ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 321



                                               

Daihatsu Taruna

Daihatsu Taruna ya iku montor saka pabrikan PT. Astra Daihatsu Motor kanggo segmen small SUV ing Indonésia kang nggantèkaké Daihatsu Feroza. Daihatsu Taruna wiwit kawanuhaké ing taun 1999. Daihatsu Taruna digawé miturut sasis lan body Daihatsu Te ...

                                               

Daihatsu Terios

Daihatsu Terios ya iku salah sijiné montor SUV prodhuksi Daihatsu kang nggantèkaké Daihatsu Taruna. Montor jinis iki digawé kanthi kolaborasi karo Toyota Rush. Daihatsu Terios kawanuhaké kang sepisanan ing pasar Éropah ing taun 2006. Daihatsu Ter ...

                                               

Toyota Celica

Toyota Celica iku montor kang digawé taun 1990-an ya iku génerasi kang kaping enem bisa menang saka mobil F1 ing salah sijiné lomba balap mobil. Ing siyaran pers Toyota,ing ajang lomba 1.16 mil kang dianakaké ing Goodwood Festival of Speed ing In ...

                                               

Toyota Kijang

Toyota Kijang ya iku modhèl montor niaga lan kulawarga gaweyan Toyota kang kalebu mobil kang paling populer kanggo kelas Minibus ing Indonésia. Toyota Kijang ana ing Indonésia wiwit taun 1977 lan saiki kalebu salah sijiné modhél saka Toyota lan p ...

                                               

Toyota Camry

Toyota Camry génerasi kang kaping loro ya iku XV30 wis digawé kanthi méwah. Mobil iki nduwéni akèh fitur lan kualitas kang apik saéngga énak yèn dianggo. Ing pérangan kabin isiné interior kang mewah kaya ta material kulit lan aksen wood panel. Pé ...

                                               

Toyota Corolla

Toyota Corolla ya iku montor kompak kang paling laris ing donya, punjul 30 yuta unit mobil bisa didol nalika taun 1966 nganti tekan saiki. Toyota Corolla ora mung diprodhuksi ing Jepang, nanging uga ing akèh nagara kaya ta ing Amérikah Sarékat, K ...

                                               

Acadèmia Valenciana de la Llengua

Acadèmia Valenciana de la Llengua, uga kawentar sarana akronim AVL, ya iku bebadan kang diyasa kala surya 16 Sèptèmber 1998 déning Parlemèn València. Bebadan iki minangka salah siji bebadan resmi kang kawenang ngripta Generalitat Valenciana, mitu ...

                                               

Académie française

Académie française, kerep sinebut lAcadémie, ya iku sawijining organisasi kang ngupakara basa Prancis. Peran utama saka Académie française ya iku kanggo ngatur basa Prancis kanthi nemtokake standar tataning basa lan tetembungan kang bisa ditampa, ...

                                               

ATR 42

ATR 42 iku salah siji montor mabur penumpang régional let cedhak kanthi mesin twin-turboprop kang digawé déning perusahaan montor mabur Prancis, ATR. Jeneng "42" asalé saka gunggung kapasitas kursi antarané 40 nganti 50. Montor mabur iki dikemban ...

                                               

Dalan Tol Cipularang

Dalan Tol Cipularang iku dalan tol ing Indonésia sing ngubungaké kutha Jakarta dan Bandhung. Dalan tol iki rampung dibangun ing pungkasan April 2005. Tol iki mbentang wiwit saka Cikampek - Purwakarta nganti Padalarang. Tol iki dumunung ing tlatah ...

                                               

Dalan Tol Jagorawi

Dalan Tol Jagorawi iku dalan tol pisanan ing Indonésia sing wiwit dibangun ing taun 1973, ngubungaké Jakarta-Bogor-Ciawi. Dalan tol iki dibangun nganggo béya Rp350.000.000.00/kilomèter kanthi kurs rupiah nalika uwi. Dalan tol sing dawané luwih ku ...

                                               

DR Séri 130

Lokomotif diesel DR Séri 130, séri 131, séri 132 lan séri 142 iku sawijining lokomotif darbéné Deutsche Reichsbahn utawa Jawatan Sepur Jerman Wétan lan sawisé taun 1994 dadi darbéné Deutsche Bahn. Lokomotif iki wiwit taun 1970 diimpor saka Uni So ...

                                               

GE U20C

GE U20C iku sajinising lokomotip diesel èlèktrik weton Amérikah Sarékat gawéané GE Transportation Systems. Ing Indonésia lokomotip iki diwèhi jeneng kodhe CC 203 déning PT Kereta Api Indonesia. Lokomotip iki pisanané digawé ing taun 1964 minangka ...

                                               

Séri BR 344

Séri Baureihe 344 lan 347, sing ditepungi nganti taun 1970 minangka Baureihe V 60 ing basa Jerman iku, lokomotif diesel-hidraulik sing dikarepaké kanggo ladènan langsiran setengah abot darbèné Deutsche Reichsbahn. Saliyané ing Deutsche Reichsbahn ...

                                               

Inglenook Sidings

Inglenook Sidings iku sawijining lay out puzzel cangkriman utawa teka-teki langsiran rancangan susunan ril sepur modèl. Rancangan iki kalebu prasaja banget lan sing ngripta ya iku Alan Wright sawijining kolèktor modèl sepur saka Britania. Rancang ...

                                               

Märklin

Gebr. Märklin & Cie. GmbH utawa Märklin iku sawijining firma Jerman produsèn dolanan lan mligi sepur modèl. Firma iki diadegaké ing taun 1859 lan pabriké ana ing Göppingen, praja Baden-Württemberg. Sanadyan wiwitané spésialisasi nggawé omah bonék ...

                                               

Sepur modèl

Sepur modèl utawa kréta latu modèl utawa sepur miniatur iku modèl sepur ing skala modèl cilik. Sepur modèl iku sajinising hobi kang yasa modèl-modèl sepur. Skala modèl iki ngamot lokomotif, wagon, trèm, ril, sinyal, dalan, gedhong, wahana liyané, ...

                                               

Skala 00

Skala OO utawa skala 00 iku skala sepur modèl kang populèr dhéwé ing Britania Agung. Skala iki rada astamiwa amarga senadyan ukurané skala 1:76, nanging amba ril sepur standar iku padha karo skala H0, dadi namung 16.5 mm.

                                               

Skala 2

Skala 2 utawa skala II kuwi siji skala sepur modèl kang diakoni déning Normen Europäischer Modellbahnen lan National Model Railroad Association. Skala iki ukurané ana 1:22.5. Déné gedhéné ukuran mula skala iki kerepé ditrapaké minangka sepur modè ...

                                               

Skala H0

Sajeroning sepur modèl skala H0 iku jenengé skala kang ngwakili skala 1:87. Dadi ambané ril sepur iku ing amba ril iku dadi 16.5 mm. Dadi ukuran iki nglambangaké amba ril baku 1.435 mm. Ing nagara-nagara abasa Inggris, skala H0 diarani HO. Skala ...

                                               

Skala N

Skala N iku siji skala sepur modèl. Ukuran ril standar kang ambané 1435 mm, ing skala iki dadi 9 mm. Ukuran skalané ana 1:160. Skala N iku papané antara skala TT lan skala Z. Aksara N ing skala iki, ya iku cekakan saka tembung nine ing basa Inggr ...

                                               

Skala T

Skala T iku sawijing skala sepur modèl. Ukuraning skala ana 1:450. Ambané ril ana 3 mm lan iki nglambangaké sepur standar 1435 mm. Skala iki diprodhuksi déning Eishindo, sawijining produsèn Jepang lan ditepungaké marang konsumèn ing Tokyo Toy Sho ...

                                               

Skala TT

Skala TT iku siji skala ing sepur modèl. TT iku cekakan saka table top kang tegesé dhuwur méja. Dadi karepé siji layout sepur-sepuran bisa dipasang sadhuwuring méja. Skala TT iku ukurané 1:120. Ambané jalur ril ana 1.2 cm. Sing kapisan ngripta sk ...

                                               

Skala ZZ

Skala ZZ iku kalebu salah siji skala modèl sepur kang cilik. Wiwit ditepungaké ing taun 2005 nganti skala T ditepungaké ing taun 2007, skala iki kang cilik dhéwé. Ukurané skala ZZ iku ana 1:300. Ambané ril ana 4.8 mm kang ngwakili sepur standar 1 ...

                                               

Tillig

Tillig iku siji firma sing nggawé modèl sepur-sepuran ing Sebnitz, Jerman. Badan usaha iki diadegaké taun 1991. Spésialisasi ing sepur modèl skala TT lan ndarbèni asortimèn rena-rena. Saliyané iku sawatara modèl ing skala H0 uga diprodhuksi.

                                               

XHamster

xHamster ya iku situs panduman vidhéo pornografi lahanan sing kantor gedhéné ana ing Houston, Texas, AS. Rikala Novèmber 2015, situs iki ana ing urutan 72 miturut Alexa. Rikala April 2016, situs iki menggak aksèsé para nganggo sing alamat IP-né s ...

                                               

True at First Light

True at First Light ya iku novel fiksi abasa Inggris déning Ernest Hemingway. Novel iki dibabar pisanan taun 1999 déning Scribner. True at First Light dibesut déning anaké Hemingway, Patrick Hemingway, kanggo mèngèti 100 tahun kelairané Ernest He ...

                                               

Universitas Papua

Universitas Papua dicekak UNIPA yaiku universitas kang manggon ing kutha manokwari, Kang madheg wiwit 3 November 2000. Diresmikake dening Direktur Jenderal Pendidikan Nasional kang makili Menteri Pendidikan Nasional ing dina sétu tanggal 28 Juli ...

                                               

Wishnutama

Wishnutama Kusubandio iku pengusaha Indonésia sing dadi Menteri Pariwisata lan Ekonomi Kreatif lan Kepala Badan Pariwisata lan Ekonomi Kreatif ing Kabinèt Indonésia Lanjut. Dhèwèké dadi salah sawijining miyasa Télévisi NET Mèdiatama. Sadurungé, d ...

                                               

Incheon

Incheon inggih punika satunggaling kutha metropolitan lan pelabuhan utama wonten ing pesisir kulon Korea Kidul. Mapanipun kanthi astronomis 37°29′ LU 126°38′ BT. Kutha paling ageng angka 3 wonten ing Koréa Kidul saksampunipun Seoul lan Busan ingk ...

                                               

Naivisme

Seni Naif utawa Naivisme biasane ditetepake minangka seni visual sing digawe dening wong sing ora duwe pendhidhikan lan pelatihan formal sing ditindakake seniman profesional. Nalika estetika iki ditiru dening seniman sing wis trampil, asile kaseb ...

                                               

Olahan Costa Rica

Masakan Kosta Rika misuwur amarga cukup gampang anggone ngolah, kanthi gumantung banget karo woh-wohan lan sayuran. Beras lan kacang ireng minangka panganan sing paling utama kanggo panganan Costa Rica, asring disajikake kaping telu saben dina. T ...

                                               

Jeruk siyem

Jeruk siyem, uga dikenal minangka calamondin utawa jeruk kalamansi, minangka sawijining tanduran hibrida jeruk penting ing ekonomi sing ditandur ing Filipina. Asale saka Filipina, Borneo lan Sulawesi ing Asia Tenggara, uga China kidul lan Taiwan ...

                                               

Heni Sri Sundani

Heni Sri Sundani 31 tahun, warga Ciamis, Jawa Barat. Heni ya iku tokoh pendidikan saking Jawa Barat kang ngelakoni akeh pengabdian lan pambagya ilmune kanggo bocah-bocah petani. Gerakan kang di jenengi Anak Petani Cerdas nduweni progam unggulan, ...

                                               

Bundesliga

Bundesliga ; lit. Liga Federal), kadang diarani Fußball-Bundesliga utawa 1. Bundesliga, kalebu profesional liga bal-balan asosiasi ing Jerman. Ing ndhuwur sistem liga sepak bola Jerman, Bundesliga minangka kompetisi sepak bola utama Jerman. Bunde ...

                                               

Chevrolet Cobalt SS

Chevrolet Cobalt SS kalebu jinis mobil sport kompak saka pabrik Chevrolet Kobalt sing diprodhuksi déning prodhusèn General Motors Delta ing Lordstown Assembly ing Ohio, Amèrika Sarikat. General Motors Delta ngetokaké telung modhèl silinder papat ...

                                               

Reza Shah

Reza Shah Pahlavi, sing misuwur kanthi jeneng Reza Shah, yaiku Shah Iran saka 15 Desember 1925 nganti dheweke dipeksa dadi abdine dening invasi Anglo-Soviet ing Iran tanggal 16 September 1941. Rong taun sawisé kudeta Persia 1921, dipimpin déning ...

                                               

Sandiaga Uno

H. Sandiaga Salahuddin Uno, B.B.A., M.B.A. ya iku pengusaha lan politikus Indonesia. Sandi menangna pemilihan umum Gubernur DKI Jakarta 2017 bareng karo Anis Baswedan, lan mulai masa jabatane dadi Wakil Gubernur DKI Jakarta ing wulan Oktober 2017 ...

                                               

Daging tikus

Daging tikus minangka daging saka macem-macem jinis tikus: tikus ukurane medium, buntut dawa. Iki minangka panganan sing, sanajan tabu ing sawetara budaya, dadi panganan utama kanggo wong liya. Tabu iki kalebu rasa wedi karo penyakit utawa larang ...

                                               

AS Monaco FC

AS Monaco FC kang umum diarani minangka AS Monaco utawa mung kasebut Monaco, ya iku sawijiné klub bal-balan saka Monagasque. Didegaké taun 1924 lan rikala kompetisi ing Ligue 1, liga bal-balan paling dhuwur ing Prancis, tim kasebut main ing perta ...

                                               

Asil tandhing Liga Super Indonésia 2010–11

28 Dès - Pamréntah Jepang lan Koréa Kidul mbiwarakaké kasaguhan "pungkasan lan ora bisa diowah-owah" ngenani wadon tuna-susila. 20 Dès - Punjul wong 70 ilang awit lemah jugrug ing Shenzhen, Cina. 25 Dès - Piagem Bank Invèstasi Infrastruktur Asia ...

                                               

Arifin Jamian

Arifin Jamian Maun inggih punika juru tani sarem ingkang manggihaken metodhe vèrtikultura. Salah satunggalipun warga saking Dhusun Sedayulawas, Kecamatan Brondong, Kabupaten Lamongan, Jawi Wétan. Arifin Jamian ngginakaken metodhe pangolahan sarem ...

                                               

Kutha mati

Kutha mati iku désa, kutha cilik, utawa kutha gedhé kang ditinggal wargané. Kutha mati lumrahé isih ana tilas-tilasé kang bisa kadeleng. Siji kutha ingaran kutha mati amarga kagiyatan ékonomi kang njurung uripé kutha mandheg utawa ngalami cabar, ...

                                               

Forex

Pasar ijol-ijolan manca minangka pasar decentralisasi utawa over-the-counter global kanggo dagang mata uang. Pasar iki nemtokaké tingkat kurs valuta asing. Iku kalebu kabéh aspék tuku, sadé lan ijol-ijolan mata uang ing saiki utawa ditemtokaké pr ...

                                               

Jaguar XJ220

Jaguar XJ220 minangka salah sawijining jinis mobil sport kanggo olahraga balap jog loro sing diprodhuksi dening pabrikan mobil mewah Inggris Jaguar wiwit taun 1992 nganti 1994, kanthi kolaborasi karo perusahaan teknik otomotif Tom Walkinshaw Raci ...

                                               

Universitas Bangka Belitung

Universitas Bangka Belitung resmi madeg tanggal 12 April 2006 miturut Dudutan Mantri Pendidikan Nasional Républik Indonésia Nomor: 52/ /O/ 2006 tertanggal 12 April 2006. Madegé UBB minangka asil gabungan saka Politeknik Manufaktur Timah Polman Ti ...

                                               

Mozaffar al-Din Shah Qajar

Cithakan:Css Image Crop Mozaffar ad-Din Shah Qajar, minangka raja Qajar kaping lima saka Persia Iran, wiwit taun 1896 nganti tilar donya taun 1907. Dheweke kerep dikreditake karo nyiptakake konstitusi Persia, sing disetujoni minangka salah sawiji ...

                                               

Universitas Negeri Semarang

Universitas Negeri Semarang, cekaké UNNES, yaiku pawiyatan luhur ing Indonésia. Kampus kang utama ing Sekaran, sisih kidul kutha Semarang, Jawa Tengah. Kampus liyané yaiku ing Ngaliyan, Semarang lan ing Kemandungan, Tegal Kulon, Tegal.

                                               

Peugeot 605

Peugeot 605 minangka salah sawijining jinis mobil eksekutif sing diproduksi dening prodhusèn mobil saka Prancis yaiku Peugeot antarané taun 1989 tekan 1999.

                                               

Fukuoka, Fukuoka

Fukuoka minangka kutha krajan Prefektur Fukuoka lan mapan ing pesisir lor pulo Kyushu ing Jepang, ngliwati Selat Korea saka kutha Busan ing Korea Kidul. Fukuoka yaiku kutha sing paling padhet ing Kyushu. Kutha iki ditetepaké minangka "kutha gedhé ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →