ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 35



                                               

Willow Smith

Willow Camille Reign Smith lair 31 Oktober 2000, asring diwastani Willow, ya iku salah satunggaling aktris lan penyanyi anak Amérika. Dhèwèké putri saka Will Smith lan Jada Pinkett Smith, lan adike Jaden Smith. Willow miwiti dadi paraga filem tau ...

                                               

Sri Aksan Sjuman

Sri Aksan Syuman utawa luwih ditepungi kanthi jeneng Wong Aksan, musisi lan musikus Indonésia. Aksan kang tau dadi drummer grup musik Déwa 19 iku anak saka sutradara légendaris, ya iku Sjuman Djaja. Dhèwèké nggabung karo grup kang dibawahi Ahmad ...

                                               

SS501

SS501 ingkang dipunwaos ingghi punika boyband saking Koréa Kidul. Grup punika gadhah 5 personil inggih punika, Kim Hyun Joong, Heo Young Saeng, Kim Kyu Jong, Park Jung Min lan Kim Hyung Joon. SS501 piyambak wonten ing agensi menejemen DSP Enterta ...

                                               

Suzy

Bae Su-Ji kang duwé jeneng panggung Suzy iku artis Koréa, modhel, penyanyi lan bintang filem. Suzy lair ing Gwangju, Koréa Kidul tanggal 10 Oktober 1994. Dhuwure Suzy ya iku 167 cm. Suzy iku anggota paling nom saka golongan grup wadon "Miss A". S ...

                                               

Syahrini

Syahrini, penyanyi lair ing kutha Sukabumi, Jawa Barat tanggal 1 Agustus 1977. Lulusan saka Universitas Pakuan kutha Bogor jurusan Hukum. Tanggal 8 Juli 2010, Syahrini olèh gelar bangsawan saka karaton Surakarta ya iku Kanjeng Mas Ayu. Diwènèhi g ...

                                               

Taecyeon

Taecyeon iku aktor, modhel, lan penyanyi personel 2PM. Dhèwèké lair tanggal 27 Dhésèmber 1988 ing kutha Seoul, Koréa Kidul. Taecyeon duwé dhuwur 185 cm lan boboté 76 kg. Dhèwèké duwé golongan dharah AB. Taecyeon bisa basa celathu ing patang basa, ...

                                               

Tata Young

Tata Young) dhèwèké iku penyanyi lan penari wanita saka Thailand, Bapaké saka Amérikah Sarékat, Tim Young lan ibuné iku saka Thailand. dhèwèké miwiti kariré nalika umur 11 taun, kondhang amarga tetembangan kang irah-irahan One Night Only dhèwèké ...

                                               

Tiffany

Tiffany inggih punika salah satunggalipun member saking SNSD/Girls Generation. Sami kalih member Girls Generation sapanungglipun, Tiffany dipunlatih dados penari lan penyanyi ingkang profésional. Dipunlatih dados model lan akting, sapanunggalipun ...

                                               

TVXQ

TVXQ utawi dipuntepang minangka Dong Bang Shin Ki inggih punika boy band saking Koréa Kidul. Nami punika gadhah makna Déwa Bangkit saking Wétan. Anggota saking TVXQ inggih punika tim jogèd gangsal tiyang saking SMA ingkang nglajengaken audisi sup ...

                                               

Wang Leehom

Alexander Wang Lee Kheng Hon, lair tanggal Mèi 17, 1976 dhèwèké iku penyanyi, Wang Lee Hom tau Dhominasi Kamenangan ning Beijing Pop Music Awards. Dhèwèké mèlu kumpul karo para penyanyi lan musisi pop kondhang ning China ning National Olympic Cen ...

                                               

White Lion

White Lion ya iku grup musik hard rock/heavy metal kang asalé saka Amérikah Sarékat/Denmark lan diwangun ning New York nalika taun 1983 déning Mike Tramp lan Vito Bratta, grup musik iki aktif nalika taun 1980an lan awal taun 1990an, Ning awal kar ...

                                               

Wonder Girls

Wonder Girls inggih punika girl band saking Koréa Kidul. Produser Wonder Girls inggih punika penyanyi lan tiyang ingkang damel tembang Park Jin-Young, lan ing agansi manajemen JYP Entertainment. Member Wonder Girls wonten 5 ingkang dipunpundhut s ...

                                               

Xiumin

Kim Min-Seok utawi ingkang dipunmangertosi minangka asma panggung Xiumin inggih menika satunggaling penyanyi Korea Kidul ingkang tasih aktif wonten ing industri musik Tiongkok lan Korea Kidul. Samenika, piyambakipun menika kalebet salah satunggal ...

                                               

Yoona

Yoona ingkang gadhah asma lair ’’Im Yoon Ah’’’ inggih punika salah satunggalipun anggota saking Girls Generation inggih punika girl band ingkang misuwur saking Koréa Kidul. Yonna lair tanggal 30 Mèi 1990 ing Seoul.

                                               

Garuda Wisnu Kencana

Garuda Wisnu Kencana Cultural Park ya iku papan panggonan kanggo wisata ing Unggasan Jimbaran Bali kanthi obyèk wisata Reca GWK. Reca GWK iki ya iku reca replika Déwa Wisnu kang lagi numpaki kendaraan kang jenengé Garuda dhuwuré 12 mèter karyané ...

                                               

Reca

Reca utawi patung inggih punika wewujudan tiron wujud manungsa lan kéwan ingkang cara damelipun kanthi dipunpahat,dicor lan dipunbobok. Pangertosan punika dhedhasar tarjemahan saking sculpture pahatan amargi pamatung jaman rumiyin kathahipun nggi ...

                                               

Reca Bulus Raseksa Jepara

Reca Bulus Raseksa Jepara inggih punika salah satunggalipun objek ing kawasan wisata Pasisir Kartini Jepara, Jawi Tengah. Reca Bulus Raseksa punika inggih punika dados wahana Sea World utawi Donya Hayati kanggé objek wisata.

                                               

Venus saka Willendorf

Venus saka Willendorf utawa Venus of Willendorf yaiku ukiran saka jaman Paleolitikum kang diukir saka watu gamping, asale kira-kira saka taun 25.000-21.000 SM. Ukiran iki ditemukaké ing Willendorf, Austria. Sanajan ukurane padha tangan, karya sen ...

                                               

Airbrush

Airbrush ya iku cara ngelukis kanthi migunnakake udara tekanan ndhuwur kanggo nyemprotake cat kaya ta (kanvas,mobil, motor, témbok lan wangun liyané kang bisa digawé médhia lukis.Teknik airbrush migunakaké piranti utawa piranti mirunggan kang duw ...

                                               

Art Nouveau

Jugendstil ya iku gaya dekoratif kang ana ing seni rupa uga misuwur ana ing sajarah seni rupa Jerman kang bisa diarani Art Nouveau ing kancah internasional philosophy lan gaya 5. Jungend kang artiné youth ing lan still ya iku gaya.Jungendstil dia ...

                                               

Byeongpung

Byeongpung ya iku jinis rerenggan ruwangan kang ana sekat-sekat lempitan dekoratif kang bisa minangka nutupi utawa ngrias kamar yèn dijarengake. Jinis kerajinan iki wis digawé kawit jaman kraton Silla lan dadi barang kang didol ing negera Jepang ...

                                               

Céline Dion

Céline Dion kang jeneng jangkepé Céline Marie Claudette Dion lan the 1988 Eurovision Song Contest ngwakili Swiss mawa laguné Ne partez pas sans moi. Penyanyi soundtrack filem Titanic, My Heart Will Go On iki uga tau prèi saka profesi artis jalara ...

                                               

Dancheong

Dancheong ya iku kerajinan tradhisional Koréa nalika gawé dekorasi kanthi nglukis yasan lan mènèhi pola-pola supaya éndah. Werna-warna kang pinilih ya iku abang, biru, kuning, ijo, ireng lan putih kang dilukisake ing pirang-pirang yasan kang diga ...

                                               

Dardanella

Dardanella ya iku jeneng sawijining kelompok sandiwara sing digawé ana ing Sidoarjo, Jawa Wétan tanggal 21 Juni taun 1926. Digawé déning Willy Klimanoff, wong sèng asalé saka Ruslan sing lair ing Penang, Malaysia. Sateruse Willy,ganti jeneng luwi ...

                                               

Guksae

Guksae utawa oksae ya iku segel resmi kang minangka ngesahake utawa mènèhi stempel ing undhang-undhang dhasar, sertifikat, peraturan-peraturan lan dhokumèn diplomatik formal Republik Koréa. Guksae diukir kanthi karakter tulisan kang ngasilaké cet ...

                                               

Ilustrasi

Ilustrasi ya iku kasiling karya seni kang digawé saka tulisan kanthi cara drawing utawi nggambar, lukisan, karikatur, fotografi, utawa tèhnik seni rupa liyané kang awujud gambar. Ilustrasi uga kagolong gambar kang duwé mupangat kanggo mènèhi wedh ...

                                               

Jang Seung-eop

Jang Seung-eop utawa Owon ya iku sawijining juru lukis kang asalé saka Wangsa Joseon, Koréa. Jang kang luwih kondhang kanthi jeneng pena Owon minangka salah siji saka 4 juru lukis Koréa saliyané Kim Hong-do, Jeong-seon lan An Gyeon. Jang Seung-eo ...

                                               

Jasu

Jasu utawa Sulaman Koréa ya iku jinis kerajinan sulaman kang asalé saka Koréa. Teknik gawé jasu dekenalake saka Cina tekan Koréa ing mangsa Dinasti Goryeo lan ngrembaka ing masarakat Koréa. Wong Koréa ngrembakake jasu kanggo ndekorasi bahan tekst ...

                                               

Kaligrafi

Kaligrafi, kanthi asal usul saka basa Yunani; Basa Jepang Nihongo 日本語) ya iku seni nulis kanthi éndah migunakaké piranti utawa piranti pena mupangaté kanggo rerenggan. Tulisan sajeroning wujud kaligrafi racaké tumuju tinemu ora kanggo diwaca i ...

                                               

Karikatur

Karikatur ya iku gambar kang nampilake wujud kang memper kanthi cara njunjung ndhuwur utawa ngapik-apik ing ciri kang ana ing objek. Kata karikatur asal usulé saka kata Italia caricare kang nti muat utawa ngapik-apik. Karikatur uga digambarake ka ...

                                               

Kesenian Korea

Kesenian Koréa ya iku jinis kesenian kang ngrembaka ing Koréa kawit jaman kuna. Ciri-ciri kesenian visual kang diprodhuksi déning rakyat Ujung Koréa nuduhake kaprasajan, spontanitas, lan naturalisme.

                                               

Kkoktugakshi Nori

Kkoktugakshi Nori utawa Kkoktugakshi Noreum ya iku pementasan bonékah tradhisional saka Koréa kang asalé saka abad ke-18. Pementasan bonékah tradhisional uga dikenal kanti aran Deolmi, Bakcheomji Nori utawa Hongdongji Nori. Wiwitane kesenian iki ...

                                               

Kuwas

Kuas ya iku piranti kang dimumpangatake kanggo ngecet sing ndunungi kanvas, kertas utawa bahan liyané.Semana uga cet kang akèh jinisé kanthi umum kuas uga digawé karo mumpangate lan jinising cet kang wujud-rupa.Wujudé kuas kapérang saka gagang ka ...

                                               

Lukisan Koréa

Lukisan Koréa ya iku jinis lukisan tradhisional kang dilukis kanthi gaya lukis Koréa. Lukisan tradhisional Koréa bisa dikategorekake dadi 20 nganti 30 jinis dhedhasar teknik utawa gaya nglukise. Salah siji genre yang paling misuwur ya iku minhwa, ...

                                               

Miss Riboet

Miss Riboet utawa kang kondhang kanthi nama Miss Riboet Orion ya iku jeneng sawijining perkumpulan Opera Komedi Stambul kang kondhang ing Jakarta ing era 1920-an. Ngadheg taun 1925, jeneng tokohe kang paling kondhang ya iku Miss Riboet. Nganti ta ...

                                               

Mona Lisa

Mona Lisa, utawa La Gioconda, iku lukisan lenga ing sadhuwuring kayu poplar sing digawé déning Leonardo da Vinci ing abad angka 16. Lukisan iki kerep dianggep salah siji lukisan paling misuwur ing donya lan mung sethithik karya seni liya sing dad ...

                                               

Tal (topèng)

Tal ya iku jinis topeng kang asalé saka Koréa kang ngrembaka kawit jaman prasajarah. Topeng Koréa uga dikenal kanthi aran gamyeon, gwangdae, chorani, talbak lan talbagaji. Tal lumrahé digunakaké ing pementasan jogèd topeng kang maineke pirang-pir ...

                                               

Improvisasi

Improvisasi ya iku nggawé utawa nganakaké utawa nglakoni samubarang gawé tanpa jagan utawa persiyapan sadurungé. Improvisasi iku asipat spontan lan rèflèks.

                                               

Romeo lan Julia

Romeo lan Julia ya iku tragèdhi saka carita kang kaanggit déning William Shakespeare kang ditulis ing awal kariré. Tragèdhi iki njlèntrèhaké sapasang tiyang enom putra lan putri enom kang katresnan, nanging tresna iku kaalang-alangan amarga kulaw ...

                                               

Anggar

Anggar iku seni budaya ulah raga katangkasan mawa gaman sing mbutuhaké tèknik kamampuan kaya déné motong, nyuduk utawa nangkis gaman lawan kanthi migunakaké katrampilan tangan. Ulah raga anggar dumadi saka telung jinis gaman, ya iku epee, foil la ...

                                               

Judo

Judo inggih punika seni bela dhiri, ulah raga, lan filosofi ingkang asalipun saking filosofi Jepang. Judo dipunkembangaken saking seni bela dhiri kuna Jepang ingkang kasebat Jujutsu. Jujutsu ingkang tegesipun seni bertahan lan seni nyerang kanthi ...

                                               

Karaté

Karaté inggih punika salah satunggalipun ulah raga saking nagari Jepang. Wiwitanipun karaté gadhah nama Tote ingkang tegesipun tangan China. Nanging seratan Tote dipunowahi ing seratan Kanji Jepang dados karaté. Tegesipun karaté inggih punika tan ...

                                               

Karaté ing Indonésia

Karaté mlebet ing Indonésia sanès dipunbekta déning bala Jepang, nanging dipunbekta déning mahasiswa Indonésia ingkang wangsul dhateng tanah air, sasampunipun ngudi èlmu ing nagari Jepang. Taun 1963 mahasiswa Indonésia ingkang nama: Baud AD Adiku ...

                                               

Ssireum

Ssireum punika ulah raga tuwa dhéwé ing Koréa ingkang sampun dipunwahyakaken saking jaman prasajarah. Ing jaman rumiyin, masarakat Koréa njagi awakipun piyambak saking anceman mungsuh kanthi cara nyinau ngèlmu bela diri. Ssireum kawiwitan saking ...

                                               

Sumo

Sumo ya iku ulah raga sesurungan wantara wong loro utawa luwih uga sok diarani sumo.Sumo duwé dedeg lan bobot awak kang abot/lemu. Paraturan kang ana ing cabang ulah raga sumo ya iku adu kakuatan kang bisa sumingkir utawa tiba ing njaba garis.Kan ...

                                               

Taékwondho

Taékwondho, inggih punika ulah raga béla dhiri saking Koréa ingkang ugi misuwur ing Indonésia. Ulah raga punika kalebet ulah raga nasional Koréa. Ulah raga punika kalebet seni béla dhiri ingkang kathah piyambak dipunminati ing donya lan ugi dipun ...

                                               

Wushu

Wushu) ya iku seni bertempur utawa bela diri. Tembung iku luwih benar dibandingke karo tembung sing luwih misuwur nanging panganggone salah kung fu, sing tegesé ahli ana ing babagan tertentu, ora namung bela diri. Kabèh kategori Seni bela diri Ch ...

                                               

Kanvas

Kanvas ya iku jinising kain kang kandel lan kuat. Bahan iki dimumpangatake kanggo ngawe layar lan kang utama dhasar lukisan. Wong kang ngelukis utawa sok diarani seniman sakdurungge ngelukis masang kain kanvas ing spanram.Biasane kanvas kagawe sa ...

                                               

Keramik

Keramik ing Indonésia sajarahé dawa kaya ing nagara-nagara liyané, kaya ta Cina, India, Jepang, Mesir lan Mexico.Ing Indonésia keramik wis kaloka wiwit jaman Neolithicum.Kaya ta ing Sumatra tinemu pecahan-pecahan belanga ing gunung kerang. Wiwit ...

                                               

Konté

Konté utawa Conté, iku piranti kang bisa dianggo nulis lan nggambar. Konté iku sajinis pènsil lan krayon. Konté digawé saka bahan dhasar bubuk utawa areng, lan dicampur karo lilin lan lemah banjur di campur dadi siji lan diatosakeé Kanggo ngasila ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →