ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 323



                                               

Fakultas Ékonomika lan Bisnis Universitas Diponegoro

Fakultas Ékonomika lan Bisnis Universitas Diponegoro diadhekaké ing tanggal 14 Maret 1960, tanggal mau uga dikukuhaké kanggé Dies Natalis. Fakultas Ékonoika lan Bisnis ing wiwitane gadhah jeneng Fakultas Ékonomi, lan kaubah dadhos Fakultas Ékonom ...

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Acèh

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Acèh kang kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta kang kabawah Kementerian Agama Indonesia.

                                               

Japan Airlines

JAL ya iku maskapé pamaburan resmi pamaréntah Jepang kang ngadeg nalika tanggal 1 Maret 1951 kantor pusat e ing Sinagawa, Tokyo, Jepang kanti tujuan utawa rute marang 220 Papan Anggegana ing 35 Nagara ing Dunia. Slogan kang dikibaraké déning JAL ...

                                               

Kamentrian Koordinator Bidang Perekonomian Republik Indonésia

Kementerian Koordinator Babagan Perekonomian, dicekak Kemenko Perékonomian, sadurungé aran "Mantri Koordinator Babagan Ékonomi, Keuangan, dan Industri", iku kamentrian ing Pamaréntah Indonésia kang mbidangi koordinasi lan sinkronisasi panyiapan l ...

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Kalimantar Lor

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Kalimantar Lor sing kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta sing kabawah Kementerian Agama Indonesia.

                                               

Kabinet Pembangunan VII

Kabinet Pangyasa VII ya iku kabinèt pamaréntahan Indonésia kang diwangun nalika jaman pamaréntahan Présidhèn Soeharto lan Wakil Présidhèn Baharuddin Jusuf Habibie kang dadi wektu njabat paling sedhelok présidhèn, ya iku. Kudune Kabinet iki kerjan ...

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Kapuloan Bangka-Belitung

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Kapuloan Bangka-Belitung sing kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta sing kabawah Kementerian Agama Indonesia.

                                               

Siti Munjiyah

Siti Munjiyah ya iku salah siji anggota Aisyiyah kang lair ing Kampung Kauman, Kalurahan Ngupasan, Kacamatan Gandamanan, Provinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta taun 1896. Dhèwèké tilar donya taun 1955.

                                               

Sekretariat Militer Kamentrian Sekretariat Negara Indonesia

Sekretariat Militer inggih punika salah satunggaling lembaga ingkang mapan wonten ing sak ngandhaping Kamentrian Sekretariat Nagara Indonésia. Sekretariat Militer gadhah tugas kanggé ngawontenaken pinaringan panyengkuyung teknis lan administrasi ...

                                               

Taman Pemakaman Umum Karet Bivak

Taman Pemakaman Umum Karet Bivak inggih punika satunggaling taman pemakaman umum utawi pasaréan ing Jakarta. Pasaréyan punika ingkang kaping kalih ageng piyambak ing Jakarta.

                                               

I Nyoman Alim

I Nyoman Alim Mustapha ya iku juru tatah saka Bali sing saiki netep ning Pabelan, Kacamatan Mungkid, Magelang, Jawa Tengah. Seni tatah miturut Nyoman punika kanggé wujud puji sukur ing ngarsané Gusti Pangeran kang Maha Agung. Miturut Nyoman ora g ...

                                               

Rakai Watukura Dyah Balitung

Sri Maharaja Rakai Watukura Dyah Balitung Sri Dharmodaya Mahasambu inggih punika raja Karajan Medang periode Jawa Tengah, ingkang jumeneng nataa antawis taun 899–911. Wewengkon panguwaosanipun inggih punika Jawa Tengah, Jawa Timur, punapa déné Bali.

                                               

Monumèn Bajra Sandhi

Monumèn Bajra Sandhi iku bisa jejuluk Monas-é masarakat Bali, musiyum iki digawé kanggo menèhi pakurmatan marang para wira lan masarakat Bali sing wis gugur ing perang kanggo nggayuh kamardikanné Bangsa Indonesia. Monumèn Bajra Sandhi dibangun ta ...

                                               

Dhaptar sekolah menengah atas negeri ing Jakarta

Ing DKI Jakarta ana 115 Sekolah Menengah Atas Negeri lan 60 Sekolah Menengah Kejuruan Negeri sing dikelola déning Dinas Pendhidhikan DKI Jakarta wiwit lumakuné otonomi laladan ing taun 2001.

                                               

The Hardy Boys

The Hardy Boys ya iku serial buku abasa Inggris kang ditulis dening Franklin W. Dixon, Ing novèl kasebut ana ing antarane rong remaja dadi tokoh utama, Frank lan Joe. Frank lan Joe minangka anak saka Fenton Hardy, mantan detektif utama NYPD lan g ...

                                               

William Henry Harrison

William Henry Harrison yaiku pimpinan militèr Amérika, pulitikus, lan Présidhèn Amérikah Sarékat yang kaping 9. Henry dilantik nalika tanggal 4 Maret 1841 lan mati 31 dina sawisé dilantik. William H. Harrison yaiku présidhèn Amérikah Sarékat pisa ...

                                               

Andrew Jackson

Andrew Jackson yaiku Présidhèn Amérikah Sarékat kang kaping 7. Andrew anggoné nyekel pamaréntahan ing yaiku njabat dadi présidhèn ing Amérika kaping loro 1829-1837. Amérika ana ing 8 taun pamaréntahan Présidhèn Andrew Jackson, amarga Andrew Améri ...

                                               

John Adams

John Adams, Jr. ya iku Présidhèn Amérikah Sarékat kaping loro. Adams uga njabat dadi Wakil Présidhèn Amérikah Sarékat kang pisanan. Minangka pulitikus, Adams dikenang dadi Bapak Bangsa Amérikah Sarékat. John Adams dadi sawijining pemimpin ana ing ...

                                               

John Tyler

John Tyler, Jr. ya iku Présidhèn lan Wakil Présidhèn Amérikah Sarékat kaping 10. Tyler njabat présidhèn nalika taun 1841-1845. Sadurungé tyler njabat dadi Wakil Présidhèn Amérikah Sarékat. Dhèwèké dadi wakil présidhèn pisanan kang dadi présidhèn ...

                                               

Indri Satria Putri

Indri Satria Putri, ing masarakat kondhang karo jeneng Dee Deee, dhèwèké iku new comer kang umuré isih 17 taun nanging wis siyap anggoné nyambut gawé ning donya hiburan. Mung sangu debut album FUNNEE LOVE, alumnus International School of Singapor ...

                                               

Zelda Sayre Fitzgerald

Zelda Sayre Fitzgerald ya iku novèlis, pambeksa, citrakara, lan sosialite kang lair ing Montgomery, Alabama, Amérikah Sarékat tanggal 24 Juli 1900. Dhèwèké tilar donya ing Asheville, North Carolina, Amérikah Sarékat tanggal 10 Maret 1948 nalika u ...

                                               

Karlina Supelli

Karlina Rohima Supelli utawi ingkang langkung misuwur dados Karlina Supelli ingkang miyos wonten ing Jakarta tanggal 15 Januari 1958 inggih punika salah satunggaling filsuf wanita ing Indonésia.

                                               

Delon Tio

Delon Tio ya iku prodhuser saka Indonésia, prodhuser saka rumah produksi Nation Pictures kang dadi insan filem kang duwé prestasi nganti donya internasional. Delon iki lulusan Academy of Art University taun 2005. Dhèwèké iku prodhuser saka rumah ...

                                               

Óscar Pujol Muñoz

Óscar Pujol Muñoz iku pebalap pit asal Spanyol kang saiki main kanggo salah siji tim kontinèntal UCI ing Iran, Azad University Cross Team. Sadurungé, Pujol tau main ing Cervélo TestTeam lan Omega Pharma-Lotto.

                                               

Pakubuwana IV

Sri Susuhunan Pakubuwana IV utawi Sampéyandalem Ingkang Sinuhun Kangjeng Susuhunan Pakubuwana Ingkang Jumeneng kaping Sekawan iku raja katelu Kasunanan Surakarta kang maréntah antarané taun 1788 – 1820. Pakubuwana IV dijuluki Sunan Bagus, jalaran ...

                                               

John Quincy Adams

John Quincy Adams yaiku diplomat, pulitikus, lan Présidhèn Amérikah Sarékat kang kaping 6 kanthi masa kalungguhan 4 Maret 1825-4 Maret 1829. Adams yaiku putra saka Présidhèn John Adams lan Abigail Adams. John Quincy Adams lair ing Braintree saiki ...

                                               

Darwis Triadi

Darwis Triadi ingkang asma jangkepipun Andreas Darwis Triadi inggih punika fotografer kawakan Indonésia. Panjenenganipun miyos ing Sala, Jawa Tengah, 15 Oktober 1954. Darwis asring ngginakaken artis lan para model minangka objek pamotretanipun. P ...

                                               

Fauna Indonésia

Fauna Indonésia inggih punika manéka warna jinis kéwan ingkang wonten ing Indonésia. Fauna ing Indonésia gadhah rupa ingkang inggil amargi wlayahipun wiyar lan amargi wujud kapuloan Indonésia ingkang gadhah iklim tropis. Rupa fauna ingkang inggil ...

                                               

Corak ing tenun Melayu

Ing tradisi Melayu Riau motif utawa pola umume diarani corak,ragi, wujud dhasar, indhuk, wujud asal, gambar asal. Kanggo para penenun, sulam, tekat, lan suji motif uga diarani tuladha asal, wujud asal, utawa gambar indhuk. Aran liyo yaiku tuladha ...

                                               

Provinsi San Luis

San Luis ya iku sawijining provinsi ing Argentina kang manggon ing kulon tengah nagara iku. Provinsi iki wewatesan ing iring lor karo La Rioja, ing iring kulon karo Córdoba, ing kidul karo Provinsi La Pampa, ing kulon karo Mendoza lan ing wétan s ...

                                               

Kemamang (paésan)

Kemamang ya iku paésan umah Jawa kang dijukut sing rupa satoan. Ning wangunan tradhisional Jawa, paésan sing bentuk satoan iku beli seakéh paésan sing wit-witan. Kemamang gen bisa karan kala. Nanging ning Yogyakarta, karan kemamang. Kemamang jaré ...

                                               

Holosen

Kala Holosen kawiwitan saka 10.000 taun kepungkur nganti tumeka saiki. Ing kala iki pajebluge gunung, pengangkatan lan pelipatan lempeng bumi isih terus kedadean. Lan uga pengendapan kali lan pejebluge gunung isih terus gawe endapan aluvial, lan ...

                                               

Ensiklopedi Nasional Indonesia

Ensiklopedi Nasional Indonésia iku sawiji bauwarna utawa ènsiklopedhi abasa Indonésia sing terbit kapisan nalika taun 1980. Sajeroning cithakan taun 2004, bauwarna iki dumadi saka 27.698 isèn artikel lan 5.207.200 tembung sing digawé déning 400 p ...

                                               

Pagunungan Himalaya

Pegunungan Himalaya ya iku barisan pagunungan ing Asia, kang nyiget India saka Tibet. Himalaya iku panggonan gunung-gunung paling dhuwur ing donya, kaya Gunung Everest lan Kanchenjunga. Miturut etimologi, Himalaya duwé teges "Omah salju" ana ing ...

                                               

Burkhan Khaldun

Burkhan Khaldun yaiku salah sawijining gunung sing ana ing Pagunungan Khentii Propinsi Khentii tlatah sisih lor-wétan negara Mongolia. Gunung utawa wilayah kasebut dipercaya minangka papan kelairan Genghis Khan uga dadi pesaréané. Burkhan Khaldun ...

                                               

Trans7

Trans7 yaiku salah sawijiné stasiun tivi swasta nasional ing Indonésia. Trans7 digawé kanthi jeneng TV7 miturut ijin saka Dinas Perdagangan dan Perindustrian Jakarta Pusat kanthi Nomor 809/BH.09.05/III/2000 kang sahamé sapérangan dinduwéni déning ...

                                               

Pukang

Pukang, kadhang-kadhang uga karan uga kukang, iku jinis primatah kang obahé alon banget. Warna rambuté warna-warna, saka klawu kaputihan, kasoklatan, nganti kireng-irengan. Ing geger ana garis soklat lurus saka mburi nganti bathuk, banjur nyabang ...

                                               

Motif Hias Puser Bumi

Puser Bumi ya iku artie porosnya bumi.Jare kepercayaan tradisional Cirebon,Masyarakat cirebon ngeyakini ari anae puser bumi kang wonten teng cirebon.Puser bumi ya iku salah sawijie panggonan ingkang wonten teng kompleks situs Astana Gunung Jati.W ...

                                               

Hendri

Hendri ya iku sawijining wong kang wis 15 taun pungkasan ngrumat alas. Awale hendri makarya dadi pengawas antarane proyek jembatan Palangkaraya. Suwido Hester Limin sing ngajak makarya nang alas bebarengan karo deweke. Suwido ya iku dosen nang Un ...

                                               

Agustinus Soemantri Hardjojuwono

Agustinus Soemantri Hardjojuwono yaiku Sekretaris Lembaga Penelitian Undip. Mijil wonten Ambarawa Agustus 1936, agaminipun Rom Katholik. Panjenenganipun ngangsu kawruh wonten FK Undip tahun 1966, Dokter Anak Undip tahun 1972. Pikantuk gelar Dokto ...

                                               

Sérviks

Sérviks yaiku panggonan kang ngubungaké rahim karo vagina. sérviks bisa uga diarani guluné rahim, duwéni dawa 2–3 cm. Bentuk saka sérviks iki bisa owah yén lagi ngandhut, senajan silinder kang dadi bentuk asliné. sérviks iki duwéni loro bagean, é ...

                                               

Deputi Bidang Sumber Daya Alam lan Lingkungan Urip

Deputi Babagan Sumber Daya Alam lan Lingkungan Urip inggih punika unsur pelaksana sapérangan tugas lan fungsi saking Badan Perencanaan Pembangunan Nasional ingkang mapan wonten ing sak ngandhapipun lan gadhah tanggel jwab dhateng Kepala Badan Per ...

                                               

Kayu putih

Kayu putih wis dikenal ning masarakat désa atawa kutha kanggo ngurangi abuh lan nyeri. Lenga kayu putih, kasil saka kayu putih iku uga wis dadi salah sawijining produk kahutanan kang kondhang Kabèh saka bagiané kayu putih bisa dimanfaatké, saka k ...

                                               

Tetanduran ngembang

Tetuwuhan wiji katutup utawa tetuwuhan ngembang iku golongan paling akèh jinisé saka tetuwuhan kang urip ing dharatan. Jenengé dijupuk saka ciriné kang paling khas, ya iku ngasilaké piranti réproduksi wewangun kembang utawa amarga bakal wijiné ka ...

                                               

Ferroglobus

Tor, J.M., Kashefi, K., and Lovley, D.R. 2001. "Acetate oxidation coupled to FeIII reduction in hyperthermophilic microorganisms". Applied and Environmental Microbiology. 67 3: 1363–1365. doi:10.1128/AEM.67.3.1363-1365.2001. PMC 92735. PMID 11229 ...

                                               

Baijiu

Baijiu, yaiku minuman keras sing bening, tanpa warna ing China, biasane ana antara 35% lan 60% alkohol kanthi volume. Saben jinis baijiu nggunakake jinis Qū sing beda kanggo fermentasi sing khas kanggo sulingan kanggo profil rasa sing beda lan kh ...

                                               

Mikotoksin

Mikotoksin ya iku istilah kanggo ngrujuk toksin kang dasilake déning cendawan. luwih lengkape, mikotoksin didefinisekake minngka produk alami kanthi bobot molekul kang cilik kang diasilake minangka metabolit sekunder saka cendawan berfilamen lan ...

                                               

Lipopolisakarida

Lipopolisakarida ya iku salah sijiné molekul gedhé wujud kompleks antarané senyawa lipid lan polisakarida kanti ikatan kovalen. Senyawa LPS akèh tinemu ing lapisan membran sèl pérangan jaba bakteria gram-négatif lan duwé sipat endotoksin, kang me ...

                                               

Zoonosis

Zoonosis inggih punika infèksi ingkang dipuntularakè ing antawisipunkèwan vertebrata lan manungsa utawa sakwalikè. Zoonosis angsal perhatian kanthi global ing pintén-pintén taun ing pungksan saé nganggo epidemiologi, mékanismé transmisi lelara sa ...

                                               

Toxoplasma gondii

Toxoplasma gondii ya iku spesies organisme sel tunggal kang urip minangka parasit. Organisme iki sepisanan diidentifikasi déning Nicolle lan Manceaux. Toxoplasma gondii nyebabaké toksoplasmosis, lelara kang bisa nyerang makhluk berdarah panas, ka ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →