ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 334



                                               

Kadal ula

Kadal ula utawa kadal mengular ya iku jinis kadal cilik kang awaké mèh padha ula kang nyebar ing Asia Tenggara. Kadal iki uga kerep karan kanthi ora tepat kaya ta minangka ula ana sikilé utawa ula sikil papat. Sajrone basa Inggris kadal iki sineb ...

                                               

I Dewa Putu Oka

I Dewa Putu Oka, lair ing Banjar Kebon 7 Desember 1963, pagawean Ajudan Jenderal Daerah Militer IX Udayana, ya iku tukang gaweni Kulkul utawa "Kentongan", amerga kentongan duweni nilai sakral lan dibutuhake masyarakat kanggo adat tradisi. I Dewa ...

                                               

Komari

Komari tani såkå Kabupaten Tanggamus,Lampung sing biyen ora ngrumat kebon kopiné amargå biyèn ora ånå jenis kopi robusta. Nanging béda karo saiki, akeh uwong sing nggantungake marang salah siji såkå jenis kopi robusta Lampung iki. Dhèwèké digawé ...

                                               

Bawang

Bawang utawa ing Basa Indonésia bawang putih iku jeneng tetuwuhan saka génus Allium lan jeneng umbi sing diasilké. Umbi saka tuwuhan bawang putih minangka bahan utama kanggo bumbu dhasar masakan Indonésia. Bawang mentah sugih senyawa-senyawa sulf ...

                                               

Kenari

Kenari ya iku tetuwuhan kang kalebu anggota suku Burseraceae kang ndarbèni potènsi ékonomi. Tuwuhan iki asalé saka Malesia wétan lan dijupuk wohé kanggo dipangan, mligi ing pérangan wijiné. Ing Indonésia, laladan kang ngasilaké kenari ya iku Malu ...

                                               

Gout

Gout utawa asem urat ya iku kaanan medis kang tandha-tandha lumrahé wujud inflammatory arthritis ya iku ros-rosan abuh - kang nganti abang, gembuk, lan panas. Ros metatarsal-phalangeal ing poking jempol sikil dadi panggonan kang paling umum ketam ...

                                               

Caul gajih

Lemak caul, uga dikenal minangka lemak renda, omentum, crépine utawa jaring lemak, yaiku salah sawijining jinis membran tipis sing ngubengi organ internal sawetara kewan, kayata sapi, wedhus, lan babi, uga dikenal minangka omentum sing luwih gedh ...

                                               

Ahmad Shah Qajar

Ahmad Shah Qajar Pèrsi: احمد شاه قاجار ; 21 Januari 1898 - 21 Februari 1930, yaiku Shah Raja saka Persia saka 16 Juli 1909 nganti 15 Desember 1925, lan anggota pemerintahan Dinasti Qajar sing pungkasan.

                                               

Darunavir/cobicistat

Darunavir/cobicistat, sold under the brand names Prezcobix and Rezolsta, is an antiretroviral medication used to treat and prevent HIV/AIDS. It is a fixed dose combination drug containing 800 mg of darunavir and 150 mg of cobicistat. Darunavir is ...

                                               

Wikipedia:Pratélan tembung kang kaprah salah ing pangéja/L

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | Ng | Ny | O | P | R | S | T | U | V | W | Y | Z format: pangéja salah bisa kapencèt saperlu nggolèki kaca; pangéja bener Saperlu nambah isèn-isèn entri ing pratélan iki, wuwuhana nganggo cit ...

                                               

Wikipedia:ProyekWiki Sèwu kutha

Proyek Wiki: Sèwu kutha dikarepaké kanggo mènèhi "dalan" kanggoné para pangguna Wikipedia kang nduwé niat mèlu nyengkuyung ngisi artikel kang klebu kategori Geografi. Kanthi anané kutha-kutha kang tulisané isih werna abang bisa mènèhi pilihan mar ...

                                               

Wikipedia:Pertalan tetembungan Wikipédia sing dibakokaké

Wikipedia nduwé tetembungan kusus sing wis baku kanggo nulisaké artikel-artikelé. Tetembungan iki uga diterjemahaké ing Wikipédia Basa Jawa kanthi kesepakatan umum, rembugan pengurus lan anggota uga nggatèkaké pasang aksara utawa éjaan Basa Jawa ...

                                               

Wikipedia:Angkringan/Arsip 2008

Mangga para sutresna, nyoblos para calon opsis anyar: TracySurya lan Pras. Meursault2004 ngobrol 06:03, 12 Januari 2008 UTC wis melu nyoblos! ang 05:43, 14 Januari 2008 UTC Suwun-suwun! Meursault2004 ngobrol 17:30, 14 Januari 2008 UTC

                                               

Wikipedia:Angkringan/Arsip 2009

Open University iku apiké dipertal apa ing basa Jawa? "Univèrsitas Kabuka" utawa Univèrsitas Terbuka waé kaya ing basa Indonesia? Meursault2004 ngobrol 12:50, 27 Maret 2008 UTC Tak golèki ing kamus ora ana sing pas: buka: bukak N, bikak K terbuka ...

                                               

Wikipedia:Angkringan Basa

Tembung Jawané selat sing baku satemené supitan yèn miturut Bausastra Jawa. Tembung selat dhéwé éwoning tembung enggon-enggonan. Wirjadisastra rembugan 23 Agustus 2017 05.40 UTC

                                               

Wikipedia:Angkringan/Arsip 2006

mangga dipun lanjutaken Stillhurts 07:43, 14 Februari 2006 UTC Selamat ya! Apa ya "congratulation" bahasa Jawanya?hehehe.jaya terus wiki Jawa!Matahari Pagi 07:20, 3 Februari 2007 UTC

                                               

Wikipedia:Angkringan/Arsip 2007

Kaca Utama wis diganti, prakara aksara jawané sesuk dakgantiné. sawetara iki dhisik. matur nuwun kanggo Mas Revi lan Kunthing. anggoro 11:12, 2 Januari 2007 UTC Padha-padha, matur nuwun wis nguthak-athik. Wis katon apik karo wis tak-tulisi kabar ...

                                               

Wikipedia:Angkringan (Kabèh)

Tembung Jawané selat sing baku satemené supitan yèn miturut Bausastra Jawa. Tembung selat dhéwé éwoning tembung enggon-enggonan. Wirjadisastra rembugan 23 Agustus 2017 05.40 UTC

                                               

Wikipedia:Angkringan/Arsip 2016

Tolong bantu terjemahkan ke bahasa Anda A reminder - applications for scholarships for Wikimania 2016 in Esino Lario, Italy, are closing soon! Please get your applications in by January 9th. To apply, visit the page below: Wikimania 2016 Scholars ...

                                               

Tom Clancys Splinter Cell: Blacklist

Tom Clancys Splinter Cell: Blacklist minangka salah sawijining video gim laga petualangan sing dikembangake dening Ubisoft Toronto lan diterbitake dening Ubisoft. Gim iki minangka sèri kaping pitu saka sèri Cell Splinter Tom Clancy, yaiku terusan ...

                                               

James Madison

James Madison yaiku pulitikus Amérika lan Présidhèn Amérikah Sarékat kaping 4. James yaiku Bapak Pendiri nagara Amérikah Sarékat. James Madison lair ing Port Conway, Virginia, tanggal 16 Maret 1751. James sekolah jurusan ngèlmu kesusastraan, fils ...

                                               

Salad

Salad inggih punika istilah kanggé jinising panganan ingkang awujud potongan bahan panganan ingkang siyap dipundhahar. Salad punika padatanipun kadhapuk saking janganan utawi sayuran mentah utawi kathah ingkang mastani lalapan saha saged ugi saki ...

                                               

James K. Polk

James Knox Polk ya iku Présidhèn Amérikah Sarékat kaping 11. James manggon ana ing wewengkon Tennessee. Nalika Parté Dhémokrat ngrekrut awake, Polk njabat Ketua DPR Amérikah Sarékat lan Gubernur Tennessee nganti tekan njabat dadi présidhèn. Polk ...

                                               

Wong Pèrsi

Pérsi atawa Pèrsi, Parsi, Farsi, Persia ya iku salah siji bebrayan kang kegolong bangsa Iran. Kabudayan wong Pérsi uga ana gayutané karo suku-bebrayan Iran séjéné. Wong lan kebudayan Pérsi iki ngupai pengaruhé ning nagara-nagara sekubangané Iran, ...

                                               

Kopi Indonésia

Kopi Indonésia yèn ditonton miturut kasil panén kopi, kalebu peringkat nomer papat ing donya. Mesthiné kopi duwé sajarah kang dawa nganti tekané Indonésia. Kopi uga duwé gegayutan kang wigati tumrap grembakané ékonomi Indonésia. Nagara Indonésia ...

                                               

Zao Jun

Zao Jun utawa Zao Shen ya iku Dewata lokal wigati kang manggon ing tungku perapian lan kulawarga, Agama Tradisional Cina and Mitologi Cina. Dhèwèké dipuja déning kabèh nagara kang warga nagarané ana katurunan saka Cina. Festival paling utama kang ...

                                               

Dhaptar sekolah menengah pertama negeri ing Indonésia

MTs Negeri 22 Jakarta MTs Negeri 9 Jakarta MTs Negeri 26 Jakarta MTs Negeri 12 Jakarta MTs Negeri 27 Jakarta MTs Negeri 7 Jakarta MTs Negeri 3 Jakarta MTs Negeri 1 Jakarta MTs Negeri 35 Jakarta MTs Negeri 8 Jakarta MTs Negeri 39 Jakarta MTs Neger ...

                                               

Dhaptar sekolah menengah pertama swasta ing Indonésia

SMPK Immanuel 2 SMPK Immanuel 1 SMP IBC Sutoyo SMP Tunas Bakti

                                               

FOX Asia

FOX Asia ya iku salah sijiné stasiun televisi kang minangka sawijining golongan karo Fox Broadcasting Company, lan duwéke Fox International Channels lan STAR TV. Saluran iki diluncurake ing Jepang ing wulan Fèbruari 1998 bebarengan karo Fox Crime ...

                                               

Nam ngiao

Nam ngiao m ŋía̯w") utawa nam ngio m ŋíw") yaiku ulah-ulahan sop utawa kari saka wong Tai Yai sing manggon ing lor-wétan Burma, provinsi Yunnan, China lan Thailand lor, utamane ing Provinsi Mae Hong Son. Janganan iki misuwur amarga liwat sajian T ...

                                               

Think lan Ah Tsai

Think lan Ah Tsai minangka loro kucing kagungane Presiden Taiwan, Tsai Ing-wen. Think minangka tapik abu-abu wanita, dene Ah Tsai yaiku jahe, lan lanang. Tsai Ing-wen minangka salah sawijining wanita pisanan sing dipilih kanggo pimpinan negara As ...

                                               

Puto bumbóng

Puto bumbóng minangka salah sawijining jinis olahan arupa jajan sega ungu Filipina sing dikukus ing tabung pring. Adol tradhisional didol nalika musim Natal. Yaiku jinis puto.

                                               

STAR Movies

1 Januari 2000-8 Maret 2007 Star Movies ya iku saluran filem kang dikelola déning STAR TV. Saluran iki siji grup karo Star World, ANTV, Star Sports, ESPN, Channel V, lan National Geographic Channel. Salah sijiné saluran kang nayangaké filem saka ...

                                               

Marlina si Pembunuh dalam Empat Babak

Marlina: The Murderer in Four Acts ya iku filem crita Indonésia kang dirilis ing 16 Novèmber 2017. Filem iki dilakokaké déning Marsha Timothy. Filem iki bakal dibabar ing 18 nagara, kalebu Amérikah Sarékat, Kanadha, lan nagara-nagara liya ing Éro ...

                                               

Lattè

Caffe latte iku warung ngombe digawe karo Espresso lan steamed susu. Tembung kasebut asalé saka basa Italia caffè e latte palafalan jroning basa Italia, sing tegese "kopi & susu". Tembung kasebut kadhang kala uga dieja latté utawa lattè ing basa ...

                                               

Realme

realme iku prodhusèn smartphone kang punjeré ana ing Shenzhen, China. Mèrek realme diadegaké awit tanggal 4 Mei 2018 déning Sky Li, karo sawenèh bocah enom kang kerja ing indhustri smartphone saka manéka negara. Realme minangka sawijining mèrek k ...

                                               

Let It Shine

Let It Shine nggih punika filem televisi saking Amérikah Sarékat taun 2012. Film punika kaarahaken déning Paul Hoen adhedhasar saking skenario anggitanipun Eric Daniel lan Don D. Scott. Juru damel kapasrahaken dhumateng Amy Gibbons. Juru paraga i ...

                                               

Princess Hours

Princess Hours iku séri tivi saka Koréa Kidul kang dibabar ing taun 2006. Séri iki diparagani déning Yoon Eun-hye, Ju Ji-hoon, Kim Jeong-hoon lan Song Ji hyo. Crita iki adhedhasar manhwa Koréa Goong kang dianggit déning Park Dadi-hee. Séri iki di ...

                                               

WWE SmackDown

Smackdown! inggih punika sebuah program hiburan gulat ing punika péranganing World Wrestling Entertainment. ing Amérikah Sarékat, Smackdown! lazim dipuntepang WW kaliyan asma E Friday Night SmackDown!. Smackdown! punika dipuntandai namung dipunta ...

                                               

Musée Picasso

Musée Picasso ya iku salah sawijining gladri kagunan sing ana ing Hôtel Salé ing Marais, salah sawijing distrik ing Kutha Paris. Museum iki didedikasèkaké kanggo seniman Pablo Picasso sing urip saka taun 1881 nganti 1973.

                                               

Susah Sinyal

Susah Sinyal ya iku filem drama komedi Indonésia kang dirilis ing 21 Dhésèmbér 2017. Film iki katuntun déning Ernest Prakasa, kang sadurunge wis suksès nuntun filem Cek Toko Sebelah kang dirilis ing 2016. Filem iki diparagakaké déning Adinia Wira ...

                                               

Pekan Olahraga Nasional

Pekan Ulah raga Nasional yaiku Pista ulah raga nasional ing Indonésia kang diadakake saben papat taun sapisan uga dhuweni paserta sakabehané provinsi kang ana ing provinsi ing Indonésia.

                                               

Kopi

Kopi iku ombenan kang digawé saka wiji kopi kang diobong utawa digorèng. Lumrahé wijiné iki saka tuwuhan coffea arabica utawa coffea canephora. Kopi kang asalé saka Jawa uga misuwur banget saindenging jagat. Kopi wujud sumber utama kafein. Saiki ...

                                               

Palang Merah Remaja

Palang Merah Remaja minangka wadhah panggulawentah saha pamekaring anggota remaja PMI, ingkang salajengipun kasebat PMR. Dumunung ing PMI kitha utawi kabupatèn ing sedaya wewengkon saindhenging nuswantara, kanthi anggota langkung saking 5 yuta ji ...

                                               

STAIN Pontianak

Sekolah Tinggi Agama Islam Negeri Pontianak ya iku sawijining Sekolah Tinggi Agama Islam Negeri kang ana ing Pontianak, Kalimantan Barat.

                                               

Universitas Sultan Ageng Tirtayasa

Universitas Sultan Ageng Tirtayasa kasingkat Untirta, yaiku PTN kang ana ing Provinsi Banten, Indonésia. Kanthi kampus utama ing Serang lan kampus Fakultas Teknik kang ana ing Cilegon.

                                               

Senggono

Senggono ya iku pangripta Jawa sing makolèhi anggoné nulis sajeroné nyambut gawé ing Balai Pustaka. Senggono tegep anggone maca lan nulis aksara Latin lan Jawa amarga diajari kaliyan bapakipun. Sumo Sedono langganan majalah sing nganggo basa Jawa ...

                                               

Imam Supardi

Imam Supardi lair wonten ing Lumajang Jawa Wétan 10 Mèi 1904, piyambakipun lair asalipun saking kulawarga ingkang biasa. Imam Supardi inggih punika panganggit Jawi ingkang dipunagengaken langkung jalur guru lan mèdia mas. Awit saking alit piyamba ...

                                               

Masjid Camii Tokyo

Masjid Camii Tokyo, Tōkyō-jāmii uga karan Masjid Tokyo, punika masjid kang dibangun wonten kompleks Pusat Kabudayan Turki ing Ōyama-chō, Shibuya-ku, Tokyo, Jepang. Masjid iki kalebu masjid paling gedhé ing Jepang. Masjid iki dibangun bebarengan k ...

                                               

Bathik Adhi Purwa Purwareja

Bathik Adhi Purwa Purwareja ya iku bathik kang mligi saka Purwareja. Sejarah Batik" Adi Purwo” Purwareja Kabupatèn Purwareja iku salah siji sing wis akèh gawé kain bathik tradhisional utawa bathik kontèmporèr. Awit saka bathik tradhisional utawa ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →