ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 338



                                               

Hugo Drax

Sir Hugo Drax ya iku jeneng kanggo salah siji karakter fiksi ning serial James Bond. Ian Fleming paring jeneng Hugo Drax amarga saka jeneng kancane Sir Reginald Drax. Sajeroning novèl Drax dicritake dadi pengusaha berhaluan kiwa lan sempat bekerj ...

                                               

Steroid

Steroid inggih punika senyawa organik lemak sterol boten terhidrolisis ingkang saged dipunhasilaken reaksi turunan saking terpena utawi skualena. Steroid kagolong kelompok senyawa organik ingkang sanget wigati kaliyan struktur dhasar sterana jenu ...

                                               

Gaman nuklir

Gegaman nuklir iku gegaman sing éntuk tenaga saka reaksi nuklir lan duwé daya pamusnah sing ngédab-édabi - siji bom nuklir bisa musnahaké siji kutha. Gegaman nuklir wis digunakaké mung kaping pindho sajeroning peperangan - samangsa Perang Donya I ...

                                               

Florin

Florin yaiku anasir kimia sing duwé cihna F lan nomer atom 9. Florin iku minangka dadi anasir sing paling ènthèng saka golongan Halogén lan upas, wernané florin iku kuning ing kahanan standar. Minangka dadi anasir sing paling èlèktronegatif, anas ...

                                               

Pripyat

Pripyat iku sawijining kutha sing mati ing cedhak pambangkit listrik tenaga Nuklir Chernobyl, Oblast Kiev, Ukraina utara, ora adoh saka tapel wates karo Belarus. Kutha iki nduweni status khusus minangka kutha ing ngisor pengawasan langsung saka O ...

                                               

Cahaya

Cahaya ya iku ènergi duwé wujud gelombang elekromagnetik ingkang kasat soca kaliyan panjang gelombang sakiwa-tengené 380–750 nm. wonten babagan fisika, cahya ya iku radiasi elektromagnetik, saé kaliyan panjang gelombang kasat soca kresaa ingkang ...

                                               

Inflasi kosmik

Sajeroné ngèlmu kosmologi fisik, inflasi kosmik utawa inflasi ya iku pangembangan eksponensial alam semesta anyar ning faktor 10 78 kanggo volume, amarga ana dorongan kepadetan ènergi vakum kang tekananné négatif. Periode inflasioner kaping pisan ...

                                               

Gravitasi

Gravitasi kasrengèngèn/ solar nyababaken benda-benda langit woten ing posisi orbitipun piyambak-piyambak salebetipun ngubengi srengéngé. Gravitasi gaya tarik-tumarik ingkang kadadosan antawesipun sadaya partikel ingkang nggadhahi massa ing alam j ...

                                               

Médhan Magnit

Médhan magnit, ing sajeroning èlmu Fisika, ya iku pérangan medan kang kadhapur kanti cara ngobahaké momotan listrik kang bisa ngetokaké gaya ing momotan listrik kang obah liyané. Puteran mekanika kuantum saka sawijiné partikel kang mbentuk medan ...

                                               

Arthur Ashkin

Arthur Ashkin ya iku élmuwan saka Amèrika kang lair ana ing New York 2 Sèptèmber 1922. Ashkin saiki umuré 96 taun. Ashkin dadi salah sijiné élmuwan kang menang bebungah Nobèl Fisika 2018. Dhèwèké minangka élmuwan kang nampa bebungah nobèl paling ...

                                               

Konvèksi

Konvèksi saking asal basa latin ya iku convection ingkang tégésipun ngumpulaken. Konvèksi punika kawèstanan aliran. Konvèksi kagolong prosés pérpindahan massa jénis, tuladhanipun toya dipunpanasakèn lajéng mémuai pramila massa luwih alit, sébabip ...

                                               

Refraksi

Refraksi ing optika geometris dipundefinisiaken dados owah-owahan arah rambat partikel cahya manawi kédadosanipun percepatan. Ing optika era optik geometris, refraksi cahya ingkang dipunjabarakén kaliyan Hukum Snellius, kadadosan sami kaliyan ref ...

                                               

The Son of Neptune

The Son of Neptune ya iku novel fantasi abasa Inggris kang ditulis dening Rick Riordan. Novel iki dibabar tanggal 4 Oktober 2011 dening Disney-Hyperion Books ing Amerika. The Son of Neptune isih nyaritakaké babagan petualangané déwa-déwa, sing du ...

                                               

Francois Jacob

François Jacob inggih punika dhokter Prancis, ingkang naté angsal Bebungah Nobel Kedhokteran nalika taun 1965. Sasampunipun nimba kawruh wonten ing Lycee Carnot, Paris, Jacob nglajengaken sekolah kadhokteran ten Paris. Salaminipun PD II, Jacob ng ...

                                               

Novaya Zemlya

Novaya Zemlya) iku kepuloan ing Samudra Arktik ing lor Rusia lan titik ekstrem wétan laut ning Éropah ning Tanjung Zhelaniya. Kepuloan iki diopeni karo Oblast Arkhangelsk dadi Wewengkon Pulo Novaya Zemlya. Populasine kira 2.716 jiwa, 2.622 jiwa a ...

                                               

Olahan Kanada

Masakan Kanada beda-beda gumantung karo wilayah ing negara kasebut. Papat panganan sing paling wiwitan ing Kanada duwe oyot First Nations, Inggris, Skotlandia lan Prancis. Masakan tradisional Inggris gegandhengan karo masakan Inggris. Masakan tra ...

                                               

Langit wengi

Pitembungan langit wengi mangku teges langit sing kasawang nalika wengi. Istilah iki lumrahé gegayutan karo astronomi sing tegesé sesawanganing wewujudan langit kaya ta lintang, rembulan, lan planit-planit sing katon cetha ing langit sawisé wayah ...

                                               

Selé lingonbéri

Sele lingonberry minangka salah sawijining jinis olahan pendamping panganan pokok ing masakan Eropa Lor lan misuwur ing Eropa Tengah lan Timur. Lingonberry tuwuh ing semak cemara sing cendhak ing tundra Arktik ing saindenging Hemisfer Lor saka Eu ...

                                               

Pemmican

Pemmican iku dicampur saka tallow, daging pepe lan pepe woh wohan beri digunakake minangka pangan kang gizi. Kanthi historis, iki minangka bagean penting saka masakan pribumi ing bagean-bagean tartamtu ing Amerika Utara, lan isih siyap nganti sai ...

                                               

Iwak asin

Iwak asin, kayata iwak herring utawa iwak kod sing garing lan asin, yaiku salah sawijining jinis panganan iwak sing diobati nganggo uyah garing lan banjur dijaga kanggo dipangan mengko. Pangatusan utawa uyah salah siji karo uyah garing utawa karo ...

                                               

Yeb Saño

Naderev Yeb Madla Saño yaiku Ketua Tim Negosiasi Filipina. Yeb kudu nggunem ana ing Konferensi Perubahan Iklim PBB, ing Warsawa, Polandia tahun 2013. Padahal wektu iku dhèwèke isih ana ing suasana duka amarga kampung halaman bapake, Taliban, Fili ...

                                               

Ulu

Ulu minangka salah sawijining jinis peso kabeh guna sing digunakake tradisional dening wanita Inuit, Yupik, lan Aleut. Iki digunakake ing aplikasi sing beda-beda kayata kulite lan ngresiki kewan, ngethok rambut bocah, ngethok panganan lan, yen pr ...

                                               

Kidul

Kidul iku arah mata angin. Ing peta, arah iki biyasa anané ing sisih ngisor. Arah kidul duwé sudut 180°. Ana rong warna arah kidul yaiku kidul sakbeneré lan kidul magnetis. Kidul sakbeneré iku arah menyang poros bumi sisih kidul yaiku Kutub Kidul ...

                                               

Gunung Telaga Bodas

Gunung telaga Bodas inggih punika stratovolcano lor saking Gunung Galunggung ingkang langkung aktif saha misuwur, ugi kalebet gunung geni ingkang langkung sepuh wonten ing tlatah N-S rante gunung geni Quartrnary Kilen saking Garut tren. Gunung Te ...

                                               

Éropah Kidul

Éropa Kidul utawa kadhangkala diarani Éropa Mediterania iku pérangan tlatah ing bawana Éropa. Ora ana wedharan kang bisa njlèntrèhaké istilah mau gumantung faktor géografi, budaya, basa utawa sajarah sing ana ing tlatah mau. Wis disetujoni yèn Sp ...

                                               

Cilacap

Kabupatèn Cilacap inggih punika tlatah ingkang paling woyar wonten ing Jawi Tengah. Dumunung wonten antawisipun 108°4-30°-109°30°30° garis Bujur Timur dan 7°30°-7°45°20° garis Lintang Selatan. Watesing tlatah Sisih lèr: Kabupatèn Banyumas, Kabupa ...

                                               

Provinsi Como

Provinsi Como iku provinsi ing sisih lor regione Lombardia, Italia lan wewatesan ing sisih lor karo kanton Ticino lan Grigioni ing Swiss, sisih wétan karo Sondrio lan Lecco, ing sisih kidul karo Provinsi Milano, lan ing sisih kulon karo Provinsi ...

                                               

Demak

Demak iku kutha krajan kabupatèn Demak. demak asring disebat Demak Kota wali. Provinsi: Jawa Tengah Wiyaripun Tlatah: --- km² Padunung: ~ --- yuta jiwa.

                                               

I Makabe

I Makabe iku siji kitab Deuterokanonika Alkitab. Dadi tegesé ora ana asliné ing basa Ibrani. Anané mung alihbasané ing basa Yunani. Kitab iki katonané katulis ing sakiwa-tengené taun 100 SM, sawisé ana nagara Yahudi kang mardika manèh. Kitab iki ...

                                               

Gaplèk

Gaplèk ya iku ketéla pohung kang wis diawètaké kanggo pasadiyan panganan. Cara ngawètaké ketéla diocèki saka kulité lan di pecah-pecah utawa disigrak-sigrak dadi akèh, banjur dipépé ana ing ngisor panasé srengéngé supaya bisa rikat garing. Sawisé ...

                                               

Uyah

Uyah iku sajinis mineral sing asalé saka banyu segara. Wanguné kristal warna putih, kerep diasilaké saka air laut nanging ana uga sing ditambang ing dharatandharatan. Uyah racaké sumadya ing wangun kimia Natrium klorida. Uyah dibutuhaké déning aw ...

                                               

Gandum

Gandum iku pangan dhasar kang wigati dhéwé sajagat. Nomer loro iku jagung lan nomer telu lagi beras. Gandum dadi salah siji jinis bahan pangan. Kaya ta bahan nggawe Roti, gorengan, lan jajanan. Gandum asalé saka Timur Tengah lan wis dibudidayakak ...

                                               

Provinsi Cremona

Provinsi Cremona iku provinsi ing regione Lombardia, Italia. Kutha krajané yaiku kutha Cremona. Jembar wewengkon 1.771 km² kanthi populasi of 335.939 sensus 2001; cacahing communer 115 sumber: Italian institute of statistics Istat. Kali Po, kang ...

                                               

Kaoliang

Kaoliang, uga diarani sorghum, utawa jowar iku panganan dhasar nomer lima kang wigati dhéwé ing dunya. Mliginé panganan iki dienggo ing Afrika Asia Kidul lan Amérika Tengah. Sorghum mligi awèt ing tlatah-tlatah kang garing. Sorghum uga kanggo ngg ...

                                               

Pakis rambat

Pakis rambat ya iku tuwuhan kang kalebu kelompok tuwuhan pakis, tuwuh mrambat lan kalebu ing genus Lygodium. Genus iki siji-sijiné genus ing suku Lygodiaceae, sanajan sawatara ahli nglebokaké ing suku Schizaeaceae. Jinis-jinis umum kang tinemu in ...

                                               

Godhong gedhang

Godhong gedhang minangka godhong tanduran gedhang, sing bisa ngasilake 40 godhong ing siklus sing tuwuh. Godhong duwe macem-macem aplikasi amarga gedhe, fleksibel, anti banyu lan dekoratif. Iki digunakake kanggo masak, wungkus, lan nyedhiyakake p ...

                                               

Gunung Butak

Gunung Butak inggih punika gunung ingkang mapan ing antawisipun Malang saha Blitar, Jawa Timur. Gunung punika saged dipunlampahi lumantar pinten-pinten panggénan, nanging limrahipun lumantar dhusun Gadingkulon, Kacamatan Dau, Kabupatèn Malang.

                                               

Jambu wiji

Jambu iku tembung umum saka woh tropis lestarekake ing akeh panggonan tropis lan subtropis. Jambu karang Psidium minangka wit cilik ing kulawarga mur, asale saka Meksiko, Amerika Tengah, Karibia lan Amerika Selatan sisih lor. Sanajan spesies sing ...

                                               

Kluwih

Kluwih duwé jeneng elmiyah Artocarpus camansi, tuwuhan kang memper sukun nanging duwé isi lan kulit wuhe duwé rambut kang luwih dawa lan lemes. Ing Basa Inggris diarani seeded breadfruit amarga kaya déné sukun nanging duwé isi. Kembang kluwih dia ...

                                               

Tapioka

Tapioka yaiku pati sing diekstrak saka oyot panyimpenan tanduran singkong, sawijining spesies sing asale saka wilayah lor lan wilayah tengah-kulon Brasil, nanging panggunaane saiki nyebar saindenging Amerika Selatan. Tanduran iki digawa wong Port ...

                                               

Mangifera

Mangifera ya iku jeneng marga ing suku pelem-peleman utawa Anacardiaceae. Jumlah anggotane kurang luwih ana 35-40 jinising pelem-peleman kang kasebar ning tlatah Asia tropis, kang utama ana ning tlatah biogeografi Malesia. Salah sawijining, Mangi ...

                                               

Bubuk jagung

Bubuk utawa kutu jagung, maize weevil sijining jinis kumbang saka famili Curculionidae.Kéwan iki tinemu ing umume daerah tropis lan dadi ama timrape simpenan wiji jagung kang wis garing, saliyané uga ngrusak gandum, beras. Uga ngrusak singgahan g ...

                                               

Kembang merak

Kembang merak, merakan, patra menggala, ya iku spesies tetuwuhan ngembang saka kulawarga kacang-kacangan, Fabaceae, asli saka laladan tropis lan subtropis ing Amérika. bisa uga saka India.

                                               

Ngolah gedhang

Gedhang masak minangka salah sawijining jinis olahan jinis panganan utama ing Afrika Kulon lan Tengah, pulo Karibia, Amerika Tengah, lan Amerika Selatan sisih lor. Anggota genus Musa minangka pribumi ing wilayah tropis ing Asia Tenggara lan Ose ...

                                               

Belimbing

Belimbing, uga dikenal minangka Carambola utawa Star fruit ing basa Inggris, yaiku woh utawa buah saka Caramelola averrhoa, sawijining spesies wit sing asale saka dhaerah tropis Asia Tenggara. Woh iki umume dipangan dadi buah-buahan ing saindengi ...

                                               

Cengkèh

Cengkèh iku kuntum kembang kang garing saka wit cengkèh. Cengkèh gampang urip ing laladan tropis. Indonésia salah siji nagara kang kondhang bisa ngasilaké cengkèh. Akèh tinemu wit cengkèh ing laladan Maluku. Cengkèh Syzygium aromaticum kagolong t ...

                                               

Buffalo, New York

Buffalo iku kutha ing praja New York, AS. Buffalo iku kutha gedhé dhéwé kaloro ing praja New York. Ana watara 280.000 jiwa sing ndunungi manggon ing Buffalo, sing kalebu wewengkon saubengé Buffalo ana punjul 1 yuta jiwa. Buffalo dumunung ing sisi ...

                                               

Sopa paraguaya

Sopa paraguaya utawa sup Paraguayan minangka panganan tradisional ing Paraguay, Lor-Wétan Argentina lan wilayah Brasil cedhak tapel wates Paraguayan. Secara harfiah tegese "sup Paraguayan", padha karo roti jagung. glepung jagung, keju lan susu ut ...

                                               

Tapir

Tapir iku sajinis mamalia sing wanguné mèmper babi, kanthi congor cendhak. Tapir urip ing alas Amérika Kidul, Amérika Tengah, lan Asia Kidul-wétan. Ana patang spésies Tapir, ya iku: Tapir Brasil, Tapir Malaya, Tapir Baird lan Tapir Gunung. Kabèh ...

                                               

Arrack

Arrack minangka minuman beralkohol sulingan sing biasane diprodhuksi ing bawana India lan Asia Tenggara, digawe saka wijen kembang klapa utawa tebu sing difermentasi, uga gandum utawa woh-wohan gumantung saka negara asale. Kadhang kala ditulis ng ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →