ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 336



                                               

Kréta Paksi Naga Liman

Kréta Paksi Naga Liman ya iku kréta pusaka karajan kang ana ning Kraton Kanoman Cirebon. Kreta iki duwé pasangane ya iku kreta Jempana kang ilok dienggo karo permaisuri sultan Kanoman Cirebon. Uga duwé rupa kang mirib ya iku kreta Singa Barong ka ...

                                               

Tenun Malayu

Tenun Malayu Riau lakuné awit kabudayan kraton melayu ing jaman biyén. Jeneng kerajaan Melayu owah-owahan laras gumathok karo punjer. Jaman ing kraton melayu Johor-Riau utawi Riau-Johor yaiku wiwit taun 1511 nganti taun 1787. Ana ing taun 1787 Su ...

                                               

Ki Ageng Suryamentaraman

Ki Ageng Suryamentaraman ya iku putra nomer 55 Sri Sultan Hamengkubuwana VII karo garwa ampeyan BRA. Retnamandaya. Eyange saka jalur ibu ya iku Patih Danureja VI. Lair kanthi nama BRM. Kudiarmadji lan nalika ngancik diwasa kaparingan nama BPH. Su ...

                                               

Bathik karaton

Bathik ya iku saka kosa kata bahasa jawa yaiku amba" séng artine nulis lan "titik". bathik dihasilke seka bahan malam sék diterapake ing nduwur kain kanggo nahan manjingé bahan pawerna. Bathik wes teka kanthi corak lan werna sing iso nggambarke z ...

                                               

Bathik Ngayogyakarta

Bathik Ngayogyakarta ya iku salah sijiné bathik Indonésia sing mauné digawé winates kanggo kalangan kaluwarga kraton waé. Sabèn motif sing kawujud ing garet canting ana ing kain bathik ngayogyakarta ya iku nduweni teges.Prakaran iku sing ndadekak ...

                                               

Hyecho

Hyecho inggih punika seorang biksu, petualang, juru nulis saking Silla. Hyecho belajar agami Buda ing Dinasti Tang wiwitanipun kaliyan Subhakarsinha, lajèng sinau kaliyan Vajrabodhi saking India ingkang nyanjung Hyecho minangka "sétunggal saking ...

                                               

Bathik Cirebon

Bathik Cirebon punika jinis bathik ingkang khas saking kutha Cirebon, dados salah satunggaling sentra industri bathik wonten ing tlatah Jawa iring kilen ingkang lestantun ngantos saniki. Sentra industri bathik punika Indramayu, Tasikmalaya, saha ...

                                               

Pesanggrahan Ambarketawang

Pesanggrahan Ambarketawang inggih menika papan kagem Pangéran Mangkubumi mesanggrah sawatawis wonten ing taun 1755 sabibaripun Prajanji Giyanti. Tembung pesanggrahan saking basa Sansekerta inggih menika saking tembung grha ingkang gadhah artos gr ...

                                               

Bathik pasisiran

Bathik pasisiran iku motif bathik saka Pekalongan. Motif bathik iki dipengaruhi saka kauripan njaba Kraton. Bathik pasisiran nduweni ragam corak lan warna kang diwatesi amaga dipengaruhi penggunané kang diwatesi kanggé kalangan tartamtu. Motif ba ...

                                               

Motif batik

Batik inggih salah satuggaling warisan budaya leluhur ingkang wonten ing Indonésia. Batik dumados saking tembung Jawa amba ingkang tegesipun nyerat lan titik ingkang tegesipun titik. Batik kaloka ing Indonésia nun inggih awit abad XVII ingkang di ...

                                               

Bedhaya Ketawang

Bedhaya Ketawang dumados saking kalih tembung. Bedhaya dumados saking basa sansekerta budh ingkang tegesipun pikiran utawi budi. Ing salajengipun dados bedhaya utawi budaya. Dipunwastani kados makaten amargi beksan bedhaya ketawang dipunripta maw ...

                                               

Letter to My Daughter

Letter to My Daughter ya iku novel abasa Inggris kang ditulis dening Maya Angelou. Dibabar taun 2009, novel iki dadi novel sing nyentuh lan nginspirasi. Novel kanthi gaya panulisan essay iki ditulis kanggo putri sing ora tau dideleng. Letter to M ...

                                               

Plotinus

Plotinus iku filsuf platonis kang kalebu ing mangsa paling kèri. Piyambaké urip ing taun 204-270. Ana ing sajarah Filsafat Yunani piyambakè ora pati akèh diomongké, sanajan Plotinus kalebu wigati ngembangake pamikirané Plato.

                                               

Gugur gunung

Gugur gunung minangka tetembungan kanggo kerja bareng kanggo ngasilake asil sing dikarenakan. Gandheng karo musyawarah, Pancasila, ukum adat, ketuhanan, lan kekeluargaan, gotong royong dadi landasan filsafat Indonesia kaya sing diandharake dening ...

                                               

Veganisme

Veganisme minangka salah sawijining tumindak praktik nyegah panggunaan produk kewan, utamane ing diet, lan filsafat sing gegandhengan sing nolak status komoditas kewan. Sawijining wong sing ngetutake diet utawa filsafat dikenal minangka vegan. Be ...

                                               

Nahjul Balaghah

Nahjul Balaghah iku kitab kang disusun déning Sayid Syarif Radhi. Kitab iki isiné layang lan pangandikan saka Ali bin Abi Tholib a.s. Kitab iki akèh diugemi déning pamilut Singah. Ing kitab iki akèh dirembug manéka warna ngèlmu, ing antarané méta ...

                                               

Téori probabilitas

Probabilitas iku cara kanggo ngungkap kawruh utawa kapercayan yèn sawiji kadadéan bakal lumaku utawa wis kelakon. Konsèp iki wis dirumusaké kanthi luwih ketat sajeroning matématika, lan banjur dipigunakaké kanthi luwih amba ora mung ing matématik ...

                                               

Ernest Cassirer

Sak suwene majune jaman Neo-kantianisme sing di wiwiti kalian Herman Cohen dibagi dadi pirang bagian yaiku; bagian Marburg, bagian Jerman Kulon Laut lan Vaihinger. Ernst Cassierer yaiku salah siji ning uwong Neo-Kantian saking bagian Marburg sing ...

                                               

Prasasti Gandasuli

Prasasti Gandasuli iku prasasti tinggalan Karajan Mataram Kuna nalika panguwasaning Wangsa Syailendra. Prasasti iki katemon ing runtuhan Candhi Gandasuli, ing Désa Gandasuli, Kacamatan Bulu, Temanggung, Jawa Tengah. Sing kapacak ngetokaké prasast ...

                                               

Dominikus Saku

Prof. Mgr. Dominikus Saku yaiku Uskup ing Keuskupan Atambua sing makarya wiwit kadhapuk ing tanggal 2 Juni 2007 tumeka saiki. Saku mlebu pawiyatan ing seminari diosesan ing Atambua. Sabanjuré, dhèwèké nerusaké sinau teologi lan filsafat ing Semin ...

                                               

Indonesia (majalah)

Indonésia ya iku majalah kabudayan kang terbit sesasi sapisan ana Jakarta kang ngemot karya sastra. Ing taun sepisanan majalah iki dipandhégani Idrus lan ngetokaké 12 nomer. Nanging, sawisé Konferensi Kebudayaan, majalah iki dipandhégani Armijn P ...

                                               

Jiu-jitsu Brasil

Jiu-jitsu Brasil) inggih punika satunggaling béla dhiri ingkang fokus ing adu lanté ingkang kawitanipun dipunpopuléraken ing Brasil. Béla dhiri punika kalebet pangembangan saking béla dhiri Kodokan Judo, ingkang dipunrintis déning Mitsuyo Maeda s ...

                                               

Senna

Senna Ušić-Jogunica lair 1986, pemain bola tampar Kroasia Senna Proctor lair taun 1998, pembalap saka Inggris Ayrton Senna 1960-1994, pembalap F1 Brasil lan Juara Dunia Marcos Senna lair 1976, pemain bal-balan Brasil-Spanyol Lorraine Senna, direk ...

                                               

Maximilian Philipp

Tanggal 7 Juni 2017, gelandhang serang Maximilian Philipp napakasmani kontrak limang taun ing Borussia Dortmund nganti taun 2022. Béya transfer mbayar Freiburg dilapuraké nganti € 20 yuta lan tambahan bonus. Diréktur olahraga BVB, Michael Zorc ng ...

                                               

Dallas

Dallas ya iku jeneng kutha ing Amérikah Sarékat. panggone ing praja Texas. Penduduke 1.232.940 jiwa, lan wewengkon metropolitan Dallas duwé jumlah penduduk akihe 6.145.037 jiwa. Miturut jumlah penduduke, Dallas duwé peringkat kaping-9 kutha gedhé ...

                                               

Hot dog

Hot dog yaiku panggang utawa kukus panganan ing sosis disajikake ing irisan roti irisan sebagian. Uga bisa ngrujuk sosis dhewe. Sosis sing digunakake yaiku wiener utawa frankfurter. Jeneng sosis iki uga umume nuduhake sajian sing dirakit. Prepara ...

                                               

Gongju

Nalika tanggal 11 Agustus 2004, Mahamantri Korea Kidul Lee Hae-chan menika paring wara-wara bilih ibukota negara badhé dipunpindhah saking Seoul dhateng Gongju kirang langkung 120 km kidul Seoul lan Yeongi ddipunwiwiti saking taun 2007. Satunggal ...

                                               

Cutlet

Cutlet nuduhaké: kriket utawa patty sing bentuke cutlet digawé saka daging sing digiling irisan daging sing tipis saka sikil utawa iga daging sapi, daging babi, daging pitik, utawa daging domba udang utawa udang kanthi endhas lan cangkang njaba d ...

                                               

Kaméhaméha IV

Kaméhaméha IV lair AlexanderIolani Liholiho dadi raja kaempat saka Hawaii kang nduwe jeneng: Ke Alii ko Hawaii PaeAina Karajan Hawaii njabat saka tanggal 11 Januari 1855 nganti 30 November, 1863. Nama lengkapipun Hawaiian inggih punika Alekaneter ...

                                               

Komite Olimpiade Indonesia

Komite Olimpiade Indonesia, yaiku komite Olimpiade nasional saka Indonesia lan anggota Dewan Olimpiade Asia. Tanggung jawabe yaiku ngatur partisipasi Indonesia ing acara olahraga internasional, kayata Summer Olympic Games, Asian Games, SEA Games, ...

                                               

Weightlifting Fairy Kim Bok-joo

Fairy Kim Bok-Joo Weightlifting ya iku séri tivi Koréa Kidul kang dilakokaké déning Lee Sung-kyung minangka aktor wadon utama. Séri tivi iki minangka drama olahraga kang nduwèni tema mangsa enom, kang terinspirasi saka para atlit kang olèh medhal ...

                                               

Pesta Olahraga Asia Tenggara 2013

Pista Ulah raga Asia Tenggara XXVII kang ditindakaké ing Naypyidaw, kutha krajan anyar ya iku Myanmar. Dhewan Federasi Pista Ulah raga Asia Tenggara ngadakake rerembugan ing Jakarta tanggal 31 Mèi 2010 lan kanthi mufakat mutusaké lan mènèhi kaper ...

                                               

Piknik wuda

Rekreasi wuda nuduhake kegiatan rekreasi sing sawetara wong melu nalika mudo. Miturut sejarah, Olimpiade kuno minangka acara mudo. Ana sawetara masarakat ing Afrika, Oceania, lan Amerika Selatan sing terus nindakake kegiyatan umum saben dinane - ...

                                               

Aries Susanti

Aries Susanti ingkang nggadhahi nama jangkep Aries Susanti Rahayu, inggih punika salah satunggaling atlèt panjat tebing saka Indonésia. Atlèt ingkang asring dipuntimbali Ari punika lair ing Grobogan, 21 Maret 1995. Aries Susanti, putrinipun Bapak ...

                                               

Stephanie Handojo

Stephanie Handojo Anak saka Maria Yustin lan Santoso Handojo wiwit lair wis kena down syndrome. Senadyan nduweni kurangan, dheweke yakin bisa mbuktikake yen awake dhewe bisa nggayuh prestasi dhuwur. Saka cilik Stephanie wis miwiti meluni kegiatan ...

                                               

Bohol

Bohol punika sebuah provinsi ing Filipina. Kutha krajannya inggih punika Tagbilaran City. Provinsi punika panggènanipun ing Region Visayas Tengah. Provinsi punika gadhah amba wewengkon 4.117.26 km² kaliyan gadhah jumlah penduduk 1.3.13.560 jiwa k ...

                                               

Daftar tokoh Bosnia Herzegovina

Atif Dudaković, mantan jendral ing bala Bosnia Sefer Halilović, mantan jendral ing bala Bosnia, pulitisi Naser Orić, militèr Jusuf Prazina, paramilitèr

                                               

Kucumbu Tubuh Indahku

Kucumbu Tubuh Indahku ya iku filem Indonesia taun 2019 kang ditulis lan distrudarai dening Garin Nugroho. Filem iki nyeritaake penari Lengger kang dadi gemblak warok ing tradisi klasik penari reog. Filem iki pisanan dimainake ing La Biennale Vene ...

                                               

The Sun Also Rises

The Sun Also Rises ya iku novèl abasa Inggris saka Amérika Sarékat. Novèl iki ditulis dèning Ernest Hemingway lan dibabar taun 1926. Dibabar dèning Charles Scribner’s Sons kasebut minangka salah sawijining karya agungé Ernest Hemingway, lan conto ...

                                               

Brian Marshal

Brian Marshal, ya iku priya kang asalé saka Bandung, lair ing tanggal 29 Maret 1989. Dhèwèké wong kang ngedegaké Sirclo. Brian bisa nggayuh Medhali Prunggu International Olympiad in Informatics 2007. Amarga iku Brian ngetukaké kaistiméwan kanggo ...

                                               

Sifat arjuna

Wayang saged dados sarana nggambaraken watak lan karakter manungsa. Ing cariyos Mahabharata, wonten tokoh wayang ingkang gadhah sipat ingkang ala lan becik. Ingkang becik inggih punika golongan Pandhawa, lan ingkang ala inggih punika golongan Kur ...

                                               

Congot

Congot ya iku panggonan ketemuné Kali Serayu lan Kali Klawing. Congot manggon ana ing désa Kedungbenda, kacamatan Kemangkon Kabupatèn Purbalingga. Saka Kutha Purbalingga kira-kira adohé 7 km mangidul. Congot duwé sesawangan kang éndah mula panggo ...

                                               

Kutukan

Kutukan inggih punika wewales saking tumindak ingkang awon ingkang naté dipunlampahi tiyang sanès. Lajeng manawi kutukan wonten saklebeting Mahabharata sinebut karma ingkang dipuntampi déning para paraga wonten ing cariyos Mahabharata saking kale ...

                                               

Araning Anak

Araning Anak miturut cacahe yaiku: Unting-unting anak wadon mung siji thil ora duwé sadulur. Tawang gantungan anak kembar loro, lahire sèjé dina. Sarimpi anak papat wadon kabèh. Pandhawa anak lima lanang kabèh. Kalung usus anak kang nalika lahir ...

                                               

Sesaji Rajasuya

Lakon punika nyariosaken Prabu Puntadéwa ingkang badhé ngawontenaken Sesaji Rajasuya kagem ngurmati para leluhur amargi sampun rampung anggènipun mbangun Kraton Amarta lan Puntadewa ingkang dados raja agengipun. Lelampahanipun Sesaji Rajasuya ing ...

                                               

Jinis soklat

Coklat minangka macem-macem panganan sing asale saka kakao, dicampur karo lemak lan gula bubuk kanggo ngasilake permen padhet. Ana sawetara jinis coklat, diklasifikasikake miturut proporsi kakao sing digunakake ing formulasi tartamtu.Panggunaan s ...

                                               

2014

28 Dhésèmber – Indonésia AirAsia Pamaburan 8501 saka Surabaya, Indonésia menyang Singapura tiba ing Segara Jawa sakidul-kuloné Kalimantan, niwasaké kabèh wong kang cacahé ana 162 jiwa sajeroning montor mabur. 17 Dhésèmber – Présidèn AS Barack Oba ...

                                               

1983

16 Fèbruari-Kobongan grumbulan Rebo Awu ing Victoria lan Ostrali Kidul kanthi 71 jiwa, kobongan paling nggegirisi ing Ostrali 18 Juni-Astronot Sally K. Ride dadi wanita Amérikah Sarékat pisanan ing antariksa sawisé dhèwèké lan patang kancané mung ...

                                               

William Shakespeare

William Shakespeare, iku kerep diarani dadi salah sijining sastrawan Inggris sing gedhé dhéwé. Dhèwèké manulis tragedhi lan komedhi sing kwalitasé dhuwur. Enggoné manulis antara taun 1585 lan 1613. Nanging karya-karyané isih diwaca lan disinaoni ...

                                               

Daftar Tokoh Profesi

Henry Ford Marie Curie Buckminster Fuller Archimedes Ole Christensen Roemer en Galileo Galilei Wright kakang-adhi Albert Einstein Edward Jenner Nicolaus Copernicus Johannes Kepler Enrico Fermi Carl Benz Isaac Newton John Maynard Keynes Ernest Rut ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →