ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 307



                                               

Mumi Chinchorro

Mumi Chinchorro ya iku muminé wong Chinchorro saka jaman prasajarah. Mumi rékan kang tuwa dhéwé tinemu ana ing pasisir kang caket karo Segara wedhi Atacama kang kalebu tlatah Chili lan Péru iring kidul-kulon. Mumi-mumi Chinchorro iki ngatonaké sa ...

                                               

Musiyum Rumah Budaya Tembi

Museum Rumah Budaya Tembi inggih punika papan panggénan ingkang nyimpen dhokumèntasi lan nyawisaken katrangan babagan sujarah lan kabudayan Jawi ingkang dumunung wonten Kacamatan Sewon, Kabupatèn Bantul, Provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta. Tembi ...

                                               

Mustaka

Mustaka iku tegesé endas atawa sirah. Ning artikel iki, mustaka ya iku paésan kang ana ning endas atawa dhuwur wangunan tajug atawa masjid. Bentuk mustaka iki asalé topong atawa makuta raja ning pewayangan. Ana uga kang dhapuré setiliran sing war ...

                                               

My Stupid Boss

My Stupid Boss inggih punika filem kumedhi saking Indonesia ingkang dipundamel taun 2016. Film punika dipunsutradarani Upi Avianto, dipunangkat saking satunggalipun novèl kanthi sesirah ingkang sami, anggitanipun Chaos work. Pamundhutan gambar ka ...

                                               

Ode to My Father

Ode to My Father Pasar") inggih punika film drama saking Koréa Kidul ingkang dipundamel taun 2014. Film punika dipunsutradarani Yoon Je-kyoon, dhedhasar skénario anggitanipun Park Su-jin. Ingkang maragani film punika Hwang Jung-min lan Yunjin Kim ...

                                               

Oeroeg

Oeroeg ya iku novèl sepisanan déning Hella Haasse. Pisanan diterbitakè ing taun 1948 lan dadi salah siji novèl Walanda paling moncèr. Novèl iki uga dadi novèl sastra pandhidhikan kanggo akèh bocah-bocah sekolah Walanda. Novèl Oeroeg ngandhani car ...

                                               

Ong Harry Wahyu

Ong Harry Wahyu inggih punika salah satunggalipun seniman saking Indonesia. Namanipun misuwur miyos pakaryanipun awujud filem minangka visual artis lan art director. Piyambakipun naté nampi pangaji ing kategori The best art director wonten paharg ...

                                               

Pangaji Sastra Dublin Internasional

Pangaji Sastra Internasional Dublin utawi International Dublin Literary Award inggih punika pangaji ing babagan kasusastran ingkang dipunwontenaken kaping pisan ing saben taun kanggé para panganggit novèl abasa Inggris utawi novèl saking basa pun ...

                                               

Patapan Santa Maria Rawaseneng

Patapan Santa Maria Rawaseneng ya iku sawijiné wiyara para rahib Gréja Katulik Roma saka Ordho Trapis kang dumunung ing Désa Ngemplak, Kandangan, Kabupatèn Temanggung, Jawa Tengah. Patapan iki didegake tanggal 1 April 1953 minangka wiyara cawang ...

                                               

Patran

Patran asalé sing tembung patra kang tegesé godong. Paésan umah tradhisional patran iki rupaé kaya godong-godong kang dérét-dérét. Paésan iki beli pada karo paésan patran kang ana ning seni tatah keris. Patran ning tatah ukir keris iku gambaré ru ...

                                               

Pengeboman metro Sankt Peterburg 2017

Ing tanggal 3 April 2017, sawijiné serangan disusul ledhakan bom kadadéan ing metro Sankt Peterburg antarané Stasiun Sennaya Ploshchad lan Tekhnologichesky Institut. Sangang wong dilaporaké séda, lan sabanjuré wong loro liyané nyusul séda. Kira-k ...

                                               

Perawan Remaja dalam Cengkeraman Militer

Perawan Remaja dalam Cengkeraman Militer iku sawijining buku karangané Pramoedya Ananta Toer kang dibabar kapisanan déning Kepustakaan Populer Gramedia ing taun 2001. Nganti taun 2011, buku iki wis dicithak kaping pitu. Rèng-rèngané buku iki ditu ...

                                               

Politeknik Harapan Bersama

Politeknik Harapan Bersama ya iku pawiyatan luhur swasta kang dumunung ing Kutha Tegal, Jawa Tengah. Pawiyatan iki diadegaké taun 2002 dhedhasar Surat Keputusan Mantri Pendidikan Nasional Angka 128/D/O/2002. Politeknik Harapan Bersama ana ing san ...

                                               

Praba

Praba iku sing basa Sangsekerta kang tegesé sinar atawa cahya. Ning wangunan candi, praba iku kanggo para déwa, ari ning pewayangan iku kanggo pertanda raja. Ning kagunan paésan umah, praba ya iku tatahan kang nggambaraken sinar atawa cahya. Dhap ...

                                               

Puteri Indonesia 2017

Puteri Indonesia 2017 ya iku salah sijiné adhon-adhon Puteri Indonesia kang kaping selikur. Puteri Indonesia 2016, Kezia Roslin Cikita Warouw masangké makutha marang kang menang, kang bakal makili Indonesia ing adhon-adhon Miss Universe 2017, Mis ...

                                               

Rallidae

Rallidae, utawa manuk rail ya iku kulawarga manuk ukuran cilik nganti sedheng, kanthi cacah jinis kang akèh. Akèh spésiès kang mapan ing papan teles lan cedhak banyu, kaya ta pinggir kali, wadhuk lan banarawa. Uga ana kang tinemu ing papan garing ...

                                               

Ramal Kertu

Ramal Kertu utawa kartomansi kui ramalan utawa divinasi nggunakaké sekumpulan kertu. Dhapuré ramal kertu dikenal sasampunipun gim kertu padha pisanan metu menyang Eropah ing abad kaping 14. Praktisi ramal kertu kang racaké dikenal minangka perama ...

                                               

Republik Sentilan Sentilun

Republik Sentilan Sentilun ya iku salah sijiné program komedi satir kang digiyarakaké ing stasiun Metro TV kanthi wektu siar telung puluh menit nganti sejam, kang nyritakaké kauripan Ndoro Sentilan karo baturé, Jongos Sentilun. Lakon kang dimaink ...

                                               

Rincik

Rincik ya iku waditra sejenis rojéh, nanging ukuran garis tengahé lewih cilik. Rincik iki lewih gépéng maning lan dhapuré beli bunder nanging lonjong. Pada kaya rojéh, rincik iki kanggo kelengkepan gamelan pakormatan. Rincik iku kaya mangkuk gépé ...

                                               

Nadjib Riphat Kesoema

Nadjib Riphat Kesoema ya iku salah sijiné diplomat lan duta besar Indonesia kanggo Australia lan Vanuatu. Dhèwèké wis nampa pangaji kabudayan saka nagara Bèlgi ya iku Chevalier dhonorarium saka Haute Confrerie Royal du Noble Corcieli Kota Oostend ...

                                               

The Road Within

The Road Within inggih punika filem saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2014. Filem punika dipunsutradarani Gren Wells, ngrangkep minangka panganggit skénario. Filem punika damelan ambalan saking filem Jerman taun 2010 asesirah Vincen ...

                                               

Rury Avianti

Rury Avianti inggih punika salah satunggalipun seniman saking Kutha Surakarta, Indonésia. Namanipun sampun misuwur lumantar sapérang kiprahipun ing jagat kagunan minangka juru beksa lan pranata beksan, utawi dados sutradara paméntasan sandhiwara, ...

                                               

Salangsang

Salangsang ya iku sejenis waditra Gambang atawa saron kang nganggo watang-watang pipa, silinder atawa cerobong logam. Pipa logam iki minangka bahan dhasar kang ngasilnang munié. Salangsang ning jaman sekien wis ora lazim kanggo kelengkepan waditr ...

                                               

Salukat

Salukat ya iku salah siji jinis waditra gamelan Jawa kang sejenis karo saron, nanging wilahé lewih amba atawa wiyar. Ning jaman sekien, waditra iki ora lazim dienggo minangka kelengkepan baku gamelan. Kang dadi sebab beli popular gamelan iki ya i ...

                                               

Salundhing

Salundhing ya iku waditra gamelan kang sejenis karo Gendèr, nanging beli dilengkepi karo bumbungan supak. Salundhing beli lazim kanggo kelengkepan waditra gamelan. Kang dadi penyebabé ya iku swara lan nadaé cilik nemen. Kaanan salundhing mung diw ...

                                               

Sastra Bulan Purnama

Sastra Bulan Purnama inggih punika adicara pamaosan geguritan ingkang dipunwontenaken déning Museum Rumah Budaya Tembi. Jumbuh kaliyan aranipun, adicara punika tansah kacakaken ngepasi wulan ndadari, inggih punika tanggal 14 utawi 15 wonten ing k ...

                                               

Saton

Saton asalé sing tembung satu, ya iku aran jinis panganan. Diarani saton, amarga rupa paésan/rerenggan umah iki pada kaya rupa panganan satu kang dhapuré bujur sangkar karo paésan godong-godongan atawa kembang-kembangan ning jeroé. Paésan umah Ja ...

                                               

Semanggi

Semanggi iku spésies tuwuhan paku kang tinemu ing Asia Kidul-wétan. Tuwuhan iki kalebu tetuwuhan banyu lan gampang ditepang saka bentuk godhongé kang mbédani, ya iku saben gagang duwé godhong cacah papat. Lumrahé tinemu ing sawah, pinggir kali, b ...

                                               

The Space Between Us (filem)

The Space Between Us inggih punika filem fiksi ilmiah romantis saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2017. Filem punika dipunsutradarani Peter Chelsom, dhedhasar skénario anggitanipun Allan Loeb, dipunangkat saking cariyos anggitanipun ...

                                               

Sulistyo Tirtokusumo

Sulistyo Tirtokusumo inggih punika salah satunggalipun seniman saking Indonesia. Namanipun sampun misuwur lumantar pakaryanipun minangka pranata beksa ingkang dipunpitontonaken wonten sawenèh panggung, saé wonten Indonesia, ugi wonten manca nagar ...

                                               

Suprapto Suryodharmo

Suprapto Suryodharmo inggih punika salah satunggalipun seniman lan panata beksan saking Indonésia. Namanipun misuwur minangka panata beksan ingkang prigel wonten Indonésia sapunika. Piyambakipun miyosaké kathah juru beksan nem ingkang sami ngangs ...

                                               

Surat Kecil untuk Tuhan (2017)

Surat Kecil Untuk Tuhan inggih punika filem sandiwara saking Indonesia ingkang dipundamel déning Falcon Pictures taun 2017, dipunangkat saking novèl kanthi judhul ingkang sami. Filem punika dipunsutradarani Fajar Bustomi, dhedhasar skénario anggi ...

                                               

Taman Kiai Langgeng

Taman Kiai Langgeng ya iku obyek wisata taman sing dumunung ing Kutha Magelang, Jawa Tengah, diresmekèkaké tanggal 15 September 1987 déning Gubernur Jawa Tengah, H. Ismail. Sadurungé dadi taman, papan panggonan kuwi awujud lahan kritis, pasarean, ...

                                               

Tarawangsa

Tarawangsa atawa sok disebuté trewangsa atawa trawangsa ya iku piranti muni-munian sejenis rebab kang pérangan pengasil munié iku siji atawa rong senar/dawai logam kuningan kang dikencengnang. Ditumpu karo penyangga cilik ngebentuk hurup gedé H s ...

                                               

Tawon gung

Tawon gung ya iku jinis tawon madu kang mapan ing alas. Béda karo tawon madu biyasa kang bisa ditangkaraké, tawon gung durung bisa ditangkaraké murih bisa dijupuk maduné. Warga ing pinggir alas biyasa golèk madu ing alas saka tawon jinis iki. Ama ...

                                               

Tawon kertas

Tawon kertas ya iku tawon vespidae kang nglumpukaké serat saka kayu mati lan gagang tetuwuhan kang banjur dicampur karo iler minangka bahan kanggo gawé omah/tala kang tahan banyu, kanthi wujud mèmper kertas kang warna klawu utawa soklat. Sawatara ...

                                               

The Age of Adaline

The Age of Adaline inggih punika sesirah filem sandiwara romantis fantasi saking Amérikah Sarékat ingkang didamel taun 2015. Filem punika dipunsutradarani Lee Toland Krieger, adhedasar skénario anggitanipun J. Mills Goodloe lan Salvador Paskowitz ...

                                               

The Boy Next Door

The Boy Next Door inggih punika sesirah filem erotis thriller saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2015. Filem punika dipunsutradarani Rob Cohen. dhedhasar skénario anggitanipun Barbara Curry. Ingkang maragani filem punika antawisipun ...

                                               

The City of Ember

The City of Ember ya iku sisirahl novèl fiksi ilmiah anggitané Jeanne DuPrau kang dibabar ing taun 2003. Kaya déné anggitane Suzanne Martel sesirah The City Under Ground kang dibabar taun 1963 utawa anggitané Helen Mary Hoover sesirah This Time o ...

                                               

The Gunman (filem)

The Gunman ya iku filem kriminal laga kang digawé déning Anton Capital Entertainment, Canal+, Nostromo Pictures, Silver Pictures, dan TF1 Films Production, kang dibabar ing tanggal 20 Maret 2015. Filem kang disutradarani Pierre Morel, iki diparag ...

                                               

The Prestige

The Prestige ya iku filem Amérikah Sarékat kang digawé taun 2006. Film iki disutradarani Christopher Nolan, dijupuk saka novèl The Prestige karyané Christopher Priest. Sing maragani filem iki antarané Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, ...

                                               

The Sketch

The Sketch kui majalah minggon ana British, kang fokus ing wong sugih lan ningrat. Wis nyethak 2.989 terbitan antarané 1 februari 1893 lan 17 juni 1959. Diterbitke karo Illustrated London New Company lan dadi majalah perkumpulan utama sing ngulas ...

                                               

The Vanishing (film)

The Vanishing inggih punika filem sandiwara thriller saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 1993. Film Punika dipunsutradarani George Sluizer, dhedhasar skénario anggitanipun Todd Graff. Paraga ingkang kadhapuk ing filem punika antawisip ...

                                               

Tlacapan

Tlacapan asalé sing tembung dhasar tlacap, kang olih imbuhan –an. Teges paésan tlacapan ya iku rupaé dérétan segi telu kang pada sisih lan sikilé. Paésan iki bisa diisi lung-lungan, godong atawa kembang-kembangan nganggo cara stilisasi. Warna tla ...

                                               

Tok Pisin

Tok Pisin iku salah sawijining basa kréol kang ana ing Papua Nugini. Basa iki basa resmi ing Papua Nugini lan basa kang dipituturaké ing saindenging nagara iku. Sanajan ta mangkono, ing sawatara tlatah: Western, Gulf, Central, Oro, lan Teluk Miln ...

                                               

Tony Prabowo

Tony Prabowo ya iku salah sijiné juru musik saka Kutha Malang, Indonesia. Jenengé kawèntar minangka komposer musik instrumental kang nggabungaké antarané unsur-unsur musik tradhisi Indonesia karo musik mancanagara. Tony Prabawa ngayahi jejibahan ...

                                               

Totohan

Totohan, ngabotohan, utawi judhi iku ngetohi dhuwit utawa samubarang sing duwé aji ing acara sing ora mesthi pametuné kanthi pangangkah bisa menangaké dhuwit utawa barang. Kanthi mangkono iku, totohan mbutuhaké telung bab: tetimbangan, kalodhanga ...

                                               

Trap Barrier System

Trap Barrier System ya iku salah siji cara ngendhalèkaké populasi tikus ana ing sawah mligi kang ditanduri pari. TBS ya iku wujud tèknologi nyekel tikus mawa wuwu lan tuwuhan pancingan. Tèknologi iki wus nyata bisa nyekel tikus sawah kanthi cacah ...

                                               

Trigoniulus corallinus

Trigoniulus corallinus ya iku spésiès luwing kang lumrah tinemu ing wewengkon Indo-Malaya kalebu India, Sri Lanka, Cina, Myanmar, Thailand, Viètnam, Malaysia, Singapura lan lumrahé Indonesia. Uga tinemu ing Fiji lan Tanzania, Asia Kidul lan Karib ...

                                               

Jack Turner

Jack Charles Turner ya iku panganggit buku non-fiksi lan pamandhu adicara film dokumenter saka Australia. Pakaryané akèh ngrembug kajian internasional, kasujarahan, gayutan bebrayan, uga modernitas.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →