ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 342



                                               

Mazda Familia

Mazda Familia ya iku salah sawijining jinis kendharaan awujud mobil sédan kulawarga kang diprodhuksi déning badhan usaha Mazda Motor Corporation saka Jepang. Mazda Familia iki modhèlé ora mung kuwi-kuwi waé, nanging mobil jinis iki modhèlé ganti- ...

                                               

USB flash drive

USB flash drive ya iku piranti panyimenan data memori flash tipe NAND sing duwé piranti penghubung USB kang terintegrasi. Flash drive racaké ukurané cilik, ringan, sarta bisa diwaca lan gampang ditulisi. Saiki, kapasitas sing disedakaké kanggo US ...

                                               

Liga Eropah UEFA

Liga Éropah UEFA sadurungé dikenal mawa jeneng Piala UEFA iku kompetisi resmi sing dianakaké déning UEFA minangka badan paling dhuwur sajeroning ulah raga bal-balanan Éropah. Piala UEFA wiwit dianakaké mangsa kompetisi taun 1971-1972 minangka pér ...

                                               

Carita cekak

Crita cekak iku crita gancaran kang ngandhut kadadeyan kang ora dawa lan ora akèh alur critane. Utawi siji karangan kang nyritakake bab-bab kang ana gegayutane karo lelakone manungsa kanthi ringkes, anggoné nyritake saka wiwitan, tuwuh dredah, ng ...

                                               

Serat Ambiya

Serat Ambiya iku sawijining serat basa Jawa kang digawé ing jaman Surakarta Kawitan kang ngemu crita-crita lelakoning para nabi Islam. Sanajan kasengguh karipta ing jaman Surakarta Kawitan, crita ing jeroning serat iki dinuga mlebu ing Tanah Jawa ...

                                               

Manuk Dara saka Neraka

Pigeons from Hell utawa Manuk Dara saka Neraka minangka crita cekak sing ditulis dening panganggit Amerika Robert E. Howard, ditulis ing pungkasan taun 1934 lan diterbitake kanthi anumerta dening penerbit Weird Tales ing taun 1938. Judhul crita k ...

                                               

Furkon Abidin

Furkon Abidin lair ing Tasikmalaya. saka cilik dhèwèké seneng karo crita Mahabarata amarga crita kasebut menehi gambaran sing nyata saben tokoh-tokohé.

                                               

Bocah-bocah ijo saka Woolpit

Bocah-bocah ijo dikandhani metu ing Woolpit ing Suffolk, Inggris, udakara abad kaping 12, bisa uga nalika jaman Raja Stephen. Bocah-bocah iki, bocah lan bocah wadon umume katon normal kajaba mung kulite warna ijo. Dheweke nganggo basa sing ora di ...

                                               

My Little Pony: Equestria Girls

My Little Pony: Equestria Girls iku filem musik fantasi animasi saka Kanada-Amerika Serikat sing dibabar minangka pérangan saka Hasbro lan medhia waralaba kanthi jeneng sing padha, sing minangkani sempalan antropomorfisme saka My Little Pony sing ...

                                               

Ghoul

Ghoul ya iku monster utawa roh jahat ing mitologi Arab, kang digayutké karo kuburan lan mangan daging manungsa. Tembung iki digunakaké kapisan ing sastra Inggris nalika taun 1786, pernahé ing novel orientalis karya William Beckford Vathek. Ing no ...

                                               

Fulad-zereh

Fulad-zereh tegese duwe klambi saka wesi," yaiku jeneng dhemit sungu gedhe ing crita Persia kanti irah-irahan "Amir Arsalan". Dheweke nggawe ngumbara ing awang-awang kanggo nggoleki lan nyulik bocah wadon ayu, lan nggawa dheweke menyang papane. I ...

                                               

Roeswardijatmo

Roeswardijatmo Hardjosoekarto yaiku salah sijining tokoh sastra Jawa. Panjenengane lair ing kutha Surakarta, 29 Maret 1948 lan dedalem ing Munggung I/5, Gilingan Surakarta. Panjenengane miwiti pasinaonan ing SD Kristen Nusukan Surakarta lulus tah ...

                                               

Soedarma K.D.

Soedarma K.D. ya iku sastrawan saka Jawa. Soedarma lair ing Ngawen, Wonosari, Yogyakarta, tanggal 31 Juli 1934. Jeneng mburiné, K.D., ya iku singkatan saka jeneng bapaké Soedarma, Slamet Karto Dwijo sing lair ing Ngawen taun 1911. Bapaké ya iku g ...

                                               

Vidéo

Vidéo yaiku tèknologi pangiriman sinyal èlèktronik tumuju déning gambar laku. Aplikasi umum saka sinyal vidéo kaya ta télévisi, uga bisa dimupangatake sajeroning aplikasi liyané ing babagan tèknik, saintifik, produksi lan kaamanan. Tembung vidéo ...

                                               

Ford Laser

Ford Laser minangka salah sawijining jinis saka mobil ringkes, sing dikembangaké saka asale mobil subringkes ing telung generasi pisanan, mobil iki diprodhuksi déning perusahaan Ford ing Asia, Oceania, lan bagean Amerika Kidul, lan Afrika. Umumé ...

                                               

Parawatan kulit

Perawatan kulit minangka macem-macem praktik sing ndhukung integritas kulit, nambah tampilan lan ngatasi kondisi kulit. Iki bisa kalebu nutrisi, ngindhari cahya srengenge sing gedhe banget lan panggunaan emolien sing cocog. Praktek sing nambah ta ...

                                               

Ketan pelem

Nasi pelem w.nǐa̯w mā.mûa̯ŋ" ; Malayu: pulut mangga) yaiku salah sawijining olahan panganan cuci mulut tradisional Thailand sing digawe sega ketan, mangga seger lan santen, lan dipangan nganggo sendok utawa tangan uga kadang-kadang. Sanajan asale ...

                                               

F-4 Phantom II

F-4 Phantom II ya iku pesawat tempur pengebom buatan Amérikah Sarékat. Pesawat iki ukurane gedhé, bermesin ganda lan mligi digunakaké déning Angkatan Udara Amérikah Sarékat, Angkatan Laut Amérikah Sarékat, sarta Korps Marikir Amérikah Sarékat. na ...

                                               

Nokia 8

Nokia 8 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2017, wiwit dipasaraké Oktober taun 2017 lan duwé ukuran 151.5 x 73.7 x 7.9 mm déné boboté 160 gram. Layaré IPS LCD capacitive touchscree ...

                                               

Heckler & Koch UMP

Pistol mitraliur UMP sajeroning basa Jerman kang artiné Universale Maschinenpistole, utawa "Universal Machine Pistol" sajeroning basa Inggris utawa bisa diartèkaké "Pistol Mesin Universal" sajeroning basa Indonesia, ya iku pistol mitraliur kang d ...

                                               

M-16 (bedhil)

M16 ya iku sebutan militèr Amérikah Sarékat kanggo bedhil AR-15. Colt tuku hak atas AR-15 saka ArmaLite lan saiki migunakaké sebutan kang amung kanggo vèrsi semi-otomatis bedhil. Bedhil M16 némbak migunakaké Magazèn 5.56x45mm lan bisa ngasilaké è ...

                                               

Réwang susu

Rewang susu yaiku bocah wadon utawa wanita sing susu sapi. Dheweke uga nggunakake susu kanggo nyiyapake produk susu kayata krim, butter, lan keju. Akeh omah gedhe sing duwe susu lan ora duwe staf liyane sing nyambut gawe. Tembung tukang susu iku ...

                                               

Pusat Komunikasi Publik Kamentrian Pertahanan Republik Indonesia

Pusat Komunikasi Publik Kamentrian Pertahanan Républik Indonésia utawi ingkang asring dipuncekak Pusat Kompublik Kemhan inggih punika salah satunggaling unsur pambiyantu pimpinan ing lingkungan Kamentrian Pertahanan Républik Indonésia ingkang dip ...

                                               

Harland and Wolff

Harland and Wolff Heavy Industries iku sawijining parusahan indhustri abot Irlandia Lor, sing mligi gawé kapal lan pangyasa lepas pasisir lan punjeré ing Belfast, Irlandia Lor. Galangan kapal iki wis yasa akèh kapal; kalebutrio Olympic duwèké Whi ...

                                               

Lambretta

Lambretta yaiku pit montor skuter sing wiwitani diprodhuksi saka kutha Milan, Italia dening Innocenti. Jeneng "Lambretta" dijupuk saka aran bengawan Lambro kang liwati distrik Lambrate, jeneng "Lambretta" ugi dijupuk saka tembung "Lambrus" kang d ...

                                               

Jura

Jura iku périodhe utama sajeroning skala wektu géologi kang dumadi watara 199.6 ± 0.6 tekan 145.4 ± 4.0 yuta taun kapungkur, sawisé périodhe Trias lan ndhisiki périodhe Kapur. Lapisan batuan kang awèh ciri awal lan akir périodhe iki kaidhèntifika ...

                                               

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca, limrahipun dipuntepang minangka Cluj, inggih punika kutha ingkang ageng kaping -4 ing Rumania, dan kutha krajan Provinsi Cluj, Transilvania barat laut. Secara géografis, kutha punika manggèn sejauh 441 kilomèter saking Bucuresti, 409 ...

                                               

Motion Radio Jakarta

97.5 FM Motion Radio Jakarta ya iku salah sijiné stasiun radio kang ngudara ing Jakarta kang duwé frekuensi 97.5. FM. Motion Radio duweke Kompas Gramedia.

                                               

Fittipaldi Automotive

Cithakan:Infobox mantan tim F1 Fittipaldi Automotive, punika asring dipunsébat Copersucar saksampuné asma sponsor utama kawiwitan, inggih punika sétunggalipun tim lan konstruktor formula satunggal ingkang berbasis ing Brazil. Tim punika madég tau ...

                                               

Pengelola investasi global

Pengelola investasi global utawi kanthi umum langkung dipuntepang kaliyan istilah Hedge fund inggih punika merupakan kontrak investasi kolektif privat ingkang dipunkenakakén biaya imbal jasa berbasis kinerja lan limrahipun dipuntawarakén kanthi w ...

                                               

BMI

BMI wujud salah siji maskapé pamaburan kang basisé ing Donington Hall, cepak karo Papan Anggegana East Midlands, Britania Raya. Maskapé iki mabur tumuju kutha-kutha ing Éropah, Amérikah Sarékat, Karibia lan Timur Tengah, sawentara basis operasion ...

                                               

Sukhoi

Sukhoi ya iku parusahan kang nggawé montor mabur perang militèr Rusia. Parusahan Sukhoi madeg diprakasai déning panjenengané Pavel Sukhoi minangka taun 1939 kanthi nama Biro Désain Sukhoi utawa misuwur kanthi sesebutan OKB-51,jaman saiki uga misu ...

                                               

Cunard Line

Cunard Line iku parusahan kapal sing ana ing Carnival House ing Southampton, Inggris, dioperasèkaké déning Carnival UK. Parusahan iki minangka salah siji pelopor kapal penumpang ing Atlantik Lor. Ing taun 1839, Samuel Cunard menangaké kontrak kap ...

                                               

Kudus Extensional Mall

Kudus Extensional Mall ingkang kasingkat KEM, inggih punika Mall ingkang wonten ing kutha Kudus, dipunresmikaken dinten Kamis, 10 November 2011. Mall punika nyediakakèn produk makanan,kabutuhan sakdinten-dinten, produk elektronik, hypermart punik ...

                                               

Java Supermall

Java Supermall inggih punika salah satunggalipun papan blanja ing Kitha Semarang. Mall punika kalebet punjering papan blanja ingkang paling ageng ing Semarang. Dumunung ing Margi Letjen. MT Haryono No 992-994 Semarang. Mall punika rumiyin namanip ...

                                               

Dewi Hughes

Désak Made Hugeshia Dewi ning masarakat dhèwèké kondhang karo jeneng Dewi Hughes ya iku, bintang filem, penulis lan aktivis sosial kang asalé saka Indonésia. Saiki dhèwèké lagi sibuk anggoné proyek ning pendidikan donya bocah lan ngadegaké Dewi H ...

                                               

Kios taco

Stand taco utawa taquería minangka kios panganan, kranjang panganan utawa restoran sing khusus kanggo taco lan panganan Meksiko liyane. Panganan biasane disiapake kanthi cepet lan cenderung murah. Akeh macem-macem bahan sing bisa digunakake, lan ...

                                               

Alif Rizky

Alif Rizky ménika salah satunggaling artis Ngayogyakarta ingkang miyos wontén Tégal, 24 Novembér 1993. Alif Rizky ménika artis lokal ingkang asring dipuntimbali Mas Paijo tasih enggal dipunugémi dèning kadang anèm amargi karyanipun ngovér témbang ...

                                               

Agus mulyadi

Agus Mulyadi Agus Mulyadi lair ing Magelang 3 Agustus 1991 ; umur 27 tahun yaiku penulis sekaligus pimpinan redaksi ing salah siji penerbit daring online kenamaan utawi media opini Mojok.co ing Yogyakarta. Jenenge mulai mencuat merga menang ing s ...

                                               

Sata Andagi

Sata andagi inggih punika kué ingkang awujud bal khas Okinawa. Kué punika dipundamel saking adonan tigan ayam, glepung terigu, gula lan bakpuder ingkang dipunmatengaken kanthi cara dipungorèng wonten ing lisah gorèng. Wonten ing basa Okinawa dial ...

                                               

Perusahaan Gas Negara

Awalé pengusahaan gas ing Indonésia ya iku perusahaan gas swasta Walanda kang jenengé I.J.N. Eindhoven lan Co ngadeg nalika taun 1859 kang ngenalaké penggunaan gas kutha ing Indonésia kang digawé saka batu bara. Nalika taun 1958 perusahaan mau di ...

                                               

Mossad

Ha-Mossad le-Modiin ule-Tafkidim Meyuhadim iku sawijining dinas rahasia Israèl lan sok disingkat dadi Mossad. Operasiné mligi ngawasi bangsa-bangsa lan organisasi Arab ing saindhenging donya. Mossad minangka dinas intelijen kang dianggep momok dé ...

                                               

Chernobyl

Chernobyl utawa Chornobyl iku sawijining kutha tanpa padunung ing Ukraina sisih lor, kanthi persis ing Oblast Kiev sing cedhak karo tapel wates Belarus. Chernobyl dumunung watara 90 km lor-wétan saka Kiev, lan kira-kira 140 kilometer ing sisih ki ...

                                               

Direktorat Jenderal Pajak Kamenterian Kauangan Indonesia

Direktorat Jenderal Pajak inggih punika salah satunggaling jinis direktorat jenderal ingkang mapan wonten ing sak ngandhapipun Kamentrian Kaungan Indonésia. Direktorat Jenderal Pajak gadhah tugas kanggé ngrumusaken saha nindakaken kebijakan saha ...

                                               

Hiragana

Hiragana iku silabik Jepang, salah sawijining komponèn saka Cara Tulis Jepang, saliyané iku ana katakana, kanji, lan rōmaji. Aksara iki nganggo sistem tulisan fonetik. Tembung hiragana kanthi barès berarti kana "biyasa" utawa "prasaja". Hiragana ...

                                               

Kana

Kana ya iku tulisan silabik Jepang, pérangan saka sistem panulisan kang misuwur ing Jepang) kang béda marang panulisan logografis Cina. Ana telung cara panulisan kana: tulisan modhèren hiragana ; katakana ; lan cara nggunakaké silabus kanji kuna ...

                                               

Konggrès Amérika Sarékat

Konggrès Amérikah Sarékat iku cawang lègislatif saka pamaréntahan fédheral Amérikah Sarékat. Sistem sing dianut ya iku sistem rong kamar utawa bikameral, dumadi saka Dewan Perwakilan Rakyat lan Senat. Dewan Perwakilan dumadi saka 435 anggota, sab ...

                                               

Liga Bal-balan Utama Amérika Sarékat

Liga Bal-balan Utama Amérikah Sarékat ya iku liga bal-balan profésional tingkat paling dhuwur ing Amérikah Sarékat lan Kanada. Liga iki dijurung déning Federasi Sepak Bola Amérikah Sarékat. Liga iki kasusun saka 19 klub kang kasusun saka 16 klub ...

                                               

Perang Sadulur Amérika

Perang Sadulur Amérika ya iku perang sadulur ing Amérikah Sarékat saka taun 1861 nganti 1865. Union ngadhepi secessionists ing sewelas nagara Kidul diklompokaké minangka Konfederasi Amérika. Union menang perang, kang tetep paling berdarah ing saj ...

                                               

Kastanya

Kastanya inggih punika satunggaling nama gènus kanggé wolu utawi sangang untuk spésies wit utawi perdu peluruh saking familia Fagaceae asal wewengkon iklim sedhengan ing bumi belahan lèr. Nama punika ugi kaginakaken kanggé wiji ingkang saged dipu ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →