ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 316



                                               

Masakan Thailand

Masakan Thai utawa masakan Thailand nyakup panganan lan ombènan sarta cara masak kas Thailand. Ciri kas masakan Thai yaiku rasa pedhes lan akèh bumbuné, nanging dipadu karo keseimbangan rasa legi, asin, kecut, lan pedhes. Sanajan kabèh ingaran ma ...

                                               

Beras mlathi

Sega melati is a long-gandum macem-macem fragrant beras. Wangi-wangiane, ngelingake pandan lan brondong, asile saka tanduran beras alami senyawa aroma, sing 2-asetil-1-pyrroline paling katon. Ing kemasan lan panyimpenan khas, senyawa aroma iki il ...

                                               

Bánh cuốn

Banh cuốn digawé saka kulit tipis saka sudhut kukusan fermentasi beras banjur dicampur karo saka daging babi masak, jamur lemah akéh pengalamané, rajangan jamur kuping kayu, lan brambang minced. Kanggo panganan iki biasané kalébu chả lua sosis da ...

                                               

Chai tow kway

Chai tow kway iku panganan umum utawa dim sum saka masakan Sungai Lang ing Chaoshan, China. Iki uga misuwur ing Indonesia, Singapura, Malaysia, Thailand, Taiwan lan Vietnam, kalebu kuis kue lobak sing digoreng. Iki digawe nganggo kue lobak, banju ...

                                               

Khao chaé

Khao chae yaiku "beras dikum ing banyu sing adhem". "Khao" tegese "beras" lan "chae" tegese "supaya kungkum". Ing wektu Raja Rama II, resep kasebut diadaptasi saka sajian Mon lan banjur diowahi. Iki ditrapake supaya bisa digunakake lan dikonsumsi ...

                                               

Khao khluk kapi

Khao khluk kapi yaiku sajian rasa ing masakan Thailand sing kasusun saka bahan-bahan utama nasi goreng sing dicampur karo pasta udang, sing terakhir diarani "kapi" ing basa Thai. Panganan biasane disajikake karo sawetara lawuh utawa topping, kaya ...

                                               

Kuwé lobak

Kue turnip yaiku sajian dim sum Cina. Kue lobak sing kurang umum digunakake yaiku jeneng sing luwih akurat, amarga turnip gaya Barat ora digunakake ing sajian nanging lobak abon lan tepung beras biasa. Biasane diarani kue wortel ing Singapura.San ...

                                               

Larb

Larb utawi ugi dipunwaos laap, larp utawi lahb inggih punika dhaharan salad daging cincang ingkang khas saking Laos. Istilah "larb" ingkang samenika dipungayutaken kaliyan makna "kabegjan" wonten ing basa Lao lan Thai. Sejatosipun gadhah asaling ...

                                               

Nam chim

Nam chim utawa nam jim m tɕîm") yaiku olah-olahan Thai kanggo saos ". Iki bisa ngrujuk manèka saos sing dicelupaké ing masakan Thai, kanthi akeh campuran asin, legi, pedhes lan asem. Nam chim luwih akeh banyu tinimbang nam phrik pasta lombok Thai ...

                                               

Nam phrik

Nam phrik m pʰrík̚") minangka jinis saos pedhes Thailand sing khas kanggo masakan Thai. Bahan sing ora biasa kanggo saos jenis phrik yaiku lombok sing seger utawa garing, bawang putih, brambang, peresan jeruk lan asring ana jinis iwak utawa trasi ...

                                               

Phat kaphrao

Phat kaphrao, uga diarani krapow pad, kaprao, minangka salah sawijining sajian lawuh saka tanah Thai sing misuwur.

                                               

Salad katès ijo

Salad katès ijo iku salad pedhes digawé saka irisan katès mentah. Asalé saka wong-wong Laos etnis, uga dipangan ing saindenging Asia Tenggara. Lokal dikenal ing Kamboja minangka bok lhong, kocapan), ing Thailand minangka som tam, lan ing Vietnam ...

                                               

Sega bèbèk

Nasi bebek minangka salah sawijining panganan daging Asia Tenggara sing biasane dikonsumsi dening diaspora Tiongkok ing Asia Tenggara Maritime, digawe saka bebek sing wis direngga utawa panggang lan sega putih biasa. Bebek sing wis direbus bias ...

                                               

Sega pitik Hainan

Nasi pitik Hainan minangka salah sawijining sajian saka pitik rebus lan nasi bumbu, disedhiyakake karo saus cabai lan biasane nganggo hiasan timun. Iki digawe dening para imigran saka Hainan ing Tiongkok kidul lan diadaptasi saka pitik Hainanese ...

                                               

Thai suki

Suki Thai, mung dikenal kanthi jeneng suki ing Thailand, minangka varian olahan panas Thailand, sajian komunal ing endi para pengunjung nyelehake daging, panganan laut, mi, pangsit lan sayuran menyang pot kaldu sing masak ing meja lan dicelupake ...

                                               

Tèh Thai

Teh Thai biasane dikenal minangka minuman Thailand sing digawe saka teh Ceylon, susu lan gula, lan disajikake panas utawa adhem. Iki misuwur ing Asia Tenggara lan dilayani ing pirang-pirang restoran sing nyedhiyakake panganan Thailand. Yen disaji ...

                                               

Wonton

Yang Xiong saka Dinasti Han sisih kulon nyebutake: "bing Wei Zhi tun", sing tegese kebaktian minangka jinis roti. Bentenipun yaiku wonton duweni isi ing jerone, lan didhahar sawise didang utawa digodhog. Panginten Tionghoa kuno wonton minangka bu ...

                                               

Dhaptar kutha ing Bosnia-Herzegovina

Pratélan kutha ing Bosnia-Herzegovina. Travnik FBH Kalesija FBH Ljubuški FBH Srebrenik FBH Trebinje RS Turbe FBH Bosanska Gradiška RS - Taun 1992-2004 dikenal minangka Gradiška* Žepče FBH Konjic FBH Kakanj FBH Zavidovići FBH Nevesinje RS Bosanski ...

                                               

Aalborg

Aalborg utawa Ålborg iku kutha ing Jutlandia, Denmark. Aalborg iku kutha gedhé dhéwé kaping papat ing Denmark kanthi sing ndunungi watara 121.549. Kuthamadya Aalborg sing ndunungi 163.228. Aalborg iku tlatah asal Viking. Kutha iki misuwur amarga ...

                                               

Helsingor

Helsingor, ya iku kutha ana ing kotamadya Helsingor kang mapan ing pasisir wétan segara Sjælland ing Denmark sisih wétan. Kutha iki misuwur amarga dadi salah siji papan panggonan ing carita Hamlet William Shakespeare. Jeneng kutha iki asalé saka ...

                                               

Palermo

Palermo, iku kutha utama lan minangka kalungguhané pamaréntahan laladan otonomi Sisilia, Italia sisan kutha krajan Provinsi Palermo. Palermo nganti saiki isih berjuang sebab karusakan kang dialami nalika Perang Donya II lan karusakan kang disebab ...

                                               

Olahan Itali

Masakan Italia inggih punika jénis kulinèr ingkang ngèrémbag ing Italia. Variasi masakan Italia aneka warni dhedhasar laladanipun saben, ingkang bentang wiwit saking pérangan Pegunungan Alpen ngantosi kawasan Mediterania ing iklim subtropis. kang ...

                                               

Braciola

Braciola bisa uga ngrujuk menyang sajian Italia, sing kalebu irisan-irisan daging sing digoreng utawa panggang, asring ana ing piring dhewe utawa ing jumlah minyak zaitun sing sithik. Luwih beda karo fettine potongan sing luwih apik "irisan cilik ...

                                               

Brandade

Brandade minangka salah sawijining jinis olahan emulsi kod asin, minyak zaitun, lan biasane kentang. Wis dipangan ing mangsa adhem nganggo roti utawa kentang. Ing basa Prancis asring diarani brandade de morue lan ing basa Spanyol bisa diarani bra ...

                                               

Bruschetta

Chicken yaiku antipasto saka Italia sing kalebu roti panggang sing dbumbui bawang putih lan diiseni minyak zaitun lan uyah. Jinis liya bisa uga kalebu topping tomat, sayuran, kacang buncis, daging sing wis diobati, utawa keju. Sajian sing populer ...

                                               

Capocollo

Capocollo, koppa, punika salah sawijining jinis olahan tradisional Italia lan Korsika daging babi Motong kadhemen digawe saka garing-nambani otot mlaku saka gulu menyang rib papat utawa kaping lima saka Pundhak utawa gulu daging babi. Iki minangk ...

                                               

Cappuccino

cappuccino / ˌ k æ p ᵿ ˈ tʃ iː n oʊ / / ˌ k æ p ᵿ ˈ tʃ iː n oʊ / ; palafalan jroning basa Italia: ; Jamak Italia: cappuccini minangka ombenan kopi adhedhasar espresso sing asale saka Italia, lan biasane disiapake nganggo busa susu kukus microfoam ...

                                               

Charcuterie

Charcuterie ʁi" ; saka Prancis: chair, lan Prancis: cuit) minangka istilah Prancis kanggo cabang masak sing khusus kanggo produk daging sing wis disiapake, kayata daging babi, ham, sosis, terrine, galantine, ballotines, pätés, lan confit, utamane ...

                                               

Ciccioli

Ciccioli minangka kue daging babi sing dipress. Dheweke misuwur kanthi jeneng iki ing Emilia Romagna, dadi kondhang ing Modena, Reggio Emilia, Bologna, Parma lan Romagna. Ing Napoli diarani cicoli. Ing Lazio lan Umbria diarani sfrizzoli. Ing Cala ...

                                               

Cod gerih

Cod garing lan asin, kadhangkala diarani cod uyah utawa iwak asin, yaiku kod sing wis diawetake kanthi garing sawise diasinake. Cod sing wis garing tanpa tambahan uyah yaiku stockfish. Cod uyah dadi ekspor utama wilayah Atlantik Lor, lan wis dadi ...

                                               

Espreso

Espreso / ɛ ˈ s p r ɛ s oʊ, palafalan jroning basa Italia: ya iku kopi saka Itali. Wiji kopi sing wis digiling banjur dièkstraksi déning banyu umub ing sajroning près-prèsan dhuwur. Espreso umume luwih kenthel tinimbang kopi liyané. Espreso nduwe ...

                                               

Frico

Frico minangka panganan tradisional Friuli, sawijining wilayah ing sisih lor-wétan Italia, kalebu keju umum lan, uga bahan liyane, kayata kentang. Wiwitane frico disiapake ing wilayah sing mlarat minangka cara daur ulang kulit keju. Ana rong vers ...

                                               

Gelato

Gelato yaiku salah sawijining olahan es krim khas Italia. Jeneng gelato asale saka tembung Italia kanggo "beku". Gelato digawe saka bahan-bahan utama kaya ta susu, krim lan gula. Banjur diwenehi rasa tambahan wiwit woh, kacang, lan rasa liyane. Y ...

                                               

Gnudi

Gnudi yaiku pangsit kaya gnocchi sing digawe karo keju ricotta tinimbang kentang, kanthi semolina. Asile asring dadi panganan sing luwih entheng, "bantal", ora kaya gnocchi sing asring kandhel. Gnudi minangka tembung Tuscan sing diadopsi nganggo ...

                                               

Knödel

Knödel utawa Klöße sing nggodhok dumplings umumé ditemokaké ing Eropah Tengah lan masakan Eropa Timur. Negara-negara Eropa Tengah sing variane Knödel populer kalebu Austria, Jerman, Hongaria, Polandia, Rumania, Serbia, Kroasia, Slovenia, Slowakia ...

                                               

Lardo

Lardo minangka jinis salumi sing digawe kanthi ngobati potongan lemak kanthi rosemary lan herbal lan rempah-rempah liyane. Lardo sing paling misuwur yaiku saka dusun Tuscan Colonnata, ing endi lardo digawe wiwit jaman Romawi. Colonnata minangka f ...

                                               

Masakan Lazio

Masakan Lazio inggih punika jénis masakan ingkang asalipun saking regione Lazio, Italia pérangan téngah. Masakan Lazio dipungayutakén kaliyan masakan khas Roma ingkang dipunmasak saking rèsèp sédèrhana namung kaliyan raos ingkang kiat. tiyang Laz ...

                                               

Masakan Lombardia

Masakan Lombardia inggih punika masakan ingkang asalipun saking regione Lombardia ing Italia lor. manawi dipuntepang dados pusat indhustri lan pérdagangan, kawasan punika ugi dipuntepang ngasilaken produk pertanian ingkang paling ageng ing Italia ...

                                               

Masakan Veneto

Masakan Veneto inggih punika jinis masakan ingkang asalipun saking regione Veneto, Italia Lor. Masakan kawasan Veneto dipungayutaken kaliyan tradisi kuliner warga ing kawasan laladan pedalaman, pagunungan Alpen sarta kutha Venezia. Produk khas la ...

                                               

Merienda

Merienda minangka panganan ringan ing Eropa kidul, utamane Spanyol, Portugal, Andorra lan Italia, uga Amerika Hispanik, Filipina lan Maroko lan Brasil. Biasane dijupuk ing afternoon utawa kanggo madhang, ngiseni ing longkangan meal antarane meal ...

                                               

Olahan Corsica

Masakan Corsica minangka salah sawijining olahan tradisional ing Pulo Corsica. Utamane adhedhasar produk ing pulau kasebut, lan amarga alesan sejarah lan geografis, wis padha karo masakan Italia, lan sawetara karo Nice lan Provence. Masakan Korsi ...

                                               

Olahan Italia-Amerika

Masakan Italia-Amerika minangka salah sawijining jinis olahan gaya masakan Italia sing diadaptasi ing saindenging Amerika Serikat. Panganan Italia-Amerika wis digawe ing sejarah kanthi macem-macem gelombang para imigran lan keturunane, sing diara ...

                                               

Pancetta

Pancetta yaiku salumi saka daging weteng daging babi sing diobati uyah. Pancetta ing Italia biasane dimasak kanggo nambah jerone sup lan pasta.

                                               

Pescado frito

Pescado frito, uga diarani Pescaíto frito, minangka panganan tradisional saka pesisir Spanyol Kidul, biasane ditemokake ing Andalusia, nanging uga ing Catalonia, Valencia, Kepulauan Canary lan Kapuloan Balearic Pescado frito uga dikonsumsi minang ...

                                               

Pizza

Pizza iku panganan kang asalé saka Italia. Panganan kang dibakar iki mèmper roti awujud pipih lan dhuwuré racaké didokoki barang-barang liya kang diarani topping ing basa Inggris. Topping dhasar racaké saus tomat lan kéju. Sawisé iku bisa diwèhi ...

                                               

Polenta

Polenta minangka sajian saka jagung rebus sing miturut sejarah digawe saka biji-bijian liyane. Iki bisa uga disedhiyakake dadi bubur panas, utawa bisa adhem lan dikencengi dadi roti sing bisa dipanggang, digoreng, utawa dipanggang. Macem-macem se ...

                                               

Saltimbocca

Saltimbocca, uga ditulis saltinbocca, minangka panganan Italia. Iki kalebu daging pedhet sing wis dibaris, dibungkus karo prosciutto lan sage, banjur direndhem ing anggur, minyak, utawa banyu asin, gumantung karo wilayah utawa selera dhewe. Versi ...

                                               

Scaloppine

Scaloppine minangka jinis panganan Italia sing ana macem-macem bentuk. Iku kasusun saka meat thinly ngiris, paling asring daging sapi, veal, utawa pitik, sing dredged ing glepung gandum lan sauteed ing salah siji saka macem-macem abang sauces. Sa ...

                                               

Semmelknödel

Semmelknödel minangka jinis pangsit roti sing digawe saka gulung roti gandum garing kaya gulung Kaiser, susu, lan endhog. Jeneng asalé saka kidul Jerman, ngendi liya semmel roti nggulung lan knödel nuduhake soko sing wis kneaded. Semmelknödel min ...

                                               

Tiélla

Tiella minangka sajian ing masakan Italia sing disiapake karo kentang, sega, bawang lan kerang minangka bahan utama. Bahan tambahan bisa digunakake. Variasi sajian ana, lan sawetara bisa uga disiapake karo jinis panganan laut. Babak earthenware s ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →