ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 363



                                               

Maggi gorèng

Maggi goreng "; Maggi minangka merek mi instan lan Goreng tegese "goreng" ing basa Melayu) minangka gaya masak mi instan, khususe jajaran produk Maggi, sing umume ing Malaysia. Biasane disajikake ing warung panganan India Muslim ing Malaysia lan ...

                                               

Abu Said Mubarak Makhzumi

Abu Said Mubarak Makhzumi, ugi saged sinebat Mubarak bin Ali Makhzumi lan Abu Said lan Abu Sad al-Mubarak inggih menika salah satunggaling tokoh Sufi, dipunanggep tiyang ingkang suci ing donyaning Mistisme Muslim lan tradisionalis. Piyambakipun u ...

                                               

Deepika Padukone

Déépika Padukoné lair nalika tanggal 5 Januari taun 1986 ing Copenhagen, Dhènmarken. Déépika ora lair saka kulawarga artis. Bapaké ya iku atlèt internasional badminton, jenengé Prakash Padukoné. Ibuné jenengé Ujjala, nyambut gawé ing agèn perjala ...

                                               

Morteza Gholi Khan Hedayat

Morteza Gholi Khan, Sani-ol Douleh saka kulawarga Hedayat, putrane Ali Gholi Khan, minangka politisi Iran lan ketua pisanan parlemen Iran. Dheweke dadi anggota Parlemen saka Teheran sawise Revolusi Konstitusional Persia. Piyambakipun minangka pam ...

                                               

Tarakan TV

Tarakan TV ya iku stasiun televisi swasta regional Indonesia kang duwé punjer ing Kalimantan Wétan. Tarakan TV kawiwitan mangudhara ing tanggal 1 Agustus 2003 saka Gedong GADIS Lt. 6 Jl. Jendral Sudirman 76 Tarakan 77111. Tarakan TV mangudhara ta ...

                                               

Mayoritas Minoritas Sarana Rinaketing Paseduluran

Mayoritas Minoritas Sarana Rinaketing Paseduluran Nisa Rahmawati Bali yaiku satunggaling papan wisåtå kang kondhang kalokå nganti jagad mancå nagarå. Mayoritas masarakate nganut agamå Hindu. Bedå karo pulo Jåwå sing mayoritas masarakate nganut ag ...

                                               

Rujuk

Hukumé rujuk asalé mubah, ya iku éntuk rujuk lan éntuk ora. Nanging, hukum rujuk bisa malih, ya iku kaya mengkéné: Wajib, yèn kanggo kang lanang nalak kang wadon, kamangka sadurungé nalak, dhèwèké durung nyempurnakaké pambagian wekdalé. Makruh di ...

                                               

Kardama

Kardama, wonten salebeting mitologi Hindhu minangka resi. Panjenenganipun gadhah garwa, ingkang asma Dewahuti. Wonten ing kitab Bhagawatapurana, Kardama tapa wonten sakpinggiring lepen Saraswati dumugi sedasa taun. Anggenipun tapa éndah sanget. D ...

                                               

Idi Amin Dada

Idi Amin Dada Oumee, inggih menika pemimpin diktator militer ana ing Uganda ingkah ngatur ana tanggal 25 Januari 1971- 13 April 1979.

                                               

Kayadene asu bali menyang muntahane, mula wong bodho mbaleni kabodhoane

"Kaya asu bali menyang muntahane, mula wong bodho mbaleni kabodhoan" yaiku aporisme sing ana ing Kitab Wulang Bebasan ing Kitab Suci - Wulang Bebasan 26:11, uga dipetik sawetara ing Prajanjian Anyar, 2 Peter 2:22. Iki tegese wong bodho wangkal or ...

                                               

Èksorsisme

Èksorsisme ya iku praktèk kanggo ngusir setan utawa makluk alus jahat liyané saka wong utawa salah sijiné panggonan kang dipercaya lagi kerasukan setan. Praktek iki wis cukup tuwa lan dadi péranganing sistem kepercayaan ing pira-pira nagara. Wong ...

                                               

Sugeng Adipitoyo

Sugeng Adipitoyo, nama kang katengeraken kalihan bapanipun inggih Maryono Hardjoatmodjo dhumateng piyambakipun rikala 55 taun kepengker wonten tlatah padesan kang sinebat Dhusun Pehserut, Desa Pehserut, Kecamatan Sukomoro, Kabupaten Nganjuk. Nami ...

                                               

Koliva

Koliva, uga dieja kollyva, kollyba utawa colivă, minangka panganan sing adhedhasar gandum sing digodhog sing digunakake kanthi liturgi ing Greja Orthodok Wétan kanggo pengetan acara wong mati. Ing Greja Orthodok Wétan, koliva mberkahi nalika upac ...

                                               

1920

Technische Hooge School, kang bakal dadi Institut Teknologi Bandung, diadegaké. 29 November-Prasasti Kedukan Bukit tinemu déning M. Batenburg ing Kedukan Bukit, Sumatra Kidul, ing pinggiring Kali Tatang kang mili menyang Kali Musi. Mèi- Indische ...

                                               

Andreas Palaiologos

Andreas Palaiologos utawi Palaeologus inggih punika pangarsa utawi panguwaos Kaisar Romawi Wétan lan Despot Morea awit taun 1465 ngantos dumugi taun 1502. Panjenenganipun punika keponakanipun Konstantinus XI Palaiologos, Kaisar Romawi Wétan ingka ...

                                               

Mesin tik

Mesin tik iku sawijining piranti kanggo ngetik utawa nyithak berkas utawa dokumèn ing dluwang. Mesin tik iku piranti kantor. Mesin tik iku duwé satunggal sèt tombol-tombol sing manawa dipencèt nyithak karakter siji ing dluwang. Saka jaman awal ti ...

                                               

Pastèl

Pastèl ya iku serbuk kang dikraketaké karo arabic gum lan awujud batangan-batangan aneka warna. Yèn digosokaké ing dluwang kang kasar, ikatan serbuk bakal ucul lan serbuk warna iki mau bakal némplék ing kertas.

                                               

Nata de coco

Nata de coco yaiku panganan kang rupané bening kaya déné ager-ager lan duwé wujud kenyil-kenyil. Olah-olahan iki digawé saka duduh krambil kang wis di fermentasi karo baktéri Acetobacter xylinum kang wis disimpen pirang-pirang dina. Panganan iki ...

                                               

Pratélan tembung krama (D)

                                               

Lemari

Istilah lemari asline digunakake kanggo njlentrehake tabel sisih mbukak-mbukak kanggo nampilake piring, luwih khusus piring, cangkir lan piring. Lemari mbukak biasane duwe tingkat tampilan siji lan telung, lan nalika semana ana laci utawa macem-m ...

                                               

Panggaring rambut

A dryer rambute, hairdryer utawa dryer jotosan iku sawijining electromechanical piranti sing ngunekke online sekitar utawa panas liwat lembab rambute kanggo nelpon penguapan banyu kanggo garing rambute. Pengering jotosan ngidini kontrol luwih api ...

                                               

Bathik tulis

Bathik tulis ya iku bathik sing ditulis. Ana pirang-pirang panemu sing ngelompokaké bathik dadi rong kelompok seni bathik, ya iku bathik keraton lan seni bathik pesisir. Motif seni bathik keraton akèh sing nduwèni arti filosofi, sarat kanthi makn ...

                                               

Staedtler

Staedtler Mars GmbH & Co. KG yaiku perusahaan manufaktur Jerman sing dununge ing Nuremberg. Perusahaan kasebut didegake dening J.S. Staedtler ing taun 1835 lan ngasilake macem-macem produk alat tulis, bahan seni, lan perlengkapan kantor. Staedtle ...

                                               

Bathik Cap

Bathik cap y a iku bathik sing digarap nganggo cap. Kanggo nggawé siji gagang cap bathik ukuran dawa karo amba:20 cm X 20 cm butuh wektu 2 minggu. Bentuk gambar ing bathik cap mesthi ana motif sing dibalèni nganggo ukuran motif sing luwih gedé ke ...

                                               

Lading pawon

Lading pawon apa piso sing dimaksudaké kanggo digunakake ing nyepakake pangan. Sanajan akeh karya iki bisa ditindakake kanthi sawetara piso tujuan umum - utamane piso koki gedhe, cleaver sing angel, piso cilik lan sawetara wilah bergerigi - ana ...

                                               

Lading gilingan

Gilingan agul-agul, uga dikenal minangka gilingan baling-baling, yaiku mesin sing nyincir bahan nalika dicampur, kanthi nggunakake glathi puteran kanthi kecepatan tinggi. Aplikasi grinding agul-agul kanggo nyiyapake panganan kalebu akeh peralatan ...

                                               

Daging giling

Daging dhasar, diarani daging cincang utawa cincang ing njaba Amerika Utara, lan keema utawa qeema, قیمہ ‎) ing bawana India, yaiku daging sing diiris kanthi alus karo gilingan daging utawa lading cincang. Jinis daging sing dienggo umum yaiku dag ...

                                               

Jepit rambut

Klip rambut yaiku implementasi khusus sing digunakake kanggo motong rambut endhas manungsa. Dheweke nggarap prinsip sing padha karo gunting, nanging beda karo gunting lan silet. Alat sing padha nanging luwih abot digunakake kanggo nyukur wedhus, ...

                                               

Cukur

Cukur yaiku salah sawijining tumindak nyopot rambut, kanthi nggunakake silet utawa jinis blade liyane, kanggo irisan mudhun - ing sisih kulit utawa liya-liyane. Cukur paling umum ditindakake para pria kanggo nyopot rambut rai lan para wanita kang ...

                                               

Pangajur kenthang

Masher kentang, tukang sayur kacang, tukang sayur kacang, tukang daging, utawa crusher minangka piranti nyiyapake panganan sing digunakake kanggo ngremuk panganan empuk kanggo masakan kayata kentang tumbuk, saos apel, utawa kacang-kacangan sing w ...

                                               

Pangempuk daging

Pengencer daging, malet daging, utawa alat daging yaiku salah sawijining piranti sing digawe nganggo tangan sing digunakake kanggo ngolah daging kanggo nyiyapake masak. Sanajan tenderizer daging bisa digawe saka obyek sing meh ana, ana telung jin ...

                                               

Wong Rawas

Pawongan kasebut luwih mligi manggon ing Kecamatan Rupit, Kecamatan Rawas Ulu, lan Kecamatan Rawas Ilir. Cacahe pawongan sing manggon ing dhaerah kasebut kira-kira ana 90.000 jiwa.

                                               

Juru panggang

Saliyane aspek panggang sekuler, tukang roti Ming uga tanggung jawab nyedhiyakake pastry kanggo digunakake ing macem-macem ritual, festival lan upacara, kayata zongzi. Ing "Shi Fu Meets a Friend at Tanque" roti diwenehake kanggo upacara pambangun ...

                                               

Sentot Prawiradirja

Sentot Prawiradirja, uga kasuwur mawa jejuluk Ali Basah, iku salah siji sénapatiné Pangéran Dipanegara nalika perang 1825-1830. Jeneng dawané ya iku Sentot Abdul Mustapa Prawiradirja, putrané Radèn Rangga Prawiradirja III, bupati wedana ing Madiu ...

                                               

Jafro Megawanto

Jafro Megawanto ya iku atlit paralayang kang nyumbangakè emas kanggo Indonésia ing Asian Games 2018. Jafro Megawanto ngéntukaké rong medali emas saka juara nomor akurasi beregu putra lan akurasi perorangan putra. Perjuwangan kang ora gampang ing ...

                                               

Bal-balan gagrag Amérika Sarékat

Bal-balan gagrag Amérikah Sarékat iku sawijining jinis ulah raga bal-balan sing dimainaké ing nagara Amérikah Sarékat lan uga Kanada. Ing nagara loro iki, olahraga bal-balan iki diarani football utawa gridiron. Olahraga iki ditandhingaké déning t ...

                                               

Touchdown

Sajeroning ulah raga bal-balan Amérika lan Kanada, touchdown iku salah sawijining srana kanggo olèh wiji sekor. Sawijining bisa olèh sekor menawa balé iku digawa menyang zona pungkasan lawané, embuh mawa cara mlayu, ngepas, mbalang utawa cara liy ...

                                               

FC Barcelona

FC Barcelona - uga dikenal minangka Barça, ya iku siji klub ulah raga ing Barcelona, Katalonia, Sepanyol kang duwé klub-klub ing sawatara cabang ulah raga, nanging kang paling misuwur ya iku bal-balan utawa sajeroning basa Indonésia diarani bal-b ...

                                               

Piala FA

The Football Association Challenge Cup, utawi ingkang asring dipunsebat Piala FA, inggih punika kompetisi bal-balan ingkang ngginakaken sistem palastra ingkang dipunwontenaken saben taun ing Inggris. Kompetisi punika dados kompetisi ingkang palin ...

                                               

Danny Welbeck

Daniel Nii Tackie Mensah Welbeck inggih punika salah satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Inggris ingkang samenika main ing Liga Primèr Inggris klub Arsenal lan Tim Nasional Bal-balan Inggris. Piyambakipun main ing posisi striker l ...

                                               

Olympique Lyonnais

Olympique Lyonnais ya iku siji klub bal-balan Prancis kang markasé ana ing Lyon, Perancis. Klub iki main ana ing Ligue 1. Diadhêkaké ana ing taun 1899 ing kutha Chauses kang mlebu ing wewengkon Lyon, departemen Rhone. Olympique Lyonnais sapréné k ...

                                               

Gonzalo Castro

Gonzalo Castro Randón inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Jerman ingkang aslinipun saking Spanyol ingkang samenika main bal ing klub Bundesliga Jerman Borussia Dortmund lan Timnas Jerman, utaminipun dados pemain glandha ...

                                               

Paris Saint-Germain FC

Paris Saint-Germain Football Club utawa kang dikenal kanthi jênêng PSG ya iku sawijining klub bal-balan Perancis kang main ana ing Ligue 1, Perancis. Markasé ana ing Paris, Perancis. Klub iki diadhêkaké ana ing taun 1970. Wiwit Fèbruari 2013 Davi ...

                                               

Aaron Ramsey

Aaron James Ramsey inggih punika satunggaling juru main bal-balan saking Wales ingkang main minangka gelandhang ing Liga Primér Inggris klub Arsenal lan Tim Nasional Bal-balan Wales. Ramsey punika main ing posisi gelandhang, nanging kejawi punika ...

                                               

Joel Grant

                                               

Thomas Meunier

Thomas Meunier ya iku juru main bal-balan profèsional Bélgia sing main minangka bèg tengen kanggo klub Perancis Ligue 1 Paris Saint-Germain sarta tim nasional Bèlgi.

                                               

Nikola Vlašić

Nikola Vlašić ya iku pemain bal-balan profésional Kroasia sing main dadi pemain sayap kanggo klub bal-balan Liga Utama Inggris Everton F.C. lan tim nasional Kroasia. Ing 2014, Vlašić damel dhaftar 40 pemain bal-balan paling apik ing dunya ingkang ...

                                               

Ross Turnbull

Ross Turnbull, ya iku juru main bal kang asalé Inggris lan main minangka kiper Chelsea F.C. ing Liga Primer Inggris.

                                               

Walt Disney Animation Studios

Walt Disney Animation Studios, ingkang gadhah kantor pusat ing Burbank, California|Burbank", California lan lajeng misuwur minangka Walt Disney Feature Animation lan Walt Disney Production inggih punika salah satunggaling studio animasi ing Améri ...

                                               

Turkish Airlines

Turkish Airlines, Inc. wujud maskapé pamaburan nasional Turki kang basisé ing Istanbul. Maskapé iki ngoperasikaké jaringan penerbangan tumuju 103 kutha ing jaba nagari lan 30 ing Turki, nglayani total 136 papan anggegana, ing Éropah, Asia, Afrika ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →