ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 315



                                               

Tonkotsu ramèn

Duduh kaldu sup kanggo ram tonkotsu adhedhasar balung daging babi, lan "tonkotsu" tegese "balung daging babi". Duduh kaldu wis disiapake kanthi nggodhok balung daging babi ing banyu sajrone wektu sing akeh, nganti wolung jam, lan duduh kaldu bias ...

                                               

Umeboshi

Umeboshi punika asinan garing ingkang dipundamel saking woh-ume ingkang limrahipun saged kapanggihaken wonten ing Jepang. Umeboshi punika sejatosipun kecut lan asin, nanging samenika ugi sampun dipundamel kanthi manéka werna pilihan raos. Limrahi ...

                                               

Unadon

Unadon atau unagidonburi ya iku masakan Jepang awujud sega kang diwènèhi unagi kang dimasak kanthi cara kabayaki. Ing ndhuwure sega digebyur saus kang rasané legi supaya sedhep. Sadurungé dipangan, ing ndhuwure unadon diwènèhi bubuk andaliman sit ...

                                               

Urang gorèng

Urang goreng utawa udang goreng minangka olahan saka urang. Urang diwenehi glepung banjur digoreng ngantuk garing lan kemripik. Sakwise mateng banjur disajekake karo saos.

                                               

Wagashi

Wagashi ya iku istilah utawa unen-unen basa Jepang kanggo roti lan permèn tradhisional Jepang. Tembung wagashi dianggo kanggo mbedhakaké roti tradhisional Jepang lan kuwèh lan permèn saka manca nagara kang ditepungaké wong Éropah marang wong Jepa ...

                                               

Wagyu

Wagyu nuduhaké babagan ras sapi. Siji ras di ing kana duwé kacenderungan genetik arupa pemarmeran dhuwur lan mroduksi lemak tak jenuh berminyak sing akèh. Sapi wagyu kawentar amarga pola marmer ing dagingé lan kualitasé. Daging jenis iki umumé di ...

                                               

Wanko Soba

Wanko soba inggih menika cara nyawisaken soba godhog kanthi ngginakaken mangkok-mangkok alit ingkang kalebet tradhisi Prefektur Iwate, Jepang. Tiyang ingkang badhé mundhut dipundampingi déning juru ladi ingkang mbeta baki kanthi isi welasan mangk ...

                                               

Wasabi

Tuwuhan wasabi ya iku tuwuhan kang ana ing Jepang. Tandhuran iki duwé roso pedhes, lan nyegrok ing irung. Saliyané ditandur ing tegalan, wasabi uga biso di tandur ing banyu. Wasabi asring kanggo bumbu ing masakan Jepang, kyata sashimi, sushi, sob ...

                                               

Yakiniku

Yakipunika minangka unen-unen basa Jepang kanggo daging kang dipanggang utawa dibakar ing geni. Ing pangerten kang luwih amba, yakipunika uga ngenani sakabehing masakan daging sapi, babi, utawa jeroan kang dipanggang kaya bistik, panggang daging ...

                                               

Zōni

Zōni inggih punika masakan Jepang wujud sup mawi isi mochi lan bahan jangkepan ingkang dipungodhog sesarengan. Sup punika paling utami dipunsajekaken nalika karaméan taun énggal ing Jepang. Wujud mochi, bahan jangkepan, lan caranipun masak punika ...

                                               

Amazaké

Amazake bisa digunakake minangka panganan cuci mulut, cemilan, agen pemanis alami, panganan bayi, ganti salad utawa smoothie. Minuman tradisional disenengi karo para pedagang ing dalan, lan isih disajikake ing penginapan, teahouses, lan ing festi ...

                                               

Mirin

Mirin inggih menima bumbu pawon kanggé masakan Jepang ingkang wujud unjukan mawi alkohol kanthi warna kuning, raos ingkang legi, lan gadhah kandhutan gula 40%-50% lan alkohol kirang langkung 14%. Mirin dipun-ginakaken kanggé masakan Jepang ingkan ...

                                               

Préfèktur Aichi

Prefektur Aichi prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing wewengkon Chubu, pérangan tengah Pulo Honshu, Jepang. Kutha krajan Prefektur Aichi inggih punika Nagoya.

                                               

Préfèktur Akita

Préfèktur Akita mapan wonten ing wewengkon Tohoku, pérangan lèr saking Jepang. Kutha krajan saking Prefektur Akita inggih punika Kutha Akita.

                                               

Préfèktur Aomori

Préfèktur Aomori inggih punika préfèktur Jepang ingkang mapan wonten ing wewengkon Tohoku, pérangan lèr Pulo Honshu. Kutha krajanipun punika Aomori, Aomori.

                                               

Préfèktur Chiba

Préfèktur Chiba inggih punika prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing laladan Tokyo-Yokohama, Pulo Honshu, Jepang. Kutha krajanipun punika kutha Chiba. Prefektur Chiba jumeneng nalika tanggal 15 Juni 1873 kanthi gabungan antawisipun Prefektur K ...

                                               

Préfèktur Ehime

Dumugi Reformasi Meiji, Prefektur Ehime kawéntar minangka Provinsi Iyo. Awit saking sadèrèngipun periode Heian wewengkon punika kathahipun warigaluh lan pelaut ingkang gadhah peranan wigati anggènipun njagi Jepang saking serangan sekuthu lan inva ...

                                               

Préfèktur Fukui

Cithakan:Prefektur Fukui Préfèktur Fukui 福井県, Fukui-ken? inggih punika prefektur Jepang ingkang mapan wonten Wewengkon Chubu, Pulo Honshu. Kutha krajanipun kutha Fukui.

                                               

Préfèktur Fukuoka

Prefektur Fukuoka 福岡県 Fukuoka-ken inggih punika salah satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing Pulau Kyushu. Kutha krajanipun punika Fukuoka.

                                               

Préfèktur Fukushima

Préfèktur Fukushima 島根県, Fukushima-ken? inggih punika salah satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing wewengkon Tohoku, Pulo Honshu, Jepang. Kutha krajanipun punika kutha Fukushima.

                                               

Préfèktur Gifu

Prefektur Gifu inggih punika prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing Chubu, mliginipun ing pérangan paling tengah Pulo Honshu. Kutha krajan punika mapan ing kutha Gifu.

                                               

Préfèktur Gunma

Prefektur Gunma 群馬県, Gunma-ken? inggih punika prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing wewengkon Kanto, Pulo Honshu, Jepang. Kutha krajan prefektur punika Maebashi.

                                               

Préfèktur Hyogo

Cithakan:Infobox Prefektur Hyogo Préfèktur Hyogo 兵庫県, Hyōgo-ken? inggih punika salah satunggaling prefektur ing Jepang ingkang wonten ing Pulo Honshu, mliginipun ing wewengkon Kinki. Ing sisih lèr winatesan kaliyan Laut Jepang, déné ing sisih ...

                                               

Préfèktur Ibaraki

Préfèktur Ibaraki 茨城県, Ibaraki-ken? inggih punika satunggaling prefektur ing Jepang ingkang mapan wonten ing wewengkon Kanto, Pulo Honshu, Jepang. Kutha krajan prefektur ing Mito.

                                               

Préfèktur Iwate

Préfèktur Iwate inggih punika satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing Wewengkon Tohoku, Pulo Honshu, Jepang. Kutha krajanipun punika Morioka.

                                               

Préfèktur Kagoshima

Préfèktur Kagoshima 鹿児島県, Kagoshima-ken? inggih punika satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing Pulo Kyushu, Jepang. Wewengkon prefektur punika madep kaliyan Laut Cina Timur ndawa saking kulon mangétan. Kutha krajanipun punika K ...

                                               

Préfèktur Okinawa

Prefektur Okinawa inggih punika prefektur ingkang mapan wonten ing pérangan paling kidul Jepang. Prefektur punika kapérang dados atusan pulo ingkang dipunsebat Kepuloan Ryukyu lan damel rangkéan kepuloan ingkang dawanipun langkung saking 1000 km, ...

                                               

Préfèktur Nara

Prefektur Nara inggih punika satunggaling prefektur ingkang mapan wonten ing pérangan kilèn tengah Ujung Kii, Pulo Honshu, Jepang. Kutha krajanipun punika Nara. Prefektur Nara dumadi nalika taun 1887 mapan ing wewengkon tilas Provinsi Yamato. Nar ...

                                               

Préfèktur Niigata

Préfèktur Niigata inggih punika satunggaling prefektur ingkang wonten ing Jepang. Kanthi Kutha krajanipun mapan wonten ing Niigata. Nalika taun 2005, wiyaripun Prefektur Niigata punika 12.582 km² kanthi jumlah penduduk gunggungipun 2.444.108 jiwa ...

                                               

Préfèktur Okayama

Préfèktur Okayama punika satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing sisih kilèn Pulo Honshu ing wewengkon Chugoku. Wewengkon prefektur punika kalebet 90 pulo ageng lan alit ing Laut Pedalaman Seto. Kutha krajanipun wonten ing kutha Ok ...

                                               

Préfèktur Shiga

Prefektur Shiga 滋賀県, Shiga-ken? inggih punika satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing sisih lor-wétan Kinki, pulo Honshu. Kutha krajanipun punika Otsu. Prefektur Shiga kalebet salah satunggal saking prefektur ing Jepang ingkang ...

                                               

Préfèktur Shizuoka

Préfèktur Shizuoka 静岡県, Shizuoka-ken? inggih punika salah satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing wewengkon Chūbu, Pulo Honshu. Wewengkon prefektur punika madep ing Samodra Pasifik lan ndawa saking kilèn mangetan. Kutha krajanip ...

                                               

Préfèktur Wakayama

Préfèktur Wakayama inggih punika satunggaling prefektur ing Jepang ingkang mapan wonten ing sisih kilèn Ujung Kii. Kutha krajanipun wonten ing Wakayama. Ing pamerangan provinsi jaman rumiyin ing Jepang, prefektur punika dipunwastaniProvinsi Kii l ...

                                               

Préfèktur Tokushima

Préfèktur Tokushima 徳島県, Tokushima-ken? inggih punika prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing pérangan wétan Pulo Shikoku. Kutha krajanipun punika Tokushima. Prefektur punika kondhang saking asiling panèn jawawut ingkang wonten ing Basa Jepa ...

                                               

Préfèktur Tottori

Prefektur Tottori 鳥取県, Tottori-ken? inggih punika salah satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing pérangan lor-wétan wewengkon Chugoku, mliginipun ing sisih wétan laladan San-in ing Pulo Honshu. Prefektur Tottori gadhah cacah pend ...

                                               

Geoje

Geoje inggih menika satunggaling kutha wonten ing provinsi Gyeongsang Kidul, Korea Kidul.Cacahing penduduk nalika taun 2009 menika wonten 229.500 jiwa. Kutha menika wonten sapérangan pulau, kanthi Pulau Geoje menika minangka pulau ingkang paling ...

                                               

Ansan

Ansan punika satunggaling kutha wonten ing Provinsi Gyeonggi, Korea Kidul. Mapan wonten ing kidul Seoul, lan pérangan saking Wewengkon Ibukota Nasional Seoul. Antawisipun Ansan kaliyan Seoul punika kagayut déning rel sarana Seoul Subway Jalur 4. ...

                                               

Busan

Kutha Metropolitan Busan, uga dikenal minangka Pusan, iku kutha plabuhan lan Kutha Metropolitan ing kidul-wétan Koréa Kidul. Kanthi populasi watara 4 yuta, Busan minangka metropolis kaloro gedhé dhéwé sawisé Seoul. Kutha sing padhet sing ndunungi ...

                                               

Chungju

Chungju inggih punika satunggaling kutha ingkang mapan wonten ing provinsi Chungcheong Lor, Korea Kidul. Salah satunggaling papan ingkang kondhang inggih punika gunung Namsan. Kutha Chungju punika ugi kalebet papan kanggé manggenipun Sekertaris J ...

                                               

Dongducheon

Dongducheon inggih menika satunggaling kutha ingkang mapan wonten ing provinsi Gyeonggi, Korea Kidul. Kutha menika mapan wonten ing sakloripun seoul. Status DOngducheon menika dados kutha nalika taun 1983 sareng kaliyan kabupaten Yangju. Salah sa ...

                                               

Gangneung

Gangneung inggih menika satunggaling kutha ingkang mapan wonten ing Provinsi Gangwon, Korea Kidul. Nalika taun 2006 Gangneung menika gadhah populasi ingkang cacahipun 229.869 tiyang. Gangneung menika dados pusat ékonomi wonten ing wewengkon Yeong ...

                                               

Goyang

Kutha Goyang inggih menika satunggaling kutha ingkang mapan wonten ing sisih lor Seoul. Kutha Goyang menika saged dipunakses kanthi gampil lumantar Seoul Ring-Express lan Jayuro Expressway kanthi wekdal 20 menit.

                                               

Gunpo

Gunpo inggih menika satunggaling kutha ingkang mapan wonten ing provinsi Gyeonggi, Korea Kidul. Kutha menika kalebet pérangan saking Area Kapital Nasional Seoul. Cacahipun penduduk nalika ing taun 2005 menika wonten 313.413 jiwa.

                                               

Gwacheon

Gwacheon inggih menikas satunggaling kutha ingkang mapan wonten ing provinsi Gyeonggi, Korea Kidul. Salah satunggaling festival ingkang paling asring dipunwontenaken ing kutha Gwacheon inggih menika Festival Hanmadang. Hanmadang piyambak menika a ...

                                               

Gwangmyeong

Gwangmyeong inggih menika satunggaling kutha wonten ing provinsi Gyeonggi, Korea Kidul. Kutha menika winatesan langsung kaliyan Seoul ing lor, Anyang ing wetan dhateng kidul lan. Salah satunggaling pabrik produsen mobil KIA Motors menika mapan wo ...

                                               

Samcheok

Samcheok inggih punika satunggaling kutha ingkang wonten ing provinsi Gangwon, Koréa Kidul. Kutha punika mapan wonten ing dhataran ingkang wonten ing sisih wétan pagunungan Taebaek lan pasisir Laut Wétan. Kutha punika gadhah pelabuhan alami sarta ...

                                               

Kuching

Kuching, resmi Kutha Kuching, iku ibu kutha lan kutha paling padhet ing negara saka Sarawak ing Malaysia. Uga dadi ibukutha Divisi Kuching. Kutha iki ana ing kali Sarawak ing pucuk kidul negara bagian Sarawak ing pulau Kalimantan lan jembaré 431 ...

                                               

Putrajaya

Putrajaya inggih punika punjering pamaréntahan administrasi Malaysia minangka gantosipun Kuala Lumpur. Saderengipun dipunparingi nama Putrajaya, kutha punika gadhah nama Perang Besar. Putrajaya dumunung ing 25 km sakiduling kutha Kuala Lumpur. Pu ...

                                               

Sintok

Sintok kang dijupuk saka nama jinis wit, kanthi asal ya iku salah sawijining panggonan utawa tlatah kang paling plosok. Uga laladan iki ngasilaké wiji timah. Sawetara laladan iki, duwé tapel wates Malaysia-Thailand. Kejaba kaanan mangkono, pamaré ...

                                               

Setatsiyun MRT Cochrane

Setatsiyun MRT Cochrane minangka sêtatsiyun Mass Rapid Transit ing sisih kidul-wétan Kuala Lumpur, Malaysia. Stasiun iki minangka salah sawijining stasiun ing Jalur Sungai Buloh-Kajang. Sêtatsiyun iki dijenengi sawise Cochrane Road sing dununge a ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →