The Interpreter

The Interpreter ya iku film Amérikah Sarékat sing digawé taun 2005, disutradarani Sydney Pollack. Para juru paraga sing main ing filem iki ya iku Nicole Kidman, Sean Penn, lan Chaterine Keener. The Interpreter nyritakaké bab sawijiné juru basa si ...

                                               

Interrogation (filem)

Interrogation inggih punika filem laga saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2016. Film punika dipunsutradarani Stephen Reynolds, dhedhasar skénario anggitanipun Adam Rodin lan Michael Finch. Ingkang maragani filem punika antawisipun Ad ...

                                               

Ischnura senegalensis

Kéwan iki dawane satara 30 mm kanthi suwiwi dawané 14.5-15.5 mm. Kinjeng dom lanang warna ireng ing awak sisih nduwur, mata majemuké warna ireng ing sisih nduwur, biru semu ijo ing sisih ngisor. Rainé uga warna biru semu ijo lan rambut warna putih.

                                               

Istirahatlah Kata-kata

Istirahatlah Kata-kata nggih punika filem fiksi sujarah ingkang dipundamel taun 2017. Filem punika dipunsutradarani Yosep Anggi Noen. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panganggit skénario. Filem ingkang juru damelipun Yosep Anggi Noen lan Yulia ...

                                               

Jalak kebo

Jalak kebo, jalak ireng, jalak ungu, jalak penyu manuk kang kalebu kulawarga jalak, sumebar ing Asia Wétan, Asia Kidul Wétan lan Indonésia sisih kulon.

                                               

Jalak putih

Jalak putih iku sawijining spésiès Jalak ing kulawarga Sturnidae. Manuk iki kalebu kéwan èndemik ing Indonesia. Spésiès iki ing wiwitan dilebokaké ing génus Sturnus, nanging banjur dilih menyang génus Acridotheres amarga nilik saka pakulinan manu ...

                                               

Jemek Supardi

Jemek Supardi inggih punika salah satunggalipun seniman téater saking Indonésia. Jenengé sampun misuwur minangka panampil pantomim ingkang nyuantenaken katimpangan sosial ing bebrayan. Piyambakipun sampun ngasilaken kathah karya ing rupi-rupi mèd ...

                                               

John Wick (filem)

John Wick inggih punika filem thriller laga saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2014. Filem punika dipunsutradarani Chad Stahelski lan David Leitch. Ingkang maragani filem punika antawisipun Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Ad ...

                                               

Jumbleng

Jumbleng utawa kakus cemplung ya iku istilah kanggo kakus kang prasaja dhèwè, wujud jogangan jero kanggo nglupukaké sesuker ana ing lemah tanpa perlu digrujug banyu. Manawa dibangun lan direksa kanthi bener, jumbleng bisa nyuda panyebaring lelara ...

                                               

Kadhal kebon

Kadhal kebon utawa bengkarung biyasa jinis rèptil sikil papat anggota suku Scincidae. Diarani kadal kebon, amarga lumrah tinemu ing kebonan. Ing basa inggris dikenal minangka East India Brown Mabuya, Many-lined Sun Skink utawa Common Sun Skink ; ...

                                               

Kakus

Kakus ya iku pérangan omah kang gunané kanggo papan bebuwang sesuker awak wujud tai lan uyuh. Panyebut kakus bisa ditrapaké tumrap piranti kang kanggo bebuwang uga papan/kamar kang digunakaké kusus kanggo bebuwang. Kakus uga diarani WC. Déné mana ...

                                               

Kala

Kala ya iku sejenis waditra kang dhapuré persis kaya tambur atawa dhog-dhog nanging ukurané rada lewih ramping lan lewih cindek. Kala kegolong waditra atawa piranti musik sejenis kendhang kang duwé tebokan mung ning siji sisih baé. Ning jaman ben ...

                                               

Kampak

Kampak utawa kapak ya iku salah sijining piranti kang wus digunakaké maèwu-èwu taun kanggo minangka, nugel lan nyigar kayu uga dadi gaman ing payudan. Kampak kang paling wiwitan digawé saka watu kang tipis, wujudé dirèka supaya bisa digegem lan p ...

                                               

Kebenan

Kebenan iku asalé sing tembung keben. Tegesé ya iku bentuk paésan kang mirib karo buah wit keben. Wit keben iku wit gedé kang duwé kembang lan buah kang bagus rupaé. Ning Kraton Yogyakarta ana rong karang Kemandungan utara iku ditanduri wit-wit k ...

                                               

Kelinthing

Kelinthing ya iku sejenis piranti muni-munian kang ngebentuk genta, ukurané cilik, dipasang gumantung kang cacahé akèh bisa nganti puluhan. Ning saban genta kelinthing iku ditaro bola logam. Dadi ari genta-genta cilik mau digoyang-goyang, bakal t ...

                                               

Kelly Puspito

Kelly Puspito ya iku salah sijiné musikus saka Indonesia. Dhèwèké kawèntar minangka pangripta utawa panganggit lagu Keroncong Tanah Airku. Kelly wis cedhak karo donyané musik awit taksih lungguh ing Sekolah Menengah Pertama. Saliyané ngripta lagu ...

                                               

Kenong japan

Kenong japan ya iku waditra sing wis rada beli lazim dienggep minangka penjangkep baku gamelan ning jaman sekien. Sanajan wis beli lazim, jaman sekien waditra iki sok ngelengkepi gamelan gedhé atawa ageng. Kenong japan biasaé sok disedianang mina ...

                                               

Kepetan

Kepetan iku sing tembung kepet kang tegesé kipas. Ning artikel iki kepetan ya iku paésan umah Jawa kang ujudé kaya kipas. Paésan kepetan duwé ukuiran ¼ bunder lan duwé sisih lengkung ombak. Kepetan ora akèh macemé. Warna kepetan manjing paésan ka ...

                                               

Keprak

Keprak, kadang-kadang karan kecrék, kekecrék, kepyak, gejrék atawa gejék ya iku piranti muni-munian sejenis kecér. Keprak ngebentuk segi papat atawa segi wolu kang digawé kang lémpéng-lémpéng logam tipis, kandelé kira-kira 2–3 cm. Kang ukurané ra ...

                                               

Kertu Tarot

Kertu tarot iku sak kelompok kertu digunakaké saka tengahaning-abad angka 15 ing warna-warna péranganing Éropah kanggo dolanan, kaya ta Itali karan tarocchini lan ning Prancis, Prancis tarot. Ing pungkasan abad angka 18, iku wiwit kanggo golèk wa ...

                                               

Keting

Keting ya iku jeneng umum tumrapé sawenèh iwak banyu tawa kang kagolong ing marga Mystus. Jeneng lokal liyané tumrap iwak iki antarané keting, kating, lundhu, luthok, lélé jèngki, ndaringan, sengat, senggiringan, ririgi, kelibere lan sapituruté g ...

                                               

Basa Turki Khorasan

Turki Khorasan iku salah sawijiné basa-basa Turki utawa bahasa Oghuz. Basa iki dipituturake ing Provinsi Khorasan Lor lan Provinsi Razavi Khorasan ing nagara Iran. Saliyané basa dhéwé, panyatur basa Turki Khorasani meh kabèh uga bisa Persia.

                                               

Kinjeng dom

Kinjeng dom gampang dititèni saka awak kang kuru dawa kaya déné dom, lan suwiwi kang nglempit miturut dawané awak nalika nembé méncok ing tetuwuhan. Kinjeng dom asring tinemu ing sakiwa tengen blumbang, rawa, alas utawa sawah. Kinjeng dom ngendho ...

                                               

Knock filem)

Knock, Knock inggih punika filem horor erotis saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2015. Filem punika dipunsutradarani Eli Roth, dhedhasar skénario anggitanipun piyambakipun, sesarengan kaliyan Guillermo Amoedo lan Nicolás López. Ingkang ...

                                               

Komunitas Salihara

Komunitas Salihara ya iku salah sijiné bebrayan agung seni-budaya kang dumunung ana ing Jakarta, Indonesia lan ngadek awit taun 2008. Komunitas iki awujud panceré kesenian saka sakpérang cabang seni duwèké swasta kang wiwitan ing Indonesia kang d ...

                                               

Kèju krim

Kèju Krim iku salah sawiji jinis kèju sing digawé saka susu lan krim uga rasané alus lan kapes. Penstabil kaya ta carob bean gum lan karagenan racaké ditambahaké ing sajeroning produksi. Badan Pengawas Obat Lan Panganan Amérika nyatakaké yèn kèju ...

                                               

Ledhokan Danakil

Ledhokan Danakil iku ledhokan kang kapernah ing sisih lor saka Segitiga Afar utawa Ledhokan Afar ing Ethiopia. Ledhokan iki dumadi saka prosès géologi lèmpèng tèktonik ing Sungu Afrika.

                                               

Lung-lungan

Lung-lungan ya iku salah siji rupa hias umah tradhisional Jawa. Tembung lung-lungan asalé sing "lung" kang tegesé watang tuwuhan melata kang masih enom lan dhapuré ngelengkung. Tembung "lung" uga kanggo aran godong atawa ujung watang ketela ramba ...

                                               

Makutha

Makutha ning tulisan iki ya iku rupa paésan umah kang rupaé kaya makuta raja. Bentuk makutha kanggo paésan umah iki ana kang niru kang makutha Sultan Hamengku Buwono kaya ning lambang kraton Yogyakarta. Ana uga kang niru kang makutha raja Éropa l ...

                                               

Maranta (génus)

Maranta ya iku génus saka tuwuhan bisa ngembang, kulawarga Marantaceae. Asalé saka Amérika tengah lan kidul, lan India Kulon. Jeneng Maranta kajupuk saka ahli botani saka Italia abad 16 kang aran Bartolomeo Maranta. Udakara 40-50 spésiès kang wus ...

                                               

Paule Marshall

Paule Marshall inggih punika satunggalipun panyerat saking Amérikah Sarékat panganggit novèl ingkang tansah nyuwantenaken bilih warga kulit cemeng ing Amérikah Sarékat punika bandhanipun kabudayan saking Afrika.

                                               

Marwah Daud Ibrahim

Marwah Daud Ibrahim, Ph.D. ya iku salah sijiné pulitikus saka Indonésia. Dhèwèké naté kapilih dadi anggota Dewan Perwakilan Rakyat Republik Indonesia telung kala mangsa. Marwah uga naté dadi asistèn paneliti UNESCO lan Bank Dunia.

                                               

Mirong

Mirong iku ning basa Jawa duwé teges sikap wong kang isin nemen atawa angél nemen lunga sing panggonan. Ana paribasa ya iku" Mirong kampong jingga”. Yén ning bathik ya iku paésan kaya motif garuda sing pinggir, swiwié baé. Ning rupa paésan umah, ...

                                               

Miss Inggris

Miss Inggris ya iku adhon-adhon taunan kanggo para kenya kang dianakaké déning nagara Inggris awit taun 1928. Adhon-adhon iki awujud pangaji saben nagara kang diudhunaké saka Miss World saperlu nyaring panyarta kang bakal dikirimké ing tataran in ...

                                               

Monumen Yos Sudarso

Monumèn Yos Sudarso ya iku salah sijiné tugu prasasti ing Kutha Tegal, Jawa Tengah kang didekké minangka wujud pakurmatan marang para pahlawan kang wis nglilakaké nyawané, palastra ing Payudan Laut Aru surya 15 Januari 1962. Monumen iki diresmeka ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →