ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 361



                                               

Terwèlu godhog

Godhogan terwelu, uga diarani rebus hare nalika hare digunakake, minangka salah sawijining olahan jinis rebus sing disiapake nggunakake daging terwelu minangka bahan utama. Ana sawetara persiapan regional tradisional sajian sing ana, kayata Conig ...

                                               

Solyanka

Solyanka iku nglukis, pedhes lan kecut sup saka Rusian asal sing umum ing Rusia, Ukraina, lan negara saka tilas Uni Soviet lan bagean tartamtu saka mantan Blok Wétan. Iki minangka salah sawijining sajian sing paling populer ing Jerman Wétan). Ana ...

                                               

Ambrosius Blarer

Ambrosius Blarer lair 1492 ing kulawarga kondhang Konstanz. Déwéké sianu téyologi ing Tübingen ing ngendi dhèwèké ketemu karo Philip Melanchthon kang banjur dadi kancané seumur uripé. Sawisé éntuk gelar master, dhèwèké mlebu biara Benediktin Alpi ...

                                               

Jörg Heinrich

Jörg Heinrich inggih menika satunggaling mènèjer bal-balan Jerman lan tilas pemain bal ingkang posisinipun dados bék. Samenika panjenenganipun ngasta dados asistén pelatih ing klub Jerman Borussia Dortmund.

                                               

Kentang gorèng

Kentang goreng, kentang goreng, kentang goreng Amerika, kentang goreng, Bratkartoffeln, utawa kentang bistro minangka jinis panganan kentang dhasar sing digawe ana jng wajan utawa irisan wajan, irisan, irisan utawa dadu sing kadang ora dikendhale ...

                                               

Bierock

Bierock minangka roti lapis roti kue adonan ragi kanthi isi gurih, asale ing Eropa Wétan, bisa uga ing Rusia. Panganan kasebut umume kanggo masarakat Volga Jerman ing Amerika Serikat lan Argentina. Iki digawa menyang Amerika Serikat ing taun 1870 ...

                                               

Clana jean

Clana Jean ya iku clana kang akèh digandrungi déning kawula mudha jaman saiki. Pancen banget luwes ngenggo clana jean tur manèh ora gampang ketok reged apa lungsed. Akèh wong kang padha salah kaprah ngenani asal-usul clana jean, ya iku clana kang ...

                                               

Duros

Duros de harina minangka panganan cemilan Meksiko sing populer digawe saka gandum kembung, asring dibumboni karo cabai lan jeruk nipis. Yen wis mateng, duros duwe konsistensi sing entheng lan suwung padha karo chicharrones. Sanajan kalorone panga ...

                                               

Setatsiyun Jombang

Setatsiyun Jombang yaiku setatsiyun sepur kelas C sing gedhe sing dununge ing Jombatan, Jombang, Jombang ; kalebu ing Wilayah Operasi VII Madiun ing ketinggian +43 m. Lokasi setatsiyun iki pas ing arah Alun-alun Jombang. Kabeh sepur sing liwat ja ...

                                               

Ployé

A ploye utawa ployes punika Canadian mix jinis pancake saka buckwheat glepung, glepung gandum, baking powder lan banyu iki populer ing Madawaska tlatah ing New Brunswick. Pisanan ditemokake ing Nova Scotia, banjur nyebar menyang Lembah St. John l ...

                                               

Pentol

Pentol minangka istilah cemilan tradisional sing padha kayata bakso nanging isi daginge sithik, kadang pentol mung digawe saka pati. Pentol populer karo kabeh wong lan kabeh lapisan masyarakat amarga regane sing murah lan enak. Pentol akeh didol ...

                                               

Kuwé tipsy

Kue tipis minangka kue panganan cuci mulut sing legi, digawe saka kue spons seger sing direndhem ing sherry lan brendi sing apik." Masakan sing disiapake ing Inggris biasane duwe sawetara kue cilik sing ditumpuk, kanthi retak ing antarane rambut ...

                                               

Ros omelette

Ros omelette, uga dikenal minangka omeletette ras, minangka cemilan lan panganan jalanan ing masakan Goan. Ros tegese "kuah" ing Konkani. Iku duduh pedhes saka salah siji pitik utawa chickpeas, kang asring padha xacuti kang umum katon ing Katulik ...

                                               

Admetos

Wonten ing mitologi Yunani, Admetos punika raja Ferai ing Thessaly. Admetos nggantosaken bapakipun, Feres. Admetos punika satunggaling Argonaut, Admetos ugi ndhèrèk mburu Babi Kalidon.

                                               

Astha Brata

Astha Brata inggih punika salah satunggaling konsèp kapemimpinan Jawa. Kanthi ètimologi, astha tegesipun wolu lan brata tegesipun laku utawi kawajiban. Pramila, Astha Brata saged ateges wolung kawajiban ingkang kedah dipunlampahi dening satunggal ...

                                               

Setatsiyun Benowo

Setatsiyun Benowo minangka setatsiyun kelas III / stasiun sepur cilik sing dununge ing Benowo, Pakal, Surabaya ; ing dhuwur +3 meter; lan kalebu ing Wilayah Operasi VIII Surabaya. Stasiun iki minangka stasiun sepur sing dununge ana ing kutha Sura ...

                                               

Setatsiyun Probolinggo

Setatsiyun Probolinggo minangka setatsiyun sepur kelas I sing dununge ing Mayangan, Mayangan, Probolinggo ; kalebet ing Kawasan Operasi IX Jember mapan ing ketinggian +5 meter. Setatsiyun iki nyambung karo wilayah Banyuwangi lan Surabaya. Setatsi ...

                                               

Dhaptar sekolah dhasar swasta ing Indonésia

Ing ngisor iki pratélan sekolah dhasar swasta sing ana ing Provinsi Papua:

                                               

Garis

Garis yaiku salah sijiné piranti ingkang wigati,kanggo sarana ngungkapaké sajeroning tumindak efektif lan èfisien kanggo wujudaké panggucap saka isi lan rasa émosi manungsa.Saéngga mènèhi wujud ingkang urip, lan wujudé dadi kontur. Saka anané gar ...

                                               

Ruku (Quran)

Ruku iku tandha ing mushaf Al Quran. Tandha sing kapacak racaké wujud aksara ع. Ing surat-surat dawa, dipérang dadi sawatara ruku. Ing tadarus Al Quran, tandha ruku iki asring dadi wates pamacan saben dinané.

                                               

Blangkas

Blangkas, kepiting ladam, mimi, utawa mintuna, yaiku pira-pira jinis kéwan kang beruas kang mnggoni perairang cethèk wewengkon paya-paya lan kawasan mangrove kang awujud kaya ladam jaran kang duwé buntut. kabèh iku kalebu kulawaèrga limulidae lan ...

                                               

Gunung Galunggung

Gunung Galunggung yaiku gunung berapi kang dhuwuré 2.167 mèter, mapan ing 17 km saka pusat kutha Tasikmalaya. Wonten objek wisata lan wanawisata kang jembare 120 hektar kanggo narik wisatawan kang dikelola déning Perum Perhutani. Objek liyané jem ...

                                               

Santen

Santen iku cuwèran putih kenthel pituwasé krambil kang diparut lan banjur diperes karo banyu. Santen nduwé rasa gajih lan dienggo nggawé masakan rasané dadi sedhep tur gurih. Nalika jaman mbiyèn, santen kudu diperes saka krambil kang diparut lan ...

                                               

Ès tèlèr

Ès tèlèr ya iku ombènan ès kang isiné alpukat, degan, nangka, lan santen cuwèr sarta ditambah susu lan sirup. Es kang dianggo bisa wujud es serut utawa es batu. Kajaba iku isiné es teler uga bisa cincau, kolang-kaling lan pacar cina, apel, kates, ...

                                               

Seni lukis

Seni Lukis punika seni ingkang boten saged katilar saking kabudayan wonten ing tanah Jawi. Kathah priyantun agung wonten ing tanah Jawi ingkang misuwur ing babagan seni lukis, kados ta: Affandi Basoeki Abdullah lan taksih kathah malih ingkang bot ...

                                               

Wewangunan

Wewangunan utawa yasan lumrahé wujud omah, gedhong utawa sarana, prasarana utawa infrastruktur sajeroning kabudayan utawa kauripan manungsa kaya déné kreteg lan konstruksi sarta rancangané, dalan, utawa sarana telekomunikasi.

                                               

BBC

BBC iku cekakan saka The British Broadcasting Corporation, yaiku stasiun radio lan télévisi pamaréntah Karajan Manunggal. BBC uga nyedyaké giyaran warta ing internèt. BBC diyasa ing taun 18 Oktober 1922 lan didadèkaké perusahaan pamaréntah ing ta ...

                                               

Torii

Torii inggih punika yasan ing kuil Shinto ingkang dados watesing antawisipun papan kanggé mapan manungsa kaliyan kawasan suci papanipun Kami. Kajawi punika, yasan mau gadhah fungsi minangka lawang gerbang kuil. Wujudipun tori punika wujud kalih p ...

                                               

Bolu

Bolu utawa kuwé bolu yaiku kuwé kang bahan dasarè glepung, gula, lan ndog. Kuwè bolu lan cake umumè dimatangakè kanthi cara dipanggang ing oven, sanajan uga ana bolu kang dikukus, contoné bolu kukus utawa brownies kukus. Cake kang direngga karo l ...

                                               

Wayang Panggungan

Wayang Panggungan yaiku wayang sing ditata lan ditancepake ana ing debog sisih kiwa lan tengene dalang nalika mainake wayang, ing sisih tengen biasane anggone nancepake ning debog sing manggon ana dhuwure tutup kotak wayang, uga tatane wayang iku ...

                                               

New Pallapa

New Pallapa, punika paguyuban musik utawa orkes melayu kang duweni ilènan Dangdut lan Koplo saka Kabupatèn Sidaarja, Jawa Wetan. Orkes melayu iki dikenal minangka grup musik Dangdut Koplo paling gedhé Jawa utamané ing Jawa Wétan lan sakcedhake.

                                               

Koplo (musik)

Musik koplo utawa uga dikenal minangka Dangdut koplo yaiku bagean ilèn-ilèn ing musik Dangdut. Ciri khase irama kendhange sing luwih kenceng. ilènan iki dikenalke dening grup musik orkes melayu utawa umume disingkat OM. Grup musik iki nguasai pag ...

                                               

Yayat Surya

Yayat Surya iku salah sawijining juru kagunan kang miwiti lakuné karir saka dadi juru lukis gaya Kubisme lan Geometric Art. Salah sawijining gaya kang kurang disenengi juru kagunan nang Indonésia − amarga kurang diaprésiasi masyarakat. Nanging, p ...

                                               

Motif Hias Gunung Jatian

Motif Gunung Jatian ya iku motif bathik kang gambaraken susunane situs Gunung jati kanggo tempat keramat soale ana makame Sunan Gunung Jati. Perkara kang dijukut iku tempat Keramat Sunan Gunung Jati kang dikarang kanggo motif bathik sing kaya tam ...

                                               

Gamelan Renteng Cirebon

Gamelan Renteng yaiku alat karawitan kang bisa ditemunang ning daerah Cirebon, beberapa ana kang dienggo ning daerah Priangan. Gamelan paling tua, Gamelan Renteng salah saiji gamelan kang tuane kaya Gamelan Sekaten. Gamelan kuwen disebutnang kera ...

                                               

Debus Cerbon

Debus Cerbon ya iku kesenian khas Cirebon kang nonjolaken kebal tubuh saking senjata tajam lan api. Atraksi kekebalan tubuh kang bli lara akibat sabetan atawa tusukan senjata tajam, lan luka bakar akibat ngidek bara api, hampir ana ning penjuru d ...

                                               

Gamelan Denggung

Gamelan denggung niku salah sijie gamelan keraton teng daerah cirebon. Gamelan niki masih dirawat lan disimpen ning musium keraton, salah sijie niku teng keraton kesepuhan lan aset benda-benda pusaka keraton. Gamelan iki asale seng banten yaniku ...

                                               

Sunyaragian

Sunyaragian ya iku situs penting kang ana ning kesultanan Cirebon di antarane ya iku kompleks Gua Sunyaragi. Kang awale kompleks iku di gawe kanggo enggon peristirahatan lan sekaligus kanggo enggon meditasine keluarga sultan. Sunyaragi ana artos ...

                                               

Tari Tayub

Tari Tayub mangrupi seni pertunjukan seni kang asale ning daerah Cirebon. Berdasarkan sumber asal kata Tayub ning kata Toyibah saking Bahasa arab artine" baik”. Kenapa dipai aran Tayub? Karena tari Tayub iku due keunggulan ning pengiring tarine, ...

                                               

Kemukus

Kemukus utawi Sabrang Jawa iku tanduran rambat sing duwuré bisa sampé 15 mèter. Tanduran kién ngasilakén siji tipe empon-empon ning Jawa. Tanduran Kemukus akèh ditemukaken ning pulau Jawa lan Sumatera.

                                               

GO-JEK

PT Aplikasi Karya Anak Bangsa urawa sing misuwur kanthi jeneng GO-JEK yaiku perusahaan teknologi saka Indonesia sing ngladè angkutan lumantar ojek. Perusahaan iki didekke taun 2010 ing Jakarta déning Nadiem Makarim. Wektu iki, GO-JEK wis nyawisak ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Kertajati

Papan Anggegana Internasional Kertajati utawa misuwur minangka Papan Anggegana Internasional Jawa Kulon ya iku papan anggegana kang dibangun ing Kabupatèn Majalengka, Jawa Kulon, Indonésia kang ambané 5000 ha ning ing wektu pisanan mung digunakak ...

                                               

Kejiwaan Ibu Pertiwi

Kejiwaan Ibu Pertiwi yaiku Organisasi Penghayat Kepercayaan kawruh Gusti Ingkang Maha Kuasa sing didegake dening Ki Madarum tanggal 1 Agustus 1981 ing Kabupaten Karawang, Propinsi Jawa Kulon. Jeneng Ibu Pertiwi iku tegese saka kajiwaan saka tembu ...

                                               

Jasa Tirta II

PERUM Jasa Tirta II inggih punika Badan Usaha Milik Nagara ingkang dipuntuhasi kanggé lenggakén manfaat umum atas air lan sumbér-sumbér toya ingkang gadhah mutu lan madai kanggé pemenuhan hajat gésang tiyang sanès, sérta ngélampahi tugas-tugas ka ...

                                               

Sepur Brantas

Sepur Brantas ya iku Sepur kelas Ékonomi AC sing ngladi ing koridor Setasiyun Pasar Senen-Setasiyun Kediri ngliwati Semarang Tawang ing jalur lor. Sepur iki ana ing ngisor kendhali Daerah Operasi VII Madiun.

                                               

Komando Daerah Militer

Komando Daerah Militer iku komando utama pembinaan lan operasional kawewengkonan TNI Angkatan Dharat. Kodam minangka kompartemen strategis sing ndarbèni tugas pokok nyelenggarakaké pembinaan kesiapan operasional tumrap komandoné lan operasi perta ...

                                               

Suzuki Cultus

Suzuki Cultus ya iku salah sawijining tetunggangan jinis mobil penumpang supermini utawa sédan kang diprodhuksi déning badan usaha Suzuki saka Jepang. Suzuki Cultus diprodhuksi ana ing taun 1983 tekan 2004. Mobil jinis Suzuki Cultus iki ditepunga ...

                                               

804

                                               

Situ Gunung

                                               

Curug Cikaso

Curug Cikaso utawa Curug Luhur iku curug utawa grojogan sing kapernah ing iring kidul Kabupatèn Sukabumi, Jawa Kulon. Grojogan iki sumberé banyu saka Kali Cikaso.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →