ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 340



                                               

Wisata Kalisuci

Wisata Kalisuci menika wonten ing dhusun Jetis Wetan RT 01 RW 01, Pacarejo, Semanu, Gunungkidul, Yogyakarta. Kirang langkung 12 km saking kutha Wonosari, utawi 60 km saking Jogja. Katitik saking namanipun, Kali menika ateges sungai lan suci menik ...

                                               

Tiram

Tiram minangka jeneng umum kanggo macem-macem kulawarga moluska bivalve banyu uyah sing urip ing habitat segara utawa payau. Ing sawetara spesies, katup kasebut kalkulus banget, lan akeh sing bentuke ora teratur. Akeh, nanging ora kabeh kerang in ...

                                               

E=mc²

E = mc 2 sajeroning ngèlmu fisika ya iku rumus kang sok metu lan wigati banget nalika njlèntrèhaké persamaan aji watarané ènergi lan massa, kang dipadhakaké kanthi langsung nganggo etungan konstanta kuadrat laju cahya dalam vakum E = m c 2 {\disp ...

                                               

Aztek

Kaum Aztèk utawa Aztèc ya iku wong Amérika Tengah teka sentral Meksiko kang sugih warisan mitologi lan kabudayan. Ing basa Nahuatl, basa suku Aztèk, "Aztèk" tegesé wong kang asalé saka Aztlán". Kaum Aztèk uga nyebut ndekne Mehika utawa Meshika ut ...

                                               

Neraka

Jeneng "neraka" asalé saka Basa Sangskrapa lan Hindi India, yaiku Naraka नरक sing ing mitologi Hindu diterangaké minangka raksasa kejam. Dhèwèké putri saka bumi, sing diterangaké minangka wanita ayu sing dijenengi Pertiwi. Naraka akhiré tilar don ...

                                               

Kesurupan dhemit

Kesurupan dhemit yaiku kapercayan yen roh, setan, utawa zat gaib bisa ngontrol pikiran lan tumindak wong. Wong-wong sing yakin tau kesurupan umume ngaku yen gejala kesurupan dhemit kalebu lali marang tumdhake dhewekw, distorsi persepsi, ilang ras ...

                                               

Amanojaku

Iki biasane diterangake minangka jinis oni cilik lan dianggep bisa ngundang kepinginan sing ala lan bisa ngundang tumindak ala. Amanojaku asale saka mitologi kuno ing Jepang, ma, im sing asli iku misteri. Amanojaku dikira asale saka mitologi kuno ...

                                               

Bing Crosby

Harry Lillis Crosby, luwih dikenal minangka Bing Crosby minangka penyanyi lan Actor American kanthi karier suwene setengah abad dianggep dadi Bintang multimedia pisanan, Bing Crosby minangka tumindak musik paling laris lan paling sukses ing abad ...

                                               

Harvard University Press

Harvard University Press ya iku balé pangecapan sing didegaké 13 Januari 1913 minangka pérangan saka Universitas Harvardsing fokus marang pambabaran bab akademik. Ing taun 2005, HUP mbabar buku cacah 220. HUP iku anggota saka Association saka Amé ...

                                               

James Buchanan

James Buchanan ya iku Présidhèn Amérikah Sarékat angka 15. Panjenengané njabat ing taun 1857-1861. Buchanan asalé saka parté Dhémokrat lan didampingi déning wakil présidhèn John C. Breckinridge. Panjenengané dianggep kontroversial amargan dukung ...

                                               

Pepatih Dalem Kasultanan Yogyakarta

Patih ya iku jabatan kang kayadéné perdhana mantri. Ing kaprajan Mataram, kanggo ngangkat patih, Sultan kudu njaluk persetujuan Walanda amarga anané kontrak pulitik Sultan lan Walanda. Cacahé patih Kasultanan Ngayogyakarta wiwit madegé ana 9, nan ...

                                               

Betaljemur Adammakna

Serat Betaljemur Adammakna ya iku primbon kan ditulis dening KPH. Cakraningrat. Primbon iki ngemu sawernaning petungan kang dinggo wong Jawa kanggo pira-pira kaanan. Kabeh ana 337 bab kang kaperang dadi 8 jilid buku, ya iku: Quraisyn Adammakna Ji ...

                                               

Wong Kurdhi ing Géorgia

Wong Kurdhi ing Géorgia ya iku pérangan saka golongan ètnis sing dedunung ana ing Géorgia. Nalikané abad ka-20, akèh wong Kurdhi sing minggat amarga anané panumpesan adhedhasar agama ing Kakaisaran Osmani menyang Kakaisaran Ruslan. Ing Géorgia, w ...

                                               

Kasultanan Ngayogyakarta ing wiwitan abad 19

Prajanjèn Giyanti kang maro Mataram dadi Kasunanan Surakarta lan Kasultanan Ngayogyakarta bisa nglerem kaanan ing Tanah Jawa. Pangéran Mangkubumi kang jumeneng Sri Sultan Hamengkubuwana I bisa ndadèkaké nagara Kasultanan Ngayogyakarta bisa kuwat. ...

                                               

Parté Garuda

Parte Garuda yaiku partai pulitik ing Indonesia. Parte Garuda dideklarasikaken tanggal 16 April 2015. Ahmad Ridha Sabana njabat Ketua Umum partai. Ing 2015, liwat Keputusan Menteri Hukum lan Hak Asasi Manusia Yasonna Laoly, Parte Garuda entuk ket ...

                                               

Andrea Riccardi

Andrea Riccardi iku nimpuna sajarah, profésor, pulitisi, lan aktivis Itali, kang yasa Paguyuban SantEgidio. Wiwit 16 Novèmber 2011, dhèwèké lungguh minangka Mantri Tembayatan Internasiyonal ing Kabinèt Monti.

                                               

Mehdi Qoli Hedayat

Mehdi Qoli Khan Hedayat, uga dikenal minangka Mokhber-ol Saltaneh, yaiku Perdhana Mentri Iran lan penulis sawatara buku babagan musik Iran, pendidikan modern, puisi, urusan saiki, lan paling misuwur minangka memoir miturut 6 raja pungkasan Iran.

                                               

Mohammad-Ali Foroughi

Mohammad Ali Foroughi uga dikenal minangka Zoka-ol-Molk yaiku guru, diplomat, nasionalis, panulis, politisi lan Perdana Menteri Iran.

                                               

Parté Républik (Amérika Sarékat)

Parté Républik AS inggih punika salah satunggaling saking kalih parté pulitik ageng ing Amérikah Sarékat. Saksampunè pemilu paruh waktu 2006 parté punika kaucalakèn kedudukanipun dados mayoritas ing Senat lan Dewan Perwakilan AS. GOP inggih punik ...

                                               

Lebak Cawéné

Organisasi Lebak Cawene yaiku organisasi sing ngadeg tanggal 17 Agustus 1981 ing Kampung Karangpapak, Desa Karangpapak, Kacamatan Cisalak, Kabupaten Sukabumi, Propinsi Jawa Kulon. Organisasi iki diadegaké dening Ki Sukilan. Jeneng Lebak Cawene ke ...

                                               

Ebrahim Hakimi

Lair ing Tabriz, Hakimi minangka bagéan saka "kulawarga pengadilan sing lawas lan kondhang", sing nguber statusé nganti saiki ing abad kaping 17, "wiwit kanthi eponym saka kulawarga, Mohammad-Dāvud Khan Hakim" sing njabat ing pengadilan raja Safa ...

                                               

Pulo Jéju

Pulo Jéju ya iku pulo paling gedhé ing Korea lan dumunung ing sisih kidul Semenanjung korea. Pulo Jéju ya iku siji-sijiné provinsi kang nduwè otonomi khusus Korea Kidul. Dumunung ing Selat Korea, sisih kidul-kulon provinsi Jeolla Kidul, kang biyè ...

                                               

Pemilihan umum Wali Kota Surabaya 2020

Pemilihan Umum Walikota Surabaya taun 2020 minangka pemilihan umum kanggo milih Walikota lan Wakil Walikota Surabaya periode 2021 - 2024. Pemilihan iki dianakake dening Komisi Pemilihan Umum Kota Surabaya sing dianakake ana ing tanggal 9 Desember ...

                                               

Zachary Taylor

Zachary Taylor yaiku pimpinan militèr Amérika lan Présidhèn Amérikah Sarékat kaping 12, kanthi masa kalungguhan setahun saka taun 1849 tekan tilar donyané ing taun 1850. Sadurungé dadi présidhèn panjenengané minagka salah sijining pimpinan militè ...

                                               

Bayern

Nagara Bébas Bayern utawa kerep tinulis Bavaria, mawa wewengkon ambané 70.553 km² lan sing ndunungi 11.6 yuta jiwa, iku siji praja Jerman sing paling kidul. Kutha krajané München.

                                               

EgyptAir

EgyptAir Airlines Company, olèhé operasi kanti jeneng EgyptAir ya iku salah siji maskapé pamaburan nasional Mesir kang basisé ing Cairo. Sahamé diduwèni sekabéhané déning pamaréntah Mesir, maskapé iki ngoperasikaké penerbangan tumuju 70 kutha ing ...

                                               

Hasta Wardaya

Dr. Hasta Wardaya, SP. OG. ya iku bupati Kulon Praga kang njabat nalika periodhe 2011-2016 lan saiki isih mengku ing periodhe kapindho. Sadurungé mengku jabatan bupati, Hasta Wardaya dikenal minangka dhokter kandhutan lan pengusaha ing babagan ru ...

                                               

Agrèsi Militèr Walanda II

Agrèsi Militèr Walanda II ya iku serangan militèr Walanda marang Indonésia sing kaping pindho sawisé prastawa Agrèsi Militèr Walanda I. Agrèsi Militèr Walanda II uga sinebut Operasi Gagak utawa Operation Crow. Déning Walanda, prastawa iki uga dij ...

                                               

Perpustakaan Nasional Indonesia

Perpustakaan Nasional Républik Indonésia utawa Perpustakaan Nasional Républik Indonésia ya iku Perpustakaan Nasional kang ana ing Kutha Jakarta, Indonésia. Perpustakaan iki duwé tugas kanggo nyimpen data-data lan informasi nagara. Perpusnas uga d ...

                                               

Hamburg

Sawijining pelabuhan paling sibuk ing Jerman, Hamburg yaiku kutha kanthi pendunung paling padhet nomer loro ing kana sawisé Berlin. Hamburg ngadeg taun 825. Kanthi wiyar 755 km2 ing kali Elbe, kutha iki duwé sipat budaya wiyar, dijurung réputasi ...

                                               

Kurdhistan Irak

Kurdhistan Irak, utawa sing resmi dijuluki Wewengkon Kurdhistan ing Irak déning konstitusi Irak, ya iku sawijining wewengkon swatantra kang dunungé ana ing Irak pérangan kidul. Wewengkon iki arang dijuluki Kurdhistan Kidul, sanajan wong Kurdhi bi ...

                                               

Badan Pengawasan Keuangan lan Pembangunan

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia Badan Pengawasan Keuangan dan Pembangunan, utawi ingkang asring dipuncekak BPKP, inggih punika salh satunggaling Lembaga pamaréntah nonkementerian Indonésia ingkang nindakaken tugas pamaréntahan in ...

                                               

Inari (Kami)

Inari inggih punika salah satunggaling Kami wonten ing kapitadosan Jepang. Nama pakurmatan kanggé Inari no kami, Oinari-sama, Oinari-san, utawi Inari Daimyōjin. Wonten ing Basa Jepang, Ine ateges "tuwuhan pantun". Kuil ingkang mulyakaken Inari di ...

                                               

François Fillon

François Charles Armand Fillon inggih punika Mahamantri Perancis nalika taun 2007-2012. Piyambakipun punika wiwit pikantuk jabatan kasebat saking 17 Mei 2007 nalika Perancis damel kabinet enggal saksampunipun Nicolas Sarkozy kapilih minangka pres ...

                                               

Komisaris

Komisaris ya iku saklompok wong pinilih utawa kang ditunjuk kanggo ngawasi kegiyatan perusahaan utawa organisasi. Ing négara-négara kulon, déwan iki sinebut board of directors utawa board of managers, board of regents, lan board of trustees. Ing ...

                                               

Asunción

Asunción ya iku sawijining kutha krajan uga kutha gedhé dhéwé kang dumunung ana ing Paraguay. Cacah wewengkon Pandhudhuk 1.639.000 jiwa kaetung sajeroning taun 2002. Laladan metropolitan kang ana ing kutha iki sok diarani Gran Asunción kang kabab ...

                                               

BMW

BMW Sèri 1 kang digawé taun 2004 ya iku montor BMW kang paling cilik. Ana loro modhel kanggo montor jinis iki ya iku koupe/konvertibel lan hatchback. Sèri 3 kalebu ing montor kompak èksekutif, Mobil BMW iki wiwit digawé nalika taun 1975, déné sai ...

                                               

Rad Uni Éropah

Rad Uni Éropa utawa kerep diarani Rad Para Mantri utawa namung Rad iku lembaga Uni Éropa nomer kaping telu saka pitung Lembaga Uni Éropa sing dipratélakaké sajeroning Prajanjèn Uni Éropa. Lembaga iki péranganing lembaga lègislatif Uni Éropa sing ...

                                               

Rough Play

Rough Play ya iku filem Koréa Kidul taun 2013 ngenani sawijining aktor kang dadi superstar sewengi banjur kasil ing titik paling ngisor. Film iki ditulis lan diproduseri èksekutif déning Kim Ki-duk, lan disutradarai déning Shin Yeon-shik. Film ik ...

                                               

Cirrus Airlines

Cirrus Airlines Luftfahrtgesellschaft mbH ya iku salah sijiné maskapé pamaburan kang panggonané ana ing Saarbrücken, Jerman. Maskapé iki ngoperasikaké penerbangan charter lan kanti jadwal, kang sebanjuré dadi pérangan saka Lufthansa lan Swiss Int ...

                                               

Présidhèn Uzbèkistan

Présidhèn Républik Uzbèkistan iku lurahing praja lan lurahing otoritas èksekutif ing Uzbèkistan. Kalungguhan présidhèn dikukuhaké ing taun 1991, nggantèni kalungguhané Pangajeng Présidhiyum ing Sovyèt Adiluhung tumrap RSS Uzbèk sing wis ana wiwit ...

                                               

Bombardier CRJ200

Bombardier CRJ100 lan CRJ200 ya iku kulawarga pesawat penumpang regional kang dibangun déning Bombardier, dijukuk saka basis jet bisnis Canadair Challenger.Canadair Challenger".

                                               

Malaysia Airlines

Malaysia Airlines yaiku maskapé penerbangan nasional Malaysia kang nglayani pira-pira rute domestik lan internasional saka pusat operasiné ing Kuala Lumpur International Airport. Malaysia Airlines yaiku antarané 6 maskapé ing dunya kang éntuk pen ...

                                               

Dhaptar Presidhèn Afrika Kidul

Présidhèn Afrika Kidul, jangkepé Présidhèn Republik Afrika Kidul iku kepala nagara lan kepala pamaréntahan ing sangisoré Konstitusi Afrika Kidul. Wiwit 1961 nganti 1994, kepala nagara Afrika Kidul diarani Présidhèn Nagara utawa Staatspresident. W ...

                                               

Kemul poto

Kemul foto yaiku kain gedhe persegi dowo sing nampilake gambar, gambar, utawa desain, asring nganggo pinggiran, digunakake minangka kemul utawa barang hiasan. Selimut foto kanthi sejarah digawe saka kain kandel sing nggambarake wong, obyek, lan s ...

                                               

Cindhé

Para manungsa Melayu gawè bolah welang dadi sabuk kang dinggo ing béngkèkan. Bahan cindhé yaiku bahan ing kwalitas dhuwur kanggo diwigatèkakè saka paribahasan Melayu. Tembung cindhé kang tegese saka basa Hindi "chinri tegese tenunan bandana sing ...

                                               

Infra abang

Infrabang ya iku radiasi èlèktromagnètik kang diasilake saka panjang gelombang kang luwih dawa ska cahya nyata, kajaba iku luwih cendak saka radiasi gelombang radhio. Namané bisa diartekake "ngisor abang",abang kang wujud jinis warna kang diasila ...

                                               

Vagina lan vulva ing seni

Vagina lan vulva digambarake ing seni wiwit jaman biyen nganti jaman seni kontemporer ing abad kaping 21. Wangun seni visual sing nuduhake kelamin wanita kalebu rong dimensi lan telung dimensi. Sajrone 35.000 taun kepungkur, masarakat ngukir patu ...

                                               

Ruang tamu

Ruang tamu minangka kamar ing omah sing bisa dihibur para pengunjung, lan istilah sejarah kanggo sing saiki bakal diarani ruang tamu. Jeneng iki asalé saka istilah abad-16 penarik kamar lan penarik kamar, kang tetep digunakake liwat ing abad kapi ...

                                               

Ukiyo-e

Ukiyo-e inggih punika sebatan teknik cukil kayu ingkang wonten ing Jepang nalika jaman Edo ingkang dipun-ginakaken kanggé damel dobel lukisan sesawangan, kawontenan alam lan pagesangan padintenan ing masarakat. Wonten ing basa Jepang, "ukiyo" ate ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →