ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 339



                                               

Akademi Imigrasi

Akademi Imigrasi inggih punika salah satunggaling sekolah pendhidhikan kedinasan ingkang mapan wonten ing sak ngandhaping Departemen Hukum lan Hak Asasi Manungsa Républik Indonésia. Akademi punika dipundhirikaken ing taun 1962 lan sempat mandheg ...

                                               

Badan Penelitian dan Pengembangan Hak Asasi Manusia

Badan Penelitian dan Pengembangan Hak Asasi Manusia ingkang asring dipuncekak kanthi nama Balitbang HAM inggih punika salah satunggaling unsur ingkang mbiyantu lampahing tugas pokok Kamentrian Hukum dan Hak Asasi Manusia Indonesia ing babagan pan ...

                                               

Direktorat Jenderal Perlindungan Hak Asasi Manusia Kamentrian Hukum dan HAM Indonesia

Direktorat Jenderal Perlindungan Hak Asasi Manungsa Kamentrian Hukum dan HAM Indonésia inggih punika salah satunggaling unsur pelaksana Kamentrian Hukum dan Hak Asasi Manungsa Indonésia ingkang gadhah tugas kanggé ngrumusaken lan nindakaken kawic ...

                                               

Kejaksaan Negeri Republik Indonesia

Kejaksaan Negeri Républik Indonésia inggih punika salah satunggaling lembaga kejaksan ingkang mapan wonten ing kutha krajan kabupatèn/kutha lan laladan hukumipun ingkang kalebet wewengkon panguaosing kabupatèn/ kutha.Kejaksaan Agung, kejaksaan ti ...

                                               

Sekretariat Jenderal Kamentrian Pertahanan Indonesia

Sekretariat Jenderal Kamentrian Pertahanan Republik Indonesia utawi ingkang asring dipuncekak Setjen Kemhan inggih punika salah satunggaling unsur pambiyantu pimpinan ing lingkungan Kamentrian Pertahanan Indonésia ingkang dipunpandhegani déning S ...

                                               

Sekretariat Jenderal Kamentrian Kauangan Indonesia

Sekretariat Jenderal inggih punika unit eselon I ingkang mapan ing sangandhaping Kamenterian Keuangan. Sekretariat Jenderal, asring dipuncekak kanthi nama Setjen, inggih dipunpandhegani déning Sekretaris Jenderal ingkang asring dipuncekak dados " ...

                                               

Badan Informasi Geospasial

Badan Informasi Geospasial sadèrengipun inggih gadhah nama Badan Koordinasi Survei dan Pemetaan Nasional inggih punika salah satunggaling lembaga pamaréntah nonkementerian Indonésia ingkang tugasipun kanggé nindakaken tugas pamaréntahan ing bidha ...

                                               

Daerah Istimewa

Nagara Kesatuan Républik Indonésia dibagi dadi laladan-laladan provinsi. Nagara ngakoni lan ngormati siji-sijining pamaréntahan laladan kang sifaté mirunggan utawa istiméwa kang diatur nganggo undang-undang. Kang dimaksud siji-sijining pamaréntah ...

                                               

Muhammad Quraish Shihab

Muhammad Quraish Shihab ya iku ulama, cendekiawan muslim Indonésia, lan uga mufasir Al-Quran kang bisa nerjemahke al-qur’an sajeroning konteks jaman saiki lan jaman modhèren.

                                               

Kabinet Kerja (2014–2019)

Kabinet Kerja, utawa Kabinet Kerja, sawijining kabinèt ing mangsa Pamaréntahan Présidhèn Soekarno Kabinet Kerja ya iku kabinèt kang diwangun déning présidhèn Joko Widodo lan wakil présidhèn Jusuf Kalla. Susunan kabinèt iki saka kalangan profésion ...

                                               

Prajanjèn Internasional

Miturut Prof Dr. Mochtar Kusumaatmadja, S.H., L.L.M. Perjanjèn internasional ya iku perjanjèn sing diadani antarbangsa sing duwé ancas kanggo nyiptaké akibat-akibat hukum tartamtu. Oppenheimer-Lauterpacht Perjanjèn internasional ya iku salah sawi ...

                                               

Direktorat Jenderal Administrasi Hukum Umum Kamentrian Hukum dan HAM Indonesia

Direktorat Jenderal Administrasi Hukum Umum Kamentrian Hukum dan HAM Indonésia inggih punika salah satungaling unsur pelaksana Kamentrian Hukum dan Hak Asasi Manusia Indonésia ingkang nindakaken fungsi kanggé nyamektakaken kawicaksanan, nindakake ...

                                               

Dasasila Bandung

Dasasila Bandung, ya iku sepuluh poin asilé pertemuan Konferensi Tingkat Tinggi Asia-Afrika sing diadani ing sasi April 1955 ing Bandung. Substansi Dasasila Bandung yiku isiné ngèngingi "pernyataan panjurung kanggo kedamaian lan kerja sama donya".

                                               

Bisnis lan Indhustri

Asal kata bisnis iku saking basa Inggris business sing kata dhasaré busy sing tegesé sibuk. Dadi tegesé bisnis meh padha kalih kagiyatan. Makna bisnis saiki diperluas dadi sekabehe kagiyatan sing ana hubungane kalih memperoleh penghasilan utawa k ...

                                               

Zaza Pachulia

Zaza Pachulia inggih menika pemain basket profésional Georgia ing klub Golden State Warriors saking National Basketball Association. Piyambakipun lair kanthi asma Zaur Pachulia, ananging asmanipun dipungantos sacara hukum dados Zaza. Ing taun 201 ...

                                               

Amy Atmanto

Amy Atmanto ya iku perancang busana, putri saka pasangan Prof. Dr. Ayip Sani Ibrahim lan Aimy Aim Sani. Dhèwèké sinau babagan njait wiwit SMP saka ibuné, kang pagawéyané dadi penjait. Sawisé lulus SMA, dhèwèké njupuk kuliah ing jurusan Komunikasi ...

                                               

Abol-Ghasem Kashani

Bapanipun, Ayatollah kaji Seyyed Mostafavi Kashani Pèrsi: آیت‌الله حاج سید مصطفوی کاشانی, yaiku sawijining klerus saka kaum Syiah. Abol-Ghasem dilatih ing Syiah Islam dening wong tuwa marang agama lan wiwit sinau babagan Quran sakwise belajar mac ...

                                               

Komisi Nasional Hak Asasi Manusia

Komisi Nasional Hak Asasi Manusia utawi ingkang asring dipuncekak Komnas HAM inggih punikaslah satunggaling lembaga mandhiri ing Indonésia ingkang kedhudhukanipun sak tingkat kaliyan lembaga nagara sanèsipun ingkan gadhah fungsi kanggé nindakaken ...

                                               

KH. Maruf Amin

Prof. Dr. K. H. Maruf Amin. Piyambeke saiki jabat dadi Ketua Umum Majelis Ulama indonesia. Piyambeke uga ora mung dikenal dadi priyayi, nanging uga dadi politikus. Kyai Maruf tau dadi Anggota Dewan, kalebu ing PKB. Ing Legislatif, Kyai Amin njaba ...

                                               

Departemen lan teritori seberang laut Prancis

Departemen lan Teoriti seberang lut Perancis utawi wonten ing basa Prancis dipunsebat départements doutre-mer lan territoires doutre-mer utawi DOM-TOM) kapérang saking territorial ingkang dipunkelola déning Prancis ing sak njawinipun bawana Éropa ...

                                               

Dewan Pertimbangan Presiden

Dewan Pertimbangan Présidhèn inggih punika salah satunggaling lembaga pamaréntah nonstruktural Indonésia ingkang gadhah tugas paring naséhat lan pertimbangan dhateng présidhèn. Wantimpres kaping sapisan dipunbentuk déning Présidhèn Susilo Bambang ...

                                               

Panganan pakunjaran

Panganan pakunjaran minangka tembung kanggo panganan sing ditawakake tahanan nalika dipenjara ing institusi koreksi. Nalika sawetara kunjara nyiyapake panganan dhewe, akeh sing nggunakake staf saka perusahaan katering ing situs. Sawetara kunjara ...

                                               

Gulag

Gulag inggih punika cekakan saking Г лавное у правление исправительно - трудовых лаг ерей и колоний, G lavnoye u pravleniye ispravitelno-trudovykh lag erey i kolonii", utawi "Direktorat Kepala kanggé Kamp lan Koloni-koloni Kerja Paksa Hukuman" da ...

                                               

Naga Bonar

Naga Bonar inggih punika filem komedi ingkang ngenyèk kapahlawanan kang mundhut latar jaman perang kamardikan. Rikala saweg nglawan wadyabala Walanda paska kamardikan ing tlatah Sumatera Utara.

                                               

Panumpes ing Kamboja

Panumpes ing Kamboja utawa Génosidha ing Kamboja ya iku sawijining panumpes gedhèn-gedhèn kang katindakaké ing Kamboja déning rézim Khmer Rouge sangisoring pandhéganing Pol Pot. Kurban mati saka panumpes iki ngancik udakara 1.671 lan 1.871 yuta s ...

                                               

Lintang Mahaputra Utama

Lintang Mahaputra Utama inggih punika dipundadosaken Lintang Mahaputra kelas III. Lintang Mahaputra Utama inggih punika ugi minangka salah satunggaling wujud lintang penghargaan sipil ingkang paling inggil, nanging dipunwedalaken lan dipunparinga ...

                                               

Partai Kamardikan Puérto Riko

Parté Kamardikan Puerto Riko iku parté pulitik Puerto Riko sing kampanye lan nggayuh kamardikan Puerto Riko dari Amérikah Sarékat. Parté iki salah siji saka telung parté pulitik utama lan sing lawas dhéwé kapindho ing antaraning kabèh parté pulit ...

                                               

Louis IX saka Perancis

Louis IX, asring sinebut uga kanthi nama Santo Louis inggih punika trah keturunan saking Hugues Capet. Louis IX lair ing Poissy, ora adoh saka Paris, minangka putra saka Louis VIII lan Blanche saka Kastilia. Piyambaké ya iku putu buyut trah kapin ...

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang ursa major

Pratélan lintang ing rasi lintang ursa major inggih punika satunggaling pratélan ingkang ngêwrat nama-nama lintang ingkang wontên ing rasi lintang Ursa major. Ing ngandhap punika inggih lintang-lintang ingkang wontên ing rasi bintang Ursa Major.

                                               

Xinjiang

Xinjiang, asma jangkèpipun Laladan Otonomi Uighur Xinjiang, inggih punika sawijining laladan otonomi ing Républik Rakyat Cina. Xinjiang kawatèsan kaliyan Laladan Otonomi Tibet ing sisih kidul lan Provinsi Qinghai sarta Gansu ing kidul-kulon. Wewe ...

                                               

Wajib militèr

Wajib militèr utawa kerep dicekak wamil iku kawajiban kanggo siji warga nagara kang umuré anom, racaké antara 18-27 taun kanggo nyandhang sanjata lan dadi prajurit. Sing kudu wamil racaké wong lanang. Wong wadon racaké ora, nanging ana sawatara n ...

                                               

Pamaréntahan Revolusionèr Républik Indonésia

Pamerentah Revolusi Republik Indonesia minangka salah sawijining gerakan penentangan antara pamarentah regional lan pamaréntahan tengah sing dideklarasikan tanggal 15 Februari 1958 kanthi mbebasake ultimatum saka Dewan Perjuangan sing dipimpin de ...

                                               

Unsur kimia kang asalé saka jeneng panggonan

Pratélan ing ngisor iki awujud pratélan unsur kimia kang jenengé asal saka jeneng panggonan. polonium - Polen kalifornium - praja California lan University of California, Berkeley darmstadtium - Darmstadt, Jerman rhenium - Rhenus, Basa Latin kang ...

                                               

Liquorice

Liquorice utawa licorice) yaiku salah sawijining penganan sing biasane roso lan warna ireng kanthi ekstrak saka oyot tanduran minuman keras Glycyrrhiza glabra. Maneka macem-macem permen minuman keras diproduksi ing saindenging jagad. Ing Amerika ...

                                               

Uyah kosher

Uyah kosher utawa uyah kang kosher minangka uyah sing bisa dipangan tanpa aditif kaya yodium. Digunakake kanggo masak lan ora ing meja, biasane kalebu natrium klorida lan bisa uga kalebu agen anti-kue.

                                               

Liquorice asin

Salty liquorice, salmiak liquorice utawa salmiac liquorice, macem-macem liquorice roso karo bahan "salmiak uyah", lan punika umum confection ditemokaké ing negara Nordic, Benelux, lan lor Jerman. Uyah salmiak menehi minuman keras uyah lan rasa as ...

                                               

Siwak

Siwak utawa miswak ya iku salah sijiné kayu utawa oyod kang bisa dianggo sikatan utawa gawé ngresiki untu, gusi lan cangkem kanthi cara digosok-gosokaké. Amarga saka iku kabèh jinis pang kayu utawa oyod apa waé bisa dipigunakaké kanggo siwak yèn ...

                                               

Penisilin

Penisilin ya iku salah sawijiné kalompok antibiotika β-laktam kang minangka nambani lelara infeksi kang disebabaké amarga bakteri, lumrahé duwé jinis Gram positif. Jeneng Penisilin uga kena kanggo nerangaké anggota kalompok penisilin kang luwih s ...

                                               

Metanol

Metanol, uga ditepungi minangka metil alkohol, wood alcohol utawa spiritus, iku senyawa kimia mawa rumus kimia CH 3 OH. Metanol wujud wangun alkohol paling prasaja. Ing "kaanan atmosfer" metanol awangun cuwèran sing ènthèng, gampang nguwap, ora d ...

                                               

Matlockit

Matlockit inggih punika mineral halida timah ingkang sampun arang kepanggihaken. Dipunparingi nama mau punika saking nama kutha Matlock ingkang wonten ing Derbyshire, Inggris, minangka papan nalika Matlockit kapanggih kapisanan mliginipun wonten ...

                                               

Dalan watu

Es krim ing dalan Rocky yaiku es krim rasa coklat. Sanajan ana variasi saka rasa asline, tradisional kalebu es krim coklat, kacang-kacangan, lan marshmallow utuh utawa dadu. Miturut salah sawijining narasumber, roso iki digawe ing wulan Maret 192 ...

                                               

Inulin

Inulin ya iku jinis fruktan utawa polimer fruktosa kang akèh-akèhé ngandhut sakiwa-tengené 35 unit fruktosa kang diubungake siji lan sijiné ing rante lurus déning pangiket β-2.1 glikosida. Saben inulin duwé glukosa ing pucuk wiwitan rante. Strukt ...

                                               

Kondensator

Kondensator utawi asring dipunsebat minangka kapasitor inggih punika satunggaling piranti ingkang saged nyimpen ènergi ing salebeting medan listrik, kanthi cara ngempalaken ingkang boten seimbang internal saking momotan listrik. Kondensator gadha ...

                                               

R Djokomoeljanto

R Djokomoeljanto ya iku Guru Besar bidang penyakit dalam ana ing Fakultas Kedokteran Undip Semarang. Wong kang kapisanan èntuk gelar Doktor taun 1974. Lair ing Salatiga tanggal 20 Fébruari 1937. Sekolah Dasar nganthi Sekolah Menengah Pertama, ana ...

                                               

Kimia Farma

Kimia Farma wujud pioner sajeroning indhustri farmasi Indonésia. Cikal bakal perusahaan bisa dirunut balik marang taun 1917, nalika NV Chemicalien Handle Rathkamp & Co., perusahaan farmasi pertama ing Hindia Timur, diyasa. Sejalan karo kebijakan ...

                                               

Protokol Kyoto

Cithakan:Infobox Treaty Protokol Kyoto inggih punika sebuah amandemen kaliyan Konvensi Rangka Kerja PBB babagan Owah-owahan Iklim, sebuah persetujuan internasional ngenai pemanasan global. Negari-nagari ingkang meratifikasi protokol punika gadhah ...

                                               

Changchun

Changchun ya iku ibu kutha provinsi Jilin kang manggon ing wếtan laut Cina. Changchun kalebu kutha kang dadi punjer indhustri otomotif nagara Cina. Changchun duwé populasi kurang luwih pitung yuta wong. Kutha Changchun iku kutha rada sithik polus ...

                                               

Taman Nasional Yellowstone

Taman Nasional Yellowstone ingkang dumunung ing Amérika inggih punika taman nasional no 1 ing donya. Wonten panggènan punika taksih wonten fauna alasan lan curug Old Faithful. Wisatawanipun saking pinten-pinten nagari saperlu ningali tetingalan i ...

                                               

Kutis

Kutis ya iku jinis kumbang kang kabèh utawa sapérangan panganané rupa tai kéwan. Kutis bisa ngusung tai kang boboté 250 luwih abot tinimbang awaké ing wektu sewengi. Pira-pira jinis kutis mbentuk tai kéwan dadi bunder banjur ngglindhingaké menyan ...

                                               

Saftari

Saftari inggih punika kalebet seniman ingkang boten remen nglukis ngangge skètsa, piyambakipun langkung remen nglukis kanthi spontan ndhèrèk rasanipun. Nglukis langsung wonten ing kanvas miturut saftari langkung ngremenaken.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →