ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 330



                                               

Danang Giyarso SW

Danang Giyarso SW, Drs. KRT.H.MS.Dipl.AE yaiku Direktur BPLP Kasatriyan Kraton Surakarta. Piyambaké agamané Islam. Piyambaké duwe gelar sarjana sing pikantuk ing FKIP Universitas Sebelas Maret Surakarta, Program Studi Pendidikan Arsitektur 1978. ...

                                               

Groovia TV

Groovia TV ya iku télévisi protokol internet kang diluncuraké Telkom Indonésia nalika 4 Juni 2011. Groovia TV wujud télévisi protokol internet pisanan ing Indonésia. Groovellas ya iku sebutan kanggo pelanggan utawa penggemar Groovia TV.

                                               

Sabar Gorky

Sabar Gorky yaiku pendaki Indonesia kang nduweni kekurangan yaiku tunadaksa. Sabar Gorky mung nduweni kaki kiwa. Sabar Gorky nduweni nama asli Sabar, déné Gorky niku julukan kang disematake amarga dheweke pendaki tunadaksa pertama Asia kang bisa ...

                                               

Padusan

Tradhisi Padusan utawa adus asalé saka Suku Jawa yaiku salah sawijining suku kang misuwur lan maju kang ana ing Nagari Indonesia, mula mesthi duwé budaya turun-tumurun sing adi-luhung yaiku kajaba wis umur atusan nanging isih tetep ana lan rèleva ...

                                               

Teater Koma

Teater Koma ya iku kelompok seni téater kang diadegaké ing tanggal 1 Maret 1977 ing Jakarta. Minangka kelompok téater kang wis cukup tuwa, Teater Koma duwé reputasi apik ing ajang téater Indonésia. Ana 111 repertoar kang dilakokaké, ing layar tiv ...

                                               

Tengsoe Tjahjono

Tengsoe Tjahjono ya iku panganggit sastra Jawa lan uga sastra Indonésia. Panjenegané lair ing Jember, 3 Oktober 1958, lan naté manggon suwé ana ing Banyuwangi. Dhosèn Jurusan Basa lan Sastra Indonésia FBS Universitas Negeri Surabaya iki naté dadi ...

                                               

Ahmad Lugas Kusnadi

Ahmad Lugas Kusnadi utawa kang kerep diceluk ugas yaiku pemusik kang seneng ngulurké tangané kanggo mbantu bocah-bocah kang terlantar ing dalan-dalan ing Kabupaten Lebak, Banten. Dhèwèké duwé kekarepan supaya bocah-bocah kui mau metu saka urip ka ...

                                               

Baturradèn

Kang ana ing lokawisata Baturradèn ya iku:Kebun Raya lan Taman Botani, Grujugan Gumawang, Atraksi Grujugan Gumawang, Padusan banyu anget, Kolam langén, Aréna dolanan bocah, Flying Fox, Sepur cilik, Sepur listrik,Mogen mobil genjot, Pit Banyu, Kom ...

                                               

SMK Negeri 8 Surakarta

SMK Negeri 8 Surakarta utawa sing kerep diarani SMKI yaiku salah siji sekolah seni tingkat SMA sing ana ning Indonésia, khususé kesenian Jawa. SMK Negeri 8 Surakarta mapan ing Kutha Surakarta, sing alamaté ana ing Jl. Sangihe, Kepatihan Wétan, Ke ...

                                               

Taman Cerdhas Jèbrès

Taman Cerdas Jèbrès ya iku salah sawijiné taman wisata kang bisa didadèkaké panggonan kanggo sinau lan dolanan bocah-bocah ing Kutha Surakarta. Taman Cerdas Jèbrès wiwit madeg tahun 2014, dadi lan diresmikaké ing tanggal 30 Maret 2015 déning Wali ...

                                               

Shibuya

Shibuya punika dhistrik khusus ing Tokyo, Jepang. Ing tanggal 1 Mèi 2016, udakara dhistrik iki duwé 221.801 cacah jiwa lan kapadhatan panduduk 14.679.09 wong per km 2 38.018.7 per mil persegi. Gunggung jembaré 15.11 km 2 5.83 mil persegi. Saliyan ...

                                               

Seniman NU

Seniman NU minangka komunitas sing melu aktif kegiatan sosial lan agami. Seniman NU sajrone lelungan kanthi aktif melu nguri-uri kahanan babagan macem-macem konflik agama lan intoleransi ing sajroning organisasi utawi komunitas. Seniman NU diadeg ...

                                               

Azis Suprianto

Azis Suprianto ya iku salah sawijining juru dongèng saking kutha Malang. Dongèng minangka sampun dumadi dalan pagesangan dening Azis Suprianto. Juru dongèng ingkang asring dipunwastani Azis" Franklin” punika ngendelaken marang pawiyatan cariyos m ...

                                               

Kèju Inggris

Kèju Inggris inggih punika salah satunggaling jinis kèju lokal ingkang dipunwedalaken wonten ing Inggris ingkang dangunipun saged kaping lipet abad - abad. Kathah tlatah wonten ing Inggris ingkang gadhah jinis kèjunipun piyambak- piyambak lan sad ...

                                               

Pakiwan

Pakiwan utawa padusan iku ruwangan kanggo adus lan reresik awak. Kadhangkala pakiwan uga dipasangi wastafel lan uga kakus.

                                               

Uyuh

Urine minangka produk metabolisme cair ing manungsa lan ing kewan liyane. Urine mili saka ginjel liwat ureter menyang kandung kemih. Urin nyebabake urin diekskresi saka awak liwat uretra. Metabolisme seluler ngasilake akeh produk sampingan sing a ...

                                               

Désa Pitu

Kampung Pitu utawi Désa Pitu inggih menika salah satunggaling désa ingkang wonten ing Nglanggeran wétan, RT 19/ RW 04 Désa Nglanggeran, Kacamatan Pathuk, Gunungkidul, Yogyakarta. Tembung Pitu saking basa Jawi ingkang tegesipun angka tujuh. Désa P ...

                                               

Taman asu

Taman asu minangka taman kanggo segawon kanggo olahraga lan muter ing lingkungan sing dikontrol kanthi pengawasan saka pihak sing duwe. Taman asu duwe macem-macem fitur, sanajan biasane nawakake pager 4 nganti 6, titik mlebu lan pintu gerbang kap ...

                                               

Temu putih

Temu putih Roscoe syn. Curcuma pallida Lour) iku kalebu famili Zingiberaceae kang biyasa minangka uborampe usada lan empon-empon, temu putih uga diarani temu kuning, Herbal iki biyasa minangka bumbu masak lan campuran jamu.

                                               

Sandur

Sandur kalebu kesenian tradhisional. Kasenian Sandur iki padha karo ludruk, ananging sing mbedhakaké ya iku Sandur iki amung nduwéni siji lakon crita ya iku amung nyritatake babagan tani. Ing pagelarané Sandur iki pamilihan lakon ya iku lakon Bal ...

                                               

Danur 3: Sunyaruri

Danur 3: Sunyaruri iku irah - irahan film sing mentas dibabar 26 September 2019 wingi dening MD Pictures lan Dee Company. Film iki diarahke dening Awi Suryadi lan diprodhuksi dening Manoj Punjabi lan Dheeraj Kalwani. Film iki minangka terusan sak ...

                                               

Bajong Banyu

Bajong Banyu ya iku salah sawijiné tradhisi kang dilakokaké déning masarakat ing dhusun Dawung, Désa Banjarnegoro, Kecamatan Mertoyudan, Kabupatèn Magelang, kanggo nyambut sasi pasa. Bajong banyu dianakaké sadurungé pasa kanthi ancas kanggo ngres ...

                                               

Tsundoku

Tsundoku iku nduwé bahan wacan kang mung dienengaké baé, tanpa diwaca. Tembung iku asalé saka jaman Méiji 1868–1912 minangka tembung slang ing basa Jepang. Asalé saka carubing tembung tsunde-oku 積んでおく, nglumpukaké barang kanggo digarap mengk ...

                                               

Jedhing umum

Bak mandi umum diwiwiti saka kebutuhan umum kanggo kebersihan nalika umume wong ora duwe akses menyang fasilitas mandhi pribadi. Tembung "umum" ora akurat banget, amarga sawetara jinis perlu umum diwatesi gumantung saka anggota, jenis kelamin, af ...

                                               

Rofiq Anwar

Rofiq Anwar ya iku salah sawijining dokter kalairan ing Banjarnegara, 13 Nopèmber 1944, agamané Islam. Gelar kedokteranné diéntukké saka Undip taun 1974 kanthi njikuk Kedokteran Umum. Lulus spesialis Patologi Anatomi taun 1978 lan gelar Doktor Ka ...

                                               

Descendants of the Sun

Descendants of the Sun ya iku séri tivi Koréa Kidul 2016 sing didhapuk déning Song Joong-ki, Song Hye-kyo, Jin Goo, lan Kim Ji-won. Séri iku digebyakaké ing KBS2 saka 24 Februari nganti 22 April 2016, ing saben Rebo lan Kemis ing wanci 22:05 ngan ...

                                               

Yakgwa

Yakgwa ya iku jinis roti tradhisional kas Koréa kang digawé saka glepung gandum, madu lan lenga wijen. Roti iki lumrahé disuguhake nalika karaméan acara-acara wigati ing masarakat Koréa. Sejarahe, roti iki wis digawé kawit jaman Dinasti Goryeo la ...

                                               

Pusat Data lan Informasi Perencanaan Pembangunan

Pusat Data lan Informasi Perencanaan Pembangunan inggih punika unsur penunjang ingkang mapan wonten ing sak ngandhapipun Badan Perencanaan Pembangunan Nasional lan gadhah tanggel jawab dhateng Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional kanthi ...

                                               

Sosis

Sosis yaiku daging kang wis digiling lan wis dicampur bumbu-bumbu, lemak, bahan pengiket, bahan pengisi, banyu, irisan bawang, ndhog, lan bahan-bahan liya. Kabèh bahan mau banjur dilebokake ing selongsong banjur dijiret ing pucuke lan langsung di ...

                                               

Direktorat Jenderal Perbendaharaan Kamenterian Keuangan Indonesia

Direktorat Jenderal Perbendaharaan gadhah tugas lan fungsi kados makaten: Verifikasi lan akuntansi Anggaran Pembiayaan dan Perhitungan APP Ngesahaken dhokumèn pelaksanaan anggaran Nyiapaken rumusan kebijakan ing babagan perbendaharaan nagara Ngru ...

                                               

Onggi

Onggi punika jinising tempayan ingkang dipundamel saking tembikar lan dipunginaken kanggé kapreluan padintenan wonten ing Koréa. Tiyang Koréa ngginakaken Onggi minangka papan kanggé nyimpen dhaharan tradhisional kados kimchi, jeotgal, kecap asin, ...

                                               

Hibiscus syriacus

Hibiscus syriacus, inggih punika taneman mawi kembang saking jinis Hibiscus, dipunsebat ugi Kembang Sharon. Taneman punika kathah tuwuh ing Asia lan asalipun saking famili Malvaceae. Wujudipun kembang kados vas lan pang-pangipun saged dumugi 2–4 ...

                                               

Ulrich Zwingli

Huldrych Zwingli ya iku pemimpin Reformasi Swiss, lan kang ngedegaké Gréja Reformasi Swiss. Zwingli ya iku pawongan doctor biblicus kang independen saka Luther. Déwéké tekan kesimpulan-kesimpulan kang padha sak wisé neliti Kitab Suci saka sudut p ...

                                               

Kastil Versailles

Kastil Versailles, utawi mligi Versailles, inggih punika salah satunggaling wujud kastil château ingkang wonten ing Versailles wonten ing laladan Île-de-France ing nagara Prancis. Déné wonten ing Prancis piyambak kastil punika dipunsebat Château ...

                                               

Cheoyongmu

Cheoyongmu utawa Jogèd Choyeong ya iku sawijining jogèd topeng tradhisional saka Koréa. Cheoyongmu kagolog salah sawijininge jogèd Koréa kang tuwa dhéwé, lan diasane dipentasake ing pura ing jaman biyèn minangka péranganing ritual kanggo tolak ba ...

                                               

Komité Narakarya Negarantara

Komité Narakarya Negarantara ya iku paguyuban negarantarané parté pulitik Trotskis. Sajeroning, CWI darbèni pérangan punjul 45 ing nagara-nagara ngarcapada lan dimimba ing saben buwana. Ora saben pérangan mimbani praja dipatèn, tuladhané, péranga ...

                                               

Olahan Singapura

Masakan Singapura ya iku indikasi saka manéka ètnis budaya Singapura kang asalé saka Malaysia, minangka produk saka pirang=pirang abad amarga interaksi budaya menyang lokasi strategis Singapura. Panganan didayani déning Melayu asli, masakan Cina ...

                                               

Olahan Afrika Kulon

Masakan Afrika Kulon kalebu macem-macem panganan sing beda-beda ing antarane 16 negara kasebut. Ing Afrika Kulon, akeh kulawarga sing tuwuh lan golek panganan dhewe, lan ing saben kulawarga ana pamisahan tenaga kerja. Panganan pribumi kalebu sawe ...

                                               

Nglangi karo lumba-lumba

Popularitas renang karo lumba-lumba lan interaksi liyane karo lumba-lumba mundhak akeh ing taun 1980-lan 1990-an amarga kepuasan lan sinau sing dialami manungsa nalika nglangi lumba-lumba. Aktivitas iki bisa mbantu ngatasi depresi ing manungsa. A ...

                                               

Brasinosteroid

Brasinosteroid ya iku hormon endogen wujud steroid kang bisa macu modoting lan bisa tinemu ing wiji, serbuk sari, lan jaringan vegetatif, sarta duwé fungsi ing konsetrasi nanomolar kanggo nggedhekake lan nambahi sel. Brasinosteroid uga interaksi ...

                                               

Xuanzang

Xuanzang ya iku Bhikkhu Buda Tionghoa, pelajar, pelancong, lan penerjemah kang mènèhi prabawa tumprapé interaksi antarané tiongkok lan India ing awal dinasti Tang. Xuanzang laér cepak Luoyang, Henan taun 602 minangka Chén Huī utawa Chén Yī lan ma ...

                                               

Alginat

Cithakan:Chembox ATCCode Alginat ya iku polimer linier organik polisakarida kang kasusun saka monomer α-L asem guluronat lan β-D asem manuronat, utawa bisa wujud kombinasi saka rong monomer mau. Alginat ana ing ganggang coklat kang asalé génus As ...

                                               

Kromatografi

Kromatografi inggih punika cabang ilmi ingkang gadhah fokus kanggé pémisahan ion, logam, sényawa, ménawinipun téknik utawi applikasinipun, dhedhasar struktur lan komposisinipun ing Sample Mixtures utawi gabungan sampél. kromatografi inggih punika ...

                                               

Hanna Keraf

Hanna Keraf ya iku salah sijining uwong sing pagaweane kang nggawe anyaman piranti dhapur saka godhong lontar. Dheweke lair 14 Desember 1988 ing Jakarta. Warga masyarakat Flores Nusa Tenggara Timur akih kang pada bisa gawe anyaman piranti dhapur ...

                                               

Komputasi paralel

Komputasi paralel inggih punika salah satunggaling teknik ngèlampahi komputasi kanthi sami-sami kaliyan mupangati pinten-pinten komputer indèpendèn kanthi bersamaan. Punika limrahipun dipunbètahakèn ing kapasitas ingkang dipunbètahakèn punika age ...

                                               

Siemens S45

Siemens S45 ya iku henpon saka Siemens Mobile kang sepisanan duwé fasilitas GPRS kanggo koneksi data lan internet, kanthi migunakaké jaringan GSM-900 lan GSM-1800. Henpon ii duwé memori internal 360KB kang bisa kanggo nyimpen warna-warna file, ka ...

                                               

Apple Inc.

Apple, Inc. ya iku siji parusahan kang papané ana ing tlatah Silicon Valley, Cupertino, California. Parusahan iki ana ing babagan tèknologi komputer. Apple mèlu mbantu miwiti révolusi komputer pribadi nalika taun 1970-an kanthi prodhuké Apple II ...

                                               

Ericsson Sh 888

Ericsson Sh 888 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Ericsson. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1998, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 130 x 49 x 22 mm déné boboté 195 gram. Layaré alfanumerik kanthi résolusi 3 x 12 karakte ...

                                               

Ericsson S 868

Ericsson S 868 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Ericsson. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1998, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 130 x 49 x 21 mm déné boboté 172 gram. Layaré alfanumerik kanthi résolusi 3 x 12 karakter ...

                                               

Pixar Animation Studios

Pixar Animation Studios ya iku sawijiné studio animasi komputer Amérikah Sarékat kang duwé pusat ing Emeryville, California lan dikenal wis éntuk pitu Academy Award. Pixar kondhang saka filem animasi CGI - kaya Toy Story, Finding Nemo, lan Cars - ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →