ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 326



                                               

Yejong saking Goryeo

Yejong saking Goryeo punika putra pembarep Kaisar Sukjong kanthi Ratu Myeongui. Piyambakipun punika jumeneng sasampunipun Ramanipun séda. Ing antawisipun dekretipun ingkang sapisan nalika taun 1106, punika kalebet satunggaling dhawuh kanggé mecah ...

                                               

Liga Premier

Liga Utama Inggris utawa Liga Premier Inggris minangka liga paling dhuwur ing sistem liga sepak bola ing Inggris. Kompetisi iki dirawuhi 20 klub, liga iki ngetrapake sistem promosi lan degradasi karo English Football League. Liga Premier minangka ...

                                               

Dhaptar pamain bal-balan Indonésia

Aji Santoso Andreas Ado Atet Sugiarto Alberto Goncalves Alexander Saununu Agus Yuwono Al Hadad Anjas Asmara Adolf Kabo Agus Indra Kurniawan Agi Pratama Agusman Riyadi Aris Budi Prasetyo Agung Setyabudi Arif Suyono Arief Hidayat Alexander Pulalo A ...

                                               

Dhaptar Mentri Pendidikan lan Kabudayan Republik Indonésia

Ing ngisor iki kapacak pratélan Mantri Pendidikan dan Kebudayaan Prof. Dr. Faud Hassan, Mantri P dan K Kabinet Pembangunan IV Periode: 30 Juli 1985 – 21 Maret 1988, Mantri P dan K Kabinet Pembangunan V Periode: 21 Maret 1988 – 17 Maret 1993 Prof. ...

                                               

Mahamantri Karajan Manunggal

Ing Britania Raya, mahamantri iku kepala pamaréntahan, kang nglakokaké akèh fungsi èksekutif kang dikukuhaké déning Baginda, kang wujud kepala nagara. Adhedhasar kabiyasan, mahamantri lan kabinèt kang dikepalai déning mahamantri duwé tanggungjawa ...

                                               

Pratélan Mahamantri Mesir

1857 - 1858: Zulfiqar Pasha periode kapisan 1872 - 28 Agustus 1878: Prince Muhammad Tawfiq Pasha 1861 - 1864: Zulfiqar Pasha periode kapindho 1858 - 1861: Mustafa Pasha 1866 - September 1867: Muhammad Sharif Pasha kapisan lair 1823 - tilar donya ...

                                               

Dhaptar tanjung ing Indonésia

Tanjung inggih punika pérangan dharatan ingkang njorok wonten ing laut. Indonésia minangka nagara kapuloan sampun tamtu gadhah kathah tanjung ngengingi papanipun saben pulo ing Indonésia ingkang dipunkiteri kaliyan laut. Ing ngandhap punika inggi ...

                                               

Pratélaning pawiyatan luhur Islam nagara ing Indonésia

Perguruan Tinggi Islam Negri ing Indonésia iku pawiyatan luhur sing dumunung ing tanggung jawab Kamentrian Agama. Ana telung jinis pawiyatan luhur sing kalebu sajeroning kategori iki, ya iku Universitas Islam Negeri, Institut Agama Islam Negeri, ...

                                               

Eric the Victorious

Eric the Victorious minangka raja Swèdhen saka watara 970. Wiwit panjenengané minangka raja Swèdhen sing kaping pisanan kanthi panerus regnal sing padha, sing dibuktèkaké jroning sumber-sumber sing saling mandiri, dhaptar raja-raja Swèdhen asring ...

                                               

Dhaptar sekolah menengah atas negeri ing Sumatra Lor

Pratélan sekolah menengah atas nagari ing Sumatera Lor inggih punika salah satunggaling pratélan ingkang ngewrat nama-nama sekolah tingkat menengah atas ingkang nagari ingkang mapan wonten ing provinsi Sumatera Lor. Pratélan sekolah menengah atas ...

                                               

Dhaptar nama situs terumbu karang ing Indonésia

Pratélan karang terumbu lan terumbu karang ing Indonésia inggih punika satunggaling pratélan bab trumbu karang ingkang wonten ing Indonésia mapan wonten ing laladan pundi kemawon. Trumbu Karang inggih punika satungaling struk watu ingkang gampil ...

                                               

Pratélan bendungan lan wadhuk ing Indonésia

Bendhungan utawi wadhuk inggih punika papan kanggé nampung toya ing bumi ingkang dipundamel déning manungsa. Wadhuk punik salah satunggaling sumber toya tawar ingkang saged nunjang pagesanganipiun sedaya makluk urip lan wonten ing kegiyatan sosia ...

                                               

LaLiga

Campeonato Nacional de Liga de Primera División," umume dikenal minangka La Liga, minangka liga profesional paling dhuwur ing sistem kompetisi liga bal-balan Spanyol. Liga iki dianakake saben taun, banjur 20 klub profesional, ing endi telung klub ...

                                               

Pratélan Présidhèn Amérika Sarékat

Pratélan Présidhèn Amérikah Sarékat iki awujud pratélan tokoh sing mengku kalungguhan minangka Présidhèn Amérikah Sarékat, wiwit taun 1789. Pratélan iki ora ngamot para acting utawa pejabat sauntara wektu miturut amandhemèn konstitusi AS nomer 25 ...

                                               

Dhaptar pejabat Indonésia sing dikunjara

Ing ngisor iki pratélan para pejabat tinggi Indonésia sing tau ditahan utawa dikunjara amarga kasus kriminal utawa korupsi. Kanggo pejabat sing ditahan amarga kasus pulitik, pirsani Pratélan Pejabat Indonésia sing Dikunjara Kasus Pulitik. Theo To ...

                                               

Ngèlmu alam

Ngèlmu alam inggih punika istilah ingkang dipunginaakèn kanggé merujuk ing rumpun ngèlmu ing pundhi obyeknya inggih punika bènda-bènda alam kaliyan hukum-hukum ingkang mèsti lan umum, kalampahan ing wanci punapa lan ing pundhi kèmawon. Sains dipu ...

                                               

Suréalisme

Suréalisme ya iku obahan kabudayan kang muncul ing awal taun 1920an, lan kondhang amarga karya visualé lan tulisané. Panujuné ya iku "misahaké kaanan berlawanan ing pangimpèn lan kakékat". Seniman-seniman nglukis gambar-gambar éndah kang ora logi ...

                                               

Ugo Untoro

Ugo Untoro iku juru tatah, citralekha, pujangga, lan seniman. Ugo Untoro miyos ing Purbalingga, Jawa Tengah, 28 Juni 1970. Ugo seniman sing ora manut pranatan menawa gawe karya, ora manut paugeran kasajugan, kaseimbangan, lan harmoni. Kabeh eleme ...

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Jakarta

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Jakarta sing kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta sing kabawah Kementerian Agama Indonesia.

                                               

Olah-olahan India

Olah-olahan India inggih punika olah-olahan saking pintén-pintén wewengkon anak bénua India. Ciri khas masakan India inggih punika ginaakén pintén-pintén bumbon crakèn khas India lan sayuran ingkang tukul ing India, lan anèka warni hidangan vègèt ...

                                               

Pondhok Modhèren Darussalam Gontor

Pondhok Modèren Darussalam Gontor ya iku pondhok pesantrèn kang ana ing Kabupatèn Panaraga, Jawa Wétan. Pondhok iki nggunakaké kurikulum Kulliyatul Muallimin Al-Islamiyah utawa KMI.

                                               

Pandhékar

Pandhékar ya iku uwong kang remen nyinau babagan silat. Gelar Pendèkar iki ora bisa dikaké marang sembarang wong lan ora bisa dituku. Ora kabéh kang wis jejuluk master duwéni jejuluk pakurmatan. Jejuluk iki ana marga biayasané mbela wong kang ora ...

                                               

Vegetarian lan kapitayan

Vegetarianisme gegayutan banget karo sawetara tradhisi Dharmik sing asale saka India kuno, lan kadang-kadang digandhengake karo agama-agama non-Dharmic. Ing Jainism, vegetarian wajib kanggo kabeh wong; ing agama Hindu lan Buddha Mahayana, dipromo ...

                                               

Olahan Budha

Masakan Buddha iku salah sawijining jinis olahan Asia sing diterusaké dening wiku lan akeh pracaya saka wilayah historis dipengaruhi dening Buddha Mahayana. Minangka vegetarian utawa vegan, lan adhedhasar konsep Dharmic yaiku ahimsa. Vegetarianis ...

                                               

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody ya iku lagu kang diciptakake déning salah sijiné band saka Inggris, Queen. Lagu iki ditulis déning Freddie Mercury kanggo album A Night at the Opera. Lagu iki suwéné enem menit, kang kasusun saka sawatara bagéan tanpa chorus: in ...

                                               

Uniform Resource Locator

URL cekakan saka Uniform Resource Locator, iku rangkéan karakter miturut sawiji format standar tinamtu, kang dipigunakaké kanggo nuduhaké alamat sawijining sumber kaya dhokumèn lan gambar ing Internèt. URL wujud sawijining inovasi dhasar tumrap p ...

                                               

Bank Agris

Bank Agris, mapan ingJakarta, diadegaké taun 1973, lan wiwitane duwé jeneng PT Finconesia minangka lembaga keuangan dudu bank LKBB. Nalika iku para penyekel sahame ya iku: i. Bank Nagara Indonésia 1946; ii. The Nomura Securities Co Ltd iii. Barcl ...

                                               

Albani

Albani iku nagara ing Éropa. Kutha krajané yaiku: Tirana. Sing ndunungi kira-kira ana 4 yuta jiwa. Albani wewatesan karo Montenegro ing sisih lor, Serbia ing lor-wétan, Républik Makedonia ing sisih wétan, lan Yunani ing sisih kidul. Segara Adriat ...

                                               

PSV Eindhoven

Philips Sport Vereniging, dikenal kanthi jênêng PSV utawa PSV Eindhoven, yaiku klub ulah raga saka Eindhoven, Walanda kang kakênal saka cabang bal-balan. PSV yaiku saka telu klub bal-balan gedhé dhéwé ana ing Walanda, liyané yaiku Ajax Amsterdam ...

                                               

Croissant

Croissant utawa roti bulan sabit iku jinis roti kang digawé saka adonan puff pastry. Roti croissant uga sinebut kanthi sesebutan roti Prancis Croissant pisanan karipta ing taun 1683 ing Wina, Austria kanggo ngrayakake kalahe wadyabala muslim Turk ...

                                               

Koinobori

Koinobori yaiku gendéra iwak kang bentuke iwak koi kang diklebetaké ing omah-omah ana ing Jepang dening wong tuwa sing duwé anak lanang. Koinobori dilakoni kanggo nyambut perayaan Tango no Sekku. Miturut pananggalan Tionghoa, Tango no Sekku tiba ...

                                               

Merah Putih (film)

Merah Putih iku sawijining filem nasionalistis ngenani Perang Kamardikan Indonésia ing taun 1947. Film iki dibabar ing taun 2009. Film iki disutradarani Yadi Sugandi lan ditulis déning Connor Allyn sarta Rob Allyn. Yadi Sugandi sadurungé nggawé f ...

                                               

Sekar Jatiningrum

Sekar Jatiningrum ya iku pelukis saka Yogyakarta, seniman tamatan ISI Yogjakarta. Sekar Jatiningrum seniman kang menjila, kerep omong-omongan karo lukisan sing lagi dikerjakaké. Kocapo, nalika ditawari gawé pamèran dhèwèké ora langsung njawab. Ta ...

                                               

Medhia Pasinaon

Médhia Pasinaon, inggih punika: Piranti, cara, teknik ingkang dipun-ginakaken kanggé efektifitas komunikasi antawisipun guru kaliyan siswa wonten ing pamulangan ing kelas. Sedayanipun ingkang saged dipun-ginakaken kanggé nyaosi piwulang saking pa ...

                                               

Diary of a Wimpy Kid

Diary of a Wimpy Kid nggih punika filem saking Amérikah Sarékat taun 2010. Filem punika kadamel adhedhasar saking novel kanthi sesirahingkang sami, anggitanipun Jeff Kinney. Diary of a Wimpy Kid kaarahaken déning THor Freudenthal. Ingkang ngayahi ...

                                               

Echelon Conspiracy

Echelon Conspiracy nggih punika sesirah filem laga thriller saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Greg Marcks. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Kevin Elders lan Michael Nitsberg. Ingkang ngayahi jejibahan mi ...

                                               

Parasite (filem 2019)

Parasite inggih punika sesirah filem komedi saking Koréa Kidul taun 2019. Filem punika kaarahaken déning Bong Joon-ho. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik lan Park So-dam ...

                                               

Kartini (filem)

Kartini iku sawijining filem biografi saka wira perjuangan emansipasi wanita Indonesia, Kartini. Filem iki dadi kang kaping telu metu ing layar amba sawisé biografi R. A. Kartini, lan crita fiksi roman Kartini Surat Cinta untuk Kartini. Ing filem ...

                                               

Saludos Amigos

Saludos Amigos inggih punika salah satunggaling filem animasi ingkang dipunwedalaken déning Walt Disney ing taun 1942 lan dipunwedalaken déning RKO Radio Pictures. Film Saludos Amigos punika inggih minangka filem ingkang kaping enem dipundamel wo ...

                                               

Garuda di Dadaku

Garuda di Dadaku ya iku filem Indonésia kang dirilis ing taun 2009 kang disutradarani déning Ifa Isfansyah. Paraga ing filem iki ya iku Emir Mahira, Aldo Tansani, Marsha Aruan, Ikranagara, Maudy Koesnaedi, Ari Sihasale, lan Ramzi.

                                               

Get Married 3

Get Married 3 punika filem drama/komedi Indonesia ingkang dipunrilis ing tanggal 25 Agustus 2011 ingkang dipunsutradarai déning Monty Tiwa sérta dipunbintangi déning Nirina Zubir, Amink, Ringgo Agus Desta Mahendra, lan kanggé tokoh Rendy dipunper ...

                                               

Purple Love

Purple Love inggih punika filem drama Indonesia kang dipunrilis wonten ing 12 Mèi 2011 ingkang dipunsutradarani Guntur Soeharjanto sarta dipunparagani Ungu dan Nirina Zubir.

                                               

Full House (drama seri 2004)

Full House ya iku drama seri Koréa kang duwé artis Song Hye-gyo, Rain, Han Eun-jeong lan Kim Sung-soo. Drama punika duwé episode 16 déning Woon Soo-yoon. Disiarke Korean Broadcasting System wiwit 14 Juli 2004 lan episeod terakhir 4 September 2004.

                                               

Wikipédia basa Indonésia

Wikipédia basa Indonésia inggih punika vérsi basa Indonésia saking ensiklopédia Wikipédia ingkang saged dipunsunthing kanthi bébas déning sinten kémawon ingkang wonten ing jaringan internèt. Kados déné Wikipédia ing basa sanès ing donya, Wikipédi ...

                                               

Beksan Ronggeng

Tari ronggéng inggih punika kasenian tradisi ingkang yuswanipun sampun sepuh ing tanah Jawi. Ronggéng miturut ètimologi saking kalih tembung yaiku rong lan géng. Rong tegesipun lubang lan géng punika tegesipun nari, dados saged dipunsebat menawi ...

                                               

Kaamiran Arab Manunggal

Kaamiran Arab Manunggal iku nagara persatuan saka pitung kaamiran sing sugih lenga patra. Pitung kaamiran iki yaiku: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah lan Umm al-Qaiwain.

                                               

Sejarah wayang kulit

Wayang kulit inggih menika salah satunggaling pagelaran seni ingkang wiyar sanget lan diremeni déning masyarakat Jawa. Wayang kulit menika kalebet wayang ingkang taksih lestantun dumugi samenika, amargi jinis wayang ingkang lintu sampun kirang po ...

                                               

Samuel Indratma

Samuel Indratama ya iku pawongan kang asli saka Gombong, kang kondhang minangka juru lukis mural. Karyané kang misuwur dhéwé ya iku nglukis mural ana ing cagak Kreteg Lempuyangan. Dhèwèké duwèni panemu yen urip iku mampir ngguyu, ora kaya pawonga ...

                                               

Kubra siswa

Kubra siswa ya iku kesenian khas saka Jawa Tengah lan Yogyakarta. Kubra siswa ya iku salah sijining kesenian sing nduwé suasana Islam. Pagelaran kubra siswa racaké di pentaske ing acara pengetan kemerdekaan Indonesia, supitan, nikahan utawa acara ...

                                               

Budi Pekerti

Budi pekerti asalé tembung budi saka tembung basa Sansekerta" bud” sing tegesé lilir, tangi, gumrégah, sadhar ing babagan kajiwan. Sabanjuré tembung" pekerti” sing duwèni teges tumindak, tumandang, makarya, makarti ing babagan karagan. Pekerti an ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →