ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 349



                                               

Kastil Zuylen

Kastil Zuylen iku kastil ing desa Oud-Zuilen cedhak kutha Utrecht. Katon saka Utrecht ing wiwitan laladan Vechtstreek. Sejarah kastil diwiwiti ing abad ka-13.

                                               

Taman Nasional Guwa Mammoth

Taman Nasional Gua Mammoth yaiku taman nasional Amerika ing Kentucky tengah, kalebu bagean saka Guwa Mammoth, sistem guwa sing paling dawa sing dingerteni ing jagad iki. Wiwit taun 1972 gabung karo Gua Mammoth kanthi sistem sing luwih dawa ing sa ...

                                               

Sundarbans

The Sundarbans ya iku muara alas bako kang gedhé dhéwé ing donya. Saliyané iku, Sundarbans uga minangka sawijining Taman kang dadi panggonan pelestarian macan lan tuwuhan biosfer. Taman iki dumunung ing delta Sundarbans ing nagara pérangan Bangla ...

                                               

Belvedere, Vienna

Belvedere iku kumpulan yasan kang nagndut sajarah ing Wina, Austria, kapengkar déning loro wangun pura Barok Belvedere Ndhuwur lan Ngisor, Orangery,uga Stables Pura. Wangunan-yasan ditata déning lanskap taman Baroque ing distrik ka-3 kutha, Kidul ...

                                               

Temu ireng

Temu ireng asalé saka Burma, Kamboja, Indocina, lan nyebar nganti tekan Jawa. Tuwuhan iki bisa urip ing plataran lan ing tegalan, temu ireng uga akèh tinemu ing alas jati, ing suket-suket, utawa ing sawah, lan ing dataran cendhèk kang dhuwuré 400 ...

                                               

Siraman

Siraman iku salah sawijiné rantaman ing upacara pengantènan. Acara siraman iku upacara pralambang kanggo ngresikaké jiwa calon pengantèn. Upacara iki dianakaké sadina sadurungé ijab kabul ing omahé calon mantèn. Padatan mapan ing pérangan omah si ...

                                               

Telaga umub

Blumbang umub utawa Dominikan Lake dumunung ana ing Morne Taman Nasional Trois Pitons - Situs Warisan Dunia Dominika. Tlaga iki dibanjiri kanthi fumarol 6.5-mil ing sisih wétan Roseau, Dominika. Tlaga iki kebak banyu saka banyu biru klawu sing bi ...

                                               

1 E10 m²

Kanggo mbiyantu mbandingaké Ukuran gedhé saka warna-warna laladan regional, pratélan jembar antara 10.000 km² lan 100.000 km² bisa dipirsani ing ngisor iki. 10.000 km² padha karo 1.000.000 hèktar sawijining bunderan kanthi radius 56 km 3.863 mil ...

                                               

Nining Nurhayati

Nining Nurhayati yaiku aktivis lingkungan saking Désa Jatiéndah, Kecamatan Cilengkrang, Kabupatèn Bhandung, Jawa Kulon. Nining minangka bojo saka ketua RW 17 Kampung Jatibaru ngajak ibu-ibu warga milah sampah organik. Sampah organik iku banjur di ...

                                               

Wuwu

Jebakan iwak minangka jebakan sing digunakake kanggo mancing. Trap iwak bisa awujud iwak mancing utawa jebakan lobster. Sawetara jaring mancing uga diarani jebakan iwak, kayata jaring fyke. Jebakan khas kontemporer kalebu pigura kawat baja sing k ...

                                               

Kemladéan

Kemladéan, benalu cengkéh atawa pasilan yaiku spesies tuwuhan parasit sing kalebu ing genus Dendrophthoe. Tanduran iki minangka tanduran parasit / penyusup ing cacao, cengkeh, mangga, woh bintang, cananga, duku, soursop, Kepel, makutha para dewa, ...

                                               

Pangantènan adat Jawa

Upacara pengantenan adat Jawa iku salah sawijiné upacara sakral adat Jawa sing duwé rantaman upacara lan tata cara sing wis pakem. Upacara pangantènan iki nglambangaké sapatemonan antarané pengantèn putri lan pengantèn kakung ing kaanan sing kusu ...

                                               

Sop sorrel

Sup sorrel yaiku olahan arupa sup sing digawe saka banyu utawa duduh kaldu, godhong sorrel, lan uyah. Varieties saka sayur sup padha kalebu bayem, Taman orache, Chard, nettle, lan sok-sok dandelion, goutweed utawa ramsons, bebarengan karo utawa t ...

                                               

Agus Suwage

Agus Suwage iku seniman pelukis Indonésia sing lair ing Purworejo, Jawa Tengah, 14 April 1959. Agus Suwage minangka salah siji seniman kontemporer pinunjul ing Indonésiai. Wiwit pungkasan taun 1980-an Agus miwiti aktif sajeroning seni rupa kontem ...

                                               

Bambang Witjaksono

Bambang Witjaksono kang asring dijuluki" Toko” yaiku seniman grafis kacitra taun 90-an. Damel cipta ripta lan makarya wiwit taun 1991 sampun mbébér wolu pameran tunggal ngawékani ambék unik. Boten amung Indonesia ananging anjog tlatah sabrang kad ...

                                               

Dorothea Rosa Herliany

Dorothea Rosa Herliany inggih punika salah satunggaling sastrawan èstri ing Indonésia ingkang dipunanggep kados Chairil Anwar, sastrawan priya ingkang misuwur ing Indonésia.Dorothea Rosa Herliany miyos ing tanggal 20 Oktober 1963 ing Magelang, Ja ...

                                               

Talbot Samba

Talbot Samba minangka salah sawijining jinis mobil kutha sing diprodhuksi dening PSA Group ing pabrik Simca ing kutha Poissy, Prancis lan dipasar ing ngisor merek Talbot modern sing wiwit taun 1981 nganti 1986. Adhedhasar Peugeot 104, iku mobil T ...

                                               

Lambang Słubice

Lambang kutha Słubice iku wujud pitik ing ngarepé gapura sing atepé awarna biru. Banjur ing kiwa-tengené gapura iki ana cagak wates sing warnané putih lan abang. Cagak loro iki nglambangaké lokasi kutha iki sing ana ing pawatesan Polen-Jerman. La ...

                                               

Lambang Wrocław

Lambang kutha Wrocław iku wis ditrapaké wiwit taun 1530. Sanadyan kutha iki wiwit taun iku dikuwasani bangsa kang séjé-séjé, nanging lambangé tetep padha. Mung antara taun 1938 lan 1945 lambangé diowahi déning para panguwasa Nazi. Banjur antara s ...

                                               

Lambang Powiat Chrzanów

Lambang Powiat Chrzanów iku awujud tamèng sing dipara loro ing sisih kiwa lan tengen. Sisih kiwa ana gambaré Garudha Putih mawa makutha separo. Garudha Putih iki lambang provinsi Malopolskie lan uga Lambang Polen. Sisih tengen ana gambaré Santo N ...

                                               

Lambang Provinsi Silesia

Lambang Provinsi Silesia ing Polen, iku awujud garudha kuning ing latar biru. Lambang iki mèmper Lambang Provinsi Opole. Bédané garudha Opole iku nduwé makutha. Lambang iki asalé saka lambang Adipati Opole sing wis dienggo wiwit abad kaping-14.

                                               

Lambang Poznań

Lambang kutha Poznań wujudé témbok kutha awarna putih sing dhuwuré ana telung menara. Ing sisih kiwa ana gambaré Santo Petrus sing nyekel kunci lan ing sisih tengen ana gambaré Santo Paulus sing nyekel pedhang. In gapura témbok ana kunci emas lor ...

                                               

LOT Polish Airlines

LOT Polish Airlines ya iku jeneng maskapé pamaburan nasional Polen. Kanti kodhe IATA LO lan kodhe ICAO LOT. Maskapé iki ngadeg naika taun 1928, wujud salah siji maskapé tuwa dhéwé ing dunya. Kanti 55 pesawat, LOT ngoperasikake penerbangan marang ...

                                               

Indonesian Idol

Indonesia Idol yaiku salah sijining kompètisi nyanyi sing ditayangke ana ing digawé dèning Simon Fuller kang diprodhuksi dèning Team Production RCTI lan Fremantle Media Asia, wiwit ditayangake ing RCTI tanggal Marèt 2004 lan dadi salah sijining p ...

                                               

Sin Yun-bok

Shin Yun-bok utawi Hyewon inggih punika seorang pelukis ingkang asalipun saking Dinasti Joseon, Koréa. Sami kaliyan Kim Hong-do, piyambakipun dipuntèpang badhé lukisannipun ingkang nampilakèn gambaran realistis babagan kauripan ing wanci punika. ...

                                               

Muséum Seni Kansong

Museum Seni Kansong ya iku sawijining musiyum kang dumunung ing sisih lor kutha Seoul, Koréa Kidul. Museum iki dibangun déning kolektor barang antik bebarengan karo Chun Hyung-pil lan nyimpen pirang-pirang koleksi barang-barang bersejarah Koréa. ...

                                               

Gyeongju

Gyeongju inggih punika kutha ing pèsisir pasisir Laut Timur ingkang panggènanè ing sudut tenggara Provinsi Gyeongsang Utara, Koréa Kidul. Kota punika kutha ingkang ageng kaping kalih ing provinsi punika saksampunè Andong, kaliyan amba area 1.324 ...

                                               

1404

                                               

1399

                                               

1398

                                               

1403

                                               

Gunnhildr Sveinsdóttir

Gunnhildr Sveinsdóttir utawa Gunnhildr Haraldsdóttir, Guda utawa Gyda, miturut panemu tradisional, permaisuri Raja Anund Jacob saka Swèdhen lan raja Sveinn II saka Denmark. Nanging, sumber-sumber kasebut ora cetha manawa sajrone sejarawan modern ...

                                               

1389

                                               

1380

                                               

1397

                                               

1392

                                               

1386

                                               

1413

                                               

1428

                                               

1412

                                               

1383

                                               

1405

                                               

1394

                                               

1455

                                               

1454

                                               

1480

                                               

1507

                                               

1478

                                               

1477

                                               

1479

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →